Connect with us

Administratie

Intalnire de lucru intre conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor si Biroul Executiv al Federatiei Politistilor de Penitenciare

Avatar

Publicat

pe

In data de 23.07.2020, Federatia Politistilor de Penitenciare a raspuns invitatiei adresata de catre directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, pentru discutarea unor aspecte de interes pentru sistemul penitenciar.
Intalnirea s-a desfasurat la A.N.P. in sala de festivitati de la et.7, pentru a se respecta masurile de distantare sociala, toti participantii purtand echipamente de protectie.
Federatia Politistilor de Penitenciare a fost reprezentata de:
Mogildea Ionut- presedinte,
Patric Ghebaru- prim-vicepresedinte,
Chilarasu Razvan,Grigoroiu Adrian si Crucieru Lucian in calitate de vicepresedinti si Deleanu Valentin- secretar general.
Administratia Nationala a Penitenciarelor a fost reprezentata de:
– directorul general,
– directorii generali adjuncti si directorul DEA.
Discutiile s-a desfasurat pe parcursul a doua ore si au vizat:
1. Relatia angajator- Federatia Politistilor de Penitenciare- recunoasterea ca partener de dialog , stabilirea procedurii tehnice de colaborare.
Directorul general al ANP saluta aparitia Federatiei Politistilor de Penitenciare si argumenteaza ca ne recunoaste calitatea de parteneri de dialog social chiar prin faptul ca FPP a fost invitata de catre conducerea ANP la dialog , fiind cel mai bun exemplu ca recunoastem aceasta federatie, asigurandu-ne de mediere , acolo unde punctual sunt probleme, iar prin presedintele federatiei , va legatura si le rezolvam puctual.
Pentru viitor se vor transmite toate documentele si spre FPP.
2. Stadiul aplicarii Deciziei 51/2019 a ICCJ.
– exista un grup de lucru care incearca sa transpuna in practica pronuntarea, cand grupul finalizeaza , va fi informata si FPP.
3.Abordarea ANP vis a vis de cresterea normei valorice a echipamentului si a calitatii acestuia.
– aceasta a fost adusa la valoarea stabilita si pentru celelalte institutii de aparare, ANP a colaborat cu un institut cu care a colaborat si MAPN pentru realizarea unor caiete de sarcini care sa conduca la o calitate buna a echipamentului. Dupa ce se intocmesc aceste caiete de sarcini se va trece la licitatie. ANP a trimis o adresa in unitati cu privire la purtarea corecta a echipamentului , pentru ca in unele cazuri au aparut exagerari negative( tricouri scrise cu alb, galben, portocaliu, etc, pantofi galbeni, steme ce nu sunt aprobate etc) si e posibil sa apara si probleme de natura penala. Se accepta echipamente apropiate de formele stabilite prin OMJ, oamenii isi pot procura echipamente, dar sa fie atenti la detaliile legale. Tricourile deja achizitionate cu inscrisuri pe piept si cu stema neaprobata pot fi purtate doar in interiorul penitenciarului, aceasta abordare este acceptata pentru ca de mult nu a mai fost practicata o politica de corecta de echipare si angajatii si-au luat echipament de unde au putut.
Valoare financiara e cea din Decembrie 2018, asa e cadrul legal, dar daca s-ar fi aplicat o valoare la zi aceasta ar fi scazut pentru ca MAPN a facut multe achizitii si valoarea de referinta a scazut.
4 Abordarea ANP cu privire la plata sporurilor pe timpul co.
Sunt sentinte si castigare si pierdute, ANP inclina sa dea asa cum au solicitat sindicatele, s-a cerut un punct de vedere si de la Ministerul Justitiei , in calitate de ordonator principal de credite si se pare ca abordarea va fi favorabila.
5. Abordarea ANP fata de art.109 din legea 145/2019 privind sprijinirea tuturor fpss in achizitionarea sau construirea unei case.
ANP este de acord cu aplicarea, a facut proiectul de OMJ si l- a inaintat la Ministerul Justitiei pentru semnare.
6 Formarea profesionala.
In contextul actual de covid este foarte greu sa aduni oamenii, se gandeste o forma on-line.
7. Proceduri pe achizitii.
O parte din produse se achizitioneaza prin BAGR, o parte nu pot fi achizitionare decat descentralizat din motive de oportunitate.
8 Propunerile de acordare a majorarii salariale de 50% pentru dir adj este de competenta directorului general si se discuta in sedinta consiliului de conducere in prezenta reprezentantilor sindicali.
9. Echipare generala.
Se va face o echipare etapizata, ANP va planifica asta.
10. Depasirea plafonului de 3% pe ore suplimentare, sunt cazuri cum e la Iasi si Giurgiu unde , din cauza multiplelor instante, a numarului si categoriilor de ppl , lipsei de personal, se fac mult ore.
ANP nu a dispus directorilor sa nu se faca ore suplimentare peste 3% pe unitate, cadrul legal stipuleaza acest procent pe sistem, insa a cerut fundamentari serioase acolo unde se depaseste acest procent. Daca exista motive reale de depasire, nu- i problema, sa nu existe depasiri din alte motive.
11 . Lipsa acuta de specialisti.
ANP a constatat ca aceasta este o problema reala si trebuie sa gandeasca o politica de resurse umane serioasa. Exista probleme pe medical,reintegrare, logistica( fochisti, electricieni, instalatori) .
In toamna incep schimbarile din functii, mutarile si in paralel se lucreaza pentru demararea incadrarii din sursa externa pentru ca sunt bani si sa nu se piarda.
12. Relatie tensionata intre directorul Penitenciarului Targsor si presedintele sindicatului.
Directorul este la curent cu unele aspecte, opineaza pentru normalitate si punctual va media.
Vicepresedinte federatiei , care este si presedintele sindicatului local, militeaza pentru normalizarea relatiei , afirmand ca relatia s- a imbunatatit. De asemenea doreste sa mentina o stare de normalitate pentru ca interesul membrilor de sindicat primeaza.
13. Penitenciarul Iasi, alocare de fonduri pentru demararea lucrarilor la corpul A.
S-au alocat bani pentru reexpertizare, pentru ca erau unele suspiciuni ce au fost confirmate, s-au alocat bani pentru intocmirea documentatiei tehnice necesare, anul viitor se va demara lucrarile si va fi redat in folosinta.
14. Fisele posturilor din operativ nu sunt exclusiv pe posturi ci sunt facute pentru a acoperi aproape toate functiile de executie din operativ. Trebuie profesionalizate si individualizate si functiile din operativ.
Dga – e un ideal spre care tinde si sdrp ul insa structura actuala de personal nu poate face posibil acest lucru in prezent. Daca un agent de pe sectie isi ia concediu de odihna, sau recuperare , trebuie inlocuit cu alt agent , poate din foisor sau alt post, si asta implica anexa la fisa postului . Nu poti face anexe peste noapte si de aceea este aceasta abordare in operativ.
15 Transferul ppl catre Penitenciarul Giurgiu sa fie atent gestionat, s-au inceput lucrarile de modernizare a camerelor pe sectiile E1 si E 9 si nu mai este spatiu suficient unde sa fie mutate ppl pentru asigurarea frontului de lucru.
Dga – o sa aiba in vedere acest aspect, mai ales ca in contextul actual al covid sunt deja cateva penitenciare de unde si unde nu se mai pot transfera.
16 Exceptarea punctului de lucru sere de la Penitenciarul Giurgiu de la obligativitatea suspendarii activitatii din motive covid, pe motiv ca ppl de la acest punct de lucru, care se afla in camp, nu interactioneaza cu nimeni. In plus veniturile proprii sunt necesare pentru renovarea camerelor de detinere si imbunatatirea conditiilor de munca iar contractul actual cu beneficiarul, care are investitia din fonduri europene ar putea genera complicatii.
Dg- masurile covid se aplica cu severitate tuturor, singurele exceptii acceptare cu greu au fost pentru niste puncte de lucru care activeaza in zona umanitara si care sunt bine izolare. Nu e cazul la Giurgiu, s- a vorbit cu beneficiarul si acesta a confirmat prezenta unor civili in cadrul punctului de lucru care ansambleaza serele, detinutii indeplinind doar munca necalificata.
17. Adresa /interpretarea ANP/MJ cu privire la imposibilitatea decontarii caselor prevazute cu terenuri, achizitionate de catre fpss.
FPP opineaza ca acest noua aspect nu a fost prevazut , sau intuit , nici de catre beneficiari, nici de catre angajatori si decizia de a nu deconta creaza mari prejudicii angajatilor care au contractat cedite ipotecare. Propunerea federatiei este de a se gasi solutii si din perspectiva acrelor notariale care certifica ca avansul platit de fpss este considerat avans prin care s-a achitar terenul aferent locuintei.
Dg- va numi un grup de lucru format din specialisti DCEAN si DEA care sa analizeze si din aceasta perspectiva.

Acestea au fost subiectele propuse, pentru a fi discutate , de catre Federatia Politistilor de Penitenciare, apreciem initiativa Administratiei Nationale a Penitenciarelor de a ne invita la o prima discutie.
Avem convingerea ca printr-o comunicare asertiva putem gasi solutii acceptabile pentru toate partile.

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administratie

Bogdan Toader – Presedintele PSD Prahova/Ipocrizie fără margini: Iulian Dumitrescu, șeful CJ Prahova, recidivează și se laudă cu proiectele altora

Avatar

Publicat

pe

De

Înainte de alegerile locale din anul 2020, Iulian Dumitrescu se lăuda că a contribuit la donarea de echipamente medicale Spitalului Municipal Câmpina. Presa s-a sesizat, iar donatorul real, Asociația „Dăruiește Aripi” din județul Constanța, a ieșit cu un comunicat de presă prin care demonstra că fostul senator nu avea nici în clin, nici în mânecă, cu donația. În 2021, se laudă cu proiectul conceput în perioada 2016-2020 și al cărui contract de finanțare s-a semnat în 2019 de către CJPH. Care a fost contribuția lui Iulian Dumitrescu la acest proiect?? Niciuna! Aștept cu interes sa văd cum se va lăuda cu extinderea Unității de Primiri Urgențe, cu ambulatoriul de la Spitalul Județean, cu DJ 720 și alte proiecte gândite, semnate și la care singura „contribuție” a actualului președinte ar putea fi doar semnarea ordinului de începere a lucrărilor!! În zi de mare sărbătoare, poate ar trebui să lăsăm ipocrizia, minciuna și înșelătoria deoparte și să ne gândim ce facem pentru semenii noștri!

O zi binecuvântată, dragi prahoveni!

Citeste in continuare

Administratie

O turma de dilii s-a dus cu proiecte de 42 de miliarde la o alocare de 29 de miliarde

Avatar

Publicat

pe

De

Cate semnale, dureroase, trebuie sa mai vina ca niste securistoizi pusi pe ciordeala sa inteleaga ca S-a schombat foaia si Comisia Europeana nu mai accepta ciordeli din bugetul european? Cel mai nou semnal este cel al pierderii finantarii – esecul – proiectului laser de la Magurele. Anterior venise si respingerea PNRR, unde o turma de dilii s-a dus cu proiecte de 42 de miliarde la o alocare de 29 de miliarde. Uniunea nu mai accepta ciordeala pe proiecte inventate si deturnate in sensul furtului, de “cercetatori” si academicieni inventati. Nu numai in domeniul laserului, gen, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Administratie

Sunt achitari multe? Statistica stă să explodeze! Avem condamnări exemplare, atunci statistica „se bucură”…

Avatar

Publicat

pe

De

„Țara lu’ Statistică Vodă
În țara de tip nou, omul este un număr. Atât. Fără mamă, fără tata! Ce, numerele au părinți?!
Dacă scoți dosare multe în pronunțare, dai bine în statistică!
Dacă nu scoți, „dormi” pe dosare.
Dacă le motivezi cât mai repede, statistica „plânge” de fericire.
Dacă nu le motivezi, trebuie „să te educe” mama și tata lu’ statistica!
Nu există noțiunea de „ședință prezidata de onorabilul judecător X…”, ci există completul C1F(fond), C1A(apel), C1R(recurs), de exemplu!
Sunt achitari multe? Statistica stă să explodeze! Avem condamnări exemplare, atunci statistica „se bucură”…
Nu avem nevoie de oameni, ci de numere!
De ce?
Pentru a continua depersonalizarea omului!
Ne vaccinăm mulți? Atunci dam bine în statistica! Ne-am îmbolnăvit? Înseamnă că dam prost în statistica pentru că nu am ascultat, din nou, de mamă și de tata lu’ statistică! Și tot asa…
Totul este redus la noțiunea de număr! Suntem niste numere intr-un lagăr pe care nouă ne place să il numim „stat de drept”…
Cred ca ultimii 15 ani au accelerat acest fenomen. Nu va gândiți ca e vorba „despre ei și despre ai lor”, pentru că „ei și ai lor” habar nu au ce înseamnă munca cinstita, lacrimile pentru fiecare examen ratat sau copiii lăsați să crească singuri…si totul doar pentru ca „ei și ai lor” să dea bine în statistica!
Sunt Mădălina și sunt „numărul” 6, dar și „numărul” 18!
Acesta este un pamflet și trebuie citit și înțeles ca atare.” (Sava N.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv19 ore ago

PARAFRAZÂND ÎNTREBAREA POPULARĂ CU PĂMÂNTUL, NE ÎNTREBĂM: “CÂT L-O MAI RĂBDA POLIȚIA PE COMISARUL ȘEF ZĂBAVĂ ?”

 Tovarășul militian șef Zăbavă, Sebi pe numele de scenă, nu a înțeles nici până astăzi, anul de grație 2021, care...

Exclusiv2 zile ago

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale Ploiesti/Curtea de Apel Ploiesti se va pronunta azi pentru prejudicierea bugetului Politiei Locale/ Cezar Dan Stoichiciu este cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale...

Exclusiv2 zile ago

La ora asta, frumosul King Arthur este mai mare decât ei/Se viralizează instant pe Twitter, este în toată presa – global

Tatăl print-braconierului care a impuscat ursul in Covasna este Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele unei societăţi care l-a decorat pe Klaus...

Actualitate2 zile ago

Noile anvelope Nokian Seasonproof C oferă siguranță deplină pe tot parcursul anului

Nokian Tyres, producătorul scandinav de anvelope premium, introduce anvelopele Seasonproof C, pentru uz profesional. Aceste anvelope all-seasons sunt concepute pentru...

Exclusiv2 zile ago

Mainile curate sunt mai sigure!

Curatenia si igiena sunt lucruri cheie de care depindem mai ales cand suntem confruntati cu o pandemie sau epidemie de...

Exclusiv4 zile ago

Fara un Plan de ordine si siguranta publica ce trebuia elaborat si actualizat pana la data de 15 aprilie (conform prevederilor legale), Sectorul Ordine Publica din cadrul Politiei Locale Ploiesti a „picat” pe „bec”?

In Legea 155/2010 de infiintare a Politiei Locale, Capitolul III – Atribuțiile poliției locale,  la Articolul 6, lit a), se...

Exclusiv4 zile ago

Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost politist local- cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (CSM)/DOCUMENTE

La data de 23.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Curtea de Apel Ploiesti poate pune bugetul local pe butuci...

Exclusiv5 zile ago

Sorina Ruxandra Matei: PNRR Shaorma Plus

PNRR-ul României, prezentat de ministrul Cristian Ghinea la Bruxelles: „tabloul negru”, încrederea în ONG-uri este după Armată și preluări din...

Exclusiv1 săptămână ago

Fie ca Sfanta Sarbatoare Pascala sa ne apropie de taina Invierii Domnului si sa ne aduca in suflet pace si bucurie

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, redactia ziarului Incisiv de Prahova,  urează tuturor colaboratorilor, clienților și cititorilor, sănătate, liniște sufletească...

Exclusiv1 săptămână ago

„PNRR, această Șaorma manglită cu de toate/Ghinea a băgat toate bullshiturile în PNRR, inclusiv ideea ca Iohannis să devină notarul sau poștașul secției de procurori a CSM”

Aviz conform sau consultativ al CSM pe numirea șefilor de Parchete? Cine vrea să reducă puterile președintelui României? Cine vrea...

Actualitate1 săptămână ago

Decorează, protejează mediul și câștigă un televizor Neo QLED cu Samsung Free The Box

Campania #SamsungFreeTheBox îți arată cât de simplu este să dai o nouă viață cutiilor de televizoare Samsung. Mai mult decât...

Exclusiv1 săptămână ago

„Gaura Neagra” de la S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si modul de sifonare a banilor publici/Mafia gunoaielor (I)

La data de 27.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Conducerile S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si Parc Industrial Ploiesti...

Exclusiv1 săptămână ago

Incompetenta deriva si din faptul ca desi Romania are alocate 29 de miliarde de Euro (ne-negociabil), Ghinea vine si spune ca noi am trimis propuneri de 41 de miliarde, ca sa avem de unde negocia

Ghinea, un fel de Valcov. Cu siguranta alde Barna (vicepremier) si Cristian Ghinea (ministrul investitiilor si fondurilor europene) cand au...

Exclusiv1 săptămână ago

PNRR-ul României se prezintă ca o ciorbă proastă, în care Ghinea a băgat de toate, inclusiv sondaje, nenică/O rușine

Am citit toate PNRR urile gata până acum. Știu sigur că în România mai există un ziarist care le-a citit...

Exclusiv2 săptămâni ago

Conducerile S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si Parc Industrial Ploiesti luate în vizor de procurorii de la Ministerul Public/DOSAR – MAMUT

Conform unor surse din mediul judiciar, recent, procurorii de la Ministerul Public au deschis un dosar-mamut cu privire la ilegalitatile...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!