Connect with us

Administratie

Intalnire de lucru intre conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor si Biroul Executiv al Federatiei Politistilor de Penitenciare

Publicat

pe

In data de 23.07.2020, Federatia Politistilor de Penitenciare a raspuns invitatiei adresata de catre directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, pentru discutarea unor aspecte de interes pentru sistemul penitenciar.
Intalnirea s-a desfasurat la A.N.P. in sala de festivitati de la et.7, pentru a se respecta masurile de distantare sociala, toti participantii purtand echipamente de protectie.
Federatia Politistilor de Penitenciare a fost reprezentata de:
Mogildea Ionut- presedinte,
Patric Ghebaru- prim-vicepresedinte,
Chilarasu Razvan,Grigoroiu Adrian si Crucieru Lucian in calitate de vicepresedinti si Deleanu Valentin- secretar general.
Administratia Nationala a Penitenciarelor a fost reprezentata de:
– directorul general,
– directorii generali adjuncti si directorul DEA.
Discutiile s-a desfasurat pe parcursul a doua ore si au vizat:
1. Relatia angajator- Federatia Politistilor de Penitenciare- recunoasterea ca partener de dialog , stabilirea procedurii tehnice de colaborare.
Directorul general al ANP saluta aparitia Federatiei Politistilor de Penitenciare si argumenteaza ca ne recunoaste calitatea de parteneri de dialog social chiar prin faptul ca FPP a fost invitata de catre conducerea ANP la dialog , fiind cel mai bun exemplu ca recunoastem aceasta federatie, asigurandu-ne de mediere , acolo unde punctual sunt probleme, iar prin presedintele federatiei , va legatura si le rezolvam puctual.
Pentru viitor se vor transmite toate documentele si spre FPP.
2. Stadiul aplicarii Deciziei 51/2019 a ICCJ.
– exista un grup de lucru care incearca sa transpuna in practica pronuntarea, cand grupul finalizeaza , va fi informata si FPP.
3.Abordarea ANP vis a vis de cresterea normei valorice a echipamentului si a calitatii acestuia.
– aceasta a fost adusa la valoarea stabilita si pentru celelalte institutii de aparare, ANP a colaborat cu un institut cu care a colaborat si MAPN pentru realizarea unor caiete de sarcini care sa conduca la o calitate buna a echipamentului. Dupa ce se intocmesc aceste caiete de sarcini se va trece la licitatie. ANP a trimis o adresa in unitati cu privire la purtarea corecta a echipamentului , pentru ca in unele cazuri au aparut exagerari negative( tricouri scrise cu alb, galben, portocaliu, etc, pantofi galbeni, steme ce nu sunt aprobate etc) si e posibil sa apara si probleme de natura penala. Se accepta echipamente apropiate de formele stabilite prin OMJ, oamenii isi pot procura echipamente, dar sa fie atenti la detaliile legale. Tricourile deja achizitionate cu inscrisuri pe piept si cu stema neaprobata pot fi purtate doar in interiorul penitenciarului, aceasta abordare este acceptata pentru ca de mult nu a mai fost practicata o politica de corecta de echipare si angajatii si-au luat echipament de unde au putut.
Valoare financiara e cea din Decembrie 2018, asa e cadrul legal, dar daca s-ar fi aplicat o valoare la zi aceasta ar fi scazut pentru ca MAPN a facut multe achizitii si valoarea de referinta a scazut.
4 Abordarea ANP cu privire la plata sporurilor pe timpul co.
Sunt sentinte si castigare si pierdute, ANP inclina sa dea asa cum au solicitat sindicatele, s-a cerut un punct de vedere si de la Ministerul Justitiei , in calitate de ordonator principal de credite si se pare ca abordarea va fi favorabila.
5. Abordarea ANP fata de art.109 din legea 145/2019 privind sprijinirea tuturor fpss in achizitionarea sau construirea unei case.
ANP este de acord cu aplicarea, a facut proiectul de OMJ si l- a inaintat la Ministerul Justitiei pentru semnare.
6 Formarea profesionala.
In contextul actual de covid este foarte greu sa aduni oamenii, se gandeste o forma on-line.
7. Proceduri pe achizitii.
O parte din produse se achizitioneaza prin BAGR, o parte nu pot fi achizitionare decat descentralizat din motive de oportunitate.
8 Propunerile de acordare a majorarii salariale de 50% pentru dir adj este de competenta directorului general si se discuta in sedinta consiliului de conducere in prezenta reprezentantilor sindicali.
9. Echipare generala.
Se va face o echipare etapizata, ANP va planifica asta.
10. Depasirea plafonului de 3% pe ore suplimentare, sunt cazuri cum e la Iasi si Giurgiu unde , din cauza multiplelor instante, a numarului si categoriilor de ppl , lipsei de personal, se fac mult ore.
ANP nu a dispus directorilor sa nu se faca ore suplimentare peste 3% pe unitate, cadrul legal stipuleaza acest procent pe sistem, insa a cerut fundamentari serioase acolo unde se depaseste acest procent. Daca exista motive reale de depasire, nu- i problema, sa nu existe depasiri din alte motive.
11 . Lipsa acuta de specialisti.
ANP a constatat ca aceasta este o problema reala si trebuie sa gandeasca o politica de resurse umane serioasa. Exista probleme pe medical,reintegrare, logistica( fochisti, electricieni, instalatori) .
In toamna incep schimbarile din functii, mutarile si in paralel se lucreaza pentru demararea incadrarii din sursa externa pentru ca sunt bani si sa nu se piarda.
12. Relatie tensionata intre directorul Penitenciarului Targsor si presedintele sindicatului.
Directorul este la curent cu unele aspecte, opineaza pentru normalitate si punctual va media.
Vicepresedinte federatiei , care este si presedintele sindicatului local, militeaza pentru normalizarea relatiei , afirmand ca relatia s- a imbunatatit. De asemenea doreste sa mentina o stare de normalitate pentru ca interesul membrilor de sindicat primeaza.
13. Penitenciarul Iasi, alocare de fonduri pentru demararea lucrarilor la corpul A.
S-au alocat bani pentru reexpertizare, pentru ca erau unele suspiciuni ce au fost confirmate, s-au alocat bani pentru intocmirea documentatiei tehnice necesare, anul viitor se va demara lucrarile si va fi redat in folosinta.
14. Fisele posturilor din operativ nu sunt exclusiv pe posturi ci sunt facute pentru a acoperi aproape toate functiile de executie din operativ. Trebuie profesionalizate si individualizate si functiile din operativ.
Dga – e un ideal spre care tinde si sdrp ul insa structura actuala de personal nu poate face posibil acest lucru in prezent. Daca un agent de pe sectie isi ia concediu de odihna, sau recuperare , trebuie inlocuit cu alt agent , poate din foisor sau alt post, si asta implica anexa la fisa postului . Nu poti face anexe peste noapte si de aceea este aceasta abordare in operativ.
15 Transferul ppl catre Penitenciarul Giurgiu sa fie atent gestionat, s-au inceput lucrarile de modernizare a camerelor pe sectiile E1 si E 9 si nu mai este spatiu suficient unde sa fie mutate ppl pentru asigurarea frontului de lucru.
Dga – o sa aiba in vedere acest aspect, mai ales ca in contextul actual al covid sunt deja cateva penitenciare de unde si unde nu se mai pot transfera.
16 Exceptarea punctului de lucru sere de la Penitenciarul Giurgiu de la obligativitatea suspendarii activitatii din motive covid, pe motiv ca ppl de la acest punct de lucru, care se afla in camp, nu interactioneaza cu nimeni. In plus veniturile proprii sunt necesare pentru renovarea camerelor de detinere si imbunatatirea conditiilor de munca iar contractul actual cu beneficiarul, care are investitia din fonduri europene ar putea genera complicatii.
Dg- masurile covid se aplica cu severitate tuturor, singurele exceptii acceptare cu greu au fost pentru niste puncte de lucru care activeaza in zona umanitara si care sunt bine izolare. Nu e cazul la Giurgiu, s- a vorbit cu beneficiarul si acesta a confirmat prezenta unor civili in cadrul punctului de lucru care ansambleaza serele, detinutii indeplinind doar munca necalificata.
17. Adresa /interpretarea ANP/MJ cu privire la imposibilitatea decontarii caselor prevazute cu terenuri, achizitionate de catre fpss.
FPP opineaza ca acest noua aspect nu a fost prevazut , sau intuit , nici de catre beneficiari, nici de catre angajatori si decizia de a nu deconta creaza mari prejudicii angajatilor care au contractat cedite ipotecare. Propunerea federatiei este de a se gasi solutii si din perspectiva acrelor notariale care certifica ca avansul platit de fpss este considerat avans prin care s-a achitar terenul aferent locuintei.
Dg- va numi un grup de lucru format din specialisti DCEAN si DEA care sa analizeze si din aceasta perspectiva.

Acestea au fost subiectele propuse, pentru a fi discutate , de catre Federatia Politistilor de Penitenciare, apreciem initiativa Administratiei Nationale a Penitenciarelor de a ne invita la o prima discutie.
Avem convingerea ca printr-o comunicare asertiva putem gasi solutii acceptabile pentru toate partile.

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administratie

Redeschiderea dosarului 10 august a picat la o magistrata #rezistenta judecata disciplinar

Publicat

pe

De

Ce ne aud urechile! Cica redeschiderea dosarului „10 augus 2018” va fi judecata de catre o magistrata #rezistenta de la Curtea de Apel Bucuresti, semnatara de memorii impotriva noilor legi ale justitiei, care va infirma cat ai clipi clasarea DIICOT (confirmand astfel cererea de redeschidere formulata de sefa DIICOT, Giorgiana Hosu). Ne referim la judecatoarea Ruxandra Grecu, cea care trebuie sa dea socoteala in fata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara din CSM pentru presupusa abatere disciplinara de la art. 99 lit. c din Legea 303/2004: „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”. (Monitorul Justitiei a publicat aici spectaculosul raport al Inspectiei Judiciare impotriva Ruxandrei Grecu.) Noi auzim ca avocatii jandarmilor vizati in cauza sunt fierti pe judecatoare, din cauza ca aceasta a stabilit urmatorul termen luni, 10 august 2020, astfel incat avocatii nu au timp sa-si pregateasca apararea. Si atentie: vorbim despre un dosar cu 70 de volume” De asemenea, gurile rele zic ca se va gasi cineva din randurile fortelor de ordine care sa-i faca Ruxandrei Grecu plangere la Inspectia Judiciara privind felul in care intelege sa judece redeschiderea acestei cauze. Oricum: vor fi multe de scris. Stati pe faza, dezvaluie Lumea Justitiei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Administratie

E oficial: a inceput marea bulibaseala privind scoala

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

La doar 24 de ore de la celebrul anunț al lui Klaus Iohannis privind începerea anului școlar și modul în care se va derula învățămîntului în pandemie, vine prima corectură a unei gafe: președinția își cere scuze oficial pentru o eroare care a pus lumea în încurcătură. Fără a fi pesimiști cu tot dinadinsul, estimăm că e doar startul oficial al ceea ce se anunță marea bulibășeală din învățămînt, din motive pe care le vom expune imediat.

Cum se va derula școala începînd de luna viitoare, ne-a transmis președintele:

”Felul în care va funcţiona fiecare unitate școlară va fi decis local, deci, decizia se descentralizează la nivel de județ. În funcție de situația concretă, locală, se va decide dacă unitatea școlară va funcţiona după scenariul unu – „verde”, cu risc mic sau deloc; după scenariul doi – „galben”, cu risc mediu; sau după scenariul trei – numit „roșu”, care înseamnă că școala se închide de tot.
În consecință, pentru fiecare școală în parte, Comandamentul Județean pentru Situații de Urgenţă va lua decizia dacă se merge pe scenariul „verde”, asta însemnând că toți elevii merg fizic la școală, se țin cursuri normale; sau, dacă se merge pe scenariul trei – „roșu”, când nimeni nu merge la școală şi totul se desfășoară online; sau scenariul „galben”, scenariul doi, de risc mediu, care înseamnă că o parte din activități se ține în școală şi o parte se ţine în online”.

Primul efect: la doar 24 de ore, cum spuneam, președinția își cere scuze pentru că, în ce ne-a spus „a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie. Metoda de calcul este stabilită de specialiștii INSP și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății. Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”.

Deci, ministerul Sănătății l-a dezinformat pe președinte din prima, cum s-ar zice, făcîndu-l să gafeze încă de la banalul anunț privind începerea școlii.

Asta ridică, din nefericire, o întrebare legitimă: ce va fi cînd intră în vigoare sistemul anunțat de Cotroceni?

Pentru că decizia, de funcționare sau nu, va fi luată pentru fiecare școală în parte dintr-un total de peste 6000, în fiecare județ, de către Comandamentele Județene pentru Situații de Urgenţă (CJSU).

În componența CJSU-urilor intră între 30 și 50 de membri, dintre care un președinte – prefectul – și doi vicepreședinți, adică președintele Consiliului Județean și șeful ISU județean.
Restul membrilor sunt șefi de servicii deconcentrate, de gospodărire comunală, reprezentanți ai unor ministere, instituții și servicii publice, șefi de unități militare, de direcții silvice, de la CFR, de spitale, de regii autonome (gaze, apă electricitate, transport etc), ai Crucii Roșii, de la meteo, agenți economici și chiar societăți comerciale private precum Enel, Telekom etc. Pe lîngă aceștia, mai funcționează un grup de consultanți din aceleași structuri mai sus prezentate, atît doar că ei nu au drept de vot.

Hotărîrile acestor CJSU se iau în ședințe în prezența majorității membrilor, cu două treimi, ceea ce înseamnă că dacă lipsește un singur vot pe cine știe ce considerente, o școală nu se poate închide ori deschide.
În plus, regulamentul de funcționare al CJSU-urilor prevede că este interzisă ”proferarea de insulte sau calomnii de către membrii prezenţi la şedinţă, dialogul dintre membrii şi persoanele aflate în sala, cât şi dintre aceste persoane. În cazul în care desfăşurarea lucrărilor este perturbată, Preşedintele poate să suspende şedinţa sau să dispună evacuarea din sală a membrilor şi/sau a persoanelor care au perturbat lucrările”.

La cît de eterogene, cu precădere politic, sunt respectivele CJSU e greu de crezut că nu vor apărea nervi și tensiuni majore în prag de alegeri.
Problema CJSU-urilor este că, de regulă, ele își intră în rol extrem de rar, mai mult în județele care se confruntă în mod tradițional cu inundații și alte asemenea probleme, cînd se decide închiderea sau deschiderea unor drumuri județene afectate de ape etc.
De închiderea școlilor se pune problema foarte rar.
CJSU Tulcea, bunăoară, a trebuit să ia anul trecut o asemenea decizie de închidere, pe 6 februarie, a școlilor din județ, fără municipiul Tulcea, în urma unui cod roșu de vreme rea. După care, în aceeași zi, s-a revenit cu altă hotărîre și s-au închis și școlile din municipiu. A doua zi, CJSU s-a întrunit din nou,a treia oară, a pentru a decide prelungirea suspendării cu încă o zi. Demn de menționat, însă, că nu a fost cazul, atunci, de o analiză bucată cu bucată a fiecărei școli în parte, ci în bloc.

Cum va fi, însă, din 14 septembrie, cînd CJSU-urile din întreaga țară – pe deasupra în plină campanie electorală cu mari interese politice locale -, vor trebui să ia decizii pentru fiecare școală în parte, cum ne-a informat președintele, și să decidă închideri/deschideri de școli de la o săptămînă la alta în funcție de trecerea de la verde la galben ori la roșu, după toanele Covid 19?
Judecînd după felul în care a demarat operațiunea, ieri, nu e greu de dat un răspuns.

 

Citeste in continuare

Administratie

„Maus nu influenţează politic Justiţia, doar dosarele se infirmă şi se întorc că vrea el”

Publicat

pe

De

Maus nu influenţează politic Justiţia, doar dosarele se infirmă şi se întorc că vrea el. Un dosar de 2 bani, deschis pe nimic, despre nimic, în care nici ăia de la DIICOT n-au găsit nimic, se reia încă o dată pe nimic, doar pe sloganuri populare ca la început, doar ca să ajungi în instanţă la nimic. Aşa toci degeaba banul public, ani de zile, în loc să faci dosare serioase. În plus, din dosar lipsesc aia violenţi care erau ai USR şi galeriile care dădeau foc, pe care i-am filmat chiar eu. În rest, asta este „independenţa Justiţiei” de 30 de ani încoace. Împăraţi care dictează rahaturi pe bani publici şi slugi executante tot pe bani publici. E bine că o ţine pe vulnerabila Hossu acolo că a vrut-o Hellvig. E piesă, asset. D’aia o şi ţine. Că e vulnerabilă, deci manevrabilă, deci controlabilă. Deci..dependenţa Justiţiei de politic pe baza rahaturilor şi mizeriilor în care se bagă singură. Vreau să vă mai spun că Justiţia nu se face nici pe stadioane, nici în stradă, nici la tv, nici că vrea propaganda proastă, nici că vrea publicul oricât de numeros ar fi el, nici că măcăne nişte habarnişti sau politicieni, actul de Justiţie se înfăptuieşte strict pe probatoriu şi exclusiv în sala de judecată, precizeaza Sorina Ruxandra Matei pe pagina sa de socializare. (Sava N.).

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont2 zile ago

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Aveti un Pont3 zile ago

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

Aveti un Pont4 zile ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Aveti un Pont5 zile ago

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Aveti un Pont6 zile ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Aveti un Pont1 săptămână ago

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Aveti un Pont1 săptămână ago

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Peste o luna, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului...

Aveti un Pont1 săptămână ago

„Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred că a inventat şi covidul în Wuhan, nu că ei şi el n-aveau lege pe covid de 4 luni şi guvernau prin ordine ilegale de ministru”

Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Se va sesiza CCR si pe aceasta tema de incalcare a protectiei datelor cu caracter personal precum si a drepturilor pacientului!

Acum 9 zile Avocatul Poporului a trimis o solicitare cu privire la transmiterea bazei de date cu pacienti, existenta la...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde se dictau „paradelile”, ziaristi si oameni de afaceri

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica o investigatie cutremuratoare privind tenebrele „Statului Paralel” si ramificatiile acestuia, in mai...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Amenintarile lui „Portocala” sunt pe cale sa produca un tsunami in SRI mai mare decat cel produs de dezvaluirile lui Sebastian Ghita care s-au soldat cu ejectarea din sistem al generalului de carton, Florian Coldea

In data de 15.07.2020 cand Negulescu Mircea a fost in arestul Central acesta a urlat si a amenintat si a...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Testeaza masiv! Costa?! Ghinion! E pandemie mi-ai spus, BAGA TOTI BANII IN TESTARE!

Nu testam nimic, nu stim nimic! Stam si ne uitam cum ne infectam! Ni se spune ca e posibil sa...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Petre Daniel, zis „Pusi”, operatiunile de evaziune fiscala si spalare de bani, DIICOT si protectia oferita de gruparea de crima organizata coordonata de procurorul Negulescu Mircea

Magistrații Tribunalului Prahova au emis, in data de 24.11.2014, mandate de arestare preventivă pe numele acționarilor clubului de fotbal Petrolul...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Bomba medicala: de ce infectarile apar numai la testele de stat?

(Preluare Inpolitics): O veritabilă bombă medicală e lansată pe piață de un reputat medic, care atrage atenția asupra unui fenomen...

Administratie2 săptămâni ago

EXCLUSIV/Ofiter activ din cadrul IPJ Prahova santajeaza public judecatori/„Se va face dreptate. Cu putin noroc, ajunge si Cosma tot la ea”…

La data de 20 iunie 2020, Incisiv de Prahova a publicat articolul ”Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!