Actualitate
DOR DE ROMÂNIA. Interviu exclusiv cu Alina Zaharia, singurul producător de zacuscă din Portugalia: „Zacusca noastră cea de toate zilele a fost elementul la care m-am raportat în căutarea identității mele”
”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.
”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.
”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.
Alina Zaharia, un nume predestinat să îndulcească viețile celor din jur, este singura româncă din Portugalia care produce zacuscă, fiind stabilită de mai bine de 12 ani în orașul Porto. Decizia de a răspunde celor din jur și a-i răsplăti cu abilitatea ei de a face dulceață delicioasă și zacuscă, folosind ingrediente românești sau portugheze, a adus-o în punctul în care s-a regăsit pe sine însăși prin pasiunea care îi amintește de gustul copilăriei și de cei dragi. O persoană extrem de pozitivă și creativă, Alina Zaharia a mărturisit pentru GÂNDUL.RO că s-a îndrăgostit iremediabil de Portugalia și a decis să se stabilească în Porto, deși pierderea identității proprii devenea „un gust amar”. Aflată în dilema identității între două culturi, românca a simțit că, un produs îndrăgit încă din copilărie, zacusca, o va face să reflecteze asupra propriei persoane și se va regăsi în amintirile reimprospatate prin intermediul oamenilor din jur.
Deși a plecat din România pentru o perioadă de timp temporară, Alina Zaharia a simțit că Portugalia este locul în care trebuie să se stabilească și să-și concretizeze pasiunea care o reprezintă. Colegii săi au determinat-o să producă dulceață și să o vândă, iar produsul care i-a impresionat de la prima linguriță a fost magiunul de prune.
GÂNDUL.RO: Cine este Alina Zaharia? De cât timp locuiești în Portugalia și cum ai luat decizia de a te muta din România?
Alina Zaharia: Optimistă incurabilă, plecată din Brăila în Porto, în 2008, cu o bursă Erasmus, în Management & Marketing, la Institutul Superior de Contabilitate și Administrație din Porto- ISCAP. După câteva luni de Portugalia este greu să nu te îndrăgosteșți și să nu-ti dorești să te întorci. Eu am rămas. Pentru a mă integra mai ușor în cultură și obiceiurile portughezilor, am făcut un an de voluntariat la facultatea unde venisem, la departamentul de Relații Internaționale unde ajutam noii veniți să se integreze mai ușor în societate. După un an, am aplicat pentru un job, la o companie care produce și exportă vin și cafea. A fost primul interviu și primul job – punct ochit , punct lovit. Am lucrat din 2010 până în 2014 acolo, ca asistent manager la departamentul de export.
Dintr-un hobby, tânăra antreprenoare a început să producă zacuscă, fiind un produs adaptabil stilului de viață vegan, adoptat de majoritatea portughezilor în perioada respectivă.
GÂNDUL.RO: Care este povestea Greenalyn? Cum ai început să produci produse tradiționale românești?
Alina Zaharia: Fiind un proiect care promovează un stil de viață sănătos și care pune accent pe sustentabilitate, Greenalyn vine de la tot ce este verde și de la numele meu – Alina.
În perioada în care am lucrat la compania de vinuri, colegii au observat oarecum un stil de viață sănătos de fiecare dată când, la prânz, ne întâlneam la cantină și unde de multe ori îi invităm să deguste din mâncarea mea. Așa au început să aprecieze din ce în ce mai mult ce făceam, să aibe încredere și chiar să-mi comande dulceață sau zacuscă. Totul a pornit dintr-o glumă, dintr-o provocare de-a lor. Magiunul de prune a fost produsul de care s-au îndrăgostit. Asta mi-a dat curaj și încredere în mine și în ceea ce mai târziu aveam să fac.
Am demarat proiectul în 2016, într-un mod timid și fără mari așteptări. La vremea aceea se observa deja o căutare către un stil de viață mai sănătos, opțiunile alimentare începeau să fie cât mai segmentate, iar oamenii dădeau din ce în ce mai multă preferință ingredienteleor sănătoase, naționale, de la micii producători locali și libere de chimicale. Comunitatea vegană și vegetariană începea deja să ia o mare anvergură. Mi-am zis că aș avea produsul potrivit, la momentul potrivit și locul potrivit.
Am făcut ulterior un curs de antreprenoriat care m-a ajutat să pun bazele unei afaceri, cu tot ce implică ea: crearea unui brand, comunicare, implementare, vânzări, promovare, dezvoltare, etc.
Am început să fac zacuscă acasă, să coc vinetele și ardeii pe grătar, cu foc de lemne. La început vindeam zacuscă la prieteni, foști colegi, cunoștințe, etc. Am început să particip la târguri locale și diferite evenimente. Făceam degustări în diferite locații, sponsorizam diferite evenimente, etc. Așa a început să intre pe piața portugheză zacusca noastră. Am reușit să creez legături frumoase cu oamenii, iar ei la rândul lor, indirect, să mă promoveze și să mă ajute să cresc frumos. Le place zacuscă și vorbesc despre ea.
GÂNDUL.RO: Cum prezinți povestea zacuștei ?
Alina Zaharia: Le spun că zacusca este o rețeta tradițională transmisă din generații în generații și care concentrează în ea gustul toamnei și sentimentul de apartenența și de identitatea la valorile noastre.
Alina Zaharia mărturisește că atât zacusca, cât și magiunul de prune au fost două elemente care au ajutat-o să-și reidentifice propria identitate, într-o perioada în care se afla într-un proces de reflecție asupra propriei persoane, fiind departe de România, țara de suflet.
GÂNDUL.RO: Ce amintiri ai legate de zacuscă și dulceață?
Alina Zaharia: Viața la țară, mirosul vinetelor coapte, gustul toamnei, bucuria oamenilor, sentimentul de comunitate și conviventa. Magiunul de prune cu nuci, întins pe felia de mămăligă coaptă pe plită, oferit de bunicul. M-am identificat cu zacusca pentru că, după 12 ani, m-am gândit ce mă definește din România și din Portugalia și a fost un proces de reflecție și de regăsire a identității.
Românca spune că portughezii nu mănâncă foarte multe legume și nu cunosc conceptul de zacuscă, până în momentul în care tânăra antreprenoare le detaliează despre ingredientele și rețeta tradițională, bine cunoscută în țara natală.
GÂNDUL.RO: A fost difici de intrat pe piața din Portugalia, zacusca fiind un produs specific românesc?
Alina Zaharia: Destul de greu. Și încă este. Deoarece, în general, portughezii nu sunt obișnuiți să mănânce multe legume și nici nu au o tradiție a conservării vegetalelor, așa cum avem noi. În portugheză, conceptul de zacuscă nu există și atunci eu o numesc paté de legume, pentru a le fi ușor aș-și facă o ideea despre tipul de produs.
Alina Zaharia este singurul producator de zacuscă din Portugalia si crede cu tărie că retetele românești au puterea de a trece frontierele și de a învinge timpul, fiind transmise din generație în generație.
GÂNDUL.RO: Există concurență pe piața din Portugalia în ceea ce privește cele două produse Greenalyn?
Alina Zaharia: În momentul de față nu există o concurență propriu-zisă la zacuscă. Există câteva produse vegane prin magazine, dar sunt refacute în mod industrial și de regulă, importate. Neavând concurență, este deopotrivata un lucru bun cât și mai puțin bun, deoarece oamenii nu știu cum să raporteze zacusca la alte produse similare. Colaborez in momentul de față cu patru locații/ magazine mici, unde vând zacuscă și dulceață. La raft este singurul produs vegan, artizanal. Portughezii nu-l cunosc, nu au amintiri, nu-l cumpără. Este destul de greu de implementat pe piață, iar singură promovare o fac eu prin rețelele de socializare, la târguri locale, diferite evenimente și degustări.
Cu o identitate locală, tânăra româncă povestește cu surprindere că producătorii portughezi au dat dovadă de multă solidaritate în această perioadă, promovând pe fiecare persoană care avea nevoie să-și vândă produsele, prin orice modalitate. De asemenea, mărturisește că între ea și producătorii locali se naște un sentiment de apartenența locală, prin intermediul ajutorului reciproc.
GÂNDUL.RO: Cum au decurs comenzile în perioada crizei COVID??
Alina Zaharia: Pe perioada de criză am optat să fac livrări la domiciliu și a mers foarte bine. Am reușit să imi mențin prezența pe piață și asta m-a ajutat. Am observat un spirit de solidarietate atât din partea micilor producători, cât și al comunității locale. Ne promovăm pe rețelele de socializare produsele unul altuia și astfel am reușit cu toți să ne menținem prezenți și să avem o oarecare continuitate. În special în perioada aceasta, oamenii au jucat un rol extrem de important. Ei au fost practic promotorii mei indirecți. Pentru mine, oamenii sunt cel mai importante “instrument” de promovare al produselor mele. Fără oamenii pe care i-am întâlnit in cale, nu aș fi putut face nimic.
”Dulceața de anans și mango are foarte mare succes”, mărturisește Alina Zaharia
GÂNDUL.RO: Care este produsul cel mai solicitat?
Alina Zaharia: Dintre toate varietățile de dulceață de sezon pe care le fac, culmea, cea mai apreciată este dulceața de ananas și mango. Deși ingredientele nu sunt naționale, m-am gândit să introduc această dulceață pe timpul iernii deoarece atunci sunt doar citrice și gama de dulceata este oarecum redusă iarnă. Toata dulceata pe care o fac are un procent foarte redus de zahăr deoarece fructele pe care le folosesc sunt de extremă calitate, culese de multe ori de mine de la micii producători, la maturitate deplină, permițându-mi astfel reducerea zahărului la cantitatea mínimă și pastrarea gustului autentic al fructelor. Asta și pentru că fac loturi mici, nepreocupandu-mă în felul acesta cu valabiliatea lor.
”Dulceața de bostan este un produs specific local”, spune Alina Zaharia
Alina Zaharia: Portughezii sunt mari iubitori de dulceață de bostan cu nuci sau cu migdale și dulceață de roșii. Obișnuiesc să combine foarte mult dulceața cu multe tipuri de brânză.
Portughezii sunt mai atrași de conceptul de dulceață, iar produsul creat de Alina Zaharia vine ca o mănușă preferințelor localnicilor.
GÂNDUL.RO: Care este profilul consumatorului?
Alina Zaharia: Portughezii mănâncă foarte mult dulce, iar dulceața se combină foarte mult cu brânză, fiind foarte apreciată. Produsul este mult mai căutat decât zacusca, pentru că sunt atrași și au o preferință definită în acest sens.
GÂNDUL.RO: Ai o politică specifică pentru consumatorii tăi?
Alina Zaharia: Am o politică de sustenabilitate. Borcanele pe care le vând pot fi refolositee la următoare comandă, consumatorii beneficiind de un discount.
În final, românca spune că pentru a se regăsi pe sine însăși, a readus în inimile și papilele gustative ale localnicilor produsul cu care a copilărit si care îi trezește numeroase amintiri.
GÂNDUL.RO: Îți lipsește România? Cum te-a ajutat pasiunea să te dezvolți personal?
Alina Zaharia: Îmi lipsește mâncarea din România, prietenii, familia. Am adus în prezentul, acum portughez, trecutul meu românesc. Asta m-a ajutat să mă regăsesc ca persoană și să-mi găsesc un drum. Oamenii pe care i- am întâlnit în calea mea au avut fiecare un rol important și totul se reduce la oameni și la bucuria pe care o găsim im fiecare din ei.
Mâncarea poate să atingă mai mult decât senzații, trezește emoții, amintiri și aduce fericire. Asa cum marca un bucatar celebru american, Michael Chiarello: „Ceea ce mă ține motivat nu este mâncarea în sine, ci toate legăturile și amintirile pe care le reprezintă.”
Actualitate
Troy Meink, noua alegere pentru Secretarul Forțelor Aeriene
Actualitate
China trimite o delegație militară în Japonia după cinci ani
O vizită semnificativă
Pentru prima dată în cinci ani, China a trimis o delegație militară substanțială în Japonia pentru o vizită de o săptămână. Scopul vizitei delegației din cadrul Comandamentului Teatrului Estic, conform unei declarații de luni a armatei chineze, este de a „întări înțelegerea și încrederea reciprocă, conturând în același timp schimburile de apărare între cele două țări.” De asemenea, un oficial japonez de rang înalt, Yoshimasa Hayashi, a declarat reporterilor că „promovarea înțelegerii și încrederii reciproce prin comunicarea deschisă la nivelul comandanților va contribui la construirea unor relații constructive și stabile între Japonia și China.”
Implicații regionale
Hayashi, care ocupă funcția de secretar șef al cabinetului, a menționat că „considerăm această vizită drept un contribuție la pacea și stabilitatea regiunii.” Totuși, analiștii sugerează că acest moment rar ar putea să semnaleze o încercare a liderului chinez Xi Jinping de a îmbunătăți relațiile cu rivalul său asiatic, în contextul transferului de putere din Statele Unite, pe măsură ce atât Beijingul, cât și Tokyo se pregătesc pentru posibile modificări semnificative ale tarifelor sub noul președinte american, Donald Trump.
Relații economice interdependente
„Aceasta este o chestiune relativ importantă. Atât Japonia, cât și China ar trebui să se gândească la cum să se poziționeze în cea mai bună situație în fața creșterii iminente și probabile a tarifelor”, a afirmat John Blaxland, șeful biroului de la Washington al Universității Naționale Australiene, într-un email. Acesta a menționat că China și Japonia au „economii profund interdependente și au motive clare să se concentreze pe calmarea lucrurilor și pe gestionarea lui Trump.”
Stabilizarea relațiilor în contextul schimbărilor politice
Bonnie Glaser, expert în China la German Marshall Fund, a fost de acord că, deși delegația este una militară, problemele economice sunt în fundal. „Din motive economice și strategice, China ar putea spera să folosească oportunitatea oferită de tranziția politică din SUA pentru a stabiliza legăturile cu Japonia”, a scris Glaser. În plus, aceasta a menționat că Beijingul ar putea încerca „să sapă o prăpastie între Japonia și SUA. Beijingul speră probabil că Tokyo îi va oferi lui Xi Jinping o vizită de stat în acest an.”
Comunicare între comandanți
Menționarea de către Hayashi a comunicării la „nivelul comandanților” este demnă de remarcat, deoarece acesta este nivelul de comunicare pe care oficialii americani l-au solicitat timp de mulți ani cu Armata Populară de Eliberare, în pofida răspunsurilor uneori rece. Deși SUA și Japonia sunt aliați strânși, Blaxland a avertizat să nu se „interpreteze prea mult” întâlnirea ca un semn că relația militară dintre China și SUA se va îmbunătăți.
Tensiuni și colaborări în domeniul apărării
Malcolm Davis, expert în China la Institutul Australian pentru Strategii și Politici, a fost de acord, prezicând că „va exista o comunicare obișnuită între cele două mari puteri pe probleme de apărare, dar relația rămâne extrem de competitivă și contestată.” Un semn recent al acestei competiții este că China a dezvăluit recent ceea ce părea a fi două avioane avansate, ceea ce a determinat un oficial superior al forțelor aeriene să declare că Beijingul ar putea „să ne ia înainte” în cursa pentru un avion de vânătoare de generația a șasea.
Provocările legate de prezența militară
Într-o altă chestiune fierbinte, generalul Eric Smith, comandantul Corpului Marin, a menționat prezența trupelor americane în Japonia și acordul cu Tokyo pentru mutarea multora dintre acestea din Okinawa în Guam în anii următori—o măsură care este probabil binevenită de Beijing, deoarece reduce prezența trupelor americane mai aproape de ceea ce Smith a numit „teatrul de criză”. „Aceasta este, evident, o problemă internă pentru japonezi de decis, dar ceea ce știu este că de fiecare dată când îi dai Chinei un deget, ea va lua toată mâna”, a declarat Smith reporterilor la un eveniment al Grupului de Scriitori pentru Apărare din Washington.
Intensificarea competiției China-SUA
Davis a afirmat că competiția dintre China și SUA „se va intensifica doar în cadrul administrației Trump, mai ales având în vedere determinarea lui Trump de a impune tarife cuprinzătoare asupra Beijingului.” Cu toate acestea, a adăugat el, „unele forme de dialog vor continua, chiar dacă este doar pentru a minimiza riscurile de neînțelegere și interpretare greșită care ar putea duce la o criză sau un conflict în zone precum Marea Chinei de Sud.”
Concluzii despre întâlniri
În concluzie, seria de întâlniri din această săptămână, din perspectiva securității naționale, ar putea depinde de modul în care China își va schimba comportamentul în jurul insulelor care formează Japonia. În august anul trecut, o aeronavă chineză a pătruns pe scurt în spațiul aerian japonez, generând alerte în întreaga regiune. Navele gardienilor de coastă chinezi au trecut frecvent aproape de insulele Senkaku, iar navele de război chineze navighează adesea în apropierea Okinawa. „Ceea ce contează este dacă operațiunile PRC și desfășurările din apropierea Japoniei se schimbă și în ce mod”, a scris Ian Chong, profesor asociat la Universitatea Națională din Singapore, într-un email. „Momentan nu există informații despre acest aspect.”
Actualitate
Cum să alegi salonul de evenimente perfect în 2025 – Ghid complet pentru viitori miri
Te pregătești pentru cel mai important eveniment din viața ta și știi că locația poate face diferența dintre o experiență memorabilă și una obișnuită? Alegerea salonului potrivit pentru nuntă poate părea copleșitoare. Dar nu-ți face griji – am pregătit ghidul definitiv care te va ajuta să iei cea mai bună decizie pentru evenimentul tău special.
În 2025, când opțiunile par infinite și fiecare salon de evenimente promite experiența perfectă, decizia poate părea intimidantă. Statisticile arată că 7 din 10 cupluri consideră că alegerea locației a fost cea mai stresantă parte a planificării nunții lor. Și pe bună dreptate – locația nu este doar un cadru fizic, ci fundamentul pe care se construiește întreaga poveste a evenimentului tău.
Pregătește-te să descoperi secretele profesioniștilor din industrie, criteriile esențiale de care trebuie să ții cont și întrebările vitale pe care puțini știu să le adreseze. În următoarele minute, vei afla exact cum să transformi căutarea salonului perfect într-un real succes.
De ce este estențial să alegi salonul de nuntă potrivit?
Așa cum am menționat anterior, evenimentului tău reprezintă mai mult decât un simplu spațiu. Este cadrul în care vor prinde viață toate momentele speciale, unde se vor crea amintiri de neuitat și unde invitații tăi vor petrece ore întregi. Un salon de nunți bine ales poate transforma orice ceremonie într-o experiență extraordinară, în timp ce o alegere neinspirată poate umbri până și cele mai atent planificate detalii. În ultimii ani, tendințele în materie de săli de evenimente s-au schimbat dramatic, iar așteptările invitaților au crescut considerabil.
Criterii esențiale în alegerea salonului perfect
1. Capacitatea și configurația spațiului
Când vine vorba despre alegerea unui salon pentru evenimente, unul dintre cele mai importante aspecte este dimensiunea și configurația spațiului. Un salon de nunți trebuie să ofere nu doar locuri suficiente pentru toți invitații, ci și spațiul necesar pentru ca aceștia să se simtă confortabil. Multe cupluri fac greșeala de a alege o locație de evenimente bazată doar pe numărului de locuri la mese, fără să ia în calcul spațiul necesar pentru dans sau zone de socializare.
- Verifică capacitatea maximă a salonului de evenimente;
- Asigură-te că există suficient spațiu pentru dans și entertainment;
- Evaluează aranjarea meselor și flexibilitatea amenajării sălii;
- Analizează zonele auxiliare (terasă, grădină, foaier).
2. Locație și accesibilitate
Alegerea unei săli de evenimente într-o zonă accesibilă te ajută să eviți scuzele de ultim moment ale invitaților. Un salon de nunți ideal ar trebui să fie ușor de găsit și să ofere multiple opțiuni de transport pentru invitați.
- Poziționare ușor de găsit pentru invitați, cu acces facil la arterele principale;
- Disponibilitatea unui număr generos de locuri de parcare;
- Acces adaptat pentru persoane cu dizabilități (dacă este cazul)
- Proximitatea față de alte puncte de interes (biserică, hotel pentru invitații din alte orașe).
3. Facilități și dotări tehnice
Dotările tehnice ale unei săli de evenimente pot face diferența dintre un eveniment memorabil și unul mediocru. Tehnologia joacă un rol important în crearea atmosferei perfecte, mai ales atunci când vorbim despre o nuntă.
- Sistem de sonorizare profesional cu acustică optimizată;
- Sitem de iluminat ambiental cu multiple posibilități de personalizare;
- Sistem de climatizare performant pentru confortul invitaților;
- Generatoare de rezervă pentru situații neprevăzute;
- Toalete moderne.
4. Design și ambianță
Un salon de nunți elegant trebuie să impresioneze încă de la prima vedere. În acest context, serviciile de design florar oferite de Avantgarde Maison pot transforma radical aspectul oricărui spațiu. Cu o experiență vastă în domeniu, echipa de profesioniști creează aranjamente florale pentru nunți spectaculoase care completează perfect arhitectura și stilul locației.
- Stil arhitectural distinctiv și decor interior sofisticat;
- Potențial ridicat de personalizare pentru diverse teme;
- Lumină naturală abundentă și ferestre generoase;
- Vedere panoramică și împrejurimi amenajate într-un mod inedit.
Servicii și facilități complementare
1. Logistică și echipamente
Organizarea unui eveniment perfect necesită mai mult decât o locație frumoasă. Avantgarde Maison înțelege această nevoie și vine în întâmpinarea mirilor cu servicii complete de închiriere logistică pentru evenimente. O sală de evenimente trebuie să fie întotdeauna echipată corespunzător ca să ofere o experiență premium atât pentru miri, cât și pentru invitați.
- Mobilier elegant și versatil;
- Veselă și tacâmuri de înaltă calitate pentru servire impecabilă;
- Echipamente profesionale pentru catering și zone de bufet;
- Elemente decorative și accesorii pentru personalizarea spațiului.
2. Aspecte financiare și contractuale
Buget și costuri
Transparența financiară este esențială când vine vorba de închirierea unui salon pentru nuntă. Un salon de evenimente profesionist va oferi o defalcare clară a tuturor costurilor implicate, fără surprize neplăcute de ultim moment.
- Prețul de închiriere al locației cu toate serviciile incluse;
- Pachete personalizabile în funcție de necesități;
- Politică clară privind costurile adiționale;
- Condiții flexibile de plată și returnare a avansului.
3. Disponibilitate și rezervare
Procesul de rezervare a unui salon pentru evenimente trebuie să fie unul transparent și bine organizat. Cele mai căutate săli evenimente se rezervă adesea cu luni sau chiar ani în avans, mai ales pentru sezoanele de vârf.
- Verificarea detaliată a calendarului de evenimente;
- Proces de rezervare simplu și clar definit;
- Flexibilitate pentru modificări ulterioare ale detaliilor evenimentului;
- Durata standard de închiriere cu posibilități de prelungire.
Sfaturi practice pentru vizitarea salonului
Vizitarea unui salon de nunți este un pas important în procesul de selecție. Experiența directă cu spațiul îți va oferi o perspectivă mult mai clară asupra potențialului locației pentru evenimentul tău.
- Programează vizita la aceeași oră cu evenimentul tău planificat;
- Verifică acustica sălii și sistemul de sonorizare;
- Testează calitatea aerului și eficiența sistemului de ventilație;
- Observă cu atenție starea generală a facilităților și curățenia;
- Solicită referințe și feedback de la clienți anteriori.
Întrebări esențiale pe care să le adresezi managerului salonului
Când vizitezi un salon evenimente, nu uita să adresezi toate întrebările importante care te vor ajuta să iei decizia corectă. Un salon de nunți profesionist va avea răspunsuri clare la toate aceste întrebări.
- Care este experiența în organizarea evenimentelor similare cu al tău?
- Ce furnizori recomandă și cu ce parteneri colaborează frecvent?
- Care sunt restricțiile privind decorațiunile și programul muzical?
- Este disponibil un coordonator dedicat în ziua evenimentului?
Alegerea salonului perfect pentru evenimentul tău este o decizie care necesită timp, cercetare și atenție la detalii. Acest ghid te va ajuta să iei cea mai bună decizie privind alegerea salonului perfect pentru nuntă în 2025. Cu ajutorul serviciile premium oferite de Avantgarde Maison pentru design floral și logistică, ești mai aproape de organizarea evenimentului perfect. Nu uita că fiecare detaliu contează în crearea unei experiențe memorabile pentru tine și invitații tăi.
-
Exclusivacum 4 zile
Amânări letale: Între incertitudine și posibile motivări ascunse – Judecătoarea Apostu Lavinia Nusa și dosarul 727 / 42 / 2024
-
Exclusivacum 2 zile
O nouă escrocherie imobiliară: blocul de apartamente de pe strada Mărășești nr. 178 în centrul controverselor din Ploiești
-
Exclusivacum o zi
Secretele dosarului White Tower/De ce informațiile sensibile din dosarul White Tower „transpirau” la gruparea de criminalitate economico-financiar organizată?
-
Exclusivacum 9 ore
Inculpatul Cătălin Stavri: Pseudojurnalistul care a ingenuncheat justiția și a santajat afacerile locale/ Cazul White Tower și abuzurile din Ploiești
-
Exclusivacum o zi
Afacerile clandestine ale lui Cătălin Mureșan: O poveste de corupție și interlopi
-
Exclusivacum 2 zile
Corupție în sistemul penitenciar: Nemulțumiri și apeluri la acțiune
-
Exclusivacum 3 zile
Plângere penală și proteste impotriva Directorului Penitenciarului Spital Rahova, Bogdan Puianu
-
Exclusivacum 5 zile
Protestul polițiștilor pentru RESPECT