Connect with us

Aveti un Pont

Pariu pe capul lui Ludovic Orban

Publicat

pe

Este pur și simplu o sinucidere programată. Iar personajul principal este Ludovic Orban. Care, în mod inevitabil, trage partidul după el. Și se va întâmpla până la capăt. Sau până când PNL îl debarcă. Bătălia PNL pentru Primăria Generală a Capitalei și pentru primăriile de sector reprezintă o cauză dinainte pierdută. O mișcare de sacrificiu făcută de un jucător slab. La capătul căreia acesta nu primește nimic. Cu excepția unei înfrângeri usturătoare. În plus, pe un teren atât de minat, sunt instalate capcane dintre cele mai periculoase. Ultimele, plantate chiar de experimentatul analist politic Cozmin Gușă.

Cozmin Gușă, sesizând situația extrem de precară a frontului anti-PSD din București, a băgat în mare viteză bățul prin gard. Pornind de la faptul că, pentru moment, Gabriela Firea nu are practic niciun rival, el descrie proiectul unei resetări a competiției electorale din București. În sensul intrării în joc a două piese politice grele, care ar putea schimba întreaga geometrie a alegerilor. În opinia sa, este vorba de Rareș Bogdan și de Victor Ponta. Sunt de fapt două capcane plasate cu abilitate de către Cozmin Gușă.

Este adevărat că Rareș Bogdan este în acest moment cea mai grea piesă din arsenalul PNL. Nu atât fiindcă este prim-vicepreședinte al partidului și nici măcar întrucât este indiscutabil un favorit al președintelui Klaus Iohannis. Rareș Bogdan devine piesa cea mai grea, pentru că se bucură de o notorietate absolută, de o imensă credibilitate și, mai ales, pentru că, prin discursul său, acoperă o plajă suficient de largă pentru a atrage la nevoie de partea sa întreg electoratul frontului anti-PSD. Într-o măsură infinit mai mare decât cea atribuită lui Nicușor Dan, pentru moment candidatul din afara partidului susținut de PNL. Rareș Bogdan nu este nicidecum o voce formală a opoziției interne din PNL, în raport cu Ludovic Orban, așa cum afirmă Lucian Romașcanu, o dronă a dronei și purtător oficial de vorbe al lui Marcel Ciolacu.

Numai că vremea lui Rareș Bogdan de candidat favorit la poziția de primar general al Capitalei a trecut de mult. Tocmai de teama lui, tocmai din frica atavică de a nu-l vedea pe cai prea mari după o eventuală victorie împotriva Gabrielei Firea, Ludovic Orban l-a îndepărtat cu brutalitate de butoanele Organizației PNL București. Și a preferat să instaleze acolo o marionetă. Pe Violeta Alexandru. Fostă Bau. Ignorând și umilind astfel activul PNL din București, care l-a dorit pe Rareș Bogdan, semnând în acest sens chiar și o scrisoare colectivă asumată de 500 de liberali. A fost momentul de inflexiune.

Începând de atunci, deci din toamna anului trecut, Rareș Bogdan a fost împins în afara jocului pe București. El nu a putut restructura și moderniza, așa cum și-a propus, organizațiile din București și nu a mai avut posibilitatea de a se instala în fruntea celei mai importante organizații PNL din țară, pentru a o transforma într-un motor electoral eficient, capabil să-i asigure o victorie în fața Gabrielei Firea. A urmat dezastrul. Nu pentru Rareș Bogdan. Ci pentru PNL București. Și pentru PNL în general. Un dezastru al cărui punct final va fi marcat de rezultatul alegerilor. Până una alta, Violeta Alexandru, acționând la comanda lui Orban, a început o acțiune de vânătoare de vrăjitoare împotriva unora dintre cei mai importanți semnatari ai faimoasei scrisori de susținere a lui Rareș Bogdan. Au fost pierdute astfel piese extrem de importante și de influente, cele mai relevante fiind Bogdan Jelea și Hazem Kansou. În final, s-a ajuns din nou la cifra fatidică. Circa 500 de activiști de bază, dintre care mulți lideri PNL din București au plecat de la putere în opoziție. Și s-au înscris în PSD.

Gabriela Firea, singurul candidat care cu abilitate se ferește să participe la disputele politice, dar, printr-o campanie inteligentă de PR, își promovează propriile realizări și proiecte, intră practic în campania pentru Primăria Generală a Capitalei de una singură. Pentru că în niciun caz Nicușor Dan nu poate deveni un adversar cât de cât performant. Cozmin Gușă a sesizat acest vacuum din jurul Gabrielei Firea și l-a introdus în ecuație pe Rareș Bogdan. Dar pentru Rareș Bogdan acceptarea unei asemenea candidaturi, chiar și în condițiile în care Ludovic Orban ar schimba brusc macazul, reprezintă o capcană. Într-o bătălie atât de apropiată cum este campania pe București, el nu ar mai avea nici cea mai mică posibilitate să pună în mișcare în favoarea sa mașinăria liberală. În plus, Ludovic Orban e atât de înspăimâtat de un eventual succes obținut la limită de Rareș Bogdan, încât nu-l va susține niciodată. Preferă să sacrifice PNL București. Iar pentru a atenua șocul, a decis să-l susțină pe pierzantul de serviciu Nicușor Dan. Într-o tentativă de a-l transforma ulterior în paratrăsnet.

A doua capcană plantată de Cozmin Gușă este Victor Ponta. Un alt lider tânăr, dinamic, experimentat, cu carismă, cu un bun discurs. Și cu un partid în creștere, pe care l-a construit aproape din nimic. Sigur că, teoretic, jocul s-ar reseta, dacă Victor Ponta ar intra în luptă. La fel cum Rareș Bogdan are capacitatea de a aduna cele mai multe voturi de pe întreaga plajă a frontului anti-PSD, și Victor Ponta poate atrage voturi masive ale Stângii în detrimentul Gabrielei Firea. Numai că el este protagonistul eșecului de la prezidențiale din 2014. Și se pregătește pentru prezidențialele din 2024. Și-ar asuma un risc mult prea mare fragmentând voturile Stângii și luptându-se cu Gabriela Firea, care pare destul de bine înfiptă în Primăria Generală a Capitalei. Un eșec l-ar costa pe Ponta întreaga carieră politică. Prin urmare, este exclus ca Victor Ponta să muște momeala. La fel cum nici Rareș Bogdan nu mușcă momeala.

În schimb, există încă o bombă cu ceas, despre care Cozmin Gușă nu suflă o vorbă. Și care este și mai interesant de relevat și de comentat. Traian Băsescu și PMP. Asta da capcană! PNL și USR-PLUS i-au întins experimentatului animal politic o capcană. I-au făcut propunerea unei alianțe politice în vederea susținerii lui Nicușor Dan în campania electorală. Deci i-au propus practic scoaterea din joc a PMP. În acest moment, PMP are între 5 și 7% în Capitală. La fel cum Traian Băsescu a știut să negocieze în mod strălucit susținerea pe care o acordă în plan politic și mai ales parlamentar Guvernului Orban, obținând în schimb numeroase funcții grase în ministere și regii, la fel cum, susținând majoritatea din Consiliul Municipal, primește prin intermediul consilierilor săi avantaje disproporționat de mari, Traian Băsescu știe mai bine chiar decât știu eu că, pentru a-și menține acest confort și în viitor, singura soluție pentru PMP este să participe separat la alegeri, fără a se lega ombilical de PNL. Iar după alegeri Traian Băsescu va face ceea ce știe cel mai bine să facă. Cu câțiva consilieri în Primăria Generală, cu doi-trei în consilieri în fiecare sector, va putea înclina balanța, la schimb cu avantaje mai mari decât relativul sacrificiu politic pe care-l face. Poate că Petrov ar putea să cadă în această capcană. Dar în niciun caz Traian Băsescu.

Între timp, în paralel cu prăbușirea PNL București și cu vulnerabilizarea întregului partid, în interiorul căruia opoziția organizată de Rareș Bogdan începe să capete o cu totul altă consistență decât ce atacată drept artificială de către Lucian Romașcanu, drona dronei, lui Ludovic Orban i se apropie din două direcții ștreangul de gât. Una dintre direcții este PSD, care, manevrat prin Ciolacu de către Klaus Iohannis, se pregătește pentru o moțiune de cenzură câștigătoare, care va pune capăt Guvernului Orban doi și jumătate. Din această perspectivă, revenirea pe faimosul „platou” al epidemiei de coronavirus va fi mană cerească pentru PSD. Pentru că Guvernul Orban, legat de mâini și de picioare, după ce a făcut streaptease cu propria credibilitate, nu mai are nicio posibilitate să ia contramăsuri, nici în raport cu populația, nici în raport cu opoziția. Mă refer la măsuri de stopare a creșterii epidemiei.

Și, mai concret, voi utiliza o parabolă lansată de Raed Arafat. Cetățenii României se comportă în acest moment ca niște pasageri iresponsabili ai unui avion. Refuză să mai utilizeze centurile de siguranță, pun în discuție comenzile, vor să supună unui referendum orice mișcare a pilotului și sunt deciși chiar să schimbe din temelii, în timpul unui luping, planul de zbor. Arafat deplânge această situație. Dar nu suflă niciun cuvânt despre ceea ce ar putea să determine o populație disciplinată și docilă să încalce regulile, să nu se mai supună autorității. Arafat nu-și pune nicio secundă întrebarea dacă nu care cumva pilotul este beat criță, supune aeronava unor mișcări aiuristice, pierde direcția și, din acest motiv, pasagerii nu mai au încredere. Poate că domnul Arafat se gândește, cum s-a gândit și PSD atunci când a fost instalat Guvernul Orban doi și jumătate, că decât fără niciun pilot, este de preferat unul, fie el și turmentat, pentru că numai astfel există o șansă minimă, dar totuși o șansă de a readuce cumva aeronava nevătămată la sol.

A doua lovitură pe care urmează să o primească Ludovic Orban vine de la DNA. Este mișcarea de rezervă a lui Klaus Iohannis. Scandalul Unifarm, oribila fraudă cu echipamente sanitare cercetată de DNA, a aterizat fix în cabinetul premierului. În DNA s-a produs în mod deliberat o defecțiune. Ca din întâmplare, în dosar s-au adunat probe care conduc spre Ludovic Orban. Iar aceste probe pur și simplu nu mai pot fi eliminate.

Dacă Cozmin Gușă, vorbind despre resetarea campaniei pe București, ne-a propus un pariu, eu îi propun în contrapartidă un alt pariu. Și anume că, din toate motivele expuse mai sus, cărora li se pot adăuga și multe altele, Ludovic Orban își va pierde poziția de prim-ministru cel mai târziu între locale și parlamentare, iar, după parlamentare, și poziția de președinte PNL. Pe care și-o va adjudeca probabil Rareș Bogdan.

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Publicat

pe

De

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Citeste in continuare

Actualitate

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

Publicat

pe

De

APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN, VOTATI CANDIDATII PSD

„Apel catre comunitățile de romi din județul Prahova și către liderii Partidei Romilor Prahova. Va rog , ca in data de 27 septembrie 2020, să vă mobilizați și să ieșiți la vot, asa cum sunteti învățați. Stiu că sunteți responsabili și vreți ca noi sa o ducem mai bine. PSD a fost aproape de noi întotdeauna, de aceea noi considerăm că acest partid cu o doctrină de stânga, care ne-a aparat drepturile, merită votat.
De aceea vin cu rugămintea la dumneavoastră, pentru a ii ajuta pe acești oameni, pentru că eu fac echipă cu dânșii, fiind candidat la Consiliul Judetean Prahova pe listele Partidului Social Democrat.
Va promit ca voi fii alături de dumneavoastră ori de câte ori este nevoie, asa cu am demonstrat- o întotdeauna. Si, să nu uităm de Președintele nostru dnul Bogdan Toader, un om cu o mare valoare, cu un caracter mai rar întâlnit, un om popular și modest care a fost alături de oamenii necăjiți. Vă mulțumesc din suflet tuturor care ne-ati fost alături, mulțumesc colegilor mei care au fost alături de noi in această campanie electorală .
Votați PSD!
Votați BOGDAN TOADER! (Ionel Marghiolescu).

Citeste in continuare

Actualitate

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

Publicat

pe

De

In conformitate cu TOATE prevederile legale in materie, redactia Incisiv de Prahova a editat si tiparit un numar de 150.000 de exemplare care sunt si/sau au fost distribuite in judetul Prahova.

In mai multe localitati (Floresti, Brebu, Aricestii Rahtivani, Brazi, Filipestii de Padure, Slanic, etc), consilierii locali ai PNL blocheaza distribuirea legala a ziarului, mergand in urma celor care le distribuie si „stragand” ziarele pentru ca informatiile sa nu ajunga la alegatori.
Posta Română a distribuit niște materiale de campanie, adica ziarul nostru, Incisiv de Prahova!
Dna Musat Mariana, actual consilier PNL Slanic si candidat la actualele alegeri le ” aduna”
Este infracțiune!

Vom intocmi o sesizare penala!


Avand in vedere cele de mai sus (disperarea este foarte mare), va invitam sa vizualizati ziarul de pe print si pe online. (Redactia Incisiv de Prahova)

Incisiv de Prahova

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate2 zile ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Actualitate2 zile ago

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN, VOTATI CANDIDATII PSD „Apel catre comunitățile de...

Diverse2 zile ago

Abuzurile PNL la Filipestii de Padure/Intimidari cu Politia Locala Filipestii de Padure pentru a stopa campania si distribuirea ziarului Incisiv de Prahova si/sau ale unor alte materiale de campanie

Primarul suspendat al Primariei Filipestii de Padure si trimis in judecata pentru fapte de coruptie, Morarescu Costel, cel cu falsuri,...

Actualitate3 zile ago

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

In conformitate cu TOATE prevederile legale in materie, redactia Incisiv de Prahova a editat si tiparit un numar de 150.000...

Aveti un Pont3 zile ago

Soc!Alegerile locale din Prahova monitorizate de un serviciu secret, prin toate metodele si mijloacele/Informatii de mituire a alegatorilor in favoarea unui partid politic local

Informatii de ultima ora intrate in posesia redactiei Incisiv de Prahova releva ca, in zilele de vineri, 25, sâmbătă, 26,...

Exclusiv4 zile ago

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore – cercetat penal in 3 dosare pentru savarsirea mai multor infractiuni dar si pentru fraudarea bugetului local al comunei Blejoi

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore, cercetat penal in 3...

Actualitate4 zile ago

Iulian Dumitrescu fuge de confruntarea cu Bogdan Toader

Invitația la dezbaterea electorală dintre Bogdan Toader și Iulian Dumitrescu, lansată de jurnalistul Marius Visarion, a fost acceptată cu promptitudine...

Actualitate4 zile ago

Liberalii din Consiliul Județean sabotează proiectele pentru prahoveni, la îndemnul șefului lor de la Călărași, Iulian Dumitrescu!

Prin neprezentarea la ultima ședință, programată pentru astăzi, consilierii județeni PNL demonstrează că investițiile la Spitalul Județean și la Universitatea...

Actualitate4 zile ago

SONDAJ/Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate/Bogdan Toader castiga alegerile (fiind cu 8% procente peste senatorul din Calarasi)

Cum vor vota prahovenii pentru Consiliul Judetean: Bogdan Toader castiga alegerile! Cu ceva timp in urma, Incisiv de Prahova a...

Actualitate5 zile ago

Abuz în serviciu al directorului PNL-ist, Constantin Oprea, de la Sucursala Ploiești a Poștei Române, din disperarea că șeful lui, pe linie de partid, Iulian Dumitrescu, va pierde alegerile pentru Consiliul Județean Prahova.

Le e frică să nu afle prahovenii cine e cu adevărat. Poșta Română Prahova, condusă de penelistul Constantin Oprea, se...

Anchete5 zile ago

Senatorul Stefan Radu Oprea: PNL-iștilor, de ce vă este frică nu scăpați!/Bogdan Toader va fi în continuare Președintele Consiliului Județean Prahova

PNL-iștii prahoveni, angajați pe funcții mari la Poșta Română, execută cu supușenie ordinul lui Iulian Dumitrescu. Acestuia îi este frică...

Aveti un Pont5 zile ago

Model de administratie liberala/Interesele absconse ale candidatului PNL- Mihai Viorica care vrea sa puna mana pe Primaria Aricestii Rahtivani/DOCUMENTE (IV)

„Increngatura” de interese „sentimentale” si economice duc intotdeauna la sifonarea banului public, cam aceasta este pe scurt modelul de administratie...

Aveti un Pont6 zile ago

Model de administratie liberala/GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI/(III)/Provocare publica privitor la acest subiect

Avand in vedere reactiile cu privire la serialul dezvaluirilor noastre „Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII...

Exclusiv1 săptămână ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!  

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv