Connect with us

Anchete

Bombă la MAI: jandarmii devin polițiști!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

În curând, aproape 10.000 de jandarmi vor îmbrăca uniforma de polițist

Inspectoratele Generale ale Poliției Române și ale Jandarmeriei au bătut, în sfârșit, palma și au decis ca cei peste 9.000 de jandarmi de la ordine publică să îngroașe rândurile subțiate ale polițiștilor. Astfel, potrivit unui ordin comun al celor două inspectorate, jandarmii vor deveni parte integrantă și stabilă în forțele de poliție, acesta fiind un pas uriaș spre transformarea jandarmilor în polițiști.

Patrulele mixte formate dintr-un jandarm și un polițist vor fi extinse pe teritoriul întregii țări. Conform unei dispoziții comune a Inspectoratelor Generale ale Poliției Române și Jandarmeriei, programul de lucru al celor două arme va fi uniformizat pentru a putea fi executate misiunile în comun, efectivele de jandarmi vor fi planificate pentru executarea de acțiuni în comun la aceeași unitate de poliție pentru o perioadă de cel puțin 3 luni, iar misiunile de mică amploare, cum ar fi monitorizarea deplasării suporterilor, însoțirea transporturilor speciale, executări silite, manifestări sportive, vor fi executate de către patrule mixte. Totodată, în cazul în care la nivelul structurilor de poliție nu există autospeciale suficiente, pentru funcționarea dispozitivului de ordine și siguranță publică vor fi utilizate autospecialele din dotarea structurilor de jandarmi. Sindicaliștii din Poliție apreciază acest prim pas făcut de cele două structuri, dar atrag atenția asupra unor neajunsuri care se vor crea. ”Suntem conștienți de dotarea logistică net superioară a structurilor de jandarmi, începând de la calitatea uniformei, echipamentelor de intervenție și chiar a armamentului, precum și a flotei de autospeciale care nu sunt ruginite și nu se află în perioada de casare ca cele aflate în dotarea polițiștilor, însă nu putem trece cu vederea că prin această practică atribuțiile polițiștilor de ordine publică vor fi sporite, deoarece, pe lângă petiții, încărcătura dosarelor penale avute în lucru și alte lucrări generale cu termen, colegii noștri vor executa, în plus, misiuni de monitorizare a deplasării suporterilor, de însoțire a transporturilor speciale, transporturi de valori sau însoțirea coloanelor oficiale, deși nu au astfel de atribuții”, a precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

În patrula mixtă, jandarmul, element de decor

Conducerea Sindicatului Polițiștilor Europol susține că este absolut necesar și urgent ca acești jandarmi să fie incluși în rândurile polițiștilor, pentru a putea exercita aceleași atribuții. ”Este, într-adevăr un prim pas în transformarea celor peste 9.000 de jandarmi de la ordine publică în polițiști, făcut, cu siguranță, pentru a vedea cum funcționează lucrurile. Până acum nu erau decât niște protocoale la nivel local și au existat multe disensiuni între cele două structuri, Jandarmeria refuzând adeseori să pună la dispoziție oameni. Este pentru prima oară când se precizează în mod expres că toți comandanții unităților de jandarmi trebuie să pună jandarmii la dispoziția unităților de poliție pentru activitatea de ordine publică. Noi ne dorim ca lucrurile să avanseze foarte repede, pentru că în forma actuală există și dezavantaje, pentru că în patrulă vom avea un militar și un funcționar public, cu reglementări și răspunderi diferite. Jandarmii sunt foarte reticenți în activitatea pe care o au în comun cu poliția, pentru că ei execută doar ordinele superiorilor, iar aici este vorba despre răspunderea personală. Aici nu le spune nimeni ce au de făcut, ci ei trebuie să analizeze și să acționeze în consecință. Am avut nenumărate plângeri din teritoriu, în care polițiștii ne-au spus că jandarmii din patrula mixtă sunt doar elemente de decor, în afara situațiilor de intervenție în care se impune folosirea forței. Și asta pentru că jandarmii nu întocmesc procese verbale, nu audiază persoane, nu fac absolut nimic”, ne-a declarat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

 

Anchete

Procurorul de caz din dosarul respectiv era Danut Volintiru, deducem ca politistul retinut acum a colaborat cu faimosul procuror pentru infundarea lui Valcov

Publicat

pe

De

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat luni, 19 octombrie 2020, punerea sub control judiciar a unui ofiter de politie judiciara care a activat in acelasi parchet pana in martie 2020. Avocata Cosmina Cerva l-a identificat in fotografiile de mai jos, facute in seara zilei de 25 martie 2015, cand DNA il retinea pe fostul ministru al Finantelor Darius Valcov pentru presupuse fapte de trafic de influenta. Or, stiind ca procurorul de caz din dosarul respectiv era Danut Volintiru, deducem ca politistul retinut acum a colaborat cu faimosul procuror pentru infundarea lui Valcov. Oricum: daca vreti sa aflati cum il cheama pe ofiterul de politie judiciara si ce acuzatii ii aduce DNA, dati un click aici, precizeaza Lumea Justitiei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Tsunami de arestări în Vamă la Otopeni!

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Nu va mai trece chiar atât de multă vreme și, cel mai probabil chiar până la sfârșitul anului, aceasta va fi știrea zilei! Pentru că prea mulți au confundat repoziționarea colaborării interinstituționale din ultima vreme drept o slăbiciune cronică a structurilor statului român. Unele care, ce-i drept, încă ”scârțâie” de prea multe ori atunci când trebuie să își tureze motoarele la maxim, dar care oricum nu aveau cum să treacă cu vederea jaful aproape generalizat de pe Aeroportul Otopeni. Acolo unde, după cum recunoaște o vorbă de duh de la chiar vârful sistemului, angajații nu prea au cum să întrețină relații sexuale între ei, pentru că atunci ar fi vorba de un veritabil incest generalizat. Atât de extinsă fiind caracatița pilelor de familie la acest nivel.

Este gata pentru audieri noul ”lot al vameșilor!

Iată însă că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, chiar nu se putea asista cu ochii închiși la operațiunea ”Made in China” prin care diverse firme cu legături mai mult legendate decât reale în zona gri a serviciilor au penetrat sistemul vamal de pe Aeroportul Otopeni. Și nu vorbim aici neapărat doar de ”afacerea de familie” în care s-a transformat TAROM-ul. Compania de stat devenită ”sora mai mică” a Aeroportului Otopeni , un adevărat fief financiar unde au fost documentate neverosimile ”aglomerări ” de rude peste rude, scaune de șefi blocate cu anii și un nesfârșit cumul de salarii și funcții. Și unde degeaba par a fi fost plantate nenumărate ”birouri” de la MAE, DIPI și chiar SPP! Cu angajați care culeg și exploatează orice informație, ce-i drept…

La Otopeni au fost documentate transporturile cargo cu marfă ”made in China”

Numai că acum depinde și de cine este beneficiarul real al acestor informații… Și uite așa s-a ajuns la situația explozivă a monitorizării importului masiv de materiale de protecție medicală din ultimele luni. Importuri realizate de firme care de care mai obscure și procesate toate prin aceeași firmă. Astfel că întârzierile bine calculate ale declarațiilor vamale și a ”AWB”-urilor acestor transporturi nu aveau cum să nu atragă atenția structurilor contrainformative. Cele care acum tocmai ce pregătesc un contraatac de-a dreptul năucitor. Iar dacă această informație deja a fost ”detonată” înseamnă nu doar că ”documentarea” este gata, dar și că dosarul se anunță unul ”beton”.

Și care va duce mult , dar mult mai curând decât se așteaptă unii ”gușteri” ai sistemului care chiar se cred intangibili la un adevărat ”tsunami” de arestări la Otopeni! Mai ales pe segmentul atât de sensibil al operațiunilor de import marfă din China!

Veriga slabă de la Menzies Cargo!

Acum, departe de a poza tocmai românii în unii mai catolici decât Papa, când astfel de ”lanțuri ale slăbiciunilor” nu doar că funcționează de atâta amar de vreme, dar chiar sunt tolerate de autorități pe cam toate marile aeroporturi ale lumii. Astfel că Otopeniul chiar că nu avea cum face excepție! Numai că, după cum reiese negru pe alb din rapoartele contrainformative intrate în posesia noastră, unii chiar au ajuns să se comporte ”ca și Ciobanu” și să transforme procedurizarea operațiunilor de import a mărfurilor din China într-o veritabilă ”afacere de famile”. Și încă una ”tată – fiu”… Astfel că, în ciuda auto-legendării intens propagate a ”tutelei” intangibile sub care chipurile s-ar acționa, Menzies Cargo Aviation România s-a documentat totuși a fi ”veriga slabă” a acestui veritabil ”lanț al slăbiciunilor” care leagă activitatea vamală de pe Aeroportul Otopeni de prea multă vreme!

De la ”AWB” li se trage…

După cum subliniam mai sus, documentarea operațiunii ”Made in China by Otopeni” este nu doar finalizată, dar și una făcută ca la carte. Astfel că orice eventuală măsură de prevedere este deja una tardivă. Totuși, ținând cont de stadiul încă incipient al anchetei, nu vom dezvălui încă toate numele grele – inclusiv de la vârful sistemului! – implicate în acest scandal care va zgudui Otopeniul în perioada următoare. Precizând deocamdată doar că au fost deja probate atât declarațiile vamale care apar cu întârziere a doua zi, cât mai ales ”AWB”-urile acestor transporturi. Unele care apar de asemenea cu întârzieri bine calculate… Și mai ales în cazurile importurilor de materiale de protecție medicală din perioada pandemiei!

 

Citeste in continuare

Anchete

Man si Pantea de la Oradea au fugit de la nunta sarind gardurile, de teama sa nu ii ia garda cu covid-ul

Publicat

pe

De

A fost nunta mare la Oradea. Atat de mare ca a auzit toata tara de ea, mai cu seama de cand si mireasa      s-a imbolnavit de covid! Beleaua cea mai mare cu nunta asta a fost ca desi nu erau permise mai mult de 50-100 de persoane (depinde de conditii) mirii au reusit sa adune, la finalul saptamanii trecute, peste 350 de persoane ca sa sarbatoareasca alaturi de ei marele eveniment. Toata floarea cea vestita din Oradea a venit. Iar din ce am aflat noi, nu au lipsit de la marele eveniment nici unele vedetute de prin procuratura oradeana. Si acum incepe circul: cap de lista la nunta auzim ca a fost vestitul procuror Ciprian Man, dar si procurorul Cosmin Pantea, doi paraditori desavarsiti si curajosi care, in momentul in care au vazut politistii venind in control pe covid au luat-o la sanatoasa peste garduri, incercand sa scape de legitimare, dezvaluie Lumea Justitiei. Si au fugit si au tot fugit pana s-au simtit in siguranta, in casuta lor. Ghinion pentru nuntasi, la cateva zile de la nunta s-a descoperit ca mireasa are covid, fapt care a determinat DSP-ul sa ia masuri drastice. Asa se face ca bucuria de a-i aduna pe toti la nunta s-ar putea sa se incheie cu toti invitatii la izolare, in propriile case. Printre ei, evident, si Man cu Pantea, ca ei, chiar daca au luat-o la fuga la control, au participat la eveniment, aparand din cate intelegem si pe listele pe care le au cei de la DSP. Cam nasol! Daca Man si Pantea sperau ca dupa ce mireasa a facut covid sa fie izolati doar cei de langa masa mirilor, ii informam ca vor trebui sa stea frumusel inchisi in case pentru vreo doua saptamani. Un soi de arest la domiciliu asa, dar nu de penal, ci medical, mai precizeaza sursa citata. (Paul D.).

 

 

Citeste in continuare

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv20 de ore ago

Guvernul PNL = Guvern CRIMINAL

Pentru vremelnicii care conduc astăzi Romania, luați o foaie de hârtie și notați. Cea mai mare CRIMĂ pe care o...

Exclusiv20 de ore ago

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si pe locul I, un MINISTRU DE JUSTITIE care incalca legea/Cel de pe locul II va avea parte de o atentie „deosebita” din partea ziarului „Incisiv de Prahova”/In curand

Chiar ne-am „saturat” sa fim luati de „prosti”… Organizația PNL Prahova condusă de senatorul Iulian Dumitrescu, ajuns acum președinte al...

Aveti un Pont20 de ore ago

Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot/E un comunist, urăște alegerile și democrația/Cică e și foarte petrecăreț, îi plac mult cluburile, nunțile, botezurile, manelele, astea de distracție/Participă zi de zi, noapte de noapte, la pelerinaje și slujbe

Eram puțin îndoită, dar acum m-am convins: Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot. E un comunist,...

Aveti un Pont2 zile ago

Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise nu exista in Legea nr 55/2020/Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont5 zile ago

Incisiv de Prahova lanseaza, in curand, o platforma in care toti jurnalistii locali si/sau din presa centrala, toti „formatorii de opinie” si/sau toti detinatorii de site-uri sa isi dovedeasca „capacitatea” de formatori de opinie si sa prezinte diplomele reale obtinute care ii recomanda

Fiecare om e un „critic”. Viata e plina de „complimente surprinzatoare”, remarci dure, momente de „constienta de sine si de...

Aveti un Pont5 zile ago

Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii!

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont5 zile ago

Breaking News/Alegeri parlamentare 2020/Bataie pe ciolan, in PNL/Surse: Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe pozitia numarul 1 la Senat in Prahova

Alegeri parlamentare 2020. Este tensiune mare în PNL. Liderii de filială fac pelerinaj la Ludovic Orban, pentru a-şi impune pe...

Aveti un Pont5 zile ago

Asemanarile dintre Gheorghe Ciuhandu, Constantin Boşcodeală, Gheorghe Anghel si Andrei Volosevici/Fapte penale identice dar solutie a instantei diferita doar in cazul primarului PNL reales – Andrei Volosevici?

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost găsit vinovat de abuz în serviciu de către Curtea de Apel Timișoara...

Aveti un Pont6 zile ago

Oare nu ii spune nimeni acestuia din imagine ca nu exista lege pentru o astfel de masura de protectie sanitara?

Oare nu ii spune nimeni acestuia din imagine ca nu exista lege pentru o astfel de masura de protectie sanitara?...

Aveti un Pont6 zile ago

Chiar nimeni nu ii spune ca aceasta hotarare intra sub incidenta penala a abuzului in serviciu intrucat nu este prevazuta aceasta masura de sanatate publica/individuala nu este prevazuta de lege, astfel cum prevede Constitutia Romaniei!

Arafat decreteaza dar fara a preciza legea aplicabila ca in cazul exitentei unei incidente de 3 la mie a cazurilor...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Citu care a girat numirea lui Baranga in functia de presedinte al ONPCSB ar trebui anchetat penal pentru semnare unui act oficial in acest sens!

Citu care a girat numirea lui Baranga in functia de presedinte al ONPCSB ar trebui anchetat penal pentru semnare unui...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Domnul Petrescu, șef al ORNISS, este încă în funcție?/Prin sentința penală nr. 1605 din 29.06.2016 s-a dispus anularea următoarelor acte ale numitului Baranga Laurențiu: Diploma de Bacalaureat, Diploma de studii postuniversitare emisă de Academia de Poliție, etc

Domnule Petrescu, șef al ORNISS… pe bani publici, desigur! Haideți să vă informez de când și ce se știa despre...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Insula Șerpilor revenire la matca/Octavian Buzatu, romanul care a învins Ucraina în „finala“ de la Haga..

„Bianca Dragusanu, Raduleasca, Botezatu, Negru, Teo, Maruta n-au nicio valoare in comparatie cu un domn de 42 de ani pe...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Prefectul Capitalei incalca legea nr.55/2020, in principal art.13, lit.a, prin impunerea obligativitatii purtarii mastii de protectie sanitara in spatii publice deschise din proxitatea scolilor!

Acest functionar public al statului prin actul semnat se afla deja sub incidenta penala a abuzului in serviciu! Constatarea acestuia...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Autoritățile care gestionează mizerabil pandemia au creat această para-entitate în speranța că vor scăpa de răspunderea penală privind ascunderea (inclusiv prin omisiune) a datelor reale în privința pandemiei și contagiunii

Acum nu mai am indoieli referitoare la motivul prin care datele despre pandemie (și nu numai) sunt cenzurate de către...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!