Connect with us

Anchete

Procurorul General Gabriela Scutea l-a facut franjuri, aratandu-le USR-istilor si Anei Birchall ca, practic, au trecut prin facultatile de drept ca gasca prin apa

Publicat

pe

Pentru desfiintarea SIIJ au depus un proiect de lege 40 de deputati si senatori USR, carora li s-a adaugat ministresa de trista amintire a Justitiei Ana Birchall (click aici pentru a citi). Proiectul vietii a revenit in atentia publica vineri, 19 iunie 2020, cand Procurorul General Gabriela Scutea l-a facut franjuri, aratandu-le USR-istilor si Anei Birchall ca, practic, au trecut prin facultatile de drept ca gasca prin apa.

Mai exact, chiar daca Scutea da de inteles ca       n-ar avea nimic impotriva distrugerii SIIJ, tot ea le arata pas cu pas parlamentarilor ca habar n-au de tehnica legislativa. Iar printre cei 40 de USR-isti umiliti de Procurorul General se numara si patru parlamentari juristi, inclusiv celebrul deputat Stelian Ion, pe care Eugen Nicolicea l-a poreclit „DJ Stelica”, din cauza ca punea muzica la volum ridicat in Comisia Iordache, ca sa boicoteze lucrarile pe legile justitiei (inclusiv pe crearea sectiei speciale).

Ca sa nu mai lungim vorba: gasiti aici comunicatul PICCJ in care Gabriela Scutea arata dezastrul procedural legat de proiectul USR-isto-birchallist, dezvaluie Lumea Justitiei.

Deci data viitoare cand o mai auziti pe Anuta laudandu-se ce mare ministresa a Justitiei a fost, intrebati-o cum e sa-si ia umilinta maxima de la Procurorul General, pe motiv de nestiinta de carte. (Irinel I.).

 

 

Actualitate

Patru ani de la reluarea aparitiei in mediul on-line a Ziarului „Incisiv de Prahova”

Publicat

pe

De

Cu cerbicie, am zice, am reusit sa reconstruim Ziarul „Incisiv de Prahova” in august 2016, pe ruinele fostei publicatii si ca un continuator al spiritului „Comisarului de Prahova”.
Suntem pe deplin constienti ca publicatia a fost si apreciata, si – inevitabil – detestata. De la unii am receptionat chiar si sentimente de ura. Am scris si articole de succes, dar si materiale cu un continut mai slab calitativ. S-au strecurat si greseli editoriale sau erori redactionale, insa am si reusit de multe ori sa punctam decisiv (si incisiv) cu formulari inspirate si bine articulate ca stil si compozitie jurnalistica. Avem reprezentarea limitelor noastre editoriale – uneori generatoare de disconfort cititorilor ziarului, pentru care ne cerem scuze – insa este necesar ca dumneavoastra sa cunoasteti ca fiecare aparitie zilnica a publicatiei sufera de precaritatea logisticii specifice, uneori de inexistenta unui asa-zis „cap limpede” in redactie, alteori de graba cu care trebuie sa ne mobilizam pentru a va transmite o stire, o informatie „bomba” cum le tot denumim noi (spre disperarea unora) sau in exclusivitate (spre invidia altora).
In ciuda unor persoane ori entitati care vor ca ziarul sa fi disparut din mediul on-line, am reusit, cu modestele noastre resurse, sa rezistam. Am considerat dintotdeauna ca misiunea si obligatia noastra, asumate voluntar, sunt de a scrie, asa cum ne pricepem, despre, in fond, evolutia societatii noastre, in varii domenii: servicii secrete, Justitie, administratie publica, social, sindical ori corporatist.
Noi zicem ca am facut-o, de fiecare data, bine informati, corect documentati si, unde s-a putut, inclusiv cu dovezi care au valente de a fi transformate (evident, daca se doreste!) in probe in intelesul lor juridic. Ne-a dominat si ne anima, recunoastem, spiritul justiţiar, francheţea exprimarilor si, uneori, umorul.
Am reaparut pe o piata de media in continua crestere, asezonata din plin cu publicatii scrise si on-line. Ziarul „Incisiv de Prahova” a abordat cu circumspectie sutele de informatii, teme, subiecte jurnalistice si am selectat pe cele mai reprezentative pentru Ploiesti, Prahova sau chiar la nivel national. Dezvaluirile ziarului fiind preluate constant de Evenimentul Zilei, Romania Libera, Antena 3, Romania Tv, Flux 24, Inpolitics, PS NEWS, Stiri pe surse etc., sau majoritatea ziarelor locale, asteptarile noastre si ale specialistilor fiind depasite substantial, ziarul avand ca numar de cititori/articol intre 145.0000 si 28o.ooo, aproape la fiecare numar (numai ca vizualizari pe ziarul online), la care se adauga cititorii de pe Facebook (alte zeci de mii).
Reaparitia ziarului a avut, deci, o tinta generoasa in a se impune pe piata media locala, dar si pe cea nationala, punctele forte fiind:
investigatiile pertinente in domeniul asigurarii securitatii nationale (SRI, SIE, SPP, DGIPI, MAI);
DERAPAJELE GRAVE DE LA Constitutie si procedura legala a organelor de cercetare/urmarire penala si ale unor instante judecatoresti, in ceea ce priveste, indeosebi, respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, ale drepturilor procesual-penale ale partilor, ale demnitatii acestora.
In unele cazuri, materialele noastre au avut un rol hotarator, determinant, in schimbarea unor atitudini institutionale, in stoparea unor abuzuri sau, macar, in ameliorarea situatiei unor cetateni evident nedreptatiti de institutiile publice ale statului roman. Principalele dovezi sunt raspunsurile autoritatilor in cauza (pe unele le-am publicat, pe altele NU, din motive lesne de inteles).
Ziarul „Incisiv de Prahova” s-a pus la dispozitia oricarui cetatean care a facut dovada ca a fost lovit in mod parsiv si abuziv de autoritati, si a luptat pentru aducerea la cunostinta publicului a acestora, dar si a factorilor decizionali, reusind – spunem fara lipsa de modestie – actiuni de succes in unele instante, inspectorate judetene de politie si parchete din Constanta, Pitesti, Timisoara, Arad, Brasov si chiar la nivelul conducerii MAI.
De la unele organe ale statului am primit aprecieri (considerand ca prin criticile aduse le-am sprijinit in remedierea unor situatii anormale, ilegale), de la altele doar raspunsuri de complezenta, sablon (cateva intr-un desavarsit limbaj de lemn), dar avem satisfactia ca, totusi, vocea noastra a fost auzita.
De altfel, este fascinant să vezi, în timp, cum au evoluat toţi aceşti „actori” ale caror marsavii sau simple abuzuri domestice noi le-am devoalat in paginile ziarului, cu bucuriile sau dramele lor, de unde au pornit, cum au crescut dar şi cum s-au prăbuşit. Cel mai elocvent exemplu (despre care cineva priceput ar putea sa scrie un „roman-fluviu”) este al „trinomului” SRI-DNA-ICCJ. Uitati-va ce sunt acum superinstelatul general Coldea sau multiplu decorata cu tinichele Kovesi: istorie. Una pestilentiala. Ori, ca sa ramanem doar la Prahova, sa vedem ce au ajuns abuzivii procurori „Zdreanta” si „Lucica”: doi inculpati pusi sub control judiciar, unul chiar in arestul de la Campina!!
In fine, ne bucuram ca multe dintre anchetele noastre jurnalistice fac obiectul unor dosare penale (cateva deja trimise in judecata). Suntem tristi ca alti cetateni nu si-au gasit inca dreptatea, indeosebi in Prahova, unde triada DNA Serviciul Teritorial Ploiesti (Onea, Negulescu, Alfred, Raileanu, Deaconu) – SRI Prahova (e. g. col. Marin Constantin) – instante penale (de departe remarcandu-se militianca politica Zinica Trandafirescu) a fost de … monolit.
Ne exprimam speranta (bazata si pe ultimele informatii „calde”) ca si aceste anchete, temporar musamalizate, s-au urnit cu mare greutate (urnire datorata unor oameni cu adevarat ai legii din Bucuresti) si se vor finaliza cu masurile legale pe care realitatea faptelor penale o impun, chiar daca impotriva noastra s-au incercat si/sau se incearca fel de fel de presiuni, amenintari si „dosare fabricate”, mai nou cu sesizari din oficiu ale unor procurori din gasca lui „Portocala”.
„Incisiv de Prahova” va ramane partizanul adevarului si al legii, fara patima, dar cu determinare, pentru ca, in fond, daca cetateanul nu are si el un „partener de nadejde” (vorba coanei Livia) in presa, atunci pe cine sa se mai sprijine increzator!? Ca stat de drept si democratic suntem, slava Domnului (sanchi!)!!
Ec Adrian Radu

Citeste in continuare

Anchete

Dezvăluiri incredibile despre fostul procuror Mircea Negulescu/Un milion de euro, un politician si inchiderea unui dosar privind mafia lemnului de catre „Portocala”

Publicat

pe

De

Noi dezvăluiri incredibile despre procurorul vedetă aflat in arestul de la Campina au „poposit” la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Este vorba despre un dosar inchis de procurorul Negulescu Mircea, un milion de euro si un politician local. Chiar daca politicianul local a fost asigurat de la „centru” ca dosarul care il privea s-a „ingropat”, lucrurile nu par fi asa.
Se pare ca 500.000 de euro au fost incasati de procurorul paraditor si de un om din gasca sa de santaje.
Cert este ca persoana de sprijin al procurorului Negulescu Mircea va fi citata in perioada imediat urmatoare la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Vom reveni. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Anchete

Despre aroganță, ignoranță și prostia functionarilor publici din subordinea primarului liberal Adrian Dobre

Publicat

pe

De

Un om de afaceri care achita la bugetul local peste 150.000 de euro lunar s-a trezit fata in fata cu aroganta, ignoranta si prostia functionarilor publici carora le asigura chiar acesta salariul.

Concret, este vorba despre functionarii de la SPCLEP Ploiesti si Politia Locala Ploiesti.
In fapt, omul de afaceri a dorit sa faca demersurile pentru eliberarea unei carti de identitate pentru copilul sau, actiune pentru care a fost plimbat mai mult de trei zile la SPCLEP Ploiesti unde domneste o crasa incompetenta, aroganta si prostie.
Mai mult, vineri, 07.08.2020, omul de afaceri a avut parte de apogeul nesimtirii si incompetentei functionarilor publici din cele doua institutii.
Cu toate ca programul cu publicul al acestei institutii este pana la orele 14.00, la orele 13.45 comunitarul de la Politia Locala Ploiesti (institutie condusa exceptional de cunscutul/renumitul Adrian Vaida) punea „lanturile” la poarta pentru a nu mai intra nimeni si ca acesti „imbuibati” pe bani publici sa nu mai fie deranjati.
Cu greutate si nervozitate comunitarul lui Adrian Vaida a permis omului de afaceri sa intre in cladirea SPCLEP Ploiesti unde trebuia doar sa semneze un act prin care isi da acordul ca fata sa sa locuiasca in proprietatea sa.
De aici, incepe hilarul pe care nu putem sa il descriem nici macar in cuvinte…
O „duduie” rotunjoara si nervoasa de la ghiseul acestei institutii (care nu purta masca de protectie), cu nervozitate ca este tinuta la program pana la orele 14.00 si-a dat examenul incopetentei si prostiei.
In afara vocabularului folosit fata de omul de afaceri (care a ramas perplex si profund degustat), cuconita platita pe bani publici, chiar foarte gras (probabil chiar din banii pe care omul de afaceri ii varsa luna de luna la bugetul local) a refuzat sa il lase pe omul de afaceri sa isi dea acordul ca copilul sau sa fie luat in spatiu motivand ca nu are carte de identitate de Romania si ca legea il obliga sa aiba carte de identitate pentru a putea semna acest acord.
Pe bune cucoana?
Degeaba omul de afaceri i-a prezentat pasaportul, degeaba omul de afaceri i-a prezentat carte de identitate emisa de un alt stat din UE, degeaba omul de afaceri i-a prezentat certificatul de rezidenta fiscala din acel stat.
„Duduia” nu si nu, ca legea il obliga pe omul de afaceri sa detina carte de identitate emisa de autoritatile din Romania pentru a isi da acordul ca copilul sau sa locuiasca intr-un imobil din Ploiesti, proprietatea acestuia.
Cata prostie si incompetenta?
La orele 14.00 fix, duduia nervoasa a tipat la omul de afaceri si i-a inchis trantind geamul de la ghiseu: „nu sunt obligata sa stau pana la orele 14.00 sa va explic dumneavoastra toate astea”.
Ce sa explice? Ca este un functionar incompetent care ar trebui demis imediat?
Omul de afaceri, scarbit, s-a deplasat la un notar unde a dat o declaratie prin care isi da acordul ca copilul sau sa locuiasca in locuinta pe care o detine in Ploiesti, urmand ca azi copilul sau sa se prezinte cu declaratia Notariala la SPCLEP Ploiesti pentru a intra in posesia cartii de identitate, ocolind astfel nesimtirea si incompetena functionarei respective.
Asta da model de administratie liberala! (Cerasela N.).

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate13 ore ago

Patru ani de la reluarea aparitiei in mediul on-line a Ziarului „Incisiv de Prahova”

Cu cerbicie, am zice, am reusit sa reconstruim Ziarul „Incisiv de Prahova” in august 2016, pe ruinele fostei publicatii si...

Aveti un Pont4 zile ago

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Aveti un Pont5 zile ago

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

Aveti un Pont6 zile ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Aveti un Pont7 zile ago

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Aveti un Pont1 săptămână ago

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Peste o luna, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

„Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred că a inventat şi covidul în Wuhan, nu că ei şi el n-aveau lege pe covid de 4 luni şi guvernau prin ordine ilegale de ministru”

Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Se va sesiza CCR si pe aceasta tema de incalcare a protectiei datelor cu caracter personal precum si a drepturilor pacientului!

Acum 9 zile Avocatul Poporului a trimis o solicitare cu privire la transmiterea bazei de date cu pacienti, existenta la...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde se dictau „paradelile”, ziaristi si oameni de afaceri

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica o investigatie cutremuratoare privind tenebrele „Statului Paralel” si ramificatiile acestuia, in mai...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Amenintarile lui „Portocala” sunt pe cale sa produca un tsunami in SRI mai mare decat cel produs de dezvaluirile lui Sebastian Ghita care s-au soldat cu ejectarea din sistem al generalului de carton, Florian Coldea

In data de 15.07.2020 cand Negulescu Mircea a fost in arestul Central acesta a urlat si a amenintat si a...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Testeaza masiv! Costa?! Ghinion! E pandemie mi-ai spus, BAGA TOTI BANII IN TESTARE!

Nu testam nimic, nu stim nimic! Stam si ne uitam cum ne infectam! Ni se spune ca e posibil sa...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Petre Daniel, zis „Pusi”, operatiunile de evaziune fiscala si spalare de bani, DIICOT si protectia oferita de gruparea de crima organizata coordonata de procurorul Negulescu Mircea

Magistrații Tribunalului Prahova au emis, in data de 24.11.2014, mandate de arestare preventivă pe numele acționarilor clubului de fotbal Petrolul...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Bomba medicala: de ce infectarile apar numai la testele de stat?

(Preluare Inpolitics): O veritabilă bombă medicală e lansată pe piață de un reputat medic, care atrage atenția asupra unui fenomen...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!