Connect with us

Actualitate

Anunt transant privind pozitionarea ziarului Incisiv de Prahova la alegerile locale

Publicat

pe

Ciolacu și Orban pare că au căzut în sfârșit de acord. Cel puțin în privința alegerilor locale, a anticipatelor și a datelor acestora, susține DC news.

„Pe data de 21 iunie 2020 urmează să avem alegeri anticipate, împreună cu alegerile locale într-un singur tur de scrutin. În spatele ușilor închise, se pare că a avut loc o negociere între Marcel Ciolacu și Ludovic Orban pentru anticipate și alegeri locale într-un singur tur, iar președinții Consiliilor Judeţene vor fi aleși tot prin vot direct, la fel ca în prezent“, scriu jurnaliștii sursei citate.
În acest sens, pentru a putea fi dat startul anticipatelor, moțiunea împotriva Guvernului Orban va trece.
Avantajul pentru PNL în această negociere este că Ludovic Orban va rămâne premier interimar, dar va conduce un Guvern care nu va mai putea da ordonanțe. În urma picării a încă două guverne în Parlament vor putea fi alegeri anticipate.
Acestea ar urma să aibă loc pe 21 iunie, împreună cu alegerile locale care se vor desfășura tot într-un singur tur.
Tot în avantajul PNL, partidul va fi favorizat de anticipate, întrucât dacă ar aștepta până la alegerile la termen ar pierde electorat.
De cealaltă parte, în ecuația anticipatelor, PSD speră ca în anticipate să atingă 30%, un scor onorabil care îi va da posibilitatea să facă o opoziție puternică.
Batalia politica se va purta de doua ori…
In urma numeroaselor „oferte” privind sustinerea unui candidat sau altul la functia de primar in urbea noastra (cei care spera sa fie nominalizati si/sau care cred ca au fost nominalizati de formatiunile lor politice), dupa o sedinta extinsa a conducerii cu toate redactiile ce fac parte din grupul nostru de presa s-a decis sa ne implicam in campania electorala in favoarea unui om, nu in favoarea unui partid politic, PRO BONO!
Andrei Volosevici s-a născut pe 26 martie 1976 în Ploiești. De profesie avocat, membru încă din anul 2000 al Baroului Prahova, Volosevici a ocupat funcția de primar al municipiului Ploiești în perioada anilor 2008-2012.
În anul 2008, Andrei Volosevici devine primar al municipiului Ploiești, învingându-l pe contracandidatul său, Daniel Savu (PSD). Patru ani mai târziu, Volosevici devine senator al României, iar în septembrie 2016 depune la Senat o inițiativă legislativă care ar permite numirea în funcțiile de directori și directori adjuncți din ministere, instituțiile administrației centrale și locale, a unor oameni numiți direct de partide, fără concurs, pe baza “încrederii personale” și “aprecierii” morale și profesionale, potrivit Adevărul.ro.
La acea vreme, Volosevici a spus că ”propunerea legislativă dă posibilitatea formaţiunilor politice de la guvernare, prin reprezentanţi ierarhici, dar şi primarilor, să numească transparent, în posturi importante pentru îndeplinirea obiectivelor asumate politic, public, acele persoane pe care le apreciază din punct de vedere moral şi profesional, având în vedere că acestea vor acţiona cu bună-credinţă şi eficienţă în exercitarea atribuţiilor”.
Deci, Volosevici a fost primar al Ploieștiului în perioada 2008-2012 din partea Partidului Democrat Liberal (PDL).
În 2012 a pierdut primăria Ploiești în favoarea lui Iulian Bădescu dintr-o si printr-o decenta si o puritate rar vazuta la un om politic
„Din culisele acelor vremuri…”
Volosevici a refuzat sa faca contestatie (cu toate ca avea date certe ca contracandidatul sau avea cca 1800 de voturi in fata, voturi obtinute „aiurea” sa nu ne referim la penal).
Cu decenta sa caracteristica, Volosevici a refuzat total sa faca o contestatie care i-ar fi adus cu siguranta mandatul de primar, si va rugam sa ne credeti ca stim ce dezvaluim…
Tot datorita caracterului sau vertical, omul Volosevici se afla parca intr-un fel de „silenzio stampa” lasand pe cei de la PNL sa isi faca singuri „cartile”…
La ora actuala, indiferent ce zic sau dezvaluie oameni politici si/sau ziare locale exista doua si/sau trei variante de lucru:
a) Andrei Volosevici va fi candidatul PNL pentru functia de primar al urbei noastre, sens in care se va inscrie in PNL iar actualul primar (Adrian Dobre) ar candida pentru Parlamentul Romaniei -Doamne Ajuta! Promitem ca il sprijinim si pe dansul PRO BONO doar sa scape administratia locala de acesta;
b) Andrei Volosevici va candida independent;
c) Andrei Volosevici va candida independent dar sustinut de alte formatiuni politice.
Cert este ca omul Andrei Volosevici va candida pentru un nou mandat de primar al Municipiului Ploiesti!
Interesele urbei înainte de toate – Andrei Volosevici, primarul reformist al Ploiestiului
De ce tocmai Volosevici, ar putea întreba cititorul mai puţin familiarizat cu istoria urbei. Răspunsul este la indemână: a fost cel mai bun primar al Ploiestiului. Iar în urma mandatului sau a lăsat în urmă o moştenire greu de uitat, propunând, prin realizările şi spiritul său, un exemplu de urmat pentru toţi care păşesc în urma sa. Aceste realizări pot fi văzute la tot pasul şi in zilele noastre. A fost primarul care a ridicat Ploiestiul în rândul oraşelor moderne ale Europei Centrale.
Intenţia noastră este să arătăm că nu este o raritate ca un funcţionar public să devină demn de stima concetăţenilor săi. Nu ne propunem nici să prezentăm în detaliu concepţia administrativă, urbanistică a primarului Volosevici. Este de ajuns sa reamintim moştenirea pe care ne-a lăsat-o din primul sau mandat.
Dacă este adevărat că liderul unui oraş este şi politician în acelaşi timp, iar ca politician este omul momentului, atunci Volosevici a fost si este personalitatea remarcabilă a unui moment istoric de excepţie. Cariera sa a curs într-o perioadă de creştere şi dezvoltare a oraşului, insă nici acest om excepţional al acestei perioade nu putea realiza mare lucru fără sprijinul colaboratorilor şi al cetăţenilor pe care i-a păstorit. Exagerând puţin, am putea afirma că Volo’ a fost primul demnitar ploiestean care a dorit şi a reuşit să muncească în echipă în timp ce, intransigent, aştepta de la toţi cu care colabora să aibă în vedere înainte de toate interesele comunităţii, ale urbei.
Şi pentru prezent şi pentru viitor. Iar decizia în cunoştinţă de cauză poate fi susţinută doar de aceia care sunt în temă cu trecutul şi specificitatea oraşului şi a locuitorilor săi. Cel care crede că aparţine de această comunitate prin trecut, prin familie, dar şi prin muncă şi viitorul pe care şi-l propune. Altfel spus, se identifică cu acest spirit al oraşului care decurge din trecutul său.
Un om al soluţiilor realiste, demne si legale, asta va sustine ziarul Incisiv de Prahova (pro bono), indiferent de decizia luata de acesta sau alte partide politice. (Cristina T.).

N.R – Am facut aceasta precizare necesara chiar daca aceasta ne va aduce „oprobriul” unor prieteni din alte partide politice si/sau cititori. Am criticat si/sau vom critica derapajele partidului de guvernamant (in cazul de fata PNL) dar asta nu are nimic de a face cu omul Andrei Volosevici.
Forma corectă a acestui neologism este „oprobriu” şi nu „oprobiu”, aşa cum mulţi ar putea fi înclinaţi să creadă. Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române (DEX), oprobriu înseamnă: „dispreţ, dezaprobare prin care societatea condamnă fapte socotite nedemne sau oameni care săvârşesc astfel de fapte”. Termenul provine din franţuzescul „opprobre”, unde la rândul lui a fost împrumutat din latină: „opprobrium”. Indiferent de limbă însă, cuvântul îşi păstrează înţelesul.

Actualitate

Informaţiile privind potenţialul impact asupra mediului pot fi consultate la sediul APM Prahova

Publicat

pe

De

SC NTC VANSERV AUTO SRL,cu sediul în Popesti, com Brazi, str. Plopilor, nr.41, jud Prahova, inregistrată la Registrul Comerţului sub numărul: J29/3040/2018, Cod Unic de Inregistrare: 40347131, avand ca obiect principal de activitate cod CAEN 4520- Intretinerea si repararea autovehiculelor,anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de obţinere a autorizaţiei de mediu privind activitatea sapaltorie auto, ce se desfăşoară în Ploiesti, str Laboratorului, nr.37, Hala nr.2, jud Prahova. Informaţiile privind potenţialul impact asupra mediului pot fi consultate la sediul APM Prahova, Str. Gh. Gr. Cantacuzino nr. 306, Ploiesti, zilnic între orele 9-14. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Prahova până la data de 25.04.2020 (15 zile de la data apariţiei anunţului în presă)

Citeste in continuare

Actualitate

EDITORIAL/Fabula medievala

Publicat

pe

De

John era un viteaz cavaler al regelui Arthur dar avea si el o obsesie pentru frumosii sani ai reginei!
Stia bine ca, daca i-ar fi atins, ar fi fost condamnat la moarte.
Intr-o zi, John nu mai rezista si isi face cunoscuta dorinta lui secreta magului Merlin.
Baiat orientat, magul gaseste o solutie pentru a satisface dorinta acestuia dar numai contra a 1000 monede de aur.
John accepta fara sa ezite. In dimineata urmatoare, magul Merlin prepara o pulbere urticanta si o pune in sutienul reginei, in timp ce ea isi facea dusul.
Imediat ce regina se imbraca incepe sa simta o mancarime din ce in ce mai mare.
Regele Arthur il convoaca imediat pe vrajitor, pentru a-I cere un remediu, iar acesta ii spune ca doar o saliva speciala, aplicata timp de 4 (patru) ore ar putea trata aceasta teribila urticarie.
A mai mentionat ca din testele efectuate in „laborator”, a observant ca doar saliva lui John ar avea aceste caracteristici speciale.
Regele il convoaca imediat pe John, care deja isi luase antidotul pentru pulberea urticanta.
Asa se face ca John are ocazia de a saruta (la ordinul regelui!), pentru cateva ore bune, sanii pe care ii visase dintotdeauna si pe deasupra vine sarbatorit de curte ca un erou.
Inainte de a se intoarce la mosia lui, John este oprit de vrajitor, care ii reaminteste datoria de 1000 de monede de aur.
Surpriza, insa, John, deja satisfacut, refuza sa plateasca, mizand pe faptul ca magul nu s-ar fi putut confesa, fiind complice la ce s-a intamplat.
In dimineata urmatoare, insa, magul Merlin pune aceeasi pulbere urticanta in chilotii regelui…
Morala fabulei: PLATITI-VA FACTURILE LA TIMP!

Citeste in continuare

Actualitate

Spre deosebire de Banca Nationala a Romaniei (BNR), Banca Nationala a Poloniei face din nou ceva pentru populatie si a redus ieri, pentru a doua oara consecutiv, rata de dobanda cheie

Publicat

pe

De

Spre deosebire de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si de Manole Isarescu, Banca Nationala a Poloniei si Adam Glapinski (care nu a fost turnator la Securitate inainte de 1989 ci a fost membru al Solidaritatii in anii ’80), face din nou ceva pentru populatie si a redus ieri, pentru a doua oara consecutiv, rata de dobanda cheie. Banca Centrala a Poloniei tocmai a redus cu inca 0,5 puncte procentuale pana la minimul istoric de 0,5% rata de dobanda cheie, dupa ce in 17 martie reducea dobanda cheie de la 1,5% la 1%. #cevarealpentrupopulatie. Astfel, Banca Centrala a Poloniei se consolideaza in plutonul tarilor care tintesc masuri reale pentru populatie chiar si in Europa de Est, alaturi de Banca Centrala a Cehiei si a Ungariei. Spre deosebire, BNR ramane cvasi-singulara, alaturi de banca centrala a Rusiei, care nu ia masuri reale pentru populatie. Va reamintesc ca la sedinta precedenta, BNR nu a redus dobanda nici macar pana la minimul istoric de 1,75%, tintind conservarea profiturilor bancilor si nu reducerea poverii bancare pentru populatie, precizeaza analistul economic Radu Teodor Soviani. (Sava N.).

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate40 de minute ago

Informaţiile privind potenţialul impact asupra mediului pot fi consultate la sediul APM Prahova

SC NTC VANSERV AUTO SRL,cu sediul în Popesti, com Brazi, str. Plopilor, nr.41, jud Prahova, inregistrată la Registrul Comerţului sub...

Actualitate1 oră ago

EDITORIAL/Fabula medievala

John era un viteaz cavaler al regelui Arthur dar avea si el o obsesie pentru frumosii sani ai reginei! Stia...

Actualitate1 oră ago

Spre deosebire de Banca Nationala a Romaniei (BNR), Banca Nationala a Poloniei face din nou ceva pentru populatie si a redus ieri, pentru a doua oara consecutiv, rata de dobanda cheie

Spre deosebire de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si de Manole Isarescu, Banca Nationala a Poloniei si Adam Glapinski (care...

Actualitate1 oră ago

Vela, pune un SG!

(Preluare National – Catalin Tache): Fără îndoială, alături de medici, efectivele Ministerului Afacerilor Interne se află în prima linie a...

Actualitate1 oră ago

In plina pandemie- SPP îşi înnoieşte flota cu 40 de autoturisme 4×4 prin programul Rabla

Serviciul de Protectie si Paza, maretul serviciu secret care il apara pe Iohannis cand merge la solar in plina pandemie...

Actualitate1 oră ago

Imunitate pentru medici? Sau amnistie anticipată?

L-am auzit toți, în urmă cu mai multe zile, pe profesorul Adrian Streinu-Cercel făcând o solicitare șoc. Referindu-se la presiunile...

Actualitate1 oră ago

Guvernul propune micsorarea numarului de semnaturi necesare pentru candidaturi sau inlocuirea semnaturilor cu sume de bani

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că Orban se comportă ca un mare dictator: ”Guvernul Lucovid Orban a modificat prin...

Actualitate1 oră ago

PALEOLOGU JR: BISERICA NU E PRAVALIE, SA STEA INCHISA DE PASTI

(Preluare Inpolitics): Fostul candidat prezidențial Theodor Paleologu cere românilor să stea acasă de sărbătoarea Paștelui și afirmă, pe Facebook, că...

Actualitate1 zi ago

EDITORIAL/Incisiv de Prahova!/ Iată cum se numeste ziarul pe care intră de frica si politicienii corupți!

Evident, toți discută politică, fiecare după cum îl duce capul. Pornind de la știrile ce au ținut prima pagină a...

Actualitate1 zi ago

„Noul Birou Politic Teritorial al ALDE Prahova a incercat si incearca sa elimine din randul membrilor sai pe cei care au luptat sa obtina functii politice pentru a satisface interese pecuniare sau de alta natura pentru ei, familie si prieteni”

Daca este reala precizarea domnului Nemes Constantin – Incisiv de Prahova saluta decizia partidului politic ALDE Prahova si asigura membrii...

Actualitate1 zi ago

„Au fost deja comandate 150 de ventilatoare şi imediat ce vor ajunge în România le vom putea trimite rapid în ţările care au nevoie de ele, bineînţeles în Spania şi Italia”

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene: „Am creat o rezervă strategică comună de echipamente medicale a Uniunii Europene. (…)...

Actualitate1 zi ago

Criză majoră de droguri în România!

(Preluare National – Catalin Tache): Se înmulțesc ”durerile de cap” pentru efectivele Poliției Române în plină pandemie de coronavirus, odată...

Actualitate1 zi ago

LOVITURA IN STAREA DE URGENTA: AVOCATUL POPORULUI SUGEREAZA ROMANILOR SA ATACE IN INSTANTA AMENZILE

(Preluare Inpolitics): Instituția Avocatului Poporului, extrem de activă în ultima perioadă, lucru salutar, este tot mai critică la adresa autorităților...

Actualitate1 zi ago

Pirlog vrea sa-i defileze pe Scutea si pe Licu

Celebrul procuror #rezistent Bogdan Ciprian Pirlog – prim-adjunctul Parchetului Militar Bucuresti – ne obliga sa marcam o premiera in istoria...

Actualitate1 zi ago

Frica de asumare

Președintele Klaus Iohannis ezită să-și asume răspunderea. Se teme. Dovedește nu bărbăție, ci lașitate. Își dorește să fie în poză....

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!