Connect with us

Actualitate

Un nou val de represiune se dezlănțuie

Publicat

pe

Există câteva semnale, pe care dacă le descifrăm, fără a fi cititori în stele, putem demonstra că în România celui de-al doilea mandat al lui Klaus Iohannis urmează să se dezlănțuie un nou val de represiuni. În esență, președintele dorește să joace în forță și să aibă Guvernul său, ținând sub un control strict partidul său, și în viitorul apropiat Parlamentul său, bine controlat la rândul lui. Pentru a obține o asemenea autoritate excesivă, el va utiliza cel mai eficient instrument lăsat moștenire de statul totalitar. Și perfecționat ulterior de regimurile Iliescu și Băsescu. Se va miza din nou pe binomul SRI- DNA.
Războiul dintre Washington și Teheran, care atrage în conflict importante state ale lumii, generează, indiferent de ceea ce se va întâmpla în plan real, un complex de factori motivaționali în ceea ce privește întărirea instituțiilor de forță într-un stat labil democratic cum este România. Iar primul câștigător va fi cel mai important serviciu secret al țării, SRI, al cărui buget este în continuă creștere și care va primi un spațiu și mai mare de mișcare, în condițiile în care controlul instituțional asupra sa va slăbi.
Observăm, din perspectiva de mai sus, care este semnificația unei știri aparent banale. Înalta Curte de Casație și Justiție, prin vocea președintelui acestei instituții importante a statului, doamna Corina Corbu, ne informează că ar fi încheiat un control la sânge la Centrul Național de Interceptare a Comunicațiilor (CNIC), aparținând SRI. De ce a organizat domnia sa acest control și în baza cărei legi, nu ne spune. Nu ne spune nici cum anume a fost organizat acest control și nici în ce direcții s-a desfășurat investigația. În schimb, aflăm că absolut totul este în ordine. Că factorul uman aproape nu contează. Că totul este automatizat în această țară în materie de interceptări. Și mai ales că totul este autorizat. Nici o autoritate din România, și cu atât mai puțin ICCJ, nu ne-a lămurit până în prezent de ce este necesar ca în România să existe un număr disproporționat de mare de interceptări raportat la populație. De ce aici se fac mai multe interceptări decât în state aflate în prima linie a războiului antiterorist și mult mai expuse riscului de spionaj militar, economic și științific. De ce au existat actori politici urmăriți prin interceptări non-stop pe parcursul a patru-cinci ani de zile, din ordinul cui s-au făcut aceste interceptări, cât au costat ele, ce beneficiu au adus și cum a fost posibil, dacă tot sistemul este automatizat și perfect pus la punct, ca fragmente din aceste interceptări să fie livrate opiniei publice de către adversarii respectivilor oameni politici. Doamna Corbu nu suflă un cuvânt despre toate acestea. Este însă interesant de aflat ce anume a determinat-o pe doamna Corbu să se bage în gura lupului, lupul fiind în acest caz opinia publică, și să țină cu tot dinadinsul să ne anunțe rituos că interceptările efectuate de SRI s-au desfășurat în bună rânduială. Ce a obligat-o să își asume această răspundere? Și mai ales cum explică doamna Corbu faptul că respectivele concluzii ale controlului sunt formulate în limbajul tipic utilizat de serviciile secrete și nicidecum în maniera practicată de magistrați. Acesta este însă doar un detaliu al unei operațiuni venite să învie mortul, să-l scoată din groapă și să îl repună în circulație.
Mortul, în acest caz, este faimosul binom SRI- DNA. El a fost conceput în baza unor protocoale despre care CCR a constatat că sunt ilegale. Protocoalele, la rândul lor, au avut drept bază, o bază în niciun caz juridică și constituțională, o decizie CSAT luată sub regimul Traian Băsescu. Dacă protocoalele sunt ilegale, cum în orice caz sunt protocoalele încheiate între instituția condusă azi de doamna Corbu, SRI și DNA, atunci înseamnă că cei care le-au semnat s-au plasat în afara legii. Și ar trebui să răspundă pentru asta. Iar consecințele protocoalelor ar trebui anulate. În primul rând, chiar de către ICCJ. Și în fine, semnatarii acestor protocole ar trebui sancționați conform legii. Dar nu vedem nimic din toate acestea. Dimpotrivă. Nebunia cea mai mare este că protocoalele încă sunt în vigoare, ceea ce înseamnă că ICCJ refuză să respecte constatările Curții Constiuționale a României. Și asta se întâmplă chiar azi.
Dar bomboana pe colivă este că unul dintre semnatarii și respectiv autorii protocoalelor incriminate de CCR este în funcție și nu oriunde, ci chiar la vârful Ministerului Justiției. Domnul Cătălin Predoiu a semnat un protocol ilegal. Cu ani în urmă, când a îndeplinit aceeași funcție de ministru al Justiției în administrația Traian Băsescu. Și când l-a slujit pe acesta îndeplinindu-i întocmai și la timp dispozițiile, orchestrând trecerea prin asumarea răspunderii, deci prin ocolirea dezbaterii publice și parlamentare, a celor patru coduri: Civil, de Procedură Civilă, Penal și de Procedură Penală. Coduri în cazul cărora, numai până în prezent și numai în baza unor sesizări făcute, CCR a descoperit sute de încălcări ale legii fundamentale. Același Cătălin Predoiu care, mințind opinia publică referitor la poziția Asociațiilor de magistrați, a bătut ferm din picior, solicitând desființarea Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor din magistratură. Acum, tot Cătălin Predoiu, căruia Iohannis i-a promis poziția de prim-ministru, după ce o altă panaramă, Ludovic Orban va fi mazilit, din poziția de ministru al Justiției va schimba întreaga garnitură de conducere de la nivelul Parchetelor, instalând acolo oamenii pe care Klaus Iohannis îi dorește și care, acționând în baza Binomului reînviat, din nou în parteneriat cu SRI și cu Înalta Curte, vor trece la executarea sumară a celor care se împotrivesc deciziilor de la Cotroceni.
Tocmai de aceea, SRI-ul vechi, anterior lui Eduard Hellvig, trebuie să fie declarat la fel de valid, la fel de bun și la fel de nepătat cum se pretinde a fi actuala instituție. Dacă SRI este spălat și iată, acest lucru se întâmplă chiar cu sprijinul Înaltei Curți, atunci sunt spălate și toate păcatele anterioare ale instituției, asumate în nume propriu sau în parteneriat cu DNA și cu Înalta Curte.
În zilele următoare veți auzi diverse voci mai mult sau mai puțin acoperite din presă, din rândul analiștilor, sociologilor și al oamenilor politici, care vor sugera că dată fiind situația internațională explozivă și expunerea României, se impune întărirea instituțiilor de forță ale statului. Și, atenție, nu va fi vorba de spionajul extern. Ci, în primul și în primul rând, de spionajul intern și de Parchet. Și din nou, România se va afla în prima linie a statelor care își supraveghează la sânge proprii cetățeni.
Sorin Rosca Stanescu

Actualitate

Se strâng donații pentru cei din linia întâi

Publicat

pe

De

Companiile Bitdefenter, Banca Transilvania, Mobexpert și eMAG au demarat campania „Donează pentru linia întâi”, ce vizează strângerea de fonduri pentru cadrele medicale, dar și pentru celelalte instituții implicate în combaterea virusului COVID-19. Până la acest moment, companiile au contribuit cu 4 milioane de lei și materiale medicale.

Pentru cei care doresc să efectueze donații pentru medici, www.emag.ro/doneaza este platforma care va redirecționa toate fondurile către Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne. Campania a demarat în data de 6 aprilie, iar primele 24 de ore au fost foarte promițătoare. Peste 2500 de oameni au contribuit cu peste 200.000 lei la cauză, iar pentru luna aprilie se urmărește strângerea a 50 de milioane de lei. La această campanie pot participa atât persoanele fizice, cât și cele juridice.

 

Cele 4 companii au în plan transparența în comunicare, iar cei care doresc să urmărească progresul strângerii de fonduri o pot face prin intermediul paginii www.emag.ro/doneaza/live.

 

În ceea ce privește strângerea de materiale necesare medicilor, primele semne încep să se vadă. Primul transport de măști medicale a ajuns deja în România. 4.15 milioane de unități au fost livrate prin avion din China, iar următoarele transporturi vor fi realizate cu avioane Tarom. eMAG, Bitdefender, Banca Transilvania și Mobexpert sunt în permanentă căutare a celor mai utile materiale pentru medici.

 

Obiectivul inițiatorilor acestui demers este transmiterea unui mesaj de speranță, prin ajutorul acordat medicilor și celor care au grijă de noi, astfel încât să trecem cu bine de criza medicală, iar economia și societatea să își revină rapid la normal.

 

Citeste in continuare

Actualitate

EDITORIAL/Incisiv de Prahova!/ Iată cum se numeste ziarul pe care intră de frica si politicienii corupți!

Publicat

pe

De

Evident, toți discută politică, fiecare după cum îl duce capul. Pornind de la știrile ce au ținut prima pagină a presei din primele trei luni ale acestui an, cu dezvaluiri cutremuratoare care ar misca orice parchet si/sau procuror de bun simt, personajele spun deschis, pe șleau, ce cred despre ce au zis și ce au făcut X, Y si Z, dar și multe alte figuri politice, intrate deja în folclor, precum anumiti traseisti, „magari” si „magarite”. Oamenii vorbesc și despre televiziunile de știri, precum Pro Tv cu emisiunile sale de dezvaluiri.

Pentru că doar vorbele singure ar putea plictisi un cititor grăbit, care de cele mai multe ori nu are timp nici să se ducă să voteze, ziarul Incisiv de Prahova dezvaluie si va dezvalui, fara menajemente, toate „matrapazlacurile” politicienilor – indiferent de culoarea politica.
Şi plângea ”fata mea plângea, la icoane se ruga”, ca să parafrazăm o manea. Dar de ce, Salam, plângea? Şi de ce se şi ruga? Păi de milă ”de ţara mea”, cum ar zice o traseista, fosta şefa prin guvern pana de curand, dacă n-ar fi ocupată să repună de zor mafia pe care o coordoneaza „pe harta lumii” subsaharienne.
Pe ea, pe „Luminoasa” – ridicată ca o alpinistă din modesta pepinieră prahoveana de sfori şi infractori, cea suită ca pasărea măiastră în cer şi precum coafura de pavian pe crengile executivului român si al administratiei locale, o exaltă în nemuritoare vorbe ale unora care dormiteaza cu poza ei sub perna, gen militieni, procurori, judecatori si/sau din servicii.
Astfel edificaţi cu privire la prilejul istoricului speech o putem urmări în continuare, netulburaţi, pe reprezentanta PSD in Prahova, dupa ce a reprezentat, pe rand, cam toate partidele, incercand cu disperare sa promoveze candidati la primarie cu probleme penale.
Inca, precizam…o puteti urmari! Dinastia si puterea se pierd in timp si legea este lege pentru oricine, chiar si pentru „Luminoasa” cu al ei ‘Yubi”.
Potrivit ei, ”momentul în care a zis da” a fost după ce i-a ”urmărit pe actualii ei colegii pesedişti cum se luptă”…
Eteee, aici a început să-mi dea târcoale o lacrimă de patriot… Mi-am amintit de trădătorul Iscariot. Şi am realizat ce legătură strânsă este între mântuirea ţării, Peneş Curcanul, Dramele Parisului, cu tot cu Rocambole şi „Luminoasa” întruchipând-o pe ”Ana lui Manole”. M-a cotropit emoţia. Lacrimile mi-au ţâşnit şuvoaie de drag ce mi-e de Curcanul lui Alecsandri.
Oamenii, încă din antichitate, când se aflau neputincioşi în faţa unui sistem aparent imuabil şi indestructibil, recurgeau la unicul mijloc prin care puteau răsturna sistemul care îi oprima şi oamenii din fruntea acestuia, devenind totodată mai optimişti şi mai veseli. Aparent acest aspect nu prezintă o mare importanţă, dar starea generală de spirit a maselor este extrem de importantă în istoria unui popor, putând produce schimbări majore şi neaşteptate.
Incisiv de Prahova nu va recurge la PAMFLET, iar dezvaluirile vor fi asumate, ca de obicei, sub semnatura, dezvaluri bazate doar pe probe solide. Urmeaza dezvaluiri marca consacrata „Incisiv de Prahova”.

Citeste in continuare

Actualitate

„Noul Birou Politic Teritorial al ALDE Prahova a incercat si incearca sa elimine din randul membrilor sai pe cei care au luptat sa obtina functii politice pentru a satisface interese pecuniare sau de alta natura pentru ei, familie si prieteni”

Publicat

pe

De

Daca este reala precizarea domnului Nemes Constantin – Incisiv de Prahova saluta decizia partidului politic ALDE Prahova si asigura membrii acestui partid de o colaborare sincera in beneficiul cititorilor!

Nemes Constantin din ALDE Prahova revine cu precizari la dezvaluirile noastre privind implicarea unor personaje in activitati circumscrise crimei organizate economico – financiare.:
„Stimata doamna, apreciez munca dumneavoastra de a face cunoscut opiniei publice aspecte din activitatea „subterana” a unor politicieni, activitate care nu le face cinste. Este adevarat ca activitatea lor descrisa de dumneavoastra a fost ajutata de functiile publice detinute prin intermediul partidului, dar faptele unui om cad in raspunderea sa, atata timp cat nu face parte dintr-o grupare infractionala construita in jurul structurilor de partid. Si in acel caz, membrii gruparii trebuiesc sanctionati, nu membrii partidului, fara deosebire. Noul Birou Politic Teritorial al ALDE Prahova a incercat si incearca sa elimine din randul membrilor sai pe cei care au luptat sa obtina functii politice pentru a satisface interese pecuniare sau de alta natura pentru ei, familie si prieteni. Pe masura identificarii celor care s-au abatut de la Statutul ALDE, ii vom sanctiona sau ii vom exclude fara rezerve. Dovada in copie a excluderii nu v-am trimis-o in postare, deoarece nu am postat ca imputernicit de partid, ci „ca simplu cetatean”. Mentin afirmatia ca au fost exclusi prin Hotararea BPT Ph ALDE din 12 martie 2020”. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate12 ore ago

EDITORIAL/Incisiv de Prahova!/ Iată cum se numeste ziarul pe care intră de frica si politicienii corupți!

Evident, toți discută politică, fiecare după cum îl duce capul. Pornind de la știrile ce au ținut prima pagină a...

Actualitate13 ore ago

„Noul Birou Politic Teritorial al ALDE Prahova a incercat si incearca sa elimine din randul membrilor sai pe cei care au luptat sa obtina functii politice pentru a satisface interese pecuniare sau de alta natura pentru ei, familie si prieteni”

Daca este reala precizarea domnului Nemes Constantin – Incisiv de Prahova saluta decizia partidului politic ALDE Prahova si asigura membrii...

Actualitate13 ore ago

„Au fost deja comandate 150 de ventilatoare şi imediat ce vor ajunge în România le vom putea trimite rapid în ţările care au nevoie de ele, bineînţeles în Spania şi Italia”

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene: „Am creat o rezervă strategică comună de echipamente medicale a Uniunii Europene. (…)...

Actualitate13 ore ago

Criză majoră de droguri în România!

(Preluare National – Catalin Tache): Se înmulțesc ”durerile de cap” pentru efectivele Poliției Române în plină pandemie de coronavirus, odată...

Actualitate13 ore ago

LOVITURA IN STAREA DE URGENTA: AVOCATUL POPORULUI SUGEREAZA ROMANILOR SA ATACE IN INSTANTA AMENZILE

(Preluare Inpolitics): Instituția Avocatului Poporului, extrem de activă în ultima perioadă, lucru salutar, este tot mai critică la adresa autorităților...

Actualitate13 ore ago

Pirlog vrea sa-i defileze pe Scutea si pe Licu

Celebrul procuror #rezistent Bogdan Ciprian Pirlog – prim-adjunctul Parchetului Militar Bucuresti – ne obliga sa marcam o premiera in istoria...

Actualitate13 ore ago

Frica de asumare

Președintele Klaus Iohannis ezită să-și asume răspunderea. Se teme. Dovedește nu bărbăție, ci lașitate. Își dorește să fie în poză....

Actualitate13 ore ago

Există și în România un loc în care accesul femeilor este strict interzis

Pe teritoriul țării noastre există un loc în care accesul femeilor nu este permis. Mai exact, locul cu pricina este...

Actualitate13 ore ago

Ce a spus Stephen Hawking în 2001 despre virusul care va decima omenirea?

Fizicianul Stephen Hawking a murit pe data de 14 martie 2018, la vârsta de 76 de ani. Omul de știință...

Actualitate13 ore ago

Studiu Google: Cum s-a schimbat comportamentul de ieșit din casă al românilor

Google a decis să folosească informațiile despre localizare pe care le preia din smartphone-urile oamenilor și să vadă cum s-a...

Actualitate2 zile ago

EDITORIAL/Cei care au obiceiul lui Dragnea ar trebui sa își poarte de grija si sa nu sfârșească ca el

As vrea sa facem un scurt remember unor politicieni din urbea noastra, încă aflați în funcții, ca acestea sunt trecatoare,...

Actualitate2 zile ago

România tratează criza economică cu politici de tip #IOC.

Bună dimineața Iohannis sau noapte bună Iohannis? ,,I” vine de la Isărescu, ,,O” de la Orban și ,,C” de la...

Actualitate2 zile ago

Isărescu îi face ”guvernul meu” lui Iohannis!/Isar și Cîțu, atac raider la BNR!

(Preluare National – Catalin Tache): ”Cîțu, interzis la BNR” titram pe 2 februarie, atunci când dezvăluiam că ministrul Finanțelor a...

Actualitate2 zile ago

URGENȚELE DE LA COTROCENI

Starea de urgență pe care a decretat-o i-a fugit cumva de sub picioare președintelui Klaus Iohannis. Acesta a constatat repede...

Actualitate2 zile ago

Nu înțeleg de ce mortul din 3.04 e raportat abia în seara asta. Or fi așteptat să vadă dacă rămâne mort sau învie?

Decesul 174 – ”Bărbat, 42 ani, internat în 22.03.2020 în Secția de Psihiatrie a SJU Satu Mare. Debut în 28.03.2020...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!