Connect with us

Actualitate

Criză ORNISS la Guvern!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

De parcă nu le-ar fi fost de ajuns că pesediștii se agață cu disperare de posturile deținute, liberalii tocmai ce sunt pe cale să se confrunte cu o nouă criză majoră în preluarea propriu-zisă a actului de guvernare. Astfel că unele dintre nominalizările făcute pentru a prelua din mers funcțiile vacantate ”cu japca” de la pesediști au și fost suspendate în lipsa certificării ORNISS pentru cei propuși. Iar după primele cazuri singulare înregistrate zilele trecute, deja de acum se poate vorbi de un adevărat ”fenomen” în acest sens.

Marius Petrescu, ”nemuritorul” de la ORNISS

O situație pe cât de sensibilă, pe atât de greu de gestionat de către liberali, mai ales că este vorba despre două ”dimensiuni” total separate în acest sens. Pe de o parte este vorba despre oameni care nu au mai ocupat funcții importante în statul român și atunci aceștia nu au ”la îndemână” certificatul ORNISS, verificările anunțându-se încă de pe acum unele de lungă durată. Dar este vorba și despre ”vechi combinatori” care fie  au fost reactivați, fie  s-au trezit singuri ”din adormire” și care au mai avut respinsă de-a lungul vremii avizarea ORNISS. Iar în aceste din urmă cazuri situația este cu atât mai complicată cu cât cei vizați erau propuși pentru funcții cheie, la conducerea unor structuri sau instituții mai mult decât sensibile…

”Cheița” e tot la Petrescu!

Astfel că, pentru a debloca această situație deja neplăcută, noii guvernanți trebuie să recurgă tot la ”nemuritorul” Marius Petrescu. Cel care de atâta amar de vreme și indiferent de cine s-a perindat pe la Putere a rămas singurul ”stăpân al inelelor” de la ORNISS. Desigur, rămânând de văzut dacă și de această dată liberalii vor recurge tot la ”duhul blândeții” pentru a ieși din actuala situație sau vor prefera să taie ”nodul gordian” al sistemului, schimbându-l propriu-zis pe Petrescu! Ceea ce însă -din motive știute doar de ei!- nu a îndrăznit încă niciunul dintre liderii politici ajunși pe culmile vremelnice ale guvernării în ultimii ani…

 

Actualitate

O întrebare: după Roșia Montană, afacerea bazată nu pe minerit, ci pe creșteri la bursă induse de declarații politice, urmează același scenariu cu afacerea NuScale Power?

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Acțiunile pînă acum în cădere ale controversatei companii americane au explodat azi la bursa NASDAQ cu 27%, pe fondul optimismului legat de proiectul reactoarelor modulare mici (SMR) din România. În cursul ședinței de tranzacționare, avansul ajunsese la un moment la 42,55%, scrie Profit.ro.

Ce s-a întîmplat azi, care ar putea explica de ce niște acțiuni aflate în cădere la acest început de an, au explodat ”termonuclear”, după cum punctează siteul NASDAQ, care amintește și că NuScale a încheiat anul trecut cu o pierdere de 180,1 milioane USD, ceea ce a fost mai rău decât se anticipase?

Nu știm, exact, afară că ambasadoarea SUA la București s-a dus la locul faptei, la Doicești, cu prilejul evenimentului „Energie pentru generaţia următoare” organizat de Ministerul Energiei în parteneriat cu Nuclearelectrica şi compania RoPower Nuclear, la Doiceşti, și de acolo a dat asigurări că e un proiect grozav care va întări parteneriatul cu americanii:

„Acest proiect vizionar beneficiază de sprijin la cel mai înalt nivel din partea Guvernului SUA, atât din punct de vedere politic, cât şi financiar. De aceea sunt astăzi, aici, pentru a demonstra această susţinere. U.S. EXIM Bank şi Corporaţia Internaţională de Finanţare a Dezvoltării (DFC) din SUA s-au angajat să ofere finanţare pentru a asigura succesul acestui proiect SMR la Doiceşti, în valoare de 3 miliarde de dolari, respectiv de un miliard de dolari”.

Și tot acolo, ministrul Burduja a dat declarații la fel de optimiste:

”Iată că România are astăzi şansa de a aduce omenirii, prima centrală nuclearo-electrică bazată pe reactoare modulare de mici dimensiuni. Unde? Aici, la Doiceşti, în România. Robert Kennedy spunea cândva: „Mulţi văd lucruri care există şi se întreabă de ce? Alţii aleg să îşi imagineze lucruri care nu există şi se întreabă de ce nu?” Ne puteam şi noi astăzi întreba: de ce nu, aici în România, o asemenea minune a lumii?”.

Peste ocean, la New Yorkul aflat cu șapte ore în urma Doiceștiului, explodează tot azi acțiunile.

Se va repeta, deci, povestea Roșia Montană, care a adus cîștiguri imense la bursă patronilor firmei Gabriel Resources fără ca vreun gram de aur să fi fost extras vreodată?

Citeste in continuare

Actualitate

FRONWAY Fronwing A/s 155/70 R13 75T – Siguranță și Confort pentru Toate Anotimpurile

Publicat

pe

Când vine vorba de siguranța și confortul în conducere, alegerea anvelopelor potrivite joacă un rol crucial. Pe un piață plină de opțiuni, anvelopele all season FRONWAY Fronwing A/s se disting ca o soluție versatilă, proiectată pentru a oferi performanță echilibrată în orice condiții meteo. Această recenzie detaliată explorează caracteristicile, performanța și valoarea pe care anvelopele 155/70 R13 FRONWAY Fronwing A/s le oferă șoferilor.

Proveniență și Producție:

Producția în China a devenit sinonimă cu inovația și calitatea în industria anvelopelor, iar FRONWAY nu face excepție. Cu modelul său anvelopele all season 155/70 R13 FRONWAY Fronwing A/s 75Toferă o combinație între tehnologie avansată și accesibilitate, adresându-se șoferilor care caută fiabilitate fără a compromite bugetul.

Specificații Tehnice și Siguranță:

Dimensiunea de 155/70 R13, cu un indice de sarcină de 75 și un indice de viteză T, este ideală pentru vehicule mici până la medii, oferind o capacitate de încărcare și viteze adecvate pentru conducerea zilnică. Latimea benzii de rulare de 155 mm și raportul înălțime/lățime de 70% asigură o distribuție optimă a presiunii, ceea ce contribuie la o uzură uniformă și la prelungirea duratei de viață a anvelopei.

Performanță All-Season:

Fronwing A/s este proiectată pentru a naviga eficient prin diverse condiții de drum – de la suprafețe uscate și ude, la zăpadă ușoară și gheață. Designul special al benzii de rulare și compoziția versatilă a cauciucului permit anvelopei să mențină tracțiunea și stabilitatea, îmbunătățind siguranța și confortul în conducere, indiferent de vreme.

Confort și Zgomot:

Unul dintre principalele avantaje ale anvelopelor FRONWAY Fronwing A/s este nivelul redus de zgomot, datorită designului optimizat al benzii de rulare. Această caracteristică asigură o călătorie mai plăcută și mai confortabilă, reducând oboseala șoferului pe distanțe lungi.

Durabilitate și Eficiență Economică:

Durabilitatea este un alt punct forte al anvelopelor Fronwing A/s, cu o formulă de cauciuc rezistentă care promite o lungă durată de viață, chiar și în condiții de utilizare intensă. Această durabilitate, împreună cu eficiența în consumul de combustibil datorită rezistenței scăzute la rulare, oferă o valoare adăugată semnificativă, economisind bani pe termen lung.

Concluzie:

Anvelopele FRONWAY Fronwing A/s reprezintă o alegere excelentă pentru șoferii care caută o soluție de anvelope all-season fiabile, confortabile și economice, pentru mai multe detalii poti citi si in aceasta revista https://www.roadandtrack.com/. Indiferent de provocările pe care le prezintă vremea și drumurile, Fronwing A/s oferă performanța necesară pentru a naviga în siguranță și confort. Având în vedere echilibrul între calitate, performanță și preț, FRONWAY Fronwing A/s se poziționează ca o opțiune inteligentă pentru proprietarii de vehicule care doresc să maximizeze eficiența și siguranța în toate condițiile de drum.

Citeste in continuare

Actualitate

BRICS se poate transforma oricând și într-o alianță militară pe față!

Publicat

pe

De

Voi, ăștia care trăiți cu impresia că învingerea Ucrainei va însemna că ne trezim cu rușii la ușă! Am o veste foarte proastă pentru voi! Rușii au fost întotdeauna la ușa noastră! Am trăit cu ei în coaste și vom trăi cu ei în coaste cât timp vom mai exista ca țară!

Voi, ăștia care visați ca Ucraina să câștige războiul și rușii să se retragă cu coada între picioare și să își ceară scuze! Voi ați terminat vreo școală „pe bune”?! Ați făcut istorie?! Rușii nu s-au retras cu adevărat niciodată, de nicăieri! Când a fost vreodată Rusia judecată, când a plătit Rusia daune cuiva?! Când vreodată Rusia a fost pusă în genunchi?! Când?!

Nu și-au cerut scuze niciodată pentru ce au facut! Dimpotrivă, au primit și despăgubiri pentru nenorocirile pe care le-au lăsat în urmă pe unde au fost! Pe ruși nu îi injuri, nu îi calci în picioare și după aia beți împreună, vă pupați la primărie, dansați, vă faceți frați de cruce și rămâneți prieteni pe vecie!

Cu rușii trebuie să fii atent. Să păstrezi relații de bună vecinătate. Nu spune nimeni să îi pupăm în fund. Ci că trebuie să avem o politică deșteaptă și relații diplomatice cordiale! Să arătăm că îi respectăm și că merităm să fim respectați. Relații cordiale, mă, istericilor! Că războiul se termină, dar Rusia rămâne lângă noi! Ce, nu v-a mai vândut Vestul rușilor?! Pactul Ribbentrop-Molotov vă spune ceva?! Expresia „sferă de influență” nu vă pare cunoscută, tolomacilor?!

Credeți că s-ar da înapoi să ne facă cadou rușilor acum dacă ar avea vreun avantaj promis și garantat de Kremlin din asta?! Rusia nu a jucat bambilici niciodată în istorie! Asta am făcut-o noi! Noi ne-am furat și ne furăm singuri căciulile! Pe planeta noastră Rusia este, totuși, o superputere. Și o superputere nucleară, cu resurse naturale pentru care Vestul ar da nu doar o mână și un picior să se înfrupte, ci ar sacrifica țări întregi. Cum face acum cu Ucraina.

Visul cu înfrângerea Rusiei este foarte, foarte frumos, dar în prezent este o utopie – ca să nu spun că e pura demagogie politică occidentală, care vă aruncă praf în ochi! Cât timp Putin trăiește, va fi tătucul lor. Lăsați naibii gogorițele și truismele sforăitoare și priviți realitatea în față: nu există șanse ca Rusia să fie îngenunchiată decât prin declanșarea unui al treilea război mondial și sacrificarea întregii planete pentru un rezultat incert.

Pentru că un al treilea razboi mondial va fi un război cu arme neconvenționale, cu arme chimice, biologice, nucleare. Și cum Putin e dement, cum spuneți voi, nu se va sfii să le folosească. Iar răspunsurile NATO vor fi în oglindă. Chiar și așa, nu e sigur că va exista o Rusie înfrântă Mai bine vă gândiți foarte bine ce faceți cu politicienii țării asteia și cât îi mai lăsați să își bată joc de noi!

Mai bine îi întrebati pe guvernanți, parlamentari și președinte ce poziție ar trebui să aibă România în contextul actual. Pentru că războiul se va încheia la un moment dat și rușii vor rămâne ca un cui în talpa noastră, că așa au fost mereu. Și să vă gândiți și la care ar trebui să fie poziția noastră în fața unei posibile alianțe a Rusiei cu China. Și amintiți-le tuturor demagogilor și visatorilor ca NATO nu va veni să ne apere pe noi dacă va avea ținte mai importante de apărat! Și va avea!

Între apărarea peninsulei Alaska și a României, ce credeți că va apăra NATO?! Spuneți-le idioților noștri de politicieni că BRICS se poate transforma oricând și într-o alianță militară pe față! Și România va fi așa cum a fost cu adevărat mereu: pe cont propriu! Pentru că indiferent de alianțele semnate, mereu am fost SINGURI! Nimeni nu ne-a susținut interesele pentru că așa era corect! Totul a avut și are un preț!

Un preț extrem de greu pentru națiunea română care acum doarme în papuci și care a lasat și lasă toți hoții, lingăii, corupții, incompetenții, scârnăviile, trădătorii de neam și de țară să o conducă!

General Mircea Chelaru

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Oferta pusă pe masă de MAI./Daca oferta NU este acceptata, sindicaliștii din Poliție anunță ”cel mai mare protest organizat în ultimii ani” în 25 martie pentru actualizarea salariilor și a normei de hrană

In data de 18.03.2024, la sediul MAI a avut loc o întrunire fulger cu Sindicatele din poliție prin care eram...

Exclusiv4 ore ago

Angajaţii din penitenciare vor protesta, în majoritatea unităţilor de detenţie, din 21 martie, dacă nu li se aplică Legea salarizării unitare

„Pentru că premierul României, Marcel Ciolacu și ministra justiției, Alina Gorghiu, nu s-au ținut de cuvânt, incepem protestele in sistemul...

Exclusivo zi ago

Reîncep cercetările într-un dosar inventat de fostul procuror Portocală

Unul dintre oamenii luați la țintă de gruparea din jurul fostului procuror Portocală a fost Cezar Stoichiciu, fost sef al...

Exclusivo zi ago

Comisia de Însemne Heraldice a M.A.I/”Mulți văd, puțini cunosc!”

Nu cu multă vreme în urmă eram contactat de redacția Europa Liberă pentru un punct de vedere legat de instituirea...

Exclusivo zi ago

Set complex de criterii pe care foștii polițiști trebuie să le îndeplinească pentru a le fi validate dosarele

Pe pagina de internet a Poliției Române au fost publicate mai multe anunțuri privitoare la scoaterea la concurs a 295...

Exclusiv4 zile ago

WHITE TOWER (XV)/Afaceristul Dan Stefănescu audiat de procurorii ploiesteni. Mâna dreaptă a avocatului Vlad Nichita, reținută de procurori.

Daniel Ștefănescu, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România, audiat în dosarul White Tower. Procurorii confirmă astfel...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatul Polițiștilor din România ”DIAMANTUL” anunță că se alătură initiativei de protest formulată de Sindicatul ”EUROPOL”

SINDICATUL “DIAMANTUL” IESE LA PROTEST PE 25 MARTIE 2024 A trecut mai mult de jumătate de de an de cand...

Actualitate5 zile ago

Nicolae Drăgan pierde mandatul de primar al comunei Târgsoru Vechi

Comuna Târgsoru Vechi rămâne fără primar, cu doar trei luni înaintea alegerilor locale. Nicolae Drăgan pierde la ICCJ, recursul în...

Exclusiv5 zile ago

George Ionescu pune mâna si pe USR Prahova! Bogdan Novac a demisionat de la sefia USR!

Cu mai puțin de 1% în toate sondajele de opinie, George Ionescu devine candidatul Alianței Dreapta Unită (USR, Forta Dreptei...

Exclusiv5 zile ago

Frauda scoate la iveala ca deputatul USR -Stelian Ion – se descurcă cu cuțitul – în caz contrar el riscând să primească un alt certificat medical, care să îl scape și de fioroasele barabule

Garsoniera ANL obținută prin fraudă de Stelian Ion, actual deputat USR, la Poarta 6 a portului Constanța a fost schimbată...

Exclusiv5 zile ago

Proteste, boicot și blocaje/Singurele majorări sunt cele de  sarcini și atribuții, drepturile financiare rămân tăiate!

În data de 12 martie 2024, în monitorul oficial al României au fost publicate modificările si completările Legii nr. 61/1991...

Exclusiv6 zile ago

Oamenii primarului Volosevici!/Câju și nosocomialele/Se pregătește încă un tun financiar de proporții!

Mariana Câju- de la Făgăraș, la București, cu escală prin Primăria Ploiești Lista consilierilor personali ai primarului Andrei Volosevici nu...

Exclusiv6 zile ago

Grup “organizat” de interese aflat in proximitatea premierului Marcel Ciolacul (partea a II a)

Revenim cu investigatia jurnalistica la persoanele din jurul actualului premier Marcel Ciolacu, in special la afaceristul local Gheorghe Doloiu, fost...

Exclusiv6 zile ago

AVERTISMENT DUR!/Polițiștii nu mai suportă această bătaie de joc și ca atare în loc să sărbătorească Ziua Poliției Române, vor protesta!

Actul normativ privind actualizarea drepturilor polițiștilor este lăsat la „dospit” într-un sertar pe undeva, bine ascuns în Guvern, dezvaluie mcei...

Exclusiv6 zile ago

Rolul CCR nu este rezumat doar la apararea drepturilor fundamentale, ci priveste apararea fiecarui articol din constitutie!/Motivare halucinanta

Motivare halucinanta a CCR pe exceptia ridicata impotriva OUG 59/2017 (pe motivul nesolicitarii avizului de la Consiliul Legislativ)! Decizia s-a...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!