Connect with us

Actualitate

Marele secret al moțiunii

Incisiv

Publicat

pe

Mersul negocierilor pentru formarea viitorului guvern este ținut la mare secret. Opinia publică nu știe altceva decât ceea ce a reușit să înțeleagă din discursul președintelui Klaus Iohannis. Care le-a cerut liberalilor să se pregătească de urgență pentru preluarea guvernării. Cum va arăta însă noul Executiv? Ce partide vor intra în componența acestuia? Sau va fi doar un partid minoritar? Ce primesc partidele în schimbul susținerii acestuia? Iată câteva întrebări fără răspuns. Secretul moțiunii este păstrat cu strășnicie. Oare de ce?

Nu există decât două posibilități. Mari și late. Prima ar fi că staff-ul PNL a reșit să atingă o performanță unică în istoria recentă. Să ascundă cu desăvârșire conținutul și rezultatul negocierilor purtate rând pe rând cu celelalte partide. Și să facă în așa fel încât nici din direcția acestora să nu transpire absolut nimic. Al doilea scenariu este că, de fapt, nu au existat negocieri cât de cât serioase. Cu niciun partid din opoziție. Și, ca atare, nu există nicio informație care ar prezenta interes public. În ambele ipoteze expuse mai sus, PNL iese șifonat.

Dacă Guvernul Dăncilă este dat jos, fiindcă este un guvern rău pentru popor, el trebuie înlocuit degrabă cu un al guvern mai bun. Ori, în cămara cu guverne disponibile, nu mai există decât în câteva variante un guvern al actualei opoziții. Dacă mâine minoritatea se transformă în majoritate, iar opoziția se transformă în putere, primul semn al puterii este o propunere transparentă pentru o nouă formulă de guvernare, prezentată președintelui României și opiniei publice. O asemenea formulă nu trebuie ținută la secret. Dacă ea există. Dimpotrivă. Este fie și numai din decență obligatoriu să fie împărtășită membrilor partidelor politice, electoratului acestora și, până la urmă, întregii populații.

Dacă domnul Călin Popescu Tăriceanu, în numele a ceea ce a mai rămas din ALDE, a negociat cu Klaus Iohannis și cu Ludovic Orban o susținere acordată viitorului guvern, încă necunoscut, și viitorului program de guvernare, și acesta necunoscut, în schimbul posibilității de a-și reface grupurile parlamentare din Senat și din Cameră, ei bine atunci o asemenea înțelegere ar trebui făcută imediat cunoscută opiniei publice. Pentru că în spatele unui asemenea aranjament, dacă el există, se ascund capcane de tot felul, pe care opinia publică are dreptul să le identifice cel puțin pentru a evita să cadă în ele. Ca să mă fac mai bine înțeles, cetățeanul nu poate fi pus în situația de a se juca de-a baba-oarba atunci când i se schimbă guvernanții. Dimpotrivă, el are dreptul să știe din capul locului cât de credibilă este echipa în mâna căruia, pentru cel puțin un an, este încredințată gestionarea țării. Și ce anume are de gând să facă această echipă. Ce va schimba, într-un sens sau altul, din ceea ce a făcut PSD până acum? Domnul Călin Popescu Tăriceanu, după ce a încheiat discuțiile la Cotroceni și apoi la sediul PNL sau unde or fi avut loc acestea, avea obligația elementară să iasă în public și să ne informeze nu atât ceea ce a obținut el pentru ALDE la schimb, ci ceea ce a obținut în urma negocierior pentru cetățeanul de rând. La fel trebuia să procedeze președintele Klaus Iohannis, braț la braț cu Ludovic Orban. Așteptam din partea acestora să ne spună dacă, într-adevăr, s-au angajat la mișcările așteptate de ALDE pe scena Legislativului și cum au de gând să completeze efectivele acestui partid în Senat și în Camera Deputaților cu noi membri, astfel încât ALDE să-și refacă grupurile parlamentare. Și dacă asemenea mișcări ar fi pe placul celor care i-au ales pe respectivii senatori și deputați.

Dar acesta este un simplu exemplu. Mai relevant chiar mi se pare că ar trebui să aflăm ce a negociat Dan Barna. Ce compromisuri va face USR în raport cu doctrina sa neomarxistă și cu așteptările propriului electorat? Ce obține la schimb, cu alte cuvinte ce compromisuri va face la rândul său PNL, pentru a fi pe placul principalului său aliat?

Mai există și UDMR. Ce primește la schimb de la liberali Kelemen Hunor? Să nu uităm că UDMR este cel mai performant partid din România în materie de negocieri politice. De câte ori un guvern a depins de UDMR, maghiarii s-au ales cu un câștig substanțial. Care este de această dată câștigul?

Cu ce se alege PMP de pe urma lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban? Nu cumva se va pune în mișcare sistemul pentru a face zid în jurul lui Taian Băsescu în afacerea Petrov?

Până la urmă, chiar dacă se va opri la jumătatea drumului și nu va mai efectua întreaga traversare, și Victor Ponta trebuie să se aleagă cu un folos, măcar pentru susținerea la votul moțiunii de cenzură. El are de câștigat oricum, prin vulnerabilizarea PSD. Și prin compromiterea oricărei șanse a doamnei Vorica Dăncilă de a mai câștiga alegerile prezidențiale. Dar Victor Ponta, în schimbul neșicanării viitorului Executiv, mai așteaptă câte ceva și din partea liberalilor. Poate mai multe comisii în Parlament, conduse de Pro România. Poate altceva. Dar ar trebui să o știm și noi.

În România, secretele au viață scurtă. Mereu și mereu se găsește câte cineva dispus să plimbe informațiile ocultate de liderii politici pe la urechile presei. Care preia asemenea informații „pe surse”. Niciun secret de acest fel nu a putut fi apărat prea multă vreme. În aceste condiții, ori ne aflăm în fața unei realități paranormale, ori pur și simplu nu există secrete, care ar putea fi desconspirate. Dar dacă nu există secrete, înseamnă că nu există înțelegeri. Iar dacă au existat negocieri, ele nu s-au soldat cu nimic concret. Dacă așa stau lucrurile, atunci s-ar putea ca mâine să avem o surpriză uriașă. Și să vedem cum toate calculele, care astăzi ne spun că moțiunea de cenzură va trece, să fie date peste cap. Ceea ce nu s-ar putea întâmpla decât dacă în laboratoarele de la Cotroceni și în laboratoarele unor servicii secrete aflate în spatele instituției prezidențiale și a PNL, s-a ajuns la concluzia că pantomima operațiunii vizând răsturnarea Guvernului și-a atins scopul și s-a încheiat. Opoziția urmând să piardă la mustață. Și să iasă din întreaga afacere cu obrazul curat.

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Incisiv

Publicat

pe

De

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens.

În anul 2006, Ludovic Orban a recunoscut că tatăl său a fost angajat al Securității, conform HotNews.ro. Însă, șeful PNL a precizat că Imre (Emeric) Orban a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naște el.

„Liberalul Ludovic Orban a declarat in cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), raspunzand intrebarilor de final, ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in perioda cand se afla in armata, dar ca a refuzat categoric. „Am si suferit de pe urma acestui refuz fiindca mi s-a violat corespondenta si a trebuit sa rad diferite chestii uscate de pe faianta de la WC”, a declarat Orban.

Orban a recunoscut ca tatal sau a fost angajat al Securitatii avand gradul de capitan in rezerva, dar spune ca a incheiat orice colaborare cu Securitatea inainte de a se naste el”, scria HotNews.ro.

Inclusiv pe site-ul CNSAS apare parcursul profesional al lui Orban Imre, născut la 3.10.1920 și decedat în anul 2005.

Tatăl lui Ludovic Orban a lucrat pentru Securitate între 1948 și 1956. Conform CNSAS, la 29.02.1956, el a fost trecut în rezervă, confirmându-se astfel ce a declarat șeful PNL, anume că tatăl său a încheiat colaborarea cu Securitatea înainte de a se naște el.

Unitatea pentru care a activat Imre Orban a fost Direcția Regională Brașov/Stalin, potrivit CNSAS precizeaza publicatia sus mentionata.

Incisiv de Prahova vine cu noi precizari:

Deci. Imre Orban  a fost ofiter de Securitate intre 1947 si 1958. A fost dat afara odata cu plecarea consilierilor sovietici. Asta spune multe!…Nu?…
Ăsta a fost Orban Imre (Emeric). Nascut in 1920 in Odorheiul Secuiesc. Ofiter de miliție si apoi de securitate. Copii: Leonard (primul comisar european din partea Romaniei); Ludovic (Lajos) – prim ministru. Cum tot numai ăstia, tovarăși ?!? (Cristina T.).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Incisiv

Publicat

pe

De

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Bravo domnule Tariceanu! Cand ati facut alianta in 2004 cu turnatorul securitatii petrov, nici dumneavoastra nu stiati, ca petrov, ca Directia de informatii a armatei era parte a securitatii? Astept din partea dumneavoastra si continuarea declaratiei: “nu mi se pare normal ca la cel mai inalt nivel sa il avem pe turnatorul securitatii – Manole. Cunoscut si ca Mugur Isarescu”. Daca va retine ceva sa declarati asta, va informez eu ca DIE, care se ocupa cu spionarea NATO inainte de 1989, era tot parte a fostei securitati, precizeaza pe pagina sa de socializare analistul Radu Teodor Soviani. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

Cine a băgat ”conserve” la USR!

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la bun început chiar prima regulă a sistemului! Și anume aceea ca pe funcțiile de conducere să fie promovați tocmai oameni șantajabili! Iar ”găsirea” la țanc a dosarului de la CNSAS a atât de vocalei lidere a USR-ului bucureștean, Roxana Wring este doar prima ”conservă” deschisă parcă special pentru a umple Uniunea cu mirosul pestilențial al colaboraționismului cu serviciile, încă de pe vremea Securității ceaușiste.

De asemenea, la doar câteva zile după decaparea Roxanei Wring i s-a arătat ”pisica” și rivalului de moarte al președintelui Klaus Iohannis pe dreapta politică românească… Însă în cazul lui Dan Barna aceasta nu a fost chiar ”moartă” cu totul! Pentru că ”ancheta jurnalistică”, adică publicarea unui dosar de la minister arată mai mult o crasă imoralitate, decât o ilegalitate evidentă. Dar cel puțin astfel i s-a transmis ”incontrolabilului” Barna că oricând cel care a băgat ”conservele” la USR le poate deschide public. Asta dacă adevărații băieți deștepți consideră că oricum acestora li se apropie ”termenul de expirare”, dacă nu cumva chiar s-au ”împuțit” cu totul între timp…

De ce nu o fi jucat a LOTO?

Cu toate că speța de acum fostei lidere useriste ar trebui în mod normal să se afle în mijlocul unei puternice controverse, cazul ei de colaborare cu Securitatea a fost ”îngropat” imediat cu demisia din fruntea Organizației USR București. Dar, totuși, biografia mai mult sau mai puțin romanțată a Roxanei Wring lasă în urma sa o mare întrebare : cum de nu o fi jucat aceasta la LOTO, la ce ”baftă” a putut avea în viață, mai ales pe vremea comuniștilor? Pentru că, în anul de grație 1977, imediat după terminarea facultății aceasta a fost angajată direct la ONT Carpați, la sediul central din ”buricul” Capitalei! Repet, în 1977, atunci când miile de studenți care la fel au terminat studiile universitare credeau că l-au luat pe Dumnezeu de picior dacă apucau la repartiție un loc unde totuși barem puteau ajunge direct cu trenul! Ce-i drept, după doi-trei ani sistemul relațional intervenea și atunci și se mai puteau obține derogări pentru întoarcerea în marile orașe unde au studiat. Dar ca Roxana Wring să fie repartizată direct de pe băncile facultății la ONT Carpați, asta da minune! Și cu toate că ghizii cu normă întreagă sau colaboratorii care aveau privilegiul însoțirii grupurilor de turiști străini erau de departe privilegiații sorții acelor vremuri, iată că Roxana Wring a părăsit instituția după doar doi ani! Ea lucrând la ONT Carpați între septembrie 1977 și noiembrie 1979, perioadă în care l-ar fi cunoscut pe britanicul Michael Roland Wring, un inginer petrolist care ulterior a făcut afaceri și în România. Iar comuniștii cei răi nu i-au dat drumul să plece din țară Roxanei Wring ”decât după șase luni”! Ce-i drept, un termen care în afară de Roxana Wring tuturor celorlalți care au încercat să părăsească România ceaușistă li se pare iarăși un adevărat miracol, din moment ce până și evreii, sașii sau șvabii erau fericiți dacă primeau această permisiune după doi-trei ani…

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate1 zi ago

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens. În anul...

Actualitate1 zi ago

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe...

Actualitate1 zi ago

Cine a băgat ”conserve” la USR!

(Preluare National – Catalin Tache): Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la...

Actualitate1 zi ago

Vasilica ia lectii de drept pe Facebook

Ridicati-va, intra instanta! Mai precis, onorata instanta Vasilica Danilet, dezvaluie colegii de la Lumea Justitiei. Credeati ca a lasat Vasilica...

Actualitate1 zi ago

Uzina de cancer: companie austriaca, acuzata de genocid industrial in Romania

(Preluare Inpolitics): O mare companie austriacă specializată în producția de aluminiu, Hammerer Aluminium Industries, este ținta unor acuzații extrem de...

Actualitate3 zile ago

Jurnalista Sorina Matei face dezvaluiri teribile despre un important judecator din Romania

“Justiția în România. Fiți atenți aici. Un judecător important dintr-o instanță mare din România pe care o știe toată lumea-...

Actualitate3 zile ago

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019”

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019, la...

Actualitate3 zile ago

S-a dat ”oralul” la Corpul de control!

(Preluare National – Catalin Tache): Miercuri, 16 octombrie, de la ora 16.10, a fost programat interviul pentru titularizarea împuternicitului de...

Actualitate3 zile ago

Ponta, etichetat drept ”psihopat” si analizat alaturi de mari criminali

(Preluare Inpolitics): Am avut un eveniment spectaculos și grav, totodată, după dezvăluirile Rise Project privind afaceri neprincipiale ale unui politician...

Actualitate3 zile ago

In apărarea lui Klaus Iohannis

O importantă instituție autonomă a statului român și-a încălcat statutul și a intervenit în plină campanie electorală printr-o decizie politică,...

Actualitate3 zile ago

DEZILUZIE LA POLITIA LOCALA PLOIESTI

Pe data de 09.10.2019, Incisiv de Prahova publica articolul “Comisarul de poliție ANA MARIUS CĂTĂLIN de la DNA ST Ploiesti...

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/Iata cate ceva despre gasca lui Orban din sfere ale puterii PSD…/Oare nu or fi stiut PSD – isti despre relatiile oculte ale lui Orban propus premier acum!

Laura Rusescu „amanta” lui de pe vremea ministeriatului 2007,  se pare ca are si un copil cu ea cam acum...

Actualitate4 zile ago

Doamna Laura Codruta Kovesi va avea de oscilat in privinta primului caz din Romania pe care il va investiga: sa fie Teldrum sau ,,Grupul” lui Dan Barna

Am reusit cu greu (pentru ca site-ul se incarca greu) sa citesc investigatia riseproject: Adevarul despre Dan Barna. O investigatie...

Actualitate4 zile ago

RESTAURATIA SISTEMULUI TICALOSIT

Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului avertizeaza intr-un comunicat emis luni. AJADO il distruge pe Iohannis: „Intentia declarata a Presedintelui...

Actualitate4 zile ago

Premiera in justitie- Decizia Curtii Constitutionale privind specializarea completurilor de judecata invocata in procesul lui Cristinel Toader la Tribunalul Prahova.

Consiliul Superior al Magistraturii și Colegiul de conducere al instanței supreme ar fi trebuit să elaboreze un set de reguli...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv