Connect with us

Actualitate

Sorții și scheletele prezidențiale

Incisiv

Publicat

pe

A avut loc o ciudată tragere la sorți. Și, în paralel, ies de unde au fost ascunse schelete prezidențiale. Ne-am pricopsit cu 14 candidați. 8 dintre aceștia vor avea probabil dosare penale pentru prezentarea unor liste false de semnături reclamate la Parchet de Biroul Electoral Central, dar, până una alta, omologate prin decizii ale Curții Constituționale. La tragerea la sorți, din 14, cine credeți că a fost marele norocos? Însuși Klaus Iohannis. Iar ceea ce urmează va fi spectacolul scheletelor scoase din dulap. Rând pe rând.

Își poate cineva, cu mintea întreagă, imagina că ne-am pricopsit cu un președinte atât de norocos cum este Klaus Iohannis? Care sunt șansele ca dintre 14 persoane trase la sorți, taman președintele în exercițiu, cel mai susținut personaj de către serviciile secrete române și străine – sau invers – să tragă lozul cel mare și să devină primul înscris pe buletinul de vot? Să sară, cum s-ar spune, în ochii alegătorilor. În timp ce principalii săi doi contracandidați să iasă a tragerea la sorți pe locurile 3, Dan Barna, și 6, Viorica Dăncilă. Norocul unuia e ghinionul altora.

Dacă au fost falsificate listele de susținători a candidațior prezidențiali, dacă a fost falsificată tragerea la sorți, nu cumva, Doamne ferește, vor fi falsificate din nou și alegerile? Este o întrebare de bun simț. La care e bine să așteptăm un răspuns de la servicul secret STS. Specializat în alegeri de tot felul. Vor ieși într-un veritabil și grotesc spectacol scheletele candidaților din dulapurile în care au fost ascunse.

În cazul lui Klaus Iohannis, se va vorbi intens și cu înverșunare despre modul incorect de tip infracțional prin care și-a dobândit proprietățile. Firește, un alt schelet, care va fi înfățișat populației înainte de alegeri, va fi cel legat de miile de imobile prin care a fost împroprietărit în mod ilegal Forumul Democratic al Germanilor din România, începând din perioada în care Klaus Iohannis a fost preșeintele acestuia și primar al Sibiului și continuând după ce acesta a devenit președinte și a primit binecuvântarea din partea cancelarului Angela Merkel. Sunt mii de imobile din toată țara, între care numeroase unități de învățământ, spitale, muzee, clădiri de patrimoniu, unele, puține la număr, care au aparținut comunităților săsești, altele, mai multe, luate cu japca de Grupul Etnic German, o organizație criminală nazistă, catalogată ca atare de Convenția de Armistițiu și de Tratatul de Pace, scoasă în afara legii și cu bunurile confiscate în totalitate prin decret semnat de Regele Mihai I al României. Fix organizația pe care Klaus Iohannis s-a luptat din răsputeri și a și reușit să o moștenească prin Forumul Democratic al Germanilor din România. Această gaură creată statului român costă câteva miliarde bune de euro.

Un alt candidat cu șanse reale de a intra în turul doi este Dan Barna. Reprezentantul alianței USR-PLUS. Acestuia cineva – oare cine? – i-a scos degrabă din dulap un schelet ceva mai mic decât cele aflate în proprietatea lui Klaus Iohannis. Dar totuși un schelet. Și astfel, în campania electorală, este inevitabil să nu se vorbească despre soția sa și veniturile lunare destul de consistente pe care aceasta le încasează de la OMV Petrom și pe care, interesant de aflat de ce, liderul USR și candidatul prezidențial a omis să le treacă în declarația de avere și de interese. Desigur, cu acest prilej, unii ca mine își vor pune o întrebare firească. Dacă domnul Dan Barna ajunge președinte al României și/sau dacă partidul pe care-l conduce ajunge la guvernare, va mai fi oare posibil ca măcar în viitor OMV Petrom să fie silit să-și respecte obligațiile asumate prin caietul de sarcini și prin contractul cu ajutorul căruia a preluat cea mai mare parte a activelor statului român? Și dacă va fi necesar, în ce condiții va mai putea să preia statul român activele austriecilor? În fine, se mai poate pune încă de pe acum o întrebare cât se poate de legitimă. Cum se va dovedi că Barna a încălcat legea atunci când și-a prezentat declarațiile de avere și de interese? Va fi și el sancționat cum s-a întâmplat în alte cazuri de acest fel? Va suporta rigorile legii? I s-a deschis sau urmează să i se deschidă un dosar penal?

Alexandru Cumpănașu nici nu și-a anunțat bine intenția de a candida la prezidențiale că, iată, s-a și dovedit că și-a fasificat declarațiile, în sensul că ar fi absolvent de învățământ superior. Și nu e. Dar despre Cumpănașu se vorbește intens de multă vreme. Ca să nu mai vorbesc de ultimele luni, când a spart sticla televizoarelor. Dar ce să vezi: dezvăluirea aceasta a ieșit pe piață abia după ce și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale. Oare cine a plasat această informație la momentul oportun?

Dar despre Viorica Dăncilă, marea ghinionistă a trageri la sorți, ce se va spune? Ce schelet îi va ieși din dulap? Nu cumva va fi dezastruoasa propunere legislativă de modificare a Legii offshore, care ne face să pierdem și cele câteva miliarde de euro care ne-ar fi putut intra în buzunar de pe urma exploatării uriașelor zăcăminte de gaze din subsolul Mării Negre? Sau, conform principiului Matrioșca, din dulap poate răsări și un alt schelet, încă mai înspăimântător? Firește, dacă va fi cazul. Pentru moment, nu e.

Și tot așa. Deschizând o foarte scurtă paranteză, nu îmi pot reprima gestul de a mă arăta nedumerit și în legătură cu devoalarea neconcordanțelor din declarația de avere ale Rovanei Plumb, candidat împotriva voinței popularilor români și europeni la poziția de comisar european. Oare cine, când și cum a plasat unde trebuie această informație explozivă?

„Șantajul și etajul” la români este în continuare la modă. Face în continuare carieră. Și va fi utilizat din plin în campania electorală. Care, atenție, încă nu a început. Alte și alte schelete vor ieși între 12 octombrie și 9 noiembrie, atunci când această campanie se va desfășura efectiv. Iar marile schelete le vom vedea într-un spectacol de neuitat abia între 10 și 24 noiembrie, perioadă rezervată celui de-al doilea tur de scrutin. Atunci vom asista la marea încleștare a serviciilor secrete din România, din statele partenere și din statele nepartenere. Miza acestei noi președinții este uriașă, astfel încât va fi scos la bătaie întregul arsenal. Finalul va fi la fel de apoteotic cum a fost și debutul. Sau apocaliptic. Dacă ne gândim că până și tragerea la sorți a fost fraudată.

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

Schimbare majoră în algoritmul de căutări Google prin update-ul Google Bert

Publicat

pe

Schimbare majoră în algoritmul Google. Una din 10 căutări va fi afectată.

Ce impact are/va avea Google BERT aspra SERP?

Datorită accesului la device-uri din ce în ce mai practice și a modalităților de interacțiune cu acestea cât mai facile, inclusiv prin interogări verbale, multe căutări capătă forma unor interogări conversaționale. Astfel și rezultatele ce trebuie să fi oferite utilizatorilor, trebuie să țină pasul cu trend-ul și să răspundă cât mai bine acestei modalități de informare.

În mod tradițional, computerele nu puteau să „înțeleagă” textele. Ele puteau să stocheze texte și permiteau căutări în texte după anumite cuvinte sau expresii. De aceea dezvoltarea unor modele de înțelegere a textelor este o adevărată revoluție pentru modul de operare a computerelor. Modalitatea lor de interacțiune cu textele este uimitoare, fiind programate să recunoască, clasifice, analizeze, să sesizeze intenția sau direcția de comunicare.

În acest sens BERT este conceput ca o tehnica neuronală folosită de rețea pentru a obține o înțelegere cât mai bună a limbajului natural. Pentru a clarifica mai bine lucrurile putem spune că „rețea neuronală” ( neural network) înseamnă „recunoașterea modelului” ( pattern recognition) de limbaj uman. Cu alte cuvinte NLP sau Natural Language Processing, așa cum este numit, este de fapt un sistem care ajută calculatoarele să înțeleagă mai bine cum comunică ființele umane. Astfel BERT ne ajută, prin recunoașterea modelului de vorbire, să ne informăm într-o manieră cât mai apropiată de cea în care oamenii comunică în mod natural.

Fiind vorba despre cea mai recentă updatare Google, există foarte multe întrebări și nelămuriri în legătură cu ce modificări aduce ea și ce trebuie făcut pentru a optimiza paginile pentru a răspunde cât mai bine noii provocări. Chiar dacă oficialii companiei au oferit câteva detalii, rămâne ca cei care se ocupă de procesele SEO să vadă și singuri care este impactul acestor modificări și ce înseamnă să creezi conținut de cea mai bună calitate pentru utilizatori. Cu timpul lucrurile vor deveni mai clare și vor fi identificate cele mai adecvate metode pentru a obține cele mai relevante rezultate.

Citește articolul complet: Schimbare majoră în algoritmul de căutări Google prin update-ul Google Bert.

Citeste in continuare

Actualitate

Despre Euro-Leu si scenariile pentru perioada urmatoare

Incisiv

Publicat

pe

De

Intervenția mea de ieri, de la TVR1, despre Euro-Leu si scenariile pentru perioada urmatoare:

Publicată de Radu Teodor Soviani pe Joi, 21 noiembrie 2019

De doua ori ,,a ars” Euro din rezerva astazi BNR pentru ca leul sa nu iasa din ,,incinta” promisa: in jurul orei 9.30 si in jurul orei 15.00, dar ulterior Euro tot s-a dus peste 4,78 de lei. Repet: ceea ce face Isărescu de la începutul lui noiembrie este risipa de rezerva valutara pentru ca scopul nu este protejarea unui nivel de curs optim pentru economie ci optim pentru el. Nivelul de 4,8 lei va fi depasit oricum, dar scopul jocului politic al rezervei valutare este ca sa nu vadă lumea un Euro peste 4,8 lei, INAINTE de 24 noiembrie 2019. Ca la alegerile parlamentare din 2008…. Aceiași oameni, aceleași greșeli, preciza analistul Radu Teodor Soviani si a avut o ntervenție, la TVR1, pe aceasta tema. (Irinel I.).

 

Citeste in continuare

Actualitate

Primul care calcă ”pe becul” președintelui este chiar ministrul de Interne!/Vela, retras de la MAI!

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Iată că, în ciuda avertismentelor fără echivoc ale lui Klaus Iohannis, cel care de altfel și-a și asumat sarcina prezidențială de a ține ”guvernul meu” la frâiele guvernării, deja primii miniștri liberali au și început să dea cu oiștea intereselor personale în gardul interesului public. Iar primul care calcă ”pe becul” președintelui este chiar ministrul de Interne! La Cotroceni ajungând deja îngrijorătoarea informație de ultimă oră – la fel ca și la unii dintre ceilalți lideri liberali mai bine conectați la realitățile sistemului de altfel –  că  Marcel Vela și-ar pregăti intens terenul pentru a prelua din primăvară Președinția Consiliului Județean Caraș -Severin! Aceasta fiind de fapt adevărata sa țintă politică! Iar pentru a ajunge ”baronul” județului unde este de altfel atât de bine ancorat după cele nu mai puțin de trei mandate de primar al orașului Caransebeș, normal că Marcel Vela va trebui să facă  pasul înapoi de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, cel mai probabil undeva la începutul lunii martie… Chiar înainte de declanșarea campaniei electorale pentru alegerile locale.

De ce l-a ”executat” Marcel Vela  pe comisarul șef Viorel Avram…

Ceea ce și explică de altfel în mare parte dezinteresul tot mai fățiș afișat față de adevăratele probleme stringente cu care se confruntă un minister de forță ai cărui polițiști au ajuns să fie bătuți ziua în amiaza mare, ca în Vestul Sălbatic, dezarmați și umiliți cu ”execuții false” cu pistolul la tîmplă de către membrii clanurilor interlope! Cele care, ghinion, habar nu au că ministrul Vela le-a declarat oficial război… În schimb, chiar în ziua în care doi polițiști erau maltratați la Vâlcea iar o polițistă era călcată în picioare la propriu la Alba Iulia, ministrul de Interne lua o decizie parcă desprinsă de pe vremea ”Miliției” lui Stănică! Și cu care nici măcar cadriștii MAI nu s-au mai întîlnit de atâta amar de vreme… Astfel că șeful IPJ Caraș Severin a fost detașat, de îndată, începând chiar cu data de 22 noiembre, la IPJ Botoșani! Și uite cum Vela deja își ”curăță culoarul” pentru președinția Consiliului Județean, prin execuția sumară și fără cea mai mică explicație tocmai a inspectorului șef de la Caraș Severin, Viorel Avram! Adică exact același șef de Poliție pe care pesedista Carmen Dan l-a ”tocat” cât a putut, cel mai probabil în urma refuzului acestuia de a executa ordinele ”furiei roșii”. Iar acum, noul ministru liberal nu a avut nicio altă prioritate a începutului de mandat decât ”decaparea” cu orice preț a aceluiași inspector șef, din informațiile intrate în posesia noastră reieșind că în locul acestuia ar urma să fie numit un ”executant” girat de cuplul Grigore Stolojescu – Marian Tutilescu! Numai că dacă trio-ul Vela – Tutilescu – Stolojescu chiar crede că ”ce a fost în Clisură, rămâne doar în Clisură” se înșeală amarnic… Mai ales că ”falanga iohannistă” din guvern chiar a dat alarma cu privire la iminenta ”dezertare” a lui Vela înspre administrația locală! Strategie pe care sunt semnale că vor mai încerca să o adopte în primăvară și alți doi-trei actuali miniștri! Totul în cadrul ”remanierii de primăvară” gândită ca o supapă care să mai elimine din nemulțumirile publice ce urmează să fie acumulate până atunci și pentru a dejuca astfel moțiunea de cenzură pregătită de pesediști.

”Săgețile” Tutilescu și Stolojescu

”Lovitura” prin care dezvăluiam impunerea lui Marian Tutilescu și Grigore Stolojescu drept principalii consilieri ai noului ministru de Interne i-a făcut pe cei doi să bată în retragere, sub diverse pretexte personale, bineînțeles. Numai că asta nu înseamnă că au renunțat la ”onorarea promisiunii” făcute lui Marcel Vela de a-i netezi calea pentru ”recucerirea” Caraș -Severinului! Acum, de ce o vrea Marcel Vela să renunțe la postul de ditamai ministrul de Interne pentru un simplu ”baron” de provincie, poate doar prin ”hățișul” conturilor bancare ale mamei sale să se mai limpezească socotelile… Cert este însă că zilele acestea se agită tot mai mult apele politice din Caraș -Severin, păcat fiind însă că astfel ”tsunami”-ul epurării lovește și alte instituții apolitice, precum Inspectoratul Județean de Poliție. Acolo unde, la doar câteva ore după ce a încercat un ”atac cu talpa”, parcă la intimidare, declarând public că ”șeful IPJ a fost ținut în palmă și apărat politic”, Marcel Vela a decis să apeleze direct la ”soluția finală”, dacă tot nu a vrut să priceapă ”mesajul subliminal” comisarul șef Viorel Avram. Cel care practic peste noapte s-a trezit detașat la… Botoșani! Pentru a putea face astfel loc unui înlocuitor despre care informațiile noastre arată că a fost deja supus ”casting”-ului girat de Grigore Stolojescu și Marian Tutilescu. Și uite cum, deși mediatizata ”depesedizare” galopantă a Ministerului de Interne, una asumată chiar de către premier o fi ea sublimă, dar lipsește cu desăvârșire, ministrul Vela a decis să declanșeze războiul doar cu șeful Poliției din județul său natal! Și acolo unde se pare că deja ”s-au aruncat zarurile” pentru ca Vela să se avânte pe un culoar cât mai favorabil în cursa din primăvară pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin…

Grigore Stolojescu și Marian Tutilescu ”nu dorm”…

Internele, lăsate fără chestori!

”Fără chestori de 1 Decembrie” titram pe 20 octombrie, avertizând că președintele României nu va avea practic ce decrete de avansare să semneze cu ocazia Zilei Naționale din 1 Decembrie, din moment ce listele cu propuneri nu au fost încă întocmite, astfel că nu va mai exista timpul necesar avizării! Și uite că deși între timp MAI are un ministru plin, Internele tot vor fi lăsate fără chestori anul acesta! Pentru că preocupat de propriul război personal din Caraș-Severin, ministrul Marcel Vela nu a mai avut timp până acum și de procedurile pentru trimiterea către Administrația Prezidențială a listelor cu nominalizări pentru avansarea în grad. Așa că se anunță o defilare tristă de 1 Decembrie la MAI…

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate14 ore ago

Despre Euro-Leu si scenariile pentru perioada urmatoare

Intervenția mea de ieri, de la TVR1, despre Euro-Leu si scenariile pentru perioada urmatoare: Publicată de Radu Teodor Soviani pe...

Actualitate14 ore ago

Primul care calcă ”pe becul” președintelui este chiar ministrul de Interne!/Vela, retras de la MAI!

(Preluare National – Catalin Tache): Iată că, în ciuda avertismentelor fără echivoc ale lui Klaus Iohannis, cel care de altfel...

Actualitate14 ore ago

Exxon a scos la vânzare participația în Marea Neagră

(Preluare FLUX 24): În timp ce la București președintele Klaus Iohannis speră ca Exxon să se răzgândească și să nu...

Actualitate14 ore ago

„Un sul de hârtie igienică pentru #suckerii lui Maus, #ruşinea #presei #româneşti”

Aşa era şi acum 30 de ani #ŞtergeţiVăGura #MarşDinPresă… “Am văzut foarte mulţi dintre cei care au luat cuvântul până...

Actualitate14 ore ago

Bye, bye, Klemm!

Hai ca am primit o veste excelenta din SUA. Enervantul ambasador american Hans Klemm trebuie sa inceapa sa isi stranga...

Actualitate14 ore ago

PNL, acuzatie grava: ”Iohannis a batut palma cu PSD pentru interese personale”

(Preluare Inpolitics): PNL se mîndrește azi că are un candidat prezidențial mare dușman al PSD, atît de mare încît a...

Actualitate14 ore ago

Iohannis reclamă un atentat la siguranța națională

Nici mai mult, nici mai puțin. Președinte în funcție fiind și șef al Consiliului Suprem de Apărare al Țării, domnul...

Actualitate1 zi ago

De doua ori ,,a ars” Euro din rezerva BNR pentru ca leul sa nu iasa din ,,incinta” promisa

Foooaaarte atent este domnul Mugur Isarescu in promisiunea facuta sustinatorilor de lunga durata ai lui (si ai LUI) – in...

Actualitate1 zi ago

Aceeaşi întrebare: de ce nu aţi lăsat toată presa înăuntru? Acelaşi inexistent răspuns…

După Klaus Iohannis Împăratul, Conducătorul, Şeful, Bossu’, organizatorul, preşedintele, candidatul, moderatorul, întrebătorul, răspunzătorul, evitatorul, microfonistul, PRistul, Sine Însuşi, Factotum, the...

Actualitate1 zi ago

Rachetele Patriot, plătite în avans, cu banu’ jos

(Preluare National – Nicholas Cezar): Câteva minute s-a plimbat Hans Klemm prin baza de la Deveselu, la braț cu noul...

Actualitate1 zi ago

Cine este generalul lui Iohannis?

A facut istorie prestatia lui Ludovic Orban de acum 5 ani, cand actualul lider PNL il introducea pe Klaus Iohannis...

Actualitate1 zi ago

Videoul cu un ofițer rus și un agent sârb, dezvăluiri ale unui jurnalist bulgar

(Preluare FLUX 24): Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a ordonat miercuri o anchetă în legătură cu un videoclip care arăta că...

Actualitate1 zi ago

Prioritatile noilor ministri: ”rebranduiri” de milioane de euro

(Preluare Inpolitics): Se spune că pe vremea regimului comunist, cele cîteva tovarășe de rang înalt din conducerea PCR, gen Lina...

Actualitate1 zi ago

Rușinea multiplă. Penultimul act

Șezătoarea lui Iohannis s-a consumat. Ca de altfel și conferința de presă record a doamnei Viorica Dăncilă. Între cele două...

Actualitate2 zile ago

Parada militară de Ziua Națională a României creeaza nemultumiri si tensiuni in randul politistilor locali/Problemele din Politia Locala Ploiesti

La o întâlnire operativă, directorul general al Politiei Locale Ploiesti (Adrian Vaida) și-a luat angajamentul și a promis celor de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv