Connect with us

Actualitate

Cum au „hotărât” autoritățile din comuna Brănești/Ilfov să intervină în cazul unui copilaș mușcat de un câine din rasa Amstaff, rasă prevăzută în categoria câinilor periculoși!

Incisiv

Publicat

pe

Evenimentul s-a petrecut în data de 17.03.2018 in jurul orelor 11.00, în comuna Brănești, județul Ilfov, în dreptul imobilului unde locuiesc părinții acestui copilaș. Jurnaliștii noștri s-au lovit de reticența localnicilor de a nu vorbi, de teama autorităților din această comună, chiar și din partea părinților acestui micuț. Se pare ca la nivel de comună această teamă de a nu vorbi s-a acutizat în ultima perioadă, după apariția unor articole marca ” INCISIV DE PRAHOVA”…

Să reiterăm așadar, evenimentul din data 17.03.2018 unde, în urma unui apel inițiat de mama micuțului la SNUAU 112 prin care s-a transmis faptul că acest copil a fost mușcat de un câine din rasa Amstaff, aparținând unui vecin.

În scurt la fața locului s-au prezentat după cum urmează:

  1. Echipajul Postului de Poliție Brănești din cadrul I.P.J.ILFOV, reprezentat prin ASP Anghel Mihai;
  2. Echipajul medical din cadrul SABIF care, au transportat victima la o unitate medicală de specialitate și anume , Spitalul „Matei Balș ” din București.

Se pare că acest copil a primit tratament de specialitate nu numai la această unitate medicală, tot în acea zi a fost transportat la Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu ” din București, unde a suferit o intervenție chirurgicală pentru reconstrucție facială, apoi readus la cealaltă unitate medicală unde a rămas internat. Ceea ce a atras atenția în mod deosebit jurnaliștilor nostri a fost modul în care a intervenit reprezentantul Poliției, adică….”celebrul agent” Anghel Mihai (finul actualului Primar).

Deși, conform legii – fiind un apel prin SNUAU 112- necesita o anchetă mai amplă, o informare corectă a tuturor părților implicate în acest incident, polițistul în cauză, probabil, a considerat de la sine-putere că nu-i nicio grabă, că ce dacă acest câine l-a mușcat pe micuț ….”îi trece până se face mare”…

Oare, cum este posibil așa ceva, o astfel de atitudine? Pe surse, am reușit să aflăm faptul că, proprietarul animalului este rudă cu Primarul, dar și cu un anume consilier din cadrul C.L.Brănești…deci, nu-i de mirare modul de intervenție în acest caz. Pentru obținerea certificatului medico-legal al micuțului, mama acestuia s-a prezentat la INML după aproximativ două săptămâni din lipsă de informare a autorităților în special cea a polițistului de caz, Anghel Mihai. Toate instituțiile din această comună au fost sesizate cu privire la acest caz, dar măsurile legale s-au lăsat așteptate… iar în final   s-a întocmit un dosar penal împotriva proprietarului care deține animalul, iar mama micuțului ca urmare acestui fapt, a devenit victima stigmatizarii pentru un drept legal la apărare, garantat tuturor cetățenilor. Nu de puține ori mama micuțului a fost amenințată de vecinul său, chiar în prezența polițistului de caz și în Postul de Poliție Brănești, motiv pentru care, această femeie a depus plângere penală împotriva vecinului său pentru amenințare. Ba mai mult decât atât, mama copilului a fost pusă la zid de toate autoritățile locale, fiindu-i aduse acuzații de genul „vrei să iei bani pe spatele copilului „? ….sau… ” e, până se face mare îi trece”…. iar cei are îi aduc aceste acuzații dețin funcții publice, plătiți din bani publici. Ar mai fi ceva de adăugat? Sincer, nu prea știm cum să privim această atitudine din partea autorităților! Nepăsarea și indolența unor funcționari a atins cote maxime în această comună…nimeni, dar absolut nimeni nu s-a gândit la trauma psihică suferită de mama micuțului atunci când era cuprinsă de neputință, vazandu-și copilul șfâșiat în colții acelui câine……și teama copilului de câini! Revenim, ținem această comună sub “lupa” pentru că legea să intre pe făgașul normal, încă mai avem speranțe, pentru că nu-i așa, „speranța, moare ultima „….(Irinel I.).

Actualitate

SIF Banat a achiziționat platforma IMGB – cea mai mare suprafata de teren tranzactionata in Capitala

Incisiv

Publicat

pe

De

Platforma IMGB, fosta glorie a industriei locale din perioada comunista, a fost oficial cumparata de SIF Banat de la firma sud-coreeana Doosan Heavy Industries. Tranzactia a fost incheiata dupa ce a fost autorizata si aprobata de Consiliul Concurentei.

Terenul, cu o suprafata de 540.000 de mp, este cea mai mare suprafata de teren tranzactionata in Capitala.

„Desi suntem mai selectivi cu investitiile in piata imobiliara, aceasta oportunitate ne-a atras atentia imediat. Am analizat temeinic oferta si am ajuns, la fel de repede, la concluzia ca se incadreaza in criteriile investitionale pe care le cautam intr-o tranzactie, un plus fiind si contributia pe care ne-a aducem la redefinirea unei zone importante si cu istorie din Bucuresti. Este un proiect complex, mai ales din perspectiva suprafetei, dar avem increderea ca acesta va deveni, in timp, unul dintre proiectele de referinta de care se va bucura Capitala. De asemenea, le multumim celor de la Doosan pentru un proces al tranzactiei transparent si profesionist!”, a declarat Bogdan Dragoi, Presedintele SIF Banat – Crisana

Citeste in continuare

Actualitate

Actrița Magda Catone este propunerea PNL pentru funcția de viceprimar al sectorului 2

Incisiv

Publicat

pe

De

Actrița Magda Catone este una dintre cele două propuneri pe care PNL le-a făcut pentru posturile de viceprimari de la Primăria Sectorului 2. Violeta Alexandru, președintele PNL București, a prezentat astăzi propunerile partidulului.

Violeta Alexandru a prezentat propunerile PNL pentru toate primăriile din București

Violeta Alexandru a prezentat propunerile PNL pentru toate primăriile din București, într-o postare pe Facebook: Viceprimar General PNL – Stelian Bujduveanu Viceprimar sector 1 PNL – Ramona Porumb Viceprimari sector 2 PNL – Magda Catone și Adrian Costache Viceprimar sector 3 PNL – Alexandru Oancea Viceprimar sector 4 PNL – Robert Florea Viceprimari sector 6 – ambele nominalizări, conform protocolului, sunt de la USR – PLUS.

„Este incredibil ce se întâmplă în București după alegeri. Contestații PSD vizând primarii aleși ai Dreptei unite, proceduri duse la limita maximă a termenului. PSD, direct sau prin interpuși, se agață cu dinții de scaunele pierdute. Mai că îți vine să crezi că au tras de timp pentru a mai da niște tunuri în afara mandatului. Adevărul este întotdeauna la iveală. În curând se va termina! Vreau să ne apucăm de treabă alături de partenerii noștri. Primesc, în acest timp, multe mesaje de la bucureșteni care, pe bună dreptate, spun că ne așteaptă să luăm decizii. Vreau să știe că suntem pregătiți să preluăm lucrurile. În echipa mea de la PNL, toate ședințele de desemnare a candidaților pentru pozițiile de viceprimari – la Capitală și la sectoare – au avut loc. Acești oameni trebuie să înceapă imediat treaba alături de partenerii noștri. Am promis bucureștenilor seriozitate și pentru mine acest lucru este foarte important. Este cartea de vizită cu care m-am prezentat în alegerile locale 2020”, afirmă Violeta Alexandru.

„Respectând Protocolul încheiat cu partenerii noștri de la USR – Plus, în birourile politice ale organizațiilor PNL din toate sectoarele în care, în consiliile locale, avem majoritate alături de parteneri, am desemnat de curând candidații pentru funcțiile de viceprimari. La Capitală – prin Biroul Politic al Municipiului București, la sectoare – prin Birourile Politice de sector. La sectorul 5 nu avem majoritate, Dreapta nu va propune viceprimar(i). Practic, PNL respectă principiul parității, principiul stabilit în mod expres în Protocolul semnat, înainte de alegeri, cu USR-Plus, pentru binele bucureștenilor”, a mai scris șefa organizației PNL București pe Facebook.

 

Citeste in continuare

Actualitate

Ploaie torențială, grindină și trafic blocat pe DN22, în Constanța

Incisiv

Publicat

pe

De

O ploaie torențială cu grindină a inundat, luni, 20 de gospodării din localitatea Cerchezu şi cartierul Palazu al municipiului Constanţa.  Vântul a rupt mai mulți copaci care au ajuns pe carosabil. Traficul este blocat luni pe DN22, la intrare în localitatea Mihai Viteazu din județul Constanța, după ce un camion a derapat, iar în localitatea Palazu Mic circulația este îngreunată din cauza noroiului și pietrelor care au ajuns pe șosea. Mai multe localități au rămas fără curent electric.

Inundații și copaci căzuți pe carosabil

Un număr de 20 de apeluri au fost primite luni dimineaţă, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Dobrogea”, fiind sesizate autorităţile de inundarea unor gospodării şi căderea de copaci pe carosabil în localitatea Cerchezu şi cartierul Palazu al municipiului Constanţa.

„De la intrarea în vigoare a codului portocaliu şi până în momentul de faţă, prin SNUAU 112 s-au primit peste 20 de apeluri ce sesizează gospodării sau case inundate, dar şi copaci căzuţi pe carosabil. S-au anunţat autorităţile locale (primăriile), dar şi echipaje de pompieri care acţionează pe raza localităţilor Palazu Mic şi Cerchezu„, a transmis ISU „Dobrogea”.

Potrivit Regiei Autonom Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa, începând cu ora 8,00, mai multe staţii de pompare au înregistrat variaţii şi căderi de tensiune, neputându-se furniza apă potabilă, ca urmare a lipsei de energie electrică în localităţile Topraisar, Cobadin, Viişoara şi Valu lui Traian.

Circulația întreruptă pe DN22

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că pe DN22 Constanța – Tulcea, la intrare în localitatea Mihai Viteazu, din cauza unei furtuni și a carosabilului umed, un autocamion a derapat și a rămas imobilizat de-a latul pe suprafața de rulare.

Nu au fost înregistrate victime, dar circulația este întreruptă pe ambele sensuri.

De asemenea, traficul este îngreunat din cauza condițiilor meteorologice și în zona localității Palazu Mic, pe DN 22, unde o cantitate mare de noroi și pietre a ajuns pe șosea. Se acționează pentru remedierea situației, au transmis polițiștii.

Cod galben de inundații, valabile pe râuri din județele Tulcea și Constanța

Hidrologii au emis luni dimineața avertizări Cod galben de inundații, valabile pe râuri din județele Tulcea și Constanța.Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din județel Tulcea și Constanța.

Avertizarea este valabilă până la ora 12.00 în județul Cosntanța și până la ora 14.00 în Tulcea.

Județele Constanța și Tulcea au fost luni dimineața sub Cod portocaliu de ploi și vijelii

Si meteorologii au emis, luni, dimineața, o avertizare Cod portocaliu de ploi și vânt puternic, valabilă în județele Tulcea și Constanța până la ora 9.00. Alte nouă județe din țară sunt sub avertizare Cod galben de ceață.

Potrivit ANM, Codul portocaliu vizează localitățile Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Târgușor, Fântânele, Grădina din județul Constanța și localitățile Topolog, Cerna, Casimcea, Dăeni, Ostrov, Peceneaga, Dorobanțu din județul Tulcea.

În aceste zone se vor semnala averse ce vor depăsi 35 l/mp; frecvente descărcări electrice; grindină de mici dimensiuni și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie.

Citeste in continuare

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont20 de ore ago

Vă invit să lecturați această sinteză, iar dacă vă pasă de viitorul vostru vă propun să votați acel partid/candidat care va pune pe tapet această problemă GRAVISSIMĂ.

„STAREA NAȚIEI ÎN 2020”, DESCRISĂ PE SCURT ÎN 6 PUNCTE, AR PUTEA FI CEL MAI TARE SUBIECT DE CAMPANIE ELECTORALĂ....

Aveti un Pont4 zile ago

Editorial/Epidemia omoară oamenii sau „democrația”?/In plin „JIHAD” la PNL Prahova se utilizeaza varianta „EBa” la alegerile parlamentare: Mihai Apostolache

Voturile prahovenilor sunt tratate, din nou, cu partea „dorsala” de catre PNL Prahova! Asa se procedeaza cu nemaurile, nu se...

Aveti un Pont5 zile ago

IN GUVERNAREA PNL, IN PRAHOVA – GOLANI CHELIOSI SI INTERLOPI TRANSMIT MESAJE, PROBABIL, PUSE „IN GURA” EDILULUI (NOU ALES), DE SCHIMBARI IN CADRUL UNOR INSTITUTII DE SIGURANTA NATIONALA

Nu credeam să existe atîta golănie în Poliție! Si, inca nu cred! Cred ca exista cheliosi – interlopi, (chiar puscariasi...

Aveti un Pont6 zile ago

Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în Parlament căci e perioada liberalismului ăla normal, educat și meritocratic (I)

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si...

Exclusiv1 săptămână ago

Guvernul PNL = Guvern CRIMINAL

Pentru vremelnicii care conduc astăzi Romania, luați o foaie de hârtie și notați. Cea mai mare CRIMĂ pe care o...

Exclusiv1 săptămână ago

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si pe locul I, un MINISTRU DE JUSTITIE care incalca legea/Cel de pe locul II va avea parte de o atentie „deosebita” din partea ziarului „Incisiv de Prahova”/In curand

Chiar ne-am „saturat” sa fim luati de „prosti”… Organizația PNL Prahova condusă de senatorul Iulian Dumitrescu, ajuns acum președinte al...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot/E un comunist, urăște alegerile și democrația/Cică e și foarte petrecăreț, îi plac mult cluburile, nunțile, botezurile, manelele, astea de distracție/Participă zi de zi, noapte de noapte, la pelerinaje și slujbe

Eram puțin îndoită, dar acum m-am convins: Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot. E un comunist,...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise nu exista in Legea nr 55/2020/Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Incisiv de Prahova lanseaza, in curand, o platforma in care toti jurnalistii locali si/sau din presa centrala, toti „formatorii de opinie” si/sau toti detinatorii de site-uri sa isi dovedeasca „capacitatea” de formatori de opinie si sa prezinte diplomele reale obtinute care ii recomanda

Fiecare om e un „critic”. Viata e plina de „complimente surprinzatoare”, remarci dure, momente de „constienta de sine si de...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii!

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Breaking News/Alegeri parlamentare 2020/Bataie pe ciolan, in PNL/Surse: Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe pozitia numarul 1 la Senat in Prahova

Alegeri parlamentare 2020. Este tensiune mare în PNL. Liderii de filială fac pelerinaj la Ludovic Orban, pentru a-şi impune pe...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Asemanarile dintre Gheorghe Ciuhandu, Constantin Boşcodeală, Gheorghe Anghel si Andrei Volosevici/Fapte penale identice dar solutie a instantei diferita doar in cazul primarului PNL reales – Andrei Volosevici?

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost găsit vinovat de abuz în serviciu de către Curtea de Apel Timișoara...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Oare nu ii spune nimeni acestuia din imagine ca nu exista lege pentru o astfel de masura de protectie sanitara?

Oare nu ii spune nimeni acestuia din imagine ca nu exista lege pentru o astfel de masura de protectie sanitara?...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Chiar nimeni nu ii spune ca aceasta hotarare intra sub incidenta penala a abuzului in serviciu intrucat nu este prevazuta aceasta masura de sanatate publica/individuala nu este prevazuta de lege, astfel cum prevede Constitutia Romaniei!

Arafat decreteaza dar fara a preciza legea aplicabila ca in cazul exitentei unei incidente de 3 la mie a cazurilor...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Citu care a girat numirea lui Baranga in functia de presedinte al ONPCSB ar trebui anchetat penal pentru semnare unui act oficial in acest sens!

Citu care a girat numirea lui Baranga in functia de presedinte al ONPCSB ar trebui anchetat penal pentru semnare unui...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!