Connect with us

Actualitate

Șeful IGPFR a picat testul psihologic!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Simțind că pentru ”tătuca” Ioan Buda a fost, este și va rămâne doar un ”manechin” împuternicit la conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră pentru ca ”nemuritorul” să-și securizeze astfel șefia Frontierei atunci când chestorul Bogdan Despescu va reveni la conducerea IGPR, comisarul șef Adrian Popescu a făcut orice ”giumbușluc” i-a trecut pe sub caschetă pentru a intra în grațiile ”Blondei” Carmen Dan. Astfel că printre nenumărate alte jurăminte a trecut și la o dovadă concretă prin care să-i demonstreze lui Carmen Dan loialitatea sa fără de margini.

Drept urmare, în zilele de 20, 21 și 25 martie 2019, specialiști ai Centrului de Psihosociologie din cadrul Mnisterului Afacerilor Interne au realizat, la solicitarea comisarului șef Adrian Popescu  un studiu privind climatul organizațional din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Un adevărat test psihologic asumat, pe care însă  Adrian Popescu l-a picat de-a dreptul jenant în fața ministrului de Interne. Pentru că, de unde ”rezultatul așteptat”  al studiului comandat era să confirme cât de bun este ofițerul promovat rapid, fără a avea experiența necesară, adică exact ”politica de cadre” promovată de Carmen Dan la MAI, realitatea a ieșit la suprafață și  a confirmat dezastrul strategiei de resurse umane de la Poliția de Frontieră!

Scoate studiul, unde l-ai ascuns ?

Și uite cum pur și simplu rezultatul studiului comandat cu atâta  emfază și siguranță de sine nu doar că nu a mai fost făcut public cu surlele și trâmbițele mediatice asigurate de propaganda de casă, dar pur și simplu se pare că acesta a fost ascuns de către comisarul șef Adrian Popescu! Cel care a omis chiar să-i mai raporteze rezultatul studiului până și ministrului de Interne care l-a pus să-l facă!Cum însă de ”Frăția Blondei” s-a ales deja praful și pulberea remanierii, ”manechinul” de la Frontieră ar face bine să scoată totuși studiul de unde l-a ascuns, pentru a-l pune la dispoziția noului ministru de Interne! Că doar nu l-a comandat pe persoană fizică, că atunci comisarul șef Adrian Popescu intră în alte belele și va trebui să le explice procurorilor pentru ce l-a interesat acest subiect! Așa că scoate rezultatul studiului la vedere, ca să nu fie cerut direct de la Centrul de Psihologie al MAI, că doar nu-i atât de complicat…

Ghercu la Centrul Operațional de Coordonare!

Aceasta este cam ultima mare dorință a  comisarului șef Adrian Popescu la conducerea IGPFR, mai ales că simte că se apropie scadența anului irosit la șefia Poliției de Frontieră și încearcă barem să tragă ultimele ”gloanțe” pe care le mai are. Numai că, după cum inițiații sistemului știu foarte bine că la IGPFR au loc concursuri curate doar atunci când acestea sunt ”promovate”  în ”Național”, anunțăm că și încercarea de peste doar câteva ore, din data de 17 iulie 2019, de propulsare  a comisarului șef Ghercu Octavian drept șef Serviciu la Centrul Operațional de Coordonare va fi de asemenea urmărit mai ceva ca derby-urile ”Real Madrid – Barcelona”! Așa că baftă, mai ales dacă mai țineți cumva concursul…

 

 

Actualitate

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! (III)/In acest moment PSD nu MAI are candidat de primar NICI la comuna Șotriile

Publicat

pe

De

PNL Prahova dă o NOUA lovitura de grație celor de la PSD Prahova!

Din surse politice a reiesit ca, PNL Prahova se pregătește   să-i dea lovitura de grație PSD-ului local la ALEGERI LOCALE din 2024!

Asistam la un scenariu care „îngroapă” definitiv PSD Prahova! „Pas cu pas”!

Într-un mediu puternic corupt şi haotic al conducerii acestui partid , PSD Prahova a devenit scena spectacolului politic permanent al eternilor păpușari care inca mai spera ca vor reveni la butoane!

Sa ne aducem aminte ce a declarat deputatul PNL Mircea Roşca:”Vom câștiga pentru că anumite grupuri de interese, împreună cu echipa de păpușari cu notorietate deja a celor de la PSD Prahova ce aruncă în față marionete necarismatice și rigide, știu că au pierdut lupta. Singura miză determinantă în calculul lor era aceea de a reuși ca prin presiunea media pusă pe Iulian să îl facă să nu candideze”.

O noua  contestație la legea electorală, depusă de PNL – Filiala Prahova, a fost astăzi admisă de instanță. (aici si (aici).

Primarul comunei prahovene Șotriile, Daniel Bogdan Davidescu, intenționa să obțină un nou mandat pe listele PSD!

Soluția pe scurt: „Admite cererea având ca obiect contestație la legea electorală, formulată de petentul Partidul Național Liberal – Filiala Prahova împotriva Hotărârii nr. 3/27.04.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripție nr 91 Șotriile. Anulează Hotărârea nr. 3/27.04.2024 privind admiterea propunerii de candidatură pentru funcția de primar al comunei Șotriile a domnului Davidescu Daniel Bogdan, propunere înregistrată sub nr.1 din data de 26.04.2024, formulată de Partidul Social-Democrat, la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. Respinge propunerea de candidatură pentru funcția de primar al comunei Șotriile a numitului Davidescu Daniel Bogdan, propunere înregistrată sub nr.1 din data de 26.04.2024, formulată de Partidul Social-Democrat, la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunțare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Prahova , sub sancțiunea nulității acesteia.”

Bogdan Davidescu, primar al comunei Şotrile timp de două mandate, a fost condamnat definitiv, în noiembrie 2019, de Curtea de Apel Ploieşti la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru pornografie infantilă, pedeapsa fiind redusă faţă de cea pronunţată de instanţa de fond – doi ani și două luni de închisoare cu suspendare.

La alegerile din septembrie 2020, Davidescu a candidat ca independent și a fost ales cu 41,22% din voturi, conform AEP, dar mandatul său a fost invalidat de Judecătoria Câmpina, iar Tribunalul Prahova a menţinut decizia instanţei de fond.

„Dragi cetăţeni, dragi prieteni! În urma alegerilor care au avut loc în data de 27 septembrie, am fost ales primarul comunei Şotrile. Candidatura a fost aprobată, dar invalidată de către un judecător ”drept”, neţinând cont de opinia dvs. În urma aceste hotărâri vor avea loc noi alegeri locale şi vă anunţ pe această cale că voi candida încă o dată cu încrederea că voi avea din nou susţinerea dvs.”, scria Davidescu, la vremea respectivă, pe pagina sa de Facebook.

Recent, Tribunalul Prahova a respins „ca prematură” cererea de reabilitare formulată de Davidescu.

Solutia pe scurt: „În temeiul art. 532 alin. (1) lit. a) Cod procedură penală, respinge ca prematură cererea de reabilitare formulată de petentul Davidescu Daniel Bogdan, În temeiul art. 275 alin. (2) Cod procedură penală, obligă petentul la plata sumei de 500 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia petentului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 26.04.2024.
Document: Hotarâre  97/2024  26.04.2024.”

(Cerasela N.).

Citeste in continuare

Actualitate

Rămâne istoricilor literari să evalueze scrierile lui Nicolae Iliescu şi să îi găsească locul în constelaţia de valori a prozei româneşti.

Publicat

pe

De

„Martie în casă, cu flori şi soare şi cu sănătate tuturor!”. Aşa ne-a urat, la intrarea în luna mărţişorului, Nicolae Iliescu, prozatorul şi publicistul de aleasă ţinută, iar noi i-am mulţumit şi am dorit să îi întoarcem însutit bunele gânduri.

Ştiam, dintr-o tabletă publicată în coloanele ziarului „Naţional”, că el traversa o perioadă de grele încercări, fiind internat „cinci săptămâni în salon, nu în balon”. Era, acesta, un mesaj de încurajare şi de speranţă pe care ni-l transmitea nouă, prietenilor şi cititorilor săi, Conul Nic (după cum îmi plăcea să îl apelez). Mesaj pe care am dorit, din tot sufletul, să îl vedem adeverit de faptă!

Dar iată că, şi de această dată, Doamna cu Coasa şi-a luat tributul. Sau, poate, scârbit şi revoltat de „ridicolul nostru local” pe care l-a stigmatizat în multe dintre tabletele sale, demne să intre într-o foarte necesară antologie a pamfletului românesc, Conul Nic s-a hotărât să dea curs invitaţiei pe care el o adresase nechemaţilor scenei publice: „Sunt şi trăsuri, poţi să şi pleci!”. Din păcate, de data asta, Nic Iliescu a luat nedrept de repede trăsura către lumea de dincolo de nori!

Odată cu Nicolae Iliescu pleacă din această lume sufocată de impostură agresivă şi de veleitari cu patalamale căpătate la apelul de seară al bocancilor un membru marcant al Generaţiei `80. Generaţie efervescentă, formată şi afirmată la cele două cenacluri literare studenţeşti, care au avut ca mentori pe Ov. S. Crohmălniceanu şi pe Nicolae Manolescu. La rândul său, prozatorul şi publicistul Nicolae Iliescu i-a avut ca mentori în arta slovelor cu tâlc pe Fănuş Neagu şi pe D.R. Popescu. Clasici ai literaturii române şi oameni de admirabilă verticalitate morală de care – spre cinstea sa! – Nicolae Iliescu nu s-a dezis la vremea când nişte autoproclamaţi vardişti de bune moravuri politice şi culturale le cereau scoaterea din viaţa literară şi poate chiar din viaţa cetăţii.

Aşa după cum, tot spre cinstea sa, Nicolae Iliescu, deşi un vremelnic ministru ceruse mazilirea celui ce a scris ,,Singur printre poeţi”, nu s-a dezis nici de Marin Sorescu, alături de care a pus piatra de temelie a revistei „Literatorul”, una dintre cele mai importante publicaţii de profil apărute, după 1990, în România. Publicaţie pe care, după retragerea lui Marin Sorescu, Nicolae Iliescu a condus-o cu devoţiune şi cu pricepere. Devoţiune şi pricepere de care a dat dovadă şi în calitate de director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, precum şi în îndeplinirea unor importante atribuţii în instituţii culturale şi academice. Situaţii în care, acest neînduplecat „găsitor de idei enervante” care a fost şi rămâne Nicolae Iliescu a trebuit să facă faţă unor cabale ale bigoţilor capitalismului de cumetrie din ţara lui Caragiale şi Urmuz.

Aşa după cum istoria jurnalismului românesc are piese de referinţă în articolele pe care de-a lungul anilor, Nicolae Iliescu le-a publicat în „Amfiteatru”, în SLAST, în „Cotidianul”, în „Timpul-7 zile” şi în alte cotidiene şi reviste culturale. Nouă, celor care l-am cunoscut şi care ne-am bucurat de încrederea şi de înţelepciunea sa ne rămâne datoria să apărăm şi să continuăm nobila misiune de „colecţionari de cuvinte”. Misiune căreia prozatorul şi publicistul Nicolae Iliescu i s-a dedicat cu o admirabilă ştiinţă şi conştiinţă a datoriei.

Şerban Cionoff

Citeste in continuare

Actualitate

„Susținerea lui Iulian Dumitrescu nu vine doar din partea primarilor din județ și a susținătorilor lui din PNL, ci și a celor ce contează cel mai mult, a oamenilor care au beneficiat de proiectele implementate de Consiliul Judeţean”

Publicat

pe

De

După aproape trei luni în care Iulian Dumitrescu a fost desființat și lovit cu tot felul de mizerii fără nicio acoperire, atacat de oameni care nu au învățat nimic din „experiențele proprii”, zilele trecute a decis să continue ceea ce a început alături de noi, toți prahovenii, iar la îndemnul nostru, al celor ce îl susținem, și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, dezvaluie Deputatul PNL Mircea Roşca.

Acesta mai precizeaza:

„Niciodată județul nostru nu a cunoscut o așa transformare ca în ultimii 3 ani!
Aproape 30 de ani au condus cei care aruncă acum cu mizerii și care nu au reușit să atragă măcar un sfert din suma de aproape 3 miliarde de euro pe care Iulian Dumitrescu a atras-o prin proiecte pe care noi toți le-am văzut și sunt în derulare.
Realizările, viziunea curajoasă și proiectele îndeplinite vorbesc pentru un om politic, nu acuzațiile și procesele publice intentate din senin cu doar două luni înainte de alegeri…
Am văzut în ultimele luni o adevărată cascadă de articole negative cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat și dacă ne uităm la trusturile de presă, atunci vom înțelege cine și de ce o fac…
Nu voi răspunde fiecărei acuzații nefondate care i-a fost adusă. Dimpotrivă, voi explica de ce era nevoie ca Iulian Dumitrescu să candideze din nou.
Voi face asta începând prin a spune că, la rândul meu, am trecut printr-o experiență cumplită, în care am fost judecat public înainte de judecata instanțelor, fapt care m-a costat ani din viață, familia afectată, o experiență pe care nu o doresc nimănui și sper ca Iulian să nu fie nevoit să o îndure, pentru că în momentul acesta este doar cercetat pentru chestiuni ridicole. În media, în loc să vedem probele, ni se prezintă averea dobândită în ani și ani de muncă în mediul antreprenorial, cu mult timp înainte de a intra în politică.
Oare oamenii aceștia care își bat joc de țară, care aruncă cu noroi, nu înțeleg că românul s-a prins de toată strategia asta mizerabilă în care ne sunt eliminați lideri politici cu televizorul într-un proces pe care îl știm cu toții sub numele de „telejustiție”? Oare nu înțeleg că românii s-au prins de toată schema cu chematul, așa, în treacăt pe la parchete? Pun în lumină proastă, în primul rând, profesioniștii din justiție care își fac serios treaba.
Eu, după 9 ani de zile, am fost achitat pentru că faptele nu există sau nu s-a putut demonstra vinovăția. Dar, cu toate acestea, pozițiile publice și funcțiile în care mă aflam, anii pierduți din viață, dar și suferința familiei mele nu mi le poate da nimeni înapoi și nu le poate șterge nimeni cu buretele. A trebuit să îmi dau demisia, să suport disprețul public doar pentru că, în concepția celor care făceau „telejustiție” și erau judecătorii din spatele ecranelor, eram penal și trebuia să fiu persecutat public.

Vin și întreb și eu, în situația asta, cum ar putea să abandoneze Iulian Dumitrescu lupta (făcând pe plac haimanalelor care ,,își freacă mâinile” când văd sumele de la Consiliul Judetean inimaginabile pentru ei în trecut) în loc să continue lupta încurajat de legile, Constituția țării și de toate mecanismele juridice, statutare, ce sunt de partea lui?
Da, trebuie să continue! Încurajat și de peste 65% din primarii prahoveni ce îl susțin la vedere în PNL, de peste alți 25 % dintre primarii PSD ce îl sună să nu se lase, de mii și zeci de mii de susținători ce au văzut în ultimii 4 ani că „Prahova pe primul loc” nu este doar un slogan, ci cu el în frunte chiar se poate. Iulian Dumitrescu, omul pe care îl susțin și l-am încurajat cu mulți ani în urmă să vină în Prahova lui natală când eu eram lovit iar el un antreprenor de mare succes, a decis să lupte, să meargă mai departe, continuându-și proiectele și aplicând viziunea cu aer proaspăt pentru județul nostru.

Vom câștiga pentru că rezultatele și proiectele sunt cele care stau mărturie pentru întreaga sa activitate. Prahova s-a dezvoltat substanțial în mandatul său de președinte și trebuie să continue pe același drum.

Vom câstiga pentru că susținerea lui Iulian Dumitrescu nu vine doar din partea primarilor din județ și a susținătorilor lui din PNL, ci și a celor ce contează cel mai mult, a oamenilor care au beneficiat de proiectele implementate de Consiliul Judeţean, care au produs:

– centuri ocolitoare pe toate arterele esențiale traficului;
– noduri de legătură și pasaje rutiere;
– extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în peste 30% din județ;
– extinderea rețelelor de apă potabilă și canalizare în peste 38 % din județ;
– zeci de milioane de euro investiți în sănătate, în cel mai modern bloc operator din țară ce se află în spitalul județean;
– în educație – prin modernizarea cu echipamente de ultimă generație în majoritatea școlilor de la noi, dar și în aducerea unei secții ale celei mai pretigioase universități de medicină ce va pregăti viitorii medici pentru Prahova – Universitatea Carol Davila;
– campusuri universitare;
– investiții în sport și cultură etc, etc.

Vom câștiga pentru că anumite grupuri de interese, împreună cu echipa de păpușari cu notorietate deja a celor de la PSD Prahova ce aruncă în față marionete necarismatice și rigide, știu că au pierdut lupta. Singura miză determinantă în calculul lor era aceea de a reuși ca prin presiunea media pusă pe Iulian să îl facă să nu candideze.

Vom câștiga pentru că românii noștri s-au săturat să vadă că atunci când un om serios face o treabă bună, imediat, din senin, i se întâmplă ceva.
În timp, se va vedea că am avut dreptate să îl susținem pe Iulian pentru un nou mandat. Se va vedea că este nevinovat și că totul s-a întâmplat cu scopul de a-l scoate de pe eșicherul politic. Dar nu suntem intimidați, iar întreaga filială a PNL Prahova este alături de el cu toată puterea, determinarea și călăuzirea pe care numai Dumnezeu ne-o poate da.
Da, am credința asta și îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru ea!” (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv17 ore ago

SGR RETURO încalcă flagrant legea/ SGR nu livrează ce a promis (I)

RetuRO, administratorul SGR, funcționează cu finanțare exclusiv privată și are rolul de a asigura transparența asupra cantităților de ambalaje pentru...

Exclusiv17 ore ago

Un caz halucinant/În ce țară UE mai vezi șeful de secție să îi fie șofer subalternului, adică șefului de birou?

Chestorul principal Bogdan Berechet, a dispus cercetarea disciplinară a unui agent de ordine publică de la Secția 5 care a...

Exclusiv17 ore ago

Primarul Volosevici ar urma să fie reținut de DNA/Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova este implicat în tot felul de escrocherii care mai de care mai colorate

Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower/Primarul Volosevici ar urma să fie reținut de DNA....

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – b)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!

Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL (cel cu Bomba ecologica de la Pleasa) – forțează obținerea de lucrari (aici)...

Exclusiv2 zile ago

SECURITATEA PENITENCIARELOR ROMANESTI,  ESTE  GESTIONATĂ DE UN DIRECTOR CU O VECHIME DE DOAR TREI LUNI, INTR- O FUNCȚIE DE CONDUCERE, IN CADRUL UNUI PENITENCIAR !

Doar 3 luni a ocupat funcția de Director Adjunct Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, domnul cms șef Ilie Marian, la...

Exclusiv2 zile ago

Lanțul slabiciunilor între poliție, parchet și instanță, breșa creată în sistemul polițienesc prin neresponsabilizarea celor aflați în funcții de conducere

Vă spuneam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de renunțare la...

Exclusiv4 zile ago

Avem multe locuri libere și la ISU, pline de ”salarii nesimțite”, ”privilegiați”, ”necontributivi”, locuri ce abia așteaptă să fie umplută cu cetele asmuțate odinioară de USR si PLUS (REPER)

Încă de la finele anului trecut am întreprins demersuri pentru a obține cifrele exacte privind dinamica pensionărilor în Poliția Română...

Exclusiv4 zile ago

Prim-Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dat fix doi bani pe solicitarea polițistului Cănărău Ioan

Zilele trecute vă dezvaluiam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de...

Actualitate4 zile ago

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! Candidatura lui Nicolae Drăgan la Primăria Târgsoru Vechi respinsă de Judecătorie! Se caută un nou candidat!

Lovitură usturătoare pentru PSD-ul condus de Virgiliu Nanu! După ce au anunțat cu surle si trâmbițe și au mers cu...

Exclusiv5 zile ago

Un eşec anunţat: ancheta „Mineriada“/Motivele pentru care dosarul Mineriadei s-a întors la Parchetul General pentru refacerea de la zero a anchetei/ANALIZA

Procurorii au început audierile în Dosarul Mineriadei din 1990, la 34 de ani distanță de la violentul incident. Ion Iliescu,...

Exclusiv5 zile ago

Europa, zguduită de cazuri de spionaj rusesc/România este ținta unor încercări de penetrare informativă

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru 2023, aflat în dezbaterea parlamentarilor, evidențiază că România este ținta unor acțiuni...

Exclusiv5 zile ago

Descoperă Excelența în Servicii pentru Acoperișuri și Renovări cu AcoperisuriLaCheie.eu

Când vine vorba de acoperișuri, renovări și îmbunătățiri pentru locuința ta, nu există compromisuri. Ai nevoie de o echipă de...

Exclusiv6 zile ago

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I)

Bătăi, santaje, tepe, politisti corupti si falsi procurori Daca avem politisti dansatori cu interlopi, care acopera si alti interlopi ce...

Exclusiv6 zile ago

Dupa protestele lucrătorilor poștali ies la iveala ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL de la Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ S.A.

Situația de fapt Managementul poștei și administratorii sunt numiți în majoritate prin Oug 109, pe mandat de 4 ani, membri...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii protestează, din nou, la Constanța

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de modul de reorganizare a IPJ Constanța În zilele de 25,26,29 și 30 aprilie, in intervalul orar...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!