Connect with us

Actualitate

Enigma sustinerii lui Isarescu la BNR. Si o posibila explicatie

Incisiv

Publicat

pe

(PRELUARE INPOLITICS.RO):

Două evenimente incendiare s-au produs în ultimele zile în mediul financiar-bancar, stupefiind pe foarte mulți, în special din zona cunoscătorilor sistemului. E vorba de achiziția Băncii Românești de către Eximbank și de decizia mai multor partide de a-l susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la cîrma BNR. Să fie vreo legătură între ele?

Să recapitulăm, pe scurt:

– Acum vreo săptămînă, într-un moment în care toată lumea își spărgea capul cu problemele de pe scena politică și cam în același timp cu explozia scandalului Baia de Aramă, un comunicat venit pe neașteptate ne-a informat că Eximbank, bancă de stat, a achiziționat Banca Românească, privată și nu tocmai românească, fiind a grecilor. Tatonările erau mai vechi, dar opoziția BNR blocase și alte negocieri în ultima vreme.

– Imediat, în presă, mai ales în cea de specialitate, au răbufnit articole în cascadă despre ciudățeniile de mari proporții din jurul acestei tranzacții.
– În primul rînd, un stat care are, deja, mari probleme cu bugetul, își permite o investiție de cîteva sute de milioane de euro pentru a ajunge să concureze, în Top 10, cu bănci private de calibru. Împrumutînd de la alții banii pentru achiziție.
– În al doilea rînd, prin această achiziție, Eximbank, bancă specializată în susținerea companiilor exportatoare din România, devine o bancă comercială, domeniu în care, avertizează specialiștii, nu are nici experiență, nici cine știe ce culoar.
Și nici nu prea are motivație statul român să se bage în asemenea business, suficient acoperit de segmentul privat, spun tot specialiștii.
– În al treilea rînd, e ciudat că grecii de la National Bank of Greece au avut negocieri cu alte bănci private pentru vînzarea BR, numai că, în premieră absolută la noi, tranzacția cu OTP Bank, spre exemplu, a fost blocată de BNR, care trebuie să aprobe respectiva vînzare. Nu a aprobat-o.
– În al patrulea rînd, statul deține, deja, CEC Bank, care e bancă de retail; de ce ar avea nevoie de două bănci care să se concureze între ele?

– La două zile după anunț, liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, anunță, nervos, că va solicita audierea urgentă în Parlament a conducerii BNR, dar și a ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, considerînd tranzacția „mega suspectă”.

„Teodorovici își face propriul sistem bancar pe banii voștri! Pe ascuns Teodorovici a cumpărat prin Eximbank o bancă de retail – Banca Românească. BNR trebuie să prezinte cât mai rapid public detaliile acestei tranzacții. În același timp, am să invit BNR în Parlament la comisia de buget finanțe din Senat pentru a discuta despre tranzacție. Spun BNR pentru că Teodorovici nu o va face niciodată. Eu o să propun să fie chemat în comisia pentru buget/finanțe din Senat să explice. Îl voi chema și la ora guvernului în Senat. Mai mult, voi cere și comisie de anchetă pentru această tranzacție în Senat”.
Cîțu a prezentat public și o serie de argumente care dovdesc caracterul extrem de suspect al tranzacției, inclusiv pe acela că ”Teodorovici a atacat sistemul bancar din România non stop. Iar acum cumpără o banca din acest sistem. Ce este așa special la această tranzacție?”. Și tot el menționează că BR a avut anul trecut pierderi de 110 milioane de euro.
– Cîțu, reamintim, avertizase încă din vara lui 2017 că PSD a pus ochii pe Eximbank și vrea să o transforme într-o bancă de casă a partidului.
– Pe 23 iunie, acum patru zile, Cîțu scrie pe Facebook că a avut o întîlnire cu reprezentantul unei bănci controlate de Moscova, de la care a obținut informații interesante. ”Orlando, iesi tu cu informatiile sau ies eu?” mai scrie el în finalul postării.

– După alte două zile, vine vestea-bombă: PSD-ALDE au decis să îl susțină pe Mugur Isărescu, inamicul public de odinioară, pentru un nou mandat la BNR.

– După încă o zi, PNL, partidul lui Florin Cîțu, anunță, prin gura lui Ludovic Orban, sprijinul total pentru Mugur Isărescu.
– După încă o zi, apar zvonuri că Florin Cîțu e în cărți pentru un loc în CA al BNR.

– Mugur Isărescu nu suflă un cuvînt despre tranzacția Eximbank-BR.
– Florin Cîțu a amuțit, brusc, și el, de două zile, după ce scrisese în fiecare zi despre scandalul Eximbank. Ultimele sale zvîcniri au fost informațiile aruncate pe Facebook că în spatele dubioasei tranzacții ar sta rușii ori chinezii. Dezvăluirile promise lui Orlando întîrzie.
– Tranzacția Eximbank-BR nu ar fi posibilă fără acordul BNR, condusă de Mugur Isărescu.
– Isărescu tocmai și-a aranjat încă un mandat la conducere, pe mîna celor care l-au criticat cel mai tare.
Coincidențe? Aranjamente de top? Follow the money, vorba lui Deepthroat!

 

Actualitate

Elevii din Bucureşti nu vor face cursuri luni, de Ziua Mondială a Educaţiei

Incisiv

Publicat

pe

De

Elevii din Bucureşti nu vor face cursuri luni, de Ziua Mondială a Educaţiei, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Roxana Cercel.

„Luni, în Bucureşti, conform Contractului colectiv de muncă, este zi nelucrătoare”, a spus Cercel.

Astfel, luni nu se vor face nici cursuri online.

Citeste in continuare

Actualitate

Avertismentul Colegiului Medicilor, în contextul pandemiei: Este nevoie urgentă de medici!

Incisiv

Publicat

pe

De

Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, Cătălina Poiană, a declarat, joi, că este nevoie urgentă de creșterea numărului de medici, pe fndul pandemiei de coronavirus!

 „Vedem în această perioadă cât de mare este volumul de muncă depus de mulţi dintre medicii din ţară, inclusiv de medicii din Municipiul Bucureşti. Pentru a avea timpi eficienţi de îngrijire a bolnavilor, de realizare corectă a măsurilor de igienă şi protecţie, având în vedere pandemia de COVID-19, considerăm că trebuie identificate soluţii de către autorităţi pentru creşterea urgentă a numărului de medici şi pentru înfiinţarea de posturi acolo unde este nevoie în sistemul medical românesc.

„Medicilor li s-au cerut şi mai multe eforturi şi mai multe ore petrecute în îngrijirea pacienţilor”

Astăzi, de Ziua Internaţională a Medicului, parcurgem cu toţii un an ce va rămâne în istorie ca anul declanşării pandemiei de COVID-19, an în care medicilor li s-au cerut şi mai multe eforturi şi mai multe ore petrecute în îngrijirea pacienţilor, a precizat preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti.

Potrivit Cătălinei Poiană, în România, un medic deservește 307 locuitori.

„În Uniunea Europeană sunt aproximativ 1,7 milioane de medici”

„În Uniunea Europeană sunt aproximativ 1,7 milioane de medici, ceea ce înseamnă că, în medie, un medic deserveşte 260 de locuitori. În comparaţie, în România, unui medic îi revine îngrijirea a 307 locuitori, având în vedere că avem peste 63.000 de medici, potrivit celor mai recente date transmise de Institutului Naţional de Statistică. Dintre aceştia, aproximativ o cincime au fost medici de familie, iar aproape două treimi îşi desfăşoară activitatea în mediul urban”, se arată în comunicatul Colegiului Medicilor. .

Citeste in continuare

Actualitate

Liviu Dragnea, probleme grave de sănătate în penitenciar. Anunțul Irinei Tănase, logodnica ex-liderului PSD. “I s-a făcut un RMN, iar de luni a început tratamentul!”

Incisiv

Publicat

pe

De

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, s-ar confrunta cu grave probleme de sănătate, potrivit spuselor Irinei Tănase, logodnica omului de afaceri închis la Penitenciarul Rahova.

În prezent, Liviu Dragnea ar urma un program de recuperare, asta după ce a efectuat un RMN care a arătat că suferă de probleme la coloana vertebrală. În perioada următoare, medicii vor stabili dacă ex-liderul PSD trebuie să treacă printr-o intervenție chirurgicală.

I s-a făcut un RMN la coloană, a fost văzut de medici, iar acum urmează aceste programe de recuperare care îl vor ajuta să scape de dureri. Pentru a vedea exact dacă are nevoie de operație trebuie să i se facă analize mai amănunțite”, a declarat Irina Tănase, potrivi fanatik.ro.

Grație demersurilor făcute de avocat, Liviu Dragnea a obținut dreptul să primească îngrijiri medicale, în contițiile în care este la închisoare. “De luni, practic, Liviu a început tratamentul cu fizioterapie și kinetoterapie. Din fericire, măcar acest lucru este posibil”, a mai precizat Irina Tănase.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, apel disperat: “I s-a agravat starea de sănătate!”

Pe 10 septembrie, Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, semnala faptul că oamenii din conducerea Penitenciarului Rahova comit abuzuri împotriva clientului ei.

Clientului meu i s-a agravat starea de sănătate în ultimele trei luni, urmare a unor decizii injuste luate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, respectiv a Penitenciarului Rahova. Afecțiunile clientului meu erau cunoscute publicului cu mult înainte de începerea executării pedepsei privative de libertate, fiind cunoscut că a fost luată în calcul o operație mai amplă. Domnul Liviu Dragnea are mai multe hernii la nivelul coloanei, o parte aflată în zona cervicală și o parte în zona lombară.

După comunicarea online care a fost făcută publică, domnul Dragnea a făcut o cerere să meargă la Spitalul Foișor că avea dureri de spate. Acesta a menționat clar în cerere ca orice cost să fie suportat de dânsul. Cererea a fost aprobată, însă domnul Dragnea nu a fost transportat la spital nici până astăzi.

În 25 iunie, după această convorbire, i s-a comunicat că nu va mai fi scos la muncă, situație care se menține și astăzi. După câteva zile i s-a comunicat că sa declanșat o anchetă pentru a se stabili dacă a încălcat regulamentul”, spunea avocata fostului lider al PSD.

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont14 ore ago

Am înțeles ce înseamnă noaptea minții – metode de fraudare in Prahova – halucinante/Fraudarea votului cu bolnavi cu handicap mintal grav: Floresti/Prahova

Azi am înțeles in redactia Incisiv de Prahova, pe deplin,  ce înseamnă așa-zisa “noapte a minții”. Candidatul PSD, Paul Tretiacenco,...

Aveti un Pont14 ore ago

Au ascuns cu consecventa situatia epidemiologica reala (testand insuficient) si au favorizat astfel raspandirea virusului/Un soi de neglijenta, criminala

M-am uitat din nou pe datele din pandemie. In 10 martie 2020, cand s-a luat decizia inchiderii scolilor in pandemie...

Aveti un Pont2 zile ago

WOOOW/Comandă politică pentru polițiști în ziua votării/Trimisi sa pazeasca rubedeniile lui Vela care candidau la alegerile locale/ Luati cu „lamaie” daca mai credeti ca se vor cerceta fraudele, in special cele din Prahova

Zeci de polițiști de frontieră din județele Timiș și Mehedinți au fost trimiși în ”misiune” în noaptea, cât și în...

Exclusiv2 zile ago

Când SPP-istul ministrului Lucian Bode a produs acel accident intrând pe contrasens, Parchetul General a preluat cu maximă grijă și rapiditate dosarul de la Parchetul Militar/După nici 24 de ore/Acum, de 24 de ore, o țară întreagă se uită la dovezile de fraudă electorală, însă Parchetul General nu mișcă nimic.

Când SPP-istul ministrului Lucian Bode a produs acel accident intrând pe contrasens, Parchetul General a preluat cu maximă grijă și...

Aveti un Pont3 zile ago

Rată de pozitivare de 20,6% în România. Cea mai mare vreodată?

Dumneavoastra, cititorii mei, știți că am renunțat din luna mai să mai încerc vreo abordare științitică a evoluției cazurilor de...

Actualitate6 zile ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Actualitate6 zile ago

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN, VOTATI CANDIDATII PSD „Apel catre comunitățile de...

Diverse6 zile ago

Abuzurile PNL la Filipestii de Padure/Intimidari cu Politia Locala Filipestii de Padure pentru a stopa campania si distribuirea ziarului Incisiv de Prahova si/sau ale unor alte materiale de campanie

Primarul suspendat al Primariei Filipestii de Padure si trimis in judecata pentru fapte de coruptie, Morarescu Costel, cel cu falsuri,...

Actualitate6 zile ago

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

In conformitate cu TOATE prevederile legale in materie, redactia Incisiv de Prahova a editat si tiparit un numar de 150.000...

Exclusiv1 săptămână ago

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore – cercetat penal in 3 dosare pentru savarsirea mai multor infractiuni dar si pentru fraudarea bugetului local al comunei Blejoi

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore, cercetat penal in 3...

Actualitate1 săptămână ago

Iulian Dumitrescu fuge de confruntarea cu Bogdan Toader

Invitația la dezbaterea electorală dintre Bogdan Toader și Iulian Dumitrescu, lansată de jurnalistul Marius Visarion, a fost acceptată cu promptitudine...

Actualitate1 săptămână ago

Liberalii din Consiliul Județean sabotează proiectele pentru prahoveni, la îndemnul șefului lor de la Călărași, Iulian Dumitrescu!

Prin neprezentarea la ultima ședință, programată pentru astăzi, consilierii județeni PNL demonstrează că investițiile la Spitalul Județean și la Universitatea...

Actualitate1 săptămână ago

SONDAJ/Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate/Bogdan Toader castiga alegerile (fiind cu 8% procente peste senatorul din Calarasi)

Cum vor vota prahovenii pentru Consiliul Judetean: Bogdan Toader castiga alegerile! Cu ceva timp in urma, Incisiv de Prahova a...

Actualitate1 săptămână ago

Abuz în serviciu al directorului PNL-ist, Constantin Oprea, de la Sucursala Ploiești a Poștei Române, din disperarea că șeful lui, pe linie de partid, Iulian Dumitrescu, va pierde alegerile pentru Consiliul Județean Prahova.

Le e frică să nu afle prahovenii cine e cu adevărat. Poșta Română Prahova, condusă de penelistul Constantin Oprea, se...

Anchete1 săptămână ago

Senatorul Stefan Radu Oprea: PNL-iștilor, de ce vă este frică nu scăpați!/Bogdan Toader va fi în continuare Președintele Consiliului Județean Prahova

PNL-iștii prahoveni, angajați pe funcții mari la Poșta Română, execută cu supușenie ordinul lui Iulian Dumitrescu. Acestuia îi este frică...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv