Connect with us

Actualitate

PSD nu va vota ,,reînnoirea” vetustului Isărescu la BNR

Incisiv

Publicat

pe

Pun și eu aici 2 cenți: PSD nu va vota ,,reînnoirea” vetustului Isărescu la BNR. Tăriceanu, brațul din Senat al fostului Valeriu Stoica, a încercat un front running, ca pe vremea prieteniei cu Patriciu. Pe modelul ,,Dragă Traiane, dacă ai ocazia să vorbești la Parchet despre subiect?”, Tăriceanu iese cu un soi de ,,Dragă Viorica, dacă ai ocazia să vorbești la PSD despre Isărescu?”. Show time! Mai multe detalii, gasiti in articolul publicat in PS News, precizeaza pe pagina sa de socializare jurnalistul Radu Teodor Soviani.

“ALDE anunță compromis cu PSD pentru menținerea compromisului Isărescu”

Atunci când Tăriceanu, reprezentantul unui partid minuscul, devine speaker-ul celui mai mare partid din punct de vedere al reprezentativității în Parlament și anunță înțelegerea ca lui Mugur Isărescu (69) să îi fie reînnoit mandatul de guvernator BNR, este clar că avem de-a face compromis putred.

Înțelegerea pentru un nou mandat, primul de la devoalarea faptului că Isărescu a fost turnător al Securității comuniste, este anunțată de Tăriceanu și ne arată că acela prin care s-a susținut/inițiat/propus rămânerea lui Isărescu la BNR, este Călin Popescu Tăriceanu.

Nu este pentru prima dată când Tăriceanu se infiltrează în planurile partenerului majoritar de guvernare, pentru a menține în funcție persoane care au legătură cu Securitatea dinainte de 1989.

Cel mai evident a fost în 2016-2017, atunci când, deși fusese propusă revocarea șefului ASF Mișu Negrițoiu, în urma destabilizării pieței asigurărilor, Călin Popescu Tăriceanu se împiedica în a pune pe ordinea de zi a Parlamentului propunerea de revocare a lui Negrițoiu, asigurându-i acestuia încă 7 luni de mandat.

Explicația poate fi cimentată și direct legată de intervențiile pe care Tăriceanu și Negrițoiu le făceau în 2013 la nivelul ASF, pentru a se interesa ,,ce se întâmplă la Euroins’’, în condițiile în care Tăriceanu nu avea treabă directă cu Euroins, iar Negrițoiu, la momentul intervenției era încă într-o poziție onorifică la ING Bank și își trafica influența la nivelul vicepreședintelui ASF responsabil de asigurări (30 august 2013).

Pentru Euroins fusese suspendat în mod corect dreptul de a mai emite polițe RCA, până la restabilirea unor indicatori, context în care Tăriceanu și Negrițoiu intră în vrie, conform stenogramelor procurorilor DNA: ,,E o agitație demențială cu ăștia de la Euroins. M-a sunat Tăriceanu, m-a sunat toată lumea că diverse fonduri… de fapt m-a sunat Mișu Negrițoiu. Călin m-a sunat să mă roage să vorbesc cu Mișu Negrițoiu. Că nu știu ce fond grecesc care e acționar e panicat. Le-am explicat oamenilor situația, au zis, foarte bine ai făcut, ține-o așa și nu e nicio problemă. După care ei o întorc, că asta mi-a zis și Negrițoiu: că e politic. Așa mi-a zis și Călin’’.

Patru ani mai târziu, Astra și Carpatica falimentau sub ochii lui Mișu Negrițoiu, principalul beneficiar al dispariței lor fiind cota de piață RCA a Euroins, în timp ce, supraveghetorul ASF condus de Mișu Negrițoiu s-a asigurat că sifonările de bani de la Astra și Carpatica vor fi greu de recuperat de la beneficiarii reali și acoperite astfel din banii asiguraților, cu consecința naționalizării pierderilor pentru albirea fraudelor de la Astra și Carpatica, dar mai ales a beneficiarilor reali.

Este important de menționat că, la momentul intervenției la ASF din august 2013, Mișu Negrițoiu mai deținea doar o poziție onorifică la ING, după ce fusese eliberat din funcția de Președinte executiv ulterior constatării încălcării embargoului impus de SUA Iranului, prin operațiuni derulate de ING Bank inclusiv prin România, operațiune recunoscută de ING la nivel de grup, prin plata celei mai mari amenzi de până atunci – peste 600 de milioane de dolari, pentru a scăpa de componenta penală a acuzațiilor de criminalitate financiară.

Acum, tot Tăriceanu este cel care anunță compromisul față de vechea poziție a PSD și în contradicție cu aceasta, respectiv ,,hopa-Manolică’ cu mandatul lui Mugur Isărescu. Este important de menționat că acest anunț nu este făcut de Președintele PSD și chiar mai important de arătat este că anunțul vine după ce fostul ministru al justiției din perioada 1996-2000, Valeriu Stoica a făcut un apel public pentru susținerea ,,reînnoirii’’ lui Mugur Isărescu. Tăriceanu a fost chiar ministru al industriei în perioada 1996-decembrie 1997, iar până în 2000, membru al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare.

Prin urmare, în opinia mea, propunerea unui nou mandat pentru Mugur Isărescu aparține grupării care a condus România în perioada 1996-2000, cea care a întârziat aderarea României la NATO și aceeași grupare care a generat protocoalele ticăloase de subordonare a justiției de către SRI.

Primul astfel de protocol, între SRI-SIE-SIPA-Ministerul Justiției, a fost inițiat în 1998 de același Valeriu Stoica, tot în 1998, fiind decisă aducerea de la Alba Iulia a fostului procuror comunist Augustin Lazăr, pentru a fi șeful grupului operativ central SRI-SIE-SIPA-Ministerul Justiției.

Simplu spus, prin acest protocol perpetuat prin cele din 2009 (dar și anterior și ulterior), grupul operativ central se asigura de protecție instituțională pentru persoane precum Valeriu Stoica, Mugur Isărescu, Călin Popescu Tăriceanu, în spețe precum Bancorex sau Rompetrol.

Dacă vă întrebați ce relevanță are gruparea care a condus România în perioada 1996-2000 în raport de protocolul din 1998 și în raport de Călin Popescu Tăriceanu ori Mugur Isărescu, vă voi răspunde reluând informațiile publice comunicate de DIICOT în mai 2016, referitoare la redeschiderea dosarului Rompetrol: ,,Se observă astfel că practic, instituțiile implicate în procesul de privatizare al Petromidia Constanța, respectiv Guvernul României și FPS, în loc să acționeze în interesul statului român, în conformitate cu obligațiile legale și constituționale, au acționat exclusiv în interesul lui Patriciu Dan Costache, astfel că, după ce acesta a eșuat în anul 1997 în încercarea de a intra în stăpânirea acestei societăți comerciale, să reușească în final să o achiziționeze la un preț de nimic, fiindu-i făcută cadou atât rafinăria cât și fondul de comerț. Din această analiză rezultă că reprezentanții clasei politice aflați la putere în anii 1999-2000 au servit interesele economice și infracționale al căror exponent a fost Patriciu Dan Costache’’, spun procurorii.

În perioada decembrie 1999 – decembrie 2000, prim-ministru al Guvernului României, susținut de Valeriu Stoica, era chiar Mugur Isărescu, actuala propunere anunțată de Tăriceanu pentru un nou mandat la conducerea BNR.

Concluziv, prin anunțul făcut de Tăriceanu, privind reînnoirea mandatului lui Isărescu, pare că gruparea care a întârziat aderarea României la NATO și dezvoltarea României inclusiv prin neadoptarea unei legi a lustrației, încearcă să transmită public faptul că încă este la butoane, din punctul meu de vedere fiind un compromis de neacceptat de către NATO.

Pe de altă parte, susținerea această fățișă pentru un fost informator al Securității după ce s-a devoalat calitatea acestuia, susținere fățișă chiar din partea celor care au întârziat aderarea României la NATO, în ciuda disponibilității lui Mugur Isărescu, anunțată public și poate mincinos, de a se retrage, îmi arată că gruparea care a întârziat dezvoltarea României se află în vrie, fiind amenințată cu disoluția.

Mesajul reînnoirii candidaturii lui Mugur Isărescu este, în opinia mea, mai degrabă îndreptat la rezistență pentru supraviețuire internă decât ,,la extern’’, pentru a arăta în mod neadevărat că această grupare este încă pe deplin la butoane.

Chiar dacă Mugur Isărescu va fi plasat din nou ca guvernator BNR, consolidându-și astfel supraviețuirea la peste 20 de premieri, acest lucru relevă că deși Isărescu înțelege motivele de incompatibilitate pentru care trebuie să plece, nu este după el ci se află în poziția nedorită de el însuși, de a mai obține un mandat pentru a nu îi păsa de economie, pentru a întârzia aderarea României la Zona Euro, pentru a gestiona din nou dubios criza care se devoalează și mai ales, pentru a se asigura că, în eventualitatea unui nou val de neperformante al sistemului bancar, acestea vor fi exportate către buget și în frauda acestuia, așa cum s-a întâmplat în cazul vânzării la 5% din valoare a pachetelor de credite ,,neperformante’’ ale băncilor, fraudând astfel bugetul public. (Irinel I.).

Actualitate

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Incisiv

Publicat

pe

De

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens.

În anul 2006, Ludovic Orban a recunoscut că tatăl său a fost angajat al Securității, conform HotNews.ro. Însă, șeful PNL a precizat că Imre (Emeric) Orban a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naște el.

„Liberalul Ludovic Orban a declarat in cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), raspunzand intrebarilor de final, ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in perioda cand se afla in armata, dar ca a refuzat categoric. „Am si suferit de pe urma acestui refuz fiindca mi s-a violat corespondenta si a trebuit sa rad diferite chestii uscate de pe faianta de la WC”, a declarat Orban.

Orban a recunoscut ca tatal sau a fost angajat al Securitatii avand gradul de capitan in rezerva, dar spune ca a incheiat orice colaborare cu Securitatea inainte de a se naste el”, scria HotNews.ro.

Inclusiv pe site-ul CNSAS apare parcursul profesional al lui Orban Imre, născut la 3.10.1920 și decedat în anul 2005.

Tatăl lui Ludovic Orban a lucrat pentru Securitate între 1948 și 1956. Conform CNSAS, la 29.02.1956, el a fost trecut în rezervă, confirmându-se astfel ce a declarat șeful PNL, anume că tatăl său a încheiat colaborarea cu Securitatea înainte de a se naște el.

Unitatea pentru care a activat Imre Orban a fost Direcția Regională Brașov/Stalin, potrivit CNSAS precizeaza publicatia sus mentionata.

Incisiv de Prahova vine cu noi precizari:

Deci. Imre Orban  a fost ofiter de Securitate intre 1947 si 1958. A fost dat afara odata cu plecarea consilierilor sovietici. Asta spune multe!…Nu?…
Ăsta a fost Orban Imre (Emeric). Nascut in 1920 in Odorheiul Secuiesc. Ofiter de miliție si apoi de securitate. Copii: Leonard (primul comisar european din partea Romaniei); Ludovic (Lajos) – prim ministru. Cum tot numai ăstia, tovarăși ?!? (Cristina T.).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Incisiv

Publicat

pe

De

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Bravo domnule Tariceanu! Cand ati facut alianta in 2004 cu turnatorul securitatii petrov, nici dumneavoastra nu stiati, ca petrov, ca Directia de informatii a armatei era parte a securitatii? Astept din partea dumneavoastra si continuarea declaratiei: “nu mi se pare normal ca la cel mai inalt nivel sa il avem pe turnatorul securitatii – Manole. Cunoscut si ca Mugur Isarescu”. Daca va retine ceva sa declarati asta, va informez eu ca DIE, care se ocupa cu spionarea NATO inainte de 1989, era tot parte a fostei securitati, precizeaza pe pagina sa de socializare analistul Radu Teodor Soviani. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

Cine a băgat ”conserve” la USR!

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la bun început chiar prima regulă a sistemului! Și anume aceea ca pe funcțiile de conducere să fie promovați tocmai oameni șantajabili! Iar ”găsirea” la țanc a dosarului de la CNSAS a atât de vocalei lidere a USR-ului bucureștean, Roxana Wring este doar prima ”conservă” deschisă parcă special pentru a umple Uniunea cu mirosul pestilențial al colaboraționismului cu serviciile, încă de pe vremea Securității ceaușiste.

De asemenea, la doar câteva zile după decaparea Roxanei Wring i s-a arătat ”pisica” și rivalului de moarte al președintelui Klaus Iohannis pe dreapta politică românească… Însă în cazul lui Dan Barna aceasta nu a fost chiar ”moartă” cu totul! Pentru că ”ancheta jurnalistică”, adică publicarea unui dosar de la minister arată mai mult o crasă imoralitate, decât o ilegalitate evidentă. Dar cel puțin astfel i s-a transmis ”incontrolabilului” Barna că oricând cel care a băgat ”conservele” la USR le poate deschide public. Asta dacă adevărații băieți deștepți consideră că oricum acestora li se apropie ”termenul de expirare”, dacă nu cumva chiar s-au ”împuțit” cu totul între timp…

De ce nu o fi jucat a LOTO?

Cu toate că speța de acum fostei lidere useriste ar trebui în mod normal să se afle în mijlocul unei puternice controverse, cazul ei de colaborare cu Securitatea a fost ”îngropat” imediat cu demisia din fruntea Organizației USR București. Dar, totuși, biografia mai mult sau mai puțin romanțată a Roxanei Wring lasă în urma sa o mare întrebare : cum de nu o fi jucat aceasta la LOTO, la ce ”baftă” a putut avea în viață, mai ales pe vremea comuniștilor? Pentru că, în anul de grație 1977, imediat după terminarea facultății aceasta a fost angajată direct la ONT Carpați, la sediul central din ”buricul” Capitalei! Repet, în 1977, atunci când miile de studenți care la fel au terminat studiile universitare credeau că l-au luat pe Dumnezeu de picior dacă apucau la repartiție un loc unde totuși barem puteau ajunge direct cu trenul! Ce-i drept, după doi-trei ani sistemul relațional intervenea și atunci și se mai puteau obține derogări pentru întoarcerea în marile orașe unde au studiat. Dar ca Roxana Wring să fie repartizată direct de pe băncile facultății la ONT Carpați, asta da minune! Și cu toate că ghizii cu normă întreagă sau colaboratorii care aveau privilegiul însoțirii grupurilor de turiști străini erau de departe privilegiații sorții acelor vremuri, iată că Roxana Wring a părăsit instituția după doar doi ani! Ea lucrând la ONT Carpați între septembrie 1977 și noiembrie 1979, perioadă în care l-ar fi cunoscut pe britanicul Michael Roland Wring, un inginer petrolist care ulterior a făcut afaceri și în România. Iar comuniștii cei răi nu i-au dat drumul să plece din țară Roxanei Wring ”decât după șase luni”! Ce-i drept, un termen care în afară de Roxana Wring tuturor celorlalți care au încercat să părăsească România ceaușistă li se pare iarăși un adevărat miracol, din moment ce până și evreii, sașii sau șvabii erau fericiți dacă primeau această permisiune după doi-trei ani…

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate21 de ore ago

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens. În anul...

Actualitate21 de ore ago

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe...

Actualitate21 de ore ago

Cine a băgat ”conserve” la USR!

(Preluare National – Catalin Tache): Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la...

Actualitate21 de ore ago

Vasilica ia lectii de drept pe Facebook

Ridicati-va, intra instanta! Mai precis, onorata instanta Vasilica Danilet, dezvaluie colegii de la Lumea Justitiei. Credeati ca a lasat Vasilica...

Actualitate21 de ore ago

Uzina de cancer: companie austriaca, acuzata de genocid industrial in Romania

(Preluare Inpolitics): O mare companie austriacă specializată în producția de aluminiu, Hammerer Aluminium Industries, este ținta unor acuzații extrem de...

Actualitate2 zile ago

Jurnalista Sorina Matei face dezvaluiri teribile despre un important judecator din Romania

“Justiția în România. Fiți atenți aici. Un judecător important dintr-o instanță mare din România pe care o știe toată lumea-...

Actualitate2 zile ago

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019”

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019, la...

Actualitate2 zile ago

S-a dat ”oralul” la Corpul de control!

(Preluare National – Catalin Tache): Miercuri, 16 octombrie, de la ora 16.10, a fost programat interviul pentru titularizarea împuternicitului de...

Actualitate2 zile ago

Ponta, etichetat drept ”psihopat” si analizat alaturi de mari criminali

(Preluare Inpolitics): Am avut un eveniment spectaculos și grav, totodată, după dezvăluirile Rise Project privind afaceri neprincipiale ale unui politician...

Actualitate2 zile ago

In apărarea lui Klaus Iohannis

O importantă instituție autonomă a statului român și-a încălcat statutul și a intervenit în plină campanie electorală printr-o decizie politică,...

Actualitate3 zile ago

DEZILUZIE LA POLITIA LOCALA PLOIESTI

Pe data de 09.10.2019, Incisiv de Prahova publica articolul “Comisarul de poliție ANA MARIUS CĂTĂLIN de la DNA ST Ploiesti...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/Iata cate ceva despre gasca lui Orban din sfere ale puterii PSD…/Oare nu or fi stiut PSD – isti despre relatiile oculte ale lui Orban propus premier acum!

Laura Rusescu „amanta” lui de pe vremea ministeriatului 2007,  se pare ca are si un copil cu ea cam acum...

Actualitate4 zile ago

Doamna Laura Codruta Kovesi va avea de oscilat in privinta primului caz din Romania pe care il va investiga: sa fie Teldrum sau ,,Grupul” lui Dan Barna

Am reusit cu greu (pentru ca site-ul se incarca greu) sa citesc investigatia riseproject: Adevarul despre Dan Barna. O investigatie...

Actualitate4 zile ago

RESTAURATIA SISTEMULUI TICALOSIT

Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului avertizeaza intr-un comunicat emis luni. AJADO il distruge pe Iohannis: „Intentia declarata a Presedintelui...

Actualitate4 zile ago

Premiera in justitie- Decizia Curtii Constitutionale privind specializarea completurilor de judecata invocata in procesul lui Cristinel Toader la Tribunalul Prahova.

Consiliul Superior al Magistraturii și Colegiul de conducere al instanței supreme ar fi trebuit să elaboreze un set de reguli...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv