Actualitate
Comunistul Zimțea, recunoaște cu nonșalanță:” Șefu, am cumpărat cancelaria școlii!”

Omul de casă al PSD Mehedinți, materia cenușie a partidului lui Aladin Georgescu, omul orchestră, care cântă la coarda puterii de pe vremea împușcatului, fiind prim secretarul lui Ceaușescu în Drobeta, inspector Guvernamental al lui Iliescu, după revoluție, prefectul guvernului PSD, vârful de lancie al lui Voiculescu în partidul conservatorilor, vicepreședinte al CJ Mehedinți din partea PSD, consilier județean PSD, președintele CEC în Mehedinți, președinte al pensionarilor în Mehedinți și mai nou membru ATOP Mehedinți, unde pe bani, telefon, secretară, reprezintă siguranța cetățenilor din județ…A recunoscut într-o filmare, că a cumpărat cancelaria școlii din Severin legal…Era umăr în umăr cu un alt element comunist, Zamfiroiu, fost inspector șef al inspectoratului județean de poliție Mehedinți.
Dar cine-i Zimțea, strungarul și cum a ajuns să conducă !
,,Practic dacă îi scriu lui Zimțea Constantin funcțiile date de comuniști și de PSD-iști, și titulaturile am terminat articolul numai cu privilegii, dar în realitatea este un fost strungar, care a făcut minimile cursuri la …Academia Ștefan Gheorghiu a fost o universitate politică din București, din perioada comunismului. Instituția și-a avut sediul pe Bulevardul Armata Poporului (în prezent Bulevardul Iuliu Maniu din București), nr. 1-3.
A fost înființată la 21 martie 1945 de Partidul Comunist Român, la inițiativa Anei Pauker, sub denumirea de Universitatea Muncitorească a PCR.
Barbu Lăzăreanu a condus-o în calitate de rector în perioada 1945-1948.
Prin Hotărârea nr. 474/1968 a Consiliului de Miniștri, privind unele măsuri referitoare la Academia de științe social politice Ștefan Gheorghiu de pe lângă Comitetul Central al Partidului Comunist Românת se decidea că absolvenții cu diplomă ai Academiei de științe social-politice „Ștefan Gheorghiu” de pe lângă Comitetul Central al Partidului Comunist Român, care îndeplinesc condițiile de studii cerute pentru admiterea în învățământul superior de stat, beneficiază de drepturile conferite absolvenților cu diplomă ai instituțiilor de învățământ superior de stat. În acest scop, Ministerul Învățământului a stabilit examenele de diferență de la fosta Școală superioară de partid „Ștefan Gheorghiu”cu durata de 3 ani la Academia de științe social-politice „Ștefan Gheorghiu” de pe lângă Comitetul Central al Partidului Comunist Român.
Academia „Ștefan Gheorghiu”, ca urmașă a Universității Muncitorești a PCR și a Școlii Superioare de Științe Sociale “A. A. Jdanov”, a fost înființată, prin decretul 121/17 martie 1970, ca for care „organiza, îndruma și coordona întreaga activitate de cercetare în domeniul științelor sociale”.
La 3 octombrie 1971 a apărut hotărârea Comitetului Executiv al Comitetul Central al P.C.R. cu privire la organizarea Academiei pentru învățământ social-politic și perfecționarea cadrelor de conducere „Ștefan Gheorghiu” de pe lângă C.C. al P.C.R.
Leonte Răutu, care a fost rectorul cu cel mai lung mandat al Academiei „Ștefan Gheorghiu” (1972-1981), a declarat în 1975 că un absolvent de succes trebuie să știe că:
„Fiecare cadru de conducere, indiferent de domeniul specializat în care își desfășoară activitatea, este, în primul rând, un militant revoluționar, un om politic care acționează neabătut pentru înfăptuirea politicii interne și internaționale a P.C.R., dă dovadă de devotament fără margini față de partid, față de patrie, față de națiunea noastră socialistă, aplică în viață principiile eticii și echității socialiste, ale umanismului socialist”.
Deși denumirea instituției a suferit numeroase modificări de-a lungul timpului, numele de Ștefan Gheorghiu, adăugat în 1946 în memoria militantului socialist de la începutul secolului al XX-lea, a fost păstrat până în 1989, când denumirea instituției a devenit Academia de Studii Social-Politice.
Domeniul de activitate consta în pregătirea cadrelor de conducere a activității de partid, social-politice, economice și administrației de stat. Academia Ștefan Gheorghiu a fost desființată după Revoluția din decembrie 1989.
După 1989, pentru protecția socială a absolvenților Academiei “Ștefan Gheorghiu”, Ministerul Învățământului a hotărât echivalarea studiilor politice cu cele civile. Grație acestui act, absolvenții Academiei “Ștefan Gheorghiu” au primit diplome de economiști, echivalentul unui absolvent ASE…Ei bine cu aceste cursuri Zimțea Constantin de pe vremea comuniștilor conduce județul și acum, fiindcă este secretarul cu toate datele cetățenilor cu drept de vot ale comunelor mehedințene, unde 90 %din primari sunt PSD, iar restul de 10% au fugit din PSD”, jurnalistul Alin Ghiciulescu.
Însă Zimțea Constantin, singurul om din România care locuiește într-o cancelarie a unei școlii funcționale trebuie să predea casa înapoi învățământului românesc!
„Doar unitățile de învățământ care au clădiri pe care nu le mai utilizează în activități instructiv-educative le pot schimba destinația fie pentru a le da în uz altor unități școlare de stat sau private, fie pentru instituții publice care sunt sau nu în subordinea administrațiilor publice locale, conform Ordinului 5.819/2016, emis de Ministerul Educației Naționale. DECI NICIDECUM -CASA PENTRU COMUNISTUL ZIMȚEA!!!
Respectiva prevedere legislativă stabilește că schimbarea destinației se poate face în funcție de utilitatea care îi este dată clădirii pe o perioadă cuprinsă între 5 și 25 de ani.DAR DOAR ALTEI UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT ORI ADMINISTRAȚIILOR LOCALE!
Schimbarea destinației clădirilor unităților școlare se va face conform Ordinului Ministerului Educației Naționale, informează Inspectoratul Școlar Județean. Actul normativ prevede că se poate schimba destinația imobilelor în care nu se mai desfășoară activități de educație sau a celor în care activitatea a fost restrânsă și nu există perspectiva creșterii efectivelor populației școlare. Clădirile aflate într-una din aceste situații pot fi folosite în vederea desfășurării unor activități de educație extrașcolară, dar și în vederea funcționării unor instituții aflate sau nu în subordinea administrației publice locale sau a consiliului județean. De asemenea, clădirile și spațiile pot fi folosite pentru activități de strictă necesitate pentru comunitate definite de consiliile locale, care nu afectează revenirea la destinația inițială. Nu se pot înstrăina clădirile școlilor niciodată.
Potrivit ordinului Ministerului, și schimbarea destinației se poate face pentru o perioadă determinată cuprinsă între 5 și 25 de ani ,(ATÂT, NU MAI MULT), cu avizul conform al Ministerului Educației. Acest aviz se acordă pe 25 de ani pentru clădirile care vor fi date în folosință pentru alte unități de învățământ preuniversitar sau universitar de stat. Pentru activități de utilitate publică, avizul se poate acorda pentru o perioadă de maximum 20 de ani. Schimbarea destinației pe o perioadă de zece ani se dă pentru activități de educație școlară sau extrașcolară derulate de unități de învățământ privat, dar și pentru activități derulate de alte instituții din subordinea administrației publice locale sau consiliului județean ori pentru alte instituții. Pentru alt tip de activități care nu sunt specificate în ordin se va da aviz de maximum cinci ani, cu excepția cazurilor în care se accesează fonduri structurale pentru modernizarea și dotarea imobilului, caz în care schimbarea de destinație se va face pentru o perioadă echivalentă cu perioada de eligibilitate prevăzută în ghidul solicitantului. Pentru schimbarea destinației sunt necesare în primul rând hotărârea consiliului local, avizul consiliului de administrație al inspectoratului școlar județean, precum și avizul consiliului de administrație al școlii, excepție făcând clădirile și terenurile preluate de consiliile locale. IAR COMUNUSTUL ZIMȚEA LOCUIEȘTE ÎN ȘCOALĂ DE MAI MULT DE 30 DE ANI ȘI NU AVEA DTEPTUL SĂ I CUMPERE!”, ne precizeaza jurnalistul Alin Ghiciulescu.
Însă partidul poate orice, că nu degeaba lipește afișe chiar și inspectorul șef Zamfiroiu, aghiotantul lui Zimțea din imaginile de mai sus!
Ce ne aducem noi aminte despre Stelică Zamfiroiu? Înafară de faptul că este responsabilul PSD în sudul județului Mehedinți și răspunde de voturile PSD ?
,,În buricul orasului Drobeta-Turnu Severin, comisarul-sef Stelica Zamfiroiu, adjunct al sefului IPJ Mehedinti, la vremea respectivă, a comis un grav accident de circulatie.
Numarul doi din Politia Mehedinti a facut praf o masina din dotare accidentul a avut loc în data de 05.10.2004…Martorii au spus atunci că acesta era beat pulbere, IPJ-ul a infirmat acest lucru, însă viitorul inspector șef al IPJ Mehedinți, și actualul lipitor de afișe PSD, fost om de cabinet al lui Petre Daea, a fost luat mai mult pe sus de subalterni și ascuns de mine, eram reporter angajat Antena 1 și am filmat întreaga scenă, parcă desprinsă din filmele mafiei!”, jurnalistul Alin Ghiciulescu
Fostul inspector șef IPJ Mehedinți, împuternicit, ofițer de securitate, în uniformă… Nu a acordat prioritate unei autoutilitare ce circula regulamentar, aceasta din urma intrand in plin in Dacia cu numarul MH-01-JBH, condusa de Zamfiroiu.
,,Martorii oculari au susținut că Dacia nu a frânat nici un pic, iar soferul microbuzului marca Iveco nu a avut practic cum sa o evite. Dupa producerea accidentului, adjunctul IPJ a pus mana pe telefonul mobil si a sunat din stradă fără nicio jenă la Inspectorat și a dat ordin să fie salvat din carosabil. In cinci minute, la fata locului au aparut mai multe echipaje de politie. Un Vento de politie a oprit paralel cu masina vinovatului, iar soferul acestuia l-a ajutat, LA AJUTAT, pe Zamfiroiu sa urce si sa paraseasca rapid zona. Contrar obiceiurilor politienesti, a fost luat de acolo si soferul autoutilitarei si condus la Inspectorat pentru intocmirea proceselor-verbale. Toți oamenii din zonă au susținută că in momentul in care a fost mutat in Vento, seful IPJ parea ca-si pierde echilibrul, motiv pentru care se banuieste ca ar fi fost intr-o stare avansata de ebrietate.,, mai declara jurnalistul Alin Ghiciulescu
Bănuiala rămâne bănuială, dar unde nu este foc nu iese fum… Ambii soferi au disparut din zona, politistii s-au ocupat ca masina sefului sa fie scoasa in afara carosabilului.
,,A fost o întreagă nebunie, la fata locului au ramas si cativa colegi ai soferului de pe autoutilitara, care circulau in coloana cu acesta. Impreuna cu noi armata de ziaristi, ne-am mutat in fata Inspectoratului, pentru a-l astepta sa iasa pe soferul nevinovat. Pret de trei ore si jumatate, din cladire nu a iesit nici soferul, nici purtatorul de cuvant al politiei, caruia i se solicitase un punct oficial de vedere. Abia spre dimineata s-a dat publicitatii un comunicat in care se precizeaza ca Stelica Zamfiroiu a fost amendat contraventional si a fost lasat fara permis timp de trei luni. In plus, se bate moneda pe faptul ca nici unul dintre soferi nu consumase bauturi alcoolice, asa cum reiese din cercetarile politiei. Politistii au refuzat sa comunice oficial numele soferului nevinovat, motivand ca trebuie sa-i protejeze imaginea. ATENȚIE SĂ ÎI PROTEJEZE IMAGINEA… Surse din poliție, care nu-l agreeau pe securistul Zamfiroiu, mi-au spus că, Zamfiroiu a fost scos pe ușa din spatele IPJ Mehedinți, (ACOLO ESTE UNITATEA SRI), chiar și pe șoferul nevinovat l-au scos abia spre dimineata din Inspectorat, pe alta iesire decat cea din fata. Nici unul dintre cei doi soferi implicati in accident nu a fost spitalizat…Întrebarea se pune, de ce nu a putut merge pe picioare niciun metru Zamfiroiu?”, se întreabă jurnalistul Alin Ghiciulescu .
Povestea continuă și vom scrie cum acest securist s-a dus la un croitor Binea din Drobeta Turnu Severin și a vrut să îl aresteze și să îi confiște porci cumpărați din târgul Vânju Mare să îi tăie de Crăciun…
Ei bine în Mehedinți ei sunt PSD-ul! (S. Marius).
Actualitate
Marea Britanie, prima misiune pentru apărarea Europei împotriva Rusiei: „Operațiunea Chessman”
Actualitate
Space Force dezvăluie programul „Orbital Watch” pentru protejarea spațiului comercial
Actualitate
Schimbări drastice în achizițiile armatei: Îngrijorări și speculații în industria de apărare

Mesajul clar al Generalului: Tehnologiile se transformă
În inima Deșertului Mojave din California, Șeful Statului Major al Armatei, generalul Randy George, a transmis un mesaj clar industriei de apărare: un cutremur tehnologic se preconizează, iar acesta ar putea afecta profund programele de achiziție la scară largă, inclusiv vehiculele de luptă terestre.
„Sunt legat de capacitatea generală”, a declarat generalul cu patru stele pentru publicația Breaking Defense, într-un interviu recent. „Modul în care facem asta probabil se va schimba… [și] cu ce echipament.”
George a evidențiat rapiditatea cu care tehnologia a evoluat în ultimii ani, sugerând că Armata ar putea reconsidera achizițiile pe care le-a realizat de-a lungul timpului.
Speculații cu privire la reduceri substanțiale
Comentariile sale vin într-un context în care circulă zvonuri larg răspândite că Armata ar putea face reduceri semnificative în portofoliul vehiculelor de luptă terestre. Cu toate că serviciul nu a confirmat încă astfel de măsuri, contractanții din domeniul apărării se pregătesc deja pentru vești proaste, conform surselor din industrie.
„Reduceri sunt doar zvonuri până când nu devin realitate”, a afirmat un oficial din industrie.
Îngrijorări fundamentele pe baza raportului Marathon Initiative
Pentru a înțelege îngrijorările existente, trebuie să ne întoarcem la 2023, când Marathon Initiative, o organizație non-profit axată pe subiecte de securitate națională, a publicat un raport care propunea schimbări drastice în achiziții pentru toate serviciile armate. Raportul recomanda reducerea formatiunilor și a achizițiilor de armament, inclusiv sisteme precum Armored Multi-Purpose Vehicle (AMPV) și progresele în programul de obuzier autopropulsat Paladin Integrated Management (PIM).
Chiar dacă documentul are aproape doi ani iar nu este o publicație guvernamentală, a câștigat tracțiune recentă în cercurile industriei de apărare, în special datorită ascensiunii autorilor săi în structurile de decizie ale Pentagonului.
Încercări de adaptare și inovație
Generalul James Rainey, șeful Comandamentului Viitor al Armatei, ajută la clarificarea acestor întrebări de cerințe și a utilizat experimente precum Proiectul Convergence Capstone 5 pentru a aduce perspective utile conducerii superioare.
„Șeful urăște un anumit tip de echipament. Mi-a spus: ‘Vreau să-l distrug.’ Și eu am răspuns: ‘Nu-ți face griji, a murit deja la PCC5. … [A trecut] de la verde la roșu ca o broască într-un blender’”, a relatat Rainey recent pe scenă.
Așteptări statice în fața incertitudinii bugetare
Industria se pregătește acum să observe ce va fi păstrat și ce va fi eliminat din categorii ce par a se îndrepta spre un viitor incert. „Industria trebuie să stea liniștită și să aștepte următoarele 90 de zile pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile… [pentru că] se schimbă constant”, a subliniat generalul în rezervă John Ferrari.
Cu toate acestea, unele surse din industrie afirmă că este provocator să se ia decizii de afaceri până la publicarea cererii de buget pentru FY26. „Speculațiile se schimbă zi de zi”, a menționat o sursă.
Riscurile reducerilor și impactul asupra lanțului de furnizare
Sursele din industrie subliniază că, dacă Armata decide să oprească o linie de producție activă, efectele negative se vor extinde asupra întregului lanț de furnizare.
-
Exclusivacum 3 zile
Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România
-
Ancheteacum 2 zile
Decontarea serviciilor turistice pentru personalul din apărare și ordine publică în 2025
-
Exclusivacum 4 zile
CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”
-
Exclusivacum 3 zile
Procurorul „aruncat”: Mâna nevăzută a senatorului „Melcilor” asupra justiției
-
Exclusivacum 3 zile
Mușamalizarea organizată: Răspunsuri insălătoare și coordonate de la vârful IGPR
-
Exclusivacum 2 zile
Sâmbăta Mare: Tradiții, obiceiuri și ce nu trebuie să faci in această zi
-
Featuredacum 4 zile
Probleme în sistemul judiciar: Rata scăzută a dosarelor trimise în judecată și creșterea prescripțiilor
-
Exclusivacum 3 zile
Analiză juridică asupra inaplicabilității interdicțiilor din proiectul de lege privind mercenariatul pentru polițiștii suspendați