Connect with us

Actualitate

”Scheletii” lui Rovana!

Publicat

pe

(Preluare National  – Catalin Tache):

Gata, Rovana Plumb este atat de aproape, la distanta de un singur CEX, de a-si vedea visul cu ochii. Nu cel de a deveni prima femeie presedinte pentru Partidul Social Democrat, ci ”doar” cel de a ajunge comisar european. Pentru ca ”nominalizarea” sa de catre Dragnea in fruntea listei partidului pentru alegerile europarlamentare de la anul implica si acest ”bonus”. Cel al primirii unui ”portofoliu” in viitorul Executiv european. Adica in locul Corinei Cretu, va veni Rovana Plumb, parca dupa principiul ce-am avut si ce-am pierdut…

Iata insa ca lucrurile s-ar putea complica serios pentru noua ”doamna de fier” a PSD-ului, chiar daca prin singura conditie pusa de aceasta, cea de preluare de catre ”copilului sau de suflet” Marius Nica a portofoliului Ministerului Fondurilor Europene dupa plecarea sa la Bruxelles, Rovana Plumb si-a suit deja buna parte din sacii personali in caruta politica romaneasca. Mai ales ca ”securizarea” celuilalt om loial de-al sau, Eugen Orlando Teodorovici in fruntea Ministerului Finantelor nu face decat sa ”inchida cercul” influentei crescande a Rovanei Plumb in complicatul proces de absorbtie a fondurilor europene de miliarde de euro alocate Romaniei. Culmea este insa ca tocmai acest menaj a trois politic poate sa-i creeze niscai neplaceri actualului ministru al Fondurilor Europene! Si chiar sa o aduca in vizorul Laurei Codruta Kovesi, mai ales daca aceasta va ajunge in cele din urma procuror european general. Si isi va aduce aminte de dosarul POSDRU, instrumentat chiar ”sub geana” sa de procurorii anticoruptie si in care apareau numele unor fosti si actuali ministri precum Rovana Plumb, Marius Nica, Eugen Orlando Teodorovici si Gratiela Gavrilescu. Astfel ca daca se apuca ”agenturili straini” sa dezgroape ”scheletii”  din cererea nr. 39 depusa de Romania la Comisia Europeana in decembrie 2014 si care privea rambursarea POSDRU, chiar ca Liviu Dragnea risca sa ramana fara comisarul european pe care  l-a ”suflat”  in mod absolut surprinzator de sub nasul lui Victor Ponta.

Pleaca Plumb, vine Nica!

Propunerea lui Liviu Dragnea pentru a deschide lista pentru alegerile europarlamentare  l-a lasat cu ochii in soare pe Victor Ponta, tocmai cand acesta spera sa dea un impuls partidului nasului sau George Maior tocmai prin racolarea unor nume grele din PSD ca Rovana Plumb. Cea care insa, purtata ca ”moastele” pe la toate ministerele ”decapate” de Klaus Iohannis, de ziceai ca nu mai au pesedistii nici macar un singur om in pepiniera sa de cadre s-a ”intepenit”, deloc intamplator, tocmai la Ministerul Fondurilor Europene. Cel pe care urmeaza sa il predea din nou fostului sau sef de cabinet inca din anii tineretii, Marius Nica. Unul dintre putinii ”pesedisti frecventabili” atat de catre sistem, cat si chiar de statul paralel, in vremurile sale  de glorie. Dar deja sentimentul de deja vu reprezentat de noua ”lupta de leoaica” dusa de protectoarea  Rovana Plumb pentru a-l impune pe ”pupilul” Marius Nica in urma sa la conducerea unui minister pe care tocmai il paraseste  nu mai impresioneaza pe nimeni la varful PSD. Unde toti stiu oricum ca ”pleaca Plumb, vine Nica”, indiferent de ministerul in cauza. Numai ca de aceasta data insa planul Rovanei Plumb este unul cu bataie ceva mai lunga, vizand, dupa cum deja suspecteaza unii initiati ai  sistemului, un ”triumvirat” in viitoarea absorbtie si gestionare a fondurilor europene.

Merge si cu Orlando!

Insa degeaba ar functiona parteneriatul de cursa lunga dintre Rovana Plumb si Marius Nica in cazul in care prima va ajunge comisar european pentru dezvoltare regionala, postul vizat de social democratii romani si cel din urma ministrul Fondurilor Europene, daca nu l-ar ”inhama” si pe Eugen Orlando Teodorovici la acest proiect mai mult decat ambitios si cat se poate de pragmatic deopotriva. Insa Rovana Plumb chiar nu are cum sa se astepte la surprize din partea lui Eugen Orlando Teodorovici, mai ales ca ”Discoteca” nu a ezitat nicio clipa, atunci cand aceasta i-a facut semn, sa o urmeze sarind intempestiv din barca politica a aceluiasi Victor  Ponta. Deci, cu Rovana Plumb ”centrand” de la Bruxelles fondurile europene ”absorbite” de Marius Nica si ”girate” de Eugen Orlando Teodorovici, chiar ca influenta acesteia va fi mai mare chiar si decat a lui Dragnea insusi printre ”baronii” pesedisti din teritoriu. Pentru ca ”el lider maximo” nu mai poate promite decat niscai posturi, nici alea foarte sigure, in timp ce Rovana Plumb, prin ”locotenentii” sai Nica si Teodorovici ar putea gestiona fonduri europene de miliarde de euro! Asta ca sa nu mai vorbim ca Rovana este si martor in dosarul ”Belina”, asa ca Liviu Dragnea chiar ca nu prea isi permite sa o deranjeze din cale afara…

Dosarul POSDRU

Insa ramane de vazut daca o eventuala monitorizare a acestui trio nu ar putea incurca planurile Rovanei Plumb, mai ales ca o serie de dezvaluiri ale ”National” din trecut cu privire la ”Afacerea POSDRU” a dus la o decizie fara precedent a Comisiei Europene. Cea care a hotarat suspendarea cererilor de creditare depuse de catre partea romana, pentru a se face verificari suplimentare. Iar autoritatile de la Bruxelles ii dadeau astfel peste nas lui Teodorovici, care pe atunci era ministrul Fondurilor Europene, cererea nr. 39 depusa la Comisia Europeana privind rambursarea POSDRU fiind declarata ”in intrerupere temporara”. Adica platile au fost suspendate! Mai mult chiar, Bruxelles-ul preciza atunci ca este nevoie de reverificarea tuturor proiectelor, astfel ca au fost solicitate oficial masuri suplimentare de control pentru cele aproximativ 1.000  de plati efectuate de ministerul condus pe atunci de Teodorovici si pentru care se ceruse ulterior decontarea europeana. In plus au fost solicitate inclusiv verificari minutioase pentru faza de selectie a proiectelor, ca si derularea activitatilor si efectuarea propriu zisa a cheltuielilor. Mai mult chiar, situatia era similara si pentru proiectele derulate prin Programul Operational Sectorial de Crestere a Competivitatii Economice.

Spre aducere aminte…

Si daca se apuca acum vreun ”hastagian” de la Comisia Europeana sa faca niscai verificari se poate ajunge lesne la un anume dosar al procurorilor anticoruptie, in care s-au facut ample verificari cu privire la proiectele POSDRU si POS Mediu derulate in zona Prahova, itele interpusilor ducand pina la varful Ministerului Mediului, condus atunci, ca si acum de altfel, de Gratiela Gavrilescu. Cea careia Teodorovici ii gira cam toate proiectele venite pe aceasta filiera, la fel cum se intampla si cu cele trimise de Rovana Plumb, pe cand aceasta prelua sefia Ministerului Muncii si avea astfel in subordine inclusiv organismul intermediar pentru POSDRU. Liantul intre cei trei fiind, mai intotdeauna, Marius Nica! Iar drept dovada ca astfel de ”scheleti” pot fi inca lesne dezgropati este si lansarea in decembrie 2014, de catre ministrul Fondurilor Europene de atunci, Eugen Orlando Teodorovici  a apelulului de proiecte strict pentru Ministerul Muncii condus de Rovana Plumb si partenerii sai. Titulatura oficiala a ”dedicatiei” lui Teodorovici fiind urmatoarea :” Cerere de propuneri de proiecte de tip sistemic  nr. 185. Sprijin pentru integrarea grupurilor vulnerabile pe piata muncii. Axa Prioritara 6. Promovarea incluziunii sociale. Domeniul major de Interventie 6.2. Imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”. Insa prietenii isi aduc inca aminte bine ce se ascundea de fapt in spatele acestei denumiri pe cat de birocratice, pe atat de aiuritoare. Proiecte cu valori cuprinse intre 500.000 si 5.000.000 de euro fiecare…

 

 

Actualitate

Cu un geniu și o conștiință a neamului ca Puric e imposibil să negociezi idei, conștiințe, suferințe de neam și mai ales credința strămoșească.

Publicat

pe

De

O ieșire de colecție a maestrului Dan Puric în emisiunea de aseara de la Mihai Gâdea, una care, în opinia mea, a zguduit serios sistemul politic românesc, ce se află în mare impas. „Mai-marile” partide reprezentate în parlament, nu au candidați la nimic, nu numai la președinție. Scena politică românească e o mare mocirlă în care Ciolacu și Ciucă sunt un fel de șopârle care își mănâncă din coadă „când nimic nu au a spune”. Firește că într-un atare context, anunțul că Dan Puric va candida la președinția României a căzut ca un trăznet!Ca și alții, Mihai Gâdea și-a etalat întrebările din politică, educație, dar, mai ales, din zona religioasă și de conștiință. Mihai Gâdea e un jurnalist care nu a încercat, precum ceilalți, să-l tamponeze pe conștiința națională pe Dan Puric. În aparițiile anterioare ale lui Puric s-au găsit tot felul de prăpădiți care au apăsat pe „latura” așa-zis rusofilă. Le-a ieșit pe ochi când filosoful Puric le-a replicat: „Toți ai mei au fost prigoniți de sovietici, acum Ardealul nostru strămoșesc e într-o mare primejdie, la confluența marilor bestii istorice!” I-a ghici cine sunt bestiile?

E un mare diplomat de sorginte creștină, un fel de toreador pentru demonii care ne atacă frontal din toate zonele satanice. Îl ataci furibund cu armele progresismului cretin și constați că-ți alunecă mâna pe mâner. Îl ataci pe la spate cu hangerul idiotului (in)util și pentru o fracțiune de secundă constați că focul adevărului îți arde mâna. Vrei să-i bagi o sabie în conștiință și te dărâmă instantaneu îngerul păzitor al neamului românesc!

Ultima sa ieșire publică de la A3 nu face altceva decât să confirme faptul că toate partidele, dar toate, sunt în trepidații! Sistemul „ticăloșit” – cum i-a zis Băsescu, e în comă. Mai ales că maestrul Puric a spus un lucru total neașteptat. „Mă identific cu un singur om de stat. Cu Domnitorul Brâncoveanu. Și dacă am să mor ce? Pentru România nici un sacrificiu nu e prea mare”! Prin această ieșire Dan Puric a dărmat barierele dintre români și n-a făcut decât să ne reamintească ancestral ce a spus Mihai Viteazul în urmă cu 423 de ani: „Dacă noi, românii, am fi uniți, în zece ani am cuceri Europa!”

Marian Gârleanu

Citeste in continuare

Actualitate

Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă….

Publicat

pe

De

Pentru o națiune ce plutește în derivă de prea mult timp, gâlceava intelectualilor poate fi lovitura fatală. Căci ce altceva îi mai lipsește poporului, care se încaieră din cauza buzelor Dragușancei sau operațiilor Prodancei, decât o ceartă ca la ușa cortului între cei chemați să lumineze nația?

Este trist să vezi că oameni de o erudiție dincolo de orice dubiu, culți, cu doctorate făcute pe bune și la timp, se pot încăiera în spațiul public ca niște chivuțe florărese, numai pentru că nu pot să își armonizeze convingerile. Și, mai ales, nu pot să fie de acord că nu sunt de acord… Zânzania intelectualilor, aducătoare doar de prejudicii, are la bază, întotdeauna, promisiunile amăgitoare ale politicienilor, codița băgată de dracul cel degrabă promițător de fală și glorie efemeră.

Făcând pactul cu diavolul, oamenii de cultură ai cetății dau impresia că s-au vândut pe 30 de arginți unor neaveniți, care au știut, la vremea potrivită, să șmecherească tot ce mișcă și să își asigure un trai luxos. Pentru că pe politicienii de pretutindeni nu îi interesează omul, ci puterea și banul. Or, omul de cultură nu asta ar trebui să țintească. O națiune nu poate fi salvată decât prin educație. Iar oamenii politici sunt ultimii interesați să o facă, pentru că ei nu își doresc o națiune salvată ci o adunătură de oameni schilodiți sufletește și intelectual, masă bună de manevră și prosteală.

Ca un popor ce a experimentat Piteștiul și Sighetul, suntem specialiști în a ne distruge elitele, a promova subcultura și a ridica prostia la rang de virtute. Dihonia oamenilor de cultură ne va îngropa orice speranță de schimbare a unui popor ce se transformă, pe zi ce trece, într-o gașcă de creatori de conținut și influenceri ce nu știu a bălmăji alfabetul. Alături de ea, transformarea preoților, altădată esența comunității, în saci de box, chemați doar la nunți și înmormântări, buni de plimbat pentru a arăta ce cool poate fi Isus, va duce țara atât de jos încât nici Lucifer nu o va mai recunoaște.

E trist că țara care l-a avut pe Titulescu ministrul de externe mai poate oferi Europei doar culegători de căpșuni, interlopi și macete, dame de companie și copii de vânzare. Și vina este a noastră, a tuturor. De aceea, rogu-vă, nu vă mai certați. Mergeți și scrieți, vorbiți, arătați oamenilor că lumea înseamnă mult mai mult decât un meci de fotbal la care scuipi semințe și încerci să calculezi ce ai face cu banii dați pe un jucător ce nu își poate silabisi numele.

Vorbiți-le copiilor și adulților deopotrivă, despre cărți și muzică, despre artă. Despre frumos și firesc. Ieșiți în cetate și spuneți oamenilor că banii și puterea nu înseamnă nimic, dar pot distruge totul, în lipsa educației. Iar voi, preoți, ridicați-vă și strigați cât vă țin puterile că lumea este creația Lui, nu a omului și că fără El viața asta, așa cum o știm, va deveni curând amintire. Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă…. Eu asta voi face, cât voi putea.

Adriana Stoicescu

Citeste in continuare

Actualitate

Descoperă Stirispeciale.ro: Ghidul tău complet către jurnalismul autentic

Publicat

pe

De

stirispeciale.ro

Într-o lume dominată de fake news și informații neverificate, Stirispeciale.ro se impune ca o oază de jurnalism autentic și de încredere. Mai mult decât un simplu site de știri, Stirispeciale.ro este o platformă dedicată adevărului, transparenței și responsabilității în media.

Ce face Stirispeciale.ro unic?

 • Verificarea Riguroasă a Informațiilor: Echipa noastră de jurnaliști experimentați verifică cu atenție toate sursele și prezintă doar informații verificate și de încredere.
 • Diversitate Tematică: De la politică și economie la cultură și sport, Stirispeciale.ro acoperă o gamă largă de subiecte, oferind o perspectivă completă asupra lumii din jurul tău.
 • Analize Profunde și Interpretări Relevante: Nu ne limităm la relatarea faptelor, ci oferim analize detaliate și interpretări semnificative ale evenimentelor, ajutându-te să înțelegi mai bine contextul și implicațiile acestora.
 • Focus Pe Comunitate: Ne pasă de problemele locale și de impactul lor asupra comunităților, oferind o platformă pentru a le explora și a găsi soluții.

Stirispeciale.ro: Mai mult decât un site de știri:

 • Comunitate Interactivă: Alătură-te discuțiilor, exprimă-ți opinia și conectează-te cu alți cititori interesați de jurnalismul de calitate.
 • Evenimente și Reportaje Speciale: Descoperă o gamă variată de materiale multimedia, de la interviuri exclusive la reportaje si investigatii, care te vor informa și te vor inspira.
 • Resurse Educaționale: Găsește articole și materiale informative despre media și despre cum să discerni între informații verificate și fake news.

De ce să alegi Stirispeciale.ro?

 • Autenticitate: Ne angajăm să oferim informații veridicate și imparțiale, fără influențe politice sau comerciale.
 • Transparență: Suntem o platformă transparentă, care își asumă responsabilitatea pentru conținutul publicat.
 • Calitate: Echipa noastră de jurnaliști profesioniști este dedicată producerii de materiale informative de cea mai înaltă calitate.

Stirispeciale.ro este mai mult decât un simplu site de știri, este o voce puternică pentru jurnalismul autentic și o platformă esențială pentru o societate informată și democratică. Te invităm să descoperi o lume a informațiilor verificate și a jurnalismului de calitate, alăturându-te comunității Stirispeciale.ro!

Nu rata:

 • Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi zilnic o selecție a celor mai importante știri.
 • Urmărește-ne pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.
 • Implică-te activ: scrie comentarii, participă la sondaje și trimite-ne sugestii pentru a ne îmbunătăți platforma.

Împreună, construim o lume mai bine informată !

Stirispeciale.ro: Adevărul contează!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv11 minute ago

Ubi eadem est ratio, eadem solutio esse debet = Unde se aplica acelasi rationament, se aplica aceeasi solutie

Ati auzit de REPER si de marele lor proiect legislativ, intreaba Emil Pascut de la sindicatul Diamantul? In 2022, o...

Exclusiv11 minute ago

Drumurile naționale din județul Giurgiu, din nou fără polițiști rutieri

Pe DN 6 din localitatea Mihăilești s-a produs un nou accident rutier soldat cu o victimă. La acel moment pe...

Exclusiv18 ore ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII – A) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care...

Exclusivo zi ago

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea de popi

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea...

Exclusivo zi ago

Cetățenii au fost nevoiți să aștepte până când la locul accidentului sa soseasca un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, de la o distanță de peste 60 km

Șeful IPJ Giurgiu a lăsat drumurile naționale fără polițiști rutieri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol Pe DN 6 ce...

Exclusiv2 zile ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI – adeverinte false pentru credite pe numele unor politisti, mai rau ca la ultimii infractori! Maine, orele 13.00

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro! Am...

Exclusiv2 zile ago

Politistii, fie activi sau pensionari, ghinionisti sa fie contemporani cu narcisistul sef al DGF, sufera consecintele

Despre erori si umbre la DGF! Despre narcisistul sef al DGF, salariul de excelenta si sporul de izolare!, dezvaluie Emil...

Exclusiv3 zile ago

Nu e logic ca lipsa de transparenta a Directiei Generale Financiara din MAI ascunde o greseala?

Aspectul care deranjeaza cel mai mult la Directia Generala Financiara din MAI este lasitatea, lipsa de barbatie. A fost si...

Exclusiv3 zile ago

Federatia Politistilor de Penitenciare pune in discutie interpretarea diferită din unități, cu privire la decontarea serviciilor turistice pentru cei care au efectuat concediu de odihnă anul trecut și au depus documentele justificative decontării in acest an

In data de 16.02.2024, incepând cu ora 10.30, a avut loc ședinta dintre conducerea ANP- federatii sindicale și conducerile unităților...

Exclusiv5 zile ago

Compromisul (in)justitiei prahovene pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu

Ne intrebam intr-un articol, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns...

Exclusiv5 zile ago

Pensionările cele mai multe se remarcă în rândul polițiștilor/MAI este total debusolat în privința măsurilor pe care ar urma să le ia în privința evitării dezastrului

Mai bine de un an în urmă, eram singura voce sindicală care a avertizat că majorarea vârstei de pensionare în...

Exclusiv5 zile ago

Conducerea IGPR nu a consultat organizațiile sindicale pentru acordarea majorărilor polițiștilor din subordine, în special pentru structurile DOS, DCCO

În data de 08.02.2024, începând cu ora 15:45 la sediul IGPR a avut loc o întâlnire între conducerea instituției și...

Exclusiv6 zile ago

Caracatița WHITE TOWER in orasul (Republica) lui Caragiale (XII)/Funcționarii Primăriei rămân în arest la domiciliu!/Noi plangeri penale!

Vorbim despre cea mai mare fraudă imobiliară din istoria Ploiestiului, cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Investigaţiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu mașina de serviciu și la Tribunal! Martorii care au mintit la comanda procurorului „Portocala” intr-un dosar fabricat

Imagini incredibile ne-au fost trimise pe adresa redacției de un cititor. Angajații Direcției Silvice Prahova folosesc mașinile instituției și pentru...

Exclusiv6 zile ago

„Decăpusirea” sistemului ar trebui să inceapă cu cei care l-au căpușit până la sufocare

In data de 14.02.2024, incepând cu orele 12.50, a avut loc intâlnirea on-line, intre conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor ,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!