Connect with us

Administratie

Si ducem ipocrizia mai departe/Si de acolo am ajuns sef DNA/”Pai fata mea, explica etapa asta”/Sarim etapele de meritocratie si ne trezim in competitia de procuror general al PE

Publicat

pe

„Azi am ascultat unul din cele mai bune interviuri pe care le-am ascultat candva.

Un interviu despre perfectiune, despre perfect picture, despre the best pupil,despre best student, despre the best …

Despre cum ar fi intr-o lume perfecta, cu perfect match, perfect coach, perfect family, perfect job.

Un interviu in care m-am regasit uneori, regretand ca nu am stilistul si make-upul doamnei si nici PR-ul ei. Desavarsit. In final , aveam in fata omul perfect.

Ei bine, pana la un punct ma regaseam. Si eu am copilarit in doua orase, si la mine a venit o profa care m-a ales pentru handbal, nu pentru baschet in generala, si eu ma jucam pe zapada in anii ’80. Diferenta era ca eu ma jucam la bloc, nu la casa, ca tata nu a fost prim-procuror sa primeasca la repartitie o casa. Dar era bine si la bloc.

Sincopele au inceput sa apara cand si eu, ca si ea, eram admise la cel mai bun liceu de mate-fizica din judet. Si eu eram sportiva de performanta, si eu am avut cantonamente, si pe mine cineva m-a selectat in lotul national, pana nu mi-am bulit un genunchi, asa ca nu am mai ajuns acolo. Am continuat si asa, dar eram rezerva, fiindca taica-meu nu era procurorul sef al localitatii, ca in cazul ei.

Eu am fost olimpica, ea nu. Nu am fost vicecampioana europeana, dar eram in clasa a IX-a si a XI-a prima la olimpiada de judet la matematica. Traiam aceleasi vremuri, dar nimeni nu ma trecea la teze ca eram si sportiv de performanta. La mine in clasa a XI-a a fost de ales intre sport si scoala. Si am ales scoala. Nu puteai face si performanta in sport, si scoala la acelasi nivel si la cel mai bun liceu. Prima minciuna.

Pana aici, puteam si eu si mii altii sa construim povestea copilariei perfecte. Bunici la tara, vacante in miros de fan si scaldat. Nu e nimic ce sa nu fi incercat generatiile noastre.

Dupa admiterea la facultate, am inceput sa simt diferentele. Eu nu am avut un tata procuror sef. Eu nu am avut acces la practica in instante si procuratura. La notariat aveam insa un unchi indepartat, unde am facut practica, dar nu m-a luat stagiara dupa facultate, ca erau o casta inchisa si eu eram nepoata de afin de gradul IV. Eu am ales procuratura pentru ca mi se parea mai usor examenul atunci, fara cod civil si de procedura.Pentru ca da, eu am dat examen pentru intrarea in profesie, la Bucuresti, la nivel national, in vreme ce in generatia lor s-a mers pe repartitii.

Si pe mai departe, diferentele dintre cariere tind sa se accentueze si au o mare sincopa, Presupunem ca am ajuns pe puterile si fortele noastre doamna procuror de tribunal, si eu jude de tribunal.

Acolo lipseste cum a ajuns ea din procuror de tribunal procuror general al Romaniei. Eu nu aveam tata procuror, prieten cu doamna Macovei. Din interviu lipseste cu desavarsire ce a recomandat-o si cui sa ajunga direct procuror general al Romaniei din procuror de parchet de tribunal, fara examen. Dar marsam pe corectitudinea in profesie. Fara explicatii, cum ai ajuns la 30 si ceva de ani supremul procuror.

Si ducem ipocrizia mai departe. Si de acolo am ajuns sef DNA. Pai fata mea, explica etapa asta, cu toata condescendenta pentru tatal tau decedat. Nici al meu nu mai este, dar el nu a fost procuror sef. Cum s-a intamplat minunea? Cu cine a fost domnul Lascu coleg? Ca ai fost colega cu fostul meu sot si nu am auzit sa fi fost geniala.

Nu imi place nici ca nu a avut iubiti in liceu. 4 ani de adolescenta petrecuti intre scoala si baschet si nimic mai mult. Ca nu aveai timp ca erati 10 fete in echipa de baschet. Eu am avut doi iubiti, am trait atunci, si am mai fost si premianta, nu am zis niciodata ca nu aveam timp de baieti. Perfect match for you Eu imperfecta. Dar eu aratam in liceu intr-un fel si amandoi m-ar lua si azi de nevasta :)))))

Si uite asa sarim etapele de meritocratie si ne trezim in competitia de procuror general al PE. Nu e corect.

Domnia sa nu a dat examenul de procuror de pe langa Curtea de Apel. Mai departe nici nu mai mergem cu gandul. La 45 de ani un copil nu mai vine din senin, cata vreme mi-as fi dedicat anii intregi profesiei. Insa pe mine nu m-ar face nimeni eroina. Nici tata din mormant, ca nu a fost prieten cu Macovei, domnisoara Codruta.

In 2 ani si jumatate de parchet am facut mai multe rechizitorii. Nu mi-a folosit la nimic, ca nu am avut ambasade in spate sa ma sustina. Nici nu am cantat prin vii.

Insa doamna Kovesi, cand o sa doresc sa intru in politica, va rog sa imi imprumutati PR-ul. Si stilista, si cosmeticiana. Si la final, chiar destinul asta exemplar! Cu engleza ma descurc eu!

#cumamratatfunctiadeprocuroreuropean”, scrie judecătoarea Lupea pe Facebook.

 

Administratie

Două ordine ale ministrului apărării naționale, ambele modificând prevederi referitoare la personalul aeronautic din aviația militară, au intrat în vigoare săptămâna trecută

Publicat

pe

De

Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.15 pentru completarea specialităților de personal aeronautic prevăzute în Statutul personalului aeronautic din aviația militară a României, aprobat prin Legea nr. 35/1990, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 125 din 14 februarie.

Prin noile prevederi au fost completate specialitățile de personal aeronautic din categoria navigatorilor de sol, prevăzute în Statutul personalului aeronautic din aviația militară a României, astfel:

♦ pilot la distanță – personalul care execută programarea și/sau controlul de la distanță, prin stațiile de control terestre/aeriene/de la bordul navelor, în zbor și pe suprafețele de manevră, a aeronavelor fără pilot/echipaj uman la bord, cu masa maximă la decolare mai mare sau egală cu 150 kg;

♦ operator la distanță – personalul care execută programarea și/sau controlul de la distanță, prin stațiile de control terestre/aeriene/de la bordul navelor, în zbor și pe suprafețele de manevră, a aeronavelor fără pilot/echipaj uman la bord, cu masa maximă la decolare mai mică de 150 kg;

♦ operator sarcină utilă – personalul care execută controlul de la distanță, prin stațiile de control terestre/aeriene/de la bordul navelor, în zbor și pe suprafețele de manevră, al sarcinii utile acroșate aeronavei fără pilot/echipaj uman la bord, al senzorilor, sistemelor de comunicații și informatică și sistemelor de armament, mai puțin al acelor elemente care fac parte din configurația standard de zbor.

În  Monitorul Oficial nr. 133, din 16 februarie, a fost publicat Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.18 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind selecția și expertiza medicală și psihologică a personalului aeronautic care desfășoară activități aeronautice militare, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.162/2023.

Au fost modificate dispoziții din două articole, 4 și 12. Pentru o mai bună înțelegere, redăm art. 4 alin. (2) în întregime, modificarea fiind evidențiată prin culoare: Fac obiectul expertizei medicale și psihologice:

♦ personalul aeronautic care se prezintă pentru revalidarea, suspendarea sau reînnoirea certificatului medical și psihologic;

♦ personalul aeronautic navigant care efectuează trecerea la exploatarea unei noi categorii de aeronave/parașută;

♦ personalul aeronautic care reia activitățile aeronautice, după întreruperi din motive medicale, după evenimente de zbor, la cererea comandantului unității militare/instituției în care își desfășoară activitatea persoana expertizată, la propunerea medicului unității sau la recomandarea din cadrul vizitei medicale periodice;

♦ personalul aeronautic care se prezintă pentru încadrarea în altă grupă de personal, în alte situații decât echivalențele de aptitudine medicală și psihologică prevăzute la anexa nr. 1;

♦ personalul aeronautic din alte state dislocat pe teritoriul național, care desfășoară activități aeronautice militare în România, la solicitarea instituțiilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională
sau autorității vamale sau în condițiile prevăzute în înțelegeri tehnice.

De la art. 12 a fost modificat alin. (2): Expertiza medicală și psihologică a personalului aeronautic din grupa a II-a se efectuează anual, cu următoarele excepții:

♦ pentru personalul din subgrupa IIa (piloți/studenți pe avioane de transport și pe elicoptere; piloți de încercare pe avioane de transport și pe elicoptere) cu vârsta peste 45 de ani, expertiza medicală se efectuează semestrial, fără probe specific aeronautice;

♦ pentru personalul din subgrupa IIb (parașutiști), expertiza psihologică se efectuează o dată la doi ani.

Art. 5 din norme a fost completat cu încă un alineat: Elevii și studenții din instituțiile militare de învățământ de aviație efectuează expertiza medicală și psihologică corespunzătoare grupei de personal pentru care urmează cursurile de pregătire sau instruire.

În anexa nr. 1 din morme sunt prevăzute cele patru grupe de clasificare a personalului aeronautic în vederea selecției și expertizei medicale și psihologice și modul de desfășurare a probelor specifice medico-aeronautice. De la punctul A, au fost modificate dispozițiile de la grupa a IV-a, adăugându-se noile specialități aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.15, astfel:

♦ subgrupa IVa – controlori de trafic operațional, controlori cu interceptarea – navigatori radar; operatori aeronave fără pilot, mai grele de 150 kg; piloți la distanță;

♦ subgrupa IVb – navigatori de sol dispeceri; controlori aerieni în poziții înaintate; operatori aeronave fără pilot, mai ușoare de 150 kg; meteorologi; operatori la distanță;

♦ subgrupa IVc – personal tehnic ingineresc de aviație, personal tehnic ingineresc de comunicații aeronautice și informatică și de sisteme terestre de navigație aeriană și control spațiu aerian; alte cadre militare din statele majore și centrele de operații aeriene ale unităților de aviație, care execută planificarea, coordonarea, dirijarea aeronavelor la sol sau pe suprafețe, cadre militare, soldați și gradați profesioniști și personal civil din MApN și din alte instituții sau structuri care desfășoară activități aeronautice militare; operatori sarcină utilă.

Personalul aeronautic din sub-grupa IVa clasat apt, este apt și pentru subgrupele IVb și IVc, iar personalul aeronautic din subgrupa IVb clasat apt, este apt și pentru subgrupa IVc (I. Nedelcu).

Citeste in continuare

Administratie

Combaterea eficientă a corupției, a marii corupții, indiferent de tensiunile sociale sau preocupările generate de contextul politic, a fost, este și va fi o temă de mare interes pentru toți cetățenii

Publicat

pe

De

„Dar acest an important pentru societatea noastră, în care vom avea toate tipurile de alegeri posibile, îmi doresc ca DNA să îl gestioneze ca o instituție de elită. Să ignore zgomotul de fond, să își facă doar datoria, să facă performanță. Nu în principal pe criteriul cantitativ, ci referitor la calitatea dosarelor întocmite, confirmată de soluțiile obținute în instanță.
Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis azi colegilor din DNA la bilanțul pe anul 2023.
Felicitări domnului Procuror-șef Marius Voineag și echipei sale pentru tot ce au realizat în anul trecut! De la țintele fixate prin PNRR ori prin strategiile naționale sau sectoriale, în special Strategia Națională Anticorupție și Strategia de Dezvoltare a Sistemului Judiciar, la un regulament nou al instituției, la provocări legate de resursele financiare, de personal.
Am încredere că și de aici înainte colaborarea instituțională Ministerul Justiției – DNA va lucra la fel de eficient în aceeași direcție: de întărire a încrederii populației în sistemul de justiție”, a precizat Ministrul Justiției, Alina Gorghiu.
Citeste in continuare

Administratie

Discursul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, la prezentarea raportului de activitate pe anul 2023 al Direcției Naționale Anticorupție

Publicat

pe

De

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne:

(…) Ministerul Afacerilor Interne are, după cum se știe, o relație structurată, instituțional și legal, cu Direcția Națională Anticorupție. Principiul se derulează pe trei paliere: un palier de cooperare operativă, un palier de cooperare în domeniul resurselor umane și un palier de cooperare în domeniul pregătirii profesionale, să îi spunem.

În ceea ce privește partea de cooperare operativă, Ministerul Afacerilor Interne furnizează Direcției Naționale Anticorupție date și informații cu privire la indicii, fapte de corupție presupuse, în special prin Direcția Generală Anticorupție din MAI, Direcția Generală de Protecție Internă, Direcția de Operațiuni Speciale și Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române.

În același timp, furnizăm suport operativ, în special prin D.O.S. și D.I.C.E., dar și criminalistic, prin structurile Poliției Române.

Nu în ultimul rând, furnizăm suport operativ în teren, prin Jandarmerie și Poliția Română, în unele operațiuni, cum ar fi flagrante, descinderi, percheziții. Sunt, în general, operațiuni de risc, care reclamă protecția celor care le desfășoară.

În ceea ce privește resursele umane, DNA are în schemă 370 de polițiști judiciari, 41 de posturi sunt vacante, deci avem 329 de poziții ocupate. Nu aș vrea aici să creez confuzie; există aparent o disonanță între cifra pe care o furnizez și cifra pe care o vedeți acolo pe tabel, pe afiș, diferența între 350 de procurori anunțați de DNA și 370 anunțați de Ministerul Afacerilor Interne e dată de cei 20, rectific, polițiști, nu procurori. Cei 20 de polițiști sunt cei care lucrează la EPPO.

Vă spun asta pentru că avem o presă foarte atentă și nu aș vrea să fiu taxat făcând greșeli. DNA nu poate să facă greșeli; numai eu aș fi putut greși cifra, și să știți că diferența este la EPPO. Pentru noi sunt tot plecați, pentru DNA nu sunt la DNA, că sunt la EPPO, dar EPPO se sprijină pe structura de suport a DNA în România.

În ceea ce privește pregătirea profesională, sigur, MAI contribuie cu expertiză în domeniul tehnic, criminalistic, operativ, dar la rândul său, DNA contribuie cu expertiza specifică în domeniul urmăririi penale.

Vreau din capul locului să spun că această cooperare va continua, va continua cu loialitate, așa cum ne cere Constituția, dar va continua și cu deplina convingere că numai împreună putem să potențăm și rezultatele DNA și ale MAI. E o provocare comună, o muncă în echipă și succesul este împărțit întotdeauna.

Fără rezerve voi sprijini această cooperare, am îndemnat întotdeauna echipele cu care am lucrat să lucreze în echipă și să joace în echipă. Spiritul de echipă este foarte important.

Acum știu că pe dumneavoastră vă interesează poate cel mai mult ce o să spun despre polițiștii judiciariști detașați. Vom continua, în ultimul an au fost numai 66 după cum știți, avem alte 28 de cereri în analiză, vom continua într-un ritm cum să îl numesc, allegro ma non troppo, dacă tot am început cu muzică, cu imnul național cântat de un cor foarte frumos să menținem în ritmul acesta discuția, dar sigur trebuie să avem grijă și de nevoile MAI și avem aici o bună cooperare și cu dumneavoastră și cu DIICOT cu toate discuțiile de parcurs.

Ați spus, domnule procuror șef DNA, că există încă un cost ridicat al corupției și că prioritizați acțiunile DNA în acele zone care au un impact pe cetățeni. E foarte bine. Vă rugăm să aveți în vedere și zonele care au un impact pe bugetul de stat, care știți, temporar suferă, că tot suntem în lumea finanțelor, iar aici inevitabil mă duce gândul și la bugetul de stat care suferă pentru că se practică în continuare pe scară largă o evaziune fiscală și ea este însoțită invariabil de corupție.

În general, când am vorbit de DNA de-a lungul anilor atenția s-a concentrat pe mediul politic și era si firesc, dar ce se constată și constat, dacă vreți un punct de vedere personal și l-am mai spus aici la bilanțul DNA, este că trebuie să acordăm în egală măsură atenție unei zone pe care aș denumi-o de oligarhie administrativ-financiară, adică o serie de funcții din aparatul administrativ de stat  care sunt ocupate ani de zile de cam aceleași persoane și unele dintre ele poate capătă sentimentul impunității.

Sunt date, informații certificate de către instituții ale statului român că avem acolo corupție, evaziune fiscală favorizate de acte de corupție administrativă, în special în zona vamală, în zona fiscului în general oriunde se manipulează banii și valori financiare și cred că trebuie să ne preocupăm în aceeași măsură cel puțin așa cum în mod legitim firesc trebuie să ne preocupe corupția politică și corupția administrativ-financiară la fel de grav și sunt convins că procurorii dumneavoastră înțeleg perfect ceea ce vreau să spun.

Legat de viitor de perspectivă chiar dacă dumneavoastră v-ați referit mai mult la partea de bilanț cum e și firesc cred că pur și simplu trebuie să urmați un program de lucru care e dat chiar de proiectul dumneavoastră de candidatură care s-a concentrat acolo pe mijloace manageriale, tehnici de multiplicare a efectului disuasiv, ați vorbit de digitalizare în acel proiect, ați vorbit de pregătire profesională și de concentrarea pe recuperarea produsului infracțiunii. Cred că sunt zone unde de asemenea trebuie să insistați în perspectiva.

În sfârșit am promis că mă limitez la câteva considerații din perspectiva de ministru al Afacerilor Interne, nu aș vrea totuși să șochez contrazicând tradiția politică românească și nu o să mă țin de cuvânt, o să fac doua trei remarci și din perspectiva strict judiciară.

În 2022 a marcat adoptarea unei legi importante privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție și aș vrea să spun ce am spus și atunci că soluția adoptata din punctul meu de vedere este una temporară și a fost dată de o serie de parametri pe care nu îi putem schimba, ca ministru al Justiției, respectiv poziția foarte fermă a CSM cu privire la soluția ulterioară desființării SIIJ și presiunea obținerii acelui obiectiv care îl aveam nevoie respectiv încheierea mecanismului de cooperare și verificare, obiectiv care ne-a deschis o perspectivă și în privința extinderii la Spațiul Schengen, pentru că după cum știți în mod incorect se făcea deseori asocierea între mecanismul de cooperare și verificare și Spațiul Schengen. Deci era absolut necesar să procedăm la desființarea SIIJ în 2022 și nu o puteam face decât într-un fel în care să se obțină  sufragiile CSM, dar am spus atunci și o repet astăzi că eu o văd doar ca o soluție temporară și asta rămâne o temă sigur poate nu pentru anul acesta și nu pentru DNA cât pentru Parlament și Guvern și CSM în perspectivă.

 Repet, e un punct de vedere personal.

După cum cred că tot în perspectivă, începând de la anul încolo, pe o plajă de mult mai mulți ani, ar trebui să începem să reflectăm la ideea de modernizare instituțională a D.N.A., de a evalua dacă modul de organizare, arhitectura, întinderea în teritoriu, structurarea unităților teritoriale ale D.N.A. mai corespund provocărilor prezente sau dacă nu cumva sunt rămase oarecum în urmă, ele fiind gândite în urmă cu douăzeci și mai bine de ani.

Și cu aceasta cred că am spus destul și îmi cer scuze dacă am abuzat de răbdarea dumneavoastră!

Încă o dată, în încheiere, vă doresc mult succes, și dumneavoastră și colegilor procurori, tuturor celor care lucrează în D.N.A. și așteptăm, anul viitor, să vedem ce surprize ne prezentați la bilanț!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv1 minut ago

Grup de interese “organizat” aflat in proximitatea premierului Marcel Ciolacul

Prin targul municipiului Buzau circula fel si fel de vorbe de duh privitor la prietenia actualului premier si deputat de...

Actualitate11 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv18 ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv19 ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusiv23 de ore ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusiv23 de ore ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusiv23 de ore ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusiv23 de ore ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusiv23 de ore ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!