Connect with us

Actualitate

Viața de sindicalist profesionist/Caz concret: Sindicatul Liber Massa și Sindicatul Massa Industrie

Publicat

pe

Cam așa începe discuția cu un muncitor din Yazaki, sindicalist convins acum 3 ani, dar care, în timp, exact ca și Traian Băsescu, „a reevaluat problema” și și-a dat seama că nimic din ceea ce se întâmplă nu e în interesul lui. Tema e desigur afacerea sindicală, se câștigă bani mulți, se pare în mod ușor, iar cei mai defavorizați sunt tocmai muncitorii de rând plătiți cu salariul minim pe economie și marginalizați de conducerea companiei.

În 2015, cu surle și trâmbițe, Constantin (Costin) Aldescu, liderul sindical de la Yazaki a fost tras pe linie moartă. S-a mai scris în presă despre el (https://bit.ly/2TS4PfI). După o grevă spontană, apar noi personaje în joc, dintre care unul foarte important: Andrei Valentin Bogdan. Individul reprezintă Sindicatul MASSA BNS – o nouă forță care promite mult și livrează puțin!

În 2015, la Yazaki zburdau pliante, promisiuni și oameni convinși (ce mai că lăcrimau forțat ca în fostele ședințe PCR!). Toți promiteau marea cu sarea muncitorilor. „Dacă sunteți cu noi,… vacanțe prin Sindicat la preț mic, cheltuieli medicale decontate, un nou contract colectiv de muncă la care nu visați, telefoane gratis” (să fim serioși!) etc. Oferta părea efectiv de nerefuzat pentru că o adeziune la MASSA BNS costa doar 1% din salariu. Aici poate mulți zic că e o sumă mică, dar puterea stă în acte de fațadă, în manipularea maselor!

La momentul actual, 1% dintr-un salariu minim pe economie e circa 20 lei lunar (un banal pachet de țigări și o bere la PET, din aia mică). Prin urmare, de ce să nu sacrifici aceste mici vicii în speranța altor beneficii? E un preț mic de plătit! Totuși, dintr-un simplu calcul vedem că, în cazul în care „sindicatul” are 2.000 de membri, veniturile lunare ale liderilor sunt de 40.000 lei pe lună, cam 480.000 lei pe an (circa 100.000 euro!). Parcă deja miroase a afacere profitabilă! Mai ales că poate reușești să strângi 5.000 – 7.000 de membri, deja ne apropiem de un 500.000 euro anual! Bine, mai împarți cu „prietenii”, dar suma e frumoasă!

Oricum, aproape niciun membru înscris în sindicatul MASSA nu a beneficiat de nimic (mai puțin de privilegiul plății lunare a cotizației de membru). Excepție au făcut doar liderii care, ca orice „șefi respectabili”, și-au tras partea!

Dar, totuși, cine conduce MASSA și cam ce preocupări au aceste persoane? La cea mai mică verificare a unor documente publice aflăm că MASSA nu e doar… MASSA, că de fapt sunt două MASSA: Sindicatul Liber Massa și Sindicatul Massa Industrie. Logica organizării acestor două entități poate ne-o va explica Poliția Română sau ANAF! Sunt, totuși, niște lucruri în care o simplă anchetă jurnalistică s-ar poticni, dar instituțiile își vor face treaba în final!

Dar revenim la lideri. Andrei Valentin Bogdan, președinte al Sindicatului Liber Massa a convins 2.000 de muncitori din Yazaki să adere la sindicat, după doar o zi de la formarea acestuia. Performanţă remarcabilă! (https://bit.ly/2ToTaob). Vecinul său, Andrei Pană, este președintele Sindicatului Massa Industrie. Ambii au beneficiat de alocarea unor locuințe sociale construite de către Asociația Habitat for Humanity (și alocate de către o comisie în care membrii erau funcționari ai Primăriei Ploiești). Faptul că Andrei Valentin Bogdan a fost membru al Tineretului Social Democrat (PSD) și consilier personal al primarului Andrei Liviu Volosevici nici nu mai contează, o fi coincidență.

Când vorbim de locuințe sociale ne gândim la mici apartamente, pentru persoane nevoiașe. Nu e chiar cazul nostru, din moment ce indivizii locuiesc într-o zonă rezidențială respectabilă, în vile tip duplex pe care un muncitor simplu din sindicatul lor nu și le-ar permite. Nu mai spunem că toate astea sunt obținute la o vârstă fragedă, undeva până în 35 de ani. Nici nu merită menționat faptul că din 8 locuințe planificate au fost construite doar cele două în care stau Andrei Bogdan și Andrei Pană. Asta poate e doar o coincidență nefericită pentru restul muritorilor de rând și fericită pentru ei (https://bit.ly/2gl5NOX). Că Massa are sindicat în SGU Ploiești (S.C. Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti S.R.L.) care e în subordinea Primăriei nu mai zicem nimic. E posibil să fie doar o altă coincidență politică. Doar sindicatele nu sunt surse de bani și voturi, nu?!
Că tot vorbea liderul Bogdan de politica zâmbetului, ar mai fi de spus că George Călugareanu folosește un permis de handicap, emis de SGU Ploiești, și ocupă orice loc de parcare dorește. Cum se poate ca un serviciu de gospodărire urbană să emită permise de handicap, iarăși e de analizat.

Oricum, Massa nu pare a fi nici mai mult nici mai puțin decât o afacere de familie. La Sindicatul Massa Industrie il avem președinte pe Andrei Pană, vicepreședinte pe Livia Bogdan, trezorier pe Gabriela Matac. La Sindicatul Liber Massa îl avem președinte pe Andrei Valentin Bogdan,  trezorier pe Alexandru Sebastian Matac. Coincidență sau nu, Andrei Pană și Andrei Valentin Bogdan sunt vecini, Livia Bogdan e soția lui Andrei Valentin Bogdan, iar Alexandru Sebastian Matac și Gabriela Matac sunt de asemenea în relații de rudenie și prietenie cu toți ceilalți. Nu mai vorbim de faptul că Alexandru Sebastian Matac a beneficiat și de un apartament gratuit de la primăria Ploiești (https://bit.ly/2SzQG9C). Mai e de luat în considerare „corectitudinea” celor implicați.

Dacă aruncăm un ochi pe profilele de Facebook ale indivizilor vedem destule excursii în străinătate, puțină opulență, dar nimic exagerat. Totuși, cum se face că niște indivizi fără loc de muncă o duc așa bine? Poate banii muncitorilor de la Yazaki sunt „bine” utilizați? Cel puțin cheltuielile de întreținere ale familiilor Bogdan și Pană sunt „asigurate”, sindicatele Massa au sediul în casele lor, mașinile personale se alimentează cu bani sindicali – doar când merg la cârciumă e în interes de serviciu, se mai văd cu membri de sindicat! Oricum, se pare că oamenilor le priește viața de sindicalist profesionist! Vom reveni. (Paul D.).

 

 

 

 

Actualitate

Participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor

Publicat

pe

De

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 12:00, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat de Administrația Prezidențială la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor.

Organizațiile neguvernamentale s-au implicat în mod activ în ultimii ani în creșterea rezilienței României în fața unor provocări multiple sociale, economice, sanitare sau de mediu.

Evenimentul, la care vor participa și Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, oferă oportunitatea ONG-urilor să prezinte în special proiecte de mediu și încurajează sectorul guvernamental și mediul academic să preia bunele practici dezvoltate și promovate de societatea civilă în acest domeniu. Intervențiile la nivel înalt vor fi urmate de două sesiuni de prezentare a unor proiecte și bune practici privind educația pentru mediu și implicarea comunităților în tranziția verde.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care au adus o contribuție esențială în ultimii ani la protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice în România. Proiectele pilot prezentate în domeniile educației ecologice, biodiversității, economiei circulare și tranziției energetice au potențial de a fi replicate pentru un impact pozitiv extins.

Citeste in continuare

Actualitate

Mamasisotie.ro: Ghidul Complet pentru o Mamă și Soție Modernă din România

Publicat

pe

De

blog mamamasisotie.ro

Descoperă Universul Mamelor și Soțiilor pe Mamasisotie.ro: O Sursă Inovatoare de Inspirație și Sfaturi

Femeile din România, coloana vertebrală a societății, navighează cu dexteritate prin multiple roluri: mamă, soție, carieristă și membru activ al comunității. În universul lor plin de provocări și satisfacții, un spațiu virtual se remarcă prin lumină și sprijin: mamasisotie.ro. Mai mult decât o platformă, este un univers în sine, unde femeile găsesc nu doar informații, ci și o comunitate empatică, înțelegătoare și solidară.

blog mamamasisotie.ro

O oază creată de femei, pentru femei

Mamasisotie.ro se distinge în peisajul digital prin conținutul autentic și relevant pentru femeile din România. Abordând o varietate de subiecte care acoperă toate aspectele vieții femeii moderne, blogul devine o sursă de inspirație și informație, susținând și educând cititoarele sale într-un mod inedit și personalizat.

Darul Mamasisotie.ro pentru comunitatea femeilor din România:

1. Sfaturi Pragmatice pentru Mamă și Soție:

Mamasisotie.ro nu doar oferă sfaturi, ci construiește conexiuni autentice cu cititoarele. Fie că este vorba despre gestionarea timpului, organizarea familială sau rezolvarea conflictelor, blogul oferă soluții practice și aplicabile în viața de zi cu zi.

2. Articole Inspirationale despre Viața de Familie:

De la articole motivaționale la povești de succes ale mamelor și soțiilor, mamasisotie.ro hrănește sufletele cititoarelor cu încredere și determinare. Fiecare articol este o rază de lumină care le încurajează să-și urmeze visurile și aspirațiile, indiferent de obstacolele vieții.

3. Recenzii și Recomandări Utile:

În lumea dinamică a produselor și serviciilor dedicate femeilor, mamasisotie.ro este un ghid de încredere. Recenziile obiective și recomandările informate ajută cititoarele să ia decizii inteligente în privința sănătății, frumuseții, parenting-ului și multe altele.

4. Comunitate Empatică și Solidară:

Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale mamasisotie.ro este comunitatea sa. Aici, femeile găsesc sprijin emoțional, consiliere și încurajare în momente dificile sau în luarea unor decizii importante.

Impactul Mamasisotie.ro:

Mamasisotie.ro nu este doar un blog, ci o forță care influențează și transformă viețile femeilor din România. Prin conținutul său autentic și diversificat, site-ul contribuie la ridicarea standardelor și la emanciparea femeilor în societatea contemporană.

1. Informație și Educație:

Cu articole bine documentate și expertiză autentică, mamasisotie.ro este o sursă de învățare continuă pentru femeile din toate domeniile vieții.

2. Solidaritate și Empatie:

Comunitatea mamasisotie.ro oferă un spațiu sigur și empatic unde femeile se simt acceptate, înțelese și susținute în drumul lor către echilibru și fericire personală.

3. Inspirație și Motivație:

Fie că este vorba despre carieră, creșterea copiilor sau echilibrul dintre viața profesională și cea personală, mamasisotie.ro oferă modele și exemple de succes care inspiră și motivează cititoarele să-și atingă potențialul maxim.

Mamasisotie.ro – Sursa de Putere și Inspirație pentru Femeile din România

Într-o lume plină de provocări și oportunități, femeile din România găsesc în mamasisotie.ro un aliat de nădejde și o sursă inepuizabilă de cunoștințe, inspirație și solidaritate. Prin conținutul său autentic și divers, blogul devine o voce puternică care împuternicește și transformă viețile femeilor, aducând lumină și speranță în fiecare zi.

Citeste in continuare

Actualitate

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Publicat

pe

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului Ploiesti.

Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiesti, va intra în cursa pentru sefia primăriei condusă în prezent de Andrei Volosevici.

Om cu o vastă experiență în administrația locală, dar si foarte pricepută în campaniile electorale, Dolniceanu spune că avantajul ei este că va putea lucra încă din prima zi. „Eu nu am nevoie să învăț, să înțeleg cum merg lucrurile. Eu voi putea munci pentru ploiesteni încă din prima zi”, a afirmat Simona Dolniceanu.

România în Acțiune este partidul înființat de profesorul universitar Mihai Apostolache, înaintea alegerilor trecute, fiind prima formațiune locală din țară care a reusit să prindă mai multe mandate de consilier judetean.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv3 minute ago

Grup de interese “organizat” aflat in proximitatea premierului Marcel Ciolacul

Prin targul municipiului Buzau circula fel si fel de vorbe de duh privitor la prietenia actualului premier si deputat de...

Actualitate11 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv18 ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv19 ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusiv23 de ore ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusiv23 de ore ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusiv23 de ore ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusiv23 de ore ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusiv23 de ore ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!