Actualitate
PNL, intre milogeala de Rares Bogdan si lupta cu ”pseudo-jurnalistii”

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO):
Un politruc numit de liberali în conducerea radioului public are, zilele trecute o revelație: actuala conducere a instituției greșește grav apelînd la serviciile unor ”pseudo-ziariști”, ”no-name”-uri ale presei atîrnate politic, ceea ce arată clar intențiile de viitor ale postului: implicarea electorală în beneficiul PSD. Întîmplător, ”no-name”-ul respectiv e exact unul dintre cele mai cunoscute nume post-decembriste din media. Unul foarte pe gustul PNL pe vremea cînd îl înfrunta pe Traian Băsescu. E vorba de Corina Drăgotescu.
Aflată pentru o scurtă perioadă în țară, ziarista stabilită de cîțiva ani în SUA se gîndește să antameze o colaborare cu radioul public, în sensul livrării unor corespondențe speciale de peste ocean, mai ales că se apropie vertiginos Oscarurile șamd.
Nici nu apucă să aibă o discuție de principiu cu șefii postului, că în spațiul public explodează o scrisoare a unui membru în CA al Radio, Alexandru Muraru, reprezentantul PNL, în care acesta avertizează, nervos:
”De când Societatea Română de Radiodifuziune este condusă la nivel executiv de dl Georgică Severin, și cel mai probabil având în vedere că urmează doi ani electorali, au început din plin „colaborările” editoriale cu oameni din zona PSD.
Numai în ultimele două săptămâni, presa a relatat cum Corina Drăgotescu – cunoscut jurnalist din zona PSD, marginalizată de media datorită reacțiilor sale inoportune și a ofensivei PSD-iste – și, mai nou, soțul PSD-istei Sevil Shhaideh, au găsit un loc călduț la Radio România Actualități, respectiv Radio România Internațional.
Este evidentă activarea unor comandamente pe linie de partid, de vreme ce altor jurnaliști profesioniști li s-au tăiat colaborările în ultimul an sub diverse pretexte. Alții, la fel de competenți, nici măcăr nu speră să prindă vreo audiență sau o discuție telefonică cu dl Georgică, așa cum, aplaudacii PSD, au avut parte.
Nu este importantă valoarea colaborării, ci faptul că cel mai mare trust media din România a devenit, sub dl Georgică Severin, o parcare a unor pseudo-jurnaliști care și-au pus cariera și numele în slujba PSD sau ai altor camarazi din zona partidului de guvernământ.
În acest moment, credibilitatea SRR este grav afectată! Sutele de profesioniști din SRR sunt astfel marginalizați și munca lor este calcată în picioare, prin aducerea unor no-name-uri sub diverse pretexte, dar cel mai probabil pentru a da satisfacție activului PSD și a impune mesajul PSD în studiourile și programele editoriale ale SRR”.
Ați reținut bine: Corina Drăgotescu, fost redactor-șef al ”Adevărului”, fost membru al conducerii Realitatea Media, fost jurnalist al România TV etc, cu o activitate de 30 de ani în presă, este, pentru omul PNL, un pseudo-jurnalist și un no-name, iar colaborarea ei cu Radioul public e dovada clară a politizării. (Faptul că se vorbește și de soțul Sevilei Shaiddeh nu schimbă cu nimic aberația etichetării Corinei drept ”pseudo-jurnalist” și ”no-name”).
Alexandru Muraru e, ce-i drept, o voce autorizată să decidă cine e ziarist și cine nu. Un produs politic – la pachet cu fratele său – al infractorului liberal Relu Fenechiu, conform nenumăratelor relatări ale presei ieșene, consilier al infractorului liberal Tudor Chiuariu, plasat strategic prin diverse sinecuri de stat, acuzat de furtul unor documente din instituții ale statului, stîrnind pînă și oripilarea lui Vladimir Tismăneanu. Muraru a descins la Radio direct din postul de prim-vicepreședinte al PNL Iași, ca o consolare pentru ratarea parlamentului în decembrie 2016.
Nu e clar ce îl recomanda pentru actuala poziție, dar PNL ne-a obișnuit de mult cu asemenea experimente mediatice, după ce a făcut președinte al radioului dintr-o tăietoare de bandă, al televiziunii dintr-un fost șef al SIE, a trimis în consiliile de administrație rockeri și folkiști șamd.
Că liberalul Alexandru Muraru, trimis politic de partid în conducerea radioului, critică inerenta politizare a postului prin asigurarea serviciilor unuia dintre numele cele mai sonore ale presei mai treacă-meargă, ori că lansează aberații precum așa zisa marginalizare a Corinei Drăgotescu de către restul presei(?!!). Asta mai putem înțelege, prin prisma umorilor personale.
Dar că, din întreaga conducere a PNL (despre lipsa de reacție a confraților de breaslă nici nu mai vorbim), nu s-a găsit nimeni să-i dea o replică, măcar în amintirea vremurilor cînd Corina Drăgotescu se număra printre cei mai incomozi adversari din media ai președintelui Traian Băsescu, cel care a făcut tot posibilul să lichideze liberalii pe vremuri, asta e mai greu de înțeles.
Decît, cel mult, dacă ne amintim cum a ajuns actualul lider al PNL, aproape lichidat politic de DNA la un moment dat, unul dintre cei mai vajnici susținători ai sistemului. (Bogdan Tiberiu Iacob)
P.S.: Interesant de urmărit cum se va termina campania de milogire a PNL pe lîngă ziaristul neatîrnat politic, echidistant și ne-marginalizat Rareș Bogdan pentru a accepta locul unul între candidații la europarlamentare, ca să mai dreagă impresia publică de listă a pseudo-politicienilor și a no-name-urilor.
Actualitate
Marea Britanie, prima misiune pentru apărarea Europei împotriva Rusiei: „Operațiunea Chessman”
Actualitate
Space Force dezvăluie programul „Orbital Watch” pentru protejarea spațiului comercial
Actualitate
Schimbări drastice în achizițiile armatei: Îngrijorări și speculații în industria de apărare

Mesajul clar al Generalului: Tehnologiile se transformă
În inima Deșertului Mojave din California, Șeful Statului Major al Armatei, generalul Randy George, a transmis un mesaj clar industriei de apărare: un cutremur tehnologic se preconizează, iar acesta ar putea afecta profund programele de achiziție la scară largă, inclusiv vehiculele de luptă terestre.
„Sunt legat de capacitatea generală”, a declarat generalul cu patru stele pentru publicația Breaking Defense, într-un interviu recent. „Modul în care facem asta probabil se va schimba… [și] cu ce echipament.”
George a evidențiat rapiditatea cu care tehnologia a evoluat în ultimii ani, sugerând că Armata ar putea reconsidera achizițiile pe care le-a realizat de-a lungul timpului.
Speculații cu privire la reduceri substanțiale
Comentariile sale vin într-un context în care circulă zvonuri larg răspândite că Armata ar putea face reduceri semnificative în portofoliul vehiculelor de luptă terestre. Cu toate că serviciul nu a confirmat încă astfel de măsuri, contractanții din domeniul apărării se pregătesc deja pentru vești proaste, conform surselor din industrie.
„Reduceri sunt doar zvonuri până când nu devin realitate”, a afirmat un oficial din industrie.
Îngrijorări fundamentele pe baza raportului Marathon Initiative
Pentru a înțelege îngrijorările existente, trebuie să ne întoarcem la 2023, când Marathon Initiative, o organizație non-profit axată pe subiecte de securitate națională, a publicat un raport care propunea schimbări drastice în achiziții pentru toate serviciile armate. Raportul recomanda reducerea formatiunilor și a achizițiilor de armament, inclusiv sisteme precum Armored Multi-Purpose Vehicle (AMPV) și progresele în programul de obuzier autopropulsat Paladin Integrated Management (PIM).
Chiar dacă documentul are aproape doi ani iar nu este o publicație guvernamentală, a câștigat tracțiune recentă în cercurile industriei de apărare, în special datorită ascensiunii autorilor săi în structurile de decizie ale Pentagonului.
Încercări de adaptare și inovație
Generalul James Rainey, șeful Comandamentului Viitor al Armatei, ajută la clarificarea acestor întrebări de cerințe și a utilizat experimente precum Proiectul Convergence Capstone 5 pentru a aduce perspective utile conducerii superioare.
„Șeful urăște un anumit tip de echipament. Mi-a spus: ‘Vreau să-l distrug.’ Și eu am răspuns: ‘Nu-ți face griji, a murit deja la PCC5. … [A trecut] de la verde la roșu ca o broască într-un blender’”, a relatat Rainey recent pe scenă.
Așteptări statice în fața incertitudinii bugetare
Industria se pregătește acum să observe ce va fi păstrat și ce va fi eliminat din categorii ce par a se îndrepta spre un viitor incert. „Industria trebuie să stea liniștită și să aștepte următoarele 90 de zile pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile… [pentru că] se schimbă constant”, a subliniat generalul în rezervă John Ferrari.
Cu toate acestea, unele surse din industrie afirmă că este provocator să se ia decizii de afaceri până la publicarea cererii de buget pentru FY26. „Speculațiile se schimbă zi de zi”, a menționat o sursă.
Riscurile reducerilor și impactul asupra lanțului de furnizare
Sursele din industrie subliniază că, dacă Armata decide să oprească o linie de producție activă, efectele negative se vor extinde asupra întregului lanț de furnizare.
-
Exclusivacum 3 zile
Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România
-
Ancheteacum 3 zile
Decontarea serviciilor turistice pentru personalul din apărare și ordine publică în 2025
-
Exclusivacum 4 zile
CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”
-
Exclusivacum 3 zile
Procurorul „aruncat”: Mâna nevăzută a senatorului „Melcilor” asupra justiției
-
Exclusivacum 3 zile
Mușamalizarea organizată: Răspunsuri insălătoare și coordonate de la vârful IGPR
-
Exclusivacum 3 zile
Sâmbăta Mare: Tradiții, obiceiuri și ce nu trebuie să faci in această zi
-
Featuredacum 4 zile
Probleme în sistemul judiciar: Rata scăzută a dosarelor trimise în judecată și creșterea prescripțiilor
-
Exclusivacum 3 zile
Analiză juridică asupra inaplicabilității interdicțiilor din proiectul de lege privind mercenariatul pentru polițiștii suspendați