Connect with us

Actualitate

PSD se poate rupe sub propria greutate

Incisiv

Publicat

pe

În timp ce PNL visează cai verzi pe pereți și, în același timp, dezinformează sistematic opinia publică, iar USR și PLUS se zbat în durerile facerii, există semnale din ce în ce mai consistente că PSD se poate rupe sub propria greutate. Până una alta, o primă certitudine este pierderea majortății în Camera Deputaților. Dacă analizăm realitatea statică, partidul aflat la guvernare, în alianță cu ALDE, mai are posibilitatea să-și treacă legile, inclusiv cele organice, dacă se opintește, și poate completa dinții lipsă ai Guvernului printr-o restructurare făcută în Parlament. S-ar putea să fie însă ultimele semnale ale unei puteri reale în plan legislativ. Cum-necum, s-a declanșat o hemoragie periculoasă în PSD, care poate avea urmări fatale.

PSD este singurul partid din istoria României și, probabil, din istoria lumii, care a schimbat într-un interval atât de scurt doi prim-miniștri, pe unul dintre aceștia reușind să-l dizloce doar printr-o moțiune de cenzură orchestrată de majoritate împotriva propriului Guvern. Ultimii trei prim-miniștri PSD, dintre care unul a fost și președinte al partidului, au creat o alternativă la PSD, partidul Pro România, condus de Victor Ponta, o formațiune extrem de activă și, în ultima vreme, inovativă, care lovește la temelia PSD, cu o forță mai mare decât a reușit până în prezent să o facă opoziția.

Mihai Tudose nu pleacă la Pro România de unul singur. Un alai de pesediști, care au constituit camarila sa politică, îl urmează rând pe rând. Ca să nu mai vorbim de organizația PSD Brăila și de parlamentarii promovați din respectivul județ. Sorin Grindeanu, primul premier PSD de după ultimele alegeri parlamentare, care beneficiază de o sinecură ofertă de Liviu Dragnea și susținută din umbră de către servicii, infirmă din vârful buzelor că ar fi decis să treacă cu arme și bagaje și cu susținătorii săi din Timiș în tabăra lui Victor Ponta. Dar o va face. Pentru că va răspunde ordinului pe unitate. Dronele sistemului au fost convocate. Și vor răspunde ca de fiecare dată chemării. Cei trei foști premieri au fost susținuți fiecare în parte de-a lungul carierei lor de SIE sau de SRI. În echipa acestora sunt alte drone mai mici, care și ele se pregătesc de luptă.

Într-un timp record, conducerea centrală PSD a scăpat din mână câteva centre importante de putere, care, în mod tradițional, în campania electorală au funcționat ca fiefuri puternice, ca motoare de promovare a PSD și de adjudecare a succesului în alegeri. Cel mai important dintre acestea este Bucureștiul. Niciodată în istorie, până la ultimele alegeri locale și parlamentare, nu s-a întâmplat ca PSD să aibă un primar general, să dețină majoritatea în Consiliul Municipal, să aibă primari în toate sectoarele Capitalei, să aibă toate majoritățile în aceste consilii și, în același timp, să dețină majoritatea parlamentară și guvernarea. A fost o șansă fără precedent și care probabil nu se va mai repeta niciodată.

După cum se știe, Bucureștiul, în plan electoral, face muzica. Succesul fără precedent pe care l-a obținut PSD la ultimele alegeri locale și parlamentare se datorează mare măsură victoriei categorice obținute în Capitală. Timp de opt ani, PSD ar fi putut schimba literalmente fața Capitalei. Avea tot ce trebuie. Un primar tânăr și dinamic ca politician, primari de sector aleși și susținuți fără probleme de către cetățenii Capitalei, o mașinărie impecabilă de vot la nivelul Primăriei Generale și a primăriilor de sector, un Guvern care ar fi putut adopta decizii, care să poată schimba în bine viața locuitorilor Capitalei și un Parlament în care ar fi putut fi adoptate actele normative necesare. O simplă rivalitate prost gestionată și dintr-o parte și din alta între doi poli de putere, Liviu Dragnea, în calitate de președinte al unui partid care a obținut o victorie istorică, și Gabriela Firea, având în spate cel mai numeros vot al românilor după cel obținut de președintele în exercițiu. Cutremurul din organizația PSD București pune capăt unora dintre speranțele locuitorilor Capitalei și nu are cum să nu dividă electoratul chiar în acest an, în care vor avea loc două runde importante de alegeri. În aceste condiții, devine problematică obținerea unui nou mandat de către Gabriela Firea și nici primarii de sector nu mai pot avea certitudinea continuității. Este literalmente un autogol, pe care și l-a administrat PSD, iar consecințele la nivel național nu vor întârzia să apară, fie și numai dacă ne gândim că un singur sector din București valorează politic vorbind cât două județe ale României.

Al doilea județ cu probleme este Ilfovul. După București, al doilea fief ca importanță. În Ilfov, în general puterea a fost împărțită între PSD și PNL. Astăzi, ponderea PSD este semnificativ mai mare. Numai că pesediștii din Ilfov sunt și ei rupți între două partide. Partida Dragnea și partida anti-Dragnea. Susținătorii din Ilfov ai Gabrielei Firea sunt numeroși, puternici și cu o influență considerabilă în Parlamentul României. Dar tot acolo, în Ilfov, are și Ponta fanii lui.

Brăila este pierdută în mare măsură ca o consecință a influenței pe care o are acolo Mihai Tudose. La fel se întâmplă și în Dâmbovița, care a fost în mod tradițional un fief PSD, condus cu abilitate și fermitate de Adrian Țuțuianu, exmatriculat recent din acest partid în urma unor neînțelegeri cu Liviu Dragnea și trecut cu arme și bagaje în tabăra lui Vicor Ponta. E clar că multe dintre voturile dâmbovițenilor îi vor lipsi PSD-ului în următoarele runde de alegeri. Dacă pleacă și Grindeanu la Pro România, PSD pierde și ce i-a mai rămas activ din organizația de Timiș.

Ne oprim aici cu această sumară radiografie a stării electorale din perspectiva unui proces care poate marca începutul dezintegrării PSD. Lui Codrin Ștefănescu, devenit secretar general al partidului în plină furtună, într-o furtună internă fără precedent, îi revine o misiunea grea. Dacă nu cumva imposibilă. Cum va strânge Codrin Ștefănescu rândurile într-un PSD care este realmente, cel puțin în unele organizații, în proces de dezintegrare? În cât timp pot fi refăcute și mobilizate organizațiile lovite de tsunami?

În trecere, voi pune în discuție un fenomen aparent ciudat, dar care are legătură organică cu întreg contextul pe care l-am semnalat mai sus. Prin rolul jucat în istoria recentă, PSD a rămas ancorat de câteva dintre personalitățile care i-au dat direcție în ultimii aproape 30 de ani. Cum ar fi de pildă Ion Iliescu. Sau cum ar fi Adrian Năsastase. Sunt personalități extrem de respectate în partid și care, informal, reprezintă centre importante de influență. Aceștia au adepți, fani, admiratori, susținători și protejați în structurile centrale și locale ale partidului. Din nefericire, Liviu Dragnea nu a știut să-și apropie asemenea personalități, din care eu nu am citat decât două, și să utilizeze influența lor pentru consolidarea forței electorale a PSD. În acest context, pierderea Corinei Crețu și mai ales trecerea acesteia cu arme și bagaje în tabăra Pro România, condusă de Victor Ponta , care este cel mai dur adversar din frontul Stângii al lui Liviu Dragnea, nu va fi deloc de bun augur pentru alegerile europarlamentare care urmează. Chiar dacă, în calitate de comisar european, Corina Crețu a intrat într-o coliziune cu Guvernul – sau, pentru a extinde aceaastă logică, chiar dacă Gabriela Firea a intrat într-o coliziune cu Liviu Dragnea – acești vectori politici și în același timp vectori de opinie nu trebuiau sub nicio formă îndepărtați de PSD. Pierderea Corinei Crețu înseamnă nu numai pierderea unui brand, ci și a influenței pe care principalul ei sponsor moral, Ion Iliescu o poate exercita în această campanie electorală. O campanie în care, repet, după cum se prefigurează, nu sunt sub nicio formă utizate experiența și expertiza lui Adrian Năstase.

Să adăugăm la toate considerațiile de mai sus și inevitabila uzură, de care suferă orice partid aflat la guvernare. Un partid care a promis și de la care se așteptau performanțe mult mai mari decât cele pe care le putem consemna acum. În acest an de două ori electoral, este exclus ca populația să nu observe că intrăm în luna februarie, fără a avea un buget. Și fără ca Guvernul sau majoriattea parlamentară să fie capabile să explice cum este posibil acest lucru. Inevitabil,

populația este silită să crediteze teoriile conform cărora Executivul ar fi făcut cheltuieli nesăbuite, pe care nu le poate acoperi prin venituri. Absența bugetului afectează nenumărați jucători economici, dar și importanți jucători politici. Cum sunt primarii, unii aflați în război deschis cu Guvernul, alții organizați pe picior în apărători ai acestuia.

Era vorba ca întreg programul social inițiat de PSD și salutat de cea mai mare parte a populației să fie susținut financiar de un amplu program economic generator de valoare adăugată, de creștere economică solidă, iar motorul acestei creșteri, așa cum s-a angajat PSD în urmă cu trei ani, urma să fie faimosul Fond Suveran de Dezvoltare. Cum și de către cine a fost conceput acest proiect ambițios? De ce nu funcționează? De ce opinia publică nu știe până în acest moment cum e gândit acest fond suveran? În absența lui, care este motorul de dezvoltare accelerată a României?

Aceste mari erori politice și economice, lipsa unei orientări clare tactice și stategice pot alimenta un fenomen extrem de periculos într-un an dublu electoral cum este 2019. Și anume pot genera, într-o oarecare măsură, o dezintegrare a partidului și acel fenomen pe care l-am definit drept o ipotetică rupere a PSD sub propria greutate.

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

Editorial / Microbii în costumele lor scumpe, ce au ajuns șefi peste prostime

Incisiv

Publicat

pe

De

Microbii în costumele lor scumpe, ce au ajuns șefi peste prostime, dau dovadă de o naivitatea  demnă de un titlu nobel de prostie,  dacă ar fi posibil să se premieze mizeria de sub unghiile cu care se scarpină în creștet și cur, de unde iese aceiași materie…Fie ea și cenușie!

Trăim vremurile, nebunilor de funcții,  bețivanilor de putere, hoților de vise și groparilor de oamenii vi, ce au ajuns să se creadă nemuritorii ce decid destine. Din păcate ești doar beat…

Șefu

În ochii tuturor,

ai rămas și  ești

un ilustru trecător,

muritor, ca noi toți,

din păcate șefu,

ești hoț, ce furi destine

tu ai și un preț,

te vei vinde chiar și pe tine.

 

Plătit cu ură, și pândit,

de toți, urât fiind, chiar,

de pe vremea când erai mic,

de cei cu care găinii,

furați, acum abandonandu-i în sărăcie,

chipurile că ai uitat…Te dai domn?

Atunci le ziceai frați!

 

Se schimbă vremea,

în rău,

din farmec, în  sărăcie,

și ce-ai să-mi faci,

ești ca și mine, cum mă faci,

așa îți zici, așa îmi zici…Milog!

Poate citi oricine,

scrisoarea mea,

glas poporului a dat

fiind publicată  cu sânge,

suferință și sărăcie,

din călimara ochiilor, scrisă…Cu ura lor la adresa ta, aprinsă!

Și ce-ți rămâne în urmă?

Vreme urâtă  și sărăcie!

Nobil ai fost?

Dar nu drept și blând.

Ai fost viclean, ești rău.

Și-ți vine răutatea la îndemână,

mai ești și prost, răzbunarea

îți e stăpână.

Cu lingușitorii,

Șefu, tu faci casă bună.

Hrănindu-ți viața,

din a altor alte mii de vieții.

Nu-ți ți cuvântul dat,

Nu-ți vine la îndemână,

Ești un trepăduș viclean.

Artist ești, să înșeli,

cu făgăduințe false,

mulțimea ce o minți

Jigodi-o, ce te joci cu visele lor arse.

Când ai facut-o odată,

nu poți să nu mai minți.

Ai ucis și ucizi,

pe ce-i care ți-au făcut bine.

Cauți  să-i umpli

de pete și de rușine,

Căcat cu ochii…De nobil…

Ce ai lăsat în urmă,

doar urât și sărăcie,

Blestem îți e, aici și-n veșnicie.

Iubită ai?

Pe-a altora…Ce are,

mâinii reci,

și sufletul vândut.

Tu joci politică,

Ea, cu destinul altor bărbați,

barbut…

Că zdreanță știe,

o are, cine dă mai mult!

De fapt, ai și cerut

Pentru spital,

mult mai mult…

O ți prizonieră,

În castelul, din spate,

la același spital?

Zbârcit ești și tu!

Zbârcită e și ea!

Lingușitor tu!

Lingușitoare și ea!

Ce soartă crudă,

în relația voastră,

dezgustătoare

recunoscută doar,

pe rețelele de socializare. (A GHICIULESCU).

 

Citeste in continuare

Actualitate

Pastila zilei/Un condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare pentru proxenetism, inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii

Incisiv

Publicat

pe

De

Constantin Miclau, se poate lauda că este inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii…Un condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare pentru proxenetism, cu un termen de supraveghere de 2 ani şi şase luni în cel mai răsunător dosar cu prostituate de lux din Severin, în care au fost implicaţi politicieni, avocaţi, medici, primari şi oameni de afaceri din Mehedinţi. Dosarul a fost instrumentat de DIICOT Mehedinţi şi s-a judecat la Secţia penală şi pentru cauze cu minori din cadrul Curţii de Apel Craiova.

Şi Miclău este obligat ca pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile, la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin…

Ei bine se poate lăuda că a desființat,  a ras de pe fața pământului un parc și o bucată din faleza Dunării din Drobeta Turnu Severin și și-a tras cort de nunți!Va urma. (A. GHICIULESCU).

 

Citeste in continuare

Actualitate

Cine a mințit în Declarații…? Nicolicea din Parlament ori “Nicolicii” din Administrația publică locală și județeană Mehedinți!?

Incisiv

Publicat

pe

De

Șoc și groază…După ce am publicat cum COMUNISTUL ZIMȚEA a luat cancelaria școlii în Severin și locuiește în ea…Acum vă prezentăm…Clanul Nicolicea, care locuiește în sediul băncii  BANKCOOP din Drobeta Turnu Severin.

Pe strada Aurelian din Severin au fost două sedii de bancă, (Banca națională a României), care a ajuns casă de locuit pentru preafericitul Nicodim și cea de a două bancă, (Bankcoop),care este, casă de locuit pentru preapoliticienii NICOLICEA!

Da ați citit bine și dacă vreți să și vizualizați:

Bankcoop a fost o bancă din România. Înființată în 1990, pe scheletul fostului Centrocoop, Banca de Credit Cooperatist „Bankcoop” a fost a doua „gaură neagră” (după Bancorex) care a secătuit sistemul financiar postdecembrist din România.

În anul 1999, Bankcoop avea 200 de filiale și sucursale și aproximativ 600.000 de depunători. La data de 8 Februarie 2000, Bankcoop a intrat în faliment. Deponenții și-au ridicat banii prin BRD-Societe Generale, plafonul de garantare fiind la acel moment de 54,7 milioane de lei vechi…În Drobeta Turnu Severin, director era Ioan Suru, omul de casă al familiei Nicolicea, familie care la susținut pe vremea PSD-ului,  pe funcția de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, și pe alte funcții: subprefect,  consilier în camera deputaților, șef serviciu în cadrul Parlamentului României, iar acesta în momentul în care Bankcoop a dat faliment,  (în 2000), a facilitat vânzarea sediului băncii, pe care a condus-o din 1993 până la faliment, familiei Nicolicea, la un preț derizoriu! Practic așa și-a  achitat serviciile

Ciudat este că,  acest imobil din imagini, nu apare pe nicio declarație de avere în familia Nicolicea, mai mult dacă privim declarațiile celor trei bărbați Nicolicea: Eugen Nicolicea,  Liviu Nicolicea și Alin Nicolicea,  cei ce dețin Galaxy și cei ce împart dividendele…Neregulile se țin scai de ei.

Cei din clanul Nicolicea și-au inventat niște dividende pe care firma lor nu le-a produs, și  nu apare, la niciunul în declarațiile de avere,  sediul băncii Bankcoop…Deci, pețitorul mâinii justiției, Nicolicea, e vulnerabil.

După ce, în inconștienta lui, a schimbat geografia României, „știți, au scris ziarele, insula Belina nu mai e insulă”, Eugen – mecanicul de la Dreptul la distanță, venind odată în cancelaria liceului Decebal,  turist și s-a întors în Parlamentul României, jurist, el, cel  care nu a venit niciodată la universitatea Spiru Haret, nu a fost văzut nici măcar în timpul examenelor la Severin– a inventat și niște bani în declarația de avere.

În ultima declarație de avere, Eugen Nicolicea a scris că are de încasat peste 110.000 de lei de la Galaxy SRL, o firmă din Drobeta Turnu Severin, între timp, firma s-a mutat la București…Să evite una/alta!

Din Galaxy SRL, conform declarației de interese, Nicolicea deține 50%.

Așadar, dacă numai Nicolicea (care are 50% din părțile sociale, deci dreptul la jumătate din profit) are de încasat dividende de peste 110.000 de lei, atunci profitul Galaxy SRL este de minimum 221.000 de lei, adică de două ori mai mult decât partea lui Nicolicea. Logic?

Păi, să cercetăm la Ministerul de Finanțe, asta e firma…(vezi foto)

Și să vedem și performanțele financiare. În 2016, profit, într-adevăr: peste 52.000 de lei.

În 2015, tot profit: peste 44.000 de lei.

Dar, din 2014 (inclusiv) înapoi pe scara timpului, pierderi. În 2014, de exemplu, aproape 20.000 de lei.

Deci, dacă luăm în calcul tot profitul Galaxy SRL din ultimii ani, nu ies la socoteală mai mult de vreo 96.000 de lei. Din care Nicolicea, care are jumătate din firmă, ar avea dreptul la dividende de vreo 48.000 de lei, nicidecum la peste 110.000 de lei, cum a declarat.

Altfel spus, omul a plusat, din pix, cu peste 62.000 de lei. Nu e mult, dar este…

Ciudat în declarațiile de avere ale lui Alin Nicolicea și ale lui Liviu Nicolicea,  nu apare jumătatea  sumelor  de bani ce apar la Nicolicea Eugen,  deci cine a mințit în Declarații…Nicolicea din Parlament ori Nicolicii din Administrația publică locală și județeană Mehedinți!

Îi așteptăm acum pe cei trei Nicolici, să ne explice cum nu pricepem noi aritmetică și cum, de fapt, dividendele sunt dreptul lor divin la bani când vor, fără nici o legătură cu profitul?!?

Ciudat este că: Eugen Nicolicea ,(PSD), desființează opoziția în capitală,  Rareș Bogdan (PNL), îl desființează pe Nicolicea,  dar în Oltenia, Nicolicea Alin și Liviu,  sunt susținătorii PNL și a lui Rareș Bogdan! Va urma…(A. GHICIULESCU).

 

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri


Știri calde

Actualitate3 ore ago

Editorial / Microbii în costumele lor scumpe, ce au ajuns șefi peste prostime

Microbii în costumele lor scumpe, ce au ajuns șefi peste prostime, dau dovadă de o naivitatea  demnă de un titlu...

Actualitate3 ore ago

Pastila zilei/Un condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare pentru proxenetism, inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii

Constantin Miclau, se poate lauda că este inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii…Un condamnat la 2 ani şi...

Actualitate3 ore ago

Cine a mințit în Declarații…? Nicolicea din Parlament ori “Nicolicii” din Administrația publică locală și județeană Mehedinți!?

Șoc și groază…După ce am publicat cum COMUNISTUL ZIMȚEA a luat cancelaria școlii în Severin și locuiește în ea…Acum vă...

Actualitate3 ore ago

Pe moșia SENATORULUI SIBINESCU…/Să vedeți, mâna dreaptă a lui Călin Popescu Tăriceanu, luptă din plin pentru STATUL PARALEL … Să îl susțină

ALDE Mehedinţi a fost în mod sigur revelaţia ultimului  scrutin parlamentar din anul 2016 în judeţ. A obţinut în judeţ...

Actualitate3 ore ago

Ponta, faci si tu un miting?

(Preluare National  – Catalin Tache): Iata ca probabil si pe fondul ”repatrierii” iminente in Romania, chiar daca nu pe deplin...

Actualitate3 ore ago

Cotroceni all inclusive: Iohannis, la miting cu sefa de protocol

(PRELUARE INPOLITICS.RO): Că președintele Klaus Iohannis a convocat un referendum național de zeci de milioane de euro, dar a uitat...

Actualitate18 ore ago

Revenirea lui Gabriel Oprea pe scena politica, da roade!/UNPR, surpriza alegerilor/Analiza

“Zilele astea toată lumea se concentrează pe soarta partidelor mari. Când, de fapt, adevăratele surprize se întâmplă în cazul celorlalte...

Actualitate1 zi ago

Comunicat de presă/Se solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea

20.05.2019 Președintele UNPR Gabriel Oprea a transmis, luni, Primului-ministru Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă în care solicită intervenția Guvernului României...

Actualitate2 zile ago

SRI nu are competente teritoriale în exterior/ Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații este Coldea?

Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații de securitate nationala si lipsit de cunoștințe juridice poate fi un general...

Actualitate2 zile ago

Ramane sa reflectati cine este si cum se repliaza sistemul paralel!

Iata cum se poate obtine un consens politic absolut in Parlamentul Romaniei, mai ales in Senat, unde cu 104 de...

Actualitate2 zile ago

A dispărut un dosar/denunţ din DNA: pe fostul şef SRI

În decembrie 2015, un om de afaceri, reţinut şi ulterior trimis în judecată de DNA, denunţă la DNA pe fostul...

Actualitate2 zile ago

Sunt primar mă doare în…PARCUL NAȚIONAL…Mă apără judecătorul!

Cum poți construi ilegal într-o arie protejată cu voie de la Romsilva și Tribunal? O fâneață dintr-o zonă protejată dintr-un...

Actualitate2 zile ago

Primarul PSD din municipiul Orșova, Marius Stoica este un PENAL

Primarul municipiului Orşova, social-democratul Marius Stoica, a fost trimis în judecată într-un dosar penal pentru comiterea mai multor infracţiuni, precum...

Actualitate2 zile ago

Editorial/Scrisoarea unui subaltern!

„Chiar dacă umbli năuc zi și noapte ești mai singur și mai marginalizat ca niciodată! Toți te mint, toți îți...

Actualitate2 zile ago

De ce a rupt-o Dragnea cu Carmen Dan!

(Preluare National  – Catalin Tache): Liviu Dragnea i-a dat interzis lui Carmen Dan in campania electorala! Masura radicala, fara precedent...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv