Connect with us

Actualitate

Oare de ce nu se lauda Carmen Dan ca a umilit statul paralel…?/Pe cine ai denuntat pe 9 noiembrie?

Publicat

pe

Iata ca, in sfarsit, actuala putere politica a reusit sa-i arda cateva lovituri zdravene peste ”bot” statului paralel. Iar eroina coalitiei de guvernare este, fara doar si poate, Carmen Dan! Pentru ca ministrul de Interne a facut intr-o singura zi ce nu a facut tot PSD-ul si ALDE la un loc timp de doi ani! Astfel ca este mai mult decat salutar gestul fara precedent al lui Carmen Dan de a denunta mai multe dintre cele 59 de protocoale dezvaluite de noi si care formau ”tentaculele” administrative prin care ”caracatita” statului paralel acaparase statul de drept in Romania. Si, repet, pe data de 9 noiembrie Carmen Dan a denuntat buna parte din protocoalele prin care Ministerul de Interne era legat prin firele nevazute ale acestor documente secrete de structurile de Parchet si de serviciile secrete. Iar gestul lui Carmen Dan este cu atat mai de apreciat cu cat toate aceste protocoale pe care le vom enumera mai jos au fost denuntate unilateral, strict de catre Ministerul Afacerilor Interne, ele incetandu-si astfel efectele chiar incepand cu data de 09.11.2018! Asta desi toate celelalte parti semnatare, de la SRI si SIE pana la Parchetul de pe langa Curtea Suprema si DNA au tacut malc si nu s-au desolidarizt in vreun fel nici macar pana in ziua de protocoale…

Dragnea ar avea toate motivele sa fie mandru de Carmen Dan

Numai ca, surpriza si mai mare decat denuntarea protocoalelor este ca nimeni, dar absolut nimeni nu-si asuma acest merit real! Cand ar fi fost absolut logic ca actuala Putere sa defileze public cu decizia lui Carmen Dan, prima si singura dovada palpabila de pana acum ca, intr-adevar, PSD-ul chiar lupta cu statul paralel. Dar nu, toata lumea tace malc, nimeni nu indrazneste sas coata nici macar o vorbulita pe acest subiect, in frunte cu chiar Carmen Dan. De parca denuntarea ar fi mai secreta decat insasi secretizarea respectivelor protocoale! Si atunci  cum sa nu iti vina sa o intrebi pe Carmen Dan pe cine a denuntat cu adevarat pe 9 noiembrie, atunci cand practic a intrat de facto in istoria cel putin a  Ministerului de Interne, daca nu chiar a Romaniei postdecembriste. Dar uite ca denuntarea s-a facut in cel mai mare secret, nici macar initiatii sistemului neavand inca habar daca ea s-a datorat faptului ca s-a considerat ca protocoalele erau ilegale, nu mai erau de actualitate sau, Doamne Fereste, doar pentru a fi ”smenuite” astfel si inlocuite cu alte protocoale de colaborare… Asadar, felicitari pentru denuntarea protocoalelor care au ticalosit sistemul, Carmen Dan!

Ministrul de Interne a lovit inaintea lui Tudorel Toader

Dar, totusi, de ce va este frica sa va asumati acest merit? Sau pur si simplu nu ati fost lasata sa treceti si la ”next level” al operatiunii? Pentru ca nu cumva in valva publica astfel creata sa nu se ajunga si la deschiderea unor anchete si audierea semnatarilor…? Cu totii, ce-i drept, nume grele ale sistemului, indiferent de barca politica in care se afla acum…? Ca doar nu o fi vorba de o modestie ”radicalizata”, care chiar nu are ce cauta in politica…

Astea au cazut!

Si pentru a nu fi loc de nicio indoiala cu privire la operatiunea ”blitzkrieg” declansata de Carmen Dan iata si lista cu protocoalele denuntate unilateral de catre ministrul de Interne intr-o singura zi.

Cele mai multe protocoale denuntate erau cu Parchetul General condus de Augustin Lazar

Cu precizarea expresa ca in urma decizie lui Carmen Dan, toate aceste protocoale care au fost in vigoare ani buni de zile si prin care s-au paradit poate inclusiv destine si-au incetat automat efectele incepand cu data de 09.11.2018.

 1. Protocol privind cooperarea intre Ministerul de Interne, Serviciul Roman de Informatii, Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, Ministerul Finantelor Publice si Serviciul de Informatii Externe privind combaterea criminalitatii organizate si a coruptiei, a contrabandei, a evaziunii fiscale si a descoperirii societatilor comerciale fantoma.
 2. Protocol incheiat intre Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie si Ministerul de Interne privind punerea la dispozitia  Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie, la cererea acestuia, a unui numar de 6 camere lunar, respectiv 12 locuri, in caminul situat in Bucuresti, str. Paul Greceanu nr. 38, sector 2.
 3. Protocol privind cooperarea intre Ministerul Justitiei, Ministerul Public, Ministerul de Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe si Ministerul Finantelor in domeniul combaterii criminalitatii organizate si coruptiei.
 4. Protocol privind implementarea Proiectului Phare  RO2005/017-553.02.05 – ”Intarirea capacitatii institutionale a Romaniei de protectie a drepturilor de proprietate intelectuala si industriala” intre Ministerul Justitiei, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerul de Interne – Inspectoratul General al Politiei Romane, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, Consiliul Superior al Magistraturii si Autoritatea Nationala a Vamilor.
 5. Protocol de colaborare nr. 385/C/2012 din 28.02.2012/nr. 55/2012 din 28.02.2012 incheiat intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Ministerul Administratiei si Internelor in domeniul consolidarii capacitatii institutionale in domeniul combaterii coruptiei.
 6. Protocol de colaborare nr. 533/C/2014 din 20 ianuarie 2014 incheiat intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, MAI, SRI, ANAF –DGV, ANDM, ANSVSA, APMGR si ARPIM.
 7. Protocol nr. 989/C/2014 din 11.04.2014 si nr. 12/2014 din  04.04.2014 incheiat intre Parchetul de pe langa Inalta curte de Casatie si Justitie si Ministerul Afacerilor Interne  privind cooperarea in domeniul circulatiei rutiere.
 8. Protocol privind cooperarea intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerul de Interne si Consiliul Superior al Magistraturii nr.1426/08.09 2006 –MAI si nr. 821/08.09.2006 – CSM.

Protocoale care si-au incetat efectele strict pentru ca au fost denuntate de Ministerul Afacerilor Interne, ci nu pentru ca erau incheiate pe perioade determinate sau find inlocuite cu alte protocoale, cum s-a intamplat in alte cazuri.

Astea de ce au ramas?

Interesant este insa ca, totusi, Carmen Dan nu a recurs la ”tabula rasa”, deci nu a facut ”curatenie generala”, denuntand toate protocoalele din cele 59 dezvaluite de noi si in care Ministerul Afacerilor Interne este parte semnatara.

Oare de ce nu se lauda Carmen Dan ca a umilit statul paralel…?

Da, ce-i drept, au fost denuntate protocoale importante precum cel privind ”consolidarea capacitatii institutionale in domeniul combaterii coruptiei”. Sau cel al ”colaborarii in domeniul circulatiei rutier”, prin care procurorii beneficiau de favoritisme in trafic mai ceva decat demnitarii. Dar, totusi, alte protocoale nu au fost denuntate. Unele extrem de interesante. Cum este

”Protocolul de  colaborare privind cooperarea in situatia unor evenimente deosebite pentru ordinea si linistea publica, incheiat cu Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie” ; ”Protocolul de colaborare privind imbunatatirea activitatii de urmarire penala, incheiat cu Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie” ;

Procurorii fortau cu protocoalele in instanta

” Protocolul de colaborare privind metodologia de evidenta si circulatie a dosarelor intre Parchete si organele de cercetare penala din structura Ministerului de Interne, incheiat cu Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie” ; ”Protocolul de colaborare nr. 790/2005 incheiat intre Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directia Nationala Anticoruptie”, dar  mai ales ”Protocolul de colaborare nr. 861/C/2010 incheiat intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Ministerul de Interne  privind avcesul la bazele de date aflate in administrarea MAI”. Protocoale care, desi au dus in cele din urma la ”ingenuncherea” politistilor si punerea lor practic ”la cheremul” Republicii Procurorilor, inca nu au fost denuntate. Accentuand astfel si mai mult misterul in legatura cu denuntarile din 9 noiembrie…(Catalin Tache).

 

 

 

Actualitate

Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă….

Publicat

pe

De

Pentru o națiune ce plutește în derivă de prea mult timp, gâlceava intelectualilor poate fi lovitura fatală. Căci ce altceva îi mai lipsește poporului, care se încaieră din cauza buzelor Dragușancei sau operațiilor Prodancei, decât o ceartă ca la ușa cortului între cei chemați să lumineze nația?

Este trist să vezi că oameni de o erudiție dincolo de orice dubiu, culți, cu doctorate făcute pe bune și la timp, se pot încăiera în spațiul public ca niște chivuțe florărese, numai pentru că nu pot să își armonizeze convingerile. Și, mai ales, nu pot să fie de acord că nu sunt de acord… Zânzania intelectualilor, aducătoare doar de prejudicii, are la bază, întotdeauna, promisiunile amăgitoare ale politicienilor, codița băgată de dracul cel degrabă promițător de fală și glorie efemeră.

Făcând pactul cu diavolul, oamenii de cultură ai cetății dau impresia că s-au vândut pe 30 de arginți unor neaveniți, care au știut, la vremea potrivită, să șmecherească tot ce mișcă și să își asigure un trai luxos. Pentru că pe politicienii de pretutindeni nu îi interesează omul, ci puterea și banul. Or, omul de cultură nu asta ar trebui să țintească. O națiune nu poate fi salvată decât prin educație. Iar oamenii politici sunt ultimii interesați să o facă, pentru că ei nu își doresc o națiune salvată ci o adunătură de oameni schilodiți sufletește și intelectual, masă bună de manevră și prosteală.

Ca un popor ce a experimentat Piteștiul și Sighetul, suntem specialiști în a ne distruge elitele, a promova subcultura și a ridica prostia la rang de virtute. Dihonia oamenilor de cultură ne va îngropa orice speranță de schimbare a unui popor ce se transformă, pe zi ce trece, într-o gașcă de creatori de conținut și influenceri ce nu știu a bălmăji alfabetul. Alături de ea, transformarea preoților, altădată esența comunității, în saci de box, chemați doar la nunți și înmormântări, buni de plimbat pentru a arăta ce cool poate fi Isus, va duce țara atât de jos încât nici Lucifer nu o va mai recunoaște.

E trist că țara care l-a avut pe Titulescu ministrul de externe mai poate oferi Europei doar culegători de căpșuni, interlopi și macete, dame de companie și copii de vânzare. Și vina este a noastră, a tuturor. De aceea, rogu-vă, nu vă mai certați. Mergeți și scrieți, vorbiți, arătați oamenilor că lumea înseamnă mult mai mult decât un meci de fotbal la care scuipi semințe și încerci să calculezi ce ai face cu banii dați pe un jucător ce nu își poate silabisi numele.

Vorbiți-le copiilor și adulților deopotrivă, despre cărți și muzică, despre artă. Despre frumos și firesc. Ieșiți în cetate și spuneți oamenilor că banii și puterea nu înseamnă nimic, dar pot distruge totul, în lipsa educației. Iar voi, preoți, ridicați-vă și strigați cât vă țin puterile că lumea este creația Lui, nu a omului și că fără El viața asta, așa cum o știm, va deveni curând amintire. Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă…. Eu asta voi face, cât voi putea.

Adriana Stoicescu

Citeste in continuare

Actualitate

Descoperă Stirispeciale.ro: Ghidul tău complet către jurnalismul autentic

Publicat

pe

De

stirispeciale.ro

Într-o lume dominată de fake news și informații neverificate, Stirispeciale.ro se impune ca o oază de jurnalism autentic și de încredere. Mai mult decât un simplu site de știri, Stirispeciale.ro este o platformă dedicată adevărului, transparenței și responsabilității în media.

Ce face Stirispeciale.ro unic?

 • Verificarea Riguroasă a Informațiilor: Echipa noastră de jurnaliști experimentați verifică cu atenție toate sursele și prezintă doar informații verificate și de încredere.
 • Diversitate Tematică: De la politică și economie la cultură și sport, Stirispeciale.ro acoperă o gamă largă de subiecte, oferind o perspectivă completă asupra lumii din jurul tău.
 • Analize Profunde și Interpretări Relevante: Nu ne limităm la relatarea faptelor, ci oferim analize detaliate și interpretări semnificative ale evenimentelor, ajutându-te să înțelegi mai bine contextul și implicațiile acestora.
 • Focus Pe Comunitate: Ne pasă de problemele locale și de impactul lor asupra comunităților, oferind o platformă pentru a le explora și a găsi soluții.

Stirispeciale.ro: Mai mult decât un site de știri:

 • Comunitate Interactivă: Alătură-te discuțiilor, exprimă-ți opinia și conectează-te cu alți cititori interesați de jurnalismul de calitate.
 • Evenimente și Reportaje Speciale: Descoperă o gamă variată de materiale multimedia, de la interviuri exclusive la reportaje si investigatii, care te vor informa și te vor inspira.
 • Resurse Educaționale: Găsește articole și materiale informative despre media și despre cum să discerni între informații verificate și fake news.

De ce să alegi Stirispeciale.ro?

 • Autenticitate: Ne angajăm să oferim informații veridicate și imparțiale, fără influențe politice sau comerciale.
 • Transparență: Suntem o platformă transparentă, care își asumă responsabilitatea pentru conținutul publicat.
 • Calitate: Echipa noastră de jurnaliști profesioniști este dedicată producerii de materiale informative de cea mai înaltă calitate.

Stirispeciale.ro este mai mult decât un simplu site de știri, este o voce puternică pentru jurnalismul autentic și o platformă esențială pentru o societate informată și democratică. Te invităm să descoperi o lume a informațiilor verificate și a jurnalismului de calitate, alăturându-te comunității Stirispeciale.ro!

Nu rata:

 • Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi zilnic o selecție a celor mai importante știri.
 • Urmărește-ne pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.
 • Implică-te activ: scrie comentarii, participă la sondaje și trimite-ne sugestii pentru a ne îmbunătăți platforma.

Împreună, construim o lume mai bine informată !

Stirispeciale.ro: Adevărul contează!

Citeste in continuare

Actualitate

Radioslatina.ro: Mai mult decât un simplu site de știri, o voce a comunității din Slatina

Publicat

pe

De

radioslatina.ro

Imaginează-ți un loc unde poți găsi cele mai proaspete știri din Slatina, prezentate într-un mod captivant și imparțial. Un loc unde poți fi la curent cu evenimentele locale, te poți informa pe teme diverse și te poți conecta cu ceilalți membri ai comunității. Aici intervine Radioslatina.ro, mai mult decât un simplu site de știri, o voce autentică a Slatinei.

Radioslatina.ro: O perspectivă unică asupra Slatinei:

 • Știri locale relevante: De la politică și economie la cultură și sport, Radioslatina.ro acoperă o gamă largă de subiecte care afectează viața de zi cu zi a slătinenilor.
 • Jurnalism de calitate: Echipa noastră de jurnaliști experimentați și dedicați oferă informații precise, verificate și bine documentate.
 • Format multimedia captivant: Articole detaliate, reportaje video, interviuri și podcast-uri aduc la viață știrile și te fac să te simți ca și cum ai fi chiar în centrul acțiunii.
 • Actualizări în timp real: Fii la curent cu cele mai recente evenimente din Slatina și din regiune, cu notificări instantanee și o platformă mereu actualizată.

Mai mult decât știri:

 • Comunitate interactivă: Participă la discuții, exprimă-ți opinia și conectează-te cu ceilalți membri ai comunității prin intermediul secțiunii de comentarii și a forumurilor dedicate.
 • Evenimente locale: Descoperă o agendă cuprinzătoare a evenimentelor din Slatina, de la concerte și spectacole la festivaluri și târguri.
 • Informații utile: Găsește resurse și informații practice despre Slatina, de la administrație locală la transport și educație.

Radioslatina.ro: O voce puternică pentru Slatina:

 • Promovarea transparenței: Ne angajăm să oferim o platformă imparțială și transparentă pentru dezbateri constructive și exprimarea liberă a opiniilor.
 • Sprijinirea cetățenilor: Ne dorim să contribuim la o societate civilă activă și informată, oferind acces la informații de calitate și facilitând dialogul dintre cetățeni și autorități.
 • Dezvoltarea comunității: Susținem proiectele locale și promovăm valorile civice, contribuind la o Slatină mai prosperă și mai unită.

Radioslatina.ro nu este doar un site de știri, ci o platformă dedicată comunității din Slatina. Te invităm să descoperi o lume a informațiilor complete, a dialogului deschis și a implicării active. Alătură-te nouă și fă parte din povestea Radioslatina.ro!

Nu rata:

 • Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi zilnic o selecție a celor mai importante știri din Slatina.
 • Urmărește-ne pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.
 • Implică-te activ: scrie comentarii, participă la sondaje și trimite-ne sugestii pentru a ne îmbunătăți platforma.

Împreună, construim o voce puternică pentru Slatina!

Radioslatina.ro: Informația care contează, la un click distanță.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv17 ore ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII – A) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care...

Exclusivo zi ago

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea de popi

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea...

Exclusivo zi ago

Cetățenii au fost nevoiți să aștepte până când la locul accidentului sa soseasca un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, de la o distanță de peste 60 km

Șeful IPJ Giurgiu a lăsat drumurile naționale fără polițiști rutieri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol Pe DN 6 ce...

Exclusiv2 zile ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI – adeverinte false pentru credite pe numele unor politisti, mai rau ca la ultimii infractori! Maine, orele 13.00

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro! Am...

Exclusiv2 zile ago

Politistii, fie activi sau pensionari, ghinionisti sa fie contemporani cu narcisistul sef al DGF, sufera consecintele

Despre erori si umbre la DGF! Despre narcisistul sef al DGF, salariul de excelenta si sporul de izolare!, dezvaluie Emil...

Exclusiv3 zile ago

Nu e logic ca lipsa de transparenta a Directiei Generale Financiara din MAI ascunde o greseala?

Aspectul care deranjeaza cel mai mult la Directia Generala Financiara din MAI este lasitatea, lipsa de barbatie. A fost si...

Exclusiv3 zile ago

Federatia Politistilor de Penitenciare pune in discutie interpretarea diferită din unități, cu privire la decontarea serviciilor turistice pentru cei care au efectuat concediu de odihnă anul trecut și au depus documentele justificative decontării in acest an

In data de 16.02.2024, incepând cu ora 10.30, a avut loc ședinta dintre conducerea ANP- federatii sindicale și conducerile unităților...

Exclusiv5 zile ago

Compromisul (in)justitiei prahovene pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu

Ne intrebam intr-un articol, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns...

Exclusiv5 zile ago

Pensionările cele mai multe se remarcă în rândul polițiștilor/MAI este total debusolat în privința măsurilor pe care ar urma să le ia în privința evitării dezastrului

Mai bine de un an în urmă, eram singura voce sindicală care a avertizat că majorarea vârstei de pensionare în...

Exclusiv5 zile ago

Conducerea IGPR nu a consultat organizațiile sindicale pentru acordarea majorărilor polițiștilor din subordine, în special pentru structurile DOS, DCCO

În data de 08.02.2024, începând cu ora 15:45 la sediul IGPR a avut loc o întâlnire între conducerea instituției și...

Exclusiv6 zile ago

Caracatița WHITE TOWER in orasul (Republica) lui Caragiale (XII)/Funcționarii Primăriei rămân în arest la domiciliu!/Noi plangeri penale!

Vorbim despre cea mai mare fraudă imobiliară din istoria Ploiestiului, cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Investigaţiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu mașina de serviciu și la Tribunal! Martorii care au mintit la comanda procurorului „Portocala” intr-un dosar fabricat

Imagini incredibile ne-au fost trimise pe adresa redacției de un cititor. Angajații Direcției Silvice Prahova folosesc mașinile instituției și pentru...

Exclusiv6 zile ago

„Decăpusirea” sistemului ar trebui să inceapă cu cei care l-au căpușit până la sufocare

In data de 14.02.2024, incepând cu orele 12.50, a avut loc intâlnirea on-line, intre conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor ,...

Exclusivo săptămână ago

M.A.I. – Repară inechitățile privind norma de echiparea a polițiștilor din promoțiile 2021-2023

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social ce a avut pe ordinea de zi ...

Exclusivo săptămână ago

„Acei chirurgi esteticieni pe care i-am mai văzut că profesau fără a avea studii superioare în domeniul medical, nu ar mai trebui să fie condamnați penal, atâta vreme cât același lucru se întâmplă în MAI”

„Prostituția profesională”, este un termen pe care l-am auzit în ultimii ani din gura colegilor care au ales să renunțe...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!