Connect with us

Actualitate

A trecut și Dragnea prin ușa secretă?

Incisiv

Publicat

pe

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO):

Există o intrare secretă la Cotroceni. Un drum ascuns către președintele Klaus Iohannis. Un traseu pe care îl urmează doar cei care nu pot folosi poarta principală. Pentru a nu fi văzuți. În general, intrarea secretă este utilizată de cei care schimbă într-o discreție absolută taberele. Întrebarea e: Liviu Dragnea a trecut și el prin poarta secretă? A făcut-o la propriu sau doar la figurat?
Pe vremuri, când locatarul de la Cotroceni era Traian Băsescu, intrarea secretă avea funcțiuni multiple. Ea nu era rezervată exclusiv conspiratorilor. Prin ea trecea destul de frecvent și doamna Elena Udrea. Atunci când, oficial, nu se mai afla în poziția de consilier la Cotroceni. Cândva, despre această intrare secretă se vor scrie scenarii și se vor turna filme. Până atunci însă, eu unul mă încumet să fac un efort. Și să încerc să răspund la o întrebare care pare cel puțin trăsnită. A folosit sau nu a folosit și Liviu Dragnea intrarea secretă de la Cotroceni?
Nu am să înțeleg nici în ruptul capului de ce președintele Klaus Iohannis nu a fost suspendat în urmă cu un an, când a comis-o. Când s-a îmbrăcat în geaca roșie și s-a dus printre manifestanți, îndemnându-i să dărâme Guvernul legitim desemnat, de către o majoritate legitim aleasă. De ce există această procedură prevăzută în Constituție și aplicată deja în România de două ori? Suspendarea se face atunci când, după ce un președinte este ales de o majoritate și jură că va respecta Constituția, o calcă în picioare. Așa cum a procedat Traian Băsescu. Așa cum a procedat și Klaus Iohannis, atunci când s-a pus în fruntea demonstranților care solicitau o schimbare majoră la Palatul Victoria. Așa cum a mai procedat ulterior de mai multe ori același Klaus Iohannis. Este adevărat însă, nu are niciun rost să suspenzi un președinte pe ultima sută de metri a unui mandat, pe care are puține șanse de a-l replica. Momentul propice a trecut. Klaus Iohannis a fost grațiat de către adversarii săi politici. Dintre care cel mai redutabil este, cel puțin aparent, Liviu Dragnea.
Același Liviu Dragnea căruia i se cere de trei ori capul. Și de trei ori execuția sa este amânată.
I se cere capul în Justiție. Unde orice condamnare ar primi, dacă ar primi, îl trimite inevitabil după gratii, scoțându-l definitiv din circuitul politic. Și nu este un secret pentru nimeni. Justiția lucrează încă sub controlul statului paralel. E drept, ceva mai discret decât în trecut. Dar, când este vorba de un trofeu atât de important, se poate pune în mod legtim întrebarea de ce statul paralel, care îl ține captiv și în același timp îl servește pe președintele Klaus Iohannis, ezită să-i aplice lovitura de grație lui Dragnea, după ce formal terenul a fost pregătit. De ce președinta Înaltei Curți, Cristina Tarcea, despre care se afirmă din ce în ce mai insistent că este parte a statului paralel, s-a precipitat dinadins făcând tragerea la sorți a completurilor înaintea motivării deciziei CCR și provocând astfel deliberat și indirect amânarea semnificativă a fazei finale a procesului, care l-ar putea duce după gratii pe Liviu Dragnea?
În al doilea rând îi vor capul lui Dragnea colegi de-ai domniei sale din partid. Unii din simplă rivalitate. Pentru că simt miros de sânge iar ei sunt politicieni de pradă. Și aspiră la schimbarea structurilor de conducere din PSD și la preluarea frâielor. Și alții, din principiu. Considerând că partidul ar fi mai eficient, dacă ar fi operată chirurgical o schimbare la vârf. Printre aceștia sunt persoane despre care se spune că, fiind prea cunoscute, ar fi fost introduse la președintele Klaus Iohannis pe ușa secretă din dosul Palatului Cotroceni. Cert este însă că până în prezent, indiferent cât de violent și de dezordonat s-au mișcat plăcile tectonice din PSD, Liviu Dragnea nu a putut fi debarcat. Fiecare moment de criză a fost marcat spre final printr-o frânare bruscă a operațiunilor anti-Dragnea. Ca prin minune, cei mai înverșunați adversari ai săi s-au retras, au băgat capul în cutie și i-au lăsat pe ceilați în ofsaid. Iar ceilalți au fost suficient de puțini pentru a fi rând pe rând spulberați. Fanii lui Klaus Iohannis, câți mai sunt, îi reproșează acestuia faptul că nu a încurajat în niciun fel prin niciun gest, nici măcar prin gesturi legitime, mazilirea lui Dragnea. Ca și când i-ar fi convenit ca liderul PSD să rămână în continuare din ce în ce mai rănit, din ce în ce mai vulnerabil, într-o poziție de șpagat politic.
În al treilea rând, Liviu Dragnea este amenințat de opoziție, în sensul larg al termenului. De opoziția din Parlament. De opoziția din stradă. Dar și de o consistentă opoziție externă. În final, nu-l poate însă răsturna decât cel mult frontul anti-PSD din Camera Deputaților. Chiar după modelul caricaturizat astăzi. Adică printr-o procedură de supunere la vot a propunerii ca Dragnea să fie schimbat de la conducerea Camerei inferioare a Parlamentului. Dacă s-ar întâmpla așa, ar fi fatal pentru liderul PSD. O victorie împotriva lui în Camera Deputaților ar însemna sfârșitul. Numai că și din această perspectivă procesul este frânat și aruncat în ridicol parcă de o mână nevăzută. Și asta în momentul cel mai vulnerabil pentru Dragnea. Când tocmai a pierdut majoritatea aritmetică din Camera Deputaților, iar Pro România, prin vocea lui Victor Ponta, care informal deține un grup tot mai consistent de parlamentari, declară răspicat că luptă și acționează împotriva lui.
Bomboana pe colivă a acestui tip de raționament pe care
îl supun atenției cititorilor mei este lambada dansată de cei doi principali competitori politici, Dragnea și Iohannis, legată de remanierea masivă a Guvernului, un act încă fără finalizare. Nimic nu l-ar fi împiedicat pe Dragnea să-l ocolească pe Klaus Iohannis și să facă remanierea pe calea unei restructurări minore direct prin intermediul Parlamentului. Fără a-i mai da posibilitatea președintelui să încalce legea refuzând revocările, respingând miniștrii fără motivare și tergiversând la infinit luarea unei decizii. De ce PSD a ales să meargă la Cotroceni, știind cu precizie că acolo se va declanșa circul? De ce nu a atacat chiar a doua zi la Curtea Constituțională refuzul președintelui de a revoca? De ce, la rândul său, Dragnea trage de timp?
Și mai există o stranie întâmplare care, din nou, ne conduce prin intrarea secretă de la Cotroceni. Klaus Iohannis, în încercarea sa de a obține un nou mandat prezidențial, este pândit de două pericole. Unul, din interiorul frontului anti-PSD, întruchipat de Dacian Cioloș. Un Dacian Cioloș luat în brațe de mișcările #Rezist și, în bună măsură, de USR. Acest personaj transpiră de mult timp, încercând fără succes să-și transfrome platforma civică în partid politic. De ce nu reușește? Cine îl împiedică? Al doilea pericol este Călin Popescu Tăriceanu, din ce în ce mai bine plasat în cercetările de piață. Același Călin Popescu Tăriceanu pe care, ca din senin, un val DNA venit parcă de niciunde încearcă să-l măture și să-l scoată din joc. Deznodământ care ar fi convenabil nu numai pentru Klaus Iohannis, ci și pentru Liviu Dragnea.
Klaus Iohannis, pentru a-și maximaliza șansele susținut fiind de tot ce mai funcționează în statul paralel, are nevoie ca în final, după ce sterilizează întreg frontul anti-PSD, transformându-l într-un fel de Coco-Poco – ridicola și defuncta structură de conducere a Convenției Democratice – să rămână față în față cu un candidat al frontului PSD cât mai vulnerabil. Iar candidatul ideal din această perspectivă este fix Liviu Dragnea. Acesta trebuie făcut groggy, dar în același timp trebuie ținut în picioare.
Poate că la propriu Liviu Dragnea nu a trecut prin ușa secretă de la Cotroceni pentru a se întâlni și a pune țara la cale cu președintele Klaus Iohannis. Deși i-ar sta în fire. Iar în trecut a mai traversat asemenea punți aparent imposibile. Nu exclud posibilitatea să se fi înțeles doar tacit. Utilizând semnale discrete, pe care și le-au făcut unul altuia de la distanță. Indiciile unui amantlâc politic sunt însă atât de numeroase, încât nu-mi pot reprima raționamentul de mai sus. La care aș mai putea adăuga alte și alte argumente. Inclusiv o nimica toată, cum este faptul că SRI tocmai a mai primit un cadou de la Liviu Dragnea, și anume hotelul Furnica din Sinaia.
Am spus ce are de câștigat în principal Klaus Iohannis. Dar Dragnea? Dagnea este lăsat să zburde în libertate, să conducă în continuare cel mai mare partid din România, să-și învingă rând pe rând opozanții interni și să realizeze, tocmai fiindcă războiul pare a fi continuu, o relativă coeziune în PSD și în bazinul electoral al Stângii. (Sorin Roșca Stănescu)

 

Actualitate

Campanii si domenii de activitate care se pot promova cu ajutorul flyerelor. Solutii eficiente in sezonul de reduceri

Publicat

pe

De

Sezonul reducerilor este in plina desfasurare, iar flyerele, ca materiale promotionale, sunt utilizate la scara larga pentru ca informatiile referitoare la promotii si reduceri sa ajunga cat mai repede catre publicul targetat.

Spre deosebire de pliante, un set de flyere se poate dovedi mult mai eficient si convingator in conditiile unei competitii acerbe si deschise in toate sectoarele de activitate. Desi fluturasii publicitari se pot utiliza, teoretic, de catre orice companie, indiferent de sectorul de business in care activeaza sau de natura campaniei pe care o implementeaza, acestia sunt mult mai utili in campaniile de informare prin intermediul carora doresti sa transmit mesaje de impact.

Stabilirea strategiei de marketing este influentata, in primul rand, de volumul de incasari planificat, dar si de numarul de posibili clienti pe care doresti sa ii atragi si sa ii fidelizezi.


Asadar, iata cateva exemple sugestive de situatii in care cel mai eficient ar fi sa apelezi la flyere:


Informarea privind reducerile de sezon


In cazul ofertelor din sezonul de reducere, cum ar fi cel din perioada sarbatorilor, promovarea prin flyere este cea mai indicata. Cu un puternic impact, mesajul va ajunge direct la viitorul comparator. In plus, timpul alocat parcurgerii textului este unul destul de scurt.

Finisajele, graficele si alte imagini ilustrative care au legatura cu tematica campaniei vor avea o capacitate crescuta de a capta atentia trecatorilor.


Campania pentru un singur produs


Atunci cand doresti sa promovezi o reducere sau o oferta de sezon pentru un produs specific, publicitatea prin flyere este si sugestia specialistilor in materiale publicitare. Mici, flexibile si usor de distribuit, fluturasii publicitari ajung rapid in mainile tracatorilor, care pot decide in mai putin de un minut sa achizitioneze produsul respectiv. In plus, acestia vor parcurge textul intr-o maniera rapida, fara a intampina dificultati si a renunta la parcurgerea in intregime a continutului.


Campanii de Craciun


Ce poate fi mai atractiv pentru clienti decat produsele si reducerile de Craciun? Sarbatoarea Craciunului ofera, asadar, prilej de bucurie si o dorinta arzatoare de a achizitiona ceva nou. Asadar, cand oferi cuiva un flyer, poti sa stii ca in doar 5 secunde, privirea sa va fi atintita catre continutul acestuia. Asadar, cu putina atentie si interes poti demonstra ca detii o mare putere de persuasiune!

In concluzie, dupa ce ai atras atentia cu titlul, mai departe te vei ocupa de inserarea detaliilor de interes pentru clienti. Beneficiile, castigurile financiare sau un voucher de cumparaturi aditional sunt elemente care, asa cum se zice, au mare “lipici” la public.

La final, nu uita de actiune, de indemnarea cumparatorilor se aleaga produsele tale. Deci, un “call to action”, este, asadar, elementul surpriza pe care orice viitor cumparator ar trebui sa il regaseasca intr-un flyer, indiferent de modelul si natura acestuia ori a campaniei.


Campania noilor produse aflate in stocul magazinelor


Detii un magazin fizic sau chiar unul online? Chiar daca publicitatea online a capatat amploare in ultimii ani, totusi, metodele de informare traditionale nu trebuie nici ele trecute cu vederea! Asa ca, daca tocmai ai introdus un nou produs in stocul magazinului tau, este cazul sa il faci cunoscut si oamenilor care poate nu au acces rapid la tehnologie. Doar in felul acesta vei reusi, iar investitia intr-un set de flyere se poate dovedi, in timp, o investitie profitabila!

Citeste in continuare

Actualitate

Unde lasam masina cand plecam spre aeroport?

Publicat

pe

parcare-otopeni-parcare-aeroport

Sarbatorile de iarna isi fac prezenta si noi suntem pregatiti oricand sa plecam spre o bine meritata vacanta. Multi dintre noi am planuit din timp un concediu alaturi de cei dragi fie in Romania fie undeva in strainatate.

Suntem gata sa ne bucuram de tot ce ne aduce Craciunul si Anul Nou. De la locul in care mergem, activitatile pe care le vom face, cadourile pe care vom luam la felul cum ajungem la destinatiile dorite.

Multi dintre noi suntem fermecati de tot ce ne va aduce concediul de sarbatori incat uitam anumite aspecte importante.

Cu ce mijloc de transport alegem sa ne facem calatoria?

Mergem cu masina personala in alta tara, luam avionul sau autocarul?

In aceasta perioada multe persoane prefera sa plece in strainatate cu avionul. Este o optiune excelenta pana la urma, stim exact cand vom ajunge si totul la un pret destul de avantajos.

Spre aeroport ar fi indicat sa alegem sa mergem cu masina personala pentru ca avem o serie de avantaje evidente.

Suntem siguri pe masina personala ca ne putem cate bagaje dorim, nu avem probleme ca deranjam pe cineva apropiat in miez de noapte pentru a ne duce spre aeroport si stim ca si la intoarcere ne putem baza pe ceva sigur.

A lasa masina intr-o parcare pe termen lung a a devenit o optiune destul de populara pentru cei care pleaca spre aeroport. De ce? O parcare in Otopeni aduce numeroase avantaje celui care alege aceasta optiune.

De la un pret avantajos pentru o parcare aeroport Otopeni la paza masinii tale 24/24. Cum sa nu iti faci o vacanta linistita cand masina ta este intr-un loc special amenajat si apropare de aeroport. Plus ca tu ajungi in mai putin de 3 minute la aeroport gratuit?

In plus nu trebuie sa-ti faci griji ca nu ai facut din timp rezervarea. Daca incerci la Aero Parking Otopeni, sunt disponibili 24/24 pentru rezervare. Mai ales ca ii poti contacta telefonic sau sa faci rezervarea online la un pret excelent.

Cand te vei intoarce vei constata cat de putin ai platit pentru aceasta parcare in Otopeni chiar daca ai plecat si 30 de zile.

In plus, stii ca aceste parcari au transportul de la aeroport la parcare, gratuit, si tot la fel de rapid.

Cu astfel de avantaje cand mergem in vacante, nu este de mirare ca vrem sa plecam cat mai repede cu cei dragi si sa ne facem amintiri de neuitat.

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/Prinsa ca fumeaza in scoala directoarea Colegiului de Arte „Carmen Sylva” Ploiesti se razbuna pe politistii locali

Incisiv

Publicat

pe

De

De cand exista protocolul semnat intre Politia Locala Ploiesti si 10 scoli din Municipiul Ploiesti nu a mai existat nici un caz de agresiune in aceste unitati.

Acum cca 2 saptamani de zile, politistii locali de la Ordine Publica au organizat o actiune in curtea scolilor cat si in apropierea acestora pentru a sanctiona contraventional persoanele care fumeaza in incinta unitatilor de invatamant.

Cu aceasta ocazie au fost sanctionati atat elevi cat si persoane care fumau in incinta unitatilor pe care acestia le detin in protocol.

Tot cu aceasta ocazie, politistii locali au sanctionat o persoana care fuma in curtea Colegiului de Arte „Carmen Sylva” Ploiesti.

Totodata, au surprins-o fumand si pe directoarea generala– RĂDULESCU RODICA.

Politistii locali in mod finut au atentionat-o ca nu este normal cum procedeaza si nu i-au aplicat nicio sanctiune.

Ranita in orgoliul propiu, RĂDULESCU RODICA considerand Colegiul de Arte „Carmen Sylva” Ploiesti ca pe propia mosie a interzis accesul politistilor locali atat in curtea institutiei cat si in interior inpiedicand in fapt desfasurarea atributiilor de serviciu al acestora conform protocolului. Oare Inspectoratul Scolar al Judetului Prahova ce parere are?

Cu aceasta ocazie felicitam politistii locali pentru masurile luate si ii asiguram de sprijinul nostru. (Irinel I.).

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate21 de ore ago

EXCLUSIV/Prinsa ca fumeaza in scoala directoarea Colegiului de Arte „Carmen Sylva” Ploiesti se razbuna pe politistii locali

De cand exista protocolul semnat intre Politia Locala Ploiesti si 10 scoli din Municipiul Ploiesti nu a mai existat nici...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/Camelia Bogdan un personaj de te iei cu mâinile de cap/Cum funcționa Protocolul Inspecției Judiciare cu SRI

A dezvăluit în seara aceasta A3 niste informatii despre celebra deja Camelia Bogdan, unica si prin cele două excluderi consecutive...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/UNA DINTRE PRACTICANTELE PROSTITUTIEI DIN APARATUL CENTRAL AL MINISTERULUI AFACERISTILOR INTERNI: BOROVINA ALINA FLORENTINA

În anul 2017 presa națională a adus la cunoștința opiniei publice ca Ministerul Afacerilor Interne a angajat persoane certate cu...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/SERVICIUL DE INFORMATII EXTERNE ISI PROTEJEAZA ILEGALISTII AVANSATI DE ZIUA NATIONALA

In data de 10.12.2018 solicitam public instituțiilor de ordine și siguranță publică sa ne puna la dispozitie documentele care au...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/BANCPOST S.A. – BANCA CARE CONTINUA SA ISI FURE CLIENTII, INCLUSIV PRIN INCALCAREA DECIZIILOR INSTANTELOR DE JUDECATA

​BancPost a fost una din figurile emblematice ale peisajului bancar local. A fost înființată în 1991 prin HG, a avut...

Actualitate1 zi ago

Carmen Iohannis are un singur glont pe teava. Si e disperata sa-l pastreze

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): Președintele Klaus Iohannis începe să aibă probleme serioase de imagine după refuzul de...

Actualitate1 zi ago

Bideul Primei Doamne

Comentariu de Contele de Saint Germain (preluare blog):  Lucram la un alt articol! Mă întrerup, îl amân, pentru că nu...

Actualitate1 zi ago

Pacaliciul Macron a spus ieri ca va decreta in Franta stare de urgenta economica si sociala dupa protestele cu vestele galbene

Din 2015 pana la 1 noiembrie 2017 Franta fusese in stare de urgenta dupa atentatele de la 13 noiembrie 2015....

Actualitate2 zile ago

OPINIE/Iohannis făcut din interior

Devine tot mai limpede că cei care l-au făcut presedinte pe Iohannis nu vor un al doilea mandat pentru acesta...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/Judecatoarea Nicoleta Lavinia Cotofana a ingenunchiat Inspecția Judiciară

Mazilita de Inspecția Judiciară pentru a salva niste judecatori infractori, unul presedinte de instanta, judecatoarea Lavinia Cotofana punând legea deasupra...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/CIRC, ABUZURI SI PRAF IN OCHII PLOIESTENILOR MARCA ADRIAN DOBRE – PRIMAR PNL& ADRIAN VAIDA-INCA SEFUL POLITIEI LOCALE PLOIESTI (II)

Sfarsitul de saptamana a fost marcat de actiuni de amploare de control ale Politiei Locale Ploiesti la operatorul de salubritate...

Actualitate2 zile ago

EXPLOZIV/Iohannis, trecut pe ”blacklist”/Tariceanu si-a tras grupare in SRI!

Poate fi stirea momentului in politica si nu doar! Una dintre gruparile care bantuiau in ultima vreme prin Serviciul Roman...

Actualitate2 zile ago

MITING PENTRU DREPTURILE POLITISTILOR LA IPJ IALOMITA. GARGARAGII FEISBUCALI IN SALARIZARE DE LA SINDICATUL „DIAMANTUL”, AU LIPSIT!

În România moderna munca de politie a ajuns bagatelizata si nerecunoscut chiar de către managerii incompetenți si inculți dar impopotonati...

Actualitate2 zile ago

Radu Teodor Soviani: Inspectorului judiciar Dantes Marcoici pare să ,,îi fi sărit siguranța”

Cunoscutul ziarist Radu Teodor Soviani vine cu precizari dupa articolul nostru: “In curand, voi publica si episodul V al cazului...

Actualitate2 zile ago

MODIFICARILE MANAGERIALE DE LA POLITIA CAPITALEI: VIN AI NOSTRII, PLEAC’ AI NOSTRII…

Presă națională a vuit ieri ca șeful Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, chestorul-sofer Voicu Marius, a fost îndepărtat...

Top Articole Incisiv