Connect with us

Actualitate

Prezentul politic al României este dominat de două umbre malefice ale trecutului: umbra PCR, partidul totalitar și strivitor, și umbra securității, brațul de forță și teroare al PCR

Incisiv

Publicat

pe

Comentariu de Contele de Saint Germain (preluare blog):

Prin formare și tradiție de familie am fost întotdeauna atașat principiilor liberale. Deși în 1989 eram băiat mare, aveam 40 de ani, revoluția nu m-a prins (pentru că nu fusesem niciodată) membru de partid PCR. La vreo 5 ani după revoluție m-am înscris în PNL Quintus (partid neparlamentar la momentul înscrierii mele) în care am activat cu oarece entuziasm până la alegerile din 1996 care au fost un succes pentru PNL (17 senatori, 27 deputați). Apoi, fără a ieși formal din PNL, am făcut repetați pași înapoi, pași care echivalau cu o înstrăinare a mea de idealurile liderilor acestui partid. Probabil că prin arhivele PNL mai figurez și astăzi ca membru al său cu toate că, sigur, niciodată nu m-am simțit mai rușinat de acest partid ca acum.

S-au întrebat, unii retoric, alții violent nedumeriți, de ce, în împrejurările de față, eu susțin stânga și nu dreapta? De ce sunt alături de „ciuma roșie” și nu de „tinerii frumoși și liberi”?

Răspunsul pe care îl dau vine din interiorul meu profund: acela al experiențelor trecute și al unei intuiții hrănită de logica mea formată (sau deformată) matematic, atâta câtă o mai fi: ceea ce ni se întâmplă nouă, românilor, în prezent, nu este o luptă între stânga și dreapta, între totalitarism și democrație, între autarhie și globalizare, între prostia celor mulți și deșteptăciunea elitelor, ci este vechea luptă, aceeași, odioasa, consacrată pe vremea lui Ceaușescu: lupta între partid și securitate.

Ca să simplific, percepția mea este că prezentul politic al României este dominat de două umbre malefice ale trecutului, proiectate peste viața noastră de acum: umbra PCR, partidul totalitar și strivitor, și umbra securității, brațul de forță și teroare al PCR.

Cele două umbre sunt prelungiri, prin oameni, ale trecutului. Ion Iliescu a prelungit PCR, în vreme ce Traian Băsescu a prelungit securitatea. Din Ion Iliescu a înflorit actualul PSD – continuatorul partidului – stat, din Traian Băsescu a renăscut securitatea ceaușistă – rebotezată mai nou statul paralel, binomul SRI – DNA, balaurul instituțiilor de forță care, prin poliție politică, încearcă să se substituie democrației.

Ca martor – trăitor direct al mai multor decenii de comunism sălbatic în România tinereții mele, mărturisesc, mai ales celor care habar n-au despre atrocitățile acelor vremuri că, într-un clasament al nocivității, securitatea comunistă depășea cu mult, prin cruzime și dispreț față de oameni, partidul comunist.

Iar spre sfârșitul odioasei epoci partidul ajunsese total subordonat securității, controlat și dirijat la sânge de către aceasta.

Așa că în actualul război româno – român (războiul relelor i-aș zice) m-am întrebat unde ar trebui să mă plasez pentru a greși cât mai puțin și pentru a stăvili cât mai mult oprimarea cinică a nevinovaților și neputincioșilor.

Mi-e o milă imensă de conaționalii mei neajutorați (într-un număr uriaș, uriaș, uriaș), știrbii și zdrențăroșii și handicapații de care râdea superior Gabriel Liiceanu, cei fără de bac pe care ar dori să-i excludă de la vot C.T.P. Ei, pe lângă drama lor personală de a se fi născut aici și nu altundeva, așa și nu altfel, au devenit în ochii unora cauza răului profund din România. Dușmanii binelui național.

Nu pot să îmbrățișez astfel de concepții segregaționiste, astfel de soluții „finale” ce îi tratează pe cetățenii pauperi ca pe niște legume atinse de mană pe care le-ar trimite, dacă s-ar putea, la un Auschwitz al legumelor crescute în humus pesedist.

Căci da, acesta este electoratul de bază al PSD: românii cei mai săraci, cei mai neajutorați, cei mai puțin instruiți, cei mai dependenți de o mână întinsă. Mi-e milă de ei, aș putea spune chiar că îi iubesc, în măsura în care iubirea de semeni înseamnă și empatie.

Deocamdată, singurul partid din România care se interesează și de acești amărâți este PSD. Propagandă – nepropagandă,  populism – nepopulism, PSD a mărit substanțial pensiile mici, a ridicat la cote decente asistența socială, a făcut din salariu mediu pe economie un indicator care să nu ne mai prezinte drept coada cozilor din Europa.

Cum să mă alătur celor care se laudă să declare că „drepturile fundamentale ale omului sunt un lux”? Sau celor care cred că pentru a prinde un hoț merită să bagi la pușcărie zece nevinovați? Sau celor care susțin că lucrul bine făcut înseamnă protocoale secrete între SRI și instituțiile justiției și că prezumția de nevinovăție nu trebuie aplicată decât atunci când nu le încurcă lor socotelile politice?

Da, între PSD, ales de o majoritate covârșitoare (și, cum am mai spus, cel mai adesea docilă și neajutorată) și haștagienii puțini la număr și cu spume la gură care organizează mitinguri neautorizate și fură pistoalele jandarmilor pentru a-i împușca, mai târziu, în cap (așa declara unul dintre liderii lor, de care niciodată Bot și Liiceanu și Sandu Matei nu s-au dezis), eu susțin PSD.

Fără să-l simpatizez pe Dragnea, fără să cred că Viorica Dăncilă ar fi vreo lumină ori Darius Vâlcov vreun geniu economic.

Eu, în împrejurările de față, când a apărut o șansă reală de a ne elibera de statul paralel, de oculți și prelungirile până azi ale securității de ieri, da, susțin PSD.

Și cred că aceia, din interiorul PSD, care țin morțiș să-l înlăture pe Dragnea în numele unui PSD mai bun, nu vor cu adevărat binele partidului dintr-un singur și simplu motiv: fără Dragnea la conducere, mâine, PSD, se destramă. Pentru că PSD nu are, acum, nicio alternativă de lider. În acest moment PSD clocotește de cuiburi, activate, de infiltrați, de diversioniști. Se desfășoară asaltul final. Ori, ori! Dragnea pare a fi singurul care poate (oare mai poate?) să țină partidul unit.

Iar dacă PSD, mâine, se destramă, cine, totuși, îi va mai reprezenta pe amărâții de care pomeneam mai devreme? Cioloș, Orban, Iohannis? Sau poate gruparea Ponta? Sau poate gruparea Firea? Ori, de ce nu, grupul de la Cluj?

Nu resimt niciun fel de patimă exprimând aceste gânduri. Doar un oarecare regret că nu văd mai mulți liberali alăturându-se lui Călin Popescu Tăriceanu.

Timpul nu este încă trecut. Dar nici nu mai are prea multă răbdare!

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

“Politici publice pentru drepturile omului”

Publicat

pe

De

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) vă invită joi, 12 decembrie 2019, începând cu ora 09.30, la conferința cu participare internațională ”Politici publice pentru drepturile omului”, în cadrul căreia va fi analizat procesul de realizare a acestora și cooperareainstituții publice – societatea civilă. Evenimentul va avea loc la Hotel Novotel, sala Paris Rive Gauche (Calea Victoriei 37B) din București.

În cadrul conferinței vor fi prezentate propunerile de politici publice elaborate de CRJ, din perspectiva implementării lor, pe patru domenii de interes: nediscriminarea în educație, drepturile persoanelor cu dizabilităţi mintale, integritatea publică și regimul finanţărilor nerambursabile pentru activităţi non-profit.
Temele vor fi abordate în ateliere de lucru paralele, participanții putând opta pentru domeniul propriu de interes.
Astfel, pe tema incluziunii și nediscriminării în educație vor fi abordate măsurile propuse pentru o abordare integratoare (mainstreaming) a nediscriminării, din perspectiva practicienilor. Planul de măsuri propus de CRJ se bazează pe o analiză recentă a programelor şcolare şi a formării cadrelor didactice, din mai multe perspective, respectiv egalitatea de gen, copii și tineri LGBTI, copii și tineri romi, cât şi pe o serie de dezbateri organizate la nivel local şi naţional.
În domeniul drepturilor persoanelor cu dizabilități mintale va fi abordată tema tutelei și punerii sub interdicție judecătorească din perspectiva drepturilor omului și a dreptului adulţilor cu dizabilități de a acționa în mod egal cu ceilalți în toate aspectele vieții. Procesul de sprijinire în luarea deciziilor a persoanelor aflate în unităţi de asistenţă socială sau de psihiatrie este esențial în eficientizarea procesului de dezinstituţionalizare.
În domeniul integrității publice vor fi discutate modificările legislative necesare privind consilierea de etică realizate prin Codul administrativ, riscurile și oportunitățile pentru consilierea de etică, precum și rezultatele cercetării.
Analiza stadiului problemelor și soluțiilor alternative în domeniul consilierii de etică.
De asemenea, în contextul modificărilor legislative pe tema finanțării nerambursabile din fonduri publice a activităților de interes general vor fi discutate rezultatele, experiențele și așteptările autorităților finanțatoare și ale organizațiilor neguvernamentale.
Conferința va reuni reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice, universități și reprezentanți ai societății civile și este organizată în cadrul proiectului PROGRES – Politici publice responsabile = Guvernare responsabilă, Cod SIPOCA: 142, Cod MySMIS2014: 112374, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

 

Citeste in continuare

Actualitate

Te tăvălești de off-ul ”penalilor”, urli să curgă cătușe ”fără număr”, dar când vine vorba despre drepturile tale taci ca porcul în păpușoi

Publicat

pe

De

Mare agitație mare! Guvernul ”Gaură” taie pensiile de serviciu … cică și ale magistraților. Când majoritatea din 2016 (mă rog, tot aia e și azi, dar sub papucul Secu) încerca să adopte diverse modificări la Coduri, cu care magistrații nu au nicio treabă, doar trebuie să le aplice, era un urlet și un vaiet perpetuu.

Scria Veve editoriale pe FB, de Dănileț nu mai vorbesc, până și procurorii de la omoruri se tăvăleau de grija ”anticorupției”… evident, niște elucubrații … nutreț pentru proștii necesari pe străzi să îl aducă pe ”Guvernul meu” la putere.
Acum, când vrea ”guvernul lor” să le taie pensiile, ei se luptă pe ”CSM – ul meu”, strigând că ar fi cazul să câștige ”unul de la EI” … care ”ei”? … ai ”Guvernului meu” cumva?
Nici gând să critice pe ”stăpânii mei” că tot vehiculează tăieri peste tăieri … ei au treabă cu Secția …
Asta înseamnă că au bănăret să trăiască bine? Că singurul scop este să se protejeze pe persoană fizică pentru a conserva resursele acumulate?
Că altfel nu înțeleg: te tăvălești de off-ul ”penalilor”, urli să curgă cătușe ”fără număr”, dar când vine vorba despre drepturile tale taci ca porcul în păpușoi și continui lupta sterilă pentru a preda la cheie unora instituții ce vă garantează independența!?, se intreaba retoric Ingrid Mocanu pe pagina sa de socializare. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

Soc la MAI/Despescu nu se mai lasă dus de nas de Buda

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Chiar pe 1 Decembrie titram ”Buda s-a combinat cu Carmen Dan! Vela știe?” Dar iată că între timp probabil a aflat! Mai ales că, așa după cum dezvăluiam chiar ieri, sprijinul contrainformativ primit ”pe ultima sută de metri” l-a ajutat pe ministrul de Interne să iasă surprinzător și mai mult decât onorabil din ”capcana” atribuirii contractului ”telefoanelor otrăvite”. Drept urmare, după ”documentarea” întâlnirii de taină despre care există ”suspiciuni rezonabile” și mai mult ca sigur că și ”indicii temeinice” cum că șeful Poliției de Frontieră ar fi avut-o cu fostul ministru Carmen Dan chiar după instalarea lui Vela în fruntea MAI, atitudinea ministrului față de ”nemuritorul” chestor Buda s-a schimbat radical. Astfel că, în doar câteva zile Buda și-a luat la ”flituri” de la Vela ce nu și-a luat de la toți miniștrii la un loc.
Mai mult decât atât, ultima ”consultativă” cu care actualul inspector general al Poliției de Frontieră spera să le arate tuturor că încă este pe poziții în minister și nu își simte astfel periclitată poziția s-a terminat mai mult decât prost, cu o atmosferă de înmormântare… Mai ales că Buda apucase deja să se împăuneze cu prezența ministrului…Astfel că starea de agitație a chestorului crește exponențial cu informațiile alarmante pe care le primește și acesta prin propria rețea interpersonală de ”înalte surse” conectate la vârful sistemului. Astfel că a aflat că deja ”se știe” și ”la cabinet” cum stă treaba cu angăjările neamurilor în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în frunte cu chiar cazul fiicei chestorului Buda, dezvăluit în exclusivitate de ”Național”. Iar de acum înainte char că scandalul poate izbucni deja în orice clipă. Însă ”lovitura de grație” pe care se pare că o va primi chiar zilele viitoare chestorul Buda este dată prin ”resetarea” de la zero a anchetei privind sutele de pachete de droguri care au ajuns ”inexplicabil”, chiar sub ”ochii” de sute de milioane de euro ai SCOMAR-ului pe Litoralul românesc! Și cu toate acestea, cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună, chestorul Buda, șeful Poliției Române la data ”invaziei” de pe Litoral și actualmente la comanda Inspectoratului General al Poliției de Frontieră refuză încă să dea orice explicație cu privire la stadiul anchetei interne privind ”miracolul” de pe plajă. Numai că de această dată atât ministrul Marcel Vela, cât mai ales secretarul de stat Bogdan Despescu nu mai par dispuși să se lase duși de nas… Astfel că separat de controlul tematic pe care Auditul îl va face la IGPFR imediat după finalizarea verificărilor de la Departamentul pentru Situații de Urgență, acordul ministerial fiind deja dat în acest sens, informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că secretarul de stat Bogdan Despescu va dispune ca să i se ia ”de sub tutelă” chestorului Buda ancheta ”Drogurilor de pe Litoral”! Ceea ce și explică în mare măsură surescitarea fără precedent de la vârful Poliției de Frontieră! Acolo unde se conștientizează probabil pe deplin ce înseamnă preluarea anchetei privind ”drogurile de pe plajă” de către elemente incontrolabile. Mai ales că ”terenul” se va putea dovedi de acum înainte unul total ”neprietenos” și la ”destinația finală” a dosarului, Secția Parchetelor Militare, după ce generalul Coșneanu cel mai probabil nu va mai deconta ”naveta” București – Timișoara după Anul Nou! Odată cu ”ejectarea” acestuia în brațele unei pensii speciale halucinante și care oricum nu va fi afectată de măsurile noului Guvern Orban.
Despescu nu se mai lasă dus de nas de Buda
Cine preia ancheta!
Ancheta ”droguri pe plajă” va f preluată de altcineva…

Când tone de droguri au ajuns să plutească în derivă pe Marea Neagră sau să ”eșueze” pe plajă, declanșând o nebunească ”vânătoare de pokemoni”, chestorul Ioan Buda se afla la comanda Poliției Române. După care, în urma ”managerierii” intervenției de la Caracal a revenit la șefia Poliției de Frontieră. Astfel că, teoretic cel puțin, nu ar trebui să existe om din Ministerul de Interne care să cunoască mai bine decât acesta situația anchetei interne privind ”drogurile de pe plajă”. Numai că, din motive care în cele din urmă tot urmează a fi deslușite, chestorul Buda nu are niciun răspuns atunci când i se pune fie și cea mai evazivă întrebare cu privire la acest subiect. Astfel că după cum susțin sursele noastre, actuala conducere a MAI ar fi decis – și bine a făcut! – ca să nu se mai lase ”aburită” ca până acum și să declanșeze o nouă anchetă ”blitzkrieg” pentru a se afla adevărul despre ”gestionarea” acestui caz umilitor pentru autoritățile de la București. Astfel că deja mulți dintre liderii ”Frăției frontieriștilor” deja citesc cu și mai mare atenție mesajul ”pe grup” al sindicalistului Dumitru Coarnă cu privire la ”pensionarea” urgentă a tuturor celor care îndeplinesc condițiile legale. Cel puțin acum, cât mai este ceva timp înainte de eliminarea pensiilor speciale în sistem…

Citeste in continuare

Parteneri

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate18 minute ago

“Politici publice pentru drepturile omului”

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) vă invită joi, 12 decembrie 2019, începând cu ora 09.30, la conferința cu participare internațională...

Actualitate3 ore ago

Te tăvălești de off-ul ”penalilor”, urli să curgă cătușe ”fără număr”, dar când vine vorba despre drepturile tale taci ca porcul în păpușoi

Mare agitație mare! Guvernul ”Gaură” taie pensiile de serviciu … cică și ale magistraților. Când majoritatea din 2016 (mă rog,...

Actualitate3 ore ago

Soc la MAI/Despescu nu se mai lasă dus de nas de Buda

(Preluare National – Catalin Tache): Chiar pe 1 Decembrie titram ”Buda s-a combinat cu Carmen Dan! Vela știe?” Dar iată...

Actualitate3 ore ago

Bulancea, Dumitriu si procurorul din DGASPC Teleorman vor functii de conducere

Procurorii DNA Marius Bogdan Bulancea (foto), Paul Silviu Dumitriu si Adrian George Matei – cel care a instrumentat dosarul DGASPC...

Actualitate3 ore ago

Jaful franțuzesc din metroul bucureștean

Preluare FLUX 24 Preţul anual plătit de Metrorex pentru mentenanţa trenurilor de metrou, de 42 de milioane de euro, depăşeşte...

Actualitate3 ore ago

ION ILIESCU EXPLICA DE CE AM AVUT REVOLUTIE CU VARSARE DE SINGE

(Preluare Inpolitics): Nu s-au stins încă ecourile bruștei reveniri în prim-plan a lui Ion Iliescu cu interviul pentru rușii de...

Actualitate20 de ore ago

Dobre terminat! Volo’, fostul si viitorul primar, achitat in mizeria de dosar fabricat de licheaua si zdeanta de procuror Negulescu Mircea

„Am avut în permanență încredere în justiție, iar astăzi justiția a facut dreptate în cazul meu. Mulțumesc tuturor celor care...

Actualitate1 zi ago

Practic, clasa politică românească a înfiinţat un stat ce funcţionează paralel cu cel teoretic, democratic şi legal, mecanismele oficiale de funcţionare a societăţii devenind pur formale

Nu e nimic nou sub soarele României. De când am început să percep ce se întâmplă în jurul meu (percepţie...

Actualitate1 zi ago

,,Apărarea statului de drept” de către procurorii lui Iohannis, în lupta lui ,,anti-corupție” ne-a costat clasări de cam un miliard de Euro (Microsoft, EADS, ALRO și acum și Rompetrol)

Pe 1 octombrie 2019 scriam o analiza in care arătam DE CE vrea Klaus Iohannis demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă....

Actualitate1 zi ago

Măcel pe șefia Poliției Capitalei!

(Preluare National – Catalin Tache): Aurelian Ciocîrlan la conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este ”news”-ul ce a...

Actualitate1 zi ago

DNA a pus ochii pe trei judecatori CCR

Umbla vorba-n targ ca trei judecatori CCR care au dat in ultimele luni solutii ce au incurcat grav Sistemul au...

Actualitate1 zi ago

Orban pune Securitatea de pază la Finanțe

Preluare FLUX 24 Sunt onorat și recunoscător să accept astăzi, cu responsabilitate și cumpătare, provocarea lansată de Prim-Ministrul României, Ludovic...

Actualitate1 zi ago

IOHANNIS LE RETRAGE ”STEAUA ROMANIEI” LUI CHIRAC SI BERLUSCONI

(Preluare Inpolitics): Președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri că a decis să retragă decorațiile tuturor celor care au condamnări penale,...

Actualitate2 zile ago

OPINIE/Suntem slugile hoților ce controlează societatea!!!

Analiza efectelor ne ocupă majoritatea timpului în care am putea acumula experiență reală, cultură și civilizație și am putea îndrepta...

Actualitate2 zile ago

„Au trecut totusi 135 de ani de la Farfuridi si Catavencu, si totusi, doamna Turcan, domnu’ Orban, ne aratati si noua de ce sunteti diferiti?”

Gata. M-am lamurit. Este a 35-a zi a guvernului de restauratie si am inteles, fara sa pot accepta, ca in...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv