Actualitate
„Miracolele” politice care au funcționat ieri nu mai funcționează și azi/Criza ocultismului politic

Comentariu de Contele de Saint Germain (preluare blog):
Există idei și descoperiri care, la un moment dat, pot da lumea peste cap. Lumea fizică, lumea politică, lumea artistică, lumea medicală, lumea interioară sau exterioară a cuiva, a unui popor, a planetei. Aici se amestecă ușor micul cu marele, cuanta cu cosmosul, iar răsturnarea, la orice scară s-ar produce, înseamnă întrarea într-o nouă regulă.
Când americanii au făcut operațională bomba atomică, le-au fost suficiente două demonstrații practice ca să încheie în favoarea lor un război ce părea veșnic. Au avut atunci impresia că vor domina etern lumea cu această armă fără egal. Doar că lumea noastră are o capacitate de adaptare colosală. În numai câțiva ani alte mari puteri planetare și-au construit și ele și chiar au perfecționat respectiva armă, anihilând, prin echilibrare, avantajul de-o clipă (la scara istoriei) al americanilor.
Când Fleming a descoperit penicilina s-a crezut, în entuziasmul creat, că nicio boală nu va mai rămâne nevindecată. Că specia a scăpat de epidemii, de molime care să o decimeze periodic. Dar virușii, microbii, agenții patogeni s-au mobilizat și s-au adaptat rapid la noile condiții, inventând alte boli incurabile (deocamdată): cancerul, SIDA.
Vă veți întreba ce legătură are acest preambul cu evenimentele fierbinți din viața noastră politică. Vă răspund prin două exemple care au pornit de la niște idei (evenimente) ce, in primă instanță, au reușit să dea lumea noastră politică peste cap:
- Tragedia de la Colectiv. Prin emoția creată (cum însuși președintele Iohannis ne-a explicat) și prin folosirea unei arme noi, neutilizată până atunci în România, mobilizarea prin Facebook cu fakenews-uri și alte manipulări dirijate profesionist, a fost scoasă populația credulă și influențabilă în stradă și, cu ajutorul ei, a fost schimbat în două săptămâni un guvern legitim cu unul ilegitim. Stratagema a funcționat o dată. Atât! Când s-a încercat a doua oară aceeași rețetă, cu „manifestațiile spontane” mai recente din Piața Victoriei, tentativa a eșuat. De ce? Pentru că cei duși de nas prima oară s-au adaptat rapid și au găsit mijloace de contracarare;
- Folosirea justiției ca armă de epurare politică. Doar o minte diabolică precum cea a lui Traian Băsescu putea construi (pe baza structurii sale dictatoriale și folosind experiența sa securistică) o mașinărie de distrus destine atât de surprinzătoare și eficientă precum binomul SRI – DNA. Băsescu, practic, a proiectat și operaționalizat o linie de produs cârnațI de om! Cârnați din carne de opozanți români la manevrele sale de descreierat. Politicieni, patroni de presă, ziariști, alți incomozi care îl enervau, erau prinși cu arcanul unor dosare așa zis de corupție, extrași din lumea lor pentru a hrăni tribunale, instanțe și iluzia de dreptate, trecuți prin culoarele din justiție ale binomului ca printr-o mașină de tocat carne și scoși în final în zeghe de maț de porc tocmai buni de halit între alegeri cu un wisky corect frapat. Ingineria asta a funcționat de mai multe ori decât cea de la Colectiv. Era mai complexă, cu contribuții și interese internaționale mult mai greu de descifrat și contracarat. Și totuși, după un timp, nici ea nu a mai dat rezultate. De ce? Din același motiv pentru care nu a mai funcționat nici găselnița cu scosul oamenilor în stradă folosind Facebook-ul cu fakenews-urile sale de zgândărit coarde sensibile.
E vorba de adaptarea la nou! De o adaptare din ce în ce mai rapidă și mai speculativă. Și cu bomba atomică, și cu penicilina și cu tehnicile de manipulare și epurare amintite, nu primim altceva decât exemple de reacție și contrareacție. Proprii nu doar omului ci și naturii. Ceea ce confirmă și mai mult faptul că această adaptare la nou are forța instinctului de supraviețuire.
Pe scurt: „miracolele” politice care au funcționat ieri nu mai funcționează și azi.
De-asta efectul Colectiv nu a mai putut fi reprodus pe 10 august 2018 la mitingul „diasporei” (deși s-a încercat din răsputeri): pentru că oamenii manipulați atunci, ca și instituțiile luate atunci prin surprindere, s-au trezit și s-au adaptat.
De-asta celebrul și temutul binom a intrat în ineficiența și descompunerea la care asistăm în prezent: pentru că dezvăluirea abuzurilor sale și reacția de apărare a victimelor pe care le-a produs în trecut au contribuit la o adaptare, protectivă, a societății.
Mișcările de tip sorosist, cu crearea unor celule de rezistență față de puterea democratică (mici dar multe și ușor de mobilizat la un semn) care să învingă majorități pașnice prin minorități agresive, au surprins și au avut oarece succese în unele țări mai plăpânde. Dar lumea s-a prins și s-a adaptat. Sorosismul este în disoluție. Se mai zbate pe ici pe colo, chemând tinerii exilați în lumi virtuale la revoluție, la anarhie, la înlocuirea ordinii democratice (așa cum e ea, mai bună sau mai rea), cu haosul rebeliunii. Dar decăderea e evidentă. Pentru că o fi majoritatea mai lentă și mai grea de cap, dar este mai puternică și mai legitimă. Ceea ce, pe termen lung, este decisiv.
Lobbyism-ul prin care așa zisa dreaptă românească (creată în jurul lui Traian Băsescu) a reușit ani de zile să îmbrobodească cu minciuni și facturi grele ambasadori influenți, cancelarii importante și vectori de imagine infiltrați, a fost rapid însușit ca tehnică de presiune și influență politică de către așa zisa stângă românească, aflată pe baricada opusă. Ultimele acțiuni publice de lobby ale unor personalități americane, astăzi influenți practicanți de meserii liberale (Louis Freeh, fost director FBI și Rudolf Giuliani, fost primar al New York – ului ), acțiuni armonizate în sprijinirea părții de putere de la București care acuză de abuzuri incalificabile statul paralel și poliția politică create, ocult, de instituțiile de forță din subordinea președintelui Iohannis, demonstrează că nici propaganda PSD nu a stat cu mâinile în sân. S-a adaptat acestei forme de luptă și tinde să o practice chiar mai bine decât inițiatorii ei.
Această adaptare accelerată la formele de luptă și la armele adversarului exprimă nu doar inteligență pragmatică ci și modul în care cuceririle tehnologice scurtează drastic timpul de succes și repetabilitate al fiecărei idei „câștigătoare”.
Practicanții ocultismului politic trebuie să inventeze mereu ceva nou care să-i surprindă pe legitimii de la putere dacă vor să conducă lumea prin minoritățile lor conjuncturale.
Istoria recentă arată că toate găselnițele câștigătoare ale oculților din România au fost importate din exterior. De aceea este suficient să privim în jur ca să deducem ce ne mai pregătesc.
Deocamdată par a fi în criză de idei. Sorosismul e pe ducă, mișcările „spontane” organizate pe Facebook sunt din ce în ce mai depopulate, iar folosirea justiției pentru scoaterea din joc a adversarilor politici dă tot mai multe rateuri.
Este evident că tagma oculților din România trece printr-o fază critică. O paște, să nu ne ascundem după cuvinte, pericolul destructurării. Coldea a căzut, Kovesi a căzut, Dumbravă a căzut, Augustin Lazăr nu se simte nici el prea bine.
Lunile următoare sunt decisive. Va fi foarte important semnalul pe care îl va transmite la instalare noul ambasador al SUA la București.
Actualitate
De ce inchirierea unei masini este o solutie de mobilitate avantajoasa

Mobilitate inteligenta: de ce turistii aleg inchirierile auto in Bucuresti
Bucurestiul a devenit o destinatie europeana apreciata pentru istoria, cultura si viata sa dinamica. Turistii straini care ajung aici prefera din ce in ce mai des serviciile de inchirieri auto pentru a se bucura de libertatea deplasarii si de confortul pe care doar o masina personala il poate oferi intr-un oras atat de divers.
De ce merita sa inchiriezi o masina in Bucuresti
Transportul in comun, desi extins, nu acopera intotdeauna toate punctele de interes sau programul flexibil dorit de un turist. Prin acest serviciu de rent a car Bucuresti, vizitatorii pot explora atat centrul aglomerat, cat si zonele linistite din imprejurimi, fara a depinde de orare sau trasee fixe.
Mobilitatea deplina permite descoperirea orasului intr-un mod autentic si confortabil.
Optiuni variate pentru orice cerinta
Parcul auto disponibil pentru inchirieri in Bucuresti este impresionant. De la modele compacte, perfecte pentru traficul urban, pana la SUV-uri spatioase sau limuzine premium, turistii pot alege exact ceea ce li se potriveste.
Firmele de rent a car investesc constant in masini noi, bine intretinute, echipate cu tehnologie moderna pentru siguranta si confort maxim.
Inchiriere rapida direct de la Otopeni
Pentru a evita intarzierile si inconvenientele, multe companii ofera serviciul de inchiriere auto direct din Aeroportul Otopeni. Turistii pot prelua masina imediat dupa sosire si pot pleca spre destinatie fara alte opriri sau formalitati suplimentare.
Rezervarile online asigura un proces simplificat si garanteaza disponibilitatea vehiculului dorit.
Ce conditii trebuie indeplinite pentru a inchiria o masina
Procesul de inchiriere presupune cateva cerinte standard:
-
Varsta minima de 21 ani
-
Permis de conducere valabil de minimum un an
-
Act de identitate valid
-
Card de credit pentru blocarea garantiei
Pentru anumite modele de lux pot fi solicitate conditii suplimentare, precum o varsta mai ridicata sau o perioada mai lunga de detinere a permisului.
Inchirieri fara card de credit? Da, se poate
Tot mai multe companii accepta garantii platite in numerar sau cu card de debit, permitand turistilor care nu detin carduri de credit sa beneficieze de serviciile de inchirieri auto.
Aceasta flexibilitate este bine primita, in special de catre vizitatorii tineri sau cei care cauta solutii mai accesibile.
Inchirieri de la persoane fizice: avantaje si riscuri
Alternativa la firmele consacrate este inchirierea masinilor de la persoane fizice. Preturile pot fi mai mici, iar formalitatile mai simple, dar este important sa verifici atent toate documentele, sa te asiguri ca masina este asigurata si sa semnezi un contract oficial.
Inspectarea vehiculului inainte de preluare si realizarea de fotografii sunt masuri recomandate.
Care sunt cele mai populare masini pentru turisti
In functie de planurile de calatorie, preferintele sunt diverse:
-
Masini mici pentru traficul urban
-
SUV-uri pentru excursii in afara orasului
-
Masini premium pentru confort si stil
Indiferent de preferinta, oferta de rent a car Otopeni poate satisface toate nevoile.
De ce este esentiala rezervarea din timp
Rezervand masina in avans, turistii se asigura ca gasesc vehiculul potrivit, beneficiaza de tarife mai bune si evita surprizele neplacute, mai ales in perioadele aglomerate.
Planificarea din timp aduce nu doar economie de bani, ci si confort sporit.
Recomandari pentru o inchiriere fara probleme
Pentru o experienta fara incidente, este important sa:
-
Citesti atent termenii contractului
-
Verifici masina si sa fotografiezi eventualele defecte
-
Clarifici politica de combustibil
-
Respecti ora de returnare
Aceste detalii contribuie la o experienta relaxanta si fara griji.
Concluzie: libertatea de a descoperi Bucurestiul in propriul ritm
Indiferent de durata vizitei, inchirierea unei masini in Bucuresti iti ofera sansa sa explorezi mai mult, mai repede si in conditii de confort deplin. Este solutia ideala pentru turistii care apreciaza flexibilitatea si independenta.
Cele mai bune solutii de inchirieri auto la Otopeni
Daca aterizezi pe Aeroportul Henri Coanda si vrei sa te bucuri de cele mai avantajoase servicii de rent a car, viziteaza inchirieriauto-otopeni.com pentru oferte rapide, masini moderne si preluare directa din aeroport.
Actualitate
Ultima călătorie a Papei Francisc: Ceremonia funerară la Roma
Actualitate
Prezența lui Elon Musk la interviul secretarului Forțelor Aeriene a lui Trump stârnește controverse
-
Exclusivacum 3 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 2 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 2 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Featuredacum 3 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum o zi
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Exclusivacum 2 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Exclusivacum 5 zile
Minunea de Paște la Baia Mare: Un bărbat in cărucior cu rotile își recapătă mobilitatea
-
Exclusivacum 2 zile
Reguli privind cazarea în interes personal în centrele DALI