Connect with us

Actualitate

Vasile Blaga, poreclit Buldogul, se întoarce/ Și în forță

Publicat

pe

E clar. Vasile Blaga, poreclit Buldogul, se întoarce. Și în forță. Cu cine va fi aliat? Și împotriva cui? Care sunt adevăratele intenții ale acestui jucător profesionist pe scena politică? Este sau nu este amenințată poziția lui Ludovic Orban?

Buldogul a sunat adunarea. Și au răspuns „prezent” foștii grei ai defunctului PDL. Fără excepție, aceștia sunt și astăzi veritabile mașini de vot. Sunt șefi locali necontestați. Iar acțiunea sau inacțiunea lor în plan electoral are greutate la centru.

În starea de nemulțumire profundă și chiar de degringoladă a electoratului PNL și, în consecință, a activului acestui partid, este suficient un simplu bobârnac pentru ca Ludovic Orban să fie descăpățânat. Numai că oamenii strânși în jurul Buldogului, dacă e necesar, dau cu barosul. Sunt eficienți, disciplinați și puternici. Întrebarea este ce urmărește Vasile Blaga? Care este obiectivul real pe care și l-a fixat?

E clar că acesta are un obiectiv major. Altfel, nu s-ar fi deranjat să iasă din umbră. Altfel nu ar fi anunțat convocarea. Și chiar în sediul din Modrogan, pe care pedeliștii l-au ocupat atât de mulți ani. Sunt două ipoteze de lucru. Două mari și late. Vasile Blaga intenționează să-l susțină condiționat pe un Ludovic Orban extrem de frăgezit. Sau, dimpotrivă, urmează decapitarea la vârf a partidului și preluarea cu fermitate a conducerii de către foștii pedeliști. La mijloc nu mai există nimic. Scenariul vehiculat și el conform căruia Vasile Blaga pune presiune pe Orban pentru a obține câteva poziții de europarlamentari este o simplă trăsnaie.

Primul scenariu. PDL a intrat în ecuație atunci când greutatea specifică a acestui partid era cel mult jumătate din greutatea specifică a PNL. Și când, prin trecutul său, de dată recentă atunci, avea o imagine extrem de șifonată. Cum ar fi spus faimosul procuror Portocală, regimul Traian Băsescu îi cauzase daune majore. Pentru PDL a fost o necesitate existențială fuziunea, în timp ce pentru PNL părea o oportunitate. O șansă de a ajunge la egalitate de scor cu rivalul său PSD. În plus, exista și o șansă, e drept, nu prea mare, de a câștiga prezidențialele. Prin Klaus Iohannis. Prezidențialele au fost câștigate. PNL s-a putut făli că a pus în fine un președinte. Dar acestă victorie i-a fost fatală. În trena lui Klaus Iohannis, PNL a avut numai de pierdut. Iar victoria i se datorează în mare măsură lui Vasile Blaga. Care și-a îmbrăcat atunci uniforma de strateg. Și și-a utilizat cu succes imensa experiență câștigată pe câmpul de luptă. Acum, Blaga anunță că ar fi decis să repete figura. Să se înhame la treabă pentru un nou mandat. Ceea ce i-ar întări semnificativ pozițiile în partid. Lui și celor mai apropiați colaboratori. Practic, Buldogul ar redeveni eminența cenușie. Pentru moment. Iar în pasul doi ar redeveni președinte. Până atunci însă, îl va menține pe Ludovic Orban la președinție, asigurându-i condiționat un aparat de supraviețuire. Cum? Susținându-l cu voturile greilor din fostul PDL.

Al doilea scenariu. În acest al doilea scenariu, Vasile Blaga îi promite în mod ferm susținerea sa lui Klaus Iohannis, obținând la schimb acordul acestuia pentru dărâmarea lui Orban, pe care oricum Iohannis nu prea l-a avut la ficat. Și preia el însuși și pe față președinția unui partid pe care l-a mai condus. Să nu uităm că Blaga a fost și președinte la PDL și, apoi, co-președinte la PNL. Din ultima funcție a zburat întrucât binomul SRI-DNA, firește cu acordul lui Klaus Iohannis, a decis că este mai bine să se debaraseze de Buldog și să o lase pe Alina Gorghiu singură la butoanele controlate de la Cotroceni. Iar, ulterior, pentru ca nu care cumva Orban să-i amenințe poziția Alinei, câștigând Doamne ferește Primăria Generală a Capitalei, binomul l-a eliminat și pe acesta. Orban a revenit în forță imediat după ce o primă instanță l-a găsit nevinovat. Și a preluat șefia partidului. Nu însă și Vasile Blaga. El se află încă în situația juridică în care se afla și Orban în momentul revenirii. Este relativ ușor pentru Blaga să-l zboare pe Orban și, cu acceptul lui Klaus Iohannis, care acum are nevoie de o mașinărie de vot, să preia pentru sine conducerea unui partid în care Ludvic Orban a ajuns oricum prizonier al vechilor pedeliști.

Se vehiculează și alte variante, după opinia mea văzduhiste. Cum ar fi o rupere de către Blaga a PNL și încheierea unei alianțe cu altă forță politică. Cum ar fi ALDE. Sau chiar PSD. Nu există însă suficiente indicii pentru a credita asemenea puncte de vedere și a le transforma în ipoteze de lucru.

Sorin Rosca Stanescu

 

 

Actualitate

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ din Ploiești va fi locul de desfășurare al celei de-a cincisprezecea ediții a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser“.

Publicat

pe

De

 Vernisajul va avea loc miercuri, 6 decembrie 2023, începând cu ora 17.00, pe B-dul Independenței nr. 1.
 Bienala adună peste 458 de lucrări din 44 de țări, create de 290 de artiști, oferind o varietate de stiluri și tehnici în gravura contemporană. Expoziția include lucrări realizate prin diverse metode, de la litografie la serigrafie și abordări digitale, oferind vizitatorilor ocazia de a explora tendințele actuale în arta gravurii.
 Un juriu format din experți în artă, precum Pavel Șușară, Florin Sicoie și Valter Paraschivescu, va evalua lucrările expuse.
 Bienala este un spațiu de întâlnire pentru artiști și iubitori de artă, promovând dialogul și aprecierea pentru gravura contemporană.
 Premiile, oferite de diverse instituții, recunosc realizările artistice în diverse categorii. Lucrările premiate și cele donate vor fi adăugate la colecția Muzeului de Artă din Ploiești, contribuind la colecția acestuia.
 Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează acest eveniment pentru a sprijini și promova arta contemporană. Bienala „Iosif Iser“, începută în 1993, este un eveniment important pentru comunitatea artistică, atât în România, cât și la nivel internațional.
 Pentru mai multe informații, contactați Departamentul de Servicii Educaționale, Relații Publice și Documentare la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ la numărul de telefon 0244 52 22 64 sau prin e-mail la office@artmuseum.ro.
Ar putea fi un element grafic cu text care spune „CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA Uniunea Artiştilor Plastici din România MUZEUL JUDETEAN ARTĂ PRAHOVA MM „ION IONESCU-QUINTUS" IONESCU- Bienala Internaț›ională de Gravură Contemporană „losif Iser" The "losif Iser" International Contemporary Engraving Biennial Exhibition Ediția a XV-a, 2023 The Fifteenth Edition, 2023 SEC XV decembrie 2023- martie 2024 Sponsori: Vernisaj, 6 decembrie 2023, ora 1700 BES BE&SE Avocatu România AGERPRES Parteneri media: AMOS NEWS Actualitatea ArkeFapte”
Citeste in continuare

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv13 ore ago

Fapte care nu pot fi acceptate într-un stat care se vrea a fi „de drept”, „nu de drepți”

Deoarece lista judecătorilor din cadrul Tribunalului București care ignoră cu o nonșalanță demnă de o cauză mai bună drepturile fundamentale...

Exclusivo zi ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv2 zile ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv2 zile ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv3 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv3 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv3 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv6 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv6 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusivo săptămână ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusiv2 săptămâni ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusiv2 săptămâni ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv