Connect with us

Featured

”Vulpea” lui Cioloș și IT-iștii lui Chirilă, război total pe MAI!

Avatar

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

”Plantarea” Irinei Alexe la vârful Ministerului Afacerilor Interne a fost ”legendată” de către propaganda operativă drept o mare victorie a ”aripii” Barna din USR – PLUS.Totodată, fiind de la sine înțeles că astfel protectorul dintotdeauna al celei mai tinere pensionare chestor din istoria României ar fi repurtat o însemnată victorie de parcurs a ”Buldogului” Vasile Blaga.

Irina Alexe, mutarea din umbră a lui Dacian Cioloș…

Numai că toată această revenire de succes a vechiului și noului secretar de stat Irina Alexe pare desprinsă din bancurile de la Radio Erevan. Pentru că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, cel care a insistat și a bătut cu pumnul în masă pentru această nominalizare nu a fost nici Dan Barna, nici Vasile Blaga, ci ”Vulpea” Virgil Ardelean. Cel care a declanșat astfel, în numele lui Dacian Cioloș, asaltul final asupra Ministerului Afacerilor Interne. Iar după ce PLUS-ul lui Cioloș a forțat securizarea Direcției Generale Anticorupție în propria sferă de influență, prin păstarea la butoanele operative ale structurii a lui Liviu Emi Althamer, Irinei Alexe îi rămâne acum de îndeplinit propria parte de misiune. Totuși, confruntarea finală urmând a se da pe frontul serviciului secret al MAI! Acolo unde speră să își impună proprii oameni de paie atât ”Vulpea” lui Cioloș, cât și IT-iștii lui Chirilă! În timp ce Bode pare a rămâne ”captiv” al ”Grupării Sălaj”. Ceea ce presupune și avantajele muncii operative în echipă, dar și riscurile aferente apartenenței la un asemenea ”cerc”…

Doar gura mai e de Grupul de la Cluj!

Astfel după cum titram încă din 2 februarie, ”Vulpea și Buldogul se sfâșie pe Guvern”! Dezvăluind totodată că încă dinainte de alegerile parlamentare, falanga liberalo – naționalistă a noului Grup de la Cluj l-a avertizat pe chestorul Virgil Ardelean să o lase mai moale cu pianul userist pe scările viitoarei alianțe de guvernare.

Virgil Ardelean, mutare spectaculoasă la vârful MAI

Numai că ”Vulpea”, care încă își pune amprenta asupra unei bune părți din serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne și nu doar a dovedit că și-a păstrat șiretenia de altădată și în civilie. Astfel că, în timp ce dădea ”umile” asigurări în stânga și în dreapta liberalilor transilvăneni că de acum înainte va trage doar la ”căruța” impunerii lui Ilie Bolojan drept premier, ”Vulpea” și-a văzut de urmărirea propriilor interese. Și ale lui Dacian Cioloș, ”nepotul” pe care l-a ajutat să dea o nouă lovitură sub centură ”Buldogului”. Iar umilința acestuia este una cu atât mai ”dureroasă”, cu cât în timp ce toată lumea bună a sistemului crede că Vasile Blaga a impus-o pe Irina Alexe drept secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, adevărul este cu totul altul. Și anume că Irina Alexe a ajuns din nou la vârful MAI strict prin sforile trase de ”Vulpea” Virgil Ardelean. Astfel că nici măcar ”paravanul” Baci nu a avut vreun cuvând de spus în toată această afacere. Ceea ce face ca și ”ejectarea” din cărțile MAI ale comisarului șef Radu Gravriș să poată fi privită de acum înainte într-o cu totul altă lumină. Pentru că șprițul de la Hanul lui Manuc i s-a dovedit fatal acestuia, cu doar câteva zeci de ore înainte de numirea drept secretar de stat pe postul cuvenit USR – PLUS, în urma complicatului algoritm politic al actualei coaliții de guvernare. La fel cum și varianta Cristina Manda a căzut tot în ultima clipă astfel că funcția de secretar de stat din partea USR – PLUS a fost în cele din urmă astfel vacantată pentru … ”pedelista” Irina Alexe.

Videanu, reactivat!

Iar jocul operativ din subteranele Ministerului Afacerilor Interne devine unul cu atât mai interesant, cu cât ”aripa PDL”-istă din cadrul Partidului Național Liberal are propria foaie de parcurs. Una cu totul diferită de cea a ”vechilor liberali”. Astfel că, dacă liberalii ardeleni încasează deocamdată lovitură după lovitură, cu un stoicism încă greu de explicat, cu totul altfel stau lucrurile cu pedeliștii din partid.

Daniel Chirilă speră să ”strângă șurubul” la Lucian Bode

Cei care sunt aproape de a ”exploda”, fiind pregătiți să acționeze pe mai multe fronturi. Pentru că, separat de ”hegemonia” din propriul partid, aceștia sunt gata să riposteze în forță și în fața ”aroganțelor” lui Dacian Cioloș. Cel perceput drept principalul rival politic, mai ales că fostul premier tehnocrat profită din plin de sprijinul ”logistic” asigurat de chestorul Virgil Ardelean. Mai mult decât atât, după cum susțin sursele noastre, mai nou și Adriean Videanu le suflă ”vânt în pupa” pedeliștilor din PNL. Revenirea ”în afaceri” a proaspătului ”rege imobiliar” fiind una demnă de luat în considerare, cel puțin din punct de vedere al aportului financiar al acestuia pentru ”cauza portocalie”!

Chirilă nu renunță!

Iar în tot acest ”puzzle” de interese care începe să prindă contur la nivelul diverselor ”frății” care luptă pentru controlul unei ”hălci” cât mai mari din Ministerul Afacerilor Interne trebuie adăugat și Dumitru Daniel Chirilă. Cel care, după ce a fost stopat în ultima clipă, în urma dezvăluirilor ”NAȚIONAL”, în tentativa sa de revenire la butoanele MAI din postura de secretar general al ministerului, forțează totuși păstrarea unei sfere proprii de influență. Mai ales că acesta beneficiază în continuare de sprijinul ”Ayatollah”-ului serviciilor, fostul șef al Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Marcel Opriș, dar și de cel al afaceristului lobist Cristian Burci.

Adriean Videanu sare în sprijinul lui Vasile Blaga

Însă același ”IT”-ist de servicii Chirilă probabil că se bazează de ceva vreme că va putea ”strânge șurubul” la noul ministru Lucian Bode și prin intermediul unuia dintre consilierii de taină ai cestuia, încă de pe vremea când era la Ministerul Transporturilor. Numai că rămâne de văzut dacă, prins în ”nicovala” propriului ”Grup de la Sălaj” și ”ciocanul” lui Dacian Cioloș, molcomul Lucian Bode va îndrăzni să facă o mișcare prea bruscă de strategie. Una care ar risca să strice fragilul echilibru care există la acest moment între forțele transpartinice de interese care se sfâșie între ele. Cea mai bună dovadă fiind faptul că, nici măcar nu a apucat bine chestorul Virgil Ardelean să o impună pe Irina Alexe drept secretar de stat ”în numele lui Cioloș”, că fișa postului acesteia va fi deja înjumătățită! Ministrul Bode dându-și deja acceptul pentru înființarea a încă unui secretar de stat, a unui subsecretar de stat și a noi trei Direcții în cadrul MAI! Secretar de stat care ar urma să preia jumătate din atribuțiile actuale ale Irinei Alexe! Ceea ce arată că zarurile încă nu au fost aruncate pe masa de joc a Ministerului de Interne. Și inclusiv a ”perlei coroanei”, Direcția de Informații și Protecție Internă… Că deja cu DGA-ul ne-am lămurit că resetarea activității acesteia este deja o adevărată ”misiune imposibilă”, oricine va fi acesta…

Exclusiv

Precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare

Avatar

Publicat

pe

De

  1. Pe link aveti precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare. IPJ Mehedinti ni le-a comunicat doar in baza unei sentinte definitive. Ca asa i-au invatat contabilii in uniforma din DGF. Sa nu dea din casa, de buna voie, nicio informatie care ne-ar ajuta sa pricepem cum se calculeaza salariile si pensiile militare, dezvaluie sindicatul Diamantul. ( Cerasela N).
precizarile MAI 43072 din 04.02.2017

https://drive.google.com/file/d/1gor7-2b_VpKIEiDXnRHRf7VYCQbE4ZoR/view?usp=drivesdk

Citeste in continuare

Exclusiv

De la obligarea urinării în sala de examen, la note de 10 transformate din nota 2.50/Jandarmeria Română, o instituție a absurdului!

Avatar

Publicat

pe

De

În imaginile de mai jos veți putea vedea adevărate „miracole” ale examenului de admitere în școlile Jandarmeriei Române.
După ce zilele trecute auzeam cum un candidat nu a fost lăsat să își satisfacă nevoile fiziologice la toaletă și a fost nevoit să folosească o sticlă, chiar în sala de examen, acum vedem cum candidați notați inițial cu 2.50 au ajuns să fie admiși cu nota 10.
Pentru această situația există o singură soluție:
ori pleacă cei care au notat în primă instanță candidatul cu 2.50, ori cei care după contestație au acordat nota 10. Chiar nu vrem să credem că șefii din Jandarmerie     și-au făcut de cap și au „vândut” admiterea, în cel mai lipsit de scrupule mod, dezvaluie cei din sindicatul Europol. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Featured

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre scopul real al majorarii facturilor la energie, in ritmuri duble sau triple fata de ceea ce se intampla in lume?

Avatar

Publicat

pe

De

 Oare de ce nimeni nu constata ca scopul real al acestei crize este sa anihileze si bruma de industrie care a mai ramas in Romania si sa impovareze populatia suplimentar intr-o perioada in care datoria publica s-a majorat ametitor? Oare de ce nimeni nu isi pune intrebarea daca asta nu este o actiune deliberata, in scopul atingerii cat mai rapide a falimentului statului roman si cel al populatiei? E, uite ca eu continui sa vorbesc. Si am vorbit si saptamana aceasta, in interventia mea video, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

De ce oamenii astia doresc, cu orice pret, anihilarea si a brumei de industrii care a mai ramas in Romania si insolventa de facto a populației?

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare

Pe link aveti precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare. IPJ Mehedinti...

Exclusiv8 ore ago

De la obligarea urinării în sala de examen, la note de 10 transformate din nota 2.50/Jandarmeria Română, o instituție a absurdului!

În imaginile de mai jos veți putea vedea adevărate „miracole” ale examenului de admitere în școlile Jandarmeriei Române. După ce...

Exclusiv1 zi ago

Este haios când unii care habar n-au despre ce vorbesc n-au fost revoltați când în România drepturile absolute au fost încălcate, dar sunt revoltați acum când perfect legal poți îngrădi drepturi relative pentru protejarea sănătății populației

Potrivit Convenției CEDO, drepturile fundamentale se împart în 2 categorii: 5 drepturi absolute și 19 drepturi relative. Diferența dintre cele...

Exclusiv4 zile ago

O… emanatie scoasa de un sef de structura SRPT, cu pretentie de dispozitie, motivata de cvasicunoscutul „c-asa vrea p.. mea”!

Criticile noastre privind unele apucaturi manageriale de la nivelul IPJ Neamt risca sa creeze o perceptie incorecta asupra intregului colectiv....

Exclusiv6 zile ago

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele...

Exclusiv6 zile ago

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de...

Exclusiv6 zile ago

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv1 săptămână ago

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre confiscarea lunara de la dumneavoastra a sumei de 600 de milioane de Euro,...

Exclusiv1 săptămână ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv1 săptămână ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv1 săptămână ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv2 săptămâni ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv2 săptămâni ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv2 săptămâni ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puţin 9 cazuri COVID active, potrivit informaţiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!