Actualitate
EXPLOZIV/Grava imixtiune in activitatea Organizatiei Natiunilor Unite si a Departamentului de Stat al SUA?Fetis cu Guvernul SUA!
Locotenent colonelul Sasu Ionut este ofiter de cariera din 31.07.1990, cand a absolvit Scoala Militara de Ofiteri Activi ”Nicolae Balcescu” din Sibiu, din data 26.10.1990 desfasurandu-si activitatea in cadrul Serviciului de Protectie si Paza. Si atata amar de vreme dupa ce a depus juramantul militar in cadrul SPP, atat in misiunile interne, cat si in cele externe a fost dedicat trup si suflet serviciului si Romaniei, ca atatia alti colegi de-ai lui. Iar faptul ca prin activitatea tuturor acestor cadre SPP-ul si-a facut un nume pe plan international, mai ales in cadrul ONU li se datoreaza in mare masura tocmai acestor militari precum Sasu Ionut. Cel pentru care insa visul frumos de a fi ofiter al SPP si a-si sluji serviciul in tara sau peste hotare a incetat brusc in data de 23.11. 2010, cand, dupa cum rezulta din plangerile ulterioare depuse de catre acesta la cele mai importante institutii si chiar in instanta, in jurul orei 10.30 a fost chemat la cabinetul Directorului Serviciului de Protectie si Paza, unde i s-a cerut sa demisioneze intr-o ora, altfel fiind amenintat ca va fi trecut in rezerva.
Generalul Pahontu ii ”demisiona” pe cei care nu ”sifonau”
Din acel moment locotenent colonelul Sasu Ionut a putut vedea, din pacate pentru el si pentru nenumarati alti colegi transformati in victime colaterale tocmai pentru a se exercita presiuni inumane asupra celui dintai si fata nevazuta a acestui sistem ticalosit, dupa cum bine il definea chiar parintele sau, fostul presedinte Traian Basescu. Iar o mana de ”cozi de topor” din jurul generalului Lucian Pahontu nu aveau nicio greata, inca de pe atunci, cu mult inainte de a intra in actiune si unitatea ”haules” DNA de la Ploiesti de a ”paradi destine” in incercarea de a transforma ofiterii din SPP in ”sifoanele” ilegale ale Serviciului de Siguranta Interna. Iar tupeul acestor precursori ai lui ”Portocala” si ”Lucica” a fost atat de obraznic, incat colonelul Popescu Florin, mai cunoscut in tot serviciul dupa fostul nume de Moaca- pe care si l-a schimbat oficial, Ganea Stefan stie mai bine cum!- i-a cerut insistent si in mod repetat locotenent colonelului Sasu Ionut, care fusese detasat ca ofiter de securitate intr-o misiune externa pe langa reprezentanta Organizatiei Natiunilor Unite in Sudan sa-i furnizeze amanunte despre viata privata a unor inalti angajati ai ONU si alt personal diplomatic ! Dar si amanunte strict tehnice despre activitatea Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii si modul de organizare si desfasurare al acestuia in zonele periculoase! Iar in urma refuzului locotenent colonelului Sasu Ionut de a incalca astfel legea romaneasca si regulamentele internationale, dar si a ”greselii” de a sesiza in scris generalului Lucian Pahontu aceasta grava imixtiune in activitatea Organizatiei Natiunilor Unite si a Departamentului de Stat al SUA, ”masina de tocat cariere si paradit destine” a fost pusa in miscare. Si preluat in prelucrare informativa, prin ”mijloace specifice”, atat de seful Corpului de control, Popescu Moaca Florin, cat si de catre seseistii Ganea Stefan si Voroneanu Dumitru, in urma ”mizeriilor” inumane la care a fost supus atat el cat si multi colegi care nu aveau nicio vina decat ca l-au insotit in respectiva misiune externa, locotenent colonelul a platit in cele din urma cu demisia ”fetisul” sefilor SPP de a „documenta” informativ nici mai mult nici mai putin decat personalul Departamentului de Stat al SUA, principalul aliat strategic al Romaniei!
Ofiterii detasati in misiuni externe, ”tintele” SSI-ului
Dar, spre cinstea sa si pentru ca alti militari sa nu mai treaca prin calvarul presiunilor la care a fost supus el, locotenent colonelul Sasu Ionut a ales sa sparga ”omerta” ce se incearca a fi impusa asupra intregului serviciu si sa-si caute dreptatea inclusiv in instanta!
Pahontu : ”Demisia! Intr-o ora!”
In mod normal, ca tot face atata tapaj propaganda SPP-ului cu aprecierile aduse serviciului de oficialii ONU, faptul ca tocmai Secretariatul General al prestigioasei organizatii aprecia un ofiter roman, cerandu-i ofical detasarea pentru o noua misiune externa in cadrul UNMIS din Khartoum – Sudan ar fi trebuit sa-l multumeasca pe deplin pe generalul Pahontu. Astfel ca, dupa cum o arata documentele intrat in posesia noastra, in toamna anului 2010 pe adresa SPP-ului se primea un email oficial din partea ONU, prin care se solicita detasarea locotenent colonelului Sasu Ionut in cadrul unei misiuni intr-una din cele mai ”fierbinti” zone ale globului. Iar faptul ca imediat acesta a fost convocat la cabinetul directorului nu putea presupune decat inerentele felicitari din partea conducerii SPP pentru ofiterul sau. Numai ca, surpriza, dupa cum a aratat apoi Sasu Ionut intitutiilor abilitate, ” domnul Gl. Lt. Dr. Lucian Silvian Pahontu mi-a cerut sa demisionez intr-o ora, ca altfel voi fi trecut in rezerva – imprejurare in care am aratat, cu claritate, ca nu am niciun motiv de a demisiona – asa cum pot recunoaste si dl. Col. Ciuca Dan si dl. Mr. Nistor Andrei. In mod abuziv mi s-a ridicat legitimatia militara de serviciu, desi regulamentele militare au prevederi speciale in acest sens”. Si acesta a fost doar ”inceputul sfarsitului”, sfatuit cel mai probabil de ”creierul” Burian, generalul Pahontu declansand ”jihadul” asupra ofiterului care de-abia atunci a inteles ca, de fapt, cu totul altceva se vroia de la el…
Razbunare pe colegi
Astfel, dupa cum se regaseste inclusiv in documentele aflate pe rolul instantei de judecata in care locotenent colonelul Sasu Ionut relateaza abuzurile, presiunile si ilegalitatile comise in cazul sau, ”am fost convocat in biroul dlui. Col. Ciuca Dan, seful U.M. 0373 – de catre seful Corpului de control al Serviciului de Protectie si Paza, col. Popescu Florin ca sa dau o declaratie care contravenea prevederilor Chartei Natiunilor Unite, capitolul XV, art. 100 si 101, ca si regulamentului intern al ONU – United Nations Staff Regulations and Rules, prin care oricarui membru al personalului ii este interzis sa furnizeze Guvernului/institutiei de unde provine/date si informatii privind perioada aflarii in serviciul international, cu atat mai mult cu cat exista si angajamente de confidentialitate in acest sens” ! Si cu toate ca Sasu Ionut a avertizat atat verbal conducerea SPP cat si in scris, personal directorului Lucian Pahontu ca este ilegal sa i se ceara furnizarea unor astfel de informatii, acesta a continuat sa fie bagat in tot felul de ”staboruri”, sub pretextul unei ”anonime” venite chipurile la Corpul de control, dar pe care, in ciua demersurilor facute, nu a putut s-o vada niciodata. ”Mai mult, au fost supusi anchetei – fara a li se comunica temeiul de fapt si de drept – fiind determinati sa dea declaratii scrise si cativa colegi de serviciu, cu care am executat o misiune externa sub egida ONU in cadrul misiunii UNMIS/Sudan in perioada 05.06.2010-20.08.2010, cum ar fi mr. Parau Constantin, lt. Tifrea Claudiu Vasile, plt.adj. Becheanu Sandu, plt.adj. Vladarean Gabriel,plt.adj. Oancea Cristian,plt.adj. Rosianu Dorin Sever,plt.adj. Oprea Cornel Claudiu”. Colegi de la care ”s-a cautat numai culegerea de date si informatii despre cetateni ai SUA si functionari cu rang superior in serviciul ONU, evident ca fara acceptul acestora si fara a se informa Secretariatul General al Natiunilor Unite de la New York” ! Iar prima abjectie a venit atunci cand conducerea SPP, vazand ca nu-l poate forta pe Sasu Ionut sa ”toarne” la SSI, colegii acestuia ”au avut imediat de suferit prin retragerea inexplicabila a dreptului de a participa la selectia din perioada 23 noiembrie -03 decembrie pentru executarea de misiuni externe sub egida ONU, pentru ca nu au dat declaratiile abuzive asteptate despre mine”.
Stabor cu Popescu, Ganea si Voroneanu
Sasu a fost din nou chemat de Popescu Moaca Florin, in biroul acestuia din Corpul B3 al Palatului Parlamentului, unde in prezenta colonelului Constantin Dan a fost reluata solicitarea de a furniza informatiile cerute. Mai mult chiar, dupa cum a atentionat ofiterul anchetat pe baza a nu se stie inca ce temei, ”colonelul Popescu mi-a cerut informatii scrise si despre modul de actiune al Guvernului S.U.A., in cazul in care cetatenii americani sunt in dificultate pe teritoriul altui stat. Am refuzat categoric pentru ca fisa postului meu, atat in calitate de ofiter al SPP, cat si in calitate de functionar ONU nu prevedea culegerea de informatii despre cetatenii straini si mi s-a parut suspect interesul anchetatorului de a obtine informatii care nu au nicio legatura cu cauza. Mai mult o consider o capcana si o provocare, sa mi se ceara astfel de informatii, contrar regulamentului ONU si legilor Romaniei”. Dar presiunea a continuat, in data de 29.11.2010 ofiterul fiind convocat de ”dl. Col. Ganea Stefan, seful Serviciului de Siguranta interna al SPP, care in prezenta dlui. Col. Voroneanu Dumitru a pus la indoiala loialitatea mea fata de statul roman”! Cum insa ”staborul” incrucisat nu a avut efectul scontat, la Consiliul de Disciplina nu s-a mai scos o vorbulita despre ”tematica” anchetei, locotenent colonelului Sasu Ionut fiindu-i doar amanata avansarea in grad pentru doi ani. Cum insa acesta a fost avertizat ca i se va ”pregati” in afara de mzieriile umane care oricum au urmat, Sasu Ionut si-a dat demisia din SPP si acum continua sa fie unul dintre cei mai apreciati ofiteri de securitate ai ONU din intreaga lume. Continuand insa sa-si poarte razboiul in justitie, in primul rand pentru a se demasca astfel mecanismul abuziv care a distrus carierele atator militari devotati din cadrul SPP. Cu toate ca sicanele continua si in Justitie, unde judecatorii nu au certificate ORNISS pentru accesul la documente clasificate, astfel ca trageriole de timp ale SPP-ului sunt deja penibile…(Catalin Tache).
Actualitate
Tot ce trebuie să știți despre aeronavele de luptă colaborative (CCA)
Poate că niciun program al Forțelor Aeriene SUA nu a atras atât de multă atenție în ultimul an ca efortul dedicat aeronavelor de luptă colaborative (CCA).
Așa cum este imaginat de liderii serviciului, CCA va duce la utilizarea dronelor de tip „wingman” care zboară alături de avioane de vânătoare, un multiplicator de forță care va constitui fundamentul aerian al viitoarei armate americane. Nu este o surpriză că un astfel de program este complex și vine cu multe întrebări despre modul în care aceste sisteme vor fi utilizate, dacă tehnologia va fi pregătită și cine le va produce.
Pentru a ajunge la esența a ceea ce reprezintă CCA-urile și cum vor funcționa, Breaking Defense a adunat un panel — format din jurnaliștii Michael Marrow și Valerie Insinna, alături de Stacie Pettyjohn, de la think tank-ul Center for a New American Security — pentru a explica ceea ce fiecare cititor trebuie să știe.
În videoclipul de mai sus, veți găsi primul din cele patru videoclipuri din acea discuție. Îl numim „Tot ce trebuie să știți despre CCA, dar v-a fost frică să întrebați” și surprinde exact acest lucru: informațiile de bază despre ce este un CCA și care membri ai industriei sunt pregătiți să le producă. În săptămânile următoare, vom publica videoclipuri suplimentare, concentrate pe utilizarea operațională a acestor sisteme, eforturile internaționale de a replica un program de tip „wingman” atât din partea partenerilor, cât și a potențialilor adversari, precum și tehnologia care va permite zborul CCA-urilor.
Actualitate
Usi albe de interior pentru spatii mici: Cum sa maximiezi iluzia de spatiu
Designul interior al spațiilor mici reprezintă o provocare unică, iar alegerea ușilor potrivite poate face o diferență semnificativă în percepția dimensiunilor camerei. Ușile albe de interior sunt o soluție elegantă și practică pentru a crea iluzia de spațiu și lumină în încăperile de dimensiuni reduse.
De ce să alegi uși albe pentru spații mici?
Ușile albe au capacitatea remarcabilă de a reflecta lumina și de a crea o senzație de deschidere în orice încăpere. În spațiile mici, această caracteristică devine crucială pentru a evita senzația de claustrofobie și pentru a maximiza percepția dimensiunilor camerei. Iată câteva motive pentru care ușile albe sunt ideale pentru spațiile mici:
- Reflectă lumina: Ușile albe acționează ca niște oglinzi, reflectând atât lumina naturală, cât și cea artificială, făcând camera să pară mai luminoasă și mai spațioasă.
- Creează continuitate: Într-un spațiu mic, ușile albe se îmbină perfect cu pereții, creând o suprafață continuă care nu întrerupe vizual fluxul camerei.
- Versatilitate în design: Albul este o culoare neutră care se potrivește cu orice stil de design interior, de la minimalist la tradițional.
- Ușurință în întreținere: Ușile albe sunt ușor de curățat și întreținut, un aspect important în spațiile mici unde fiecare element este mai vizibil.
Strategii de design pentru maximizarea spațiului cu uși albe
- Alegerea stilului potrivit
Când selectezi uși albe interior de la allegno.ro, ia în considerare stilul care se potrivește cel mai bine spațiului tău. Ușile plane, fără ornamente, sunt ideale pentru un look modern și curat, în timp ce ușile cu inserții de sticlă pot adăuga profunzime și pot permite luminii să circule între camere.
- Utilizarea ușilor glisante
În spațiile foarte mici, ușile glisante pot fi o soluție excelentă. Acestea economisesc spațiul necesar pentru deschiderea unei uși tradiționale și pot fi integrate perfect în perete atunci când sunt deschise.
- Jocul cu texturi
Deși albe, ușile pot avea texturi subtile care adaugă interes vizual fără a compromite efectul de spațiu deschis. Texturi ușoare sau modele geometrice discrete pot adăuga profunzime și caracter.
- Combinarea cu oglinzi
Amplasarea strategică a oglinzilor lângă ușile albe poate amplifica efectul de deschidere și lumină. O oglindă mare pe peretele opus unei uși albe poate dubla vizual dimensiunea camerei.
- Iluminarea corectă
Folosește iluminatul pentru a accentua ușile albe și a maximiza efectul lor de reflexie a luminii. Spoturi orientate spre uși sau benzi LED ascunse pot crea un efect dramatic și spațios.
- Unificarea culorilor
Pentru un efect maxim, consideră vopsirea tocurilor și plintelor în aceeași nuanță de alb ca și ușile. Acest lucru va crea o tranziție lină între uși și pereți, contribuind la senzația de spațiu deschis.
- Utilizarea ușilor cu geam
Ușile albe cu inserții de sticlă sau geamuri mari permit luminii să treacă dintr-o cameră în alta, creând o senzație de continuitate și deschidere între spații.
Întreținerea ușilor albe în spații mici
Menținerea aspectului proaspăt al ușilor albe este esențială pentru păstrarea efectului de spațiu deschis. Iată câteva sfaturi de întreținere:
- Curățare regulată: Șterge ușile în mod regulat cu o cârpă moale și umedă pentru a îndepărta praful și amprentele.
- Evită produsele abrazive: Folosește detergenți blânzi pentru a preveni zgârierea sau deteriorarea suprafeței.
- Retușuri prompte: Repară orice zgârietură sau ciobire cât mai curând posibil pentru a menține aspectul impecabil.
- Protecție UV: Dacă ușile sunt expuse la lumina directă a soarelui, consideră utilizarea unor perdele sau folii de protecție UV pentru a preveni îngălbenirea.
Personalizarea ușilor albe
Chiar și în spațiile mici, poți adăuga personalitate ușilor albe fără a compromite efectul de deschidere:
- Mânere și accesorii: Alege mânere și balamale în nuanțe metalice deschise pentru un contrast subtil.
- Accentuează cu culoare: Folosește culori vii în decorațiuni sau accesorii în jurul ușilor pentru a crea puncte focale interesante.
- Rame decorative: Adaugă rame subțiri în jurul ușilor pentru un aspect mai elaborat, menținând în același timp predominanța albului.
Integrarea ușilor albe în designul general
Pentru a maximiza efectul ușilor albe în spațiile mici, ia în considerare următoarele aspecte de design general:
- Scheme de culori deschise: Menține o paletă de culori deschise în întreaga cameră pentru a complimenta ușile albe.
- Mobilier multifuncțional: Alege piese de mobilier care servesc mai multor scopuri pentru a economisi spațiu și a menține un aspect deschis.
- Organizare verticală: Utilizează spațiul vertical pentru depozitare, lăsând mai mult spațiu liber la nivelul podelei.
- Transparență: Încorporează elemente transparente sau translucide în design pentru a menține fluxul vizual.
Alegerea ușilor albe de interior pentru spațiile mici este o decizie inteligentă care poate transforma radical percepția și utilizarea spațiului. Prin implementarea strategiilor de design menționate și alegerea ușilor potrivite de la furnizori de încredere precum allegno.ro, poți crea un mediu care se simte mai spațios, mai luminos și mai primitor. Ușile albe nu sunt doar un element funcțional, ci devin o parte integrantă a designului, contribuind la crearea unui spațiu de locuit armonios și confortabil, indiferent de dimensiunile sale.
Actualitate
Provocări și oportunități în programul avioanelor colaborative de luptă ale forțelor aeriene
În iunie 2023, membrii Comitetului pentru Servicii Armate al Camerei Reprezentanților din SUA au încercat să impună niște limite în legislația anuală privind politica de apărare, vizând eforturile inițiale ale Forțelor Aeriene și Marine de a dezvolta flote de drone acompaniatoare.
Legea dorea în special să definească trei categorii pentru viitoarele programe de Avioane Colaborative de Luptă (CCA), atașând definiții funcționale și plafoane de preț pentru fiecare. După ce a primit o critică puternică din partea secretarului Forțelor Aeriene, Frank Kendall, ideea nu a fost adoptată — Congresul a optat în schimb să ceară matrice detaliate de costuri și praguri pentru factura de politică fiscală din 2024. Între timp, oficialii Forțelor Aeriene au fost nevoiți să ceară permisiunea legislatorilor de a direcționa mai mulți bani către acest efort, motivând că o strategie de achiziție recent aprobată a determinat serviciul să își refineze estimările.
În acest context, Rob Wittman, Republican din Virginia și președinte al subcomitetului pentru forțele aeriene și terestre, a declarat pentru Breaking Defense că nu are îngrijorări legate de costurile CCA.
„Nu am rezerve în privința accesibilității CCA, deoarece cred că, prin natura lor, vor fi mult mai puțin costisitoare,” a spus Wittman, referindu-se probabil la costurile comparative ale avioanelor de vânătoare cu pilot.
„Ceea ce vreau să mă asigur este că nu încercăm să transformăm un CCA, care este o platformă de bază, adăugându-i costuri suplimentare, din cauza fenomenului de căutare a cerințelor,” a continuat el, susținând necesitatea de a evita adăugarea nejustificată de cerințe. „Așadar, cred că, atâta timp cât păstrează lucrurile simple și directe, cred că se poate menține în acel domeniu al accesibilității.”
Menținerea costurilor rezonabile pentru acest program va fi critică, afirmă oficialii, deoarece dacă prețul unitar al dronelor este prea ridicat, Forțele Aeriene nu vor putea produce suficiente unități. Totuși, în același timp, serviciul are cerințe de capacitate pe care trebuie să le îndeplinească, ceea ce poate duce adesea la costuri mai mari.
Găsirea acestui echilibru va fi o provocare pentru programul nascent CCA al Forțelor Aeriene, care are deja doi furnizori, General Atomics și Anduril, sub contract, alături de o bază paralelă (și secretizată) de dezvoltatori de software. Dar, deși există implicații reale de costuri pentru reducerea performanței, acest lucru nu înseamnă că guvernul ar trebui să ofere o scutire industriei pentru a găsi alte modalități de a evita prețurile mari, conform unui raport recent publicat de Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS).
„Dacă [Forțele Aeriene] vor cheltui 30 de milioane de dolari pentru un avion, și vor obține ceva care este de 10 ori mai bun decât un F-35, ei bine, este greu de spus că fac o afacere proastă, nu?” a afirmat Gregory Allen, directorul Centrului Wadhwani pentru AI și Tehnologii Avansate de la CSIS, coautor al raportului.
„Dar dacă vor cheltui 30 de milioane de dolari pentru un avion — care este cam o treime din costul unui F-35 — și vor obține ceva care este doar o treime din performanța unui F-35, cred că este echitabil să ne întrebăm, este aceasta strategia corectă?”
Costuri și Capacitate
În loc să sacrifice neapărat capacitatea, Allen și coautorul său, Isaac Goldston, susțin că programul ar trebui să ofere oportunități pentru a găsi modalități inovatoare de a reduce prețurile.
„…[A]proape toată discuția despre reducerea costurilor în jurul CCA și al succesoarelor sale s-a concentrat pe sacrificarea performanței și duratei de viață, mai degrabă decât pe simpla îmbunătățire a eficienței operaționale a unei baze industriale aerospațiale și de apărare care este frecvent supraîncărcată și lentă,” scriu ei. „Economiile de costuri rezultate din sacrificarea performanței și duratei de viață sunt reale: un motor destinat să dureze 50 de ani va costa, desigur, mai mult decât unul destinat să dureze câteva luni. Dar acest program este, de asemenea, o oportunitate pentru Forțele Aeriene de a cere mai mult de la industrie și de a folosi presiunea competitivă pentru a obține rezultate mai bune.”
Allen și Goldston dau exemplul SpaceX, al cărei intrare pe piața dominată de ULA în urmă cu opt ani a contribuit rapid la reducerea prețurilor fără a sacrifica calitatea. Dezvoltările de acest tip, susțin ei, înseamnă că Pentagonul „ar trebui să fie sceptic” atunci când companiile afirmă că reducerile de costuri pot veni doar cu sacrificiul performanței.
„Natura succesului SpaceX a fost o dedicație fanatică față de reducerea costurilor și o disponibilitate de a integra vertical și de a dezvolta tehnologii în jurul seturilor de probleme existente care erau rezolvate într-un mod costisitor,” a spus Allen. Acest lucru a inclus gândirea inovativă, adăugând un exemplu în care SpaceX a evitat necesitatea unor cipuri scumpe, rezistente la radiații, alegând în schimb avionică redundantă alimentată de semiconductori disponibili comercial.
În această etapă, nu este clar exact ce va putea realiza CCA pe baza informațiilor publice, a spus Allen, evidențiind o lipsă de detalii despre caracteristici precum stealth și rază. Și există alte considerații de cost, cum ar fi R&D și întreținerea, care nu sunt capturate în mod clar într-un preț unitar, cu acestea din urmă reprezentând, tradițional, cea mai mare parte a costurilor unui program.
CCA, totuși, poate fi un program care, prin natura sa, poate schimba ecuația tradițională a costurilor.
Oficiali precum generalul David Allvin, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, au discutat despre eliminarea unor lungi lanțuri logistice de la CCA — însemnând probabil că dronelor le va lua în mod special mai puțin timp să fie înlocuite decât avioanele standard. Acest lucru poate însemna costuri mai mari de procurare pe măsură ce dronele sunt rapid înlocuite, dar atâta timp cât volumul de producție este suficient de mare, prețurile ar trebui să scadă datorită economiilor de scară, a rezonat Allen.
„Indiferent dacă obțin un bun raport calitate-preț, îmi rezerv dreptul de a păstra o opinie rezervată în această etapă,” a spus Allen. Totuși, el a remarcat că jocurile de război sofisticate desfășurate de CSIS sugerează că vasta majoritate a avioanelor vor fi distruse la sol, în loc de aer, în scenarii de tip război cu China, avioanele F-35 fiind la fel de vulnerabile ca CCA în acel scenariu. Având în vedere acest lucru, „probabil că nu avem nevoie de un avion care să fie și mai uluitor de capabil decât F-35, ceea ce avem cu adevărat nevoie sunt mai multe avioane.”
Certo, Allen și Goldston subliniază în raportul lor că Forțele Aeriene fac multe lucruri bine în abordarea lor CCA, cum ar fi separarea achiziției hardware și software, includerea firmelor non-tradiționale și angajarea în competiție continuă. Totuși, dacă Pentagonul va obține capabilitățile de care are nevoie pentru a câștiga o luptă viitoare, Allen a subliniat că industria trebuie să își asume riscuri, în special cele care ar putea pune în pericol profiturile.
Unele dintre acestea se întâmplă deja, a spus Allen, cum ar fi decizia Anduril de a lansa o nouă fabrică cu fonduri de investitori care ar putea produce platforme, precum CCA, din competiții pe care compania nu le-a câștigat încă. În mod similar, Northrop Grumman a avansat evident în propriile teste de zbor pentru avionul Model 437, produs de subsidiarele Scaled Composites, deși compania este secretizată în legătură cu planurile sale.
„Cred că este o validare incredibilă a înțelepciunii acestei abordări. Felicitări, Northrop, pentru că s-au crezut pe sine și au fost dispuși să investească banii investitorilor lor în asta,” a spus Allen. „DoD are nevoie ca companiile să fie dispuse să își asume riscuri financiare.”
-
Exclusivacum 3 zile
Fiasco la IJP Prahova: mobilizarea ireală sub comanda lui Ginel Preda/MOBEX PH-DB-24
-
Exclusivacum 2 zile
Teapa oferită de operatorul de salubritate UWS/Rosal Ploiesti: Impasibilitatea autorităților ADI și CJ Prahova și legăturile cu foști ofițeri SRI
-
Exclusivacum 2 zile
Dublu standard în Poliție: Abuzurile de la IPJ Prahova și Justiția Selectivă
-
Exclusivacum 3 zile
Scandalul WHITE TOWER continuă: Mesaje halucinante și umilințe în afaceri imobiliare
-
Exclusivacum 3 zile
Controversele din CSM Ploiești: Dănuț Burghelea și acuzele de abuz și umilință
-
Exclusivacum 3 zile
Încercarea de a mascara Justiția:incompatibilități și abateri în cazul judecătorului C5 de la Judecătoria Vălenii de Munte (II)
-
Exclusivacum 3 zile
În spatele cortinei: Cum rețelele mafiote controlează sănătatea publică în România – scandalul Sterileco și indiferența autorităților
-
Exclusivacum 4 zile
Controversă în justiție: un judecător cere recunoașterea vechimii în magistratură pentru activitatea la Garda Financiara