Actualitate
Primul si singurul pana in prezent la care am vazut facandu-se referire la HG 561/2009 a fost la col ® SRI, Ion Dedu

Cand am vazut ce contine denuntul lui Orban impotriva lui Dancila, pe care o acuza de „inalta tradare”, mi-am facut cruci cu doua maini.
Nu doar ca Orban e terminat ca om politic, dar cu fiecare zi in care acesta continua sa fie in fruntea PNL, PNL devine indezirabil pe plan extern. In aceeasi situatie este pus si Iohannis, asupra caruia planeasca tot mai multe suspiciuni ca a fost in spatele acestei operatiuni sinucigase a lui Orban.
Dupa logica lui Orban, daca Dancila a comis „inalta tradare” pentru ca s-a intalnit cu premierul Isralului, atunci DIICOT va trebui sa aresteze guvernul israelian cand va veni sa faca sedinta comuna cu Guvernul Romaniei.
Altfel, cum s-ar putea justifica lasarea in libertate a guvernului unei tari ostile Romaniei daca Iohannis cerere inceperea urmaririi penale pentru „inalta tradare”?
Bezna mintii e putin spus ce a facut Orban. Orban va fi unicat in analele istoriei.
Referitor, apoi, la acel Memorandum aprobat in Guvern, conform legii acela e doar un instrument de lucru care nu are nici o putere de lege si nu e un act decizional, motiv pentru care nici nu se publica in Monitorul Oficial.
Iata ce spune HG 561/2009 „pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/aprobării” despre Memorandum:
„Articolul 10
(1) Memorandumul este instrumentul prin care se supune spre aprobare iniţierea negocierii şi/sau semnarea unui tratat internaţional, respectiv suspendarea aplicării unui tratat, în conformitate cu prevederile Legii nr. 590/2003.
(2) Memorandumul poate fi elaborat şi în cazul în care este necesară o decizie a Guvernului într-o anumită problematică. Memorandumul va fi avizat de instituţiile implicate şi va cuprinde descrierea respectivei probleme şi propuneri pentru rezolvarea acesteia.
(3) Memorandumul este un act intern al Guvernului, care nu se publică în Monitorul Oficial al României.”*
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/105816
Asadar, cat de iresponsabil sa fii sa sustii ca acel Memorandum ar fi luat vreo atributie de la Presedinte si alte asemenea lucruri pe care le auziti si cititi.
Pe data de 8 mai 2018 Melescanu spusese ca „Memorandumul a fost trimis spre informare [Presedintelui]. Consultarea, etapa în care ne aflăm, reprezintă pentru noi principala prioritate la ora actuală.”
Deci e vorba despre etapa consultarilor, nu despre vreo decizie.
https://www.agerpres.ro/…/melescanu-memorandumul-referitor-…
Pe 20 mai 2018 Melescanu a spus ca „pe partea (…) securitară am încheiat, prin consultările pe care le-am avut cu alte organisme. Acum ne concentrăm pe celelalte chestiuni, economice, sociale şi juridice.”
Asadar, o parte din analize si discutii au fost finalizate, au mai ramas altele.
https://www.stiripesurse.ro/teodor-mele-canu-spune-ca-ambas…
Poti sa critici Guvernul ca nu a actionat cu un anumit tact fata de Iohannis, sa-l fi anuntat dinainte, etc., dar toate astea sunt chestiuni de politica si se rezuma la paruiala politica.
Ce a facut Orban, insa, a depasit limitele iar un viitor in politica mare nu-i mai intrevad.
* – mentionez ca primul si singurul pana in prezent la care am vazut facandu-se referire la HG 561/2009 a fost la Ion Dedu, motiv pentru care il mentionez ca atare.(Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cunoscuta in Romania si sub numele de „Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei”).
Actualitate
De ce inchirierea unei masini este o solutie de mobilitate avantajoasa

Mobilitate inteligenta: de ce turistii aleg inchirierile auto in Bucuresti
Bucurestiul a devenit o destinatie europeana apreciata pentru istoria, cultura si viata sa dinamica. Turistii straini care ajung aici prefera din ce in ce mai des serviciile de inchirieri auto pentru a se bucura de libertatea deplasarii si de confortul pe care doar o masina personala il poate oferi intr-un oras atat de divers.
De ce merita sa inchiriezi o masina in Bucuresti
Transportul in comun, desi extins, nu acopera intotdeauna toate punctele de interes sau programul flexibil dorit de un turist. Prin acest serviciu de rent a car Bucuresti, vizitatorii pot explora atat centrul aglomerat, cat si zonele linistite din imprejurimi, fara a depinde de orare sau trasee fixe.
Mobilitatea deplina permite descoperirea orasului intr-un mod autentic si confortabil.
Optiuni variate pentru orice cerinta
Parcul auto disponibil pentru inchirieri in Bucuresti este impresionant. De la modele compacte, perfecte pentru traficul urban, pana la SUV-uri spatioase sau limuzine premium, turistii pot alege exact ceea ce li se potriveste.
Firmele de rent a car investesc constant in masini noi, bine intretinute, echipate cu tehnologie moderna pentru siguranta si confort maxim.
Inchiriere rapida direct de la Otopeni
Pentru a evita intarzierile si inconvenientele, multe companii ofera serviciul de inchiriere auto direct din Aeroportul Otopeni. Turistii pot prelua masina imediat dupa sosire si pot pleca spre destinatie fara alte opriri sau formalitati suplimentare.
Rezervarile online asigura un proces simplificat si garanteaza disponibilitatea vehiculului dorit.
Ce conditii trebuie indeplinite pentru a inchiria o masina
Procesul de inchiriere presupune cateva cerinte standard:
-
Varsta minima de 21 ani
-
Permis de conducere valabil de minimum un an
-
Act de identitate valid
-
Card de credit pentru blocarea garantiei
Pentru anumite modele de lux pot fi solicitate conditii suplimentare, precum o varsta mai ridicata sau o perioada mai lunga de detinere a permisului.
Inchirieri fara card de credit? Da, se poate
Tot mai multe companii accepta garantii platite in numerar sau cu card de debit, permitand turistilor care nu detin carduri de credit sa beneficieze de serviciile de inchirieri auto.
Aceasta flexibilitate este bine primita, in special de catre vizitatorii tineri sau cei care cauta solutii mai accesibile.
Inchirieri de la persoane fizice: avantaje si riscuri
Alternativa la firmele consacrate este inchirierea masinilor de la persoane fizice. Preturile pot fi mai mici, iar formalitatile mai simple, dar este important sa verifici atent toate documentele, sa te asiguri ca masina este asigurata si sa semnezi un contract oficial.
Inspectarea vehiculului inainte de preluare si realizarea de fotografii sunt masuri recomandate.
Care sunt cele mai populare masini pentru turisti
In functie de planurile de calatorie, preferintele sunt diverse:
-
Masini mici pentru traficul urban
-
SUV-uri pentru excursii in afara orasului
-
Masini premium pentru confort si stil
Indiferent de preferinta, oferta de rent a car Otopeni poate satisface toate nevoile.
De ce este esentiala rezervarea din timp
Rezervand masina in avans, turistii se asigura ca gasesc vehiculul potrivit, beneficiaza de tarife mai bune si evita surprizele neplacute, mai ales in perioadele aglomerate.
Planificarea din timp aduce nu doar economie de bani, ci si confort sporit.
Recomandari pentru o inchiriere fara probleme
Pentru o experienta fara incidente, este important sa:
-
Citesti atent termenii contractului
-
Verifici masina si sa fotografiezi eventualele defecte
-
Clarifici politica de combustibil
-
Respecti ora de returnare
Aceste detalii contribuie la o experienta relaxanta si fara griji.
Concluzie: libertatea de a descoperi Bucurestiul in propriul ritm
Indiferent de durata vizitei, inchirierea unei masini in Bucuresti iti ofera sansa sa explorezi mai mult, mai repede si in conditii de confort deplin. Este solutia ideala pentru turistii care apreciaza flexibilitatea si independenta.
Cele mai bune solutii de inchirieri auto la Otopeni
Daca aterizezi pe Aeroportul Henri Coanda si vrei sa te bucuri de cele mai avantajoase servicii de rent a car, viziteaza inchirieriauto-otopeni.com pentru oferte rapide, masini moderne si preluare directa din aeroport.
Actualitate
Ultima călătorie a Papei Francisc: Ceremonia funerară la Roma
Actualitate
Prezența lui Elon Musk la interviul secretarului Forțelor Aeriene a lui Trump stârnește controverse
-
Exclusivacum 3 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 2 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 2 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum o zi
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 3 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 2 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Exclusivacum 5 zile
Minunea de Paște la Baia Mare: Un bărbat in cărucior cu rotile își recapătă mobilitatea
-
Exclusivacum 19 ore
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc