Connect with us

Anchete

EXCLUSIV/ Se solicita ca SRI sa se sesize intrucat se duce in derizoriu activitatea lor si se da o tenta de imixtiune in actul de justitie

Publicat

pe

Ministerul „Afaceriștilor” Interni este o instituție în care furtul banului public, ilegalitățile și infracțiunile se comit zilnic de falșii polițiști din structurile suport. Aceste fapte îngrozitoare sunt demonstrate chiar de această instituție „publică”, M.A.I., ce continuă să le ascundă și doar concursul instanței de judecată o mai poate obliga să-și evidențieze monstruozitățile.

Astfel că, în urma soluției CAB-SCAF și TMB-SCAF, M.A.I. ne arată că „în mințile căpușelor cu epoleți” nu contează ce faci în această instituție, polițist să fii. De ce? Fiindcă prin portul ilegal al uniformei și legitimației de polițist al falșilor polițiști din structurile suport acestia își pot impune „supremația gradelor” în fața polițiștilor „din stradă”/„din frontieră” și nu mai sunt sancționați conform Legii/se îngreunează anchetele până se prescriu faptele.

Dar de partea materială, ce ziceți? Să fi „polițist de birou”: curat, „la 4 ace”, îmbălsămat, frezat, cu pantofii „oglindă” și portmoneul doldora de bani (între 3-10.000 lei/lună) pentru atribuții de poliție inexistente, o fi bine? Să ieși la pensie la vârsta de 47 de ani (cu o pensie de 4-8.000lei/lună) fiindcă ești „polițist-căpușă” și ai obosit alegând după șef’ pe holuri cărându-i cafeluța și hârtiile (cam ăștia sunt „infractorii” după care aleargă „gangsterii cu epoleți” din M.A.I.), o fi bine?

Acum înțelegeți, dvs., cititorii noștrii, de ce „datele personale” ale falșilor polițiști din M.A.I. nu sunt publice? De ce refuză să își afișeze fotografiile („marii șefi”, în special) pe sitte-ul instituției? Fiindcă știu că nu fac nimic toată ziua dar sunt remunerați și recompensați regește pentru atribuții de poliție inexistente: „polițistul încadrat într-o unitate a aparatului central, prin activitatea desfășurată, contribuie la realizarea misiunilor Poliției Române, astfel cum sunt prevăzute de Legea nr. 218/2002”. Adică, în mintea acestor ilegaliști, toți din M.A.I. trebuie să fie „polițist” indiferent de ce atribuții îndeplinesc.

Dacă și un „purtător de vorbe”, bucătar, cizmar, secretar, inspector de resurse umane, consilier juridic, medic ș.a.m.d. „îi musai” să fie „polițist”, nu ar fi mai bine să nu mai existe nicio profesie în afara celei „de polițist” (toți îmbrăcați la fel, salarizați la fel, pensionați la fel)?

În concluzie, în baza adresei M.A.I. nr. 1321567/16.05.2018, am tras următoarea concluzie: în România lui 2018 Poliția NU EXISTĂ și România e o „țară polițistă”!

Alo!, Guvernul, Parlamantul, Președintele României, „aleșii neamului”, sunteți surzi sau doar îndoctrinați cu mentalitatea comunistă (anterioară lui decembrie 1989)?

Solicităm public M.A.I.-ului să ne comunice fișele posturilor falșilor polițiști din „unitatea” DIRP a MAI în format scan, la adresa de e-mail: incisivprahova@gmail.com. (Alexandru Firicel –Sef Departament Investigatii Incisiv de Prahova).

Omai 15-2015

Anchete

Gestul salvator al unui tânăr polițist în devenire

Publicat

pe

De

Intervenție rapidă și curajoasă
Corpului Național al Polițiștilor transmite un mesaj de apreciere pentru Ionuț, un tânăr din Mioveni și elev al Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina. Aflat la o terasă, Ionuț a manifestat un comportament exemplar atunci când a observat o persoană care se îneca cu mâncare. Fără ezitare, a intervenit prompt, demonstrând ce înseamnă să fii pregătit să acționezi în situații de urgență.

O viață salvată
Prin cunoștințele și curajul său, Ionuț a reușit să salveze o viață, gestul său fiind unul care face cu adevărat diferența. Acțiunea sa nu doar că ilustrează abilitățile de intervenție, dar și spiritul civic al unui viitor polițist.

Mesaj de încurajare pentru examen
În aceasta zi, Ionuț începe examenele finale, iar Corpul Național al Polițiștilor îi urează succes în această ultimă etapă a pregătirii sale. „Ceea ce ai făcut deja spune multe despre tine!” se mai menționează în mesajul de felicitare.

Felicitări pentru realizări
Este un moment important nu doar pentru Ionuț, ci și pentru comunitate, care poate avea încredere în tineri pregătiți să reacționeze în momente critice. „Felicitări, tinere! Îți dorim o carieră plină de realizări!” se încheie mesajul, punând accent pe viitorul său promițător ca agent de poliție. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Andrei Enescu de la Înalta Curte de Casație și Justiție se pregătește să iasă la pensie

Publicat

pe

De

Dan-Andrei Enescu, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, se pregătește să se retragă, conform informațiilor furnizate de publicația Lumea Justiției.

Aprobarea retragerii la pensie
Secția pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este așteptată să aprobe ieșirea sa la pensie în cadrul ședinței programate pentru marți, 10 decembrie 2024. Retragerea lui Enescu marchează o etapă semnificativă în cariera sa judiciară, iar zvonurile sugerează că și alți magistrați de renume s-ar putea alătura lui în pensionare.

Informații viitoare despre alți magistrați
Rămâneți conectați, deoarece, cu ocazia următoarei actualizări, vom dezvălui ce alte nume sonore se află pe lista viitorilor magistrați pensionari! (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Bogdan Ciprian Pirlog, incă odată scutit de răspundere disciplinară

Publicat

pe

De

Publicația Lumea Justiției dezvăluie că procurorul Bogdan Ciprian Pirlog, șeful Parchetului Tribunalului Militar București, a scăpat din nou de un dosar disciplinar. Acesta s-a abonat la „spălăturile” disciplinare ale Consiliului Superior al Magistraturii.

Detalii despre dosarul comunicat
Cel mai recent certificat de bună purtare a fost acordat lui Pirlog miercuri, 4 decembrie 2024, în dosarul nr. 9/P/2020, în care Inspecția Judiciară l-a trimis în judecată disciplinară pentru abaterea de la art. 99 lit. a din vechiul statut al judecătorilor și procurorilor (Legea nr. 303/2004). Acest articol se referă la „manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”.

Se presupune că „Brigada Nufărul” a constatat că noul statut (Legea 303/2022) a dezincriminat această abatere disciplinară. Dacă această informație este corectă, Pirlog ar trebui să fie recunoscător fostului ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, care a eliminat manifestările dezonorante din categoria abaterilor disciplinare.

Decizia Consiliului Superior al Magistraturii
Astfel, Bogdan Pirlog poate rămâne liniștit, având în vedere că, din câte se aude, Inspecția Judiciară a devenit mai puțin activă în atacarea la ICCJ a cazurilor de spălături disciplinare din dosarele referitoare la manifestări dezonorante, dat fiind că aceste fapte nu mai constituie abatere disciplinară conform noii legi.

Iată minuta CSM:
„Respinge acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva pârâtului Pirlog Bogdan Ciprian, prim-procuror militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, cercetat sub aspectul săvârșirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, modificările și completările ulterioare, ca neîntemeiată.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Pronunțată în ședința publică astăzi, 4 decembrie 2024.”

Această decizie reflectă deja o tendință îngrijorătoare în sistemul judiciar românesc, unde normele și reglementările sunt adaptate pentru a proteja anumite persoane din cadrul judiciarului.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv23 de ore ago

Afaceri intunecate. Un studiu de caz în Securitatea Națională: legături infracționale în Sistemul Național Antigrindină

O investigație în contextul anchetelor jurnalistice: Sistemul Național Antigrindină și impactul asupra Siguranței Naționale a României Provocările post-electorale: Ce trebuie...

Exclusiv23 de ore ago

S.R.I.: Geniul nevăzut al Securității Naționale

PATRIA A PRIORI! Mereu înaintea tuturor: Un omagiu pentru Serviciul Român de Informații Importanța S.R.I. în contextul național În contextul...

Exclusiv23 de ore ago

MASS-MEDIA ÎN BOCCA DELLA VERITA: O analiză asupra rolului presei și al responsabilității jurnalistice

Contextul istoric al scrisului și al mass-mediei Într-un raport emis de Sindicatul Diamantul, Vitalie Josanu subliniază importanța scrisului și a...

Exclusiv4 zile ago

Corupția și abuzurile de putere în Vălenii de Munte: Amenințări și afaceri obscure

Rețeaua de corupție din Prahova: Dezvăluiri șocante  Incisiv de Prahova continuă să expună o rețea complexă de corupție, cu implicații...

Exclusiv4 zile ago

Planurile lui Călin Georgescu pentru România: „Voi pune poporul și țara pe primul loc”

Călin Georgescu, recent invitat la emisiunea „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea PLUS, a venit să dezmintă zvonurile și informațiile...

Exclusiv4 zile ago

Lipsă de transparență în concursuri: Dan Halchin sub presiune

Dan Halchin, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), se confruntă cu acuzații grave legate de lipsa de transparență...

Exclusiv5 zile ago

Corupție și ilegalități în gestionarea deșeurilor în Prahova. Studiu de caz – ECOPARK ENERGY din Valea Calugareasca

Recent a fost confirmat faptul că autoritățile locale din Valea Călugărească au avut dreptate, iar dezvăluirile ziarului nostru, Incisiv de...

Exclusiv5 zile ago

Călin Georgescu, candidat independent: „România nu trebuie să asculte Sistemul!”

Călin Georgescu, candidat independent la alegerile prezidențiale, a făcut declarații tranșante în cadrul emisiunii „Culisele statului paralel” moderată de Anca...

Exclusiv5 zile ago

Securitatea în politică: Marian Rizea, fost ofițer de securitate, candidat pe lista Partidului Oamenilor Tineri

Se ridică semne de întrebare cu privire la integritatea candidaturii lui Marian Rizea, fost ofițer de Securitate, care ocupă prima...

Exclusiv5 zile ago

O nouă sesizare pe „Excelenta” ar putea aduce amânări pentru OUG reparatoriu?

A apărut o nouă sesizare pe „excelenta”, iar Emil Pașcu de la Sindicatul Diamantul se întreabă dacă aceasta ar putea...

Exclusiv6 zile ago

Statul Paralel: Cum a fost jefuită moștenirea lui Silviu Prigoană ( UWS/fosta ROSAL) și de ce tăcerea autorităților este complice

Incisiv de Prahova dezvăluie o rețea complexă de corupție, cu implicații la nivel înalt în administrația prahoveană, centrala și în...

Exclusiv6 zile ago

Importanța clarificării contribuției individuale la bugetul statului în contextul pensiilor militare

Emil Pascu subliniază un aspect crucial al dezbaterii privind pensiile militare în România, indicând faptul că incultura și necunoașterea contribuției...

Exclusiv6 zile ago

Problematica Acordului Colectiv în cadrul Ministerului Afacerilor Interne

Sindicatul Diamantul aduce în atenție dificultățile cu care se confruntă încheierea Acordului Colectiv la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Valentin...

Exclusiv7 zile ago

O încercare de repozitionare: de la infractor narcoman, santajist si spagar la cetățean

De ceva timp remarcam o incercare de repozitionare a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri la noile realitati cotidiene...

Exclusiv7 zile ago

Stătescu, acoperit de corupție și speranțe neîmplinite: Soarta electorală a fostului primar

Rețeaua de protecție În decursul recentelor alegeri, Stătescu, acoperit de corupție și speranțe neîmplinite: Soarta electorală a fostului primar a...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv