Connect with us

Anchete

IOHANNIS SI BLESTEMUL ROMANIEI/ Desi este presedintele nostru, el promoveaza si protejaza interesele straine in Romania – Comisarul de Prahova

Publicat

pe

Nu mai este nicio noutate pentru nimeni că România are instituții fantomă cu birouri umplute de funcționari inculți, lași respectiv leneși („cre(ș)tini”). Ministerul Afacerilor Interne este una dintre aceste instituții unde „polițiști de două parale” fac propria Lege fără ca alte instituții să sesizeze ilegalitățile (Parchet, ANI… doar Instanțele și asta foarte rar).

Având propriile legi interne (ordine de ministru de resort, instrucțiuni de ministru de resort, „dispoziții legale” ale șefilor), nu este de mirare că infractori precum Constantin Aurelia Iulian (polițistul „dat în vileag” de amante la 2 ani de la condamnare de CAB-Secția Penală), Stan Eugen (polițistul cerecetat în stare de arest pentru hărțuire și pedofilie) și, din păcate, exemplele nu se opresc aici, ajung să „facă ordine și siguranță publică” în România… ba, dacă ști cui și cât să dai șpagă ajungi chiar și șef în structurile M.A.I. doar „păcatele îți sunt iertate de «Tatăl Nostru»” (ministra Carmen Dan știe cel mai bine cum e să ierți creștinește și să pedepsești dumnezeiește, doar în cazul pedofilului l-a „mazilit” pe Despescu Bogdan și îl protejează pe Voicu Marius).

Dar, ca să ajungi să faci „legi interne” în M.A.I. trebuie să fi „polițist de biorou”, undeva în structurile suport (resurse umane, financiar contabil, juridic, administrativ logistic, IT, medical, psihologic) ale M.A.I.-ului și Poliției. Iar asta nu e tot: trebui să fi și un supus devotat șefului … că doar așa îți mai „pică” câte-o: primă, concediu, liber, spor ș.a.m.d. „pentru muncă deosebită de poliție”.

Așadar, munca de poliție nu este ce vedem noi în filme, la știri, pe stradă când intervine Poliția sau cum e prevăzut în Lege ci „o grămadă” unde fiecare face ce și cum îl taie capul doar că „e polițist”: psiholog-polițist, medic-polițist, finanțist-polițist, secretar-polițist, ospătar-polițist etc. incompatibilitatea și conflictul de interese sunt necunoscute în M.A.I. și, mai ales pentru Agenția Națională de Integritate care, legal sesizată prin sesizări temeinice, motivate, cu probe, „a dat din-colț-în-colț” neștiind ce să facă și cum să mușamalizeze incompatibilitățile polițisto-psihologilor respectiv polițisto – „consiglierilor” juridici din M.A.I. Și, pentru că legea nu îi permitea să „o dea la întors”, A.N.I. a „dat la o parte” informațiile nepublice pe care le-a primit odată cu sesizarea ca să mușamalizeze incompatibilitățile falșilor polițiști (atașat înregistrarea telefonică dintre subsemnatul și șeful „inspectoarei de integritate doar pe baza informațiilor publice – Vânturuș”, Moise Florin).

De ce nu a continuat demersurile ANI (prin Vânturuș și Moise), să solicite documente de la M.A.I., așa cum zicea Moise? Simplu! Fiindcă „viesparul”, „cocina mâncătoare de bani publici”, M.A.I., este o instituție care funcționează ilegal: cu angajați numiți în funcții „ipotetice”… inexistente, neprevăzute în lege ci doar în mințile lor inculte și ale guvernanților care sunt mai inculți ca ei. Pentru că oricine ar „intra” să facă curățenie în această cocină instituțională denumită M.A.I., s-ar lua cu mâinile de cap la ce ilegalități și infracțiuni monstruoase pornesc dina ceste birouri și se fac în această instituție. Degeaba credeți că guvernanții „F.S.N.” au emis hotărâri de guvern (S/969/2016) secrete de serviciu prin care au înființat organe de administrare și control în fiecare instituție de ordine siguranță publică? Aceste „structuri” au fost înființate tocmai pentru a se mușamaliza furtul banului public de către „jmecherii cu epoleți”… de la Bugetul de Stat… știți dvs., acolo unde „doar fraierii” cotizează iar „jmecherii se înfruptă”.

Poate așa vedem cu toții de ce tot cresc impozitele și „se dublează” salariile („dribling a la Ogluța Vasilescu”): pentru ca ne(in)competenți din instituțiile statului (precum M.A.I.) să „frece” două-trei hârtii/zi și să încaseze venituri lunare cuprinse între 4-12.000lei/lună (agenți, ofițeri și șefi din structurile suport).

Iar când îi mai auziți pe „politicieni”  că vorbesc de „statul paralel” să știți că aceasta este imaginea actualei Românii: instituții precum Aparatul central al M.A.I. se șterg la dos cu Legea fiindcă „au propriile organe” iar cerberii de la poarta M.A.I.-ului nu îi lasă nici pe procurori măcar să intre în această „cocină instituțională” și „mulțimea de fraieri”: cei din mediul privat, subordonații M.A.I. „din stradă” și „din frontieră” încadrați în funcții ipotetice, inexistente, ale căror acte procedurale/înscrisuri efectuate „în calitate de polițist” sunt lovite de nulitate absolută (nici până în ziua de azi funcțiile polițiștilor nu au fost înființate prin Lege conform art.22 alin.(5) din Legea nr.360/2002 și, practic, Poliția nu a fost demilitarizată – ne uităm în legile de salarizare și vedem că funcțiile de la Armată sunt identice cu cele ale polițiștilor: „copy-paste de la M.A.N”).

În concluzie, trebuie desființate: Aparatul central al M.A.I. fiindcă e o instituție căpușă pentru statul Român care doar creează probleme și batjocorește profesiile din România (polițist, consilier juridic, psiholog, militar, auditor etc.), „la pachet” cu Agenția Națională de Integritate fiindcă „inspectorii” ei nu fac altceva decât să stabilească incompatibilități doar „din informații publice” (din ziare, emisiuni de can-can, știrile de la ora 1700) și, eventual, când îi mai asmute vreun politician „bengos” împotriva altui politician „mai fraier” pe care „să-l facă”, găsesc și ei ceva activitate… Păi se merită să plătim 8.000-10.000lei/lună salariu unui astfel de „inspector de integritate” sau „polițist de birou” – „căpușă cu epoleți”? Eu zic că nu!

N.R – Vom reveni cu o inregistrare audio de senzatie!

(Alexandru Firicel – șef Departament Investigații al Ziarului Incisiv de Prahova)

Pangere prealabila_consilieri juridici

Pangere prealabila_desfiintare ANI

Pangere prealabila_psihologi

raspuns ANI amanare

refuzANI

Anchete

Concurs pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne în 2025.Oportunități de formare la instituții de invățământ

Publicat

pe

De

Oportunități de formare la instituții de invățământ

Peste 250 de locuri pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne vor fi disponibile la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, în sesiunea din perioada iunie-august 2025. Dintre acestea, 138 de locuri sunt destinate învățământului superior (ofițeri), structurate astfel:

  • Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București: 16 locuri
  • Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu: 15 locuri
  • Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”: 53 locuri
  • Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov: 11 locuri
  • Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța: 9 locuri
  • Institutul Medico-Militar: 10 locuri
  • Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București: 24 locuri

Forma de invățământ postliceal

Candidații au posibilitatea de a opta și pentru forma de învățământ postliceal (maistrii militari), cu următoarele locuri disponibile:

  • Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 16 locuri
  • Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 14 locuri
  • Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 17 locuri
  • Școala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța: 39 locuri
  • Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 9 locuri

Vor fi disponibile și 18 locuri pentru forma de învățământ postliceal (subofițeri):

  • Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 3 locuri
  • Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 3 locuri
  • Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 2 locuri
  • Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 10 locuri

Procedura de inscriere și evaluare

În această sesiune, vor fi disponibile și 3 locuri pentru cursul de formare a subofițerilor, organizat la nivelul Centrului de Instruire pentru Muzici Militare. Cererile de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul oficial al MAI – www.mai.gov.ro, completate de către candidați și transmise în format electronic la adresa unității de recrutare până la data de 18 mai 2025.

Evaluarea psihologică și examinarea medicală vor fi realizate conform programărilor stabilite de unitățile specializate. Transmiterea dosarelor candidaților declarați apt psihologic și medical trebuie să se efectueze până la data de 16 iunie 2025. Proba de evaluare a performanței fizice se va susține la Academia de Poliție “Al. I. Cuza”, în perioada 21-25 iunie 2025.

Ulterior, candidații Ministerului Afacerilor Interne pentru instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și ale Academiei Naționale de Informații vor continua procedura de admitere conform graficelor stabilite.

Detalii complete despre procedura de inscriere

Detalii complete despre modul de înscriere la concursurile de admitere în unitățile de învățământ menționate se regăsesc pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Interne, accesând linkul https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/.

Este important ca toți candidații să fie informați despre cerințele și pașii necesari în procesul de admitere, astfel încât să aibă toate șansele de reușită în a-și continua educația și cariera în cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Prin aceste inițiative, Ministerul își propune să asigure o formare de calitate pentru personalul său, contribuind astfel la creșterea eficienței și profesionalismului în domeniul securității publice. (Sava N.).

Citeste in continuare

Anchete

Prevederile legii nr. 223/2015 privind pensionarea polițiștilor: Modificări și detalii esențiale

Publicat

pe

De

Sindicatul Europol prezintă aspectele importante ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, referitoare la încetarea raporturilor de serviciu ale polițiștilor prin pensionare.

1. Modificările legii nr. 282/2023

Legea de modificare nr. 282/2023 a intrat în vigoare la data de 01.01.2024.

2. Cuantumul net al pensiei militare

Cuantumul net al pensiei militare nu poate depăși media salariilor lunare nete corespunzătoare salariilor brute incluse în baza de calcul.

3. Vârsta standard de pensionare

Vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă va crește de la 60 la 65 de ani, aplicându-se progresiv începând cu anul 2031:

  • 2031: 61 ani
  • 2032: 62 ani
  • 2033: 63 ani
  • 2034: 64 ani
  • 2035: 65 ani

4. Cerințe pentru obținerea pensiei militare

Persoanele care îndeplinesc cerințele pentru obținerea pensiei militare până la data de 01.01.2024 pot solicita, până la 31.12.2028, să beneficieze de prevederile legii anterioare.

5. Baza de calcul a pensiei militare pentru 2024-2028

Baza de calcul a pensiei militare pentru perioada 01.01.2024 – 31.12.2028 va fi stabilită pe baza unui număr progresiv de luni consecutiv din ultimii 5 ani de activitate:

  • Ianuarie-iunie 2024: 12 luni
  • Iulie-decembrie 2024: 13 luni
  • Ianuarie-iunie 2025: 14 luni
  • Iulie-decembrie 2025: 15 luni
  • Iulie 2028-decembrie 2028: 21 luni

6. Baza de calcul pentru 2029

În perioada 01.01.2029 – 31.12.2029, baza de calcul va fi de 22 până la 33 de luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate:

  • Ianuarie 2029: 22 luni
  • Decembrie 2029: 33 luni

7. Baza de calcul pentru 2030-2033

Pentru perioada 01.01.2030 – 30.11.2033, baza de calcul va fi de 34 până la 80 de luni din ultimele luni de activitate, crescând lunar:

  • Ianuarie 2030: ultimele 34 de luni
  • Noiembrie 2033: ultimele 80 de luni

8. Baza de calcul pentru 2033-2043

Baza de calcul pentru perioada 01.12.2033 – 31.01.2043 va fi de 82 până la 300 de luni din ultimele luni de activitate, crescând lunar:

  • Decembrie 2033: ultimele 82 de luni
  • Ianuarie 2043: ultimele 300 de luni

9. Impozitarea pensiei

Pentru venitul lunar din pensii determinat prin aplicarea principiului contributivității, se deduce plafonul de venit neimpozabil lunar de 2.000 de lei, aplicându-se o cotă de impozitare de 10%.

10. Impozitarea pensiei pentru beneficiarii din MAI

Impozitul pensiilor cuvenite beneficiarilor din evidența Casei de pensii sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne se aplică prin cota unică de impozitare de 10% asupra cuantumului pensiei brute, deducându-se plafonul de venit neimpozabil lunar de 3.000 de lei.

Aceste modificări subliniază evoluția legislației în domeniul pensiilor militare și impactul asupra polițiștilor, oferind o imagine clară asupra noilor reglementări și a modului în care acestea afectează drepturile pensionarilor din sistemul de ordine publică. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Descoperiri semnificative ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva traficului internațional cu autoturisme furate

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune dedicată prevenirii și combaterii traficului internațional cu autoturisme furate, în cadrul căreia au identificat și indisponibilizat două autoturisme, în valoare totală de aproximativ 63.000 de euro, care se aflau sub atenția autorităților din Belgia și Marea Britanie.

Autoturism furat identificat în Constanța

În timpul acțiunii, polițiștii au descoperit în localitatea Constanța un autoturism cu număr de înmatriculare belgian, aparținând unui cetățean român de 25 de ani. Verificările efectuate în colaborare cu autoritățile europene au confirmat că vehiculul era căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autoritățile belgiene.

Un alt caz la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, un cetățean român în vârstă de 29 de ani a fost oprit la controlul de frontieră în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Marea Britanie. După verificările specifice, polițiștii au constatat că vehiculul figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile britanice. Conducătorul auto a declarat că nu avea cunoștință despre starea juridică a mașinii.

Cercetări în desfășurare pentru tăinuire

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar autoturismele au fost confiscate până la finalizarea investigațiilor. Aceste acțiuni subliniază angajamentul autorităților române de a combate traficul internațional cu autoturisme furate și de a colabora eficient cu agențiile de aplicare a legii din alte state membre ale Uniunii Europene. (Sava N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv11 ore ago

Poliția de Frontieră Giurgiu: Captură semnificativă de produse suspectate a fi contrafăcute

Descoperiri importante în timpul verificărilor Polițiștii de frontieră giurgiuveni au realizat o descoperire notabilă în urma verificării a cinci autocare,...

Exclusiv2 zile ago

Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc

Sindicatul Europol subliniază că actuala situație din Poliția Română reflectă proverbul „țara arde și babele se piaptănă”, evidențiind pasivitatea conducerii...

Exclusiv2 zile ago

Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa

Genesis Biotech și prăpastia legalității Într-un peisaj al corupției și al escrocheriilor, Genesis Biotech, în parteneriat cu Genesis Biopartner din...

Exclusiv3 zile ago

ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță

Reforma pe hârtie: Așteptări și deziluzii Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) pare angajată într-o cursă nebunească către trecut, oferind o...

Exclusiv3 zile ago

Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti

„Faraon” la roate? Se pare că fostul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici, prosperă în ineficiență, iar acum s-a așezat pe...

Exclusiv3 zile ago

Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011

Îngrijorări asupra interpretării oficiale Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, a denunțat o interpretare înșelătoare a Ordinului S/108/2011 de către...

Exclusiv3 zile ago

Decizie importantă a ÎCCJ cu privire la drepturile locative ale polițiștilor

Clarificări esențiale privind compensația pentru chirie Într-un context în care reglementările privind drepturile locative ale polițiștilor au fost adesea interpretate...

Exclusiv3 zile ago

Reguli privind cazarea în interes personal în centrele DALI

Sindicatul Național Decus a publicat reguli clare referitoare la cazarea în interes personal în centrele și bazele administrate de Direcția...

Exclusiv4 zile ago

Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist  Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor

Într-un climat în care integritatea și credibilitatea justiției sunt esențiale pentru buna funcționare a societății, cazul lui Stavri Cătălin, un...

Exclusiv5 zile ago

23 Aprilie 2025 – Sărbătoarea Sfântului Gheorghe

Importanța sărbătorii Pe 23 aprilie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, un sfânt venerat de creștini, cunoscut și sub...

Exclusiv5 zile ago

Avertisment de la DNSC privind o fraudă în creștere prin apeluri telefonice false

Tipuri de fraudă folosind identități false Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la un...

Exclusiv6 zile ago

Minunea de Paște la Baia Mare: Un bărbat in cărucior cu rotile își recapătă mobilitatea

O poveste uimitoare Într-o întâmplare surprinzătoare, un bărbat din Baia Mare, care a decis să cerșească folosind un cărucior cu...

Exclusiv6 zile ago

Sfârșit de epocă: Moartea Papei Francisc la 88 de ani marcheză o transformare globală

Un lider spiritual simbolic se stinge, lăsând în urma sa o moștenire de deschidere și reformă în Biserica Catolică Un...

Exclusiv7 zile ago

Incident rutier: Șofer cu permis suspendat și alcoolemie mare, prins în urma unei urmăriri

Un bărbat care avea permisul de conducere suspendat de 6 luni și o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în...

Exclusivo săptămână ago

Mesaj de Paște de la Echipa Incisiv de Prahova

Dragi cititori, Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, vă transmitem cele mai calde urări de sănătate, liniște sufletească și bucurii...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv