Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ Dupa 1989 Militia s-a redenumit in Politie iar Procuratura in Parchet, aceasta “reimpachetare” insa nu a schimbat mentalitatile si practicile staliniste

Incisiv

Publicat

pe

„Acordarea daunelor morale este IMORALA. Omul este un animal social si ca atare este supus riscului vietii.”

Citatul de mai sus nu este din Marx, Lenin, Stalin sau Hitler, ci dintr-o opinie separata a unui judecator din zilele noastre care justifica, prin sintagma ca „omul este un animal social”, de ce ar fi „imoral” ca un animal, ce e omul, sa primeasca daune morale.

Cuvintele acestui calau in roba va arata cat de cangrenata este justitia din Romania.

Cauzele acestei cangrene din justitie sunt multiple, de la educatia precara in facultatile de drept romanesti pana la educatia de justitie de tip neo-stalinist pe care viitorii procurori si judecatori o primesc la INM, atitudine care apoi e intarita (reinforced) cand respectivii ajung in parchete si instante.

Precaritatea facultatilor de drept romanesti se vede atat din faptul ca nu au produs NIMIC semnificativ in discursul public din societate pe teme de interes pentru justitie (daca va ganditi acum, pe moment, va vine in minte vreun profesor de drept de AZI care sa fie o voce credibila si cu autoritate in domeniul dreptului?), cat si din eseurile, ca articole profesioniste nu le pot numi, scrise de fel si fel de profesori de drept din Romania pe care le gasiti prin reviste de specialitate. Daca veti citi reviste de drept din perioada comunista si de dupa, veti constata ca articolele scad in calitate cu cat ne apropiem de zilele noastre.

E imposibil sa educi studentii si societatea cand, din pozitia de profesor, in afara de a-ti afisa titulaturi si de a cita pe altii sau face sinteze ori compuneri, nu aduci nimic nou in dezbatere.

Cu privire la justitia de tip neo-stalinist, ce se perpetueaza pana azi, ganditi-va ca nici acum, la aproape 30 de ani de la caderea lui Ceausescu, nu exista studii si analize profesioniste si sistematice cu privire la justitia sovietica, in general, si la justitia din perioada comunista din Romania, in mod special.

Justitia de azi i-a condamnat pe Visinescu si Ficior ca au abuzat oameni cand erau conducatori de puscarii comuniste, dar acei oameni nu au fost bagati in acele puscarii de Visinescu si Ficior, ci de catre niste judecatori, dupa ce erau nenorociti in anchete de securisti si procurori.

Ar fi rolul universitatilor de drept din Romania sa faca studii comparate si aprofundate pe acest capitol, pentru a invata din greselile trecutului sa nu le mai repetam, insa nu se face asa ceva.

Dupa 1989 Militia s-a redenumit in Politie iar Procuratura in Parchet, aceasta “reimpachetare” insa nu a schimbat mentalitatile si practicile staliniste, invatate de la consultantii sovietici in anii ‘50, practici care s-au perpetuat pana azi.

Justitia sovietica, a carei baza a fost pusa de Lenin imediat dupa Revolutia Rosie, si apoi pusa la punct de Stalin prin mana sa dreapta procurorul Vishinski, are la baza filozofia lui Marx, care a schimbat total viziunea relatiei dintre om si stat.

Aplicand teoria darwinista la oameni, Marx considera ca omul e doar un animal mai evoluat, motiv pentru care, ca sa poti sa tii in frau aceste animale, ai nevoie de stat. De aici si ideea marxista ca omul serveste statul, in contradictie cu viziunea iudeo-crestina, democratica, ca statul il deserveste pe om.

Aceasta conceptie a lui Marx, care pune statul/comunitatea deasupra persoanei, isi are radacina/inspiratia si din cartea “Politica” a lui Aristotel, unde acesta ar fi spus – zic cei de dupa Marx – ca „omul este un animal social”.

In fapt, citatul e gresit. Aristotel (384-322 iCr.) nu foloseste in acel context „animal” ci „creatura”, „fiinta”.

Explicand in cartea „Politica” care e rolul statului (ne referim la perioada antica) in raport cu alte forme de asociere umana (comune, orase, de ex), Aristotel spune:

„§9. Din toate acestea se vede că statul este o instituţie naturală şi că omul este prin natura sa o fiinţă socială, pe când antisocialul prin natură, nu datorită unor împrejurări ocazionale, este ori un supraom, ori o fiară, ca acela batjocorit de Homer. […]

  • 10. Totodată este clar de ce omul este o fiinţă mai socială decât orice albină şi orice fiinţă gregară; căci natura nu creează nimic fără scop. Insă, dintre toate vietăţile, grai are numai omul. Vocea (nearticulată) este doar semnul plăcerii şi al durerii şi există şi la celelalte vietăţi, căci natura lor se ridică numai până la a avea simţirea plăcerii şi a durerii şi a o semnifica unele altora, pe când limba serveşte la a exprima ce este folositor şi ce este vătămător, precum şi ce este DREPT şi NEDREPT.
  • 11. Iar această însuşire este caracteristică omului, spre deosebire de toate vietăţile, aşa că singur el are simţirea BINELUI şi a RAULUI, a DREPTULUI şi a NEDREPTULUI şi a tuturor celorlalte stări morale. Comunitatea unor fiinţe cu asemenea însuşiri creează familia şi statul.”

Asadar, citind in context, nu doar ca Aristotel nu-l face pe om animal, dar arata de ce omul e superior animalului, iar statul e superior altor forme de comuniune (cum ar fi haita sau roiul de albine) pentru ca e compus din oameni care au simtul binelui si al raului, al dreptatii si nedreptatii, etc.

Ca atare, statul a fost creat de catre om si pentru om, in vederea bunastarii omului, nu omul a fost creat pentru stat.

Pentru ca Marx, insa, sa-si poata justifica teoria ca statul e superior omului, a fost suficient sa traduca “fiinta sociala” cu “animal social” si aveti justificarea teoriei marxiste.

Daca de la niste profani te astepti sa nu perceapa aceste sensibilitati, de la un judecator care a studiat dreptul te astepti sa aiba sensul gravitatii a ceea ce a scris in motivare.

Cand a intrat in magistratura, acest calau in roba a jurat sa respecte Constitutia si legile tarii, dar si “sa APERE drepturile si libertatile fundamentale ale omului”.

Aceste “drepturi si libertati” pe care trebuie sa le “apere” nu le da el, de la maica-sa, celor pe care-i judeca, si nici nu le da statul.

Conceptia democratica, inspirandu-se din valorile iudeo-crestine, este ca oamenii se nasc cu o serie de drepturi inalienabile, naturale, iar statul, prin Constitutie si legi, nu face altceva decat sa “recunoasca”, “garanteze”, “protejeze” si “respecte” aceste drepturi si libertati pe care oamenii le au intrinsec prin si din nastere.

Marxismul, de partea cealalta, spune ca omul, animal fiind, nu are drepturi innascute, ci aceste asa-size drepturi si libertati sunt acordate de catre stat. Asadar, daca omul e supus statului, iar statul este sursa acestor drepturi pe care le acorda, daca statul ti le da, tot el ti le poate si lua inapoi.

In baza acestei teorii marxiste ca statul este superior persoanei si-au justificat comunistii si nazistii oribilele crime din secolul trecut. Era suficient ca statul sa te plaseze intr-o categorie indezirabila (chiabur, burghez, mosier, greco-catolic, evreu, bandit, “element periculos”, etc) ca sa-ti pierzi toate drepturile, libertatea si demnitatea ca om.

Tineti minte cand Iliescu a spus in anii ’90 ca “proprietatea este un moft”? Asa a invatat el la scoala marxist-leninista de la Moscova, ca proprietatea privata e un moft burghez.

Pe ideologia marxist-leninista invatata la Moscova a faurit Iliescu “democratia originala”, in care fostii comunisti au preluat formele democratice din vest dar au pastrat fondul totalitar comunist. Iliescu si ai lui spuneau atunci ca nu au ce veni cei din vest sa ii invete pe ei democratie, ca stiu ei ce au de facut. A iesit ce vedeti.

In 1992 procuratura a fost renumita parchet, asa cum era numita inainte de a veni comunistii la putere, insa mentalitatea de “organ de represiune” al procurorilor nu s-a schimbat nici pana azi. Kovesi spune si azi in interviuri ca ea e in “procuratura” de 20 de ani (cautati pe internet!), in contextul in care aceasta institutie leninist-stalinista nu mai exista in Romania din 1992.

Semintele marxist-leniniste ale lui Iliescu si a celor din echipa lui (Brucan si altii) au rodit in unii ca ministra justitiei Pruna, care a spus ca “drepturile sunt un lux”.

Vede-se, acum, ca semintele marxist-leniniste au puit si in justitie, dupa motivarea din care v-am citat.

Singura solutie de salvare pentru Romania, inainte ca procesul de disolutie ca stat sa devina ireversibil, este constientizarea si militarea pentru implementarea valorilor fundamentale pe care s-au construit democratiile vestice si stau la baza Uniunii Europene:

“Conștientă de patrimoniul său spiritual și moral, Uniunea [Europeana] este întemeiată pe valorile indivizibile și universale ale demnității umane, libertății, egalității și solidarității; aceasta se întemeiază pe principiile democrației și statului de drept. Uniunea situează PERSOANA în centrul acțiunii sale, instituind cetățenia Uniunii și creând un spațiu de libertate, securitate și justiție.” (Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene)

Deci UE nu pune in centrul actiunii sale un “animal social”, ci PERSOANA, adica individul cu drepturi si libertati fundamentale. Poate le spune cineva si calailor din justitia romaneasca asta. (Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cunoscuta in Romania si sub numele de „Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei”).

P.S. Despre celebra motivare aici:

https://www.clujust.ro/sefa-inppa-cluj-gidro-stanca-a-cita…/

 

Actualitate

EXCLUSIV/Ziarul Incisiv de Prahova sesizează Comisia de Disciplină din cadrul Primăriei Ploiești cu privire la utilizarea ilegală a autospecialelor de la Poliția Locală Ploiesti de către Adrian Vaida

Incisiv

Publicat

pe

De

Tot mai mulți cetățeni din municipiul Ploiești ne-au informat că actualul șef al poliței Locale Ploiești, Adrian Vaida, utilizează autospecialele poliției locale în inters personal. Adică, în loc să facă muncă de patrulare, ordine publică, polițiștii locali fac pe „taximetriștii personali” ai lui Vaida Adrian, plimbându-l pe acesta oriunde are nevoie… pe banii noștrii (proveniți din taxele și impozitele locale), ai cetățenilor municpiului Ploiești.

Cum puteți susține public, o astfel de persoană (Vaida Adrian) într-o funcție de conducere, domnule primar Adrian Dobre? (Cerasela N.).

 

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

MFC Ploiești – Naționala Artiștilor, sâmbătă, ora 19.00!

Incisiv

Publicat

pe

De

Deținătoarea trofeului Cupei Ligii de Minifotbal din Prahova, ediția 2018, MFC Ploiești se va reuni în vederea pregătirii noului sezon al Ligii A de Minifotbal,  sâmbătă, 21 iulie 2018, de la ora 19.00, pe terenul Academiei de Minifotbal Strejnic, cu ocazia unui meci amical împotriva Campioanei Mondiale la fotbal – Naționala Artiștilor, selecționata antrenata de ploieșteanul Daniel Chirita!

Partida va fi arbitrată de frații Piciu, Gabriel și Laurentiu acceptând fără a sta prea mult pe gânduri propunerea venită din partea lui Gabriel Georgescu. Alegerea făcută de acesta vine în urma prestației bune pe care au avut-o cei doi frați la Sibiu, atat în cadrul Cupei României, fiind remarcați și apreciați chiar de președintele Federației Romane de Minifotbal, Ioan Onicas, cât și la nivel local , acolo unde cei doi arbitrii sunt în topul celor mai apreciați cavaleri ai fluierului  !

Pentru MFC Ploiești ar fi al doilea amical de gală , după ce, înaintea sezonului 2017-2018, la București, pe terenul BSP Arena, băieții antrenați de Gabriel Georgescu au întâlnit echipa Pronostic Sportiv, ce îi avea în lot pe uefantasticii Petre Marin, Sorin Ghionea, Sorin Paraschiv, Stelian Stancu, Gigel Coman, Mirel Radoi și alte nume cunoscute din fotbalul romanesc.

Pentru Naționala Artiștilor vor evolua împotriva MFC-ului : Ghedi Kamara, Danut Lupu , Daniel Chirita, Alexandru Chirita și alți jucatori surpriza pe care organizatorii nu au vrut sa ii divulge !

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/ IN PLIN SCANDAL, “OMUL” PRIMARULUI PNL UTILIZEAZA MASINILE POLITIEI LOCALE IN INTERES PERSONAL/ADRIAN VAIDA VINE SI PLEACA DE LA SERVICIU PE BANII CONTRIBUABILILOR

Incisiv

Publicat

pe

De

Tocmai cand primarul Adrian Dobre si-a facut tinte din sefii de Servicii si Birouri din Politia Locala Ploiesti, hartuiti de Adrian Vaida, directorul interimar al Politiei Locale Ploiesti foloseste de cca 2 saptamani autoturismele din dotarea Politiei Locale Ploiesti în interes personal.

Astfel, autoturismele din dotarea Politiei Locale-serviciul Ordine Publica – sunt folosite de “omul” primarului Adrian Dobre pentru a fi adus la serviciu în fiecare dimineatã si dus acasã.  Acesta locuieste in zona Nord, pe langa Spitalul Judean Ploiesti, in acelasi bloc cu hartuita sa sexual, într-o zonã mai izolatã unde în mod normal autoturismele Politiei Locale Ploiesti  nu au ce sã caute. Si Dobre se plange de ineficienta serviciilor care isi fac treaba si inchide ochii la utilizarea banilor publici in mod fraudulos. Alti sefi de institutii au fost destituiti IMEDIAT pentru aceste abuzuri, dar asta s-a petrecut in administratii adevarate, cu primari adevarati. Nu este prima data cand Adrian Dobre demonstreaza ca nu ii pasa de banul public, mai mult….isi bate joc de el! (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate8 ore ago

EXCLUSIV/Ziarul Incisiv de Prahova sesizează Comisia de Disciplină din cadrul Primăriei Ploiești cu privire la utilizarea ilegală a autospecialelor de la Poliția Locală Ploiesti de către Adrian Vaida

Tot mai mulți cetățeni din municipiul Ploiești ne-au informat că actualul șef al poliței Locale Ploiești, Adrian Vaida, utilizează autospecialele...

Actualitate12 ore ago

MFC Ploiești – Naționala Artiștilor, sâmbătă, ora 19.00!

Deținătoarea trofeului Cupei Ligii de Minifotbal din Prahova, ediția 2018, MFC Ploiești se va reuni în vederea pregătirii noului sezon...

Actualitate14 ore ago

EXCLUSIV/ IN PLIN SCANDAL, “OMUL” PRIMARULUI PNL UTILIZEAZA MASINILE POLITIEI LOCALE IN INTERES PERSONAL/ADRIAN VAIDA VINE SI PLEACA DE LA SERVICIU PE BANII CONTRIBUABILILOR

Tocmai cand primarul Adrian Dobre si-a facut tinte din sefii de Servicii si Birouri din Politia Locala Ploiesti, hartuiti de...

Actualitate14 ore ago

EXPLOZIV/”Culoar” la frontiera/Ponta si Oprea, protocol secret cu Patriarhul!

Iata ca in timp ce ramasitele binomului si-o iau tot mai vartos cu ranga in dinti din toate pozitiile, nu...

Actualitate14 ore ago

EXCLUSIV/PROPAGANDA „DIAMANTINĂ” NU ARE SUPORT ÎN DECIZIA CURȚII CONSTITUȚIONALE NR.794/2016!

Credem că v-ați convins cu toții, ieri, după apariția lui Păscuț la știrile postului România TV că sindicatul „Diamantul” nu...

Actualitate14 ore ago

EXPLOZIV/ACTUALITATEA PRAHOVEANA SI PH-ONLINE CONFIRMA DEZVALUIRILE ZIARULUI INCISIV DE PRAHOVA

In Actualitatea Prahoveana, sub semnatura jurnalistului Sebastian IGNAT, am descoperit  un articol foarte bun, bine documentat: “De ce tine neaparata...

Actualitate14 ore ago

EXCLUSIV/CAT DE DISPERAT SI PROST SA FII SA DAI INTERVIURI FAKE NEWS LA TELEVIZIUNEA DE CASA? ADRIAN VAIDA SI MINCIUNILE SALE

Intrat in gura majoritatii presei locale pentru actiunile sale dezaxate de la comanda Politiei Locale Ploiesti si/sau pentru actiunile de...

Actualitate14 ore ago

Coabitare în secret

Atât instituția prezidențială, cât și Guvernul dau dovadă de o transparență neobișnuită. Curat europeană. S-au întâlnit circa 40 de minute...

Actualitate14 ore ago

”Nazista” de la Cotroceni si revolutia sexuala

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB PRELUARE INPOLITICS.RO: În 2011, un studiu realizat de consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu făcea furori, acesta...

Actualitate14 ore ago

De cand a venit Iohannis, „noul” PNL a facut opozitie la PSD prin servicii si parchete

V-am spus de cateva luni ca Sica Mandolina e praf si a distrus PNL-ul, in interiorul partidului fiind o tensiune...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/PRIMARUL ADRIAN DOBRE INTRE AROGANTA SI O CRASA NECUNOASTERE A LEGII/IN ATENTIA VICEPRIMARULUI CRISTIAN GANEA

Aflam de la colegii din presa prahoveana ca, Adrian Dobre isi continua aberatiile si cu aroganta isi etaleaza crasa necunoastere...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/FERIȚI-VĂ DE „LIDERII DIAMANTINI”! SUNT DUPLICITARI!

Cu o veselie neînchipuită, Păscuț și Nedelcu&co (pensionarul Păscuț conduce SPR „Diamantul” prin intrermediul „marionetei polițiste” Nedelcu Cătălin) postează în...

Actualitate2 zile ago

EXPLOZIV/”Francezii”, indulciti cu elicoptere!/”Smen” cu contractele de inarmare in sedinta de Guvern!

Iata ca desi totul era pregatit pentru trecerea prin sedinta de guvern de marti, pe repede inainte, a hotararii ministrului...

Actualitate2 zile ago

EXPLOZIV/”Fac eu acum denunț … public … chemați cetățenii români martori … ei vor spune adevărul: vor sau nu să li se fure gazele moca”

Toată presa vuiește că vine uraganul Karina. Mâine, cu o falcă în cer și una în pământ, în regim de...

Actualitate2 zile ago

WERNER CEL INCET

A trecut peste o luna de cand CSM a avizat propunerea de numire la sefia DIICOT a procurorului Felix Oliver...

Top Articole Incisiv