Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ Dupa 1989 Militia s-a redenumit in Politie iar Procuratura in Parchet, aceasta “reimpachetare” insa nu a schimbat mentalitatile si practicile staliniste

Publicat

pe

„Acordarea daunelor morale este IMORALA. Omul este un animal social si ca atare este supus riscului vietii.”

Citatul de mai sus nu este din Marx, Lenin, Stalin sau Hitler, ci dintr-o opinie separata a unui judecator din zilele noastre care justifica, prin sintagma ca „omul este un animal social”, de ce ar fi „imoral” ca un animal, ce e omul, sa primeasca daune morale.

Cuvintele acestui calau in roba va arata cat de cangrenata este justitia din Romania.

Cauzele acestei cangrene din justitie sunt multiple, de la educatia precara in facultatile de drept romanesti pana la educatia de justitie de tip neo-stalinist pe care viitorii procurori si judecatori o primesc la INM, atitudine care apoi e intarita (reinforced) cand respectivii ajung in parchete si instante.

Precaritatea facultatilor de drept romanesti se vede atat din faptul ca nu au produs NIMIC semnificativ in discursul public din societate pe teme de interes pentru justitie (daca va ganditi acum, pe moment, va vine in minte vreun profesor de drept de AZI care sa fie o voce credibila si cu autoritate in domeniul dreptului?), cat si din eseurile, ca articole profesioniste nu le pot numi, scrise de fel si fel de profesori de drept din Romania pe care le gasiti prin reviste de specialitate. Daca veti citi reviste de drept din perioada comunista si de dupa, veti constata ca articolele scad in calitate cu cat ne apropiem de zilele noastre.

E imposibil sa educi studentii si societatea cand, din pozitia de profesor, in afara de a-ti afisa titulaturi si de a cita pe altii sau face sinteze ori compuneri, nu aduci nimic nou in dezbatere.

Cu privire la justitia de tip neo-stalinist, ce se perpetueaza pana azi, ganditi-va ca nici acum, la aproape 30 de ani de la caderea lui Ceausescu, nu exista studii si analize profesioniste si sistematice cu privire la justitia sovietica, in general, si la justitia din perioada comunista din Romania, in mod special.

Justitia de azi i-a condamnat pe Visinescu si Ficior ca au abuzat oameni cand erau conducatori de puscarii comuniste, dar acei oameni nu au fost bagati in acele puscarii de Visinescu si Ficior, ci de catre niste judecatori, dupa ce erau nenorociti in anchete de securisti si procurori.

Ar fi rolul universitatilor de drept din Romania sa faca studii comparate si aprofundate pe acest capitol, pentru a invata din greselile trecutului sa nu le mai repetam, insa nu se face asa ceva.

Dupa 1989 Militia s-a redenumit in Politie iar Procuratura in Parchet, aceasta “reimpachetare” insa nu a schimbat mentalitatile si practicile staliniste, invatate de la consultantii sovietici in anii ‘50, practici care s-au perpetuat pana azi.

Justitia sovietica, a carei baza a fost pusa de Lenin imediat dupa Revolutia Rosie, si apoi pusa la punct de Stalin prin mana sa dreapta procurorul Vishinski, are la baza filozofia lui Marx, care a schimbat total viziunea relatiei dintre om si stat.

Aplicand teoria darwinista la oameni, Marx considera ca omul e doar un animal mai evoluat, motiv pentru care, ca sa poti sa tii in frau aceste animale, ai nevoie de stat. De aici si ideea marxista ca omul serveste statul, in contradictie cu viziunea iudeo-crestina, democratica, ca statul il deserveste pe om.

Aceasta conceptie a lui Marx, care pune statul/comunitatea deasupra persoanei, isi are radacina/inspiratia si din cartea “Politica” a lui Aristotel, unde acesta ar fi spus – zic cei de dupa Marx – ca „omul este un animal social”.

In fapt, citatul e gresit. Aristotel (384-322 iCr.) nu foloseste in acel context „animal” ci „creatura”, „fiinta”.

Explicand in cartea „Politica” care e rolul statului (ne referim la perioada antica) in raport cu alte forme de asociere umana (comune, orase, de ex), Aristotel spune:

„§9. Din toate acestea se vede că statul este o instituţie naturală şi că omul este prin natura sa o fiinţă socială, pe când antisocialul prin natură, nu datorită unor împrejurări ocazionale, este ori un supraom, ori o fiară, ca acela batjocorit de Homer. […]

  • 10. Totodată este clar de ce omul este o fiinţă mai socială decât orice albină şi orice fiinţă gregară; căci natura nu creează nimic fără scop. Insă, dintre toate vietăţile, grai are numai omul. Vocea (nearticulată) este doar semnul plăcerii şi al durerii şi există şi la celelalte vietăţi, căci natura lor se ridică numai până la a avea simţirea plăcerii şi a durerii şi a o semnifica unele altora, pe când limba serveşte la a exprima ce este folositor şi ce este vătămător, precum şi ce este DREPT şi NEDREPT.
  • 11. Iar această însuşire este caracteristică omului, spre deosebire de toate vietăţile, aşa că singur el are simţirea BINELUI şi a RAULUI, a DREPTULUI şi a NEDREPTULUI şi a tuturor celorlalte stări morale. Comunitatea unor fiinţe cu asemenea însuşiri creează familia şi statul.”

Asadar, citind in context, nu doar ca Aristotel nu-l face pe om animal, dar arata de ce omul e superior animalului, iar statul e superior altor forme de comuniune (cum ar fi haita sau roiul de albine) pentru ca e compus din oameni care au simtul binelui si al raului, al dreptatii si nedreptatii, etc.

Ca atare, statul a fost creat de catre om si pentru om, in vederea bunastarii omului, nu omul a fost creat pentru stat.

Pentru ca Marx, insa, sa-si poata justifica teoria ca statul e superior omului, a fost suficient sa traduca “fiinta sociala” cu “animal social” si aveti justificarea teoriei marxiste.

Daca de la niste profani te astepti sa nu perceapa aceste sensibilitati, de la un judecator care a studiat dreptul te astepti sa aiba sensul gravitatii a ceea ce a scris in motivare.

Cand a intrat in magistratura, acest calau in roba a jurat sa respecte Constitutia si legile tarii, dar si “sa APERE drepturile si libertatile fundamentale ale omului”.

Aceste “drepturi si libertati” pe care trebuie sa le “apere” nu le da el, de la maica-sa, celor pe care-i judeca, si nici nu le da statul.

Conceptia democratica, inspirandu-se din valorile iudeo-crestine, este ca oamenii se nasc cu o serie de drepturi inalienabile, naturale, iar statul, prin Constitutie si legi, nu face altceva decat sa “recunoasca”, “garanteze”, “protejeze” si “respecte” aceste drepturi si libertati pe care oamenii le au intrinsec prin si din nastere.

Marxismul, de partea cealalta, spune ca omul, animal fiind, nu are drepturi innascute, ci aceste asa-size drepturi si libertati sunt acordate de catre stat. Asadar, daca omul e supus statului, iar statul este sursa acestor drepturi pe care le acorda, daca statul ti le da, tot el ti le poate si lua inapoi.

In baza acestei teorii marxiste ca statul este superior persoanei si-au justificat comunistii si nazistii oribilele crime din secolul trecut. Era suficient ca statul sa te plaseze intr-o categorie indezirabila (chiabur, burghez, mosier, greco-catolic, evreu, bandit, “element periculos”, etc) ca sa-ti pierzi toate drepturile, libertatea si demnitatea ca om.

Tineti minte cand Iliescu a spus in anii ’90 ca “proprietatea este un moft”? Asa a invatat el la scoala marxist-leninista de la Moscova, ca proprietatea privata e un moft burghez.

Pe ideologia marxist-leninista invatata la Moscova a faurit Iliescu “democratia originala”, in care fostii comunisti au preluat formele democratice din vest dar au pastrat fondul totalitar comunist. Iliescu si ai lui spuneau atunci ca nu au ce veni cei din vest sa ii invete pe ei democratie, ca stiu ei ce au de facut. A iesit ce vedeti.

In 1992 procuratura a fost renumita parchet, asa cum era numita inainte de a veni comunistii la putere, insa mentalitatea de “organ de represiune” al procurorilor nu s-a schimbat nici pana azi. Kovesi spune si azi in interviuri ca ea e in “procuratura” de 20 de ani (cautati pe internet!), in contextul in care aceasta institutie leninist-stalinista nu mai exista in Romania din 1992.

Semintele marxist-leniniste ale lui Iliescu si a celor din echipa lui (Brucan si altii) au rodit in unii ca ministra justitiei Pruna, care a spus ca “drepturile sunt un lux”.

Vede-se, acum, ca semintele marxist-leniniste au puit si in justitie, dupa motivarea din care v-am citat.

Singura solutie de salvare pentru Romania, inainte ca procesul de disolutie ca stat sa devina ireversibil, este constientizarea si militarea pentru implementarea valorilor fundamentale pe care s-au construit democratiile vestice si stau la baza Uniunii Europene:

“Conștientă de patrimoniul său spiritual și moral, Uniunea [Europeana] este întemeiată pe valorile indivizibile și universale ale demnității umane, libertății, egalității și solidarității; aceasta se întemeiază pe principiile democrației și statului de drept. Uniunea situează PERSOANA în centrul acțiunii sale, instituind cetățenia Uniunii și creând un spațiu de libertate, securitate și justiție.” (Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene)

Deci UE nu pune in centrul actiunii sale un “animal social”, ci PERSOANA, adica individul cu drepturi si libertati fundamentale. Poate le spune cineva si calailor din justitia romaneasca asta. (Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cunoscuta in Romania si sub numele de „Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei”).

P.S. Despre celebra motivare aici:

https://www.clujust.ro/sefa-inppa-cluj-gidro-stanca-a-cita…/

 

Actualitate

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ din Ploiești va fi locul de desfășurare al celei de-a cincisprezecea ediții a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser“.

Publicat

pe

De

 Vernisajul va avea loc miercuri, 6 decembrie 2023, începând cu ora 17.00, pe B-dul Independenței nr. 1.
 Bienala adună peste 458 de lucrări din 44 de țări, create de 290 de artiști, oferind o varietate de stiluri și tehnici în gravura contemporană. Expoziția include lucrări realizate prin diverse metode, de la litografie la serigrafie și abordări digitale, oferind vizitatorilor ocazia de a explora tendințele actuale în arta gravurii.
 Un juriu format din experți în artă, precum Pavel Șușară, Florin Sicoie și Valter Paraschivescu, va evalua lucrările expuse.
 Bienala este un spațiu de întâlnire pentru artiști și iubitori de artă, promovând dialogul și aprecierea pentru gravura contemporană.
 Premiile, oferite de diverse instituții, recunosc realizările artistice în diverse categorii. Lucrările premiate și cele donate vor fi adăugate la colecția Muzeului de Artă din Ploiești, contribuind la colecția acestuia.
 Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează acest eveniment pentru a sprijini și promova arta contemporană. Bienala „Iosif Iser“, începută în 1993, este un eveniment important pentru comunitatea artistică, atât în România, cât și la nivel internațional.
 Pentru mai multe informații, contactați Departamentul de Servicii Educaționale, Relații Publice și Documentare la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ la numărul de telefon 0244 52 22 64 sau prin e-mail la office@artmuseum.ro.
Ar putea fi un element grafic cu text care spune „CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA Uniunea Artiştilor Plastici din România MUZEUL JUDETEAN ARTĂ PRAHOVA MM „ION IONESCU-QUINTUS" IONESCU- Bienala Internaț›ională de Gravură Contemporană „losif Iser" The "losif Iser" International Contemporary Engraving Biennial Exhibition Ediția a XV-a, 2023 The Fifteenth Edition, 2023 SEC XV decembrie 2023- martie 2024 Sponsori: Vernisaj, 6 decembrie 2023, ora 1700 BES BE&SE Avocatu România AGERPRES Parteneri media: AMOS NEWS Actualitatea ArkeFapte”
Citeste in continuare

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv15 ore ago

Fapte care nu pot fi acceptate într-un stat care se vrea a fi „de drept”, „nu de drepți”

Deoarece lista judecătorilor din cadrul Tribunalului București care ignoră cu o nonșalanță demnă de o cauză mai bună drepturile fundamentale...

Exclusivo zi ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv2 zile ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv2 zile ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv3 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv3 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv3 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv7 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv7 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusivo săptămână ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusiv2 săptămâni ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusiv2 săptămâni ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv