Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ Dupa 1989 Militia s-a redenumit in Politie iar Procuratura in Parchet, aceasta “reimpachetare” insa nu a schimbat mentalitatile si practicile staliniste

Incisiv

Publicat

pe

„Acordarea daunelor morale este IMORALA. Omul este un animal social si ca atare este supus riscului vietii.”

Citatul de mai sus nu este din Marx, Lenin, Stalin sau Hitler, ci dintr-o opinie separata a unui judecator din zilele noastre care justifica, prin sintagma ca „omul este un animal social”, de ce ar fi „imoral” ca un animal, ce e omul, sa primeasca daune morale.

Cuvintele acestui calau in roba va arata cat de cangrenata este justitia din Romania.

Cauzele acestei cangrene din justitie sunt multiple, de la educatia precara in facultatile de drept romanesti pana la educatia de justitie de tip neo-stalinist pe care viitorii procurori si judecatori o primesc la INM, atitudine care apoi e intarita (reinforced) cand respectivii ajung in parchete si instante.

Precaritatea facultatilor de drept romanesti se vede atat din faptul ca nu au produs NIMIC semnificativ in discursul public din societate pe teme de interes pentru justitie (daca va ganditi acum, pe moment, va vine in minte vreun profesor de drept de AZI care sa fie o voce credibila si cu autoritate in domeniul dreptului?), cat si din eseurile, ca articole profesioniste nu le pot numi, scrise de fel si fel de profesori de drept din Romania pe care le gasiti prin reviste de specialitate. Daca veti citi reviste de drept din perioada comunista si de dupa, veti constata ca articolele scad in calitate cu cat ne apropiem de zilele noastre.

E imposibil sa educi studentii si societatea cand, din pozitia de profesor, in afara de a-ti afisa titulaturi si de a cita pe altii sau face sinteze ori compuneri, nu aduci nimic nou in dezbatere.

Cu privire la justitia de tip neo-stalinist, ce se perpetueaza pana azi, ganditi-va ca nici acum, la aproape 30 de ani de la caderea lui Ceausescu, nu exista studii si analize profesioniste si sistematice cu privire la justitia sovietica, in general, si la justitia din perioada comunista din Romania, in mod special.

Justitia de azi i-a condamnat pe Visinescu si Ficior ca au abuzat oameni cand erau conducatori de puscarii comuniste, dar acei oameni nu au fost bagati in acele puscarii de Visinescu si Ficior, ci de catre niste judecatori, dupa ce erau nenorociti in anchete de securisti si procurori.

Ar fi rolul universitatilor de drept din Romania sa faca studii comparate si aprofundate pe acest capitol, pentru a invata din greselile trecutului sa nu le mai repetam, insa nu se face asa ceva.

Dupa 1989 Militia s-a redenumit in Politie iar Procuratura in Parchet, aceasta “reimpachetare” insa nu a schimbat mentalitatile si practicile staliniste, invatate de la consultantii sovietici in anii ‘50, practici care s-au perpetuat pana azi.

Justitia sovietica, a carei baza a fost pusa de Lenin imediat dupa Revolutia Rosie, si apoi pusa la punct de Stalin prin mana sa dreapta procurorul Vishinski, are la baza filozofia lui Marx, care a schimbat total viziunea relatiei dintre om si stat.

Aplicand teoria darwinista la oameni, Marx considera ca omul e doar un animal mai evoluat, motiv pentru care, ca sa poti sa tii in frau aceste animale, ai nevoie de stat. De aici si ideea marxista ca omul serveste statul, in contradictie cu viziunea iudeo-crestina, democratica, ca statul il deserveste pe om.

Aceasta conceptie a lui Marx, care pune statul/comunitatea deasupra persoanei, isi are radacina/inspiratia si din cartea “Politica” a lui Aristotel, unde acesta ar fi spus – zic cei de dupa Marx – ca „omul este un animal social”.

In fapt, citatul e gresit. Aristotel (384-322 iCr.) nu foloseste in acel context „animal” ci „creatura”, „fiinta”.

Explicand in cartea „Politica” care e rolul statului (ne referim la perioada antica) in raport cu alte forme de asociere umana (comune, orase, de ex), Aristotel spune:

„§9. Din toate acestea se vede că statul este o instituţie naturală şi că omul este prin natura sa o fiinţă socială, pe când antisocialul prin natură, nu datorită unor împrejurări ocazionale, este ori un supraom, ori o fiară, ca acela batjocorit de Homer. […]

  • 10. Totodată este clar de ce omul este o fiinţă mai socială decât orice albină şi orice fiinţă gregară; căci natura nu creează nimic fără scop. Insă, dintre toate vietăţile, grai are numai omul. Vocea (nearticulată) este doar semnul plăcerii şi al durerii şi există şi la celelalte vietăţi, căci natura lor se ridică numai până la a avea simţirea plăcerii şi a durerii şi a o semnifica unele altora, pe când limba serveşte la a exprima ce este folositor şi ce este vătămător, precum şi ce este DREPT şi NEDREPT.
  • 11. Iar această însuşire este caracteristică omului, spre deosebire de toate vietăţile, aşa că singur el are simţirea BINELUI şi a RAULUI, a DREPTULUI şi a NEDREPTULUI şi a tuturor celorlalte stări morale. Comunitatea unor fiinţe cu asemenea însuşiri creează familia şi statul.”

Asadar, citind in context, nu doar ca Aristotel nu-l face pe om animal, dar arata de ce omul e superior animalului, iar statul e superior altor forme de comuniune (cum ar fi haita sau roiul de albine) pentru ca e compus din oameni care au simtul binelui si al raului, al dreptatii si nedreptatii, etc.

Ca atare, statul a fost creat de catre om si pentru om, in vederea bunastarii omului, nu omul a fost creat pentru stat.

Pentru ca Marx, insa, sa-si poata justifica teoria ca statul e superior omului, a fost suficient sa traduca “fiinta sociala” cu “animal social” si aveti justificarea teoriei marxiste.

Daca de la niste profani te astepti sa nu perceapa aceste sensibilitati, de la un judecator care a studiat dreptul te astepti sa aiba sensul gravitatii a ceea ce a scris in motivare.

Cand a intrat in magistratura, acest calau in roba a jurat sa respecte Constitutia si legile tarii, dar si “sa APERE drepturile si libertatile fundamentale ale omului”.

Aceste “drepturi si libertati” pe care trebuie sa le “apere” nu le da el, de la maica-sa, celor pe care-i judeca, si nici nu le da statul.

Conceptia democratica, inspirandu-se din valorile iudeo-crestine, este ca oamenii se nasc cu o serie de drepturi inalienabile, naturale, iar statul, prin Constitutie si legi, nu face altceva decat sa “recunoasca”, “garanteze”, “protejeze” si “respecte” aceste drepturi si libertati pe care oamenii le au intrinsec prin si din nastere.

Marxismul, de partea cealalta, spune ca omul, animal fiind, nu are drepturi innascute, ci aceste asa-size drepturi si libertati sunt acordate de catre stat. Asadar, daca omul e supus statului, iar statul este sursa acestor drepturi pe care le acorda, daca statul ti le da, tot el ti le poate si lua inapoi.

In baza acestei teorii marxiste ca statul este superior persoanei si-au justificat comunistii si nazistii oribilele crime din secolul trecut. Era suficient ca statul sa te plaseze intr-o categorie indezirabila (chiabur, burghez, mosier, greco-catolic, evreu, bandit, “element periculos”, etc) ca sa-ti pierzi toate drepturile, libertatea si demnitatea ca om.

Tineti minte cand Iliescu a spus in anii ’90 ca “proprietatea este un moft”? Asa a invatat el la scoala marxist-leninista de la Moscova, ca proprietatea privata e un moft burghez.

Pe ideologia marxist-leninista invatata la Moscova a faurit Iliescu “democratia originala”, in care fostii comunisti au preluat formele democratice din vest dar au pastrat fondul totalitar comunist. Iliescu si ai lui spuneau atunci ca nu au ce veni cei din vest sa ii invete pe ei democratie, ca stiu ei ce au de facut. A iesit ce vedeti.

In 1992 procuratura a fost renumita parchet, asa cum era numita inainte de a veni comunistii la putere, insa mentalitatea de “organ de represiune” al procurorilor nu s-a schimbat nici pana azi. Kovesi spune si azi in interviuri ca ea e in “procuratura” de 20 de ani (cautati pe internet!), in contextul in care aceasta institutie leninist-stalinista nu mai exista in Romania din 1992.

Semintele marxist-leniniste ale lui Iliescu si a celor din echipa lui (Brucan si altii) au rodit in unii ca ministra justitiei Pruna, care a spus ca “drepturile sunt un lux”.

Vede-se, acum, ca semintele marxist-leniniste au puit si in justitie, dupa motivarea din care v-am citat.

Singura solutie de salvare pentru Romania, inainte ca procesul de disolutie ca stat sa devina ireversibil, este constientizarea si militarea pentru implementarea valorilor fundamentale pe care s-au construit democratiile vestice si stau la baza Uniunii Europene:

“Conștientă de patrimoniul său spiritual și moral, Uniunea [Europeana] este întemeiată pe valorile indivizibile și universale ale demnității umane, libertății, egalității și solidarității; aceasta se întemeiază pe principiile democrației și statului de drept. Uniunea situează PERSOANA în centrul acțiunii sale, instituind cetățenia Uniunii și creând un spațiu de libertate, securitate și justiție.” (Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene)

Deci UE nu pune in centrul actiunii sale un “animal social”, ci PERSOANA, adica individul cu drepturi si libertati fundamentale. Poate le spune cineva si calailor din justitia romaneasca asta. (Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cunoscuta in Romania si sub numele de „Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei”).

P.S. Despre celebra motivare aici:

https://www.clujust.ro/sefa-inppa-cluj-gidro-stanca-a-cita…/

 

Actualitate

Campanii si domenii de activitate care se pot promova cu ajutorul flyerelor. Solutii eficiente in sezonul de reduceri

Publicat

pe

De

Sezonul reducerilor este in plina desfasurare, iar flyerele, ca materiale promotionale, sunt utilizate la scara larga pentru ca informatiile referitoare la promotii si reduceri sa ajunga cat mai repede catre publicul targetat.

Spre deosebire de pliante, un set de flyere se poate dovedi mult mai eficient si convingator in conditiile unei competitii acerbe si deschise in toate sectoarele de activitate. Desi fluturasii publicitari se pot utiliza, teoretic, de catre orice companie, indiferent de sectorul de business in care activeaza sau de natura campaniei pe care o implementeaza, acestia sunt mult mai utili in campaniile de informare prin intermediul carora doresti sa transmit mesaje de impact.

Stabilirea strategiei de marketing este influentata, in primul rand, de volumul de incasari planificat, dar si de numarul de posibili clienti pe care doresti sa ii atragi si sa ii fidelizezi.


Asadar, iata cateva exemple sugestive de situatii in care cel mai eficient ar fi sa apelezi la flyere:


Informarea privind reducerile de sezon


In cazul ofertelor din sezonul de reducere, cum ar fi cel din perioada sarbatorilor, promovarea prin flyere este cea mai indicata. Cu un puternic impact, mesajul va ajunge direct la viitorul comparator. In plus, timpul alocat parcurgerii textului este unul destul de scurt.

Finisajele, graficele si alte imagini ilustrative care au legatura cu tematica campaniei vor avea o capacitate crescuta de a capta atentia trecatorilor.


Campania pentru un singur produs


Atunci cand doresti sa promovezi o reducere sau o oferta de sezon pentru un produs specific, publicitatea prin flyere este si sugestia specialistilor in materiale publicitare. Mici, flexibile si usor de distribuit, fluturasii publicitari ajung rapid in mainile tracatorilor, care pot decide in mai putin de un minut sa achizitioneze produsul respectiv. In plus, acestia vor parcurge textul intr-o maniera rapida, fara a intampina dificultati si a renunta la parcurgerea in intregime a continutului.


Campanii de Craciun


Ce poate fi mai atractiv pentru clienti decat produsele si reducerile de Craciun? Sarbatoarea Craciunului ofera, asadar, prilej de bucurie si o dorinta arzatoare de a achizitiona ceva nou. Asadar, cand oferi cuiva un flyer, poti sa stii ca in doar 5 secunde, privirea sa va fi atintita catre continutul acestuia. Asadar, cu putina atentie si interes poti demonstra ca detii o mare putere de persuasiune!

In concluzie, dupa ce ai atras atentia cu titlul, mai departe te vei ocupa de inserarea detaliilor de interes pentru clienti. Beneficiile, castigurile financiare sau un voucher de cumparaturi aditional sunt elemente care, asa cum se zice, au mare “lipici” la public.

La final, nu uita de actiune, de indemnarea cumparatorilor se aleaga produsele tale. Deci, un “call to action”, este, asadar, elementul surpriza pe care orice viitor cumparator ar trebui sa il regaseasca intr-un flyer, indiferent de modelul si natura acestuia ori a campaniei.


Campania noilor produse aflate in stocul magazinelor


Detii un magazin fizic sau chiar unul online? Chiar daca publicitatea online a capatat amploare in ultimii ani, totusi, metodele de informare traditionale nu trebuie nici ele trecute cu vederea! Asa ca, daca tocmai ai introdus un nou produs in stocul magazinului tau, este cazul sa il faci cunoscut si oamenilor care poate nu au acces rapid la tehnologie. Doar in felul acesta vei reusi, iar investitia intr-un set de flyere se poate dovedi, in timp, o investitie profitabila!

Citeste in continuare

Actualitate

Unde lasam masina cand plecam spre aeroport?

Publicat

pe

parcare-otopeni-parcare-aeroport

Sarbatorile de iarna isi fac prezenta si noi suntem pregatiti oricand sa plecam spre o bine meritata vacanta. Multi dintre noi am planuit din timp un concediu alaturi de cei dragi fie in Romania fie undeva in strainatate.

Suntem gata sa ne bucuram de tot ce ne aduce Craciunul si Anul Nou. De la locul in care mergem, activitatile pe care le vom face, cadourile pe care vom luam la felul cum ajungem la destinatiile dorite.

Multi dintre noi suntem fermecati de tot ce ne va aduce concediul de sarbatori incat uitam anumite aspecte importante.

Cu ce mijloc de transport alegem sa ne facem calatoria?

Mergem cu masina personala in alta tara, luam avionul sau autocarul?

In aceasta perioada multe persoane prefera sa plece in strainatate cu avionul. Este o optiune excelenta pana la urma, stim exact cand vom ajunge si totul la un pret destul de avantajos.

Spre aeroport ar fi indicat sa alegem sa mergem cu masina personala pentru ca avem o serie de avantaje evidente.

Suntem siguri pe masina personala ca ne putem cate bagaje dorim, nu avem probleme ca deranjam pe cineva apropiat in miez de noapte pentru a ne duce spre aeroport si stim ca si la intoarcere ne putem baza pe ceva sigur.

A lasa masina intr-o parcare pe termen lung a a devenit o optiune destul de populara pentru cei care pleaca spre aeroport. De ce? O parcare in Otopeni aduce numeroase avantaje celui care alege aceasta optiune.

De la un pret avantajos pentru o parcare aeroport Otopeni la paza masinii tale 24/24. Cum sa nu iti faci o vacanta linistita cand masina ta este intr-un loc special amenajat si apropare de aeroport. Plus ca tu ajungi in mai putin de 3 minute la aeroport gratuit?

In plus nu trebuie sa-ti faci griji ca nu ai facut din timp rezervarea. Daca incerci la Aero Parking Otopeni, sunt disponibili 24/24 pentru rezervare. Mai ales ca ii poti contacta telefonic sau sa faci rezervarea online la un pret excelent.

Cand te vei intoarce vei constata cat de putin ai platit pentru aceasta parcare in Otopeni chiar daca ai plecat si 30 de zile.

In plus, stii ca aceste parcari au transportul de la aeroport la parcare, gratuit, si tot la fel de rapid.

Cu astfel de avantaje cand mergem in vacante, nu este de mirare ca vrem sa plecam cat mai repede cu cei dragi si sa ne facem amintiri de neuitat.

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/Prinsa ca fumeaza in scoala directoarea Colegiului de Arte „Carmen Sylva” Ploiesti se razbuna pe politistii locali

Incisiv

Publicat

pe

De

De cand exista protocolul semnat intre Politia Locala Ploiesti si 10 scoli din Municipiul Ploiesti nu a mai existat nici un caz de agresiune in aceste unitati.

Acum cca 2 saptamani de zile, politistii locali de la Ordine Publica au organizat o actiune in curtea scolilor cat si in apropierea acestora pentru a sanctiona contraventional persoanele care fumeaza in incinta unitatilor de invatamant.

Cu aceasta ocazie au fost sanctionati atat elevi cat si persoane care fumau in incinta unitatilor pe care acestia le detin in protocol.

Tot cu aceasta ocazie, politistii locali au sanctionat o persoana care fuma in curtea Colegiului de Arte „Carmen Sylva” Ploiesti.

Totodata, au surprins-o fumand si pe directoarea generala– RĂDULESCU RODICA.

Politistii locali in mod finut au atentionat-o ca nu este normal cum procedeaza si nu i-au aplicat nicio sanctiune.

Ranita in orgoliul propiu, RĂDULESCU RODICA considerand Colegiul de Arte „Carmen Sylva” Ploiesti ca pe propia mosie a interzis accesul politistilor locali atat in curtea institutiei cat si in interior inpiedicand in fapt desfasurarea atributiilor de serviciu al acestora conform protocolului. Oare Inspectoratul Scolar al Judetului Prahova ce parere are?

Cu aceasta ocazie felicitam politistii locali pentru masurile luate si ii asiguram de sprijinul nostru. (Irinel I.).

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate22 de ore ago

EXCLUSIV/Prinsa ca fumeaza in scoala directoarea Colegiului de Arte „Carmen Sylva” Ploiesti se razbuna pe politistii locali

De cand exista protocolul semnat intre Politia Locala Ploiesti si 10 scoli din Municipiul Ploiesti nu a mai existat nici...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/Camelia Bogdan un personaj de te iei cu mâinile de cap/Cum funcționa Protocolul Inspecției Judiciare cu SRI

A dezvăluit în seara aceasta A3 niste informatii despre celebra deja Camelia Bogdan, unica si prin cele două excluderi consecutive...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/UNA DINTRE PRACTICANTELE PROSTITUTIEI DIN APARATUL CENTRAL AL MINISTERULUI AFACERISTILOR INTERNI: BOROVINA ALINA FLORENTINA

În anul 2017 presa națională a adus la cunoștința opiniei publice ca Ministerul Afacerilor Interne a angajat persoane certate cu...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/SERVICIUL DE INFORMATII EXTERNE ISI PROTEJEAZA ILEGALISTII AVANSATI DE ZIUA NATIONALA

In data de 10.12.2018 solicitam public instituțiilor de ordine și siguranță publică sa ne puna la dispozitie documentele care au...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/BANCPOST S.A. – BANCA CARE CONTINUA SA ISI FURE CLIENTII, INCLUSIV PRIN INCALCAREA DECIZIILOR INSTANTELOR DE JUDECATA

​BancPost a fost una din figurile emblematice ale peisajului bancar local. A fost înființată în 1991 prin HG, a avut...

Actualitate1 zi ago

Carmen Iohannis are un singur glont pe teava. Si e disperata sa-l pastreze

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): Președintele Klaus Iohannis începe să aibă probleme serioase de imagine după refuzul de...

Actualitate1 zi ago

Bideul Primei Doamne

Comentariu de Contele de Saint Germain (preluare blog):  Lucram la un alt articol! Mă întrerup, îl amân, pentru că nu...

Actualitate1 zi ago

Pacaliciul Macron a spus ieri ca va decreta in Franta stare de urgenta economica si sociala dupa protestele cu vestele galbene

Din 2015 pana la 1 noiembrie 2017 Franta fusese in stare de urgenta dupa atentatele de la 13 noiembrie 2015....

Actualitate2 zile ago

OPINIE/Iohannis făcut din interior

Devine tot mai limpede că cei care l-au făcut presedinte pe Iohannis nu vor un al doilea mandat pentru acesta...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/Judecatoarea Nicoleta Lavinia Cotofana a ingenunchiat Inspecția Judiciară

Mazilita de Inspecția Judiciară pentru a salva niste judecatori infractori, unul presedinte de instanta, judecatoarea Lavinia Cotofana punând legea deasupra...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/CIRC, ABUZURI SI PRAF IN OCHII PLOIESTENILOR MARCA ADRIAN DOBRE – PRIMAR PNL& ADRIAN VAIDA-INCA SEFUL POLITIEI LOCALE PLOIESTI (II)

Sfarsitul de saptamana a fost marcat de actiuni de amploare de control ale Politiei Locale Ploiesti la operatorul de salubritate...

Actualitate2 zile ago

EXPLOZIV/Iohannis, trecut pe ”blacklist”/Tariceanu si-a tras grupare in SRI!

Poate fi stirea momentului in politica si nu doar! Una dintre gruparile care bantuiau in ultima vreme prin Serviciul Roman...

Actualitate2 zile ago

MITING PENTRU DREPTURILE POLITISTILOR LA IPJ IALOMITA. GARGARAGII FEISBUCALI IN SALARIZARE DE LA SINDICATUL „DIAMANTUL”, AU LIPSIT!

În România moderna munca de politie a ajuns bagatelizata si nerecunoscut chiar de către managerii incompetenți si inculți dar impopotonati...

Actualitate2 zile ago

Radu Teodor Soviani: Inspectorului judiciar Dantes Marcoici pare să ,,îi fi sărit siguranța”

Cunoscutul ziarist Radu Teodor Soviani vine cu precizari dupa articolul nostru: “In curand, voi publica si episodul V al cazului...

Actualitate2 zile ago

MODIFICARILE MANAGERIALE DE LA POLITIA CAPITALEI: VIN AI NOSTRII, PLEAC’ AI NOSTRII…

Presă națională a vuit ieri ca șeful Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, chestorul-sofer Voicu Marius, a fost îndepărtat...

Top Articole Incisiv