Actualitate
Înaltă Curte de Casatie si Justitie a ajuns la concluzia că nu înţelege nimic din actul de acuzare al procurorilor

Judecătoarea de Înaltă Curte, Ioana Ilie, a ajuns la concluzia că nu înţelege nimic din actul de acuzare al procurorilor. Şi aceasta după o anchetă de 5 ani!
„Se observă că modalitatea de expunere a faptelor deduse judecăţii este lipsită de precizie, claritate, cursivitate şi coerenţă, fiind evidenţiate, în mod repetititiv, în mai multe capitole, aceleaşi aspecte”, arată judecătoarea în motivarea deciziei de restituire.
Iată ce spune judecătoarea şi despre acuzaţiile parchetului la adresa lui Adriean Videanu:
„Nu a precizat în ce au constat efectiv respectivele demersuri şi influenţe, când anume au fost exercitate, în ce împrejurări şi care a fost scopul lor, nefăcându-se vreo menţiune nici cu privire la datele, locurile şi contextul în care s-ar fi realizat”!
Păi fix așa sunt 90% din Rechizitoriile DNA. De ce alea sunt bune, totuși? Poate pentru că nu ajung ”aleatoriu” la judecători care citesc dosare?, precizeaza pe pagina sa de socializare Ingrid Mocanu, fosta șefă a Direcției de avizare din Ministerul Justiției, facand referire la marele dosar Romgaz instrumentat de DIICOT.
Vă mai amintiţi cum, la începutul lui 2012, procurorii DIICOT anunţau un mega dosar cu un prejudiciu record de 126.000.000 de dolari şi 40 de inculpaţi? Acuzaţiile, foarte grave, erau nemaiauzite: complot şi subminarea economiei naţionale. Cazul viza doi foşti miniştri Adriean Videanu şi Varujan Vosganian şi pe, atunci, cel mai bogat român, miliardarul Ioan Niculae.
Trimis pe masa judecătorilor după 5 ani de anchetă, dosarul a fost practic anulat de magistratul de cameră preliminară (judecătorul care verifică legalitatea administrării probelor înainte să înceapă procesul pe fond) de la Înalta Curte, Ioana Alina Ilie, care a constatat greşeli incredibile ale procurorilor. Acum, judecătoarea – care a hotărât restituirea cazului la parchet pentru refacerea anchetei şi a rechizitoriului – şi-a motivat decizia.
Dosarul a fost instrumentat timp de 4 ani de procurorul Gheorghe Şpaiuc, între 2012 şi 2016. El s-a retras după ce noul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a constatat că făcuse ancheta varză. Una dintre greşelile incredibile ale procurorului Şpaiuc a fost că a cerut mandat de supraveghere tehnică (MST) de la Tribunal pentru a obţine date financiar-contabile de la firme şi instituţii de stat, deşi până şi studenţii de anul I de la Drept ştiu că – dacă în ancheta e vizat şi un fost ministru, aşa cum era Adriean Videanu – trebuie cerut de la Înalta Curte. În 2014, când procurorul Şpaiuc a făcut această eroare monumentală – ce a condus la anularea expertizei, prin care a fost stabilit prejudiciul uriaş – şefa DIICOT era Alina Bica.
În context trebuie spus că DNA are în lucru un dosar în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica este bănuită că ar fi acceptat promisiunea lui Ioan Niculaie – făcută prin intermediul actualului şef al PSD, Liviu Dragnea – de a primi mită 3.500.000 de euro ca să tergiverseze dosarul Romgaz până la prescriere. Interesant e şi că unul dintre avocaţii lui Videanu este fostul procuror Şerban Alexandru, fost director al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) în 2007, pe când procurorul Gheorghe Şpaiuc era director adjunct ANP, numit de controversatul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu. (Sava N.).
Actualitate
Lockheed Martin iși numeste un nou director financiar: Evan Scott preia misiunea
Actualitate
Avertisment pentru Industria de Apărare: Tarifele impuse de Trump pun în pericol capacitatea de achiziție a Pentagonului
Actualitate
Guardienii Gheaței: US Coast Guard iși caută parteneri pentru construirea noilor Ghețari
-
Exclusivacum 4 zile
Cătălin Stavri: Pseudo-jurnalistul infractor al sit-ului de denigrare și șantaje Incomod.ro – Dezvăluiri explozive și inregistrări despre corupție
-
Exclusivacum 22 de ore
Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România
-
Exclusivacum 3 zile
Corupția în sistem: Legătura dintre inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și forțele de ordine
-
Exclusivacum 3 zile
Corupția în justiție: Cazul inculpatului pseudo – jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și murdăriile din White Tower
-
Exclusivacum 4 zile
„Adio, Halchin!”. Ieri, a fost ultima zi a Directorului General al ANP/Urmeaza Valentin Matei de la Penitenciarul Ploiesti?
-
Exclusivacum 3 zile
Suspiciuni în IGPR: Director cercetat pentru o afacere discretă cu Bolt?
-
Exclusivacum 2 zile
CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”
-
Ancheteacum 3 zile
Participare instituțională la nivel european: Ioana Morar alături de Ministrul Justiției, Radu Marinescu