Actualitate
Pahontu, plecare controlata!/ Seful SPP a mai obtinut o amanare de la CCR

Acceptarea de catre Curtea Constitutionala a exploatarii la maxim a unei gaselnite juridice precum „caracterul intuitu personae” nu face decat sa intareasca varianta de lucru vehiculata tot mai intens in sistem privind negocieri de ultima ora care vor duce la o „plecare controlata” a sefului Servicului de Protectie si Paza, dupa „modelul de succes” al lui Marcel Opris, fostul director al STS.
Seful SPP a mai obtinut o amanare de la CCR
Iar cum existenta unei asemenea intelegeri de compromis de ultima ora se va putea constata in urmatoarele trei luni, cat ar fi termenul maxim dat generalului Pahontu de a-si anunta retragerea de onoare, nu va fi greu de urmarit daca acesta isi va tine sau nu partea de „deal” asumata. Pentru ca, daca nu, atunci asaltul va fi reluat tot in Parlament, dupa cum sustin sursele noastre, dar in Comisiile pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala. Mai ales ca deja Curtea Constitutionala s-a pronuntat cat se poate de clar in acest sens…
Termen de trei luni!
Cum nu doar caile politice sunt incurcate, dar mai ales cele ale sistemului, deja se vorbeste despre un termen de gratie de trei luni in care generalul Pahontu s-ar putea inca retrage fara vreun deranj ulterior din fruntea Serviciului de Protectie si Paza. Mai mult decat atat, este prevazut si un „Plan B„ daca termenii intelegerii intens negociate nu vor fi respectati, astfel ca judecatorii Curtii Constitutionale au „deturnat” deja aceasta speta spre alte comisii de ancheta. Pentru ca, in decizia Curtii Constitutionale se prevede cat se poate de clar ca „intrucat obiectul de verificare al comisiei de ancheta vizeaza aspecte legate de activitatea curenta a Serviciului de Protectie si Paza, care intra, potrivit legii, in sfera de control a comisiilor pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Parlament, hotararea astfel adoptata contravine prevederilor art. 64 alin. (4) din Constitutie referitoare la comisiile permanente si comisiile de ancheta, sub aspectul competentelor fiecareia dintre aceste comisii”. Deci, daca intelegerea se respecta, Pahontu pleaca singur de la sefia SPP in urmatoarele trei luni. Daca nu, conform deciziei Curtii Constitutionale, Comisiile de Aparare din Parlament vor prelua „cazul Pahontu” . (Catalin Tache).
Actualitate
John Phelan anulează contracte pentru eficiență bugetară în Departamentul Marinei
Actualitate
Ultima călătorie a Papei Francisc: Ceremonia funerară la Roma
Actualitate
Prezența lui Elon Musk la interviul secretarului Forțelor Aeriene a lui Trump stârnește controverse
-
Exclusivacum 3 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 2 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 2 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Exclusivacum o zi
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Featuredacum 3 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 2 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Exclusivacum 2 zile
Reguli privind cazarea în interes personal în centrele DALI