Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/CULISELE EXECUTARII MAGISTRATULUI Nicoleta Lavinia Cotofana supravegheat tehnic in mod ilegal/ ILEGALITATI MUSAMALIZATE DE CSM

Publicat

pe

Va prezentam in exclusivitate ILEGALITATILE CSM  ce fac parte din culisele executarii de catre statul mafiot a magistratului Nicoleta Lavinia Cotofana.

Reamintim ca, Judecatorul Nicoleta Lavinia Cotofana este singurul magistrat exclus din magistratura pentru faptul ca a aplicat legea in integralitatea ei si a sesizat organelor de cercetare penala, conform legii, suspiciunile de deturnare de fonduri publice facute de avocati cu sprijinul unor magistrati de la Judecatoria Arad, fapte/indicii pe care le-a constatat in exercitarea functiei publice de judecator.

Magistratul Nicoleta Lavinia Cotofana nu a fost exclusa, de catre CSM, din magistratura pentru ca ar fi savarsit vreo abatere penala si nici vreo abatere disciplinara. Magistratul a fost exclus din magistratura, de catre CSM, pentru ca a sesizat organelor in drept niste infractiuni savarsite in sistemul judiciar de catre altii. Si a a facut-o nu doar pentru ca era judecator sau cetatean al Romaniei care are obligatia sa sesizeze Parchetul cu privire la existenta unor infractiuni grave (deturnare de fonduri), ci, mai ales, conform statutului care i-a fost recunoscut: cel de AVERTIZOR DE INTEGRITATE! Cei care au exclus-o fiind acum pasibili de puscarie: au concediat un avertizor de integritate pe care legea il protejeaza! Ei, membrii CSM, au incalcat legea!

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/03/22/exclusivculisele-executarii-magistratului-nicoleta-lavinia-cotofana-ilegalitati-grosolane-girate-de-csm-privind-primirea-profesie-lui-marcovici-dantes-de-catre-baroul-tulcea-sisau-alte-ilegali/

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/03/08/explozivcazul-cotofana-cine-sunt-calaii-judecatoarei-din-arad-exclusa-din-magistratura-umbra-unui-fost-general-din-sri-deasupra-intereselor-care-puteau-proteja-practicile-penale/

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/03/09/exclusivstatul-mafiot-roman-executat-un-magistrat-pentru-ca-aplicat-corect-legeastenograme-si-inregistrari-video/

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/03/15/exclusivexecutarea-magistratului-nicoleta-lavinia-cotofana-falsuri-grosolane-pe-axa-judecatoria-arad-baroul-arad-marcovici-dantes-csm/

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/03/14/exclusivjudecatorul-nicoleta-lavinia-cotofana-exclus-din-magistratura-pentru-faptul-ca-aplicat-legea-sesizat-greco-directia-generala-afaceri-juridice-si-drepturile-omului-consiliul-europei/

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/03/16/exclusivculisele-executarii-magistratului-nicoleta-lavinia-cotofana-ilegalitati-grosolane-girate-de-uniunea-nationala-barourilor-din-romania-privind-primirea-profesie-lui-marcovici-dantes-de/

Deoarece in Romania nu mai exista Stat de Drept si mafia are ramificatii la toate nivelurile, inclusive in CSM, magistratul Nicoleta Lavinia Cotofana a sesizat GRECO – Direcția Generală Afaceri Juridice și Drepturile Omului Consiliul Europei, sesizare pe care Incisiv de Prahova o prezinta cititorilor in EXCLUSIVITATE .

Va rugam sa cititi cu atentie aceasta SESIZARE a magistratului executat de Statul Mafiot, din care reiese in mod clar STATUL PARALEL si ilegalitatile MUSAMALIZATE de CSM si organele de cercetare penala.

Mentionam ca, in articolele viitoare vom devoala “legaturile primejdioase” ale lui MARCOVICI DANTES. (Ec Adrian Radu).

Raspuns Greco

Dl. Gianluca ESPOSITO – Secretar Executiv

 

Stimate Domnule Esposito,

 

Numele meu este Lavinia-Nicoleta Coțofană, sunt un judecător român numit la Judecătoria Arad (la acest moment exclus din magistratură pe motivul că am sesizat către autoritățile române și către Parchet, conform legii, fapte și activități prezumtiv nelegale de care am luat cunoștință în exercitarea funcției publice de judecător la Judecătoria Arad).

Din acest motiv vă scriu pentru a vă informa asupra câtorva aspecte extrem de importante care au legătură cu activitatea GRECO și pentru a vă ruga, dacă veți considera necesar, să verificați dacă faptele pe care le sesizez sunt în concordanță cu misiunea GRECO privind integritatea, lupta anti-corupție și prevenirea corupției.

De la început vă fac cunoscut statutul meu:

Sunt primul judecător român care este recunoscut oficial, de către Senatul României, ca avertizor de integritate, începând cu luna Februarie 2016, conform Legii nr. 571/2004. Decizia este disponibilă în Anexă.

În acest moment sunt exclusă din magistratură pentru că am sesizat Parchetului aspecte prezumtiv nelegale care se întâmplau la Judecătoria Arad, acționând ca un avertizor de integritate și respectând legea integral.

Este important să cunoașteți că pentru judecătorii români este obligatoriu, conform legii, să sesizeze Parchetul dacă au motive să creadă că, în timp ce judecă un caz, se întâmplă fapte sancționate de legea penală.

Legea din România stipulează extrem de clar că aceia care exercită o funcție publică sunt obligați să informeze ,,de îndată’’ Parchetul, omisiunea sesizării reprezentând o încălcare a legii din partea acestora, sancționabilă cu închisoarea.

Ca judecător la Judecătoria Arad, în februarie 2016, am observat practici interne ale unor avocați și chiar judecători care, în mod intenționat încălcau legea în ceea ce privește cuantumul și aprobarea ajutorului public judiciar (PJA) – fonduri publice plătite avocaților din oficiu.

După cum cunoașteți, ajutorul public judiciar reprezintă suma plătită de statul Român (bani publici) pentru a asigura accesul la justiție și pentru a asigura condițiile unui proces echitabil ca și remunerație pentru avocații care îi apără pe justițiabilii care nu își pot permite să își aleagă avocați.

Pe scurt, în Arad, persoane care nu aveau dreptul de a beneficia de ajutor public judiciar (neîndeplinind criteriile) erau reprezentate de avocați care au încercat să încalce legea și să substituie nelegal deciziile obligatorii ale instanțelor necesare pentru decizia acordării ajutorului public judiciar și de numire a unor avocați plătiți din fonduri publice.

Judecătorii sunt deasemenea obligați, prin lege, să verifice respectarea criteriilor de acordare a ajutorului, așa că, în Arad, avocații erau plătiți nelegal din fonduri publice.

Un lanț legal în sarcina judecătorului (numirea unui avocat din oficiu) era substituit de o decizie privată – numirea judecătorilor de către Baroul Arad, fără să verifice dacă justițiabilii respectau criteriile pentru a beneficia de un avocat din oficiu.

Drept consecință, fondurile publice limitate destinate persoanelor care erau îndreptățite să beneficieze de ajutorul public judiciar erau direcționate către avocați care reprezentau persoane care nu respectau criteriile obligatorii și care își permiteau un avocat.

Acționând astfel în unele procese civile, unele persoane erau ,,reprezentate’’ de avocați pe baza unor delegații de asistență ,,extra-judiciară’’ emise de către Decanul Baroului Arad, eludând următoarele legi: (i) OUG 51/2008 referitoare la ajutorul public judiciar – articolele 11, 35 și 36; (ii) Legea 51/1995 privind profesia de avocat; (iii) protocolul dintre Ministerul Justiției și Uniunea Națională a Barourilor din România. La finalul proceselor, unii judecători decideau să transfere sumele pretinse de avocați pe baza unor delegații de asistență extra-judiciară – care nu permit, conform legii, reprezentarea unei persoane într-un Tribunal. Banii erau plătiți din fondurile publice ale ministerului justiției către Baroul Arad.

Acest tip de plăți (pentru care judecătorii nu verificau îndeplinirea criteriilor de acordare a ajutorului public judiciar și substituirea deciziei unui judecător în ceea ce privește dreptul de a primi acest ajutor printr-o decizie a Decanului Baroului Arad) este total împotriva legii care subliniază că ajutorul public judiciar este acordat de judecător (Articolul 11, OUG 51/2008), după ce judecătorul verifică îndeplinirea criteriilor (articolul 8, OUG 51/2008). Legea menționează deasemenea că avocatul care a oferit asistență extra-judiciară nu poate oferi asistență judiciară acelorași persoane (Articolul 36, OUG 51/2008). În plus, în majoritatea proceselor, justițiabilii nu îndeplineau criteriile pentru acordarea ajutorului public judiciar.

Drept consecință, în exercitarea funcției publice de judecător, imediat ce am descoperit aceste acțiuni care încălcau legea într-un caz judecat de mine în care avocații eludau legea (pe data de 1 februarie 2016), am decis să sesizez Ministerului Public inclusiv falsurile pe care avocații au încercat să le folosească, în fața mea, ca judecător, prin falsificarea unor documente în ședința publică de judecată, în scopul de a distruge dovezile fraudei.

În aceaiși dată (1 Februarie 2016) am informat Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) dar și Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR).

Pe data de 4 August 2016 am acceptat invitația de a mă întâlni cu Ministrul Justiției, doamna Raluca Prună, pe această chestiune. Ministrul Justiției s-a arătat foarte îngrijorat în privința problemelor semnalate de mine, dar ulterior mi-a comunicat telefonic: ,,nu este momentul potrivit să deschid acest câmp de luptă’’.

Pe data de 27 Februarie 2017 am informat-o pe doamna Mariana Ghenea – Președintele nou ales al CSM.

În datele de 17 și 27 Martie 2017 l-am informat deasemenea pe domnul Tudorel Toader – Ministrul Justiției, în privința neregulilor sesizate.

Din cauza faptului că acest mod de folosire a ajutorului public judiciar încalcă legea fiind o încălcare a legii din partea unei persoane care oferă un serviciu public, și având în vedere falsurile comise de avocați în ședința de judecată pe care am condus-o în data de 1 Februarie 2016, în aceiași dată, de îndată, am sesizat Ministerul Public și Parchetul Curții de Apel Timișoara pentru verificarea acestor indicii de infracțiuni.

Prin lege, orice judecător român are obligația de sesiza Ministerul Public dacă observă indiciile unor infracțiuni.

După verificarea celor sesizate, în data de 7 Aprilie 2016, Parchetul Curții de Apel Timișoara a declinat competența către Direcția Națională Anticorupție Timișoara (DNA), infracțiunile fiind verificate în prezent în dosarul penal 22/P/2016, ceea ce arată că faptele semnalate de mine sunt de competența procurorilor anti-corupție.

 

Așadar, atitudinea mea de judecător a fost să sesizez de îndată instituțiilor din România și Parchetului, conform legii (aș fi încălcat personal legea dacă aș fi acționat diferit), neregulile descoperite în timpul ședințelor de judecată de la Judecătorie, în fapt, suspiciuni rezonabile în privința unor infracțiuni intenționate comise de persoane care au încercat să încalce legea română pentru câștiguri private (în principal avocați care au reușit să își atingă obiectivul cel puțin prin neglijența unor judecători).

 

Acționând astfel, am ignorat ,,sugestiile’’ transmise mie de către Președintele administrativ al Judecătoriei Arad (deasemenea judecător) în sensul că ar trebui să închid ochii ,,la fel cum fac alți judecători care nu vor fi cercetați penal atâta timp cât vor susține că ei nu au observat aceste încălcări’’, și chiar că aș putea fi promovată dacă voi face astfel.

 

Având conștiința că un judecător nu acționează în urma unor ordine sau instrucțiuni din partea unui terț, din interiorul sau din afara sistemului judiciar, am continuat să sesizez Ministerul Public despre neregularitățile descoperite la Judecătoria Arad, atâta timp cât legea pe care o servesc și în fața căreia sunt responsabilă obligă judecătorii să informeze de îndată Ministerul Public.

 

Ceea ce este absolut neobișnuit detaliez în continuare: după ce am informat Ministerul Public și Parchetul, conform legii, în privința indiciilor de infracțiuni de criminalitate financiară din partea avocaților cu sprijinul unor judecători, Inspecția Judiciară (IJ) a declanșat împotriva mea o acțiune disciplinară.

 

Acțiunea era motivată de ,,malițiozitatea mea’’ și  ,,reaua mea credință’’ de care aș fi dat dovadă prin informarea Ministerului Public, în ciuda faptului că legea îi obligă pe judecători să facă acest lucru ,,imediat’’, ,,de îndată’’.

 

O altă acuzație a fost că nu am respectat confidențialitatea documentelor de care am luat cunoștință în exercitarea funcției de judecător prin faptul că le-am semnalat Ministerului Public (conform legii) și am înaintat copii ale documentelor (delegații extra-judiciare frauduloase făcute în scopul mușamalizării acordării nelegale a ajutorului public judiciar), ca probe pentru încălcările legii.

 

Subliniez: legislația penală din România (Articolul 267) arată că informarea Ministerului Public este obligatorie pentru orice judecător. Inspecția Judiciară a susținut că am respectat legea pentru că eram ,,supărată’’ pe Baroul Arad pentru că în trecut l-au exclus pe soțul meu din acest Barou. Nu am contracarat în fața Inspecției Judiciare astfel de acuzații întrucât le-am considerat ridicole, când eu în fapt am fost cea care a respectat legea integral.

 

Chiar dacă Recomandarea CM/REC(2010)12, paragraful 66 și 68, CDL-AD (2011)012, paragraful 60 arată clar: ,,interpretarea legii, evaluarea faptelor și aprecierea probelor de către judecător în judecarea cazului nu pot conduce la responsabilitate civilă, penală sau disciplinară, chiar și în cazul neglijenței’’, acțiunea disciplinară împotriva mea a fost inițiată pentru că am respectat legea și că am informat ,,în grabă’’ Ministerul Public, personal acționând conform regulilor statului de drept.

 

Am fost surprinsă că o asemenea acuzație în privința soțului a fost luată în seamă de unii membrii CSM, având în vedere că soțul meu era o victimă colaterală în urma atitudinii mele intransingente de a respecta legea.

 

Rezultatul acțiunii disciplinare a fost excluderea mea din magistratură, în fapt, încheierea carierei mele de judecător. Decizia nu a fost luată în unanimitate de CSM, ci a fost dispusă de o majoritate fragilă.

 

Prin urmare, începând cu 03 ianuarie 2017, am fost suspendată din magistratură și am contestat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în Octombrie 2017 am fost exclusă din magistratură pentru că am sesizat ,,de îndată’’ Autoritățile în privința faptelor petrecute la Arad. Ulterior mi s-a recunoscut în mod oficial statutul de avertizor de integritate. Excluderea a avut loc chiar dacă am respectat legea integral (de informare a Autorităților).

 

Este de o importanță foarte mare pentru toți cei interesați în Mecanismul de Cooperare și Verificare aplicat României că Președintele Judecătoriei Arad –  Flavius Virigiliu Bradin, folosindu-și funcția administrativă, a decis unilateral să mă supravegheze tehnic, nelegal, și să extragă date din această supraveghere, deasemenea nelegal atâta timp cât nu avea un mandat din partea unui judecător pentru acest lucru și nu exista nici măcar o plângere la adresa mea.

 

Subliniez acest lucru întrucât, anterior, același Președinte administrativ la Judecătoriei Arad m-a somat să nu informez Parchetul despre probele și indiciile de infracțiuni de care am luat cunoștință în exercitarea funcției de judecător. În urma acestei cereri, am informat CSM și Inspecția Judiciară (în 3 Martie 2016) despre cererea domnului Bradin, întrucât am considerat că încearcă să mă influențeze în sensul nerespectării legii. Pentru că am refuzat să accept ,,cererea’’ domnului Bradin, am fost supravegheata tehnic, nelegal și a fost inițiată împotriva mea acțiunea Inspecției Judiciare.

 

Este foarte important să sublinez că după ce am informat pe data de 1 Februarie 2016 Ministerul Public despre indiciile încălcării legii de către avocați, plata nelegală de bani publici pe baza unor delegații extra-judiciare s-a oprit brusc (după ce ar fi funcționat anterior timp de 8 ani, conform susținerii decanului Baroului Arad).

 

Este important să vă informez că acțiunea disciplinară împotriva mea a fost inițiată după ce Inspecția Judiciară ,,s-a autosesizat’’, ex-officio, din inițiativa sa, prin inspectorul judiciar Dantes Marcovici, iar cauza nu a fost repartizată aleator.

 

Pentru a eluda prevederile legale privind repartizarea aleatorie a cauzelor, domnul Marcovici a avut o discuție cu Decanul Baroului Arad (dl. Cristian Alunaru) și după aceeea a inițiat o acțiune disciplinară ex-officio împotriva mea, în urma alegațiilor verbale susținute.

 

Domnul Marcovici care este judecător în cadrul Inspecției Judiciare a devenit și avocat fără să susțină examen, la un moment când pentru accesul în profesia de avocat, conform legii, era obligatorie susținerea unui examen. Așadar, Dl. Marcovici, care a intrat nelegal în profesia de avocat, și-a fundamentat auto-sesizarea împotriva mea pe două mărturii din partea  unor avocați din Baroul Arad. Amândoi avocații (dl. Crisitian Alunaru și Dna Doina Paul) sunt cercetați penal în dosarul 697/2016 de către Curtea de Apel Timișoara, în calitate de suspecți, in personam, pentru mărturie mincinoasă (Articolul 273 din Codul Penal), răzbunare pentru ajutorul dat justiției (Articolul 272 Cod Penal) și fals intelectual (Articolul 321 Cod Penal). Dosarul a fost format după ce am făcut o plângere penală împotriva avocaților care au mințit în cadrul acțiunii disiciplinare declanșate prin auto-sesizare. Aceleași minciuni au fost repetate și în fața CSM, sub jurământ.

 

În fapt, decanul Baroului Arad a recunoscut că practica cu ajutorul public judiciar era una curentă în ultimii 8 ani. Drept consecință, accesul la fondurile publice pentru ajutor judiciar al celor care aveau nevoie de el si respectau criteriile legale a fost limitat prin fraudă. Este important să vă învederez că am fost numită judecător la Judecătoria Arad în Ianuarie 2016, și imediat ce am observat indiciile de infracțiuni, am sesizat Ministerul Public, conform legii.

 

Pe parcursul cercetării mele disciplinare o verificare completă a tuturor judecătoriilor din România, solicitată de CSM în urma sesizărilor mele, în privința ajutorului public judiciar, este edificatoare: doar la Judecătoria Arad a fost întâlnită o astfel de practică (înlocuirea deciziei obligatorii a unei instanțe pentru acordarea ajutorului public judiciar cu o decizie a unui organism privat – Baroul local), în timp ce toate celelalte judecătorii/tribunale au respectat legea (decizia era luată de judecător după verificarea respectării criteriilor pentru un avocat din oficiu).

 

Este foarte important: rezultatul acestei verificări oficiale la nivel național a fost ținut ascuns de către Inspecția Judiciară până când am fost exclusă din magistratură (Octombrie 2016). În timp ce Inspecția Judiciară și domnul Marcovici știau că o astfel de practică este întâlnită numai la Arad, au dezinformat Consiliul Superior al Magistraturii ascunzând rezultatele oficiale ale verificării și susținând că unele judecătorii respectă legea (prin decizia luată de judecător) iar alte judecătorii acceptă aprobarea baroului local. Potrivit legii și tuturor elementelor, substituirea deciziei judecătorului cu cea a unei entități private, încalcă legea.

 

De ce informez GRECO

 

În opinia mea, decizia de excludere luată în cazul meu arată că sistemul de justiție din România încearcă să submineze statutul de avertizor de integritate și să îi inhibe pe judecătorii care acționează conform legii să sesizeze autoritățile publice.

 

Sistemul de justiție din România preferă să submineze statutul de avertizor de integritate în loc să îl consolideze, în timp ce la nivelul CSM se formează opinii că statutul de avertizor de integritate NU SE APLICĂ JUDECĂTORILOR.

 

Acționând astfel, sistemul de justiție românesc transmite un mesaj clar judecătorilor CĂ ar trebui să se uite într-o altă direcție atunci când observă indicii de infracțiuni, în caz contrar riscând să nu mai fie judecători.

 

După cum am arătat, eu am fost sancționată. Motivul pentru sancțiunea disciplinară maximă (nu am avut alte sancțiuni disciplinare anterior, așadar nu a fost nici măcar o sancțiune graduală) conduce la finalul carierei mele ca judecător și este acela al sesizării ,,în grabă’’a Ministerului Public, o obligație imperativă pentru toți judecătorii, conform legii.

 

O astfel de diversiune că judecătorii nu au dreptul la statutul de avertizor de integritate face din lege o protecție pentru cei care comit infracțiuni în tribunale, așa cum s-a întâmplat la Arad.

 

În opinia mea este nevoie de un mesaj puternic din partea GRECO că judecătorii sunt protejați în cazurile în care dezvăluie activități ilegale de care iau cunoștință în exercitarea misiunii și funcției lor publice.

 

Cazul infracțiunilor comise la Judecătoria Arad este încă în investigație, procurorii negăsind motive pentru clasarea cazului. Din contră, beneficiarii schemei de la Judecătoria Arad au acum calitatea de suspecți, in personam.

 

Sancționarea mea a avut la bază minciuni din partea unor indivizi care acum se află sub cercetare penală pentru mărturile mincinoasă, după ce procurorii au verificat faptele și mărturiile.

 

În 24 Noiembrie 2016, CSM a decis să monitorizeze Judecătoria Arad pentru a se asigura că în cele din urmă vor respecta legea în ceea ce privește ajutorul public judiciar.

 

În 17 Decembrie 2016, Uniunea Națională a Barourilor din România a adoptat Decizia 180 în ceea ce privește ajutorul public judiciar, care le spune expres avocaților să respecte legea, în esență, faptul că ajutorul public judiciar trebuie acordat, conform legii, de judecător.

 

Inspectorul Inspecției Judiciare care a acționat împotriva mea prin ,,auto-sesizare’’ (în scopul evitării repartizării aleatorii – deasemenea în contra legii) lucrează încă în calitate de inspector, deși există probe solide că a încălcat legea atunci când a devenit avocat membru al Baroului, așa că este ușor să credem că este îndatorat profesiei de avocat atâta timp cât Baroul local l-a primit în profesie fără să susțină un examen – examenul fiind obligatoriu prin lege.

 

Inspecția Judiciară încă acționează împotriva mea, pentru a împiedica o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție care ar putea să vină la mai mult de un an după excludere. Pe perioada judecării recursului împotriva excluderii, am fost suspendată din funcția de judecător, atâta timp cât legea română nu oferă o cale legală de a ataca decizia de suspendare, ci doar excluderea.

 

Am credința fermă că avem în față nu doar o chestiune personală, ci o problemă sistemică, ce ține de obiectivele și misiunea GRECO, și de aceea am considerat necesar să informez GRECO.

 

Pentru orice alt aspect, informații sau documente, vă asigur de deplina mea cooperare cu GRECO. Datele mele de contact sunt: număr de telefon 00.40.741.01.07.12; email: judlaviniacotofana@yahoo.com          6 Martie 2018

Lavinia-Nicoleta Coțofană

[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2018/03/GE_Cotofana_Romania_Complaint_13March2018-1.pdf” title=”GE_Cotofana_Romania_Complaint_13March2018″]

Actualitate

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”.

Publicat

pe

De

Momentul istoric actual global este deseori descris ca un posibil început al unui al treilea război mondial. Argumentul principal e războiul Ucrainian dintre Rusia și Occidentul Colectiv prin Ucraina ca proxy.

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”. Conflictul intern din Palestina sau Israel oricât de violent și de comentat este nu prea are nimic de-a face cu un război mondial. Alte conflicte locale din Africa, Asia, America de Sud (Venezuela – Guyana) rămân totuși niște conflicte locale deși au în spate hegemonul american, Franța (în Africa) și Rusia – China – Iran (BRICS). Loviturile de stat și conflictele din Africa au totuși în comun cea de-a doua eliberare, cea adevărată, de sub dominația și exploatarea la sânge colonială occidentală.

Momentul istoric actual pare mai degrabă să fie punerea în operă, în practică a teoriilor lui Samuel Huntington din faimoasa sa carte „The Clash of Civilizations. Remaking of World Order” din 1996, tradusă, citită și apreciată în toată lumea. Aceasta este demonstrația convingătoare a celebrului autor francez Laurent Guyénot din „Les États-națions, c’est fini? La nouvelle geopolitique multipolaire”. Trăim de fapt un nou moment revoluționar comparabil cu 1848 sau chiar cu acela al revoluțiilor americană (1776) sau franceză (1789) de la sfârșitul secolului al XVIII-lea?

„Statele-națiune, așa cum le concepem astăzi, sunt o invenție europeană impusă ca model restului lumii în secolul al XIX-lea, câteodată cu mari lovituri de creion trasate cu rigla pe hărți, în disprețul identităților și rivalităților etnice. Acest decupaj al lumii în State-națiune nu a șters alte realități, faptul că anumite puteri cum sunt Rusia și China sunt State-multinaționale și nu State-națiune, chiar dacă ele posedă cartea de identitate de națiune la Națiunile Unite, la ONU.

Teza după care Statele-națiuni vor pierde rolul lor central în geopolitica mondială este apărată de Samuel Huntington în „Ciocnirea civilizațiilor”, apărută în 1996 și tradusă în lumea întreagă. Este o carte excelentă și chiar indispensabilă. Proasta sa reputație vine în parte de la titlu și de la exploatarea sa de neconservatori. Să notăm mai întâi că articolul publicat de Huntington în Foreign Affairs în 1993, cartea nu este decât o versiune augmentată, avea titlul „The Clash of Civilizations?” cu un semn de întrebare.” (Laurent Guyenot – Statele națiune, s-a terminat? Noua geopolitică multipolară, mai 2024, lesakerfrancophone.fr)

Laurent Guyenot merge mai departe: „Insist: nu putem înțelege politica externă americană din ultimele două decenii dacă nu luăm în considerare deturnarea geostrategiei imperiale tradiționale americane de neoconservatori. Marea viclenie a neoconservatorilor a fost să o drapeze în imperialism «civilizator» american pentru a împinge Statele Unite să distrugă Statele arabe inamice Israelului. Succesul lor cel mai spectaculos este acela de a fi obținut de Bush junior ceea ce tatăl său, care îi numea «nebuni», le-a refuzat în 1991: invazia Irakului și răsturnarea lui Saddam Hussein. Bush tatăl a respectat mandatul consiliului de securitate al ONU alungându-l pe Saddam din Kuweit, și și-a justificat refuzul său de a invada Irakul prin voința de a construi o «nouă ordine mondială» bazată pe dreptul internațional (discursul din 11 septembrie 1990 în fața Congresului). Și nici un președinte american nu a pus atâta presiune asupra Israelului în numele rezoluțiilor ONU, cum a făcut-o Bush tatăl prin secretarul său de stat, James Baker […]

Noua ordine mondială anunțată de Huntington este aproape aceeași cu cea pe care o susține Vladimir Putin: multipolaritatea, adică o lume organizată pe sfere civilizaționale, fiecare fiind centrată pe un stat far (core state în versiune originală) care asigură securitatea regională. „Lumea, a prezis Huntington, va găsi o ordine pe baza civilizațiilor, sau nu va găsi deloc”, „o nouă ordine mondială organizată pe baza civilizațiilor va apare. Societățile care au afinități culturale cooperează unele cu altele; tările se regrupează în jurul Statelor-far ale civilizației lor”. În această nouă configurație, previne Huntington „Occidentalii trebuie să admită că civilizația lor este unică dar nu universală și să se unească pentru ca să-i redea vigoarea împotriva provocărilor puse de societățile non-occidentale. Vom evita un război generalizat între civilizații dacă, în lumea întreagă, șefii politici admit că politica globală a devenit multicivilizațională și cooperează pentru a prezerva această stare de fapt” (Laurent Guyénot, op. cit)
„Rusia trebuie considerată ca un Stat-far al lumii ortodoxe și ca o putere regională esențială, care are interese legitime de securitate la frontierele sale din sud” „și în sfârșit și mai ales, trebuie admis că orice intervenție a Occidentului în afacerile altor civilizații este probabil cea mai periculoasă cauză de instabilitate și de conflict generalizat într-o lume a civilizațiilor multiple” (Samuel Huntington – Ciocnirea civilizațiilor, op. cit)

Analiza lui Laurent Guyénot bazată pe The Clash of Civilizations de Samuel Huntington este mult mai întinsă, analizează între altele și lumea arabo-musulmană ca o mare civilizație și de aceea merită să revenim asupra subiectului. Cei cu adevărat interesați pot merge direct la sursele citate și la bibliografia extinsă a lui Laurent Guyénot.

Petru Romoșan

Citeste in continuare

Actualitate

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari: O incursiune în lumea fascinantă a animalelor

Publicat

pe

De

Tunari targ international de cai, oi si caini de rasa

Pe data de 18 mai 2024, localitatea Tunari din județul Ilfov va fi gazda unui eveniment de excepție: Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă. O ocazie unică de a explora diversitatea lumii animale, de a admira exemplare superbe de rasă pură și de a participa la demonstrații interactive. Fie că ești pasionat de cai falnici, oi blânde sau câini adorabili, acest târg te va cuceri cu siguranță!

O incursiune în diversitatea lumii animale

Târgul va reuni crescători experimentați din România și din alte țări europene, care vor prezenta o gamă largă de rase de cai, oi și câini. Vei avea ocazia să admiri cai pur sânge impunători, oi pufoase de diverse culori și rase, precum și câini de diferite mărimi și temperamente, de la ciobănesc german la chihuahua jucăuși.

Oportunități de a învăța și de a te conecta

Pe lângă admirarea animalelor, târgul oferă o serie de oportunități de a învăța mai multe despre îngrijirea și dresajul animalelor de companie. Crescătorii experimentați vor fi la dispoziția ta pentru a oferi sfaturi și informații valoroase, iar demonstrațiile de dresaj te vor impresiona cu abilitățile excepționale ale animalelor.

O zi de neuitat pentru întreaga familie

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari este o ocazie perfectă pentru o ieșire în familie. Copiii se vor bucura de spectacole interactive cu animale, vor putea descoperi de aproape lumea blănoasă și vor crea amintiri de neuitat.

Muzică live, mâncare delicioasă și o atmosferă prietenoasă

Pe lângă animalele superbe, te așteaptă un program artistic bogat, cu muzică live interpretată de artiști talentați precum Laura Vas, Nicu Paleru și Formația Machedonii. De asemenea, te poți bucura de preparate delicioase de la producători locali și de o atmosferă prietenoasă, perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de o zi specială.

Informații practice:

 • Data: 18 mai 2024
 • Locație: Strada Ghioceilor nr. 11, Tunari, Ilfov
 • Program: 09:00 – 18:00
 • Intrare: Liberă
 • Organizatori: Sorin Dumitru, Fane Bursucu (0767.716.828)
 • Sonorizare și concert: Laura Vas, Nicu Paleru, Formația Machedonii
 • Mâncare și băuturi: Contracost (asigurate de firme specializate)

Nu ratați șansa de a participa la Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari! O zi plină de emoții, descoperiri și momente memorabile te așteaptă alături de animalele tale preferate!

Sursa

Citeste in continuare

Actualitate

Servicii Profesionale de Reparații Acoperișuri – Anunturi-Reparatii-Acoperis.ro

Publicat

pe

De

Bine ați venit pe Anunțuri-Reparații-Acoperiș.ro – Soluția dvs. pentru reparații de calitate la acoperișuri!

De ce să alegeți serviciile noastre?

La Anunțuri-Reparații-Acoperiș.ro, ne mândrim cu oferirea unor servicii de reparații acoperișuri de înaltă calitate, la prețuri competitive. Echipa noastră de profesioniști experimentați este pregătită să răspundă nevoilor dumneavoastră cu soluții personalizate și eficiente. Iată de ce ar trebui să ne alegeți:

Experiență și Profesionalism

Avem o echipă de experți cu ani de experiență în domeniul reparațiilor de acoperișuri. Indiferent de tipul sau mărimea acoperișului, suntem pregătiți să oferim soluții durabile și eficiente.

Materiale de Calitate

Folosim doar materiale de calitate superioară pentru a ne asigura că reparațiile noastre sunt durabile și rezistente la condițiile meteorologice extreme. Colaborăm cu furnizori de încredere pentru a vă oferi cele mai bune produse disponibile pe piață.

Consultanță Personalizată

Fiecare proiect este unic, de aceea oferim consultanță personalizată pentru a identifica cele mai bune soluții pentru nevoile dumneavoastră. Evaluăm starea acoperișului și propunem intervențiile necesare pentru a asigura o reparație eficientă și de lungă durată.

Promptitudine și Eficiență

Respectăm termenele stabilite și ne asigurăm că lucrările sunt finalizate la timp, fără a compromite calitatea. Înțelegem importanța unui acoperiș în stare bună și intervenim rapid pentru a minimiza disconfortul.

Serviciile Noastre

Oferim o gamă largă de servicii de reparații acoperișuri pentru a răspunde tuturor nevoilor dumneavoastră:

 • Reparații de Urgență: Intervenim prompt pentru a remedia avariile apărute în urma condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor incidente.
 • Repararea Scurgerilor: Identificăm și reparam sursele de infiltrații de apă pentru a preveni daunele ulterioare.
 • Înlocuirea Materialelor Deteriorate: Înlocuim țiglele, șindrila sau alte materiale deteriorate pentru a asigura integritatea acoperișului.
 • Întreținere Preventivă: Oferim servicii de întreținere regulată pentru a prelungi durata de viață a acoperișului și a preveni problemele majore.
 • Consultanță și Evaluare: Oferim evaluări detaliate ale stării acoperișului și consultanță pentru identificarea celor mai bune soluții de reparație.

Contactați-ne

Pentru a beneficia de serviciile noastre profesionale de reparații acoperișuri, nu ezitați să ne contactați. Puteți completa formularul de contact de pe site-ul nostru sau ne puteți suna la numărul de telefon afișat. Suntem aici pentru a vă ajuta!

Vizitați http://anunturi-reparatii-acoperis.ro/ pentru mai multe informații și pentru a descoperi ofertele noastre speciale.

Anunțuri-Reparații-Acoperiș.ro – Soluția ta de încredere pentru un acoperiș sigur și durabil!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv2 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv2 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.3 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv3 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv3 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv3 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv3 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv4 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv4 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv4 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv5 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Exclusiv5 zile ago

Jaful din bugetul public pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/Primarul din Aricestii Rahtivani a trecut in barca baronului judetean Mircea Cosma si candideaza din partea PSD

Aricestii Rahtivani, cea mai bogata comuna a judetului nostru-vaca de muls pentru apropiatii primarului Gheorghe Orbu Jaful din bugetul public...

Exclusiv5 zile ago

CUM SE ACOPERA GAFELE DE MANAGEMENT IN POLITIA ROMANA?

Cam tot asa cum pisica isi ascunde fecalele, dezvaluie Vitalie Josanu. „Doar ca, spre deosebire de feline, sefii nostri au...

Diverse5 zile ago

Ghidul Complet pentru Alegerea Cabinei Foto Perfecte la Evenimentul Tău

Alegerea unei cabine foto adecvate poate transforma orice eveniment, fie că este o nuntă, o petrecere de burlac sau o...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv