Connect with us

Anchete

Carabulea, omul uniformelor cu epoleți/Ilie Carabulea – Carpatica, înger și demon:Poliția și ANAF îl premiază, DNA îl arestează

Publicat

pe

Patronul grupului de firme Carpatica, împreună cu alte șase persoane, au fost reținuți la 2 martie anul 2016 de procurorii anticorupție. Carabulea a mai stat după gratii în 2014 și 2015, iar din noiembrie 2015 a fost cercetat sub control judiciar. Deși existau suspiciuni rezonabile, ba chiar și dovezi temeinice, cu privire la falimentul iminent al Companiei de Asigurări Carpatica Asig, dar și în legătură cu activitatea infracțională a magnatului, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Agenția Națională de Administrare Fiscală și-au permis să încheie polițe RCA și CASCO tocmai cu acest asigurător.

De ce n-au fost atenționate cele două instituții ale statului de către Serviciul Român de Informații, care nu poate susține că n-ar fi fost la curent cu mașinația ce se punea la cale la nivel înalt, este o întrebare la care cuplul Helvig – Coldea ar trebui să dea socoteală, măcar așa, de ochii lumii.

Achiziție cu cântec

În urma unei licitații dubioase, DGPMB a cumpărat polițe de asigurare RCA pentru autovehiculele din dotare, inclusiv motociclete, de la compania aflată în pragul falimentului patronată de Carabulea și anume Carpatica Asig. Polițele încheiate se ridică la suma de 440.000 de lei, pe o perioadă de șase luni, pentru 987 de autovehicule, inclusiv 66 de motociclete. La licitația electronică desfășurată în data de 5 ianuarie 2016 a mai participat doar compania Omniasig VIG (al doilea asigurător de pe piața românească), care s-a clasat pe locul secund, în ciuda situației financiare incomparabil mai bune decât a adjudecatarei aflată la un pas de faliment.

Asigurătorul agreat de gabori, cu un picior în groapă

Carpatica lui Carabulea a reușit să câștige licitația, la care nu s-au prezentat decât două competitoare, oferind un preț cu 33.760 de lei (inclusiv TVA) mai mic decât estimarea inițială a specialiștilor Poliției. Și cum singurul criteriu de atribuire a fost „prețul cel mai scăzut“, a surclasat Omniasig. Cu toate acestea, organizatorii licitației au sărit peste criteriile de selecție obligatorii, care impun verificarea capacității economice și financiare a asigurătorului, potrivit procedurilor în cazul achizițiilor publice. La fel cum au ignorat semnalele apărute în presă până acum, în special în cea scrisă, care atenționau asupra faptului că, după falimentul Astra Asigurări, companiile Euroins și Carpatica Asig se confruntă cu mari probleme financiare.

Carabulea, omul uniformelor cu epoleți

Omul de afaceri Ilie Carabulea, care se află în grațiile conducerii Poliției bucureștene, era acuzat de procurorii DNA de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și evaziune fiscală. Aceste acuzații se adaugă celor anterioare, respectiv săvârșirea a șase infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență (două fapte), dare de mită (două fapte), folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată (trei acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la uz de fals.

„Devierile mărunte“ ale lui Negrițoiu

Președintele ASF la aceea data, Mișu Negrițoiu – instalat în această funcție de Parlament, la propunerea ex-premierului Victor Ponta – a analizat in 2015 situația financiară la Carpatica Asig, în urma unui audit efectuat de către KPMG. Prin luna iulie a aceluiași an, cu ocazia unei conferințe de presă, Negrițoiu a recunoscut, la insistențele jurnaliștilor, că acest asigurător „se află într-un plan de redresare financiară cu un număr de acțiuni“ și că în această direcție „n-au fost făcute prea mari progrese“. Apoi, la începutul iernii, s-a răzgândit subit și, hocus-pocus, a ajuns la concluzia că „problemele Carpatica Asig sunt niște devieri mărunte“ pentru care asigurații n-ar trebui să se îngrijoreze. De ce a încercat Negrițoiu să-l acopere pe Carabulea, procurorii anticorupție nu au stabilit nici pana in prezent.

Și ANAF il iubea pe  Carabulea

Și conducerea inspectorilor fiscali îl iubește nespus pe Ilie Carabulea, în loc să-l taxeze de banii datorați statului. La data de 4 februarie 2016 i-a făcut cadou un contract pe 12 luni, pentru polițe RCA și CASCO oferite de Carpatica Asig unui număr de 353 de autovehicule. Mărinimia ANAF din bani publici se ridică la suma de 362.237 de lei, licitația aranjată de inspectorii fiscali având ca principal criteriu prețul cel mai scăzut, iar nu cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic, așa cum ar fi fost normal.

În urma acestor mașinații puse la cale de Poliția bucureșteană și ANAF, în tovărășie cu patronul reținut de DNA, ne intrebam cine va plăti oalele sparte, deoarece nimeni nu va putea susține (nici măcar SRI) că n-a avut habar că faimoasa Carpatica Asig se află demult cu un picior în groapă. (D.C.).

 

 

Anchete

Vi-l mai amintiti pe procurorul DNA Camelus Paduraru, despre care avocatii spuneau ca este cel mai enervant procuror de sedinta?

Publicat

pe

De

Ei bine, dupa pensionare, fostul procuror a ajuns fix avocat., dezvaluie Lumea Justritiei.

Aflam asta de pe pagina de Facebook a lui Camelus Paduraru!

Si tot de acolo aflam ca acelasi Camelus se crede Cicero, sau ar vrea sa fie precum Cicero. In acest sens, daca va uitati la linkul paginii de Facebook a lui Camelus, veti observa ca numele acestuia este “cicero.filosof” (vezi facsimil). Te doare capul, nu altceva! In plus, va rugam sa mai remarcati ca fostul procuror si-a pus diacritica doar la numele de familie, nu si la prenume. Probabil ca s-a gandit ca astfel va suna latineste. Oricum: situatia nu e grava, daca ne gandim ca altii se cred Napoleon (ca tot ruleaza zilele astea filmul in cinematografe). (Irinel I.).

Altfel, va dati seama ce mandrie trebuie sa fie pe avocati la gandul ca sunt colegi cu unul care a pledat in instanta pentru condamnarea unor oameni trimisi nevinovati in judecata de DNA? (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Inalta Curte va judeca, in 7 decembrie 2023, cererea lui Chereches de stramutare a dosarului in care a fost condamnat deja de Curtea de Apel Cluj

Publicat

pe

De

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, are saptamana viitoare o sansa de a scapa de condamnarea de 5 ani inchisoare cu executare pentru luare de mita primita in urma cu cateva zile la Curtea de Apel Cluj, dezvaluie Lumea Justitiei. Inalta Curte va judeca, in 7 decembrie 2023, cererea lui Chereches de stramutare a dosarului in care a fost condamnat deja de Curtea de Apel Cluj, stramutare intemeiata pe motiv ca una dintre judecatoarele care l-au condamnat – Georgiana Rodica Farcas-Hingan – se afla in stare de incompatibilitate, dupa ce a facut denunt impotriva soacrei primarului, deci era in vadita relatie de dusamanie cu acesta. E drept judecatoarea Farcas-Hingan a formulat declaratie de abtinere, insa aceasta a fost una la misto, fiind respinsa de colegii sai de la Curtea de Apel Cluj.

Revenind la cererea de stramutare depusa de Chereches, inregistrata inainte de pronuntarea deciziei definitive, aceasta va fi judecata chiar daca hotararea de condamnare a fost pronuntata, o eventuala admitere a ei avand un impact major: decizia de condamnare va fi desfiintata, conform art. 74 alin. 5 din Codul de procedura penala, iar dosarul in care a fost condamnat de va rejudeca, din faza apelului. In ceea ce priveste completul la care a picat Catalin Chereches si care va decide asupra cererii de stramutare, el este format din judecatoarele Oana Burnel, Simona Cirnaru si Rodica Aida Popa (foto). Daca are sau nu primarul vreo sansa, va lasam pe dvs sa trageti concluzia.

Totusi, trebuie sa spune ca o asemenea cerere de stramutare ar trebui admisa de pe scaun, din punctul nostru de vedere. Asta intrucat este inadmisibil ca un inculpat, oricare ar fi el, sa fie judecat de o judecatoare ce a facut denunt impotriva unui membru al familiei respectivului inculpat. Nu exista nici cea mai mica aparenta de impartialitate, iar intreaga solutie este vulnerabilizata tocmai din cauza pastrarii Georgianei Rodica Farcas-Hingan in complet, existand asadar o legitima suspiciune privind incalcarea dreptului la un proces echitabil. Altfel, povestea ca primarul Chereches ar fi premeditat cazul cu soacra sa care ar fi incercat mituirea judecatoarei Farcas-Hingan pentru a o face pe aceasta incompatibila, obtinand in acest mod o reluare a judecatii apelului pentru a intra in prescriptie este doar o poveste, in conditiile in care fapta de luare de mita se prescria abia in primavara anului vitor, deci era timp pentru finalizarea dosarului intr-o eventuala rejudecare a apelului. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Gabriela Scutea este acum Inalt Consilier UE pe probleme de justitie si procuratura pentru Republica Moldova

Publicat

pe

De

Plecata din sistem in urma cu cateva luni, desigur cu o pensie consistenta, semnatara nelegalului Protocol PICCJ-SRI (care a stat la baza constituirii echipelor mixte dintre procurori si ofiteri SRI) a ajuns Inalt Consilier al UE, dezvaluie Lumea Justitiei. Ne referim la Gabriela Scutea (foto), fost Procuror General al Romaniei si fosta mana dreapta a Laurei Kovesi. Gabriela Scutea este acum Inalt Consilier UE pe probleme de justitie si procuratura pentru Republica Moldova. Scutea isi desfasoara activitatea in cadrul unui proiect finantat de Uniunea Europeana, al carui obiectiv este de sprijinire a autoritatilor de la Chisinau in implementarea agendei de reforma, in cadrul procesului de aderare la UE. Va dati seama ce reforma va face Scutea. Saracii moldoveni…(Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv4 ore ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv2 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv2 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv2 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv5 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv5 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusiv6 zile ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusivo săptămână ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusivo săptămână ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Exclusiv2 săptămâni ago

DOCUMENTE PARCHET/Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (II)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Asta arată preocuparea mimată față de cea mai valoroasă resursă pe care MAI o are, resursa umană.

Azi se împlinește 1 săptămână de când am avut primii studenți care au acuzat simptome de toxiinfecție alimentară, dezvaluie cei...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv