Connect with us

Anchete

BNR a sesizat DNA, dar Kovesi tace/Practiciana s-a aruncat la conturi – Comisarul de Prahova

Publicat

pe

Acționarul majoritar al SC Astra Asigurări SA,  patron printre altele și al cotidianului România liberă, a fost inculpat pentru o bagatelă de mită de 20.000 de euro oferită unor judecători. Câțiva magistrați ai Tribunalului București, ajunși în „Beciul domnesc“, au favorizat unele dintre societățile pe care acesta le controla, pentru a-l scăpa de datoria de 93,93 milioane de lei către CNADNR, dar și de altele la fel de substanțiale.

DNA s-a grăbit să-l rețină pe acest patron și pe judecători pentru mita respectivă, când de fapt dedesubturile afacerii în care aceștia sunt implicați sunt mult mai complicate, iar consecințele cu mult mai grave. Ce se ascunde în spatele acestor mașinații?

Creanță certă, lichidă și exigibilă

Astra Asigurări – cea mai mare companie de asigurări din România – a emis firmei Romstrade, deținută de omul de afaceri Nelu Iordache, două polițe de asigurare în valoare de 151 de milioane de lei, în favoarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, pentru construirea șoselei Transalpina. Cum lucrările n-au fost nici pe departe finalizate la termenul stabilit, în decembrie 2013 Tribunalul București a admis cererea CNADNR pentru constituirea sechestrului asigurător pe bunuri mobile și imobile ale Astra, până la concurența sumei de 93,9 milioane de lei. Recursul declarat a fost respins de justiție ca nefondat, hotărârea rămânând definitivă. În februarie 2014 Astra Asigurări a fost plasată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară în procedura de redresare financiară, lovitură pe care Adamescu a considerat-o la vreme respectivă de tip mafiot, orchestrată de către directorul Dan Radu Rușanu, inculpat și el, înlocuit de fostul premier Victor Ponta cu nu mai puțin controversatul Mișu Negrițoiu. Care Rușanu – de ce să n-o spunem – se afla în arest la domiciliu, din cauza scandalului „Carpatica“, dar asta este o altă problemă.

BNR sesizează DNA, dar Kovesi tace

Astra Asigurări a intrat în administrare specială, în acest scop fiind desemnată firma KPMG, iar CNADNR a solicitat executarea silită a societății de asigurare. Cum oamenii lui Dan Adamescu au subevaluat în mod intenționat daunele pe care ar fi trebuit să le plătească, acestea ridicându-se la suma de 1,08 miliarde lei în 2.886 de dosare, iar rezervele constituite în acest scop au fost cu 40% mai mici decât necesarul, BNR a sesizat DNA, deoarece onorarea obligațiilor asumate față de creditori era pusă în pericol. Tot la începutul lui 2014, CNADNR s-a adresat executorului judecătoresc Dorina Gonț – nimeni alta decât președinta Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București – în scopul punerii în aplicare a Încheierii Tribunalului București, în dosarul 40220/3/2013. Prin aceasta s-a dispus „înființarea sechestrului asigurător împotriva debitoarei SC Asigurare și Reasigurare – Astra SA (…), iar executorul judecătoresc Dorina Gonț, care a instrumentat, în parte, dosarul (…) prin încheiere a admis cererea creditoarei, înregistrarea acesteia în registrul general de dosare și deschiderea dosarului de executare silită nr. (…)“, după cum relevă un raport al Corpului de control al Ministerului Justiție.

Practiciana s-a aruncat la conturi

Deși executorul judecătoresc, Dorina Gonț, a fost investită prin cererea creditoarei CNADNR „să înființeze sechestru asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale debitoarei SC Asigurare și Reasigurare – Astra SA, potrivit titlului executoriu“, după cum au constatat inspectorii MJ, duduia a înființat poprire asigurătorie asupra „tuturor sumelor de bani, titluri de valoare și bunuri incorporale urmăribile datorate debitoarei, până la concurența sumei de 93.930.037,02 lei la 29 de unități bancare.“ De ce a procedat Gonț în acest mod? Din două motive și anume:

  1. pentru a ajunge cât mai repede la bani, ca să-și poată deduce onorariile și cheltuielile pe care singură și le-a stabilit și
  2. pentru a-l favoriza pe Dan Adamescu, astfel încât Astra să nu plătească nimic CNADNR, sau măcar să blocheze pentru moment plata stabilită de către instanța de judecată.

Executare silită mimată

Cu alte cuvinte, în mod nelegal, executorul judecătoresc Dorina Gonț, împreună cu soțul-asociat Lucian Gonț, au schimbat natura măsurii asigurătorii din „poprire asigurătorie“ – astfel cum instanța a dispus prin titlul executoriu – în „poprire asigurătorie“, cu consecința juridică a blocării tuturor conturilor debitoarei, o eroare materială fiind absolut exclusă în acest caz.

În esență, prin faptele sale – după cum au constatat inspectorii MJ – acest lider al executorilor judecătorești bucureșteni a urmărit ca adresele remise băncilor să nu producă niciun efect, din moment ce întocmirea lor era nelegală. Așadar, „în cauză există indicii cu privire la conivența dintre societatea debitoare și executorii judecătorești Dorina Gonț și Lucian Gonț, care au instrumentat dosarul de executare silită“, mai spune raportul MJ.

Deocamdată, DNA protejează instituția executorului judecătoresc

În urma acestei inginerii pusă la cale așa cum am arătat, lichiditățile aflate în conturile Astra Asigurări au fost redirecționate cu abilitate, iar astăzi creditoarea CNADNR nu mai are din ce se îndestula, ceea ce miroase de la o poștă a delapidare, fiindcă banii aparțin statului. Soții Gonț sunt cercetați de către DNA pentru această mașinație, dar deocamdată totul este ținut la secret.

Despre laborioasa activitate a șefei Camerei Executorilor București mai avem încă multe de spus, dar deocamdată ne oprim aici, pentru a nu plictisii cititorul, pe care-l rugăm să ne semnaleze dacă a avut neplăceri îndreptățite de pe urma Biroului Executorilor Judecătorești Dorina Gonț, Lucian Gonț și Marian Panait. Sau a altor practicieni de aceeași factură, care se cred Dumnezei în ceea ce privește executarea silită a debitorilor ce sunt aruncați în stradă și jecmăniți de bunurile pentru care au muncit o viață. Și n-o facem ca să ne răzbunăm pe aceștia – că probabil există și executori judecătorești cinstiți, despre care, însă, noi n-am prea auzit -, ci pentru a veni în sprijinul celor ajunși în situații disperate, amărâți și bătuți de soartă. (D.C).

 

Anchete

Va dati seama cat de mare este disperarea?/”Intregul dosar al DNA este vulnerabilizat din cauza ca procurorul de caz George Adrian Matei este anti-vaccinist”

Publicat

pe

De

Asa ceva este ireal! Am auzit cea mai tare aparare venita din zona #rezist in cazul afacerii cu vaccinuri anti-Covid, cu prejudiciu de peste 1 miliard de euro adus statului, caz in care DNA ii acuza de fapte de abuz in serviciu pe fostul premier Florin Citu si ministrii USR ai Sanatatii, Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila, dezvaluie Lumea Justitiei. Fiti atenti: cica intregul dosar al DNA este vulnerabilizat din cauza ca procurorul de caz George Adrian Matei (foto) este anti-vaccinist. Nu este o gluma, este cat se poate de serios: aceasta idee se vantura prin zonele #rezist si este prezentata drept argument pentru combaterea anchetei DNA. Doamne fereste! Va dati seama cat de mare este disperarea? (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Sunt nauciti cei de la USR dupa lovitura data de DNA/Cand ia de-ai lor, DNA face abuzuri

Publicat

pe

De

Sunt nauciti cei de la USR dupa lovitura data de DNA in dosarul privind achizitia de vaccinuri anti-Covid, caz in care Vlad Voiculescu (foto dreapta), lider marcant al progresistilor, este acuzat de abuz in serviciuBrusc, procurorii DNA sunt rai, desi pana acum doua zile DNA facea dreptate, dezvaluie Lumea Juistitiei.

Ati vazut probabil reactiile furibunde din ultimele ore ale celor de la USR la adresa DNA. S-au dat de ceasul mortii, mergand pana acolo incat sa acuze ca se fac dosare la ordin politic si ca SRI controleaza Justitia.

Dar ce sa vedeti, in urma cu doua zile, tot cei de la USR erau tare incantati de activitatea DNA. Motivul fericirii era reprezentat de clasarea pe care acelasi DNA pe care acum il infiereaza a dat-o intr-un dosar mai vechi in care era vizat fostul presedinte USR Dan Barna.

Ia uitati ce scria liderul USR Catalin Drula (foto stanga), pe Facebook, marti 22 noiembrie 2023:

Cand adevarul este de partea ta, vine si un moment pentru dreptate.

DNA a dispus clasarea dosarelor-mascarada orchestrate impotriva lui Dan Barna fix in mijlocul campaniei prezidentiale din 2019.

Cine stie sa citeasca romaneste stia de pe atunci ca asa-zisele acuzatii erau ridicole. Erau doar o instrumentare politica a unui ordin pesedisto-penelist.

Se sesizase chipurile DLAF, organism condus de un fost politist pus sef de Viorica Dancila in ultima ei zi de mandat de premier. Acest fost colaborator al Rovanei Plumb l-a pus pe un fost colaborator al lui Dragnea sa conduca ancheta. E vorba de aceeasi persoana care ii dadea lui Dragnea acces la informatii din dosare.

N-au putut ei sa inventeze pe cat a putut demonstra Dan Barna ca este nevinovat si ca a lucrat mereu corect. A stat drept in fata unei tentative de asasinat politic, iar rezultatul este confirmat azi de procurorii DNA.

Dan nu s-a plans niciodata. A explicat ori de cate ori i s-a cerut o explicatie. A suportat valul de acuzatii si injurii stiind ca dreptatea e de partea sa.

Acum e oficial”. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Este de laudat initiativa DNA de a demara dosarul achizitionarii de vaccinuri, prin care guvernul Citu a usurat bugetul de stat cu mai mult de 1 miliard de euro

Publicat

pe

De

Este de laudat initiativa DNA de a demara dosarul achizitionarii de vaccinuri, prin care guvernul Citu a usurat bugetul de stat cu mai mult de 1 miliard de euro, cumparand peste 50 de milioane de doze de vaccin (dupa ce Romania mai cumparase alte 37 de milioane), fara sa i-o ceara nimeni, dezvaluie Lumea Justitiei.

Astea sunt dosarele de care trebuie sa se ocupe un parchet de nivelul DNA! Asteptam cereri de arestare dupa ridicarea imunitatii parlamentare. Dar e bine ca ancheta se face si ca, dincolo de dosarul penal, putem sa dam o dubla lovitura politico-europeana.

In primul rand, ancheta poate duce inclusiv la sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, bagata pana peste cap in scandalul achizitionarii de vaccinuri de la Pfizer, cu banii Uniunii, pe care i-a gestionat cu manuta ei, intr-o secretomanie care a scandalizat toate statele-membre.

In al doilea rand, pentru a ne imbuna sa nu continuam ancheta penala, s-ar putea sa devenim brusc acceptati in spatiul Schengen.

Astia nu isi dau seama cu cine s-au pus! Nu degeaba avem o vorba din batrani: „Buturuga mica rastoarna carul mare”. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv20 de ore ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusiv2 zile ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusiv5 zile ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusiv5 zile ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv6 zile ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv6 zile ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Exclusiv7 zile ago

DOCUMENTE PARCHET/Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (II)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv7 zile ago

Asta arată preocuparea mimată față de cea mai valoroasă resursă pe care MAI o are, resursa umană.

Azi se împlinește 1 săptămână de când am avut primii studenți care au acuzat simptome de toxiinfecție alimentară, dezvaluie cei...

Exclusivo săptămână ago

Plângere penală la DIICOT. Grup infracțional care abuzează viitorii ofițeri

Sindicatele din penitenciare denunță la DIICOT conducerea Academiei de Poliție” A. I. Cuza”, pentru abuz în serviciu și fals intelectual....

Exclusivo săptămână ago

Umilință, înjosire si dispreț la Academia de Poliție și despre cum sunt testați studenții ei, în condiții de “căprărie”

A venit prima răzbunare pentru studenții impertinenți care au îndrăznit să reclame toxiinfecția alimentară de la începutul săptămânii. “Căprăria” este...

Exclusivo săptămână ago

Comisarul șef de poliție Lupu Sorin, locțiitorul șefului Direcției Control Intern din IGPR, s-a transformat în cenzor sindical.

Legea Dialogului Social Art. 9. (1) Membrilor aleşi ai organelor de conducere ale organizaţiilor sindicale li se asigură protecţia legii...

Exclusivo săptămână ago

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (I)

In mai multe materiale-sinteza anterioare, a fost descrisă o structură de crimă organizată din interiorul Poliției Române, operând în județul...

Exclusivo săptămână ago

ZEUS pierde umbrela de la ANP/ Directorul penitenciarelor Dan Halchin – ADIO!

            După ce mai bine de 2 ani, tot deplângem situația in care a ajuns...

Exclusivo săptămână ago

O pungă de supermarket este exact ce-ți trebuie atunci când ploaia de afară trece și prin camera de cămin a Academiei de Poliție.

În București a plouat. Doar că a plouat și în Academia de Poliție, chiar în dormitoarele studenților, dezvaluie cei de...

Exclusiv2 săptămâni ago

A fost  a 3-a noapte când echipajele de urgență au fost solicitate la Academia de Poliție!!!/Rușine, conducerii Academiei de Poliție!

Mai mulți studenți au acuzat dureri de stomac, vărsături și deshidratare, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După 3 zile...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv