Connect with us

Actualitate

Omul lui Pahontu in Comisia SPP!

Publicat

pe

Tocmai faptul ca ultimii piloni pe care se mai sprijina tot mai subredul stat paralel fac insemnate eforturi logistice pentru a lua in deradere si a bagateliza activitatea Comisiei parlamentare de control a Serviciului de Paza si Protectie arata cat de mult se teme generalul Lucian Pahontu de faptul ca tocmai aici i s-ar putea rupe caruta in drum. Asta dupa ce, din 2005 incoace, a reusit sa amorseze cam  toate „bombele” plasate sub scaunul sau, chiar daca unele aveau deja fitilul gata aprins. De cele mai multe ori, desigur, cu ajutorul dosarelor „pe persoana fizica” pe care le tine sub cheie in seiful din propriu-i birou.

Numai ca aceasta metoda de „santaj” mai mult sau mai putin sentimental nu are cum sa functioneze si in cadrul unei comisii parlamentare formata din atatia deputati si senatori, de la partide diferite si fiecare dintre ei cu propriile interconexiuni. Astfel ca, dupa ce, in mod surprinzator, senatorul Liviu Tit Brailoiu  se pare ca nu a mai prins tocmai pe ultima suta de metri sefia comisiei,  iata ca alte „mistere” ies la iveala din tenebrele presiunii puse pe infiintarea acesteia si dintre care contestarea la Curtea Constitutionala de catre liberali este singura la vedere. Caci, „ghinion” pentru Lucian Pahontu, iata ca incercarea de a se conecta la chiar varful comisiei de control a SPP tocmai ce este dejucata prin dezvaluirea unei relatii de rudenie cel putin stranii. Pentru ca senatorul liberal Daniel Fenechiu este nimeni altul decat nasul locotenentului colonel Iacob Ovidiu de la … SPP! Ofiter care, desi nu are studii militare, tocmai ce a fost avansat la ordinul lui Pahontu in urma cu o luna, exact cand se anunta infiintarea comisiei parlamentare, ditamai sef obiectiv resedinte la Sectiunea 2, condusa de colonelul Neagu Viorel. Si uite cum, mama ei de coincidenta, nasul Fenechiu a uitat se pare sa-i anunte si pe colegii din comisie de legatura total incompatibila pe care o are cu finul Iacob, cel „tras” de Pahontu langa el ! Asa ca degeaba a muncit doamna Alexandru, sefa de la Juridic, la pregatirea in avans a raspunsurilor care ar fi urmat sa fie puse de juristii din comisia parlamentara ca uite ca planul tocmai ce a cazut! Astfel ca generalul Pahontu se poate trezi cu totul alte curiozitati, mult mai incisive.

Si inclusiv cu chemarea generalului Alexandru Burian in fata comisiei, ceea ce ar putea fi destul de riscant, chiar daca in ultima clipa s-a incercat si „calmarea” acestuia, pe langa bucatarul sepepist detasat la vila de la Baia Sprie, baiatul „creierului” de la SPP fiind angajat la „acoperitii” bietului Paunica. Cel care deja are cosmaruri cu „cubul negru”…

Nasul Fenechiu

Desi adeptii „nucleului dur” al statului paralel forteaza, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, sa duca in derizoriu Comisia de control a SPP, aceasta disperare nu arata decat ca acolo, in Parlament, lucrurile o pot lua razna pentru generalul Pahontu si oamenii de incredere ai acestuia, care se tem ca nu mai pot controla si aici lucrurile. Si cu toate ca, desi cu senatorul Daniel Butunoiu la conducere, cel care l-a inlocuit in ultima clipa pe „favoritul” Liviu Brailoiu, comisia a inceput deja sa functioneze, membri liberali le-au luat deja fata pesedistilor majoritari, reprezentantii Opozitiei fiind mai vocali ca niciodata, lasand deja impresia ca se vor transforma intr-un adevarat scut in jurul sefului SPP.

Insa, daca tot cer sa se joace cu cartile pe masa, poate ar fi fost bine, deontologic, moral sau cum vreti ca senatorul liberal Daniel Fenechiu, intrat in Parlament prin „Partidul Poporului” a lui Dan Diaconescu sa-i fi informat pe colegii de comisie despre micul „amanunt” daca este sau nu nasul unuia dintre oamenii de incredere ai generalului Pahontu, cel pe care tocmai il controleaza, „in familie” se pare…

Finul Iacob

In urma cu aproximativ o luna, cand deja era o certitudine infiintarea comisiei parlamentare care da deja frisoane generalului Pahontu si celorlalti membri de frunte ai „fratiei” acestuia de la varful SPP dar si al altor institutii, locotenent colonelul Ioacob Ovidiu era propulsat pe repede inainte sef obiectiv resedinte la Sectiunea 2, numirea luandu-l prin surprindere pana si pe „executantul perfect” Neagu, care nu intelegea cum de tocmai un subaltern fara studii militare era alesul pentru aceasta avansare spectaculaosa. Mai ales ca seful SPP a batut intotdeauna moneda ca nu va permite numirea niciunui cadru fara studii militare de specialitate pe functii de comanda. Iata insa ca in cazul finului cu nas in comisia de control a SPP s-a putut, la fel cum a fost si cu Neata pe vremea cand „Micutul” il luase in primire pe premierul Victor Ponta.

Schimbati raspunsurile !

Si cu toate ca ingeniozitatea si complexitatea planurilor de compromitere din start a activitatii comisiei de care generalul Pahontu se teme atat de mult nu are cum sa nu fie de apreciat, strict tenhnic vorbind, pionii folositi incep sa cada unul dupa altul, ca piesele de domino. Cu toate ca generalul Alexandru Burian s-a ales nu doar cu un bucatar detasat de la SPP pentru vila de la Baia Sprie, dar, mai nou, si cu baiatul angajat direct la „acoperitii” lui Paunica. Mutare destul de riscanta de altfel, mai ales ca initiatii  sistemului stiu foarte bine ca Paunica are deja „vedenii” dupa operatiunea de la „Marriott”, temandu-se de o inevitabila schimbare de macaz in sensibila ancheta „Black Cube”. De asemenea, este oarecum de inteles si zelul sefei de la Juridic, mai ales ca sotul „i-a prins” o a doua misiune externa ca „bucatar” pentru adevaratii luptatori, astfel ca doamna Alexandru trudeste din greu la intocmirea raspunsurilor la intrebarile pe care „intuieste” ca vor fi adresate in cadrul Comsiei de control a SPP! Munca in zadar insa, ca iata ca intrebarile se pot schimba in ultima clipa, la fel cum senatorul Fenechiu isi poate asuma sau nu, la randul sau, legatura cu Iacob Ovidiu, noul „copil de suflet” al generalului Pahontu…

Klaus, joac-o si pe asta !

Inca un „buboi” s-a spart la SPP, dezvaluirile despre musamalizarea unui accident mortal in care a fost implicat un ofiter aducand o noua pata pe activitatea serviciului condus de 13 ani de Pahontu. Insa autorul accidentului petrecut pe data de 30 octombrie 2017, in care desi un om a fost spulberat nu s-a facut pana acum nicio ancheta nu este doar fostul aghiotant al lui Mihai Razvan Ungureanu pe cand acesta era premier ! Pentru ca, la data comiterii oribilului accident mortal, Sorin Spinu era sef grup protectie la presedintele Klaus Iohannis ! Deci, domnul presedinte, o fi stiut oare ca ofiterul Spanu care il pazeste a omorat un om? Ca doar „nea Mitica” Voroneanu, seful SSI, ar trebui sa stie tot… I-a raportat lui Pahontu? Pahontu i-o fi spus presedintelui ca seful grupului sau de protectie a omorit un om, si-a declinat o alta identitate si de atunci nimeni nu indrazneste sa demareze o ancheta? Sau „neamtul” a fost pus iarasi intr-o postura ingrata, ca doar Spinu a fost adus de generalul Pahontu de la BSIJ si pus „sa-l ia in primire” pe MRU, pe atunci inamicul public numarul unu. Iar acum l-a detasat chiar pe langa Iohannis…(Catalin Tache).

 

 

 

Actualitate

De ce inchirierea unei masini este o solutie de mobilitate avantajoasa

Publicat

pe

De

Mobilitate inteligenta: de ce turistii aleg inchirierile auto in Bucuresti

Bucurestiul a devenit o destinatie europeana apreciata pentru istoria, cultura si viata sa dinamica. Turistii straini care ajung aici prefera din ce in ce mai des serviciile de inchirieri auto pentru a se bucura de libertatea deplasarii si de confortul pe care doar o masina personala il poate oferi intr-un oras atat de divers.

De ce merita sa inchiriezi o masina in Bucuresti

Transportul in comun, desi extins, nu acopera intotdeauna toate punctele de interes sau programul flexibil dorit de un turist. Prin acest serviciu de rent a car Bucuresti, vizitatorii pot explora atat centrul aglomerat, cat si zonele linistite din imprejurimi, fara a depinde de orare sau trasee fixe.

Mobilitatea deplina permite descoperirea orasului intr-un mod autentic si confortabil.

Optiuni variate pentru orice cerinta

Parcul auto disponibil pentru inchirieri in Bucuresti este impresionant. De la modele compacte, perfecte pentru traficul urban, pana la SUV-uri spatioase sau limuzine premium, turistii pot alege exact ceea ce li se potriveste.

Firmele de rent a car investesc constant in masini noi, bine intretinute, echipate cu tehnologie moderna pentru siguranta si confort maxim.

Inchiriere rapida direct de la Otopeni

Pentru a evita intarzierile si inconvenientele, multe companii ofera serviciul de inchiriere auto direct din Aeroportul Otopeni. Turistii pot prelua masina imediat dupa sosire si pot pleca spre destinatie fara alte opriri sau formalitati suplimentare.

Rezervarile online asigura un proces simplificat si garanteaza disponibilitatea vehiculului dorit.

Ce conditii trebuie indeplinite pentru a inchiria o masina

Procesul de inchiriere presupune cateva cerinte standard:

  • Varsta minima de 21 ani

  • Permis de conducere valabil de minimum un an

  • Act de identitate valid

  • Card de credit pentru blocarea garantiei

Pentru anumite modele de lux pot fi solicitate conditii suplimentare, precum o varsta mai ridicata sau o perioada mai lunga de detinere a permisului.

Inchirieri fara card de credit? Da, se poate

Tot mai multe companii accepta garantii platite in numerar sau cu card de debit, permitand turistilor care nu detin carduri de credit sa beneficieze de serviciile de inchirieri auto.

Aceasta flexibilitate este bine primita, in special de catre vizitatorii tineri sau cei care cauta solutii mai accesibile.

Inchirieri de la persoane fizice: avantaje si riscuri

Alternativa la firmele consacrate este inchirierea masinilor de la persoane fizice. Preturile pot fi mai mici, iar formalitatile mai simple, dar este important sa verifici atent toate documentele, sa te asiguri ca masina este asigurata si sa semnezi un contract oficial.

Inspectarea vehiculului inainte de preluare si realizarea de fotografii sunt masuri recomandate.

Care sunt cele mai populare masini pentru turisti

In functie de planurile de calatorie, preferintele sunt diverse:

  • Masini mici pentru traficul urban

  • SUV-uri pentru excursii in afara orasului

  • Masini premium pentru confort si stil

Indiferent de preferinta, oferta de rent a car Otopeni poate satisface toate nevoile.

De ce este esentiala rezervarea din timp

Rezervand masina in avans, turistii se asigura ca gasesc vehiculul potrivit, beneficiaza de tarife mai bune si evita surprizele neplacute, mai ales in perioadele aglomerate.

Planificarea din timp aduce nu doar economie de bani, ci si confort sporit.

Recomandari pentru o inchiriere fara probleme

Pentru o experienta fara incidente, este important sa:

  • Citesti atent termenii contractului

  • Verifici masina si sa fotografiezi eventualele defecte

  • Clarifici politica de combustibil

  • Respecti ora de returnare

Aceste detalii contribuie la o experienta relaxanta si fara griji.

Concluzie: libertatea de a descoperi Bucurestiul in propriul ritm

Indiferent de durata vizitei, inchirierea unei masini in Bucuresti iti ofera sansa sa explorezi mai mult, mai repede si in conditii de confort deplin. Este solutia ideala pentru turistii care apreciaza flexibilitatea si independenta.


Cele mai bune solutii de inchirieri auto la Otopeni

Daca aterizezi pe Aeroportul Henri Coanda si vrei sa te bucuri de cele mai avantajoase servicii de rent a car, viziteaza inchirieriauto-otopeni.com pentru oferte rapide, masini moderne si preluare directa din aeroport.

Citeste in continuare

Actualitate

Ultima călătorie a Papei Francisc: Ceremonia funerară la Roma

Publicat

pe

De

Sicriul Papei Francisc, purtat de un papamobil modificat

Sicriul Papei Francisc va fi purtat sâmbătă cu un papamobil special adaptat pentru această ocazie, același vehicul pe care Suveranul Pontif l-a folosit în călătoriile sale anterioare. Ceremonia va începe la Vatican și se va încheia la Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma, marcând o ultimă călătorie simbolică pentru liderul spiritual.

Detalii despre transportul sicriului

Papamobilul a fost utilizat anterior de Papa Francisc în timpul unei călătorii în Orient, însă pentru funeralii a fost modificat pentru a susține o platformă funerară. Aceasta va fi ultima dată când pontiful argentinian va fi transportat într-unul dintre aceste vehicule, care au fost parte integrantă a interacțiunii sale cu credincioșii.

Ceremonia religioasă și parcursul cortegiului funerar

Ceremonia religioasă a început la ora locală 10:00 (8:00 GMT) în Piața Sfântul Petru din Vatican. După slujbă, cortegiul funerar va străbate străzile Romei în direcția Bazilicii Santa Maria Maggiore, locul ales de Papa Francisc pentru a fi înmormântat.

O inmormântare intimă și semnificativă

Înmormântarea va avea loc într-un cadru restrâns, în prezența cardinalilor, apropiaților și a unor persoane defavorizate. La cererea papei, vor fi incluse și persoane sărace și fără adăpost, subliniind angajamentul său față de cei nevoiași.

O schimbare de tradiție

Papa Francisc va fi primul Suveran Pontif care nu va fi înmormântat în Bazilica Sfântul Petru în mai bine de un secol. Se estimează că la funeralii vor participa aproximativ 200.000 de persoane, împreună cu peste 130 de delegații din diverse țări și organizații internaționale.

Moartea Papei Francisc

Francisc a decedat în Lunea Paștelui, la vârsta de 88 de ani, în urma unui accident vascular cerebral, urmat de comă și insuficiență cardiacă. Starea sa de sănătate s-a deteriorat semnificativ în ultimele săptămâni, afectat de insuficiență respiratorie acută, hipertensiune arterială și alte probleme medicale.

Citeste in continuare

Actualitate

Prezența lui Elon Musk la interviul secretarului Forțelor Aeriene a lui Trump stârnește controverse

Publicat

pe

De

Prezența fondatorului SpaceX, Elon Musk, la interviul președintelui Donald Trump cu Troy Meink, nominalizat pentru funcția de secretar al Forțelor Aeriene, a fost confirmată de Meink în răspunsurile scrise către senatoarea Elizabeth Warren, obținute de Breaking Defense. Musk a fost menționat drept „unul dintre mulți” la întâlnire, fără a adresa întrebări, doar Trump interacționând cu acesta.

Controversele numirii: favoritism și legături cu SpaceX

Dezvăluirea prezenței lui Musk generează îngrijorări privind legăturile lui Meink cu SpaceX, după ce Reuters a raportat că Musk l-a recomandat pe Meink, acesta fiind implicat în acordarea unui contract important pentru SpaceX. Meink, în prezent director adjunct la Oficiul Național de Recunoaștere, a negat legături personale cu Musk și a negat orice conflict de interese.

Politico a fost prima publicație care a raportat despre prezența lui Musk la interviu. Senatorii Elizabeth Warren și Tammy Duckworth și-au exprimat anterior îngrijorările cu privire la candidatura lui Meink, caracterizând raportul Reuters ca având „acuzații extrem de grave de favoritism.”

Întrebări fără răspuns și presiuni politice

Warren a declarat că participarea lui Musk la interviu ridică noi întrebări despre influența sa asupra numirii și potențialele beneficii obținute. Warren a subliniat că Musk nu are nicio îndreptățire să selecteze oficiali de securitate națională care pot acorda contracte semnificative din fonduri publice.

Deocamdată, nu este clar dacă această dezvăluire va afecta confirmarea lui Meink, care ar putea fi votată săptămâna viitoare. Cu toate acestea, la audierea de confirmare, niciun senator nu a ridicat întrebări despre legăturile lui Meink cu Musk, concentrându-se mai mult pe chestiuni locale sau programe de armament specifice.

Angajamente față de transparență și concurență

În răspunsurile scrise către Warren, Meink a subliniat intenția de a asigura un proces corect de licitație pentru competitori, dacă va fi confirmat. A promis că va promova inovația și concurența în cadrul bazei industriale de apărare, bazându-se pe experiența sa din cadrul NRO.

Meink a luat distanță și față de comentariile lui Musk din noiembrie, care susțineau că „avioanele de luptă cu echipaj uman sunt învechite în era dronelor.”

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv15 ore ago

Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc

Sindicatul Europol subliniază că actuala situație din Poliția Română reflectă proverbul „țara arde și babele se piaptănă”, evidențiind pasivitatea conducerii...

Exclusivo zi ago

Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa

Genesis Biotech și prăpastia legalității Într-un peisaj al corupției și al escrocheriilor, Genesis Biotech, în parteneriat cu Genesis Biopartner din...

Exclusiv2 zile ago

ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță

Reforma pe hârtie: Așteptări și deziluzii Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) pare angajată într-o cursă nebunească către trecut, oferind o...

Exclusiv2 zile ago

Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti

„Faraon” la roate? Se pare că fostul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici, prosperă în ineficiență, iar acum s-a așezat pe...

Exclusiv2 zile ago

Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011

Îngrijorări asupra interpretării oficiale Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, a denunțat o interpretare înșelătoare a Ordinului S/108/2011 de către...

Exclusiv2 zile ago

Decizie importantă a ÎCCJ cu privire la drepturile locative ale polițiștilor

Clarificări esențiale privind compensația pentru chirie Într-un context în care reglementările privind drepturile locative ale polițiștilor au fost adesea interpretate...

Exclusiv2 zile ago

Reguli privind cazarea în interes personal în centrele DALI

Sindicatul Național Decus a publicat reguli clare referitoare la cazarea în interes personal în centrele și bazele administrate de Direcția...

Exclusiv3 zile ago

Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist  Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor

Într-un climat în care integritatea și credibilitatea justiției sunt esențiale pentru buna funcționare a societății, cazul lui Stavri Cătălin, un...

Exclusiv4 zile ago

23 Aprilie 2025 – Sărbătoarea Sfântului Gheorghe

Importanța sărbătorii Pe 23 aprilie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, un sfânt venerat de creștini, cunoscut și sub...

Exclusiv4 zile ago

Avertisment de la DNSC privind o fraudă în creștere prin apeluri telefonice false

Tipuri de fraudă folosind identități false Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la un...

Exclusiv5 zile ago

Minunea de Paște la Baia Mare: Un bărbat in cărucior cu rotile își recapătă mobilitatea

O poveste uimitoare Într-o întâmplare surprinzătoare, un bărbat din Baia Mare, care a decis să cerșească folosind un cărucior cu...

Exclusiv5 zile ago

Sfârșit de epocă: Moartea Papei Francisc la 88 de ani marcheză o transformare globală

Un lider spiritual simbolic se stinge, lăsând în urma sa o moștenire de deschidere și reformă în Biserica Catolică Un...

Exclusiv6 zile ago

Incident rutier: Șofer cu permis suspendat și alcoolemie mare, prins în urma unei urmăriri

Un bărbat care avea permisul de conducere suspendat de 6 luni și o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în...

Exclusiv7 zile ago

Mesaj de Paște de la Echipa Incisiv de Prahova

Dragi cititori, Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, vă transmitem cele mai calde urări de sănătate, liniște sufletească și bucurii...

Exclusivo săptămână ago

Sâmbăta Mare: Tradiții, obiceiuri și ce nu trebuie să faci in această zi

Pregătiri pentru Învierea Domnului Sâmbăta Mare este ziua de dinaintea Învierii Domnului, un moment de tihnă și pregătire spirituală pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv