Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/Florian Coldea a devenit conferențiar la Academia SRI cu un dosar fără acoperire

Incisiv

Publicat

pe

Generalul Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații (SRI), a dat concurs pe 30 iunie 2017 pentru un post de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI și a fost declarat admis, deși nu îndeplinea toate criteriile cerute de legislație.

Florian Coldea a declarat, sub propria semnătură, că este eligibil pentru a ocupa postul didactic, iar comisia de concurs i-a admis dosarul, deși generalul SRI nu bifează toate standardele științifice minimale necesare și obligatorii. Dosarul de concurs al acestuia a fost avizat de Serviciul Juridic al Academiei SRI, conform procedurilor.

Toate indiciile arată că fostul șef operativ al SRI și-a pregătit CV-ul în ultimii doi ani de zile, astfel încât să poată ocupa, la un moment dat, poziția de conferențiar universitar.

În urma acestui concurs, Florian Coldea ar urma să fie din nou angajat în Serviciul Român de Informații cu normă întreagă, având în vedere că ANIMV este unitate militară a SRI.

Coldea este pensionar de aproape șapte luni, după ce a fost forțat să demisioneze din SRI la mijlocul lunii ianuarie, în urma dezvăluirilor făcute de omul de afaceri Sebastian Ghiță despre vacanțele petrecute împreună în mai multe destinații exotice.

Florian Coldea nu a răspuns la telefon și nici la mesajele prin care i-am cerut un punct de vedere.

În schimb, am primit o reacție de la Biroul de Presă al ANIMV: „Vă asigurăm că întreaga procedură de obținere a titlului de conferențiar universitar a domnului Florian Coldea a fost una riguroasă, transparentă și în concordanță cu toate legile și regulamentele”.

*

La doar trei luni după ce Florian Coldea a fost înlăturat din poziția de prim-adjunct al directorului SRI, ANIMV a configurat un post de conferențiar universitar cu dedicație pentru el.

Pe 28 aprilie 2017, în Monitorul Oficial apărea anunțul privind scoaterea la concurs a postului de conferențiar universitar poziția 76 în Departamentul de Studii de Securitate și Studii de Intelligence al Facultății de Studii de Intelligence.

Conform procedurilor, Academia SRI a făcut publică vacantarea postului inclusiv pe site-ul propriu, însă nu imediat, așa cum prevede legislația, ci abia în luna iunie.

Timp de șase săptămâni, între 28 aprilie și 14 iunie, s-a derulat perioada în care cei interesați să se înscrie la concurs o puteau face. Singurul care și-a depus dosarul a fost Florian Coldea.

Principalele două discipline din planul de învățământ pentru fișa postului de conferențiar universitar poziția 76 au fost Managementul riscurilor de securitate și Managementul organizației de securitate națională.

Teza de doctorat a lui Florian Coldea se numește Managementul schimbării în serviciile de informații. În trecut, acesta a ținut la ANIMV două cursuri, Managementul riscurilor de securitate națională și Etica în analiza de informații.

Președintele comisiei de concurs a fost conf. univ. dr. Veronica Mihalache, directorul Departamentului de Studii de Securitate și Studii de Intelligence din cadrul Facultății de Studii de Intelligence.

Aceasta a fost colegă de facultate cu Florian Coldea, amândoi urmând cursurile Facultății de Psihosociologie din cadrul ANIMV în perioada 1992-1996. De altfel, Veronica Mihalache urmează să fie șefa lui Florian Coldea începând cu luna octombrie 2017.

Din comisie au mai făcut parte: prof. univ. dr. Remus Pricopie, de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Teodoru-Gheorghe Ștefan, de la ANIMV, prof. univ. dr. Daniel Dumitru, de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, și prof. univ. dr. Ioan Constantin Rada, de la Universitatea din Oradea.

Remus Pricopie, rector al SNSPA. Foto: Lucian Muntean

Remus Pricopie este rectorul SNSPA, universitate unde soția lui Florian Coldea, Dorina Coldea, a încercat anul trecut să ocupe un post de lector în Departamentul de Sociologie al Facultății de Științe Politice. În urma dezvăluirilor în exclusivitate făcute de PressOne, SNSPA a decis, trei zile mai târziu, să suspende concursul pentru postul didactic vizat de soția prim-adjunctului SRI.

Remus Pricopie este un apropiat al lui George Maior, fostul director al SRI. Pricopie deține și funcția de președinte interimar al Academiei de Științe ale Securității Naționale, o instituție de tip sinecură, care le plătește salarii pe viață membrilor săi. Printre aceștia se numără și George Maior, Vasile Dîncu, Dan Mihalache, Sorin Cîmpeanu sau Adrian Curaj.

Neclaritățile concursului susținut de Coldea

Pentru a obține postul de conferențiar universitar poziția 76, scos la concurs de către ANIMV, Florian Coldea avea de rezolvat două obligații majore: să completeze dosarul de concurs, prin care să demonstreze că îndeplinește criteriile didactice și științifice cerute de lege, și să susțină o prelegere publică.

Un dosar de concurs, indiferent de gradul didactic vizat, trebuie completat în acord cu Standardele minimale necesare și obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice în domeniul Științe militare, informații și ordine publică (Comisia 26), stabilite prin Ordinul de Ministru nr. 6129/2016. Dacă un candidat nu îndeplinește cerințele minimale necesare și obligatorii, acesta este declarat respins.

La Comisia de Științe militare, informații și ordine publică, criteriile minimale sunt împărțite în trei domenii distincte: Activitatea didactică, Activitatea de cercetare și Recunoașterea impactului activității științifice.

Pentru fiecare dintre cele trei domenii există un punctaj minim pe care un candidat trebuie să-l îndeplinească pentru a-i fi acceptat dosarul de înscriere.

Pentru postul de conferențiar, punctajul minim total este de 60 de puncte, împărțite astfel: minimum 35 de puncte pentru Activitatea didactică, minimum 20 de puncte pentru Activitatea de cercetare și minimum 5 puncte pentru Recunoașterea impactului activității științifice.

Cele mai importante piese din dosarul unui candidat sunt CV-ul și fișa de verificare a îndeplinirii standardelor pentru obținerea unui grad didactic.

După ce am analizat și comparat CV-ul, fișa de verificare și lista de lucări ale lui Florian Coldea, am descoperit că există o serie de suspiciuni în legătură cu punctajul realizat de fostul număr doi din SRI, dar și faptul că acesta nu îndeplinește unele dintre criteriile obligatorii cerute de standarde, condiții cumulative ca un candidat să fie declarat admis.

Coldea și-a calculat un punctaj total, potrivit fișei personale de verificare a standardelor, de 73,576. Totuși, acesta este aparent mai mic de 60 de puncte, minimul necesar pentru a fi declarat admis la concursul pentru un post de conferențiar în domeniul Științe militare, informații și ordine publică.

Să le luăm pe rând.

Punctajul realizat de Florian Coldea, potrivit propriilor calcule, este de 73,576.

Criteriul 1. Activitatea didactică

Prima neconcordanță între CV-ul lui Florian Coldea și fișa de verificare a îndeplinirii standardelor apare la capitolul Activitate didactică.

Punctajul minim necesar pentru acest domeniu este de 35 de puncte, iar Florian Coldea a declarat că are un punctaj cu puțin peste limită, de 36,076.

La subpunctul 1.2.1 trebuia trecut punctajul aferent cursurilor universitare, materialelor didactice și de îndrumare publicate de Florian Coldea de-a lungul timpului. Pentru fiecare curs universitar, material didactic și de îndrumare se acordă 5 puncte.

Florian Coldea și-a atribuit 5 puncte, aferente publicării unui astfel de volum. Totuși, la acest subpunct, nu întrunește cerințele obligatorii cerute de legislație.

Potrivit Standardelor minimale necesare și obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice în domeniul Științe militare, informații și ordine publică (Comisia 26), la acest subpunct, candidatul trebuie să aibă publicate minimum două volume, dintre care unul trebuie să fie, în mod obligatoriu, un curs universitar.

Potrivit listei de lucrări (document din dosarul de concurs, altul decât fișa de verificare), cele 5 puncte se datorează publicării unui curs universitar destinat studenților de la ANIMV, curs care are un regim special, fiind clasificat.

Standardele minimale necesare și obligatorii pentru domeniul Activitate didactică.

Fișa de verificare a lui Florian Coldea, de unde reiese că nu îndeplinește condiția de la subpunctul 1.2.1.

Criteriul 2. Activitatea de cercetare

Un alt semn de întrebare este ridicat de îndeplinirea standardelor de la domeniul Activitate de cercetare, unde avea nevoie de minimum 20 de puncte.

Este vorba despre punctul 2.2, Articole/studii/rapoarte de cercetare al căror conținut este relevant în domeniul Științe militare, informații și ordine publică și care sunt publicate în reviste, buletine științifice cu prestigiu recunoscut sau în volumele unor manifestări științifice în domeniul Științe militare, informații și ordine publică sau indexate în baze de date internaționale.

Potrivit fișei de verificare a îndeplinirii standardelor, semnată de Florian Coldea, acesta a declarat un număr de 22 de articole sau studii semnate, pentru care și-a atribuit un punctaj de 22,5 puncte.

Florian Coldea a semnat în mod cert patru articole care se încadrează în criteriile științifice ale acestui subdomeniu:

– „Symmetry and asymmetry in international relations”, publicat în revista Impact Strategic, nr. 1/2011, articol semnat împreună cu Liviu Bogdan Vlad,

– „New challenges on the intelligence frontline – a practitioner’s perspective”, publicat în Revista Română de Studii de Intelligence, nr. 14, din decembrie 2015,

– „Buiding National Capabilities and Countering Hybrid Threats: Lesson Learned”, publicat în 2015 în volumul conferinței Countering Hybrid Threats: Lesson Learned from Ukraine,

– „The Intelligent Nexus. Security, Development and Intelligence Cooperation in the Black Sea Area”, publicat în 2016 în volumul conferinței Intelligent in the Knowledge Society.

De exemplu, Florian Coldea specifică în CV, la capitolul publicații, un număr de 10 editoriale publicate în revista Intelligence, un argument la o carte și trei prefețe, din care una semnată împreună cu George Maior. Niciunul dintre aceste texte nu este și nu poate fi considerat articol sau studiu științific, având în vedere că nu conține referințe științifice.

În lista de lucrări, document necesar pentru calcularea punctajului, sunt trecute toate aceste editoriale publicate în revista Intelligence.

Mai mulți profesori universitari care în trecut au făcut parte din comisii de concurs pentru posturi didactice ne-au declarat că editorialele, prefețele sau argumentele nu pot fi considerate studii științifice și nu pot fi luate în calcul la realizarea punctajului pentru un concurs didactic.

Un profesor ne-a declarat sub protecția anonimatului că standardele de la Comisia de Științe militare, informații și ordine publică sunt cele mai mici din tot sistemul educațional universitar.

„La acea comisie au relativizat totul, încât numai știință nu se poate chema ce se întâmplă acolo”, ne-a declarat profesorul.

În concluzie, punctajul lui Florian Coldea la acest domeniu este discutabil.

Criteriul 3. Recunoașterea impactului activității științifice

Și la acest ultim capitol, unde punctajul minim necesar este de 5 puncte, există un indicator care nu își găsește un corespondent în realitate, dar și o cifră trecută greșit, care îi umflă lui Florian Coldea punctajul total cu 4 puncte.

Acesta bifează două puncte la subcapitolul 3.1.2 din fișa de verificare, aferente lucrărilor sale care au fost citate în reviste indexate în baze de date internaționale. În realitate, nu beneficiază de nicio astfel de citare potrivit Google Scholar și Publish or Perish, două instrumente online care indexează articolele științifice citate de alți cercetători.

La capitolul 3.3.1, Prezentări/invitații în plenul unor manifestări științifice internaționale, Florian Coldea menționează faptul că a fost prezent la 8 astfel de manifestări internaționale. Pentru participarea la o conferință, punctajul acordat este de câte un punct, deci ar fi trebuit să fie 8. În fișa lui Coldea apare 10, cu două puncte mai mult.

Notă

Standardele minimale necesare și obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice în domeniul Științe militare, informații și ordine publică (Comisia 26), stabilite prin Ordinul de Ministru nr. 6129/2016, precizează foarte clar faptul că o lucrare științifică nu poate fi cuantificată de două ori, la categorii diferite, astfel încât candidatul să își ridice punctajul în mod artificial:

„O publicație sau citare se încadrează la un singur indicator, luându-se în considerare încadrarea cea mai favorabilă candidatului”.

Reangajarea lui Coldea în SRI

Există o serie de proceduri care trebuie îndeplinite după ce un candidat este declarat admis în urma unui concurs didactic.

Pentru a fi considerat validat, concursul promovat de Florian Coldea trebuia să fie avizat mai întâi de consiliul Facultății de Intelligence, iar mai apoi de Senatul ANIMV.

Biroul de Presă al ANIMV ne-a confirmat că cele două avizări au fost făcute înainte de vacanța universitară, care a început la 1 august.

Următorul pas a fost acordarea titlului didactic candidatului declarat admis, care se face potrivit art 26, alin. 1 din Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice din ANIMV, prin decizia rectorului ANIMV, care ulterior se consemnează în Ordinul de Zi pe Unitate.

Potrivit Biroului de Presă al ANIMV, decizia de acordare a gradului didactic de conferențiar universitar lui Florian Coldea a fost deja semnată de rectorul Academiei SRI.

Abia după această formalitate se declanșează procedura de angajare în SRI a unui viitor cadru didactic. Potrivit art. 48 din aceeași metodologie,

„încadrarea candidaților declarați «Reușit» în Serviciul Român de Informații și numirea pe oricare din posturile scoase la concurs sunt condiționate de promovarea unor etape de selecție specifice instituției, în conformitate cu Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu completările și modificările ulterioare și cu reglementările interne în vigoare”.

Potrivit Biroului de Presă al ANIMV, procedura de angajare a lui Florian Coldea în funcția de conferențiar universitar nu a fost demarată până în acest moment.

Rectorul Academiei SRI, demis

Surse din mediul academic ne-au declarat că rectorul Academiei SRI, Niculae Iancu, a fost demis și trecut în rezervă la finalul lunii iulie, odată cu valul masiv de plecări ale unor ofițeri de rang înalt din Serviciul Român de Informații.

Deși nu există nicio confirmare oficială din partea SRI, demiterea lui Niculae Iancu are cel mai probabil legătură cu multiplele dezvăluiri ale presei care au vizat încălcări flagrante ale eticii academice sau chiar ilegalități comise la ANIMV, multe dintre ele produse în mandatul de rector al lui Niculae Iancu, altele – girate și acoperite de acesta.

Niculae Iancu, fost rector al Academiei SRI. Foto: intelligence.sri.ro

Niculae Iancu avea gradul de colonel în SRI și ocupa funcția didactică de conferențiar universitar la ANIMV. Până în 2013, el a fost consilier personal al lui George Maior.

Surse din zona serviciilor de informații ne-au declarat că Iancu este un apropiat al lui George Maior, fiind adus din Ministerul Apărării la SRI în 2007.

Iancu este absolvent al Academiei Tehnice Militare, iar în MApN a fost cercetător științific la Centrul de Testare, Evaluare și Cercetare Științifică Armamente. Iancu este și membru în Academia de Științe ale Securității Naționale, înființată de Gabriel Oprea și de George Maior, poziție care îi asigură un salariu pe viață.

Cel mai probabil, poziția de rector al ANIMV va fi ocupată din această toamnă de către profesorul Adrian Ivan, director al Departamentului de Studii Internaționale și Istorie Contemporană al Facultății de Istorie și Filosofie de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Ivan a fost numit în octombrie 2016 „coordonatorul activității” Școlii Doctorale a ANIMV, funcție care nu este însă prevăzută de legislația în vigoare, așa cum a dezvăluit jurnalista Melania Cincea.

Declarația pe propria răspundere

Potrivit metodologiei de concurs a ANIMV, dosarul unui candidat trebuie să cuprindă o cerere de înscriere „semnată de candidat, care include o declarație pe propria răspundere privind veridicitatea informațiilor prezentate la dosar”.

Declarațiile pe propria răspundere se fac sub incidența art. 292 din Codul Penal cu privire la falsul în declarații.

Plan tactic cu bătaie

Acțiunile fostului prim-adjunct al directorului SRI din ultimii doi ani, după alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte și demisia fostului director George Maior, arată că Florian Coldea s-a preocupat de îndeplinirea criteriilor pentru a obține un post didactic la Academia SRI.

Anul trecut, Coldea și-a publicat teza de doctorat obținută în anul 2010 la Academia SRI, sub coordonarea lui Gabriel Oprea. Lucrarea a apărut sub același titlu sub care a fost susținută, Managementul schimbării în serviciile de informații, la Editura Academiei Naționale de Informații.

Publicarea tezei este o condiție obligatorie conform criteriilor legale pentru a ocupa cel puțin poziția de lector.

9 din cele 20 de publicații menționate în CV-ul lui Florian Coldea sunt semnate în perioada 2015-2017.

Așa se explică și faptul că, în acest an, Florian Coldea a mai scos o carte, ca unic autor, la Editura Academiei Naționale de Informații, intitulată Despre serviciile de Intelligence: gânduri, perspective, opinii. Pledoarie pentru încredere. Publicarea unei cărți ca unic autor era una dintre condițiile obligatorii pentru a putea promova concursul pentru postul de conferențiar.

Și, nu în ultimul rând, anul acesta, Florian Coldea a participat cu două comunicări la o conferință științifică organizată de Academia Forțelor Aeriene din Brașov, potrivit listei sale de lucrări.

Surprizele din CV-ul fostului șef operativ al SRI

CV-ul lui Florian Coldea conține mai multe informații surprinzătoare. Prima este faptul că acesta menționează că a fost lector universitar la ANIMV, fiind titular al cursurilor Managementul riscurilor de securitate națională și Etica în analiza de informații.

Potrivit Biroului de Presă al ANIMV, Florian Coldea a dat concurs pentru postul de lector universitar la Academia SRI în iunie 2010, însă calitatea lui de cadru didactic a încetat în momentul în care a fost trecut în rezervă.

Tot din CV am aflat că Florian Coldea a lucrat în Direcția de Prevenire și Combatere a Terorismului încă de când a terminat Facultatea de Informații din cadrul ANIMV, adică din 1996, și până când a fost numit adjunct al directorului SRI, în 2005. Una dintre principalele sale responsabilități în acea perioadă a fost recrutarea și dirijarea surselor în domeniul antiterorist.

Din 1999 și până în 2005 a ocupat mai multe funcții de conducere, cea mai înaltă poziție fiind cea de adjunct al șefului Direcției de Prevenire și Combatere a Terorismului.

Lucrările publicate de Florian Coldea, potrivit propriului CV

 1. Thierry Cretin – Mafia. Pe urmele societăților criminale. Prefață, Editura RAO, 2011.
 2. „Symmetry and asymmetry in International Relations”, articol publicat în revista Impact Strategic, nr. 1/2011 (coautor Liviu Bogdan Vlad).
 3. „Counter-espionage în the 21st Century. Perspectives and Transformayions”, în volumul A Mind War. Intelligence, Secret Services and Strategic Knowledge in the 21st Century, Editura RAO, 2011.
 4. „Analiști și operativi – versus sau contraversus”, în volumul Ars Analitica Provocări și tendințe în analiza de intelligence, Editura RAO, 2012.
 5. Jean Louis Brouguiere – Ceea ce n-am putut spune. 30 de ani de luptă împotriva terorismului. Prefață, Editura RAO, 2013.
 6. „Pledoarie pentru încredere – principalul capital al SRI”, editorial publicat în revista Intelligence, nr. 21.
 7. „Miza încrederii pentru lumea intelligence – cazul SRI”, titlul din CV. Editorial publicat în revista Intelligence, nr. 24, martie 2013, cu titlul „SRI se bazează pe încredere”. 
 8. „Intelligethics – reperele etice în activitatea de intelligence” – titlul din CV. Editorial publicat în revista Intelligence, nr. 26, martie 2014, cu titlul „Etica în intelligence sau cum să conferi valoare adăugată unui bun public”. 
 9. „Humint și Osint, perspective actuale și viitoare”, editorial publicat în revista Intelligence, nr. 27, septembrie 2014.
 10. „Rolul legislației în activitatea de intelligence”, editorial publicat în revista Intelligence, nr. 28, decembrie 2014.
 11. Jose Rodriguez – Măsuri extreme. Cum au salvat vieți ale cetățenilor americani măsurile dure adoptate de CIA după 11 septembrie. Prefață coautorată cu George Cristian Maior, Editura Rao, 2014.
 12. „25 de ani în pas cu România. Evoluția instituțională a SRI”, editorial publicat în revista Intelligence, nr. 29, martie 2015.
 13. „New challenges on the intelligence frontline – a practitioner’s perspective”, studiu publicat în Revista Română de Studii de Intelligence, nr. 14, decembrie 2015.
 14. „Argument” în Monografia SRI 1990-2015, Editura RAO, 2015.
 15. „Cyber security business as usual” – titlul din CV. Editorial publicat în revista Intelligence, în iunie 2016, cu titlul „Securitatea cibernetică, de la «perla coroanei» în IT spre «business as usual» în societate”, și nu în ianuarie-martie 2016, așa cum este menționat în CV.
 16. „Comunicarea serviciilor de intelligence. Sfârșitul tăcerii?!”, editorial publicat în revista Intelligence, nr. 32, septembrie 2016.
 17. „Combaterea terorismului: Competitivitate sau competiție?”, editorial publicat în revista Intelligence, nr. 33, decembrie 2016.
 18. „Intelligent Services in a democratic Society”în România transatlantică, coord. Vasile Iuga, Mihaela Nicola, Răsvan Radu, Club România, 2016.
 19. Managementul schimbării în serviciile de informații, teza de doctorat, Editura Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, 2016.
 20. Despre serviciile de intelligence: gânduri, perspective, opinii. Pledoarie pentru încredere, Editura Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, 2017.

Notă. Serviciul Român de Informații editează două reviste: Intelligence și Revista Română de Studii de Intelligence.( Emilia Şercan).

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

EXCLUSIV/IPJ PRAHOVA SE DELIMITEAZĂ DE SUSȚINĂTORII LUI „PANARICĂ” ȘI NĂSTASE GABRIEL ȘI ÎNCEPE O ANCHETĂ INTERNĂ!

Incisiv

Publicat

pe

De

Se pare că dezvăluirile ziarului Incisiv de Prahova au deschis „cutia Pandorei” în IPJ Prahova cu ocazia evenimentului rutier de la Secăria, căci adresa nr.76830/2018 a acestei entități a M.A.I. nu a mai afișat atâta siguranță în a comunica informații eronate.

Dacă anterior emiterii acestei adrese și dezvăluirilor Incisiv de Prahova IPJ Prahova susținea că „toate persoanele au fost audiate în cazul evenimentului de la Secăria”, acum aceeași entitate face investigații cu privire la „circuitul informațiilor”.

A prezenta informații eronate atât publicului cât și Parchetului, Instanței e de domeniul ilicitului-penal… mai ales dacă provin de la o instituție/autoritate/entitate publică.

Așteptăm cu deosebit interes rezultatul vericărilor IPJ Prahova. (Cerasela N.).

(va urma)

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/09/22/exclusivseful-politiei-comarnic-nastase-gabriel-fost-santajat-de-panaricapolitist-interlop-sau-om-de-afaceri/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/07/cum-favorizat-o-procuroare-de-la-parchetul-de-pe-langa-tribunalul-prahova-ca-un-sef-de-post-sa-dea-spaga-procurorului-portocala-21-mc-lemn-pentru-vila-acestuia-aflata-constructie/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/08/exclusivvladimir-manea-zis-panarica-militianul-care-furat-21-mc-material-lemons-pentru-spaga-procurorului-zdreanta-este-sub-asediul-celor-pe-care-teroriza/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/09/19/exclusivprietenul-lui-portocala-seful-de-post-vladimir-manea-fugit-de-la-locul-accidentului/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/09/21/exclusivin-incercarea-de-musamaliza-accidentul-provocat-de-panarica-ipj-prahova-minte/

 

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/09/21/exclusivsomam-public-ipj-prahova-sa-nu-puna-botul-la-incercarea-de-musamalizare-dosarului-penal-de-la-secariaincercari-de-musamalizri-ordinare-cu-concursul-sefului-m-comarni/

 

 

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/MANIPULARE CRASĂ LA BĂICOI!/OAMENII SUNT ȚINTA BATJOCURII AUTORITĂȚILOR IAR PRESA ESTE INDUSĂ ÎN EROARE!

Incisiv

Publicat

pe

De

În data de 23 septembrie 2018 canalul de știri ProTv arăta un „mare protest” din localitatea Băicoi, județul Prahova unde, oamenii nemulțumiți cereau „aer curat, nu poluat”. Autoritățile locale și Garda de Mediu Prahova arată cu degetul societatea Vitalia însă, așa să fie oare? http://stiri.tvr.ro/protest-la-baicoi–locuitorii-cer-inchiderea-unei-gropi-de-gunoi-din-localitate_836157_video.html#view

       Ei bine, pe teritoriul localității Băicoi se mai află o groapă de gunoi menajer, „dezafectată” (adică primăria „și-a băgat picioarele în ea”), care nu a fost ecologizată. În data de 20 martie 2016, publicația Jurnalul Bucureștiului titra: Observatorul Prahovean: Otrava deversata in Dambu ajunge la Ploiesti (https://jurnalulbucurestiului.ro/91624-2/). Astfel, publicația ne arăta că de ani buni vechea groapă de gunoi din localitatea Băicoi „nu a putut fi ecologizată din cauza litigiilor din instanță”, cităm: „Groapa de gunoi menajer s-a realizat în urma unei asocieri dintre Consiliul Local Băicoi, Consiliul Județean Prahova și Ecologica SA, firmă înființată la nivelul anului 2002. Numai că, în 2008 s-a pus problema realizării unei noi alveole, cu o capacitate de 170.000 m.c. La acea dată, potrivit proiectului de ecologizare dezbătut de Consiliul Județean Prahova, se vorbea despre o instalație de tratare a levigatului. Un an mai târziu, Primăria Băicoi a scos la licitație lucrările de închidere a rampei. Un contract de 100.000 de euro, prin care urmau să fie executate lucrări de excavare și terasament. Procedura a fost negociată fără anunț de participare, justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicitate prealabilă a unui anunț de participare fiind motivată de „situația de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”. Conform legislației, închiderea rampei trebuia să vină la pachet cu un program de monitorizare și reconstrucție ecologică a zonei afectate de depozitarea deșeurilor, astfel încât să existe o evidență a caracteristicilor levigatului și ale biogazului.”

       Tot pe teritoriul localității Băicoi se mai află un teren al societății Petrom, preluată de austrieci. Specialiștii Petrom au descoperit, însă, o pungă de petrol și, pentru a elimina Hidrogenul Sulfurat și ajunge la petrol în siguranță, au montat o țeavă „de scurgere” a gazului din interiorul scoarței terestre spre exterior.

       În 17 martie 2014, publicația Observatorul Prahovean titra Dezastru ecologic la sondele din Prahova (https://www.observatorulph.ro/exclusiv/37790-dezastru-ecologic-la-sondele-din-prahova): „Pericol la Băicoi Orașul Băicoi este cunoscut pentru activitatea intensă de extracție petrolieră pe care OMV Petrom o desfășoară aici. Și aici, din păcate, se adeverește că legislația de mediu este respectată cu strictețe doar în țările occidentale. O simplă vizită la o sondă situată pe partea stângă a drumului principal, care duce spre cartierul Tufeni, scoate la iveală un pericol uriaș pentru cetățeni. După cum se poate vedea și în imaginile de mai jos, o sondă activă, similară celei de la Ariceștii Rahtivani, unde un copil a murit intoxicat, emană gaze pe lângă capul de foraj. Facem precizarea că, deoarece nu există o evidență clară a amplasamentelor sondelor din Prahova, iar compania OMV Petrom nu își asumă responsabilitatea pentru exploatările abandonate, înainte de preluarea Petrom-ului, nu putem menționa dacă sondele din imaginile prezentate de noi aparțin sau nu în acte companiei OMV Petrom.

       Potrivit enciclopediei virtuale Wikipedia: Hidrogenul sulfurat sau acidul sulfhidric este un acid anorganic slab. În stare pură este un gaz incolor, inflamabil, toxic, cu un miros puternic. Formula chimică H2S. Hidrogenul sulfurat este mai greu decât aerul, are o reacție ușor acidă, cu bazele formează săruri. Sărurile acidului sulfhidric se numesc sulfuri.

       În concentrație redusă are miros neplăcut de ouă clocite. În concentrație ridicata paralizează simțul mirosului și nu poate fi detectat de om. În funcție de concentrație și de durata de expunere poate produce efecte cronice sau acute. La concentrații peste 0.1% poate ucide în câteva secunde. Acidul sulfhidric este doar puțin mai greu decât aerul. Un litru de apă dizolvă la temperatura camerei 2,582 litri de acid sulfhidric gazos.

       Acidul sulfhidric este foarte toxic. Deși mirosul sau caracteristic este foarte puternic, acesta nu este permanent sesizabil, pe durata expunerii nasul obișnuindu-se cu el. Acțiunea sa toxică este una complexă, el afectând diverse funcții ale organismului. Cea mai importantă este cea asupra sângelui, unde, prin formarea unui complex cu fierul, blochează transportul oxigenului. În natură se poate găsi în regiunile cu gaze naturalepetrol sau cu vulcanism activ. Mai poate lua naștere prin procesele de putrefacție a substanțelor organice, în intestin, depozitele de gunoaie. În minerit gazul se formează prin putezirea lemnului folosit la susținerea lucrărilor miniere. De asemenea, acidul sulfhidric mai este produs de bacterii în procesul de putrezire a biomasei (cadavre de animale, resturi de plante, fecalegunoi menajer, etc.) Mai este prezent și pe fundul Mării Negre la o adâncime mai mare de 200 de metri. [2]

Sărurile sale, sulfurile, sunt foarte răspândite în natură sub formă de minerale și minereuri.

       Interesant este și faptul că „țeava” era vopsită inițial cu vopsea verde iar ieri apărea vopsită cu vopsea „galben”. De ce oare? Întrebăm și noi pentru niște prieteni din Justiție…

Se pare că cei mai vehemenți împotriva societății de salubritate Vitalia sunt Garda de Mediu și ONG-ul Eco Natura din Băicoi. De ce? Dacă ne uităm pe sitte-ul acestui ONG un obiectiv strategic al acestui ONG este: ecologizarea vechii gropi de gunoi menajer. De ce Garda de Mediu nu vede și vechea groapă de gunoi? De ce ONG-ul Eco Natura nu vede vechea groapă de gunoi? De ce autoritățile și instituțiile prahovene se prefac că nu văd „țeava” Petrom prin care se degajă hidrogen sulfurat deși are cca 10m înălțime? De ce sunt manipulați cetățenii Băicoiului să vadă numai „noua rampă de gunoi” în condițiile în care Primăria e, în continuare „neputincioasă” în ecologizarea vechiii gropi de gunoi (sursele noastre susțin că factori de decizie din cadrul societății Vitalia au purtat discuții cu cei ai Primăriei Băicoi pentru a sprijini, tehnic, autoritățile locale să ecologizeze vechea groapă de gunoi însă… autoritățile (așa cum ne-am obișnuit) stau cu brațele încrucișate).

Problemele „mirosului neplăcut” nu sunt deloc necunoscute celor în drept însă, se pare, încearcă să manipuleze opinia publică pentru ca cei vinovați (funcționari ai primăriei în speță) să nu fie trași la răspundere pentru izbucnirea unei eventuale molimi… sau, de ce nu, pentru că au luat șpagă „de la cine trebuie”.

Investigațiile Incisiv de Prahova sunt la început… se pare că pentru „ecologizarea” localității Băicoi sunt interese oculte cu ramificații multiple. (Alexandru Firicel – sef Departament Investigatii Incisiv de Prahova).

 

Va urma!

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXPLOZIV/OFITERII MAI, LA MANA LUI MARIUS PETRESCU, SEFUL ORNISS/ANEXA SRI blocheaza MAI!

Incisiv

Publicat

pe

De

Greu de spus ce consilieri pe probleme de securitate nationala or avea liderii coalitiei de guvernare ca, in timp ce ”da-i si lupta” cu statul paralel din toate pozitiile, incat vor ajunge cat de curand sa incerce si un ”69”, au uitat cu totul de ”fabrica de paradit” de la Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat. Si iata ca, dupa ce pe ”feuda” lui Marius Petrescu inca nu indrazneste sa calce nici picior de control intern, acesta din urma continua sa faca tot ceea ce  poate doar baietii de la ”Doi s un sfert” stiu mai bine, si anume sa se joace de-a Dumnezeii cu carierele celor din sistem, avansand sau fiind schimbat din functie doar cine vor ei!

De ce? Pentru ca pot! Pentru ca au la dispozitie parghia atotputernica a avizului ORNISS pentru care, culmea, nu trebuie sa dea nicio explicatie, nimanui! Si atata timp cat nimeni nu a indraznit sa le ia din mana aceasta ”bagheta” cu care fac ”magie neagra” la Ministerul de Interne mai ales, dar si la nenumarate alte institutii de forta, Marius Petrescu chiar ca este ”Dumnezeul Sistemului”! Postura din care, din nou a intins nepermis de mult coarda, zeci de ofiteri din cadrul MAI cazand victime, ”ca mustele”, jocurilor de culise prin care nu le sunt acordate sau chiar le-au disparut ca prin minune autorizatiile Strict Secret de Importanta Deosebita – SSID. Autorizatii de acces la informatii clasificate in absenta carora ”tintele” se trezec apoi invariabil pe cap si cu actele administrative ale eliberarii din functie. Iar tragerile de timp si ”simularile” de caz prin care cererile de acordare a SSID sunt tinute la verificari ”pe termen nelimitat” poate ii trezesc la realitate si pe capii MAI, dar si ai actualei Puteri politice. Care nu ar trebui sa uite ca ORNISS a fost, pe langa DNA, principala ”arma mortala” prin care statul paralel a ”macelarit” sute, daca nu chiar mii de ”indezirabili” din sistem, cel mai bun exemplu fiind chiar cel al actualei avocate Ingrid Mocanu.

Anexa SRI

”Autobuzele” se umpleau pe vremuri de ofiteri care erau debarcati de pe functiile de conducere la un singur semn al atotputernicului Serviciu Roman de Informatii, Marius Petrescu apasand imediat ”butonul nuclear” prin care cei care nu erau pe placul statului paralel se trezeau peste noapte fara avizul ORNISS. Si fara nicio explicatie, bineinteles. Iar lucrurile nu s-au schimbat nici acum, cu toate ca a trecut, totusi, atata amar de vreme de la preluarea puterii politice. Iar in timp ce Marius Petrescu continua sa tina dizertatii aburitoarea despre rolul ORNISS de ”gardian al secretelor NATO”, structura ”fantoma” condusa de acesta a ajuns sa aduca, din nou, Ministerul de Interne in pragul blocajului total! Pentru ca, ”inexplicabil”, un SSID a ajuns mai greu de acordat decat ar organiza hastagienii rezistenti un miting de sutinere a lui Liviu Dragnea! Si pentru ca umilinta ”inghitita” de ofiteri sa fie deplina, unele dintre cadrele de conducere din IGPR sau alte structuri din MAI s-au trezit ca ”magia neagra” de la ORNISS a facut sa le dispara peste noapte avizele si autorizatiile detinute de ani si ani de zile! Asa ca, degeaba ajungi sa castigi concursuri sau sa fii imputernicit pe vreo functie, ca nici macar ministrul de Interne nu te poate feri de ”alba-neagra” cu SSID ale lui Marius Petrescu, cel care a ramas astfel adevaratul conducator din umbra al sistemului. Asta chiar daca si ”elvetienii” de la DGPI se misca si ei mai cu talent si pun pe tava lui Petrescu rapoartele cu ”concluziile verificarilor efectuate”, ceea ce oricum nu prea este cazul…(Catalin Tache).

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate8 ore ago

EXCLUSIV/IPJ PRAHOVA SE DELIMITEAZĂ DE SUSȚINĂTORII LUI „PANARICĂ” ȘI NĂSTASE GABRIEL ȘI ÎNCEPE O ANCHETĂ INTERNĂ!

Se pare că dezvăluirile ziarului Incisiv de Prahova au deschis „cutia Pandorei” în IPJ Prahova cu ocazia evenimentului rutier de...

Actualitate8 ore ago

EXCLUSIV/MANIPULARE CRASĂ LA BĂICOI!/OAMENII SUNT ȚINTA BATJOCURII AUTORITĂȚILOR IAR PRESA ESTE INDUSĂ ÎN EROARE!

În data de 23 septembrie 2018 canalul de știri ProTv arăta un „mare protest” din localitatea Băicoi, județul Prahova unde,...

Actualitate8 ore ago

EXPLOZIV/OFITERII MAI, LA MANA LUI MARIUS PETRESCU, SEFUL ORNISS/ANEXA SRI blocheaza MAI!

Greu de spus ce consilieri pe probleme de securitate nationala or avea liderii coalitiei de guvernare ca, in timp ce...

Actualitate8 ore ago

TOATE completele de 5 de la ICCJ care nu au avut TOTI judecatorii desemnati aleatoriu au incalcat CEDO si notiunea de „tribunal independent”

Nu stiu daca va dati seama, dar absolut toate completele de 5 judecatori de la ICCJ, care nu au avut...

Actualitate8 ore ago

Nu vi se pare ciudata comoția cerebrală de care a suferit Gărbovan?!/ “Unii nu suferim de emoții cu comotii”

“Nu am văzut interviul dat de șefa UNJR, Dana Gărbovan. Am analizat cu Ion Dedu (col ® SRI), după care...

Actualitate8 ore ago

Cine se merită, se împreunează!/Geometrie cu derbedei

Comentariu de Contele de Saint Germain (preluare blog): Se spune despre cerc că ar fi perfecțiunea bidimensională, așa cum sfera...

Actualitate8 ore ago

Pichetare Penitenciarele Ploiești și Târgșor (acțiune comună)/25 Septembrie ora 09.00.

Angajatii Penitenciarelor Ploiești și Târgșorul Nou protesteaza. LOCAȚIE – ÎN FAȚA PENITENCIARULUI PLOIEȘTI Sindicatele Equitas și Solidaritatea va invita pe...

Actualitate8 ore ago

Cutremur in Rusia: Gazprom s-a prabusit dramatic de pe locul intai in lume

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): Kremlinul încasează o lovitură cumplită de imagine: conform topului anual întocmit de cea...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/LIVIU DRAGNEA PROTEJAT DE DNA-ST PLOIESTI?/CROITORIA DE LA D.N.A. – ST PLOIESTI

Intr-o zi, la un croitor batran si harsit in ale meseriei, se prezinta un cetatean cu o stofa si-i cere...

Actualitate1 zi ago

Cand a negociat madam Tarcea cu SRI sau macar a incercat?

Ultimele documente publicate de Luju sub titlul Securista supremă, descoperire recenta a acestora sunt din februarie-aprilie a.c. Adică inainte de...

Actualitate1 zi ago

Aceeași judecători, raționament juridic total opus…

Tăriceanu si-a lasat camaradul de război în spate. A fost data publicitatii motivarea din cazul Tăriceanu. Aceeași judecători, raționament juridic...

Actualitate1 zi ago

Dragnea nominalizeaza un singur dușman, în persoana Cristinei Tarcea, președintele ICCJ

Vineri seara, după ședința Cex, Liviu Dragnea a iesit la declarații, a anunțat în continuare ca luptă cu statul paralel,...

Actualitate1 zi ago

Ghinion, Toader mai sta o tura!

Cu toate ca este stampilat drept singurul tehnocrat din guvern, Tudorel Toader are propria strategie care ar trebui sa-l umple...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/ȘEFUL POLIȚIEI COMARNIC, NĂSTASE GABRIEL, A FOST ȘANTAJAT DE „PANARICĂ”!?/POLITIST, INTERLOP SAU OM DE AFACERI?

In atentia IPJ Prahova, I.G.P.R., MAI si Parchetelor! Evenimentul rutier din comunca Secăria scoate la iveală noi mârlănii ale „mafioților...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/SIBIUL, RAIUL ILEGALIȘTILOR! ARTICOLE DE PRESĂ, LA COMANDA ȘEFULUI IPJ SIBIU ȘI A ȘEFULUI S.R.I. SIBIU! CRIMĂ „ÎNGROPATĂ” PRIN INCOMPETENȚĂ!

Sibiu, fosta capitală europeană… un oraș superb cu oameni minunați și terorizați de găștile de interlopi din instituțiile statului. Pare...

Top Articole Incisiv