Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ Sefii din D.G.P.M.B. și M.A.I. comit ilegalități de neconceput pentru un stat ce se dorește democratic/Doar CAB a recunoscut că „România nu e stat de drept”

Publicat

pe

De ce avem: Legi proaste („interpretabile”), vădit lacunare, un nivel de trai scăzut, o societate „bolnavă juridic”? Simplu: pentru că Legea e încălcată chiar de indivizi din instituțiile publice care trebuie să aplice Legea (precum M.A.I. și Poliția Română)!

Cu toții vedem în mass-media tot felul de știri mai mult sau mai puțin verificate/verificabile tocmai de aceea încerc să expun publicului cât mai multe informații pertinente, bazate pe Lege și Jurisprudență pertinentă.
Potrivit art. 147 Constituție și Legii nr. 47/1992 Deciziile Curții Constituționale acestea sunt aplicabile odată cu publicarea în M.O.

Prin Decizia nr. 172/2016 Curtea Constituțională a statuat că este neconstituțional art. 18 din Legea nr. 360/2002: „Posturile de conducere se ocupă prin examen sau concurs, după caz, în situațiile și în condițiile stabilite prin ordin al ministrului administrației și internelor.” În acest context, toate posturile șefilor-polițiști din tot M.A.I.-ul, a decis Curtea, sunt ocupate nelegal, dat fiind declararea ca neconstituțional a art. 18 din Legea nr. 360/2002.
Cu toate că Deciziile Curții sunt obligatorii pentru toți cetățenii țării și toate instituțiile din România odată cu publicarea lor în M.O., aceste decizii nu se respectă. De ce: pentru că nu există nicio sancțiune. Pur-și-simplu fiecare aplică sau nu Legea după propriul interes. Astfel că, pentru a-și salva șefii de suspendare/destituire, ex-ministrul Tobă Petre și cu cei vizați au modificat Ordinul MAI nr. S/214/2011 privind salarizarea personalului MAI menținând, ilegal, acei șefi vizați de Decizia CCR nr. 172/2016. Nu cunosc sumele de bani cu care Statul Român a fost fraudat prin nerecunoașterea de către MAI a Deciziei CCR nr. 172/2016 și menținerea ilegală a șefilor-polițiști în funcțiile ocupate în baza ordinului emis în temeiul art. 18 Constituție însă instituțiile abilitate vor afla și ne vor comunica.

Mai pe înțelesul tuturor, Curtea Constituțională și ÎCCJ au statuat în jurisprudența lor constantă că este inadmisibil ca Legea să fie modificată/completată/abrogată odată cu emiterea de norme infralegale (hotărâri de guvern, ordine, instrucțiuni, dispoziții interne) de către instituțiile statului. Mai mult, aceste norme infralegale trebuiesc emise numai în baza Legii care le ordonă  (a se vedea și Lege nr. 24/2000 privind tehnica legislativă invocată constant de CCR în motivarea deciziilor sale).

 

În cauza 21606/3/2016 s-a reușit prima decizie istorică de către SPR Diamantul în ceea ce privește admiterea excepției lipsei calității de reprezentant prin admiterea de către un judecător onest din TMB-SCAF (dl. Mihai Drăguțescu) a Deciziei CCR nr. 172/2016 și a anulat întâmpinarea D.G.P.M.B. În recursul promovat de D.G.P.M.B. se observă cum semnatarii acestuia distorsionează Legea nr 188/1999 și Legea nr. 514/2003 susținând că au ei norme interne care le permit „să facă și să dreagă”, norme emise prin abuz de putere de către ministrul Afacerilor Interne, subordonatul de drept al ilegaliștilor din M.A.I. (precum semnatarii recursului).

Nu este deloc surprinzătoare atitudinea infracțională în nerecunoașterea unei decizii CCR/CEDO sau de orice grad de către DGPMB (a se vedea și cazul polițistului-infractor ascuns de DGPMB timp de 2 ani cu încălcarea deciziei instanței de judecată http://evz.ro/politist-condamnat-ascuns-turnat.html) și de aceea vă postez recursul formulat de cei trei indivizi care promovează și apără încălcarea Legii în DGPMB: ex-șoferul lui Tobă Petre și fin din prima căsătorie (cică, gurile rele zic asta), Voicu Marius (actual adjunct al lui Despescu – șef IGP), ex-adjunctul lui Voicu (Orlando Nicu) și „lacheii de serviciu”: falșii juriști (polițiști ce se erijează ilegal în „consilier juridic” – Jingan (și acesta aflat sub incidența Deciziei CCR nr. 172/2016) respectiv Velicu (un alt individ care posedă ilegal cu grade de poliție, dar care cică, face atribuții de consilier juridic) – https://www.incisivdeprahova.ro/2017/10/23/exclusivspr-diamantul-se-lupta-pentru-intrarea-legalitate-conducerii-m-sisau-modificarea-legii/….

Concret: șefii din D.G.P.M.B. și M.A.I. comit ilegalități de neconceput pentru un stat ce se dorește democratic (art.1 Constituție) precum utilizarea resurselor instituției în scop personal al unor indivizi ce s-au văzut „stăpâni de plantații populate cu negrii”. Astfel că, în loc să folosească banii publici pentru siguranța cetățenilor și instituțiilor indivizi cu funcții de conducere îi folosesc în interes propriu (chermeze, cadouri la amante etc.) Dar, când nu  le mai ajung banii, ce fac: fură  banii subordonaților, obligându-i (precum în acest caz) să achiziționeze fotografii pentru documentul de legitimare zicându-le că „nu au norme și nici bani să le deconteze” încălcând art.253 alin.(1) Codul Muncii.

Astfel că, pentru a-și proteja ilegalitățile, indivizi mediocrii din D.G.P.M.B. (cu mentalități apuse și obișnuiți cu „prtotecție de sus”) au inițiat cererea de recurs nr.314000/21.09.2017 încercând aceștia să „zăpăcească” instanța de recurs pentru ca aceasta să „omită” (în drept, să încalce) Decizia CCR nr. 172/2016, aceștia continuând să își desfășoare nestingheriți afacerile interne, ilegale, pe spinarea „prostimii” și a Bugetului de Stat.

Rămâne de văzut cum va reacționa completul de recurs în această situație… doar CAB a recunoscut că „România nu  e stat de drept” https://www.incisivdeprahova.ro/2017/08/31/exclusiv-curtea-de-apel-bucuresti-recunoaste-oficial-ca-romania-nu-este-stat-de-drept-sau-ca-aceasta-informatie-este-clasificata/.

NR: indiferența dvs. (a cetățenilor și a societății civile) față de faptele agenților statului naște monștrii „greu de ucis”. Lipsa dvs. de implicare în viața statului (a se vedea și Lege nr. 52/2003) /dezinteresul față de cel de lângă dvs./lașitatea dvs., nu va face din România „o țară ca afară”, din contră: va împământeni ideea că „România e stat mafiot” atât în mentalul dvs. cât, mai ales, a celorlalte state. Iar dacă dvs. considerați că acesta este mediul propice pentru creșterea și  educarea copiilor dvs. atunci, consider că nici Dumnezeu cu tot Cerul nu vă mai pot „vindeca”.

(Cerasela N.).

[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2017/10/1C-1.pdf” title=”1C (1)”]

[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2017/10/1C-2.pdf” title=”1C (2)”]

 

 

 

 

 

 

Actualitate

„Ceea ce am vazut eu la Spitalul Judetean a fost un miracol”

Publicat

pe

De

„Îi mulțumesc medicului chirurg Dan Oprea, șeful Secției Chirurgie Generală II de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu Ploiești, pentru modul în care a descris ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani în acest spital.
Împreună cu doctorul Bogdan Cristian Nica, am reușit transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești într-unul dintre cele mai moderne și bine dotate spitale județene din țară. Avem un plan cu spitalul și ne ținem de el.
Schimbarea de la spital este garanția faptului că împreună – Bogdan Cristian Nica primar al Ploieștiului și eu președinte al Consiliului Județean Prahova – putem realiza lucruri extraordinare pentru ploieșteni”.
Citeste in continuare

Actualitate

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”.

Publicat

pe

De

Momentul istoric actual global este deseori descris ca un posibil început al unui al treilea război mondial. Argumentul principal e războiul Ucrainian dintre Rusia și Occidentul Colectiv prin Ucraina ca proxy.

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”. Conflictul intern din Palestina sau Israel oricât de violent și de comentat este nu prea are nimic de-a face cu un război mondial. Alte conflicte locale din Africa, Asia, America de Sud (Venezuela – Guyana) rămân totuși niște conflicte locale deși au în spate hegemonul american, Franța (în Africa) și Rusia – China – Iran (BRICS). Loviturile de stat și conflictele din Africa au totuși în comun cea de-a doua eliberare, cea adevărată, de sub dominația și exploatarea la sânge colonială occidentală.

Momentul istoric actual pare mai degrabă să fie punerea în operă, în practică a teoriilor lui Samuel Huntington din faimoasa sa carte „The Clash of Civilizations. Remaking of World Order” din 1996, tradusă, citită și apreciată în toată lumea. Aceasta este demonstrația convingătoare a celebrului autor francez Laurent Guyénot din „Les États-națions, c’est fini? La nouvelle geopolitique multipolaire”. Trăim de fapt un nou moment revoluționar comparabil cu 1848 sau chiar cu acela al revoluțiilor americană (1776) sau franceză (1789) de la sfârșitul secolului al XVIII-lea?

„Statele-națiune, așa cum le concepem astăzi, sunt o invenție europeană impusă ca model restului lumii în secolul al XIX-lea, câteodată cu mari lovituri de creion trasate cu rigla pe hărți, în disprețul identităților și rivalităților etnice. Acest decupaj al lumii în State-națiune nu a șters alte realități, faptul că anumite puteri cum sunt Rusia și China sunt State-multinaționale și nu State-națiune, chiar dacă ele posedă cartea de identitate de națiune la Națiunile Unite, la ONU.

Teza după care Statele-națiuni vor pierde rolul lor central în geopolitica mondială este apărată de Samuel Huntington în „Ciocnirea civilizațiilor”, apărută în 1996 și tradusă în lumea întreagă. Este o carte excelentă și chiar indispensabilă. Proasta sa reputație vine în parte de la titlu și de la exploatarea sa de neconservatori. Să notăm mai întâi că articolul publicat de Huntington în Foreign Affairs în 1993, cartea nu este decât o versiune augmentată, avea titlul „The Clash of Civilizations?” cu un semn de întrebare.” (Laurent Guyenot – Statele națiune, s-a terminat? Noua geopolitică multipolară, mai 2024, lesakerfrancophone.fr)

Laurent Guyenot merge mai departe: „Insist: nu putem înțelege politica externă americană din ultimele două decenii dacă nu luăm în considerare deturnarea geostrategiei imperiale tradiționale americane de neoconservatori. Marea viclenie a neoconservatorilor a fost să o drapeze în imperialism «civilizator» american pentru a împinge Statele Unite să distrugă Statele arabe inamice Israelului. Succesul lor cel mai spectaculos este acela de a fi obținut de Bush junior ceea ce tatăl său, care îi numea «nebuni», le-a refuzat în 1991: invazia Irakului și răsturnarea lui Saddam Hussein. Bush tatăl a respectat mandatul consiliului de securitate al ONU alungându-l pe Saddam din Kuweit, și și-a justificat refuzul său de a invada Irakul prin voința de a construi o «nouă ordine mondială» bazată pe dreptul internațional (discursul din 11 septembrie 1990 în fața Congresului). Și nici un președinte american nu a pus atâta presiune asupra Israelului în numele rezoluțiilor ONU, cum a făcut-o Bush tatăl prin secretarul său de stat, James Baker […]

Noua ordine mondială anunțată de Huntington este aproape aceeași cu cea pe care o susține Vladimir Putin: multipolaritatea, adică o lume organizată pe sfere civilizaționale, fiecare fiind centrată pe un stat far (core state în versiune originală) care asigură securitatea regională. „Lumea, a prezis Huntington, va găsi o ordine pe baza civilizațiilor, sau nu va găsi deloc”, „o nouă ordine mondială organizată pe baza civilizațiilor va apare. Societățile care au afinități culturale cooperează unele cu altele; tările se regrupează în jurul Statelor-far ale civilizației lor”. În această nouă configurație, previne Huntington „Occidentalii trebuie să admită că civilizația lor este unică dar nu universală și să se unească pentru ca să-i redea vigoarea împotriva provocărilor puse de societățile non-occidentale. Vom evita un război generalizat între civilizații dacă, în lumea întreagă, șefii politici admit că politica globală a devenit multicivilizațională și cooperează pentru a prezerva această stare de fapt” (Laurent Guyénot, op. cit)
„Rusia trebuie considerată ca un Stat-far al lumii ortodoxe și ca o putere regională esențială, care are interese legitime de securitate la frontierele sale din sud” „și în sfârșit și mai ales, trebuie admis că orice intervenție a Occidentului în afacerile altor civilizații este probabil cea mai periculoasă cauză de instabilitate și de conflict generalizat într-o lume a civilizațiilor multiple” (Samuel Huntington – Ciocnirea civilizațiilor, op. cit)

Analiza lui Laurent Guyénot bazată pe The Clash of Civilizations de Samuel Huntington este mult mai întinsă, analizează între altele și lumea arabo-musulmană ca o mare civilizație și de aceea merită să revenim asupra subiectului. Cei cu adevărat interesați pot merge direct la sursele citate și la bibliografia extinsă a lui Laurent Guyénot.

Petru Romoșan

Citeste in continuare

Actualitate

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari: O incursiune în lumea fascinantă a animalelor

Publicat

pe

De

Tunari targ international de cai, oi si caini de rasa

Pe data de 18 mai 2024, localitatea Tunari din județul Ilfov va fi gazda unui eveniment de excepție: Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă. O ocazie unică de a explora diversitatea lumii animale, de a admira exemplare superbe de rasă pură și de a participa la demonstrații interactive. Fie că ești pasionat de cai falnici, oi blânde sau câini adorabili, acest târg te va cuceri cu siguranță!

O incursiune în diversitatea lumii animale

Târgul va reuni crescători experimentați din România și din alte țări europene, care vor prezenta o gamă largă de rase de cai, oi și câini. Vei avea ocazia să admiri cai pur sânge impunători, oi pufoase de diverse culori și rase, precum și câini de diferite mărimi și temperamente, de la ciobănesc german la chihuahua jucăuși.

Oportunități de a învăța și de a te conecta

Pe lângă admirarea animalelor, târgul oferă o serie de oportunități de a învăța mai multe despre îngrijirea și dresajul animalelor de companie. Crescătorii experimentați vor fi la dispoziția ta pentru a oferi sfaturi și informații valoroase, iar demonstrațiile de dresaj te vor impresiona cu abilitățile excepționale ale animalelor.

O zi de neuitat pentru întreaga familie

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari este o ocazie perfectă pentru o ieșire în familie. Copiii se vor bucura de spectacole interactive cu animale, vor putea descoperi de aproape lumea blănoasă și vor crea amintiri de neuitat.

Muzică live, mâncare delicioasă și o atmosferă prietenoasă

Pe lângă animalele superbe, te așteaptă un program artistic bogat, cu muzică live interpretată de artiști talentați precum Laura Vas, Nicu Paleru și Formația Machedonii. De asemenea, te poți bucura de preparate delicioase de la producători locali și de o atmosferă prietenoasă, perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de o zi specială.

Informații practice:

  • Data: 18 mai 2024
  • Locație: Strada Ghioceilor nr. 11, Tunari, Ilfov
  • Program: 09:00 – 18:00
  • Intrare: Liberă
  • Organizatori: Sorin Dumitru, Fane Bursucu (0767.716.828)
  • Sonorizare și concert: Laura Vas, Nicu Paleru, Formația Machedonii
  • Mâncare și băuturi: Contracost (asigurate de firme specializate)

Nu ratați șansa de a participa la Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari! O zi plină de emoții, descoperiri și momente memorabile te așteaptă alături de animalele tale preferate!

Sursa

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

Compromisul (in)justitiei prahovene versus Forţa Dreptei, Orban, vrăjitoria, clanul Fabian si „imaculatul” George Ionescu

Suspecții crimei de la Padina, scoși din închisoare de judecători! Compromisul (in)justitiei prahovene Curtea de Apel Ploiești a dispus saptamana...

Exclusiv3 ore ago

Politia Locala Ploiesti utilizata in campania electorala a PSD-istului Andrei Volosevici

Dupa ce Andrei Volosevici a facut presiuni asupra liderilor de sindicat din TCE pentru a face declarații publice de susținere...

Exclusivo zi ago

„În urmă cu doar câțiva ani – și ca să fiu mai exact, cam până la Guvernul Câțu – opțiunea tinerilor pentru structurile MAI se afla undeva după Facultatea de Drept sau Medicină.”

Motivele erau evidente pentru oricine: în ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă...

Exclusiv3 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv3 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv3 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.4 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv4 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv4 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv4 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv4 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv5 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv5 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv5 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv