Connect with us

Actualitate

Document exploziv: `cartitele` procuroarei Elena Radescu din presa. Legatura cu cazul Lele, Panait si mafia petrolului

Incisiv

Publicat

pe

Este deja de notorietate relatia de subordonare pe care unii din presa o au cu serviciile de informatii, existenta „acoperitilor” in presa romaneasca fiind un fapt recunoscut si de necontestat.

Exista insa si o relatie a procurorilor cu unii din presa, relatie care merge in ambele sensuri.

Pe de o parte, procurorii le dau respectivilor din presa, „pe surse”, detalii din dosarele penale, in general cu scopul de a linsa mediatic persoana acuzata si de a pune presiune publica pe judecator pentru ca acesta sa dispuna o masura preventiva, in general cea de arest preventiv. De asemenea, dandu-le informatii „pe surse”, procurorii ii pot ajuta pe respectivii jurnalisti sa se ridice in breasla, aratand ca sunt persoane bine informate si conectate, cu toate beneficiile ce decurg de aici.

Pe de alta parte, exista si situatii cand, in baza unor „relatii” fie cladite in timp, fie desemnate la ordin, legatura merge si in sens invers, cei din presa furnizand informatii procurorilor.

O astfel de „relatie operativa” cu o persoana din presa a avut-o si procuroarea inspector Elena Radescu, pe cand lucra in 2002 alaturi de procurorul Cristian Panait in dosarul in care, la ordin, trebuiau sa-l „inhate” pe procurorul Alexandru Lele din Oradea.

Astfel, pe data de 5 martie 2002, cu trei saptamani inainte de a-l perchezitiona pe procurorul Alexandru Lele la Oradea, procuroarea Elena Radescu a fost contactata la Parchetul General de un anume Dinca Dan Alexandru, jurnalist la Agentia de monitorizare a presei, care i-a transmis ca a intrat in posesia unui material cu titlul „Mafia, petrolul si bihorenii – Alegeri cu parfum de carburanti”, care urma sa fie publicat in ziarul Romania Libera.

Detaliile privind aceasta intalnire reies dintr-un proces verbal semnat de procuroarea Elena Radescu, pe care-l prezentam in exclusivitate mai jos.

Din procesul verbal semnat de procuroarea Elena Radescu pe data de 5 martie 2002 se poate vedea cum „jurnalistul” Dinca Dan Alexandru, dupa ce a primit respectivul material prin intermediul purtatorului de cuvant al Ministerului Agriculturii, face o serie de diligente pentru a afla cine e de fapt autorul materialului cu titlul  „Mafia, petrolul si bihorenii – Alegeri cu parfum de carburanti”.

Desi autorul materialului nu si-a declinat identitatea, „Dinca Dan Alexandru sustine ca poate recunoaste persoana cu care a discutat in legatura cu materialul mentionat”, a scris procuroarea Elena Radescu in procesul verbal.

Dinca nu i-a adus materialul procuroarei Radescu la parchet, asa ca cei doi au plecat la sediul Agentiei de monitorizare a presei, unde Dinca i-a aratat acesteia materialul respectiv, care avea 120 de file.

„A doua zi am copiat in prezenta acestuia materialul la sediul Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie, camera 504 si l-am restituit, pastrand copia”, si-a concluzionat procuroarea Elena Radescu procesul verbal.

Procesul verbal in cauza, impreuna cu o serie de documente care atesta conlucrarea procuroarei Elena Radescu cu anumite servicii in scopul mazilirii unor magistrati incomozi ori acoperirea unor abuzuri facute de procurori, au intrat recent in posesia Romanian Community Coalition.

Din acest proces verbal se poate observa relatia de subordonare care exista atunci intre acel jurnalist si procuroarea Elena Radescu. Astfel de relatii s-au intins pana azi, dovada fiind fie informatiile care apar „pe surse”, confirmate ulterior de procurori, fie informatii aparute in presa in baza carora se „autosesizeaza” procurorii.

Clamarea publica ca justitia din Romania „s-a reformat” este doar o perdea de fum, bine intretinuta de propaganda din presa, perdea in spatele careia de fapt s-au perpetuat aceleasi practici securiste, de subordonare a justitiei si a presei, mostenite din perioada comunista.

Am cautat cine este Dinca Dan Alexandru si nu l-am gasit nicaieri. Ar fi binevenit daca cineva din presa din Romania ar afla cine este acest „jurnalist”.

Contextul acestui proces verbal

Dupa ce, pe data de 19 aprilie 2001, procurorul Alexandru Lele l-a arestat pentru trafic si contrabanda cu produse petroliere pe Adrian Tarau, fiul prefectului PSD de Bihor din acea vreme, Parchetul General a pornit, din ordin politic, un dosar impotriva lui Alexandru Lele. Dosarul a primit nr. 102/P/2002.

In dosarul respectiv a fost delegat sa lucreze tanarul procuror Cristian Panait, cu o experienta in parchet de numai 5 ani, secondat de procuroarea Elena Radescu, care insa era capul operatiunii de „inhatare” a lui Lele.

In acest context, pe data de 5 martie 2002, are loc intalnirea dintre procurorul Elena Radescu si jurnalistul Dinca, intalnire mentionata in procesul verbal mai sus amintit.

Pe data de 25 martie 2002 procurorul Cristian Panait a efectuat perchezitia acasa la Alexandru Lele in Oradea si nu i-a gasit nimic.

Pe data de 1 aprilie 2002 Cristian Panait i-a dat scoatere de sub urmarire penala (SUP) lui Alexandru Lele in dosarul nr. 102/P/2002.

In aceeasi zi procurorul ierarhic superior Ilie Piciorus a infirmat solutia de SUP data de Cristian Panait, a luat dosarul nr. 102/P/2002 de la Cristian Panait si l-a dat procuroarei Elena Radescu pentru a continua ancheta.

Pe data de 10 aprilie 2002, ca urmare a presiunilor exercitate asupra sa, Cristian Panait s-a sinucis. In urma mortii sale cazul a intrat in atentia presei nationale, devenind de notorietate.

Ce spune procurorul Alexandru Lele din Oradea despre Elena Radescu

Procuroarea Elena Radescu este cea care, dupa moartea procurorului Cristian Panait, a fost desemnata ca procuror principal care sa-l ancheteze pe procurorul Alexandru Lele din Oradea.

Pe durata anchetarii lui Alexandru Lele, procuroarea Elena Radescu i-a incalcat o serie de drepturi procesuale, comitand abuzuri recunoscute inclusiv de instanta. Cu toate aceastea, procuroarea Elena Radescu nu a fost sanctionata disciplinar ori in alt fel.

Dosarul facut de Elena Radescu a fost trimis in judecata, iar instanta a dispus restituirea acestuia la parchet, pentru ca in final Parchetul General sa dispuna scoaterea de sub urmarire penala a lui Alexandru Lele.

Din 2 aprilie 2002, de cand s-a pus in miscare actiunea penala impotriva sa, si pana in ianuarie 2008, dupa ce i s-a dat SUP, procurorul Alexandru Lele a fost suspendat din functie.

Tot procuroarea Elena Radescu i-a trimis in judecata in aceasi perioada si pe judecatorii Adrian Popa si Traian Munteanu, de la Tribunalul Bihor, ambii fiind achitati definitiv de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. In dosarul acesta, procuroarea Elena Radescu a ascuns probe care dovedeau nevinovatia celor doi judecatori.

Contactat pentru a comenta pe marginea acestui document si modul de a ancheta al procuroarei Elena Radescu, fostul procuror Alexandru Lele, actualmente avocat, a declarat pentru Romanian Community Coalition:

Dosarele Lele-Panait si Popa-Munteanu, instrumentate prin 2001-2002 de procurorul Elena Radescu, nu mai apartin, demult, protagonistilor. Ele si-au dobandit totala independenta si, de mai bine de 15 ani, au fost mediatizate in exces, folosite „pe bucati” de oricine voia sa faca o oarecare demonstratie despre Justitia din Romania. Partile, institutiile, subiectii cauzelor si toti cei implicati au fost prezentati numai in culori extreme, fie eroi, fie victime inocente, fie calai, fie justitiari intransigenti.

In aceeasi perioada, sistemul a evoluat mai mult in sensul perfectionarii metodelor, ascunderii realitatii si manipularii unei societati atat de contorsionate precum cea romaneasca. Subtilitatea dezinformarii a atins cote nebanuite.

Totusi, de fiecare data cand sunt chestionat despre aceste dosare – in care, fara voia mea, am fost tarat in urma cu mai bine de un deceniu – am surpriza sa descopar, printre filele dosarelor, fatete noi ale acelor evenimente. Dar si neplacerea (asumata) sa revad fetele hade ale unor supravietuitori recuperati de sistem, pe care timpul le ridica, periodic, la suprafata.

Jigodia care ne-a cercetat abuziv, care a ascuns probele ce ne dovedeau nevinovatia, care a fost facuta posta de detinutii resentimentari si predispusi la orice combinatie, care a denaturat adevarul prin santajarea martorilor si a alimentat linsarea mediatica a celor incomozi nu a disparut din peisaj!

Procurorul tortionar Elena Radescu a fost un veritabil pionier al acestor metode de politie politica. Ea a supravietuit acelor vremuri si preda in continuare lectii de manipulare judiciara de la amvonul Inspectiei Judiciare! Locul de care ar trebui sa fie cel mai putin asociata.

Rusine magistratilor care o suporta! De fapt, acestia descopera ca isi merita soarta doar atunci cand sunt luati la catare de ortacii Radeascai.

Despre Elena Radescu

Procuroarea Elena Radescu a devenit cunoscuta recent opiniei publice, dupa ce in vara anului 2017 a facut parte dintr-o echipa de sase procurori care au efectuat un control de fond la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si a sustinut – alaturi de inca doi procurori din echipa – ca, desi DNA nu mai fusese controlat pe fond de 10 ani, nu a gasit nici o neregularitate.

In prezent, procuroarea Elena Radescu este procuror inspector in cadrul Inspectiei Judiciare, pozitie pe care o ocupa din 2006.

Surse din parchet au confirmat pentru Romanian Community Coalition ca Elena Radescu, in calitate de procuror inspector, a protejat procurorii agreati de sistem si le-a acoperit abuzurile.

Elena Radescu a urmat cursurile facultatii de drept intre 1983-1988.

In noiembrie 1990 aceasta a intrat in procuratura, activand pana in aprilie 1995 in cadrul procuraturii locale Valenii de Munte.

Din mai 1995 pana in ianuarie 1999 Elena Radescu a activat ca procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova.

Surse convergente din parchet ne-au confirmat ca in aceasta perioada procuroarea Elena Radescu a protejat mai multe persoane din Prahova apropiate de serviciile de informatii si care au facut contrabanda cu combustibil in Serbia in perioada embargoului.

Amintim ca in perioada respectiva a fost un scandal imens in Romania cunoscut sub numele „operatiunea Jimbolia”, in cadrul careia zeci de mii de tone de combustibil au fost trecute ilegal in Serbia. Ulterior s-a aflat ca ofiteri cu rang inalt in SRI erau implicati in acel trafic si protejau contra-informativ transporturile de combustibil, unii fiind si condamnati pentru contrabanda cu produse petroliere.

Devoalarea implicarii unor ofiteri SRI in contrabanda cu combustibil spre Serbia „a determinat luarea deciziei de a nu-i mai implica direct in astfel de operatiuni si in activitatea nemijlocita a unor firme, ci de a o face numai prin intermediari gen Tarau”, ne-a declarat Alexandru Lele.

In februarie 1999 Elena Radescu ajunge procuror inspector la Parchetul de pe langa ICCJ, pozitie pe care o ocupa pana in noiembrie 2002.

Dupa cum se poate remarca, cu nici 10 ani de experienta, procuroarea Elena Radescu a sarit direct de la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova la Parchetul Inaltei Curti, trecand peste parchetul curtii de apel.

In perioada decembrie 2002 – noiembrie 2004 Elena Radescu a  fost procuror inspector la Parchetul National Anticoruptie.

Din noiembrie 2004 pana in iunie 2005 Elena Radescu a fost delegata in functia de inspector sef de Sectie de inspectie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Intre iunie 2005 – iunie 2006 a activat ca procuror la Parchetul de pe langa ICCJ.

Din iulie 2006 pana in prezent este procuror inspector in cadrul Inspectiei Judiciare.

In acest context, faptul ca procuroarea inspector Elena Radescu sustine ca nu a gasit nici o neregularitate la DNA, desi aceasta institutie nu a fost verificata pe fond de 10 ani, arata inca odata cum sistemul mafiot din justitie isi foloseste si protejeaza oamenii.

Vom reveni cu noi documente.

Chris Terhes
Romanian Community Coalition

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

EXCLUSIV/Sirul nelegiuirilor efectuate de fosta conducere a SRI ARAD, oameni cheie din administratie si ofițeri DGA/Episodul III

Incisiv

Publicat

pe

De

In numerele trecute am DEZVALUIT DESPRE NELEGIURILE LUI  Radu Nicolae Stoian si motivul/motivele pentru care acesta a fost adus asistent judiciar la Tribunalul Arad sub președinția Silviei Nadaban la cererea lui Otto Szep, vicepreședintele Tribunalului si cu recomandarea lui Caius Lăzărescu si a nasului acestuia, Bradin Flavius-Virgiuliu, actualmente purtător de cuvânt al Tribunalului Arad.

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/17/exclusivsirul-nelegiuirilor-de-la-arad-care-sunt-implicati-judecatori-fosta-conducere-sri-local-oameni-cheie-din-administratie-si-ofiteri-dgaepisodul-ii/

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/16/exclusiv-droguri-inscenari-acoperiti-justitiei-si-abuzuri-ale-conducerii-sri-arad/

Înainte de a continua seria dezvăluirilor noastre despre încrengătură infracțională de la Arad formată din magistrați, ofițeri SRI, DGA si nu numai, oameni din administrația publică și ANAF, precizam ca  s-a elucidat misterul pentru care presa din Arad tace, nu stie nimic, nici usturoi nu a mâncat, si nici gura nu ii miroase.

Sa începem cu ce mai mare ziar local, Aradon. „Specialista ” în justitie, politie si coruptie este Ioana Costas.

Aceasta “gagica” (de prost “gust”) si-a inceput stagiul de profesionalizare în patul polițistului Virgil.

Stagiul blond și Ioana l-a costat pe polițist căsnicia dar nu va îngrijorați, doar temporar!

Căci, după finalizarea studiilor blonde jurnalististice, fostul polițist s-a reîntors la nevasta (Pentru a nu avea “scandal” in instanta si “tupeu”, Incisiv de Prahova va dezvalui, in curnand, si “cateva” inregistrari video/audio cu blonda curvistina)!

Blonda si-a mărit si ea orizontul caci, a incercat, va vom dezvălui daca a si reusit în episoadele următoare, sa-si continue „stagiile de perfecționare” profesională cu procurori DNA Timisoara.

Blonda Costas este verișoara avocatului Costas din Baronul Arad, avocat care isi reprezinta Baronul Arad în litigiile generate de infracțiunile si abuzurile actilualei conduceri astfel încât avem explicația …

Explicația pentru care presa din Arad nu le vede ci, dimpotrivă, daca cineva îndrăznește să nu facă parte din cloaca și eventual sa-si faca si datoria dezvăluind infracțiunile comise de aceștia devine brusc ținta a „jurnalistei” Ioana. Vom mai vorbi despre aceasta “stea” (porno, in opinia noastra si a probelor pe care le avem), a jurnalismului arădean, în episoadele următoare, dar sa trecem la următorul ziar local, Special Arad, care si-a adjudecat rolul de ziarul SJI Arad ( n.r. SRI ARAD), mai ales în vremea lui Daescu, Guran si a inca activului Toma. “Are” ca misiune promovarea intereselor secu’ Arad, rescrierea realității conform informațiilor, chiar dacă în unele cazuri false ale SJI Arad si apărarea cu orice preț a surselor SRI, inclusiv de răspunderea penală. Printre aceste surse care trebuie aparate sunt si avocați și magistrați din Arad. Apreciem ca ar trebui ca conducerea nationala a SRI (alooo, Hellvig, chiar primesti informatii de la Sectorul M?)  să ia măsuri pentru a readuce SJI-ul local la rolul său legal, dar,…. daca nu o va face, vom reveni, FOARTE  curând, cu nume și prenume.

Un alt jurnalist de „mare caracter” este Lucian Valeriu de la Critic Arad.

Dumnealui intelege jurnalismul asa: realitatea e cea descrisă de cel de ma plătește. Nu de alta, dar sa nu ajung sa -mi fur din magazine băutură ca bunul meu prieten, un alt jurnalist arădeanen, de calibru mondial, Dacia Don.

Dl Lucian are si o ibovnica care lucrează ca jurist la o instituție si pentru a nu încalcă legea scriind si articole le scrie sub pseudonym! Pam, pam! Vom reveni inclusiv cu sumele percepute în unele cazuri de jurnaliști aradeni. Nu doar de la Critic Arad, cat si de la Special Arad! Chiar vom reveni pentru ca Edurad Hellving sa taie in “carne vie”! Ce s-a intamlat la SRI Arad (la SRI-ul lui Coldea), NU POATE RAMANE FARA URMARI PENALE! ! (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/”DIAMANITNII” NU MAI VOR SĂ FIE „ZEN”? AU PRELUAT FRÂIELE SINDICATULUI PENSIONARII PĂSCUȚ ȘI ȘERBĂNESCU?

Incisiv

Publicat

pe

De

Pare incredibil dar, ultimile postări ale celor de la sindicatul „Diamantul” ( o organizație pe care o considerăm ilegală) încep să devină, iar, „incisive”… Măi să fie? Chiar așa, renunțați la „restart” și la poziția „preș” impusă de Nedelcu&co? Ați început să „loviți stăpânul și slugile-i obediente”?

Nu, nici pe departe… „diamantinii joacă dublu” și vă induc în eroare, căci au observat bine că Voicu Mihai Marius (șeful D.G.P.M.B.) e foarte bine „înțepenit în scaun”… doar a servit și continuă să servească pe toată „lumea bună”, așa-i? iar atunci când nu-l poți „dărâma” pe „marele licurici” pe căile Legii, te guduri și încerci să mârâi la trepădușii acestuia… o demonstrează postarea de pe grupul Spr Diamantul din 14.08.2018 orele 1009: „Prezenta dispoziție fiind semnată de către Seful SRU TUDOR IONELA, Șeful Juridic EDUARD JINGAN. Cum era de așteptat această dispoziție aparent legală și bine făcută a fost bagată la mapa domnului director general MARIUS VOICU. După perioada mai sus indicată în care  , membrul nostru de sindicat a lucrat în toate zilele, vine și marele anunț făcut că în această perioadă el a beneficiat de concediu paternal prin muncă. O glumă bună pentru mulți dar prost facută așa cum ne-am tot obișnuit.
Cum a fost posibil să beneficieze de concediu paternal prin muncă? Vă răspunde sindicatul dragi colegi : în timp ce  a facut 2 (două) rapoarte și a bătut la ușile celor de la SRU pentru a grabi lucrurile și punând presiune pe ei. Intrând în criză de timp au antedatat disoziția și nu au comunicat la timp beneficiarului de dreptul sau . Tot ce aveau de făcut era să-i de un telefon și să-i spună să stea acasă lângă copil.

Pentru ca apoi, postacul Șerbănescu să încheie patetic mesajul: „Am bolduit membru nostru de sindicat pentru a sublinia faptul că nouă ne pasă de oameni, iar polițiștii indiferent de unde sunt, ei formează o familie. Atunci când ne umilești membrul de sindicat, nu respecți sindicatul, te iei de unul, te lupți cu toți.
Motto-ul sindicatului va fi : TOȚI PENTRU UNUL ȘI UNUL PENTRU TOȚI. Cu deosebita considerație , pentru cititori, Marin Serbanescu

Numai că acest demers ESTE ILEGAL, un demers disperat al diamantinilor de a stopa „scurgerea de membrii” (conform surselor noastre). Pensionarul Șerbănescu nu are drept de semnătură în numele membrilor și pentru aceștia, conform actualului statut al organizației „Diamantul”. Șerbănescu e doar un pensionar angajat ilegal în această organizație, exact ca și Păscuț, de incompatibliul Nedelcu Cătălin (individ înscris în 2 organizații sindicale, ulterior a dobândit și funcția de împuternicit șef Birou Investigații Sindicale ca și recompensă pentru „tăcerea sindicaliștilor zgomotoși”).

Mai mult, pentru ședința din 30 iunie 2018, diamantinii se lăudau că își aleg un nou secretar general[1] în locul pensionarului Șerbănescu, fapt care nu s-a mai întâmplat… de ce ați indus membrii și societatea în eroare, măi „juriștilor” și „cinstiților”?

Așa că, îi avertizăm public pe cei din DGPMB că adresa semnată de pensionarul Șerbănescu Marin și înregistrată sub nr-ul 1661MS din 16.07.2018 este semnată de o persoană necompetentă… un demers ilegal, ce evidențiază disperarea diamantină!

Apoi, „cinstiții diamantini” revin la vechea lor problemă cu angajații M.A.I. „consilieri juridici”.

Însă și aici este un joc:

Jocul pensionarului Păscuț care nu și-a dobândit adeverința de „consilier juridic” de la M.A.I. (potrivit unor surse din interiorul organizației).

Redacția Incisiv de Prahova vă reamintește că a întreprins demersuri legale pentru eliminarea acelor falși consilieri juridici din M.A.I. dar și magistratură (https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/11/exclusivnoaptea-mintii-politistii-consilieri-juridici-detin-aviz-al-politiei-judiciare-conditiile-care-acestia-nu-solutioneaza-dosare-penale/; https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/05/exclusivpervertirea-profesiilor-juridice-de-catre-ministerul-afacerilor-internecum-ajung-falsii-juristi-sa-detina-statutul-de-magistrat/; https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/12/exclusivziarul-incisiv-de-prahova-se-implica-activ-eliminarea-din-magistratura-si-avocatura-falsilor-juristi-emisi-de-m-acoperitii-din-justitie/)

Știu diamantinii să facă demersuri legitime, legale, așa cum face ziarul Incisiv de Prahova? Nu prea credem… lor le place „bălăcăreala feisbucală” sperând astfel să-și mențină vechii membrii cotizanți și, eventual, să atragă noi „prostani” cotizanți. Ei nu vor schimbarea/reformarea sistemului, din păcate… cam nimeni nu dorește această schimbare căci sunt interese mari la mijloc… interese personale ale majorității sindicaliștilor din M.A.I.( Cerasela N.).

N.R. Actualul șef al D.G.P.M.B., Voicu Marius, a transformat Direcția Generală de Poliție a capitalei într-o „fortăreață a crimei organizate” unde niciun angajat „nu suflă”… altfel, este cercetat, diagnosticat cu afecțiuni psihice și medicale grave… îndepărtat/eliminat. Nedelcu&co sunt niște fricoși dar și niște însetați de funcții și alte beneficii (prime, medalii etc. nemeritate) pe care le pot oține foarte ușor prin „tăcere sindicală”. Așa că, de ce să se pună rău cu șefii când pot obține beneficii personale, inclusiv „sprijin managerial pentru atragerea de noi membrii cotizanți?

Păscuț l-a idolatrizat pe șeful sindicatului ProLex, Vasile Lincu. Era fascinat de modul în care Vasile Lincu conduce „cu o mână de fier” acest sindicat și că a reușit să îl transforme „într-o afacere profitabilă de familie”… o organizație în care „nimeni nu suflă ci doar produce”. Care „suflă, e zburat”, fără nicio remușcare. Iar „Diamantul” actual este o organizație „nonprofit”, în care ești pedepsit dacă „miști în front” căci actualii „lideri” și pensionarii Păscuț și Șerbănescu care o conduc din umbră au nevoie de bani… cât mai mulți bani pentru a se îmbogăți (dacă se poate, într-un timp cât mai scurt). Deschideți ochii!

[1] Cod COR 1114: Conducatorii si alti functionari superiori din organizatiile specializate determina, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor organizatiilor specializate, cum ar fi organizatiile politice, sindicatele, patronatele, asociatiile de comert si industrie, organizatiile umanitare si de caritate sau asociatiile sportive, si reprezinta si actioneaza in numele acestor organizatii.

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXPLOZIV/ Confruntare intre serviciile de spionaj

Incisiv

Publicat

pe

De

Cu ceva vreme in urma dezvaluiam prezenta unor grupuri de ”ultras” germani care bantuiau pe langa Piata Victoriei pozand totul, mai ceva ca turistii japonezi. Iar cum strania ”excursie” organizata avea loc in plina desfasurare a Campionatului Mondial insistam asupra ”ratacirii” fanilor germani care, in loc sa ajunga sa-si sustina echipa in Rusia, nimerisera tocmai la Bucuresti. Lasand insa gluma la o parte, iata ca avertismentul privind aceasta stranie prezenta a fost perceput diferit de catre structurile romanesti informative.

Iohannis simte rasuflarea lui Ciolos in spate

Astfel ca in timp ce unele au incercat sa-si ia masuri de prevedere fara precedent pentru ca ”turistii” sa nu poata deturna chiar cu totul manifestarile deja ”traditionale” din Piata Victoriei, adica exact locul pe unde bantuiau tinerii ”turisti” germani in urma cu doar cateva saptamani, altele au preferat sa faca doar ce stiu ele mai bine, sa fileze. Insa cum veridicitatea informatiilor privind posibilitatea ca BND-ul german sa-si bage coada din nou in evenimentele de la Bucuresti pare sa fi fost girata inclusiv de catre structurile specializate ale partenerilor strategici ai Romaniei, unii lideri de servicii de la noi, care poate probabil ar fi imbratisat idea unui non-combat nu au putut sa mai onoreze acest ”blat”, cel putin nu la vedere. Oricum, cert este ca din cate reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, la aceasta ora consilierii germani din umbra care s-au intors la butoanele lui Klaus Iohannis il preseaza pe acesta sa recurga la orice strategie, oricat de ”intrusiva”, numai sa incerce sa declanseze o data provocarea ”marii emotii nationale” prin care unii incearca inca sa mai schimbe regimul politic romanesc. Iar prezenta ”omuletilor verzi” ai BND-ului german la Bucuresti, puternic ”legendata” de cealalta parte a sistemului este pusa pe seama misiunii acestora de a sustine razboiul hibrid declansat de catre ”neamtul” de la Cotroceni contra actualei Puteri politice din Romania.

Singura grija a lui Dragnea, s-o tina pe Dancila in silenzio stampa

Ceea ce ar arata disperarea ultimilor adepti ai statului paralel, care stiu foarte bine ca se afla intr-o criza de timp tot mai descurajanta. Mai ales ca de la Bruxelles si nu doar, lui Klaus Iohannis i se arata tot mai fatis ”pisica” lui Dacian Ciolos. Cel care, la randul sau beneficiaza, dupa cum bine se stie la varful sistemului de ”expertiza” DGSE-ului francez, la consultanta pe aceasta filiera incercand sa contribuie tot mai disperati si unii sefi de structuri precum generalul Marian Hapau. Pentru ca, dupa ce usile americane i s-au cam inchis in nas dupa dezvaluirea noastra privind ”escapada” moscovita din tinerete, acesta incearca acum sa relanseze legaturile DGIA, pe persoana fizica, tot cu serviciile franceze. Astfel ca, impins de la spate chiar de catre proprii sai ”omuleti verzi”, Klaus Iohannis este obligat sa ”inventeze” o ”emotie nationala”, cel tarziu pana la sfarsitul lui octombrie, cand ”marele sef” isi va prelua postul cu scopul declarat de a  declansa ”deratizarea” serviciilor. Si nu este in niciun caz vorba de viitorul ambasador american, asta pentru a pastra misterul cu privire la identitatea omului de la care se asteapta spulberarea ultimelor ramasite ale statului paralel din Romania… Drept urmare, prins intre ”ciocanul” Dragnea si ”nicovala” Ciolos, Iohannis este pe deplin constient ca in luna septembrie isi poate juca ultima carte pentru a se putea impune pe plan extern ca si potential garant al stabilitatii Romaniei, tocmai in preajma preluarii Presedintiei Uniunii Europene.

Confruntare intre serviciile de spionaj

Desi ”motorul” economic franco-german al Uniunii Europene pare unul de monolit, cel putin la nivelul declarativ al liderilor celor doua state, din punct de vedere al intereselor pragmatice cu o miza financiara pur si simplu uriasa lucrurile stau cu totul altfel. Astfel ca serviciile de spionaj ale celor doua tari se afla de ceva vreme intr-o confruntare surda, pentru a-si impune suprematia asupra ”pietelor emergente”. Dintre care Romania este, cu siguranta, printre cele mai profitabile, din moment ce vanzarile colosilor occidentali din tara noastra au ajuns sa sustina de ani buni activitatea ”companiilor mama” din Franta sau Germania. Iar ”confruntarea titanilor” devine una cu atat mai acerba cu cat la mijloc este de acum si ”potul cel mare” al miliardelor de euro puse la dispozitie de bugetul Romaniei pentru inzestrarea Armatei. Si pentru a cunoaste mai bine forta celor doua structuri este suficient sa amintim ca Serviciul Federal de Intelligence al Germaniei, numit pe scurt BND este agentia de informatii externe a tarii, fondata inca dinainte de al doilea razboi mondial pentru a spiona strategiile si planurile combatantilor.

Se fac ample verificari pentru identificarea eventualilor mercenari straini din Piata Victoriei

Considerat in prezent unul dintre cele mai bogate si bine dotate servicii secrete din lume, cu tehnologii de ultima ora, BND are drept principale obiective asumate oficial contracararea atacurilor la adresa securitatii nationale si supravegherea spionajului extern, fiind insa recunoscut pentru implicarea sa majora in sprijinirea intereselor economice ale Germaniei peste hotare. La randul sau, Directia Generala pentru Securitate Externa –DGSE este principala agentie de informatii a Frantei, avand mii de agenti infiltrati in toata lumea. Ca un specific aparte al agentiei, DGSE colaboreaza foarte strans si cu serviciul de securitate interna al Frantei, avand atributii oficiale si in acest sens. Iar la fel ca si in cazul BND-ului german, si DGSE-ul francez este recunoscut pe plan intern pentru ”lobby”-ul insistent efectuat pentru promovarea companiilor franceze si a intereselor economice ale Parisului in toata lumea.

Identificarea ”mercenarilor”!

De remarcat si ca Presedintia Romaniei nu priveste deloc cu ochi buni incercarea de revenire cu orice pret a lui Dacian Ciolos in prim-planul vietii politice de la noi, fostul premier tehnocrat fiind suspectat ca ”joaca murdar” si pune o presiune apasatoare pe un Klaus Iohannis oricum depasit vadit de isteria dezbinarii tarii tocmai in plin an centenar.

”Fratia” franco-germana, doar de fatada

Astfel ca, de parca nu ar fi fost de ajuns ca se dovedeste incapabil de a gasi inca ”ac de cojocul” guvernarii pesediste, Iohannis mai are de suportat si respiratia lui Ciolos, pe care o simte tot mai pregnant in ceafa. Mai ales ca putinii consilieri romani pe probleme de Securitate ramasi loiali lui Iohannis nu se codesc sa arate cu degetul tot spre tabara pro-franceza a lui Dacian Ciolos ca fiind cea din spatele deconspirarii activitatii ”omuletilor verzi” germani. Iar  o astfel de ruptura majora care macina Opozitia si care opune un Klaus Iohannis sprijinit de BND-ul german unui Dacian Ciolos agreat de catre DGSE-ul francez desigur ca nu-i poate veni decat manusa liderului pesedist Liviu Dragnea. Numai ca, atata timp cat Viorica Dancila va fi obligata sa iasa din silenzio stampa impus premierului, chiar ca oricand se poate produce un efect de bumerang care sa loveasca in plin imaginea actualei coalitii de guvernare. Oricum, ca un amanunt de ultima ora, partea de sistem care sprijina actuala Putere politica a trecut la identificarea eventualilor ”mercenari” prezenti la evenimentele violente din Piata Victoriei, inclusiv structurile de specialitate ale Ministerului de Interne fiind chestionate neoficial, dar ostentativ, daca nu cumva au fost remarcati manifestanti cu accent strain. Si cu toate ca este greu de crezut ca servicii precum BND sau DGSE ar fi facut astfel de gafe care prin care sa-si puna in dificultate oamenii, acest contraatac reprezinta un nou mijloc de presiune informativa asupra lui Klaus Iohannis. Cel care, cu un Liviu Dragnea transformat in unica ”tinta in miscare” a mandatului sau prezidential ar risca enorm acum daca ar mai deschide un nou front si impotriva lui Dacian Ciolos, mai ales ca este inca atat de departe sa castige razboiul cu actuala coalitie de guvernare.( Catalin Tache).

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate12 ore ago

EXCLUSIV/Sirul nelegiuirilor efectuate de fosta conducere a SRI ARAD, oameni cheie din administratie si ofițeri DGA/Episodul III

In numerele trecute am DEZVALUIT DESPRE NELEGIURILE LUI  Radu Nicolae Stoian si motivul/motivele pentru care acesta a fost adus asistent...

Actualitate12 ore ago

EXCLUSIV/”DIAMANITNII” NU MAI VOR SĂ FIE „ZEN”? AU PRELUAT FRÂIELE SINDICATULUI PENSIONARII PĂSCUȚ ȘI ȘERBĂNESCU?

Pare incredibil dar, ultimile postări ale celor de la sindicatul „Diamantul” ( o organizație pe care o considerăm ilegală) încep...

Actualitate12 ore ago

EXPLOZIV/ Confruntare intre serviciile de spionaj

Cu ceva vreme in urma dezvaluiam prezenta unor grupuri de ”ultras” germani care bantuiau pe langa Piata Victoriei pozand totul,...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/Eduard Hellvig – Florian Coldea = 1-0!

In numarul trecut am publicat teoria, în opinia noastră, credibilă a analistului politic Cosmin Gusa. Sa ne oprim un pic...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/POLIȚIȘTII DIN CARTON CONTRAATACĂ ÎN DETRIMENTUL LEGII ȘI AL POLIȚIȘTILOR ȘI MILITARILOR DIN STRADĂ, RESPECTIV DIN FRONTIERĂ

Din păcate, în toată istoria „democrată” a României nu au fost întâlnite cazuri în care Armata, structurile de ordine pubică...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/ACUZATII GRAVE CU DOVEZI/CSM a MINTIT IN PROBLEMA DENUNTARII SI DECLASIFICARII PROTOCOALELOR DINTRE CSM SI SRI

Dupa publicarea de catre Incisiv de Prahova a articolului “EXPLOZIV/Planul pentru 10 august a fost făcut la Scroviștea și coordonat...

Actualitate2 zile ago

EXPLOZIV/Planul pentru 10 august a fost făcut la Scroviștea și coordonat de Coldea, în sprijinul lui Dragnea

Cozmin Gușă susține că intervenția în forța a jandarmilor la protestul din 10 august este rezultatul unui plan coordonat de...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/BATAIA DE JOC/PARCHETUL MILITAR MUSAMALIZEAZA DOSARUL

Nu incercam sa luam apararea cuiva, nu dorim sa vorbim despre legalitatea sau ilegalitatea protestului, nu vorbim despre cine este...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/POLIȚISTUL VLĂDILĂ FLORIAN DIN M.A.I. SUSȚINE CĂ ÎNCĂ LUCREAZĂ ÎN CADRUL IPJ IALOMIȚA ȘI „SE AMUZĂ” … NOI NU!

În data de 17 august 2018 a fost scris și publicat articolul: EXCLUSIV/MAFIA DIAMANTINULUI NEDELCU CĂTĂLIN ȘI CAMORRA CU EPOLEȚI...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RECUNOȘTE CĂ EMITE NORME INTERNE CARE ÎNCALCĂ LEGEA. D.G.P.M.B. SE SACUNDE…

Instituția M.A.I. este un colos antic, nereformat și care refuză să se reformeze. Fuga de răspundere a funcționarilor, necunoașterea Legii,...

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/Sirul nelegiuirilor de la Arad în care sunt implicați judecători, fosta conducere a SRI local, oameni cheie din administratie si ofițeri DGA/Episodul II

In numarul trecut am ramas la dezvaluirile despre Radu Nicolae Stoian si motivul/motivele pt care acesta a fost adus asistent...

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/MAFIA DIAMANTINULUI NEDELCU CĂTĂLIN ȘI CAMORRA CU EPOLEȚI DIN MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, POLIȚIE

Din păcate, oamenii se mișcă greu… cu frică iar informațiile ne parvin cu întârziere însă, sperăm noi (Redacția Incisiv de...

Actualitate4 zile ago

EXPLOZIV/”Frustrarea procurorului Bogdan Pirlog fata de politisti si jandarmi vine si din faptul ca acesta a fost expulzat din cadrul misiunii EUPOL si nu a fost decorat”

Gasiti mai jos doua scrisori din 2013 trimise autoritatilor romane de Karl Ake Roghe, comandatul EUPOL din Afganistan, in care...

Actualitate4 zile ago

Anticoruptia ancheteaza, mai nou, cum au ajuns caii lui Nutu Camataru la defilarea de 1 Decembrie 2011

Dupa plecarea Luarei Codruta Kovesi si dupa ce ofiterii SRI nu mai au nicio calitate in anchetele anticoruptie, procurorii DNA...

Actualitate4 zile ago

Ce nu se vede din cauza mitingului diasporei: marele esec al lui Iohannis

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): De o săptămînă încoace nu mai prididesc discuțiile despre mitingul violent al diasporei,...

Top Articole Incisiv