Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/RUSINEA Universitatii S.R.I. – Petrol si Gaze din Ploiesti

Incisiv

Publicat

pe

Pisicuta (zisa femeia de marmura sau Cruela), dama bine, cu multe bube în cap dar cu pretentii,   e hotarata sa-si continue ascensiunea tot asa cum a inceput, pe spinarea catelusului. Cine crede ca este o modalitate usoara se inseala. După cum marturiseste chiar ea este foatre greu si de aceea considera ca merita onoruri proportionale cu efortul ei si ca tot ce a obtinut a fost meritat.                                                                                               L-a cucerit si continua sa-i trezeasca interesul printr-o atitudine si un comportament de victima, de persoana care este persecutata la serviciu, acasa, in societate. Tot timpul  se arata intrigata,  invoca o situatie care a nedreptatit-o, colegi incompetenti care nu-si fac datoria,  niste persoane care nu s-au purtat cum trebuie cu ea. O altă strategie care da rezultate este sa se prefaca epuizata de atata munca si mai ales,  bolnava,  sa se planga cat de rau ii este, ca o doare capul, mana, piciorul etc. Cand catelul nu-i satisface de urgenta cererile, regizeaza si situatii  dramatice cu lesinuri si perfuzii. Continua  victimizare face ca în catel, care nu banuieste nimic, pentru ca are deja creierul spalat, sa se trezească instinctul  de salvator si de protector.  Dacă ei  i se pare ca  cutu  ar mai avea vreo banuiala, afişează o stare profunda de suferinta pentru a i-o spulbera. Cand rar se intampla sa nu fie nevoie sa joace teatru si chiar are o problema, catelul e dator sa-i satisfaca cele mai exagerate dorinte. Accidentul i-a venit  ca la comanda. A suferit ea un pic, dar de atunci  catelul se  simte vesnic vinovat si n-o sa-i mai refuze nimic. Desi nu calatoreau in interesul lui, afirmatiile ei ca “mai bine nu scapa” ii accentueaza vinovatia.

Pentru a-l convinge pe catel ca este sincer interesata de persoana lui,  mimeaza o permanenta grija.  Îl  întreaba mereu daca a mancat si se arata suparata daca raspunsul este negativ;  se interesează de starea lui de sanatate,  merge cu el  si  la medici, simuleaza  îngrijorare  pe această temă; se preface supărata ca acesta îsi neglijeaza sanatatea si ca munceste mult. Toata viata lui este controlata: se imbraca cum vrea ea, isi petrece timpul si concediile unde vrea ea, merge la ce medici vrea ea. A mai folosit si cu altii  aceasta tactica, dar de data asta cu cel mai mult succes.      Catelul actionează numai la ordinele subliminale ale pisicii, ea fiind constiinta malefica care il ghideaza din umbra.  Însa este foarte orgolios, se crede un mascul capabil, si ea trebuie sa  plaseze comenzile foarte  subtil,  pentru ca în final el sa aiba convingerea ca sunt in totalitate hotararile lui.     La intalnirile cu colegii din alte orase li se pun mereu aceleasi intrebari:”ce are ma catelul vostru? Chiar   l-a tampit pisica?”.

Chiar dacă el apare ca un caraghios însotind-o obligatoriu la toate evenimentele posibile – oricare sunt bune si  cele de tipul “micii mesteri mari” de la grădiniţa – ei nu îi pasa de nimeni si cu atat mai putin de el. Setea ei de putere este atat de mare incat,  pentru a-si atinge obiectivele si-ar vinde fara remuscari chiar şi familia.                                                        Considera ca 99% din colegi îi sunt inferiori; se crede superioara si catelului. Tare ar vrea sa-i ia locul, iar  daca i-ar propune cineva sa-l saboteze pe la spate ar face-o fara sa stea pe ganduri.

Pentru ca  nu cumva  caţelul sa se dezmeticeasca, vicleana pisicuta era mai toată ziua, pana cat de tarziu în noapte,  prezenta in cotetul acestuia pentru a-l monitoriza.  Cand nu  este  cu ea, nici cutu nu mai sta pana tarziu.    Cand aceasta isi ia  concediu si el lucreaza,  nu-l lasa nesupravegheat, fiind prezenta la toate sedintele.

 Spune ca stie ce vorbeste lumea despre aceasta situatie dar ca nu o interesează. Ea a muncit mult ca sa ajunga în aceasta etapa si nimeni nu o să-i stea în cale.  Uneori el mai are curaj sa o contrazica dar timid; oricum iese numai cum vrea ea.  Desi stia ca pe cutu il enerveaza, numai ca sa-l sfideze,  la intalnirea din luna mai a facut fotografii cu Ion Iarca si a purtat lungi discutii prietenesti cu acesta.

În ceea ce-l priveşte pe catel,  continua sa traiasca in lumea lui, in aceasta relatie toxica, cu ochii orbiti, sa fie în continuare protectorul suavei pisicute si sa nu banuiasca nimic. Multi au incercat sa-i deschida ochii, dar degeaba. Chiar daca si-ar da seama de ce se întampla, nu mai are ce să faca deoarece lucrurile sunt prea avansate, l-a aburit cu multe minciuni.  Pisica e foarte murdara, iar  lui ii e frica sa ia masuri  pentru ca stie  ca pisica este foarte apriga la manie.   E  constient  ca in final  il va distruge pentru ca toate problemele lui se leaga direct sau indirect de pisica.  Potentialul ei distructiv este imens, (are deja victime printre angajati)  iar el este singurul care poate decide ce va face sa se salveze.
(Cerasela M.).
Aceasta istorioara este un pamflet si trebuie tratata ca atare. Orice asemănare cu personaje reale este pur intamplatoare.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Ludovic Orban – președintele Partidului Național Liberal: Cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie un bun candidat la alegerile prezidenţiale, chiar dacă nu va candida el

Avatar

Publicat

pe

De

Cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie un bun candidat la alegerile prezidenţiale, chiar dacă nu va candida el, am transmis ieri liberalilor din Organizația Arad, unde mi-am prezentat viziunea despre viitorul PNL din moțiunea ”PNL-Forța Dreptei”.
Dacă nu m-aş fi măsurat şi dacă nu aş fi făcut analize, nu aş fi candidat la preşedinţia PNL, pentru că, dacă vrem să rămânem partid de primă linie, trebuie să ne fixăm ca obiectiv câştigarea alegerilor prezidenţiale. Partidul care dă preşedintele rămâne în jocurile puterii, este în prima linie şi poate să câştige toate alegerile.
Pe mine nu mă sprijină nimeni din exteriorul PNL. Şi nici nu am cerut sprijinul nimănui, pentru că eu am convingerea că preşedintele PNL nu trebuie să ceară sprijinul decât colegilor săi, membrilor, primarilor, viceprimarilor, consilierilor judeţeni, preşedinţilor de organizaţii locale, căuzaşilor PNL care duc greul bătăliei, la firul ierbii.
Preşedintele n-are voie să aibă o datorie faţă de nimeni din exteriorul PNL, ci să fie dator, atunci când este ales preşedinte, doar membrilor PNL.
Partidul Național Liberal trebuie să trăiască pe propriile picioare. Deciziile în partid trebuie să aparţină PNL şi trebuie luate în funcţie de interesele fundamentale ale PNL. Categoric că trebuie să fim într-un parteneriat cu preşedintele României, dar pe măsură ce trece timpul, acest parteneriat trebuie să fie pe picior de egalitate și în care să conteze în luarea deciziilor, prioritar, interesele PNL.

Citeste in continuare

Actualitate

Ludovic Orban, președintele PNL: „Au trecut deja patru ani de la plecarea într-o lume mai bună a marelui liberal care a fost Mircea Ionescu-Quintus”

Avatar

Publicat

pe

De

Timp de opt ani, plini de grele încercări, între 1993 și 2001, domnia sa a condus Partidul Național Liberal și l-a îndrumat în spiritul adevăratei democrații liberale.
Venind el însuși dintr-o mare tradiție politică interbelică, având exemplul tatălui său, care a servit timp de nouă mandate în Parlamentul României, Mircea Ionescu-Quintus aducea cu sine valori, principii și mai ales un comportament politic pe care rar îl mai putem vedea astăzi.
Spiritul său vivace, care nu a fost distrus nici măcar de suferința din lagărul comunist, dădea o savoare specială fiecărei conversații, fiecărei întâlniri și dezbateri pe care o prezida sau la care participa.
Partidul nostru îi datorează în bună măsură renașterea politică după 1989 și încă suntem mulți cei care știm că acela este adevăratul PNL, în care este posibilă dezbaterea, în care există solidaritate, respect și maturitate politică și nu putem uita aceste lecții.
Dumnezeu să îl odihnească și memoria să-i fie veșnică!”

Citeste in continuare

Actualitate

Maria Gabriela Horga, deputat PNL: „Am fost desemnată reprezentantul Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a APCE, la GRECO”

Avatar

Publicat

pe

De

Sunt membră a Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), iar parlamentarii din Comisia pentru afaceri juridice și drepturile omului m-au votat astăzi, la Strasbourg, pentru a reprezenta comisia la Grupul Statelor împotriva Corupției al Consiliului Europei (GRECO).
Obiectivul GRECO este de a îmbunătăți capacitatea membrilor săi de a lupta împotriva corupției prin monitorizarea respectării standardelor anticorupție ale Consiliului Europei. GRECO ajută statele să identifice deficiențe în politicile naţionale anticorupţie, declanşând reformele practice necesare din punct de vedere legislativ şi instituţional. GRECO are în prezent 50 de membri (48 de state europene, Kazahstan și Statele Unite ale Americii).
GRECO a publicat rapoarte prin care își exprima serioase îngrijorări asupra modificărilor aduse legilor justiției din România în perioada în care au existat abuzuri asupra sistemului de justiție românesc. În acest fel, a apărut un nou factor de presiune externă pentru stoparea abuzurilor, pe lângă mesajele ferme transmise de oficialii Uniunii Europene sau de Departamentul de Stat al SUA.
Pentru România, acele vremuri au trecut. Mi-am dorit să mă implic în activitatea GRECO, menită să sprijine lupta anticorupție, acolo unde este nevoie.”

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv3 zile ago

O afacere menită să umfle conturile băieților deștepți din Ploiești a fost trecută sub tăcere, instituțiile statului ignorând complet problema/Bozianca a semnat cele mai dubioase licitații

Vorbim despre reconstrucția stadionului Ilie Oană, templul fotbalului ploieștean, obiectiv care a devenit una dintre cele mai scumpe investiții din...

Exclusiv4 zile ago

Fiul patronului fabricii de mezeluri Cris-Tim Filipestii de Padure-Prahova, arestat pentru trafic de droguri in Prahova/Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova a actionat, prompt, pe raza judetului Prahova

Nu mai este o noutate ca pe raza judetului Prahova se consuma droguri si exista retele foarte dezvlotate privind traficul...

Exclusiv4 zile ago

Scumpirea asigurarilor RCA cu 40-70% de pe o saptamana pe alta nu este efectul City Insurance/Parchetul si Consiliul Concurentei sa se sesizeze.

Autoritatea de Supraveghere Financiară și șeful ei, contabilul de ocol silvic Nicu Marcu, asistă complice la distorsiunile pe care chiar...

Exclusiv5 zile ago

Deșeuri periculoase în care se identifică mercur in Prahova/ECOMASTER și OIL DEPOL beneficiaza de susținerea lui Florin Diaconu, șeful APM Prahova/Funcționarea depozitului de deșeuri periculoase in Prahova fără o autorizație de mediu valabilă/Autoritatea contractantă va transporta deșeurile peste 400 km, de la Cluj la Prahova, urmând să le trateze în depozitul deținut de ei în satul Târgșoru Nou, comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova

Incisiv de Prahova a avut, din nou, DREPTATE!  Dezvaluiri pertinente si probate! E o luptă continuă cu mafiile. Sunt mai...

Exclusiv5 zile ago

Ziarul Incisiv de Prahova a sesizat organele de cercetare penala competente si a sesizat si solicitat OFICIAL sprijinul celor de la CENTRUL NATIONAL DE RASPUNS LA INCIDENTE DE SECURITATE CIBERNETICA – CERT-RO pentru ca vinovatii atacurilor cibernetice sa fie identificati si deferiti parchetului

Site-ul care sustine interfata ziarului Incisiv de Prahova a fost blocat catava zile (in weekend) prin atacuri de tip flood,...

Exclusiv7 zile ago

PROMO/In curand doamna Nicoleta Catalina Bozianu? In sfarsit?/Prea tarziu?!!!/ Slabe sperante/In curand vom publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului”

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile...

Exclusiv7 zile ago

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor „wanna be”, Lucian Bode, unicul ministrul 3 în 1, a fost surprins...

Exclusiv1 săptămână ago

Vântul schimbării bate în Politia Locala Ploiesti

Zvonurile conform carora „Calaretului pe calb alb” i s-ar pregati “debarcarea”de la sefia Politiei Locale Ploiesti par sa se adevereasca,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcție ieri seară

Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, Florin Citu imi redevine nu numai simpatic ci foarte simpatic

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, in urma...

Exclusiv2 săptămâni ago

,,Ministrii de la usereu si plus si-au scris demisiile/Speculatorii isi incarca armele”/Papusarii sunt aceiasii – Marionetele s-au schimbat

Leul este la minim istoric. Scriam in septembrie 2009: ,,Probabil că nu exista vreun moment mai prost pentru ca hormonii...

Exclusiv2 săptămâni ago

Polițisti amenințați și loviți cu parul/Ziua si ultrajul.

S-a întâmplat ieri după-amiază, unde colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Drăguțești-IPJ Gorj au intervenit la un conflict în...

Exclusiv2 săptămâni ago

Steliane, ce demersuri ai facut pentru excluderea din magistratura a procurorilor de rang inalt sau nu, care au activat si eventual semnat protocoale cu SRI?/Drum bun, cale batuta Steliane!

Stelian Ion, ministru revocat al Justitiei (a carui revocare Iohannis o analizeaza). ,,Am primit semnale ca procedura de selectie a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac, numită de Guvern în Consiliul de Administrație al Engie/PMP in opozitie fata de guvernare cu mesaje transante sau la guvernare cu pacturi absconse?

„Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari...

Exclusiv3 săptămâni ago

Nu dau doi bani pe voi, cei care le platiti salariile

,Si ce o sa ne faca”? V-ati intrebat vreodata de ce turnatorul Securitatii Manole angajeaza in sinecuri pe alde Dancila...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!