Connect with us

Actualitate

„Acoperitii” SRI, filati de „Doi s’ un sfert” !

Incisiv

Publicat

pe

Uite ca, in ciuda optimismului mai mult sau mai putin oficial afisat atat de catre vechea, dar si de catre noua conducere a Ministerului de Interne, cei de la DIPI, odata cu finalizarea „resetarii” organizatorice a structurii  nu au predat chiar toate dosarele pe care le aveau in lucru! Aaa, ca or fi pasat pe la alte Directii din cadrul Politiei lucrarile informative punctuale este cu totul alta poveste, numai ca „dosarele paralele” de filaj exercitate asupra unor „tinte” care nu intrau in competenta lor nu au ajuns inca la  „beneficiarii legali”, fie si pentru simplul fapt ca, pur si simplu, acestia nu exista! Iar aceasta dezvaluire este facuta cu aceeasi siguranta cu care, cu cateva saptamani inainte ca „tsunami”-ul DNA sa loveasca fosta DGIPI, anuntam ca „s-au sifonat banii de sifoane” de la „Doi s’ un sfert”! Sau la fel cum scriam ca Gabriel Oprea va fi „scurticircuitat” de catre oamenii Laurei Codruta Kovesi pentru achizitia unui autoturism A8.

S-au urmărit unii pe alţii

Desigur ca dupa ce 500 de ofiteri au iesit deja la pensie iar ceilalti au fost pusi la dispozitie si risipiti unul cate unul la munca de jos, structura se afla acum intr-o stare jalnica. Din moment ce, de altfel, pana si Bogdan Despescu a ajuns sa le ia sediile si sa lea dea unitatilor de politie din subordinea sa, sub motivatia ca DIPI se afla in restructurare. Insa initiatii sistemului stiu foarte bine ca despre „urecheatii” de la „Doi s’ un sfert” se spune ca, aidoma fotbalistilor nemti, poti sa fi sigur ca i-ai invins de-abia dupa ce-i vezi suiti in autobuz! Insa pana la urma tot va rabufni scandalul filajelor paralele facute de catre cele patru grupari distincte care se bateau anul trecut pentru suprematie si preluarea controlului la „Doi s’ un sfert”. Si ai caror membri nu doar ca s-au urmarit unii pe altii ca disperatii si au fortat monitorizarea celor pe care ii considerau apropiati de proprii rivali, dar chiar au recurs la filarea unor „tinte” despre care chiar la MAI existau rapoarte informative tot ale DIPI  ca ar fi „acoperiti” ai Serviciului Roman de Informatii! Si totusi i-au filat la greu, penetrand astfel zone de maxima siguranta nationala, la care nu aveau acces si competente, si asta in lipsa unor mandate judecatoresti, ci pe simple asumari verbale ale unor astfel de misiuni halucinante…

Informatii vs. Protectie Interna

La inceputul lui 2016 nu erau o noutate actiunile de filaj paralele orchestrate de catre „Doi s’ un sfert”, din moment ce Gelu Oltean ajunsese sa puna sa fie urmariti inclusiv procurorii DNA care se aflau pe urmele unor apropiati de-ai sai sau a unor clienti care vroiau sa stie pana unde au ajuns anchetatorii in ceea ce-i priveste. Dar cel putin de acum pensionarul Gelu Oltean isi asumase aceste apucaturi si, pe vremea sa, nimeni nu mai misca in front, dupa ce putinii contestatari pastrati de la predecesori fusesera executati in doi timpi si trei miscari. Numai ca, in februarie 2016 a inceput pur si simplu nebunia, mai ales dupa ce membrii „grupului de la Zalau” ar fi primit incuviintarea tehnocratilor ca vor fi instalati la conducerea serviciului secret al Ministerului de Interne. Numai ca riposta din partea celorlalte trei grupari a fost mult mai puternica decat se asteptau adeptii lui Dacian Ciolos, asa ca a iesit un macel in toata regula.

Dosarele paralele nu au fost predate de DIPI

Iar in timp ce Informatiile si protectia interna isi executau unii altora oamenii, pana si intre cei despre care se spunea ca ar fi fost infiltrati de SRI a aparut o falie uriasa, acestia impartindu-se la randul lor in „coldisti” si „maioristi”. Iar apogeul acestei isterii a filajului reciproc a fost atins in primavara anului trecut, cand paranoia instaurata de primele raiduri ale procurorilor anticoruptie era atat de mare, ca unii sefi din „Doi s’ un sfert” au lasat orice urma de prevedere si si-au asumat, fie si verbal, ordinele de a se face filaj „la sange” la obiective despre care tot DIPI facuse rapoarte, pentru fostele conduceri ale MAI, ca ar fi „apropiati de Padure” sau chiar ofiteri acoperiti ai principalului serviciu secret al tarii…

Au ajuns la procurori…

Astfel de misiuni sensibile mai fusesera incercate si in trecut, dar de obicei ele esuasera, dupa ce ofiterii desemnati au atras  atentia ca trebuie ca sa-si asume un superior raspunderea in scris. Mai ales daca misiunile impotriva celor suspectati ca ar fi „acoperiti” SRI ar fi trebuit sa se faca si fara mandat judecatoresc, dar mai ales fara a fi informat serviciul secret respectiv sa-si retraga oamenii sau sa confirme daca acestia se afla la randul lor in misiune, asa cum o cere cutuma. Anul trecut insa, sub presiunea evenimentelor, unii sefi DGIPI nu s-au mai incurcat in astfel de „amanunte” si au pornit masinaria infernala de filaj, in malaxorul careia au intrat de-a valma de la ofiteri a diverse structuri pana la lideri politici, dar si procurori de care s-au putut astfel apropia prin intemediul politistilor judiciari detasati la diverse Parchete. Si care au fost „balizati” fara stiinta lor. Iar materialele stranse probabil in scopul rafuielii care avea loc intre grupari, deloc putine, in niciun caz nu au fost predate asa cum prevedea controversata ordonanta a lui Dragos Tudorache. Caci daca filajele au fost facute in afara cadrului legal, cine ar fi putut fi atunci „beneficiarii legali” carora sa le fie predata informatiile astfel obtinute? Asa ca, desi acum cam toti liderii fostelor grupari din DIPI au facut pace de nevoie si ar aseza linistiti batista pe tambal, aceste dosare paralele trebuie sa existe totusi undeva. Si chiar sa fi inceput „sapaturile” catre acestea, ceea ce ar putea duce la mari surprize, atunci cand se va afla numele „obiectivelor” filate anul trecut in urma rafuielilor interne. Fie si pentru simplul fapt ca ar putea fi pus nea Nicu Vacaroiu sa-si trimita inspectorii de la Curtea de Conturi sa vada cum justifica cei de la „Doi s’ un sfert” cheltuielile uriase facute pe aceste misiuni subterane. Dar, lasand gluma la o parte, aceasta este ultima grija a celor care s-au dedat la astfel de practici, dupa ce se va afla cine pe cine a filat… Si mai ales cine le-a comandat!

( Catalin Tache enational.ro)

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Ministru Sănătății a stabilit responsabilitatea pentru testarea elevilor împotriva coronavirus

Avatar

Publicat

pe

De

Ministrul Sănătății și ministrul Educației apar în trei videoclipuri făcând teste.

„Fiecare școală are un director. Directorul este responsabil pentru managementul acelei școli. Va apela la colegi, cadre didactice, va apela la personal didactic și didactic auxiliar, personal nedidactic, și acolo unde există un rol foarte important, îi rog pe cei care sunt angajați ai Ministerului Sănătății, asistenți medicali, să se implice în acest proces. Sunt convins că se vor implica… Personalul medical din școli va trebui să sprijine procesul. Personalul medical din școli, acolo unde există”, a spus Cîmpeanu la Antena 3.

„Acolo unde profesorii consideră că nu se pot implica în acest proces sau nu există infrastructură, elevii primesc testele pentru o săptămână și pot fi administrate acasă, sub supravegherea părinților. Dacă se administrează de către părinți sau în prezența părinților, în mod evident, nu mai necesită acordul expres al acestora, deoarece părinții sunt cei care le administrează”.

Ministrul Sănătății și ministrul Educației apar în trei videoclipuri în care arată cum se pregătesc și se realizează testele antigen de salivă pentru depistarea covid la copii. (Irinel I.).

 

Citeste in continuare

Actualitate

Iata ce beneficii decisive iti ofera efectuarea unui audit energetic industrial!

Avatar

Publicat

pe

De

audit energetic industrial

 

Problemele aparute la nivelul economiei globale in contextul pandemiei de coronavirus au scos la iveala multe neajunsuri ale companiilor. Activitatile nerentabile din punct de vedere financiar cauzate de gestionarea slaba a resurselor este una dintre cele mai importante dificultati.

 

Cum pot fi, insa, economisite resursele fara a fi afectata productia? Primul pas care poate fi facut in aceasta directie este efectuarea unui audit energetic industrial. Daca detii o firma a carei activitate necesita ajustari, afla din acest articol ce reprezinta conceptul de audit si cum te poate ajuta cu afacerea ta!

 

Ce este un audit energetic industrial

Pentru ca lucrurile sa se poata imbunatati, firmele trebuie sa ia masuri si sa schimbe strategia. Economisirea resurselor este un element ce devine absolut necesar pentru ca profitul unei companii sa ramana stabil sau chiar sa creasca.

 

Energia electrica si cea termica sunt resurse pe care orice companie le utilizeaza pentru a putea sa isi desfasoare activitatile de productie. Aceste resurse sunt, insa, costisitoare si pot sa provoace cheltuieli semnificative in fiecare luna. Auditul energetic ajuta la identificarea masurilor care pot fi implementate pentru ca energia consumata sa fie la un nivel mai scazut. Sunt vizate doar masurile care au ca efect doar scaderea cantitatii de resurse consumate, fara afectarea nivelului productiei.

 

Pentru ca auditul sa fie unul desfasurat in cele mai avantajoase conditii pentru firma ta, este necesar sa apelezi la ingineri experimentati si bine pregatiti in domeniu. Acestia vor analiza statisticile referitoare la consum pe care firma ta le-a inregistrat in ultimii trei ani, iar apoi vor face si o evaluare a situatiei sediului in care functioneaza afacerea. In baza acestor analize, se elibereaza un document care atesta efectuarea auditului. Pentru companiile din Romania, cu exceptia IMM-urilor, documentul este necesar si din punct de vedere legal.

 

In afara certificatului care atesta efectuarea unui auditu energetic industrial, se elibereaza si un set de masuri care trebuie implementate in vederea ajustarii eficiente a consumului de energie. Odata implementate aceste masuri, facturile la gaz si electricitate vor fi mai mici, iar activitatea firmei mai eficienta.

 

Ce beneficii primesti

Asadar, primul beneficiu de care te bucuri in urma auditului energetic industrial este cel al unui consum de resurse mai scazut pentru obtinerea aceluiasi nivel de productie. Un alt avantaj important consta in obtinerea unei analize profunde si detaliate a flotei de echipamente si a cladirii pe care firma ta le detine. Prin implementarea masurilor recomandate de catre inginerii auditori, aceste resurse pot fi ajustate si imbunatatite. Astfel, se intarzie sau chiar se impiedica degradarea ori defectarea lor. Pe termen mediu si lung, se vor constata economii foarte importante.

 

Pe langa ajutorul pe care ti-l ofera din punct de vedere economic, un audit energetic industrial te ajuta si sa te asiguri ca respecti legea. In Romania, toate firmele, cu exceptia IMM-urilor, au obligativitatea de a efectua un audit energetic industrial o data la patru ani. Masura este impusa prin legea nr. 121 din 2014 si are ca obiectiv atat ajustarea companiilor din punct de vedere economic, cat si protejarea resurselor naturale si a mediului.

 

Daca doresti sa beneficiezi de un audit efectuat cu seriozitate si pricepere, apeleaza la o companie consacrata din domeniu. Bucura-te de garantia calitatii si de masuri care iti ofera certitudinea ca rezultatele economice ale firmei tale se vor imbunatati in mod semnificativ.

Citeste in continuare

Actualitate

HOTĂRÂRE nr.108 din 28.11.2021 pentru modificarea clasificării țărilor cu risc epidemiologic ridicat, modificare reguli acces în România pentru persoane din zone cu risc

Avatar

Publicat

pe

De

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din data de 28 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 108, pentru modificarea clasificării țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat și pentru modificarea regulilor de acces asupra persoanelor care sosesc în România din zone de risc epidemiologic. (Paul D.).

1638096587305-hcnsunr108din28112021

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv9 ore ago

Presa, poliția și monolitul din tablă/Mass-media… frica e intrată în oase și atârnă ca sabia lui Damocles deasupra oricărui ”nefericit” ce se poate trezi imediat vinovat de întinarea imaginii – altminteri imaculată, desigur – instituției, Poliției Române

Nu este un secret că șefimea din Poliția Română manifestă o angoasă specifică față de mass-media. Este chiar mai accentuată...

Exclusiv9 ore ago

E timpul pentru proteste!/E timpul să renunțăm la micile orgolii și să ne unim pentru a ne obține DREPTURILE

Bine, timpul pentru proteste ar fi fost mai mereu în ultimii 30 de ani, având în vedere ignoranța guvernanților în...

Exclusiv9 ore ago

Avansarile in grad profesional inainte de termen/Conditia meritelor exceptionale e un ditamai copacul care iti sare in ochi, ea a devenit cvasi-invizibila pentru cei care trebuie sa isi recompenseze oamenii de incredere

Vine 1 decembrie si, bineinteles, vor aparea si avansarile in grad profesional inainte de termen, pentru ” merite exceptionale”. Avansarile...

Exclusiv1 zi ago

Exista alocații bugetare necesare promovării polițiștilor în funcții de execuție

Având în vedere că în ultima perioadă am primit foarte multe întrebări referitoare la subiectul promovărilor în funcții, venim în...

Exclusiv2 zile ago

Pentru a-si satisface acest „fetiș”, inspectorul șef IPJ Brasov, indisponibilizează zilnic 1 echipaj polițiști care asigură „garda de onoare” pe trotuar, mai ceva la la Palatul Buckingham

Dacă vă întrebați de ce nu vedeți polițiști rutieri prin Brașov, vă spunem noi că îi găsiți în fața Inspectoratului,...

Exclusiv2 zile ago

De cand nu ati mai vazut o triplare a inflatiei anuale? Ca furt de motorina de 2 milioane de dolari dintr-o baza NATO sunt convins ca nu ati mai văzut :)

Ce ne spune noua rectificarea bugetara? Ce ne spune noua triplarea inflatiei, de la an la an? Ce ne spun...

Exclusiv3 zile ago

Domnul comisar șef de poliție Mihai-Ginel PREDA, IMPUTERNICIT șef al IPJ Prahova, este pacalit sa gireaze/semneze, fara sa vrea, abuzurile comise de cei de la Serviciul Rutiera al IPJ Prahova (DOCUMENTE)

Incepem acest articol cu o „erata” la cel publicat in data de 26.11.2021: „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius...

Exclusiv4 zile ago

Reactie prompta a conducerii IPJ Prahova la articolul nostru „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal”

La data de 26.11.2021, ziarul Incisiv de Prahova a publicat articolul „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de...

Exclusiv4 zile ago

Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal

36 de percheziții au avut loc, joi dimineață, într-o amplă anchetă în care zeci de polițiști de la Brigada de...

Exclusiv5 zile ago

PANICA TOTALA/Dosarul S.C Rompetrol Rafinare S.A aflat in cercetare la DIICOT ST Ploiesti si instrumentat foarte profesional si de BCCO Ploiesti este, in fapt, un dosar „MAMUT”

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv5 zile ago

„Dottore”/În urmă cu 7 ani, dublul academician Sorin Cîmpeanu introducea în legea educației una dintre cele mai mari infamii legislative posibile: opțiunea de a renunța benevol la titlul de doctor

Prevederea a fost creată „cu dedicație” pentru cel mai notoriu plagiator, Victor Ponta, pe atunci premier. Acesta voia să scape...

Exclusiv6 zile ago

DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova/Catastrofa ecologica din Prahova

FELICITARI DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti pentru actiunea intreprinsa! In pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de...

Exclusiv1 săptămână ago

Deleanu cercetat penal pentru că a vândut fiilor săi Podgoria Cotnari

Modul în care Constantin Deleanu a vandut prin interpuși Podgoria Cotnari  către o firma controlată de cei doi fii ai...

Exclusiv1 săptămână ago

CCR se va pronunța pe exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art I, alin 1 din OUG nr 226/2020!

Începând cu data de 01.01.2021, Guvernul  a impus ordonanța austerității prin care s-a suspendat aplicarea etapizată a Legii nr. 153/2017...

Exclusiv2 săptămâni ago

Încă o reținere în cazul amenințării cu moartea a șefului IPJ Dâmbovița

Este vorba despre cazul individului care în vara acestui an a distribuit un videoclip în mediul online în care îl...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!