Connect with us

Actualitate

„Acoperitii” SRI, filati de „Doi s’ un sfert” !

Publicat

pe

Uite ca, in ciuda optimismului mai mult sau mai putin oficial afisat atat de catre vechea, dar si de catre noua conducere a Ministerului de Interne, cei de la DIPI, odata cu finalizarea „resetarii” organizatorice a structurii  nu au predat chiar toate dosarele pe care le aveau in lucru! Aaa, ca or fi pasat pe la alte Directii din cadrul Politiei lucrarile informative punctuale este cu totul alta poveste, numai ca „dosarele paralele” de filaj exercitate asupra unor „tinte” care nu intrau in competenta lor nu au ajuns inca la  „beneficiarii legali”, fie si pentru simplul fapt ca, pur si simplu, acestia nu exista! Iar aceasta dezvaluire este facuta cu aceeasi siguranta cu care, cu cateva saptamani inainte ca „tsunami”-ul DNA sa loveasca fosta DGIPI, anuntam ca „s-au sifonat banii de sifoane” de la „Doi s’ un sfert”! Sau la fel cum scriam ca Gabriel Oprea va fi „scurticircuitat” de catre oamenii Laurei Codruta Kovesi pentru achizitia unui autoturism A8.

S-au urmărit unii pe alţii

Desigur ca dupa ce 500 de ofiteri au iesit deja la pensie iar ceilalti au fost pusi la dispozitie si risipiti unul cate unul la munca de jos, structura se afla acum intr-o stare jalnica. Din moment ce, de altfel, pana si Bogdan Despescu a ajuns sa le ia sediile si sa lea dea unitatilor de politie din subordinea sa, sub motivatia ca DIPI se afla in restructurare. Insa initiatii sistemului stiu foarte bine ca despre „urecheatii” de la „Doi s’ un sfert” se spune ca, aidoma fotbalistilor nemti, poti sa fi sigur ca i-ai invins de-abia dupa ce-i vezi suiti in autobuz! Insa pana la urma tot va rabufni scandalul filajelor paralele facute de catre cele patru grupari distincte care se bateau anul trecut pentru suprematie si preluarea controlului la „Doi s’ un sfert”. Si ai caror membri nu doar ca s-au urmarit unii pe altii ca disperatii si au fortat monitorizarea celor pe care ii considerau apropiati de proprii rivali, dar chiar au recurs la filarea unor „tinte” despre care chiar la MAI existau rapoarte informative tot ale DIPI  ca ar fi „acoperiti” ai Serviciului Roman de Informatii! Si totusi i-au filat la greu, penetrand astfel zone de maxima siguranta nationala, la care nu aveau acces si competente, si asta in lipsa unor mandate judecatoresti, ci pe simple asumari verbale ale unor astfel de misiuni halucinante…

Informatii vs. Protectie Interna

La inceputul lui 2016 nu erau o noutate actiunile de filaj paralele orchestrate de catre „Doi s’ un sfert”, din moment ce Gelu Oltean ajunsese sa puna sa fie urmariti inclusiv procurorii DNA care se aflau pe urmele unor apropiati de-ai sai sau a unor clienti care vroiau sa stie pana unde au ajuns anchetatorii in ceea ce-i priveste. Dar cel putin de acum pensionarul Gelu Oltean isi asumase aceste apucaturi si, pe vremea sa, nimeni nu mai misca in front, dupa ce putinii contestatari pastrati de la predecesori fusesera executati in doi timpi si trei miscari. Numai ca, in februarie 2016 a inceput pur si simplu nebunia, mai ales dupa ce membrii „grupului de la Zalau” ar fi primit incuviintarea tehnocratilor ca vor fi instalati la conducerea serviciului secret al Ministerului de Interne. Numai ca riposta din partea celorlalte trei grupari a fost mult mai puternica decat se asteptau adeptii lui Dacian Ciolos, asa ca a iesit un macel in toata regula.

Dosarele paralele nu au fost predate de DIPI

Iar in timp ce Informatiile si protectia interna isi executau unii altora oamenii, pana si intre cei despre care se spunea ca ar fi fost infiltrati de SRI a aparut o falie uriasa, acestia impartindu-se la randul lor in „coldisti” si „maioristi”. Iar apogeul acestei isterii a filajului reciproc a fost atins in primavara anului trecut, cand paranoia instaurata de primele raiduri ale procurorilor anticoruptie era atat de mare, ca unii sefi din „Doi s’ un sfert” au lasat orice urma de prevedere si si-au asumat, fie si verbal, ordinele de a se face filaj „la sange” la obiective despre care tot DIPI facuse rapoarte, pentru fostele conduceri ale MAI, ca ar fi „apropiati de Padure” sau chiar ofiteri acoperiti ai principalului serviciu secret al tarii…

Au ajuns la procurori…

Astfel de misiuni sensibile mai fusesera incercate si in trecut, dar de obicei ele esuasera, dupa ce ofiterii desemnati au atras  atentia ca trebuie ca sa-si asume un superior raspunderea in scris. Mai ales daca misiunile impotriva celor suspectati ca ar fi „acoperiti” SRI ar fi trebuit sa se faca si fara mandat judecatoresc, dar mai ales fara a fi informat serviciul secret respectiv sa-si retraga oamenii sau sa confirme daca acestia se afla la randul lor in misiune, asa cum o cere cutuma. Anul trecut insa, sub presiunea evenimentelor, unii sefi DGIPI nu s-au mai incurcat in astfel de „amanunte” si au pornit masinaria infernala de filaj, in malaxorul careia au intrat de-a valma de la ofiteri a diverse structuri pana la lideri politici, dar si procurori de care s-au putut astfel apropia prin intemediul politistilor judiciari detasati la diverse Parchete. Si care au fost „balizati” fara stiinta lor. Iar materialele stranse probabil in scopul rafuielii care avea loc intre grupari, deloc putine, in niciun caz nu au fost predate asa cum prevedea controversata ordonanta a lui Dragos Tudorache. Caci daca filajele au fost facute in afara cadrului legal, cine ar fi putut fi atunci „beneficiarii legali” carora sa le fie predata informatiile astfel obtinute? Asa ca, desi acum cam toti liderii fostelor grupari din DIPI au facut pace de nevoie si ar aseza linistiti batista pe tambal, aceste dosare paralele trebuie sa existe totusi undeva. Si chiar sa fi inceput „sapaturile” catre acestea, ceea ce ar putea duce la mari surprize, atunci cand se va afla numele „obiectivelor” filate anul trecut in urma rafuielilor interne. Fie si pentru simplul fapt ca ar putea fi pus nea Nicu Vacaroiu sa-si trimita inspectorii de la Curtea de Conturi sa vada cum justifica cei de la „Doi s’ un sfert” cheltuielile uriase facute pe aceste misiuni subterane. Dar, lasand gluma la o parte, aceasta este ultima grija a celor care s-au dedat la astfel de practici, dupa ce se va afla cine pe cine a filat… Si mai ales cine le-a comandat!

( Catalin Tache enational.ro)

 

Actualitate

„Ceea ce am vazut eu la Spitalul Judetean a fost un miracol”

Publicat

pe

De

„Îi mulțumesc medicului chirurg Dan Oprea, șeful Secției Chirurgie Generală II de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu Ploiești, pentru modul în care a descris ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani în acest spital.
Împreună cu doctorul Bogdan Cristian Nica, am reușit transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești într-unul dintre cele mai moderne și bine dotate spitale județene din țară. Avem un plan cu spitalul și ne ținem de el.
Schimbarea de la spital este garanția faptului că împreună – Bogdan Cristian Nica primar al Ploieștiului și eu președinte al Consiliului Județean Prahova – putem realiza lucruri extraordinare pentru ploieșteni”.
Citeste in continuare

Actualitate

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”.

Publicat

pe

De

Momentul istoric actual global este deseori descris ca un posibil început al unui al treilea război mondial. Argumentul principal e războiul Ucrainian dintre Rusia și Occidentul Colectiv prin Ucraina ca proxy.

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”. Conflictul intern din Palestina sau Israel oricât de violent și de comentat este nu prea are nimic de-a face cu un război mondial. Alte conflicte locale din Africa, Asia, America de Sud (Venezuela – Guyana) rămân totuși niște conflicte locale deși au în spate hegemonul american, Franța (în Africa) și Rusia – China – Iran (BRICS). Loviturile de stat și conflictele din Africa au totuși în comun cea de-a doua eliberare, cea adevărată, de sub dominația și exploatarea la sânge colonială occidentală.

Momentul istoric actual pare mai degrabă să fie punerea în operă, în practică a teoriilor lui Samuel Huntington din faimoasa sa carte „The Clash of Civilizations. Remaking of World Order” din 1996, tradusă, citită și apreciată în toată lumea. Aceasta este demonstrația convingătoare a celebrului autor francez Laurent Guyénot din „Les États-națions, c’est fini? La nouvelle geopolitique multipolaire”. Trăim de fapt un nou moment revoluționar comparabil cu 1848 sau chiar cu acela al revoluțiilor americană (1776) sau franceză (1789) de la sfârșitul secolului al XVIII-lea?

„Statele-națiune, așa cum le concepem astăzi, sunt o invenție europeană impusă ca model restului lumii în secolul al XIX-lea, câteodată cu mari lovituri de creion trasate cu rigla pe hărți, în disprețul identităților și rivalităților etnice. Acest decupaj al lumii în State-națiune nu a șters alte realități, faptul că anumite puteri cum sunt Rusia și China sunt State-multinaționale și nu State-națiune, chiar dacă ele posedă cartea de identitate de națiune la Națiunile Unite, la ONU.

Teza după care Statele-națiuni vor pierde rolul lor central în geopolitica mondială este apărată de Samuel Huntington în „Ciocnirea civilizațiilor”, apărută în 1996 și tradusă în lumea întreagă. Este o carte excelentă și chiar indispensabilă. Proasta sa reputație vine în parte de la titlu și de la exploatarea sa de neconservatori. Să notăm mai întâi că articolul publicat de Huntington în Foreign Affairs în 1993, cartea nu este decât o versiune augmentată, avea titlul „The Clash of Civilizations?” cu un semn de întrebare.” (Laurent Guyenot – Statele națiune, s-a terminat? Noua geopolitică multipolară, mai 2024, lesakerfrancophone.fr)

Laurent Guyenot merge mai departe: „Insist: nu putem înțelege politica externă americană din ultimele două decenii dacă nu luăm în considerare deturnarea geostrategiei imperiale tradiționale americane de neoconservatori. Marea viclenie a neoconservatorilor a fost să o drapeze în imperialism «civilizator» american pentru a împinge Statele Unite să distrugă Statele arabe inamice Israelului. Succesul lor cel mai spectaculos este acela de a fi obținut de Bush junior ceea ce tatăl său, care îi numea «nebuni», le-a refuzat în 1991: invazia Irakului și răsturnarea lui Saddam Hussein. Bush tatăl a respectat mandatul consiliului de securitate al ONU alungându-l pe Saddam din Kuweit, și și-a justificat refuzul său de a invada Irakul prin voința de a construi o «nouă ordine mondială» bazată pe dreptul internațional (discursul din 11 septembrie 1990 în fața Congresului). Și nici un președinte american nu a pus atâta presiune asupra Israelului în numele rezoluțiilor ONU, cum a făcut-o Bush tatăl prin secretarul său de stat, James Baker […]

Noua ordine mondială anunțată de Huntington este aproape aceeași cu cea pe care o susține Vladimir Putin: multipolaritatea, adică o lume organizată pe sfere civilizaționale, fiecare fiind centrată pe un stat far (core state în versiune originală) care asigură securitatea regională. „Lumea, a prezis Huntington, va găsi o ordine pe baza civilizațiilor, sau nu va găsi deloc”, „o nouă ordine mondială organizată pe baza civilizațiilor va apare. Societățile care au afinități culturale cooperează unele cu altele; tările se regrupează în jurul Statelor-far ale civilizației lor”. În această nouă configurație, previne Huntington „Occidentalii trebuie să admită că civilizația lor este unică dar nu universală și să se unească pentru ca să-i redea vigoarea împotriva provocărilor puse de societățile non-occidentale. Vom evita un război generalizat între civilizații dacă, în lumea întreagă, șefii politici admit că politica globală a devenit multicivilizațională și cooperează pentru a prezerva această stare de fapt” (Laurent Guyénot, op. cit)
„Rusia trebuie considerată ca un Stat-far al lumii ortodoxe și ca o putere regională esențială, care are interese legitime de securitate la frontierele sale din sud” „și în sfârșit și mai ales, trebuie admis că orice intervenție a Occidentului în afacerile altor civilizații este probabil cea mai periculoasă cauză de instabilitate și de conflict generalizat într-o lume a civilizațiilor multiple” (Samuel Huntington – Ciocnirea civilizațiilor, op. cit)

Analiza lui Laurent Guyénot bazată pe The Clash of Civilizations de Samuel Huntington este mult mai întinsă, analizează între altele și lumea arabo-musulmană ca o mare civilizație și de aceea merită să revenim asupra subiectului. Cei cu adevărat interesați pot merge direct la sursele citate și la bibliografia extinsă a lui Laurent Guyénot.

Petru Romoșan

Citeste in continuare

Actualitate

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari: O incursiune în lumea fascinantă a animalelor

Publicat

pe

De

Tunari targ international de cai, oi si caini de rasa

Pe data de 18 mai 2024, localitatea Tunari din județul Ilfov va fi gazda unui eveniment de excepție: Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă. O ocazie unică de a explora diversitatea lumii animale, de a admira exemplare superbe de rasă pură și de a participa la demonstrații interactive. Fie că ești pasionat de cai falnici, oi blânde sau câini adorabili, acest târg te va cuceri cu siguranță!

O incursiune în diversitatea lumii animale

Târgul va reuni crescători experimentați din România și din alte țări europene, care vor prezenta o gamă largă de rase de cai, oi și câini. Vei avea ocazia să admiri cai pur sânge impunători, oi pufoase de diverse culori și rase, precum și câini de diferite mărimi și temperamente, de la ciobănesc german la chihuahua jucăuși.

Oportunități de a învăța și de a te conecta

Pe lângă admirarea animalelor, târgul oferă o serie de oportunități de a învăța mai multe despre îngrijirea și dresajul animalelor de companie. Crescătorii experimentați vor fi la dispoziția ta pentru a oferi sfaturi și informații valoroase, iar demonstrațiile de dresaj te vor impresiona cu abilitățile excepționale ale animalelor.

O zi de neuitat pentru întreaga familie

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari este o ocazie perfectă pentru o ieșire în familie. Copiii se vor bucura de spectacole interactive cu animale, vor putea descoperi de aproape lumea blănoasă și vor crea amintiri de neuitat.

Muzică live, mâncare delicioasă și o atmosferă prietenoasă

Pe lângă animalele superbe, te așteaptă un program artistic bogat, cu muzică live interpretată de artiști talentați precum Laura Vas, Nicu Paleru și Formația Machedonii. De asemenea, te poți bucura de preparate delicioase de la producători locali și de o atmosferă prietenoasă, perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de o zi specială.

Informații practice:

  • Data: 18 mai 2024
  • Locație: Strada Ghioceilor nr. 11, Tunari, Ilfov
  • Program: 09:00 – 18:00
  • Intrare: Liberă
  • Organizatori: Sorin Dumitru, Fane Bursucu (0767.716.828)
  • Sonorizare și concert: Laura Vas, Nicu Paleru, Formația Machedonii
  • Mâncare și băuturi: Contracost (asigurate de firme specializate)

Nu ratați șansa de a participa la Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari! O zi plină de emoții, descoperiri și momente memorabile te așteaptă alături de animalele tale preferate!

Sursa

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Compromisul (in)justitiei prahovene versus Forţa Dreptei, Orban, vrăjitoria, clanul Fabian si „imaculatul” George Ionescu

Suspecții crimei de la Padina, scoși din închisoare de judecători! Compromisul (in)justitiei prahovene Curtea de Apel Ploiești a dispus saptamana...

Exclusiv5 ore ago

Politia Locala Ploiesti utilizata in campania electorala a PSD-istului Andrei Volosevici

Dupa ce Andrei Volosevici a facut presiuni asupra liderilor de sindicat din TCE pentru a face declarații publice de susținere...

Exclusivo zi ago

„În urmă cu doar câțiva ani – și ca să fiu mai exact, cam până la Guvernul Câțu – opțiunea tinerilor pentru structurile MAI se afla undeva după Facultatea de Drept sau Medicină.”

Motivele erau evidente pentru oricine: în ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă...

Exclusiv3 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv3 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv3 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.4 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv4 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv4 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv4 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv4 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv5 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv5 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv5 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv