COMUNITATEA „TRANSABILITAȚILOR” care se AUTOMUTILEAZĂ pentru a deveni persoane cu dizabilităţi

0
461

Un număr de oameni se rănesc în mod intenţionat într-o încercare de a deveni dizabilitaţi deoarece se simt impostori în propriile corpuri dacă picioarele şi mâinile le sunt complet funcţionale.

Se numeşte a fi “trans-abilitat” şi potrivit unui om, care şi-a tăiat mâna dreaptă cu o unealtă de forţă foarte ascuţită, scopul este să te simţi mai confortabil în propriul corp devenind dizabilitat.

Bărbatul, cunoscut drept “Jason cel cu o singură mână”, a petrecut luni întregi cercetând căi de a-şi îndepărta braţul antrenându-se în acordarea primului ajutor pentru a preveni sângerarea până la moarte şi exersând pe părţi de animale de care a făcut rost de la măcelar.

Jason nu este însă singurul cu o asemenea dispoziţie mentală, conform lui Alexandre Baril, un academician nativ din Quebec care susţine prelegeri despre “trans-abilitate”.

Acesta a declarat:

“Noi definim transabilitatea drept dorinţa sau nevoia unei persoane, identificată drept având un corp vrednic de către ceilalţi, de a-şi modifica trupul pentru a obţine a afecţiune fizică.

Persoana şi-ar putea dori să devină surdă, oarbă, amputată, paraplegică. Este o dorinţă foarte, foarte puternică.”

 

Între timp cercetători din Canada care lucrează spre înţelegerea felului în care oamenii transabilitaţi se simt şi gândesc au intervievat 37 de persoane din toată lumea care se declară transabilitaţi.

Aproape jumătate dintre cei identificaţi provin din Germania şi Elveţia şi cei mai mulţi tânjesc după o amputare sau paralizie, deşi au identificat şi o persoană care doreşte să-i fie amputat penisul iar alta care vrea să fie oarbă.

O mulţime de oameni transabilitaţi aranjează chipurile “accidente” pentru a obţine tipul de corp dorit ceea ce poate fi potenţial periculos pentru aceia care doresc să-şi schimbe trupul.

Echipa a explicat că participanţii la studio trag adesea o paralelă faţă de oamenii transgender care simt că nu se află în corpul potrivit, considerând că ar trebui să fie trataţi într-un mod similar.

Clive Baldwin, un cercetător care predă asistenţă socială la Universitatea Sfântul Toma din Fredericton, a sugerat că amputarea i-ar putea ajuta în acelaşi mod în care chirurgia plastică îi ajută pe oamenii transgender să obţină corpurile ideale.

Comunitatea transabilitaţilor a întâmpinat totuşi rezistenţă din partea comunităţii celor cu dizabilităţi care îi văd ca pe nişte oameni ce caută să fure din resursele comunităţii sau să romanţeze realitatea dizabilităţilor.

Între timp, comunitatea transgender se distanţează întrucât lucrează din greu să de-patologizeze ceea ce este cunoscut drept “disforia de gen”, şi consideră că acest fenomen le-ar putea dăuna cauzei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here