Connect with us

Actualitate

Se intampla si la “case” mai mari/ Procesul de recunoaștere facială utilizat de către FBI a scăpat de sub control

Publicat

pe

Baza de date conține fotografii cu peste jumatate din adulţii din SUA, fără consimțământul acestora, iar algoritmul de calcul funcţionează greșit în aproape 15% din cazuri. Mai mult, probabilitatea să identifice greşit persoanele de culoare este foarte mare.

Fotografii cu jumătate din populaţia adulţilor americani, fără știrea sau consimțământul acestora, sunt stocate în baza de date de recunoaștere facială care poate fi accesată de către FBI. în procesul de vânătoare a suspecţilor de infracţiuni. Aproximativ 80% din fotografiile din rețeaua FBI sunt intrări non-penale, incluzând fotografii de pașapoarte şi permise de conducere. Algoritmii folosiţi pentru a identifica infractorii sunt inexacţi în 15% din cazuri și produc, de regulă, eroari de indentificare mai frecvente în cazul persoanelor de culoare.

Acestea sunt doar câteva dintre dovezile incriminatorii prezentate săptămâna trecută în cadrul sedinţei de audiere la Comitetul de Supraveghere, unde politicienii și avocaţii pentru protejarea datelor personale au criticat FBI și au solicitat reglementarea mai strictă a tehnologiei de recunoaștere facială.

„Tehnologia de recunoaștere facială este un instrument puternic de aplicare a legii, menit să protejeze indivizii, proprietatea lor, granițele şi națiunea noastră“, a declarat președintele comisiei, Jason Chaffetz, adăugând că în sectorul privat, aceasta poate fi utilizată pentru a proteja tranzacțiile financiare și a preveni frauda sau furtul de identitate.

„Dar, totodată, poate fi folosit de către terţe pesoane pentru a hărțui sau urmări oamenii. Această bază de date poate fi folosită într-un mod care ameninţă dreptul la exprimare liberă și liberă asociere de persoane, prin punerea sub microscop a indivizilor care frecventează anumite reuniuni politice, proteste, biserici sau alte tipuri de adunări publice.“

Mai mult decât atât, evoluţia şi perfecţionarea în timp real a tehnologiei de recunoaștere facială care permite instalarea camerelor de supraveghere corporală şi facială pentru a scana indivizii pe stradă este, conform lui Chaffetz, „cel mai îngrijorător aspect“.

„Din aceste motive și altele, trebuie să se efectueze o supraveghere adecvată a acestei tehnologii în curs de dezvoltare“, a declarat acesta.

„Nici o lege federală nu monitorizează sau controlează această tehnologie, nici o decizie judecătorească nu o limitează. Această tehnologie a scăpat de sub control.“ a declarat Alvaro Bedoya, director executiv al centrului privind viața privată și tehnologie la Georgetown Law.

În 2010, FBI-ul a lansat prima bază extinsă de date biometrice, intitulată Next Generation Identification, mărind astfel baza de date constituită din amprente vechi, adăugându-i acesteia o serie de funcţionalităţi suplimentare, printre care şi identificarea facială. FBI nu a informat publicul cu privire la noile sale capabilităţi și nici nu a publicat o evaluare a impactului asupra vieții private pe o perioadă de 5 ani, după cum prevede legea în vigoare.

Spre deosebire de colectarea amprentelor digitale și a ADN-ului, procedură efectuată în urma unei arestări, acum această bază de date mai stochează si fotografii cu civili nevinovaţi de vreo infracţiune. FBI a încheiat acorduri cu 18 state pentru a avea acces la bazele acestora de date care stochează fotografii cu permisele de conducere ale cetăţenilor.

„Sunt efectiv ingrozit“, a declarat Paul Mitchell, congresman al statului Michigan.

„Nu am fost informat când mi-am reînnoit permisul de conducere că fotografia mea va fi stocată într-o bază de date care poate fi uşor accesată de către organele de aplicare a legii.“

Anul trecut, biroul de contabilitate al SUA (GAO) a analizat modul în care FBI utilizează tehnologia de recunoaștere facială și a constatat că acest lucru este lipsit de responsabilitate, precizie și control. De asemenea, comisia a emis o serie de recomandări privind modul în care ar trebui abordată această problemă.

O îngrijorare primordială a fost modul în care FBI a măsurat acuratețea sistemului, în special faptul că foloseşte prezumţii false şi manifestă prejudecăţi rasiale. „Nu știu cât de des sunt identificaţi greșit indivizii“, a explicat Diana Maurer pentru GAO. „Civili nevinovați ar putea suporta povara de a fi acuzaţi pe nedrept, de a se trezi cu agenţi federali de investigaţii la domiciliu sau la birou.“

Conform studiilor de specialitate, procedura inexactă de identificare facială afectează în mod deosebit persoanele de culoare. Aceasta targetează în mod special Afro Americanii.

„Dacă ești negru, probabilitatea de a fi subiectul acestei tehnologii este mai mare, iar algoritmul de recunoaştere facială este cel mai probabil greșit“, a declarat Elijah Cummings, congresman pentru Maryland, care a solicitat FBI-ul să îşi testeze tehnologia pentru a arăta prejudecăţile rasiale implicate.

Totuşi, FBI susține nu că o asemenea testare nu este necesară, întrucât sistemul este “race-blind”.

„Această replică este deosebit de gravă. În loc să efectueze teste care să arate dacă aceste îngrijorări sunt întemeiate, FBI-ul alege să ignore dovezile că tehnologia lor are un impact disproporționat asupra afro-americani“, a declarat Cummings.

Kimberly Del Greco, director adjunct al biroului de informații penale al FBI, a declarat că sistemul de recunoaștere facială a FBI a „îmbunătățit capacitatea de a rezolva infracţiuni“ și a subliniat că sistemul nu a fost utilizat pentru a identifica în mod pozitiv suspecți, ci pentru a genera „piste de investigație“.

Chiar și companiile care au creat tehnologia de recunoaștere facială sunt de părere că e necesar un control mai riguros al acesteia.

Brian Brackeen, CEO la Kairos, a spus pentru The Guardian că nu i-a convenit lipsa de reglementare a acestui sistem. Kairos ajută studiourile de film și agențiile de publicitate să studieze reacţiile emoționale generate de reclame și pune la dispoziţie recunoaștere facială în parcuri tematice, pentru a permite oamenilor să găsească și să cumpere fotografii cu ei înșiși.

Brackeen a spus că algoritmii utilizați în spațiul comercial mult mai avansaţi decât cei cu care operează FBI, iar rezultatele sunt mult mai precise.

„Este imerios necesar ca indivizilor să li se ofere confidenţialitate şi un sistem de protecţie în faţa acestui sistem“, a adăugat acesta.

Ar trebui să existe reguli stricte cu privire la modul în care companiile private pot lucra cu guvernul, a declarat Brackeen, în special atunci când companii precum Kairos reuşesc să stocheze cantităţi mari de informaţii faciale. Kairos refuză să lucreze cu guvernul din cauza suspiciunilor legate de modul în care tehnologia sa ar putea fi folosită pentru supraveghere biometrică.

 

Actualitate

Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă….

Publicat

pe

De

Pentru o națiune ce plutește în derivă de prea mult timp, gâlceava intelectualilor poate fi lovitura fatală. Căci ce altceva îi mai lipsește poporului, care se încaieră din cauza buzelor Dragușancei sau operațiilor Prodancei, decât o ceartă ca la ușa cortului între cei chemați să lumineze nația?

Este trist să vezi că oameni de o erudiție dincolo de orice dubiu, culți, cu doctorate făcute pe bune și la timp, se pot încăiera în spațiul public ca niște chivuțe florărese, numai pentru că nu pot să își armonizeze convingerile. Și, mai ales, nu pot să fie de acord că nu sunt de acord… Zânzania intelectualilor, aducătoare doar de prejudicii, are la bază, întotdeauna, promisiunile amăgitoare ale politicienilor, codița băgată de dracul cel degrabă promițător de fală și glorie efemeră.

Făcând pactul cu diavolul, oamenii de cultură ai cetății dau impresia că s-au vândut pe 30 de arginți unor neaveniți, care au știut, la vremea potrivită, să șmecherească tot ce mișcă și să își asigure un trai luxos. Pentru că pe politicienii de pretutindeni nu îi interesează omul, ci puterea și banul. Or, omul de cultură nu asta ar trebui să țintească. O națiune nu poate fi salvată decât prin educație. Iar oamenii politici sunt ultimii interesați să o facă, pentru că ei nu își doresc o națiune salvată ci o adunătură de oameni schilodiți sufletește și intelectual, masă bună de manevră și prosteală.

Ca un popor ce a experimentat Piteștiul și Sighetul, suntem specialiști în a ne distruge elitele, a promova subcultura și a ridica prostia la rang de virtute. Dihonia oamenilor de cultură ne va îngropa orice speranță de schimbare a unui popor ce se transformă, pe zi ce trece, într-o gașcă de creatori de conținut și influenceri ce nu știu a bălmăji alfabetul. Alături de ea, transformarea preoților, altădată esența comunității, în saci de box, chemați doar la nunți și înmormântări, buni de plimbat pentru a arăta ce cool poate fi Isus, va duce țara atât de jos încât nici Lucifer nu o va mai recunoaște.

E trist că țara care l-a avut pe Titulescu ministrul de externe mai poate oferi Europei doar culegători de căpșuni, interlopi și macete, dame de companie și copii de vânzare. Și vina este a noastră, a tuturor. De aceea, rogu-vă, nu vă mai certați. Mergeți și scrieți, vorbiți, arătați oamenilor că lumea înseamnă mult mai mult decât un meci de fotbal la care scuipi semințe și încerci să calculezi ce ai face cu banii dați pe un jucător ce nu își poate silabisi numele.

Vorbiți-le copiilor și adulților deopotrivă, despre cărți și muzică, despre artă. Despre frumos și firesc. Ieșiți în cetate și spuneți oamenilor că banii și puterea nu înseamnă nimic, dar pot distruge totul, în lipsa educației. Iar voi, preoți, ridicați-vă și strigați cât vă țin puterile că lumea este creația Lui, nu a omului și că fără El viața asta, așa cum o știm, va deveni curând amintire. Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă…. Eu asta voi face, cât voi putea.

Adriana Stoicescu

Citeste in continuare

Actualitate

Descoperă Stirispeciale.ro: Ghidul tău complet către jurnalismul autentic

Publicat

pe

De

stirispeciale.ro

Într-o lume dominată de fake news și informații neverificate, Stirispeciale.ro se impune ca o oază de jurnalism autentic și de încredere. Mai mult decât un simplu site de știri, Stirispeciale.ro este o platformă dedicată adevărului, transparenței și responsabilității în media.

Ce face Stirispeciale.ro unic?

 • Verificarea Riguroasă a Informațiilor: Echipa noastră de jurnaliști experimentați verifică cu atenție toate sursele și prezintă doar informații verificate și de încredere.
 • Diversitate Tematică: De la politică și economie la cultură și sport, Stirispeciale.ro acoperă o gamă largă de subiecte, oferind o perspectivă completă asupra lumii din jurul tău.
 • Analize Profunde și Interpretări Relevante: Nu ne limităm la relatarea faptelor, ci oferim analize detaliate și interpretări semnificative ale evenimentelor, ajutându-te să înțelegi mai bine contextul și implicațiile acestora.
 • Focus Pe Comunitate: Ne pasă de problemele locale și de impactul lor asupra comunităților, oferind o platformă pentru a le explora și a găsi soluții.

Stirispeciale.ro: Mai mult decât un site de știri:

 • Comunitate Interactivă: Alătură-te discuțiilor, exprimă-ți opinia și conectează-te cu alți cititori interesați de jurnalismul de calitate.
 • Evenimente și Reportaje Speciale: Descoperă o gamă variată de materiale multimedia, de la interviuri exclusive la reportaje si investigatii, care te vor informa și te vor inspira.
 • Resurse Educaționale: Găsește articole și materiale informative despre media și despre cum să discerni între informații verificate și fake news.

De ce să alegi Stirispeciale.ro?

 • Autenticitate: Ne angajăm să oferim informații veridicate și imparțiale, fără influențe politice sau comerciale.
 • Transparență: Suntem o platformă transparentă, care își asumă responsabilitatea pentru conținutul publicat.
 • Calitate: Echipa noastră de jurnaliști profesioniști este dedicată producerii de materiale informative de cea mai înaltă calitate.

Stirispeciale.ro este mai mult decât un simplu site de știri, este o voce puternică pentru jurnalismul autentic și o platformă esențială pentru o societate informată și democratică. Te invităm să descoperi o lume a informațiilor verificate și a jurnalismului de calitate, alăturându-te comunității Stirispeciale.ro!

Nu rata:

 • Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi zilnic o selecție a celor mai importante știri.
 • Urmărește-ne pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.
 • Implică-te activ: scrie comentarii, participă la sondaje și trimite-ne sugestii pentru a ne îmbunătăți platforma.

Împreună, construim o lume mai bine informată !

Stirispeciale.ro: Adevărul contează!

Citeste in continuare

Actualitate

Radioslatina.ro: Mai mult decât un simplu site de știri, o voce a comunității din Slatina

Publicat

pe

De

radioslatina.ro

Imaginează-ți un loc unde poți găsi cele mai proaspete știri din Slatina, prezentate într-un mod captivant și imparțial. Un loc unde poți fi la curent cu evenimentele locale, te poți informa pe teme diverse și te poți conecta cu ceilalți membri ai comunității. Aici intervine Radioslatina.ro, mai mult decât un simplu site de știri, o voce autentică a Slatinei.

Radioslatina.ro: O perspectivă unică asupra Slatinei:

 • Știri locale relevante: De la politică și economie la cultură și sport, Radioslatina.ro acoperă o gamă largă de subiecte care afectează viața de zi cu zi a slătinenilor.
 • Jurnalism de calitate: Echipa noastră de jurnaliști experimentați și dedicați oferă informații precise, verificate și bine documentate.
 • Format multimedia captivant: Articole detaliate, reportaje video, interviuri și podcast-uri aduc la viață știrile și te fac să te simți ca și cum ai fi chiar în centrul acțiunii.
 • Actualizări în timp real: Fii la curent cu cele mai recente evenimente din Slatina și din regiune, cu notificări instantanee și o platformă mereu actualizată.

Mai mult decât știri:

 • Comunitate interactivă: Participă la discuții, exprimă-ți opinia și conectează-te cu ceilalți membri ai comunității prin intermediul secțiunii de comentarii și a forumurilor dedicate.
 • Evenimente locale: Descoperă o agendă cuprinzătoare a evenimentelor din Slatina, de la concerte și spectacole la festivaluri și târguri.
 • Informații utile: Găsește resurse și informații practice despre Slatina, de la administrație locală la transport și educație.

Radioslatina.ro: O voce puternică pentru Slatina:

 • Promovarea transparenței: Ne angajăm să oferim o platformă imparțială și transparentă pentru dezbateri constructive și exprimarea liberă a opiniilor.
 • Sprijinirea cetățenilor: Ne dorim să contribuim la o societate civilă activă și informată, oferind acces la informații de calitate și facilitând dialogul dintre cetățeni și autorități.
 • Dezvoltarea comunității: Susținem proiectele locale și promovăm valorile civice, contribuind la o Slatină mai prosperă și mai unită.

Radioslatina.ro nu este doar un site de știri, ci o platformă dedicată comunității din Slatina. Te invităm să descoperi o lume a informațiilor complete, a dialogului deschis și a implicării active. Alătură-te nouă și fă parte din povestea Radioslatina.ro!

Nu rata:

 • Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi zilnic o selecție a celor mai importante știri din Slatina.
 • Urmărește-ne pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.
 • Implică-te activ: scrie comentarii, participă la sondaje și trimite-ne sugestii pentru a ne îmbunătăți platforma.

Împreună, construim o voce puternică pentru Slatina!

Radioslatina.ro: Informația care contează, la un click distanță.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv12 ore ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII – A) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care...

Exclusiv20 de ore ago

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea de popi

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea...

Exclusiv20 de ore ago

Cetățenii au fost nevoiți să aștepte până când la locul accidentului sa soseasca un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, de la o distanță de peste 60 km

Șeful IPJ Giurgiu a lăsat drumurile naționale fără polițiști rutieri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol Pe DN 6 ce...

Exclusiv2 zile ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI – adeverinte false pentru credite pe numele unor politisti, mai rau ca la ultimii infractori! Maine, orele 13.00

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro! Am...

Exclusiv2 zile ago

Politistii, fie activi sau pensionari, ghinionisti sa fie contemporani cu narcisistul sef al DGF, sufera consecintele

Despre erori si umbre la DGF! Despre narcisistul sef al DGF, salariul de excelenta si sporul de izolare!, dezvaluie Emil...

Exclusiv3 zile ago

Nu e logic ca lipsa de transparenta a Directiei Generale Financiara din MAI ascunde o greseala?

Aspectul care deranjeaza cel mai mult la Directia Generala Financiara din MAI este lasitatea, lipsa de barbatie. A fost si...

Exclusiv3 zile ago

Federatia Politistilor de Penitenciare pune in discutie interpretarea diferită din unități, cu privire la decontarea serviciilor turistice pentru cei care au efectuat concediu de odihnă anul trecut și au depus documentele justificative decontării in acest an

In data de 16.02.2024, incepând cu ora 10.30, a avut loc ședinta dintre conducerea ANP- federatii sindicale și conducerile unităților...

Exclusiv5 zile ago

Compromisul (in)justitiei prahovene pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu

Ne intrebam intr-un articol, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns...

Exclusiv5 zile ago

Pensionările cele mai multe se remarcă în rândul polițiștilor/MAI este total debusolat în privința măsurilor pe care ar urma să le ia în privința evitării dezastrului

Mai bine de un an în urmă, eram singura voce sindicală care a avertizat că majorarea vârstei de pensionare în...

Exclusiv5 zile ago

Conducerea IGPR nu a consultat organizațiile sindicale pentru acordarea majorărilor polițiștilor din subordine, în special pentru structurile DOS, DCCO

În data de 08.02.2024, începând cu ora 15:45 la sediul IGPR a avut loc o întâlnire între conducerea instituției și...

Exclusiv6 zile ago

Caracatița WHITE TOWER in orasul (Republica) lui Caragiale (XII)/Funcționarii Primăriei rămân în arest la domiciliu!/Noi plangeri penale!

Vorbim despre cea mai mare fraudă imobiliară din istoria Ploiestiului, cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Investigaţiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu mașina de serviciu și la Tribunal! Martorii care au mintit la comanda procurorului „Portocala” intr-un dosar fabricat

Imagini incredibile ne-au fost trimise pe adresa redacției de un cititor. Angajații Direcției Silvice Prahova folosesc mașinile instituției și pentru...

Exclusiv6 zile ago

„Decăpusirea” sistemului ar trebui să inceapă cu cei care l-au căpușit până la sufocare

In data de 14.02.2024, incepând cu orele 12.50, a avut loc intâlnirea on-line, intre conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor ,...

Exclusiv7 zile ago

M.A.I. – Repară inechitățile privind norma de echiparea a polițiștilor din promoțiile 2021-2023

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social ce a avut pe ordinea de zi ...

Exclusivo săptămână ago

„Acei chirurgi esteticieni pe care i-am mai văzut că profesau fără a avea studii superioare în domeniul medical, nu ar mai trebui să fie condamnați penal, atâta vreme cât același lucru se întâmplă în MAI”

„Prostituția profesională”, este un termen pe care l-am auzit în ultimii ani din gura colegilor care au ales să renunțe...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!