Connect with us

Actualitate

Se intampla si la “case” mai mari/ Procesul de recunoaștere facială utilizat de către FBI a scăpat de sub control

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Baza de date conține fotografii cu peste jumatate din adulţii din SUA, fără consimțământul acestora, iar algoritmul de calcul funcţionează greșit în aproape 15% din cazuri. Mai mult, probabilitatea să identifice greşit persoanele de culoare este foarte mare.

Fotografii cu jumătate din populaţia adulţilor americani, fără știrea sau consimțământul acestora, sunt stocate în baza de date de recunoaștere facială care poate fi accesată de către FBI. în procesul de vânătoare a suspecţilor de infracţiuni. Aproximativ 80% din fotografiile din rețeaua FBI sunt intrări non-penale, incluzând fotografii de pașapoarte şi permise de conducere. Algoritmii folosiţi pentru a identifica infractorii sunt inexacţi în 15% din cazuri și produc, de regulă, eroari de indentificare mai frecvente în cazul persoanelor de culoare.

Acestea sunt doar câteva dintre dovezile incriminatorii prezentate săptămâna trecută în cadrul sedinţei de audiere la Comitetul de Supraveghere, unde politicienii și avocaţii pentru protejarea datelor personale au criticat FBI și au solicitat reglementarea mai strictă a tehnologiei de recunoaștere facială.

„Tehnologia de recunoaștere facială este un instrument puternic de aplicare a legii, menit să protejeze indivizii, proprietatea lor, granițele şi națiunea noastră“, a declarat președintele comisiei, Jason Chaffetz, adăugând că în sectorul privat, aceasta poate fi utilizată pentru a proteja tranzacțiile financiare și a preveni frauda sau furtul de identitate.

„Dar, totodată, poate fi folosit de către terţe pesoane pentru a hărțui sau urmări oamenii. Această bază de date poate fi folosită într-un mod care ameninţă dreptul la exprimare liberă și liberă asociere de persoane, prin punerea sub microscop a indivizilor care frecventează anumite reuniuni politice, proteste, biserici sau alte tipuri de adunări publice.“

Mai mult decât atât, evoluţia şi perfecţionarea în timp real a tehnologiei de recunoaștere facială care permite instalarea camerelor de supraveghere corporală şi facială pentru a scana indivizii pe stradă este, conform lui Chaffetz, „cel mai îngrijorător aspect“.

„Din aceste motive și altele, trebuie să se efectueze o supraveghere adecvată a acestei tehnologii în curs de dezvoltare“, a declarat acesta.

„Nici o lege federală nu monitorizează sau controlează această tehnologie, nici o decizie judecătorească nu o limitează. Această tehnologie a scăpat de sub control.“ a declarat Alvaro Bedoya, director executiv al centrului privind viața privată și tehnologie la Georgetown Law.

În 2010, FBI-ul a lansat prima bază extinsă de date biometrice, intitulată Next Generation Identification, mărind astfel baza de date constituită din amprente vechi, adăugându-i acesteia o serie de funcţionalităţi suplimentare, printre care şi identificarea facială. FBI nu a informat publicul cu privire la noile sale capabilităţi și nici nu a publicat o evaluare a impactului asupra vieții private pe o perioadă de 5 ani, după cum prevede legea în vigoare.

Spre deosebire de colectarea amprentelor digitale și a ADN-ului, procedură efectuată în urma unei arestări, acum această bază de date mai stochează si fotografii cu civili nevinovaţi de vreo infracţiune. FBI a încheiat acorduri cu 18 state pentru a avea acces la bazele acestora de date care stochează fotografii cu permisele de conducere ale cetăţenilor.

„Sunt efectiv ingrozit“, a declarat Paul Mitchell, congresman al statului Michigan.

„Nu am fost informat când mi-am reînnoit permisul de conducere că fotografia mea va fi stocată într-o bază de date care poate fi uşor accesată de către organele de aplicare a legii.“

Anul trecut, biroul de contabilitate al SUA (GAO) a analizat modul în care FBI utilizează tehnologia de recunoaștere facială și a constatat că acest lucru este lipsit de responsabilitate, precizie și control. De asemenea, comisia a emis o serie de recomandări privind modul în care ar trebui abordată această problemă.

O îngrijorare primordială a fost modul în care FBI a măsurat acuratețea sistemului, în special faptul că foloseşte prezumţii false şi manifestă prejudecăţi rasiale. „Nu știu cât de des sunt identificaţi greșit indivizii“, a explicat Diana Maurer pentru GAO. „Civili nevinovați ar putea suporta povara de a fi acuzaţi pe nedrept, de a se trezi cu agenţi federali de investigaţii la domiciliu sau la birou.“

Conform studiilor de specialitate, procedura inexactă de identificare facială afectează în mod deosebit persoanele de culoare. Aceasta targetează în mod special Afro Americanii.

„Dacă ești negru, probabilitatea de a fi subiectul acestei tehnologii este mai mare, iar algoritmul de recunoaştere facială este cel mai probabil greșit“, a declarat Elijah Cummings, congresman pentru Maryland, care a solicitat FBI-ul să îşi testeze tehnologia pentru a arăta prejudecăţile rasiale implicate.

Totuşi, FBI susține nu că o asemenea testare nu este necesară, întrucât sistemul este “race-blind”.

„Această replică este deosebit de gravă. În loc să efectueze teste care să arate dacă aceste îngrijorări sunt întemeiate, FBI-ul alege să ignore dovezile că tehnologia lor are un impact disproporționat asupra afro-americani“, a declarat Cummings.

Kimberly Del Greco, director adjunct al biroului de informații penale al FBI, a declarat că sistemul de recunoaștere facială a FBI a „îmbunătățit capacitatea de a rezolva infracţiuni“ și a subliniat că sistemul nu a fost utilizat pentru a identifica în mod pozitiv suspecți, ci pentru a genera „piste de investigație“.

Chiar și companiile care au creat tehnologia de recunoaștere facială sunt de părere că e necesar un control mai riguros al acesteia.

Brian Brackeen, CEO la Kairos, a spus pentru The Guardian că nu i-a convenit lipsa de reglementare a acestui sistem. Kairos ajută studiourile de film și agențiile de publicitate să studieze reacţiile emoționale generate de reclame și pune la dispoziţie recunoaștere facială în parcuri tematice, pentru a permite oamenilor să găsească și să cumpere fotografii cu ei înșiși.

Brackeen a spus că algoritmii utilizați în spațiul comercial mult mai avansaţi decât cei cu care operează FBI, iar rezultatele sunt mult mai precise.

„Este imerios necesar ca indivizilor să li se ofere confidenţialitate şi un sistem de protecţie în faţa acestui sistem“, a adăugat acesta.

Ar trebui să existe reguli stricte cu privire la modul în care companiile private pot lucra cu guvernul, a declarat Brackeen, în special atunci când companii precum Kairos reuşesc să stocheze cantităţi mari de informaţii faciale. Kairos refuză să lucreze cu guvernul din cauza suspiciunilor legate de modul în care tehnologia sa ar putea fi folosită pentru supraveghere biometrică.

 

Citeste in continuare

Actualitate

Directorul adjunct al TCE Ploieşti, Raul Petrescu, îşi prezintă raportul de activitate, la doi ani de mandat

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Raul Petrescu ocupă postul de director adjunct al Societăţii Transport Călători Expres Ploieşti de la începutul anului 2021.
La doi ani de la preluarea mandatului de director adjunct al SC TCE Ploieşti, Raul Petrescu a prezentat un raport de activitate, un instrument cardinal al procesului de transparenţă decizională. În raportul actual, regăsim principalele sale realizări.
Vorbim despre achiziţionarea, prin finanţare europeană, a nu mai puţin de douăzeci de troleibuze, de ultimă generaţie, valoarea totală a acestora fiind de zece milioane de euro, investiţie care a marcat, în totalitate, substituirea vechiului parc auto (troleibuze).
Totodată, societatea, la conducerea căreia se află, a dobândit, tot cu sprijinul fondurilor europene, nouă autobuze electrice, acestea urmând a fi introduse zilele următoare în circulaţie, aceasta fiind o gură de oxigen binevenită pnetru ceea ce înseamnă calitatea transportului urban. În lista reuşitelor sale se numără, de asemenea şi  substituirea, pe cale de consecinţă, a parcului auto – categoria tramvaie, pâna la finele anului curent urmând a fi livrate douăzeci de tramvaie ultra moderne, din actualul parc doar o treime urmând a mai rămâne in circulaţie.
Înnoirea şi dezvoltarea parcului auto al TCE Ploieşti nu se opreşte aici.
Raul Petrescu s-a implicat şi în elaborarea, respectiv aprobarea, de dată recentă, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a unui proiect de achiziţionare a douăzeci de autobuze electrice, menit să genereze un plus valoare pentru parcul auto şi o creştere considerabilă a confortului pasagerilor.
Totodată, acesta se ocupă şi de demararea procesului de elaborare a unui proiect sustenabil din fonduri europene/norvegiene pentru amenajarea unor staţii ultramoderne pe raza municipiului Ploieşti, care să marcheze înlocuirea celor vechi, generatoare a unui disconfort sporit ; dar şi de construirea unei autobaze noi aferente transportului public local de călători, inclusiv infrastructura tehnică aferentă,  în zona de vest a oraşului, la terminalul de pe strada Podul Înalt, ca urmare a semnării unui contract de finanţare europeană.
Toate aceste acţiuni au ca scop final confortul călătorilor ploieşteni.
Conducerea TCE Ploieşti îşi propune să le ofere cetăţenilor servicii de calitate atunci când aleg să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun.
Citeste in continuare

Actualitate

PSD ridică zi după zi ștacheta pretențiilor legate de formarea prezumtivului guvern Ciolacu:

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

(Preluare Inpolitics):

PSD ridică zi după zi ștacheta pretențiilor legate de formarea prezumtivului guvern Ciolacu: într-un interviu pentru ”Adevărul”, PSD anunță, prin deputatul Gabriel Zetea că miniștrii cu probleme de integritate – nu penali, atenție! – nu se vor mai regăsi în noul cabinet. Membrii guvernului cu asemenea probleme sunt Nicolae Ciucă și Lucian Bode, ambii acuzați de plagiat și Virgil Popescu, acuzat de conflict de interese. Cum Ciucă oricum pleacă, înseamnă că victimele anunțului pesedist rămîn ministrul de Interne și cel al Energiei.

Zetea a vorbit în interviu despre renunțarea la cota unică de impozitare și introducerea unei taxe de solidaritate pentru marile companii, despre faptul că nu e momentul comasării alegerilor ori despre nevoia tergiversării legilor educației pînă la forma optimă. Cu toate, subiecte extrem de delicate pentru liberali și care provoacă tensiuni maxime în coaliție.

De data asta, PSD vine cu o nouă teză, și mai incandescentă:

”Nu cred că putem să ne ascundem după deget și să spunem în acest moment că nu există probleme la nivelul vizibilității sau percepției guvernului în ochii românilor. Există probleme de integritate în ceea ce îi privește pe anumiți miniștri. În Guvernul în care premier va fi președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu se vor accepta asttfel de probleme de integritate la niciun ministru, fie el PSD, fie el PNL. Aceste probleme sunt în ceea ce îi privește acum pe miniștri PNL. Dacă ar fi fost membri ai PSD, niciunul nu ar mai fi fost membru al Guvernului. Asta a vrut să spună Marcel Ciolacu” mai transmite Zetea.

PSD a mai indicat un ministru cu probleme de integritate: recent, în cadrul unei emisiuni, același Gabriel Zetea l-a acuzat pe ministrul Virgil Popescu de conflict de interese pentru afacerile pe care familia sa le are cu mai multe benzinării. L-a indicat astfel vinovat pentru scăparea pe care ar putea să o aibă OMV Petrom de la plata taxei de solidaritate.

Citeste in continuare

Actualitate

Sfaturi pentru cei care își cumpără mașină nouă – De ce ar trebui să ții cont?

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Cumpărarea unei mașini noi este unul dintre cele mai importante momente din viața oricui. Nu încape îndoială că o mașină este un element absolut esențial pentru oricine și atunci când vine momentul să faci o achiziție nouă, vrei să te asiguri că nu ai luat decizia greșită.

 

Însă înainte de orice, cel mai bun sfat pe care îl poți primi este să te documentezi serios cu privire la ceea ce urmează să faci. Ar trebui să fii conștient că un cumpărător informat este întotdeauna unul mai înțelept și asta va aduce și achiziții mai bune.

 

Mașinile au devenit extrem de importante în stilul nostru de viață, iar deplasarea cu mașina personală, fie că vorbim de banalul drum la muncă sau de o excursie cu mașina, trebuie să fie o experiență cât mai plăcută și sigur. De aceea, vei dori să achiziționezi cea mai bună mașină pentru nevoile tale.

 

Ca să fii informat, citește în continuare pentru a afla care sunt lucrurile de bază pe care nu ar trebui să le ignori când vine vorba de cumpărarea unei mașini.

 

La ce să te uiți când îți cumperi o mașină nouă? Nu rata aceste trei elemente

1. Fă-ți un plan bine stabilit dinainte

Înainte să te uiți concret de o mașină, ar fi bine să iei o foaie de hârtie și să scrii niște criterii. Ideea este să îți faci în mare parte o imagine în cap cu ceea ce îți dorești tu de la noua ta mașină, fără să ai deja niște variante în fața. Ideal, aici ar trebui să stabilești niște criterii clare de la care nu te abați sub nicio formă (cum ar fi să fie în patru uși sau să aibă aer condiționat) și alte criterii la care mai este loc de compromis (pentru că va fi nevoie de un compromis, ca la orice achiziție, aici nu este loc de îndoială). O variantă excelentă dacă vrei cât mai puține compromisuri sunt mașinile noi de pe dibas.ro, de exemplu.

2. Consultă-te cu cei apropiați

Asta este cu atât mai important dacă mașina va fi una de familie. Gândește-te că un autoturism de familie trebuie să răspundă nevoilor tuturor, nu doar ale tale. Tocmai de aceea, este indicat să iei în calcul opiniile tuturor. Chiar dacă e o mașină personală în care vei urca doar tu în cea mai mare parte a timpului, este bine să apelezi la sfaturi de la prieteni pentru că ei vor privi problema din alt unghi și ar putea să vină cu idei la care tu nu te-ai fi gândit.

3.Culoarea

Poate să pară cel mai neimportant aspect, însă gândește-te că nu vei mai putea (sau nu foarte ușor) să o schimbi apoi. În plus, poate că nu e o idee rea să te gândești și la cât de mult vrei să se vadă praful pe mașina ta, deci poate să alegi o culoare mai prietenoasă din acest punct de vedere.

Drept urmare, când alegi o mașină nouă, ține cont de criteriile de mai sus.

 

sursa foto: unsplash.com

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv17 ore ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv1 zi ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv1 zi ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv1 zi ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv2 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate3 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv3 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Exclusiv3 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”/Azi, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin  Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata,...

Exclusiv3 zile ago

Ce fel de morala sa fie, atunci cand in comisie, pe functia de lei au fost instalati magari?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIntr-o padure ursul lucra pe functie de iepure. Cum s-a intamplat asta: padurea avea nevoie de urs dar era...

Exclusiv4 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara...

Exclusiv4 zile ago

“SECRETUL LUI POLICHINELLE” si gasca de criminalitate economico-financiara organizata din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDefilarea pe care o face DNA de trei zile in dosarul mastilor achizitionate pe vremea Covid in care sunt...

Exclusiv4 zile ago

Acest mod de repartizare specific ”roții țigănești” ce are la bază principiul ”cine împarte, parte-și face” nu reprezintă decât o vulnerabilitate a MAI

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinÎn modul caracteristic discreționar, Ministerul Afacerilor Interne are mari lapsusuri când vine vorba de echitate și recompensarea personalului pe...

Exclusiv4 zile ago

Ati auzit ca se face serviciul de zi pe unitate, de acasa?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ca sa va poata pacali cu permanenta la domiciliu, au secretizat ordinul S/108/2011 si dispozitia IGPR S/51/2011, dezvaluie...

Exclusiv5 zile ago

Comandamentul de iarna, bachus, zapada si termia

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNinsoarea de vineri a dat peste cap circulația auto din Ploiești, ploieștenii remarcând lipsa implicării autorităților locale în activitatea...

Exclusiv5 zile ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinMinunile  reformei in Posta Romana!!! Valentin Stefan a trimis notificari de incetare a contractelor de munca pe motiv de…reorganizare...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!