Actualitate
Câteva exemple de amnezie populară, pur aleatorii
Că poporul are memoria scurtă, nu-i nicio noutate şi nici nu poţi pretinde, de altfel, să o aibă în vreun fel: aceasta este cum este şi punct. Vă dăm câteva exemple de amnezie populară, pur aleatorii, enumerate fără a avea vreun criteriu anume, pentru ca afirmaţia să nu apară ca fiind nesusţinută:
– Românii au uitat tăierile salariale, ale pensiilor şi ale diferitelor indemnizaţii operate de piticul Boc, cu acordul matrozului Băsescu, pe motiv că, chipurile, austeritatea era impusă de iminenta intrare în colaps financiar a României, când, în realitate, măgăria guvernamentalo-prezidenţială a fost samavolnic săvârşită pentru a avea ea, „elita”, bani pentru a cheltui miliarde de euro cu clientela de partid şi a camarilei prezidenţiale, cu, bineînţeles, paraîndărătul aferent. Miliarde prăduite prin: retrocedările ilegale de la ANRP, investiţiile supraevaluate şi inutile ale diferitelor ministere în terenuri de fotbal în pantă, patinoare, parcuri în păduri ori mlaştini, piscine şi ştranduri olimpice, toate în comune care nu aveau nici măcar alimentare cu gaze ori cu apă potabilă şi nici canalizare, pârtii de schi, telegondole sau telescaune care au funcţionat, cel mult la inaugurare (şi atunci prost!), precum şi pentru multe alte tâmpenii şi năzdrăvănii care au umplut ţara pe vremea regimului de tristă amintire al PDL, una nemaifiind funcţională astăzi.
– Românii au uitat cazul Mariana Rarinca, executată abuziv, în stil liberian, de trinomul DNA-SRI-ÎCCJ, numai pentru a satisface orgoliile decrepitei preşedintă a ÎCCJ.
– Românii au uitat (în acest caz chiar au ignorat), aberantele dispoziţii ale noilor coduri în materie civilă şi penală pentru care executivul portocaliu şi-a asumat răspunderea parlamentară, aşa de „profesionist” lucrate că, până în prezent, sute de texte de lege au fost declarate neconstituţionale de către Curtea Constituţională a României.
Sigur, sunt multiple şi variate alte exemple de amnezie colectivă, pe care nu are rost să le inventariem acum, deoarece nu acesta ne este scopul.
Demersul nostru vizează, însă, uitarea pe care o observăm la „organe”. Într-un stat normal, de drept şi democratic, cum clamează puterea politică că ar fi România, instituţiile publice – aflate în structura uneia dintre puterile statului (legislativă, executivă, judecătorească) –, ar trebui să aibă o memorie de pachiderm. Aş, ţi-ai găsit!
Sesizate / informate, toate, în 2014 şi, după caz, 2015, următoarele vajnice instituţii ale bietului stat român, au pus batista pe ţambal, au băgat gunoiul sub preş şi au mers, lăutăreşte, înainte:
– conducerea SRI, în repetate rânduri;
– Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii nr. 4c-20/ 131/ 26.08.2014;
– Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii – cerere de verificare cu nr. P 2551/14 din 27.08.2014;
– Directia Nationala Anticoruptie – plangere penala si denunt[1], dosar nr. 83/P/2014 (reunit cu nr.84/P/2014) si dosar nr. 109/P/2014 (reunit cu nr. 125/P/2014), pentru savarsirea infractiunilor de: abuz in serviciu, uzurparea functiei, omisiunea sesizarii organelor judiciare, delapidare, fals intelectual, uz de fals, luare si dare de mita. La ingerinta nepermisa a SRI (exista indicii certe chiar in Ordonantele de clasare si in lucrarile oficiale din dosare), procurorii de caz au clasat toate cauzele cu motivatii vadit netemeice, nelegale si neprofesionale.
In aceste dosare penale, trei denuntatori au sesizat procurorilor un amplu si complex ansamblu infractional descris, argumentat, detaliat si cu indicarea probelor, in care sunt implicati generali si ofiteri SRI si care vizeaza / se refera si la:
– amploarea coruptiei in SRI, cu insertie de ofiteri conspirati /deplin conspirati, cunoscuta si tolerata de conducerea Serviciului;
– conexiunile faptelor si faptuitorilor cu numerosi magistrati prahoveni (TUDOSE LIVIU – procuror general al Parchetului de le langa Curtea de Apel Ploiesti, TUDOSE ROXANA – vicepresedinte al Curtii de Apel Ploiesti, URLATEANU ELISABETA, TEISANU FLORENTIN – judecatori, NEGULESCU MIRCEA – procuror);
– implicarea unor oameni politici din formatiunea politica aflata in prezent la guvernare (DRAGNEA LIVIU, GHITA SEBASTIAN – fost deputat si membru in Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii, COSMA MIRCEA – presedintele Consiliului Judetean Prahova, fost presedinte al organizatiei judetene PSD Prahova);
– implicarea unor alesi locali / functionari publici din administratia publica (VLAD OPREA – primarul orasului Sinaia, RADULESCU BEATRICE – secretara Primariei orasului Sinaia, fina col. SRI MARIN CONSTANTIN, BUCĂ TOPALU GHEORGHE – director in Consiliul Judetean Prahova); FILIP ALINA, manager de spital, oameni de afaceri (VÎRCOLICI ALEXANDRU, OJOGA MIRCEA, FILIP ALIN) etc. etc.
– gruparea de criminalitate economico-finaciara organizata COSMA MIRCEA – ALEXE RAZVAN – PĂVĂLEANU MARCEL (fost functionar public inSecretariatul General al Guvernului) s.a.
Am constatat cu amaraciune ca nici macar nu s-a dorit elucidarea tuturor faptelor si imprejurarilor savarsirii acestora, unele fiind calificate, de plano, ca nefiind infractiuni ori ca, pur si simplu, nici nu s-ar fi comis.
Procurorii de caz au inceput si efectuat urmarirea penala plecand de la premisa inoculata de SRI – care i-a dominat determinant pana la adoptarea solutiilor de clasare – ca sesizarile au fost promovate de persoane nemultumite de anumite masuri sanctionatorii care li s-au aplicat (si, numai din acest motiv, le considera abuzive, nelegale si netemeinice), fiind animate de dorinta de razbunare si de a-i face rau onestului si candidului col. SRI MARIN CONSTANTIN, care a acumulat o avere de un milion euro, partial fraudulos. Se observa mentalitatea nedeontologica a DNA care crede că, dacă denunţătorul are probleme, denunţul e ilegitim, ceea ce este contrar principiilor procesului penal si contravine obligatiilor procurorilor statuate in legile si regulamentele care le reglementeaza activitatea.
– Curtea Militara de Apel Bucuresti şi Tribunalul Militar Bucureşti – sesizate cu plangeri impotriva solutiilor de neurmarire penala in dosarele DNA, care – la intervenţia Binomului şi a tovarăşului general Gabriel Oprea (pe atunci necăzut în dizgraţie) – au respins en fanfare acţiunile credulilor foşti ofiţeri SRI !
– Preşedinţia României, care a trimis memoriile, spre „competentă” soluţionare, la … SRI (sic!).
Avem bănuiala legitimă că, dacă ar fi fost de bună credinţă, profesioniste şi fără parti–pris, astăzi, probabil, nu mai existau cazurile Dragnea, Ghiţă, Tudose Liviu sau Negulescu Mircea şi altele care, implacabil, vor mai apărea în viitorul imediat!
Pentru că, dacă de regula, in ordinele elitare, injustiţiile se indura de dragul mentinerii rolului coagulant al ierarhiei, la organele judiciare şi în instanţe, însă, abordarea ar trebui să fie strict şi exclusiv „pe lege”.
Dar, cu procurori ca ROŞU CLAUDIA, DORU ŢULUŞ ori, mai recent, NEGULESCU MIRCEA, alias „Portocală” sau „sunt periculos, să moară mama!”, precum şi cu judecători ca BOGDAN CAMELIA, nicio şansă!***
[1] Document cu 62 file si 105 file de inscrisuri izvoare de proba / probe anexate pentru sustinerea sesizarii.
Actualitate
Rheinmetall achiziționează Loc Performance: Un pas strategic pentru expansiunea pe piața americană
Actualitate
USR, Lasconi și iluzia progresului: O analiză asupra influenței curentului ‘woke’ în România
O ideologie problematică importată
Într-o amplă analiză, Simona Tănăsescu discută despre impactul curentului „woke” în România, evidențiind cum această ideologie, promovată agresiv de partide precum USR, a adus mai mult rău decât bine. În special, Tănăsescu atrage atenția asupra efectelor negative asupra comunităților vulnerabile, inclusiv LGBTQ+, care, în lipsa speranței, s-au agățat de promisiunile unei ideologii care, în realitate, nu le va oferi salvarea.
Promisiuni înșelătoare
Adevărul, așa cum îl prezintă Tănăsescu, este că niciun partid sau niciun curent nu va salva comunitățile marginalizate. Iubirea și identitatea acestor persoane au fost folosite ca instrumente în jocurile politice. „În spatele zâmbetelor politicienilor și a discursurilor despre diversitate, realitatea este că sunteți manipulați,” scrie aceasta, subliniind că ideologia nu a oferit sprijin real, ci a perpetuat problemele.
Efectul devastator al curentului woke
Curentul „woke” nu numai că a eșuat în a aduce schimbări pozitive, dar a creat și mai multă divizare și ură. Sustinătorii acestuia sunt transformați în pioni pe tabla de şah a jocului politic, abandonati când nu mai sunt considerați utili. Exemplele date de Tănăsescu subliniază cum Lasconi a decis să se distanțeze de comunitate atunci când a realizat că nu poate câștiga alegerile folosind această susținere.
Scanarea realității emoționale
Tănăsescu afirmă că curentul „woke” a distrus nu doar relații, ci și conexiuni fundamentale între generații. Nicio lege nu va putea schimba sentimentele părinților sau va umple golurile lăsate de respingerea familială. „Realitatea care doare” nu poate fi ștearsă prin aprobări sociale avute în vedere de politici și campanii.
Fraza centrală a dezamăgirii
„Curentul woke a distrus mai mult decât a construit,” concluzionează Tănăsescu, subliniind tranziția iubirii în marfă de negociat pe scena politică. Comunitățile sunt invitate să se vadă nu ca statistici sau simboluri ale progresului, ci ca indivizi cu nevoi și aspiratii personale.
Apel la acțiune autentică
Tănăsescu face apel la cetățeni să recunoască această manipulare și să nu mai fie pioni într-un sistem care nu le oferă nimic în schimb. Schimbarea adevărată, spune ea, nu începe cu voturi sau petiții, ci cu curajul de a căuta validare interioară și reconectarea cu familiile lor.
Un drum anevoios, dar esențial
Calea spre schimbare reală este dureroasă și poate părea imposibilă, dar este considerată singura care merită efortul. „Restul e doar zgomot. Iar zgomotul, în cele din urmă, se stinge,” concluzionează Tănăsescu, invitând la reflecție asupra valorilor reale și a iubirii care contează cel mai mult.
Actualitate
Expoziția dedicată Revoluției din Decembrie 1989 se deschide la 1 Decembrie, pentru elevii Timișoarei
În urmă cu 35 de ani, Timișoara a schimbat mersul istoriei. A oprit timpul în loc.
De aceea, nu avem voie să uităm, fiind datori să lăsăm în urma noastră grija de a duce mai departe memoria lui Decembrie 1989. De a o lăsa moștenire copiilor noștri.
În acest context, Duminică, 1 Decembrie 2024, la ora 17:00, va avea loc, la Comenduirea Garnizoanei din Piața Libertății, deschiderea pentru elevi a expoziției „’35”, dedicată Revoluției din Decembrie 1989.
Expoziția, care este o producție comună a Societății Timișoara și a Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, este adresată atât scenei de artă contemporană, cât și publicului larg, tinerilor – din dorința de a facilita aprofundarea subtilităților unui moment de schimbare a paradigmei socio-politice și culturale din România. Astfel, publicul este invitat și provocat să reflecteze la dinamica puterii, la interacțiuni pierdute, la anxietăți sociale, să privească simultan la trecut și la viitor.
Definită drept „un spațiu și un timp de trecere, între before and after 1989”, expoziția abordează, pe de o parte, divizarea asociată cu controlul și, pe de altă parte, solidaritatea și transformarea – teme relevante nu doar în societate și în politică, ci și în dinamica valorilor și principiilor umane fundamentale. În acest context, viziunea artistului Adrian Florin Pop este completată de experiența trăită a revoluționarului Cătălin Regea, precum și de interpretarea curatorilor Cristina Daju și Mihai Toth, care au resemnificat spațiul simbolic, al vechii Comenduiri a Garnizoanei din Piața Libertății.
Lucrările de artă sunt realizate cu tehnici diverse de la pictură la video, sunet, instalație artistică, folosind ca punct de plecare fotografii și filmări originale.
Calendarul expoziției este următorul:
Duminică, 1 decembrie 2024, ora 17:00 Deschiderea expoziției, pentru elevi
2-16 decembrie 2024, orele 10:00-14:00 Vizite ghidate destinate elevilor
17 decembrie 2024, ora 17:00 Vernisajul oficial al expoziției
17 decembrie 2024-30 ianuarie 2025 Vizite ghidate destinate publicul larg
orele 16:00-20:00
În perioada 2-16 decembrie, vizitarea expoziției este deschisă exclusiv grupurilor de elevi. Aceasta se poate face de luni până vineri, între orele 10:00-14:00, prin rezervare prealabilă, pe mailul office@ccmt.ro
Vizitele programate for fi ghidate de mediatori, prezenți în acest interval orar la sediul Garnizoanei, pentru a facilita înțelegerea, de către elevi, a intenției autorilor.
Parteneri:
Direcția pentru Cultura Timiș, Brigada 18 ISR „Decebal”, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Școala Gimnazială 19 „Avram Iancu”
-
Exclusivacum o zi
Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare
-
Exclusivacum 2 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)
-
Exclusivacum 2 zile
Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe
-
Exclusivacum 4 zile
Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare
-
Exclusivacum 3 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase
-
Exclusivacum 4 zile
Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa