Connect with us

Uncategorized

Curatare premium a sectiei de dermato

Publicat

pe

Oamenii batrani sunt hipersensibili din toate punctele de vedere. In primul rand le joaca feste stomacul: se deranjeaza din orice, sunt ca bebelusii de aceea trebuie sa acordam maxima atentie alimentatiei varstnicilor. Apoi pielea reactionazeaza si se irita din orice. De pilda bunica mea a facut o alergie cutanata din cauza detergentului de rufe, iar medicul curant a sfatuit-o sa spele rufele cu detergent pentru bebelusi. Dar nu despre asta doresc sa vorbesc acum!

De cate ori o vizitem pe bunica la sectia dermato, de atatea ori mi-e frica sa nu ma intorc acasa cu boli sau microbi, iar aspectul saloanelor si al baii ma umple de pesimism.

Parca au dat faliment si nu mai exista firme dezinsectie in tara asta! Mustele roiesc nestingherite de la un salon la altul: ciupesc pe un bolnav, duc microbul acestuia la altul si tot asa. Unii au simple alergii, care s-ar vindecar rapid cu tratamente adecvate, altii au boli contagioase grave.

Tarife dezinsectie versus ingrijirea acordata pacientilor care si-au agravat situatia in spital?

Sa gandim impreuna ce este mai avantajos! Bolnavului trebuie sa i se asigure medicatia, dar si cazarea: lenjerie spalata si intretinuta, meniu adecvat, climatizare. Ajungem la concluzia ca ne costa mult mai ieftin sa prevenim, adica sa chemam profesionistii de la Compania DDD.ro sa se ocupe de insectele care patrund in pielea oamenilor o injecteaza si se hranesc cu sange uman pe care il pot infesta de cat sa-i tratam pe cei care s-au imbolnavit mai grav din cauza parazitilor.

Ceea ce ma intriga este faptul ca managerii  se fac ca nu vad. In curtea spitalului: cete de caini vagabonzi cersesc mancare si nu ma deranjeaza sa le dau o bucata de paine, cat pericolul pe care il reprezinta atat pentru internati, cat si pentru vizitatori.

Periodic se impune si o dezinsectie totala, dar si deratizare, fiindca unitatea are si bloc alimentar, iar oportunistii se aduna si acolo.

Un contract de lunga durata cu firma prezentata mai sus asigura un mediu curat 100% si discounturi semnificative, in plus scuteste de plata amenzilor, fiindca in unitatile publice se impun aceste operatiuni de dezinsectie, dezinfectie si deratizare.

Intrebarea este cand vor deveni obligatorii si in blocuri si gospodariile taranesti, unde soarecii mai fug de la un vecin la altul?

Exclusiv

SECURITATEA PENITENCIARELOR ROMANESTI,  ESTE  GESTIONATĂ DE UN DIRECTOR CU O VECHIME DE DOAR TREI LUNI, INTR- O FUNCȚIE DE CONDUCERE, IN CADRUL UNUI PENITENCIAR !

Publicat

pe

De

Doar 3 luni a ocupat funcția de Director Adjunct Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, domnul cms șef Ilie Marian, la penitenciarul Rahova.
Mandatul de director al  comisarului șef de poliție penitenciară Ilie Marian, peste Direcția Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar însumează mai multe EVADARI dar și tentative de evadare a deținuților, din penitenciarele românești.
Ne raportăm doar la ultimii 2 ani, când  rând pe rând penitenciarele Rahova, Ploiești, Codlea și iar Rahova, s-au înregistrat  cu  EVADĂRI care au tulburat liniștea cetățenilor .
Anul acesta alarma a fost dată pe 09.04.2024 de un deţinut condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor.
Acesta  a evadat, dintr-o dubă aflată în faţa unei clinici medicale din Sectorul 2 din Bucureşti.
Deținut periculos, liber 14 ore să cutreiere țara.
În 2017, bărbatul și-a bătut amanta până când a lăsat-o fără suflare. Încă de atunci era încarcerat în regim de maximă-siguranță.
Patru mașini ar fi schimbat, în total, deținutul. Surse judiciare spun că ar fi pretins că este șofer de TIR și că vehiculul lui s-a stricat. Șoferul de camion din Oradea a fost cel care a pus mâna pe telefon și a sunat la 112. Mascații au intervenit rapid.
Cu toții ne dorim o țară sigură, iar  instituțiile din domeniul apărării trebuie să ne garanteze acest lucru.
Conform materialelor realizate de cei trimiși în control, prin penitenciarele țării, au existat și foarte multe tentative de evadare.
 Cu toate că la momentul de față este o criză de siguranță in penitenciarele românești, unul dintre motive fiind și lipsa resursei umane și a profesioniștilor, directorul de direcție cu atributii de paza , escortare și supravegherea persoanelor private de libertate, siguranța penitenciarelor și aplicarea regimului penitenciar, transferul persoanelor private de libertate între unitățile penitenciare, este preocupat de înlăturarea din sistem, a unor polițiști pe care dumnealui îi consideră mai capabili și implicit incomozi.
Acest lucru este realizat prin hărțuiri sistematice, prin trimiterea de controale periodic, numai asupra penitenciarelor vizate, controale bazate în mare măsură pe declarații ale persoanelor private de libertate, unele înregistrate cu boli psihice, pe declarații luate unor polițiști 
indicați și pe conturarea unor spețe simple, in evenimente deosebit de grave, încercând să scoată în evidență că acolo sunt foarte multe probleme, scopul final fiind acela de a strica imaginea cat și reputația celor vizați.
Ca o comparație:
„Un control al Curții de Conturi, desfășurat pe o perioadă de 2-3 săptămâni, se finalizează cu un raport final de 15-20 de pagini, in timp ce un control al celor din ANP, desfasurat pe o perioadă de o săptămână, la o unitate penitenciară „vizată” se finalizează cu un material de 80 de pagini”.
Controalele trimise de către directorul Marian Ilie, in unitățile penitenciare „vizate” de catre acesta, au început să cuprindă modul de lipire la cotor al documentelor, dacă documentele sunt păstrate în mape de plastic sau daca foile sunt perforate.
Probabil daca documentele ar fost lipite bine, nu ar mai fi avut loc evadarea de la Penitenciarul Rahova și nici alte  tentative de evadare.
Rugăm conducerea Ministerului Justiției să verifice activitatea acestui domn, care se furișează de ani de zile, in spatele responsabilităților sale și care aruncă cu noroi in carierele unor profesioniști, de teamă să nu cumva să-și piardă scaunul.
Domna ministru al Justiției ALINA GORGHIU, noi ne dorim  o țară sigură, iar asta implică și penitenciare sigure.
Domnul Ilie Marian, cel ce conduce Direcția Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, nu are capacitatea de a înțelege situația și problematica cu care se confruntă oamenii din teritoriu, practic este rupt de realitate.
 Dispozițiile aruncate la repezeală pe grupul de WhatsApp, prin care cere  ofițerilor din operativ să verifice, prin controale,  toate misiunile externe din afară penitenciarelor, de tipul instantelor, unități sanitare și puncte de lucru arată modul habarnist de a gestiona situațiile de criză.
Cum poți impune  astfel de măsuri când resursa umană și logistică nu-ti permite ?
Daca ai un penitenciar care deservește vreo 20 de instanțe, cum ar fi posibilă îndeplinirea acestei misiuni?
La o simplă privire aruncata pe CV-ul domnului cms șef realizăm că trebuie să ne trimitem copii la cursuri de carate, deoarece  siguranța le este pusă in pericol, cu dumnealui in fruntea „Pazei Penitenciarelor”.
Este de înțeles faptul că dumnealui nu are capacitatea de a gestiona situațiile de criză din unitățile penitenciare, deoarece a ocupat doar trei luni o funcție de conducere intr- un penitenciar.
In perioada 25.07.2003-05.02.2006 a fost încadrat la Penitenciarul Ploiești pe funcția de Locțiitor Șef Tura.
Perioada 2006-2020 și-a  desfășurat activitatea in cadrul ANP. (Doar atât, a desfășurat…).
La  data de 07.10.2020  a solicitat să fie trimis la Penitenciarul Rahova pe postul de director adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar, unde a rezistat  trei luni, după care s-a cerut înapoi la Administrația Națională a Penitenciarelor pentru că era depășit de situație.
Spre știința domnului director!
„O constiinta umflata de orgoliu este intotdeauna egocentrica si sensibila doar la sine. Este incapabila sa invete din trecut, sa inteleaga evenimentele actuale si sa extraga invatamintele pentru viitor. Este hipnotizata de propria persoana si este imposibil sa discuti cu ea. Alearga inevitabil spre propria pierdere -Carl Gustav Jung”. Vom reveni. (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Administratie

Cine sunt aceia care doresc o carieră militară și cum arată ei, după cei 18 ani în care societatea românească i-a format, prin bani publici, în sistemul educațional?

Publicat

pe

De

Din cei aproximativ 6.500 de candidați interesați de o carieră militară, la baza ierarhiei, au fost selectați, recent, după probele sportive, psihologice și medicale, 2.626, adică vreo 40 de procente, trecute prin ciur și dârmon, cum se spune prin popor.

Proba fizică – adaug, de la bun început, cu un grad mediu de dificultate! – a dat la o parte 24% din candidați, iar proba psihologică a mai îndepărtat de o posibilă carieră militară alte 18 procente. Medicii au mai respins 12%.

E o înlănțuire de cifre care ar trebui să ne îngrijoreze. Dacă, până acum, disputele despre o posibilă recrutare pentru posturile de soldat gradat profesionist se învârteau cu apăsare asupra problemelor salarizării pentru această categorie de personal (discuții, altminteri, în parte îndreptățite!), iată că noul tablou al selecției ne oferă o perspectivă nouă.

Cum arată familiile din care provin și cum s-a desfășurat parentingul (ca să folosesc un termen care îmi repugnă, dar care e tot mai răspândit!), dacă procentele celor respinși sunt atât de mari?

Înainte de toate, îmi amintesc exclamația sarcastică a unui specialist militar în educație fizică, nu tare demult enunțată într-un cerc important de decidenți militari, care sublinia că baremele la proba sportivă nu pot fi coborâte sub nivelul la care sunt, mai jos de atât, spunea specialistul, „nu aveți decât să luați, la întâmplare, pe aceia care se oferă”. Nu am realizat nici eu, atunci, gravitatea situației, dar acela care se confrunta, periodic, cu probele dedicate, avea un întreg clasor de situații nefericite.

Cifrele acestea ne obligă la un nou început în societatea românească. Armata își recrutează personalul dintre cetățenii români care doresc o carieră militară, dar pe care școala și familia nu reușesc să-i pregătească la un nivel minimum acceptabil pentru cerințele unui asemenea tip de job.

Profesorii de sport au avertizat în mai multe rânduri că educația fizică e privită ca un soi de auxiliar în sistemul educațional, fără a i se acorda importanța cuvenită, medicii au subliniat că obezitatea în rândurile adolescenților ia proporții îngrijorătoare, despre psihologi am auzit prea puțin, pentru că ei înșiși sunt aproape inexistenți în sistemul educațional, cu preocupări concrete în a identifica și oferi perpective pentru drumul unui tânăr spre o carieră la care visează sau pe care nu o deslușește încă în căutările lui interioare.

Cum arată și cum gândește el, ce soluții îi oferă școala și familia pentru a intra în lume, cum se conturează și se întrețin fricile, spaimele, angoasele, anxietățile și nefericirile care îl cuprind, agasează sau, din nefericire, îl doboară prea devreme.

Și România nu e chiar în topurile des făcute ale țărilor în care poți duce o viață fericită (deși fericirile astea sunt în sine discutabile, în funcție de multele definiții care li se dedică!), dar știm că sunt destule de îndreptat, măcar dacă ne uităm la țările UE, de la cum funcționează statul în raport cu cetățeanul până la digitalizare, mortalitate vs. natalitate sau speranța de viață.

Am convingerea că noi înșine, militari activi și rezerviști, deopotrivă, va trebui să fim mai prezenți în școli și altfel decât a promova cariera militară, prin programe ocazionale sau alte forme conjuncturale, oferite de sistemul educațional. Poate ar trebui să ne gândim la parteneriate pentru sport și tabere de instruire dacă vrem să selectăm ceea ce ne trebuie cu adevărat pentru instituția militară. Și nu e aceasta unica soluție, desigur.

De asemenea, în urma unei interpelări parlamentare, MApN a oferit alte date îngrijorătoare cu privire la resursa umană care se află în sistemul militar. Nivelul de încadrare la ofițeri este de 57%, 75% la maiștri militari, 72% la subofițeri, 77% la soldați și gradați profesioniști și 89% la personalul civil.

Una din explicațiile invocate de aceia care au scris despre aceste date, dar care a circulat, fantezist, și pe rețelele sociale ar fi aceea că mulți s-ar fi speriat de o eventuală extindere a războiului din Ucraina.

Ar fi ridicol să te pregătești și să urmezi o carieră militară și să te sperii de un eventual război! Până și Drogo, celebrul ofițer din „Deșertul tătarilor” al lui Dino Buzzati, este trist că părăsește fortul în care a slujit ani la rând, scos la pensie fiind, chiar atunci când, în sfârșit, năvălesc tătarii!

Salariile nu pot fi singura cauză a unui abandon sau a nemulțumirilor. Cum am spus mereu, e nevoie să revizuim temeinic ideea spiritului de corp, a modului în care instituția aceasta a știut să pună în prim-plan valori precum demnitate, onoare, respect, impunându-le în întreaga ierarhie militară, ținerea oportuniștilor, mitomanilor și impostorilor departe de funcțiile de decizie, printr-o selecție riguroasă, și o mai corectă repartizare a dreptății, pe legi și regulamente, fără arbitrariu. Căci fără dreptate, nimic nu e.

Un nou început, așadar, o nouă gândire asupra noastră înșine. Împreună cu societatea din care cu toții provenim. (F. Șperlea).

Citeste in continuare

Uncategorized

3 motive pentru care sa utilizezi emulsie strung in prelucrarea metalelor

Publicat

pe

De

emulsie strung

Temperatura este un element foarte important in industria prelucrarii metalelor, implicit un element care trebuie controlat cu atentie. Temperaturile extreme pot cauza incidente neplacute intr-un timp foarte scurt, de cele mai multe ori fiind vorba chiar de accidente care pot produce rani serioase asupra operatorilor unui anumit echipament sau utilaj.

In acest context, produsul numit emulsie strung devine absolut esential in cadrul acestei industrii. Acesta are rolul de a raci utilajul si de a garanta buna functionare a acestuia – in parametri optimi, in special din punct de vedere a temperaturii. Desigur, racirea este doar inceputul – iata trei alte motive pentru care trebuie sa utilizezi emulsie strung atunci cand prelucrezi metale!

 

Reduce semnificativ nivelul de frecare

Frecarea este o cauza principala de temperaturi ridicate la nivelul sculelor, utilajelor si echipamentelor. In industria de prelucrare a metalului, frecarea apare si atunci cand actionezi pur si simplu asupra metalului de prelucrat. Daca nu folosesti emulsie strung, apar doua dezavantaje majore.

In primul rand, discul de taiere sau partea uneltei care prelucreaza metalul se va deteriora mult mai repede, necesitand schimbare frecventa. Apoi, nivelul ridicat de frecare scade drastic calitatea materialului prelucrat – suprafata metalului poate prezenta impuritati, in timp ce taieturile nu sunt atat de fine pe cat ar trebui.

 

Raceste atat uneltele, cat si metalul

Racirea este doar inceputul, dar nu se aplica numai la nivelul uneltelor si utilajelor. In primul rand, utilizarea de emulsie strung previne supraincalzirea si deformarea uneltelor. In acelasi timp, produsul imbunatateste si stabilitatea materialelor care trebuie prelucrate, indeosebi la temperaturi inalte.

Prelucrarea materialelor la temperaturi cat mai aproape de normal garanteaza atat functionarea optima a uneltelor utilizate, cat si integritatea materialului. Aceste aspecte sunt dorite de orice persoana care activeaza intr-o industrie in care operatiunile sunt realizate cu precadere la temperaturi extreme!

 

Elimina cu succes reziduurile

Un alt aspect esential si care trebuie luat in calcul in timpul procesului de prelucrare a metalelor il reprezinta reziduurile produse – in special aschiile metalice. Modul de evacuare al acestora poate fi imbunatatit semnificativ daca apelezi la emulsie strung.

Totodata, emulsia ajuta la gestionarea eficienta si a oricarui alt tip de particule si depuneri care pot aparea in timpul prelucrarii metalelor. Astfel, utilizatorul se bucura de o suprafata de lucru curata, imbunatindu-se prin urmare si calitatea produsului finit.

Trebuie de asemenea mentionat faptul ca emulsia strung previne coroziunea. Aceasta caracteristica este garantata de inhibitorii de coroziune gasiti in produsele de calitate superioara de acest tip.

 

Approved.ro este unul dintre magazinele online din Romania specializate in lichide de racire pentru prelucrarea metalelor – si nu numai. Echipa Approved iti poate pune la dispozitie produse chimice pentru constructii si industria alimentara, detergenti profesionali, precum si o gama variata de produse pentru uz industrial, pe langa emulsie strung.

O astfel de gama de produse este absolut esentiala atunci cand activezi in industrii grele, precum cea de prelucrare a metalelor. Prin urmare, ai nevoie nu numai de o gama variata, dar si de produse de calitate superioara si la preturi competitive – atat siguranta ta, cat si calitatea materialelor prelucrate depind de aceste produse!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 ore ago

SECURITATEA PENITENCIARELOR ROMANESTI,  ESTE  GESTIONATĂ DE UN DIRECTOR CU O VECHIME DE DOAR TREI LUNI, INTR- O FUNCȚIE DE CONDUCERE, IN CADRUL UNUI PENITENCIAR !

Doar 3 luni a ocupat funcția de Director Adjunct Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, domnul cms șef Ilie Marian, la...

Exclusiv2 ore ago

Lanțul slabiciunilor între poliție, parchet și instanță, breșa creată în sistemul polițienesc prin neresponsabilizarea celor aflați în funcții de conducere

Vă spuneam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de renunțare la...

Exclusiv2 zile ago

Avem multe locuri libere și la ISU, pline de ”salarii nesimțite”, ”privilegiați”, ”necontributivi”, locuri ce abia așteaptă să fie umplută cu cetele asmuțate odinioară de USR si PLUS (REPER)

Încă de la finele anului trecut am întreprins demersuri pentru a obține cifrele exacte privind dinamica pensionărilor în Poliția Română...

Exclusiv2 zile ago

Prim-Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dat fix doi bani pe solicitarea polițistului Cănărău Ioan

Zilele trecute vă dezvaluiam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de...

Actualitate2 zile ago

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! Candidatura lui Nicolae Drăgan la Primăria Târgsoru Vechi respinsă de Judecătorie! Se caută un nou candidat!

Lovitură usturătoare pentru PSD-ul condus de Virgiliu Nanu! După ce au anunțat cu surle si trâmbițe și au mers cu...

Exclusiv3 zile ago

Un eşec anunţat: ancheta „Mineriada“/Motivele pentru care dosarul Mineriadei s-a întors la Parchetul General pentru refacerea de la zero a anchetei/ANALIZA

Procurorii au început audierile în Dosarul Mineriadei din 1990, la 34 de ani distanță de la violentul incident. Ion Iliescu,...

Exclusiv3 zile ago

Europa, zguduită de cazuri de spionaj rusesc/România este ținta unor încercări de penetrare informativă

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru 2023, aflat în dezbaterea parlamentarilor, evidențiază că România este ținta unor acțiuni...

Exclusiv3 zile ago

Descoperă Excelența în Servicii pentru Acoperișuri și Renovări cu AcoperisuriLaCheie.eu

Când vine vorba de acoperișuri, renovări și îmbunătățiri pentru locuința ta, nu există compromisuri. Ai nevoie de o echipă de...

Exclusiv4 zile ago

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I)

Bătăi, santaje, tepe, politisti corupti si falsi procurori Daca avem politisti dansatori cu interlopi, care acopera si alti interlopi ce...

Exclusiv4 zile ago

Dupa protestele lucrătorilor poștali ies la iveala ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL de la Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ S.A.

Situația de fapt Managementul poștei și administratorii sunt numiți în majoritate prin Oug 109, pe mandat de 4 ani, membri...

Exclusiv4 zile ago

Polițiștii protestează, din nou, la Constanța

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de modul de reorganizare a IPJ Constanța În zilele de 25,26,29 și 30 aprilie, in intervalul orar...

Exclusiv5 zile ago

Primăria Ploiesti ii face campanie electorală, pe bani publici, candidatului –  Andrei Volosevici (candidat PSD!)?/DNA si Curtea de Conturi fac „joc de glezne”?

Primăria Municipiului Ploiesti se află, oficial, în campanie electorală, deși acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Cum nicio...

Exclusiv5 zile ago

Tupeul fără margini al USR-iștilor a făcut din reforma pensiilor militare subiect de condiționare PNRR

”Nu trebuie să vină rușii să ne submineze instituțiile (statului), le subminăm noi!” este una dintre observațiile expertului în geopolitică...

covoare traditionale covoare traditionale
Exclusiv6 zile ago

Amenajarea unui living modern cu influențe tradiționale românești

În căutarea echilibrului perfect între modernitate și tradiție, mulți dintre noi ne dorim să transformăm livingul într-un spațiu care să...

Exclusiv6 zile ago

„Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate”

Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!