Social
5 sfaturi pretioase pentru un bronz perfect

Orice femeie isi doreste sa aiba si tenul si pielea intr-o nuanta cat mai maslinie, un bronz perfect, cu care sa se mandreasca cat mai mult timp. Expunerea indelungata la soare si, cu atat mai putin, renuntarea la a mai folosi un produs ce are factor de protectie solara nu sunt solutiile potrivite, deoarece medicii nu recomanda aceste practici ce actioneaza impotriva sanatatii corpului uman.
Daca iti doresti sa te bucuri de un corp perfect bronzat, iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont.
- Exfolierea
Acest pas este esential atat pentru a avea tot timpul o piele sanatoasa , cu un aspect placut si revitalizat. Indepartarea celulelor moarte prin procesul de exfoliere este cu atat mai util in obtinerea si, mai ales in mentinerea bronzului, intrucat, acesta nu se va duce odata cu particulele de piele care se vor descuama singure. Foloseste un produs exfoliant precum un gel de dus sau un sapun inainte de a pleca in concediu si incerca sa introduci in rutina ta de ingrijire corporala acest pas, macar de 2 ori pe saptamana. Daca esti in cautarea unui produs care sa te muntumeasca, vezi aici gama de geluri exfoliante ce te vor ajuta sa ai cea mai frumoasa si catifelata piele, fara a o usca sau a produce anumite iritatii.
- Hidratarea
Pentru ca toata suprafata de piele de pe intregul corp sa arate bine, ar fi indicat sa nu sari peste etapa de hidratare. Un corp si un ten hidratat corespunzator vor fi mult mai luminose, stralucitore, iar bronzul va arata mult mai bine si se va mentine mai mult timp. Nu uita sa folosesti atat crema de fata hidratanta, cat si o lotiune sau un lapte de corp pentru o hidratare completa. Este important ca trupul tau sa beneficieze de acest pas atat inainte de expunerea la soare, cat si dupa procesul de bronzare. De asemenea, aminteste-ti ca aspectul pielii este dat si de hidratarea interioara, asadar nu uita sa respecti un consum minim de 2 l de lichide pe zi.
- Produse cu factor de protectie solara
Multe persoane comit greseala de se expune razelui soarelui fara a purta macar un produs SPF cu un procent de 15%. Cel mai indicat ar fi, insa, sa utilizezi un astfel de produs in functie de tipul de ten si mai ales in functie de nuanta pielii tale. Daca ai o nuanta foarte deschisa, ar trebui sa folosesti o crema sau o lotiune cu factor de protectie 50 si, pe masura ce corpul tau capata nuante din ce in ce mai inchise sa diminuezi gradul SPF.
La fel de important, este sa respecti orele indicate de specialisti la care ar trebui sa mergi la plaja, pentru ca o arsura solara nu este deloc usor de suportat si in plus, pielea rosie nu inseamna un bronz sanatos si care sa se mentina.
- Consuma alimente bogate in betacaroten
Se spune ca daca vei consuma produse ce contin acest element cu cel putin o saptamana inainte de concediul la mare, pielea ta va beneficia de mai multa protectie impotriva razelor nocive ale soarelui si , in acelasi timp, aceste alimente vor spori producerea melaninei responsabila pentru pigmentarea pielii. Printre produsele bogate in betacaroten se numara: morcovul, piersicile, pepenele galben, papaya, rosiile si mango, asa ca ar fi bine sa nu le omiti de pe lista de cumparaturi.
- Foloseste un autobronzant
Aceasta metoda este mai mult pentru a mentine bronzul o perioada mai indelungata sau pentru acele persoane care nu se pot bucura de un bronz natural. Foloseste un autobronzant de 2 ori pe saptamana si nu uita sa iti exfoliezi si hidratezi corpul inainte de aplicarea acestuia. Pentru a avea rezultate mult mai bune, este recomandat sa folosesti un produs spray si nu unul crema. Spre deosebire de un autobronzant crema, cel sub forma de spray este mult mai usor de aplicat, se usuca mai rapid, iar calitatea bronzului va fi mult mai uniforma, impiedicand sa se formeze pete inestetice pe piele.
Daca vei respecta toate aceste sfaturi, vei avea parte o perioada mai indelungata de un bronz de invidiat, dar ceea ce este cel mai important, pielea si tenul tau vor arata foarte bine si vor fi sanatoase.
Exclusiv
Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

(Cristina T.).
Featured
Băncile se pot apuca de imobiliare. CCR a decis că Legea privind darea în plată a caselor este constituțională

Curtea Constituțională a respins ca neîntemeiate excepțiile de neconstituționalitate ridicate de băncile străine în privința Legii privind darea în plată. Avocații băncilor au considerat că returnarea imobilelor luate prin credit ipotecar și stingerea datoriilor afectează interesele financiare ale instituțiilor, invocând faptul că debitorii și-au asumat riscurile la semnarea contractelor.
Curtea Constituțională a pus capăt, definitiv, încercărilor repetate ale băncilor de a anula efectele Legii privind darea în plată, care permitea debitorilor să returneze casele cumpărate prin credite instituțiilor financiare, în condițiile în care fluctuația cursului valutar creștea cu peste 52,6% față de cursul de la data încheierii contractului sau obligația de plată lunară a creditului creștea cu peste 50%.
Legea a fost una salvatoare pentru zecile de mii de contracte de credite ipotecare, afectate de o creștere enormă a ratei lunare, din cauza majorării dobânzilor. Consecința gravă era că, pe lângă faptul că cedau băncilor imobilele cumpărate, debitorii erau obligați să achite în continuare rate, din cauza scăderii prețurilor pe piața imobiliară. Instituțiile financiare care au ridicat excepții de neconstituționalitate au fost Societatea Credit Europe Bank România, Societatea First Bank, Societatea Credit Europe Bank România, Societatea Raiffeisen Bank, Societatea Banca Românească, Societatea Credit Europe Bank NV din Amsterdam, Societatea Credit Europe Bank NV din Amsterdam și Societatea Credit Europe Ipotecar IFN.
Reprezentanții legali ai acestora au invocat faptul că Legea nr. 52/2020 aduce o gravă atingere dreptului la libertate economică și libertății comerțului, întrucât intervine în raporturile juridice încheiate între profesionist și consumator, afectând în mod direct contraprestația la care creditorul este îndreptățit prin încheierea contractelor de credit. Modificarea condițiilor economice pe parcursul executării unui contract de credit, condiții care nu sunt sub influența creditorului, nu justifică modificarea obligației esențiale a debitorului, prin lipsirea creditorului de posibilitatea recuperării creanței în integralitatea sa, au arătat aceștia.
Atacuri furibunde
Băncile au susținut că Legea nr. 52/2020 modifică raporturi juridice contractuale, intervenind exclusiv în favoarea uneia dintre părțile contractului, prin prejudicierea patrimoniului celeilalte părți contractante, instituind o discriminare inacceptabilă între subiecții de drept privat. Totodată, legea ar încălca libertatea economică și dreptul de proprietate, prin instituirea unei obligații în sarcina creditorilor de a se conforma dreptului debitorilor exercitat în baza legii în mod unilateral și neîngrădit de a schimba prețul unui contract deja executat sau în curs de executare.
”Libertatea contractuală a părților nu presupune doar libertatea părților de a-și asuma obligații și de a dobândi drepturi într-un mecanism contractual agreat de acestea, ci și libertatea de a-și asuma riscuri ale contractului care pot fi deopotrivă juridice și economice. Odată cu asumarea riscului prin contracte cu putere de lege se naște și obligația părților contractante de a respecta riscurile asumate, iar modificarea/reașezarea riscurilor asumate prin contract sau chiar modificarea prețului agreat de părți nu poate avea loc printr-o ingerință a legiuitorului în economia contractului”, se precizează în critica de neconstituționalitate.
Și-au asumat riscurile
Legea criticată prevede că fluctuația cursului valutar cu peste 52,6% față de cursul de la data încheierii contractului sau creșterea cu peste 50% a obligației de plată lunară a creditului, urmare a majorării ratei de dobândă variabilă, menținute pe o durată de cel puțin 6 luni, pot constitui motive pentru darea în plată a bunului achiziționat. Reprezentanți băncilor susțin însă că, atunci când a constituit garanția asupra imobilului, creditorul și-a asumat riscul executării silite în caz de neplată, iar atunci când debitorul și-a asumat riscul evenimentului așa-zis imprevizibil, impreviziunea nu își mai găsește aplicare.
Mai ales că că debitorii au contractat credite pentru o perioadă îndelungată, respectiv 20-30 de ani, iar analiza impreviziunii nu se poate raporta doar la ultimele 6 luni anterioare transmiterii notificării de dare în plată. Fiind o perioadă foarte scurtă, nu se poate concluziona că această creștere a ratelor raportat la dobânda variabilă este una ireversibilă.
Scop legitim
Curtea Constituțională a apreciat că atât timp cât la evaluarea gradului de îndatorare a persoanei trebuia să se țină seama de această fluctuație a cursului valutar, însemna că, în sine, ea era de natură să perturbe relația dintre consumator și profesionist, pentru că plasa o sarcină excesivă în privința celui dintâi, iar capacitatea sa de rambursare a creditului era afectată. Cu alte cuvinte, se trece în registrul riscului supraadăugat.
”Scopul legitim urmărit se circumscrie conceptului de protecție a consumatorului prin înlăturarea pericolului ruinei sale contractuale iminente. În continuare, Curtea a reținut că măsura criticată configurează un just raport de proporționalitate între interesele generale și cele particulare, în sensul că pune în balanță, pe de o parte, protecția imediată și nemijlocită a consumatorilor, așadar a unei largi sfere de persoane care, deși situate într-un raport de egalitate juridică, formală cu profesioniștii, totuși, sub aspectul puterii lor economice, apreciate în mod individual, se află într-o evidentă relație de inferioritate, și, pe de altă parte, interesul profesioniștilor de a-și vedea executate sumele de bani rezultate din contractele de credit”, se arată în Decizia Curții Constituționale.
Anchete
Va dati seama cat de mare este disperarea?/”Intregul dosar al DNA este vulnerabilizat din cauza ca procurorul de caz George Adrian Matei este anti-vaccinist”

Asa ceva este ireal! Am auzit cea mai tare aparare venita din zona #rezist in cazul afacerii cu vaccinuri anti-Covid, cu prejudiciu de peste 1 miliard de euro adus statului, caz in care DNA ii acuza de fapte de abuz in serviciu pe fostul premier Florin Citu si ministrii USR ai Sanatatii, Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila, dezvaluie Lumea Justitiei. Fiti atenti: cica intregul dosar al DNA este vulnerabilizat din cauza ca procurorul de caz George Adrian Matei (foto) este anti-vaccinist. Nu este o gluma, este cat se poate de serios: aceasta idee se vantura prin zonele #rezist si este prezentata drept argument pentru combaterea anchetei DNA. Doamne fereste! Va dati seama cat de mare este disperarea? (Irinel I.).
-
Administratieacum 5 zile
România deţine cea mai modernă versiune de PATRIOT existentă acum în lume
-
Exclusivacum 5 zile
Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta
-
Featuredacum 5 zile
In urma SEDINȚEI de la A.N.P. ii raspundem, public/oficial, comisarului șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN
-
Exclusivacum 5 zile
Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie
-
Featuredacum 5 zile
Generalul cu patru stele(r) Silviu Predoiu, fost șef al spionajului românesc, și-a anunțat decizia de a candida anul viitor la președinția României din partea formațiunii politice pe care a înființat-o, Partidul Liga Acțiunii Naționale
-
Featuredacum 2 zile
Testarea politistilor care ieseau din serviciu si care intrau in serviciu pentru depistarea consumului de alcool si substante stupefiante
-
Exclusivacum 2 zile
Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului
-
Administratieacum 2 zile
Exerciţiul PATRIOT SPARK a urmărit și alte obiective subsecvente: dislocarea forțelor și a mijloacelor în cadrul tactic, testarea sistemului de comandă-control pe care sistemul PATRIOT îl folosește