Connect with us

Administratie

Cea mai patetica specie de barbati intelectuali, cu patalama stampilata si contrasemnata, e aceea a papagalilor care se cred vulturi.

Publicat

pe

Judecătoarea Adriana Stoicescu explică:

Inzestrati de natura cu toate calitatile, mai putin masculinitate, ca sa ma exprim elegant, papagalii care se cred vulturi acced, printr-o ironie evidenta a sortii, in posturi importante de unde incep sa ne dea sfaturi. Apoi sa ne corecteze. Apoi sa ne certe. Si, in final, sa ne invete sa zburam corect, racnind la noi din colivia din care nu au iesit niciodata.
Papagalii care se cred vulturi caraie prelung, zgariindu-te pe creier, convinsi fiind ca iti gadila urechile cu arii de Verdi.
Papagalii care se cred vulturi se privesc in oglinda, vazand un Bruce Lee in locul sacului de oase cu un picut de carne pe ele.
Papagalii care se cred vulturi pozeaza “hartistic” sperand ca urmaritorii vor cadea pe spate la vederea talentului actoricesc demn de Caminul Cultural din Soricica de Sus.
Papagalii care se cred vulturi nu ar fi deloc o problema pentru flora si fauna daca nu ar avea un mare talent, folosit cu obstinatie si datator de rezultate, din pacate: mint.
In momentul in care deschid gura, trantesc minciuni sforaitoare, cu o nonsalanta uluitoare.
Daca e vara, te vor convinge ca e iarna: daca e zi, iti vor spune ca e noapte.
Totul pentru ca astea sunt ordinele primite de la sefii lor, pasari care se hranesc cu cadavre.
Pe langa ca sunt mincinosi, dau dovada papagalii de muuulta infatuare si memorie scurta, uitand, dragii de ei, ca au fost zburati, candva, cu fulgi cu tot, de la masa bogata unde au ajuns prin reclama mincinoasa si praf aruncat in ochii pasaretului alegator.
Disperat ca a iesit din lumina reflectoarelor, papagalul meu isi da cu parerea despre tot, emite judecati de valoare, da verdicte irevocabile, doar doar il mai cheama cineva pe Taramul Fagaduintei.
Neavand abilitati de pasare adevarata, ci doar de biata imitatie, papagalul meu preferat nu reuseste sa isi vada propria neputinta, a se citi penele cazute de pe trupsorul anemic, care ii tradeaza incapacitatea de a zbura; astfel se transforma, incet dar sigur, intr-o gaina nebagata in seama, ce asteapta in zadar sa fie remarcata intr-o masa de alte gaini disperate dupa atentie, ce se invart intr-o curte prea mica pentru numarul lor mare. (Irinel I.).

Administratie

Candidații cu tatuaje pe corp vor putea participa la concursul de admitere în instituțiile de învățământ ale MAI, cu excepția celor cu tatuaje pe față, gât sau alte zone ale capului

Publicat

pe

De

Ministerul Afacerilor Interne a publicat  în transparența decizională proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului. Iată câteva dintre schimbările propuse, cumunica cei de la sindicatul decus:
– Candidații cu tatuaje pe corp vor putea participa la concursul de admitere în instituțiile de învățământ ale MAI, cu excepția celor cu tatuaje pe față, gât sau alte zone ale capului.
– Se propune acordarea gradului profesional în funcție de vechimea în MAI și pentru absolvenții Academiei de Poliție, formă de învățământ la zi. În prezent, acest lucru se aplică doar polițiștilor care urmează cursuri la Academia de Poliție la formă frecvență redusă.
– Se impune îndeplinirea tuturor condițiilor de ocupare prevăzute în fișa postului în cazul împuternicirii pe funcție, spre deosebire de situația actuală când era necesară doar îndeplinirea condiției de studii.
– Pentru concursul de ocupare a postului de conducere/execuție vacant, se cere înregistrarea audio și video, în timp ce anterior putea fi aleasă doar o singură formă.
– Se permite decontarea cheltuielilor de asistență juridică și după finalizarea procesului penal/civil, în termen de 3 ani, spre deosebire de situația actuală când se decontau doar pe durata în care polițistul avea calitate în dosar.
– Se reintroduce „Atenționarea” ca măsură administrativ-preventivă după efectuarea cercetării disciplinare, fără a afecta raporturile de serviciu ale polițistului. În prezent, sancțiuni cum ar fi mustrarea, diminuarea drepturilor salariale sau amânarea înaintării în gradul profesional următor pot fi aplicate.
– Se stabilesc noi condiții pentru membrii Consiliului de Disciplină, asigurându-se participarea echitabilă a membrilor colectivului în funcție de numărul de desemnări anterioare.
– Se permite modificarea raporturilor de serviciu prin mutare, delegare, detașare sau împuternicire chiar și atunci când polițistul este cercetat disciplinar, iar procedura continuă la noua unitate, în contrast cu situația actuală când nu se permite modificarea raporturilor de serviciu pe durata cercetării disciplinare.
– Se reglementează situația răspunderii materiale a polițistului, în urma deciziei Curții Constituționale din 2022 care a declarat neconstituțională OUG nr. 121/1998, actul normativ prin care polițiștii erau cercetați administrativ. (Sava N.).
Citeste in continuare

Administratie

De la integrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, polițiștii de frontieră au efectuat 202.545 de verificări în aplicația eDAC, aproximativ 35.432 doar în ultima săptămână

Publicat

pe

De

Aplicația este un instrument foarte util care permite efectuarea verificărilor într-un timp scurt în bazele de date relevante ale autorităților române, dar și în cele din Spațiul Schengen și este folosită inclusiv de către echipele mobile din teren, din cadrul structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră.

Un exemplu în acest sens este cazul din data de 07 mai, de la Aeroportul Timișoara, unde, la ora 20:25, o echipă mixtă de control formată dintr-un polițist de frontieră şi un polițist din cadrul Biroului Poliţiei Transporturi Aeriene a verificat o persoană de sex feminin, cetățean român, care o însoțea pe fiica sa minoră.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că mama nu deține declarație notarială din partea tatălui şi nici nu a putut face dovada reședinței în străinătate a minorei. Nefiind îndeplinite condițiile legale pentru a putea ieși din România, călătoria minorului a fost întreruptă.

Nu sunt însă singurele cazuri. Au mai fost trei cazuri cu cetățeni români minori, un caz unde adultul care însoțea minorul nu avea documente sau procură din partea tatălui care să îi permită continuarea călătoriei, dar și două cazuri în care minorul însoțit de către părinți nu deținea un document de călătorie. Acestora nu li s-a permis ieșirea din țară.

O altă patrulă mobilă, formată dintr-un polițist de frontieră şi un lucrător din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, în timp ce desfășura atribuțiile de serviciu în Aeroportul Henri Coandă București, a depistat în zona terminalului Schengen un cetăţean marocan, care călătorea în direcția Frankfurt cu tranzit în Varșovia. În urma verificărilor efectuate de lucrătorul de la Inspectoratul General pentru Imigrări, s-a constat faptul că persoana se afla în România în baza unei vize de lungă ședere, societatea angajatoare neavând cunoștință de intenția străinului de a părăsi țara. Acestuia i-a fost întreruptă călătoria, fapt pentru care fost preluat de către lucrătorii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări pentru luarea măsurilor legale.

La Aeroportul International Henri Coandă București, în zona de tranzit intrare Schengen, o echipă operativă formată dintr-un polițist de frontieră și un lucrător din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări a legitimat un cetățean nepalez. În urma verificărilor, s-a constatat că acesta se afla în ședere ilegală pe teritoriul României, având permisul de ședere valabil, dar contractul de muncă încetat din data de 11.11.2023, fiind preluat de către echipa din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări.

În aceeași situație s-au aflat și două srilankeze, depistate de către politistii din cadrul Aeroportului International Henri Coandă București.

O altă echipă mixtă de control formată dintr-un polițist de frontieră şi un polițist din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Aeriene a verificat, în incinta Aeroportului International Henri Coandă București, o persoană de sex masculin, care a prezentat polițistului de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorităților din Republica Cehia, prevăzută cu fotografia acestuia. După verificarea respectivului document în eDAC, s-a constatat faptul că documentul sus-menționat este fals.

În cadrul cercetărilor s-a constatat faptul că persoana este solicitantă de azil pe teritoriul național. Aceasta a fost preluată de Inspectoratul General pentru Imigrări în vederea dispunerii masurilor legale.

Aplicația eDAC este folosita inclusiv de către politistii care desfășoară activități și control la „frontiera verde” și pe căile de comunicație.

Cel mai recent caz este când politistii din teritoriu, au depistat pe un drum național, cu ajutorul aplicației eDAC, un cetățean român care nu deține permis de conducere, mai precizeaza sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Mamele din familiile monoparentale nu vor mai presta muncă pe timp de noapte

Publicat

pe

De

În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege pentru modificarea articolului 128 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 345 din 18 mai 2011, cu modificările şi completările ulterioare, care va contribui în mod determinant la asigurarea unei vieţi cât mai apropiate de normalitate femeilor din România.

Conform iniţiativei legislative pe care am votat-o, Art. 128, alin. (2) al Codului Muncii va avea următorul cuprins: „Femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează, precum şi persoana singură din familia monoparentală nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte.”Noul act normativ va avea efecte concludente în ceea ce înseamnă întărirea capacităţii femeilor mame singure de a se achita corespunzător de responsabilităţile dificile presupuse de creşterea şi îngrijirea copiilor.Mamele din familiile monoparentale se confruntă deseori cu provocări financiare şi logistice delicate, pentru a-şi îndeplini rolul de părinte şi a-şi asigura traiul zilnic, pentru ele şi copii.În aceste condiţii, obţinerea unui serviciu care presupune munca în ture de noapte constituie un dezavantaj net, atât pentru părinte, cât şi pentru copii, din multiple motive. În primul rând, aceste situaţii presupun nesiguranţa copilului în timpul nopţii, deoarece rămâne fie în grija altor persoane, fie singur în casă.Un alt argument în favoarea modificării Codului Muncii este legat de imposibilitatea părintelui, în speţă a mamei, de a acorda copiilor suficientă atenţie şi îngrijire în timpul zilei, din cauza oboselii acumulate în munca de noapte. Nu în ultimă instanţă, relaţia părinte-copil este afectată, din cauza indisponibilităţii mamei de a participa la activităţile cotidiene ale copilului în mod regulat.Consider că noul act normativ reprezintă un pas important în asigurarea drepturilor şi protecţiei femeilor, atât în perioadele sensibile ale maternităţii, cât şi în situaţiile în care sunt părinte singur. Limitarea muncii de noapte pentru femeile gravide, cele care au născut recent sau alăptează este crucială pentru sănătatea lor şi a copiilor lor. Această măsură poate contribui la reducerea riscurilor asociate cu sarcina şi la promovarea unui echilibru între viaţa profesională şi cea personală. De asemenea, recunoaşterea nevoilor speciale ale părinţilor singuri din familii monoparentale este esenţială pentru a le oferi sprijinul necesar în gestionarea responsabilităţilor lor profesionale şi familiale.În consecinţă, această lege reprezintă un progres substanţial în promovarea egalităţii de gen şi a protecţiei maternităţii în cadrul forţei de muncă, a precizat doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL).
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Diverseo oră ago

Ghidul Complet pentru Alegerea Cabinei Foto Perfecte la Evenimentul Tău

Alegerea unei cabine foto adecvate poate transforma orice eveniment, fie că este o nuntă, o petrecere de burlac sau o...

Exclusiv11 ore ago

Pseudojurnalista si „Clanul Cosma – PSD Prahova” care inseamna fake news, intoxicare, dezinformare, agresivitate fara margini si violenta gratuita

Vineri, 10 mai 2024, cu ocazia lansării candidaţilor Partidului Naţional Liberal Ploiești pentru alegerile locale din 9 iunie, printr-un comunicat...

Exclusiv20 de ore ago

EXCLUSIV: SONDAJ ELECTORAL Alegeri Locale iunie 2024 pentru județele Prahova si Constanța – Grupul de presă INCISIV

Probabil toată lumea a văzut deja sondaje de opinie pentru alegerile locale aruncate în spațiul public de diverse partide politice,...

Exclusiv20 de ore ago

Orasul cu stalpi in drum/Un exemplu de proasta administratie a PSD-istului Andrei Volosevici/Vous nous dérangez pas du tout, mon cher Andrei Volosevici

In urma cu ceva timp a facut turul internetului un filmulet cu un stalp uitat in mijlocul unui drum de...

Exclusiv20 de ore ago

Luni 13 mai 2024, începând cu ora 10,00, mii de polițiști vor protesta în fața Guvernului, MAI și Parlament

Luni 13 mai 2024, începând cu ora 10,00, Sindicatul EUROPOL, afiliat Federației PUBLISIND participă la un protest organizat de către...

Exclusiv4 zile ago

Lumea s-a saturat de atatea „suzete” conectate de Andrei Volosevici la prejudicierea bugetului

Idila primarului Andrei Volosevici cu fiica unui SRI-ist, tânăra Andrada Necșulescu, era cunoscuta de mult timp dar, era doar imorala....

Exclusiv4 zile ago

Nu e banc, dar asa s-au nascut bancurile cu militieni!

Doi pensionari cer la IGPR, copie de fisa de pensie, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.. Solicitarea petentului nr.1,...

Exclusiv4 zile ago

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor ( FSANP) a participat la protestul rezerviștilor militari, fiind singura federație din sistemul penitenciar care s-a alăturat protestului

Protestul a început la ora 12.00, iar la final o delegație a protestatarilor a fost prezenta la discuțiile din sediul...

Exclusiv5 zile ago

Pentru calvarul de pe străzile din Ploiesti – PSD-istul Andrei Volosevici – a fost agresat verbal si fizic de catre un cetatean al urbei lui Caragiale

Merită oraşul Ploiești titulatura de oraş european? Poate fi numit Ploiești oraş? La cum arată localitatea, ea nu se poate...

Exclusiv5 zile ago

Disperare mare mon cher!/Emil Drăgănescu, fost gardian public provenit de la Politia Locala Ploiesti si actual Prefect de Prahova, duce incompetenta/neputinta lui Virgiliu Nanu si a PSD la o adevarata opera de arta

Va dezvaluiam ca, intr-un moment de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD...

Exclusiv5 zile ago

FSANP se alătură protestului militarilor rezerviști/Polițiștii de penitenciare și militarii rezerviști cer eliminarea discriminărilor și inechităților în ceea ce privește pensiile militare de stat

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști în fața Ministerului Apărării Naționale (MApN).  Sindicatele cer ajutorul președintelui...

Exclusiv6 zile ago

DNA ar trebui să se sesizeze!/Suspiciuni de corupție la nivelul conducerii ANP!/Transferurile angajaților – FOLOASE NECUVENITE?

Iata ca, DUPĂ CRIZE DE SECURITATE ȘI EVADĂRI – MAI NOU sunt SUSPICIUNI DE CORUPȚIE LA NIVELUL CONDUCERII ANP, aspecte...

Exclusiv6 zile ago

Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului

Ministerul Afacerilor Interne a pus în transparență decizională proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 360/2002...

Exclusiv6 zile ago

Cosmin Dorobanțu, președintele FSANP, solicită încetarea ABUZURILOR la Penitenciarul de Femei Târgșorul Nou

Printr-un articol postat pe site-ul de specialitate, al celor din penitenciare, Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor anunță public...

Exclusiv7 zile ago

Poliția Română desființează singura structură specializată în cercetarea delincvenței juvenile, în loc să o dezvolte

Organizația Națiunilor Unite, prin Rezoluția 33/40 din 29 nov. 1985, a adoptat un set de reguli de uniformizare privind aplicarea...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!