Administratie
România, centrul performanței în stiințe
Pentru zece zile, România a fost centrul performanței în științe, odată cu organizarea Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori, la care au participat peste 50 de țări din întreaga lume, transmite Ministrul Educației, Ligia Deca.
Realizări remarcabile
Tocmai s-a încheiat Festivitatea de premiere și sunt bucuroasă să vă anunț că țara noastră a obținut două medalii de aur, cinci de argint și cinci de bronz! Aceste realizări subliniază talentul și dedicarea tinerelor minți.
Mesaj pentru participanți
„Dragi participanți, a fost o onoare să vă fim gazde! Sper că veți pleca din România cu noi prieteni, la capătul acestei experiențe unice! Continuați să iubiți știința și inovația și fiți inspirație pentru comunitățile din care faceți parte! Felicitări pentru performanța de a fi ajuns la un asemenea nivel de cunoaștere! Vouă, profesorilor și părinților voștri!”
Angajamentul pentru educația STEM
România va continua să susțină și să promoveze disciplinele STEM. Vom continua, de asemenea, să sprijinim și să încurajăm performanța, inclusiv financiar, prin burse și Festivitatea de Premiere a olimpicilor internaționali!
Mulțumiri și recunoaștere
„Mulțumesc tuturor celor ce s-au implicat pentru ca organizarea acestui eveniment să fie pe măsura importanței lui – elevilor și profesorilor voluntari, colegilor din Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, precum și partenerilor noștri, Universitatea POLITEHNICA din București și ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREȘTI,” a mai precizat Ministrul Educației, Ligia Deca.
Administratie
Poliția de Frontieră: Acțiuni impotriva migrației ilegale
Administratie
Atenționare privind înșelăciunile online prin aplicațiile de mesagerie
Tendința de înșelăciune în creștere
Poliția Română a semnalat o nouă schemă de înșelăciune care se răspândește rapid prin intermediul aplicațiilor de mesagerie. Autorii acestei fraude folosesc pretextul „exprimării unui vot online în cadrul unui concurs” pentru a exploata încrederea utilizatorilor.
Modul de operare
Infractorii trimit mesaje nesolicitate sub formă de solicitări de vot pentru o persoană pe nume Adeline, care participă la un concurs de dans cu premiul unei burse pentru studii în străinătate. Mesajele conțin un link malițios care, odată accesat, redirecționează utilizatorii către o pagină de conectare pentru aplicația de mesagerie.
Pericolul conectării neautorizate
Prin intermediul acestui link, autorii cer utilizatorilor să se conecteze folosind numărul de telefon, solicitându-le să introducă un cod PIN unic generat prealabil, ceea ce le permite imposibilitatea de a accesa contul utilizatorului. Acest cod aparține de fapt unei cereri de asociere a contului câtorva dispozitive controlate de infractori.
Exploatarea contactelor victimei
După ce au obținut accesul la cont, autorii pot începe să trimită mesaje către persoanele din agenda victimei, solicitându-le bani sub pretextul unei împrumuturi. Dacă victimele observă că numele titularului contului bancar este diferit de cel al victimei, infractorii justifică situația printr-o presupusă blocare a contului.
Factori care facilitează atacurile
Această schemă de atac profită de câțiva factori:
- Încrederea utilizatorilor, care sunt predispuși să ajute.
- Lipsa de informare privind riscurile asociate cu phishing-ul.
- Presiunea socială generată de urgența mesajelor primite.
Măsuri de prevenire
Pentru a se proteja, cetățenii sunt îndemnați să:
- Nu acceseze link-uri din mesaje nesolicitate.
- Evite introducerea de informații sensibile pe site-uri neoficiale.
- Verifice autenticitatea mesajelor prin metode alternative de comunicare.
- Sesizeze autoritățile în caz de fraudă.
Educația și conștientizarea sunt esențiale
Poliția subliniază importanța educării continuu a cetățenilor cu privire la tehnicile de manipulare folosite de infractori și la protecția online. O comunitate bine informată este mai rezistentă la amenințările cibernetice. Acțiuni proactive, cum ar fi utilizarea autentificării în doi pași și participarea la cursuri de formare, sunt recomandate pentru a spori securitatea personală online. (Paul D.).
Administratie
Operațiune împotriva traficului de droguri în Vâlcea
-
Exclusivacum 4 zile
Amânări letale: Între incertitudine și posibile motivări ascunse – Judecătoarea Apostu Lavinia Nusa și dosarul 727 / 42 / 2024
-
Exclusivacum 2 zile
O nouă escrocherie imobiliară: blocul de apartamente de pe strada Mărășești nr. 178 în centrul controverselor din Ploiești
-
Exclusivacum o zi
Secretele dosarului White Tower/De ce informațiile sensibile din dosarul White Tower „transpirau” la gruparea de criminalitate economico-financiar organizată?
-
Exclusivacum 9 ore
Inculpatul Cătălin Stavri: Pseudojurnalistul care a ingenuncheat justiția și a santajat afacerile locale/ Cazul White Tower și abuzurile din Ploiești
-
Exclusivacum o zi
Afacerile clandestine ale lui Cătălin Mureșan: O poveste de corupție și interlopi
-
Exclusivacum 2 zile
Corupție în sistemul penitenciar: Nemulțumiri și apeluri la acțiune
-
Exclusivacum 3 zile
Plângere penală și proteste impotriva Directorului Penitenciarului Spital Rahova, Bogdan Puianu
-
Exclusivacum 5 zile
Protestul polițiștilor pentru RESPECT