Administratie
Ligia Deca, Ministrul Educației: „Camerele de detenție” pentru elevii care deranjează orele
Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat luni seară, la Digi24, cum funcționează așa-numitele „camere de detenție” în care elevii care deranjează orele pot fi mutați într-o altă sală ca pedeapsă și pentru a le permite celorlalți elevi să asimileze informațiile oferite de profesor.
„Este un spațiu în care școlile îi pot separa pe cei care deranjează orele de curs de colegii lor, tocmai pentru a asigura dreptul la educație al întregului colectiv. Poate fi biblioteca, poate fi o sală de clasă neutilizată în acel moment. Când un copil deranjează ora și pe toți colegii lui, el poate fi extras de către școală într-o sală specială unde face activități educaționale decise de către cadrul didactic sau lecturează, sunt anunțați părinții și are timp să reflecteze asupra faptului că comportamentul său punctual a fost suficient de grav pentru a genera o astfel de măsură din partea școlii,” a declarat Ligia Deca.
Întrebată cine îl „extrage” pe elev din clasă, ministrul a răspuns că decizia aparține fiecărei școli.
„Cine decide? Școala că poate face acest lucru. Depinde, fiecare școală e diferită din punct de vedere al resursei umane. Poate fi consilierul, poate fi profesorul de serviciu, poate fi un alt cadru didactic. Depinde. Depinde de cât de mare e școala. Foarte mulți directori ne-au spus că au nevoie de măsuri pentru cei care realmente deranjează ora, fără să simtă că există o măsură pe care școala să o poată lua. Pentru că nu-l poți da afară,” a indicat aceasta.
Ligia Deca a adăugat că, pe perioada în care elevul stă în acel spațiu, acesta este supravegheat și „nu se pune absență” în catalog. Ministrul a menționat că aceasta este doar una dintre posibilitățile la dispoziția școlilor, subliniind că formele de sancționare a elevului sunt mult mai multe.
Administratie
Captură de lux în Portul Constanța: Un autoturism căutat de Suedia, pregătit pentru export
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au realizat o descoperire notabilă în Portul Constanța, unde au identificat un autoturism de lux, marca Mercedes Benz, căutat de autoritățile suedeze și pregătit pentru a fi exportat în Georgia.
Incidentul a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Constanța Sud, când, în incinta unui operator portuar, polițiștii de frontieră au efectuat un control de rutină asupra vehiculului condus de un cetățean georgian în vârstă de 50 de ani. În urma verificărilor, s-a constatat că autoturismul figurează pe lista bunurilor căutate în vederea confiscării, conform alertelor emise de autoritățile suedeze.
Autoturismul era pregătit să fie exportat în Georgia pe o navă tip RO-RO, un tip de mijloc naval destinat transportului de mărfuri. Valoarea estimată a vehiculului este de aproximativ 1.150.000 lei (230.000 euro).
Ca urmare a acestei descoperiri, vehiculul a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor. Polițiștii de frontieră au demarat o investigație privind săvârșirea infracțiunii de tăinuire, urmând ca, la finalizarea acesteia, să fie dispuse măsurile legale necesare.
Acest incident subliniază activitatea vigilantă a autorităților române în monitorizarea și controlul bunurilor ce trec prin punctele de frontieră, contribuind la menținerea ordinii și securității. (Sava N.).
Administratie
Activitatea Ministerului Afacerilor Interne: Intervenții și rezultate semnificative pentru siguranța națională
Administratie
Termene și detalii importante pentru candidații la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne
-
Exclusivacum 5 zile
Controversa imobiliară privind Familiile Nichita și Lupu: De la un accident tragic la tranzacții frauduloase/Cazul White Tower
-
Exclusivacum 4 zile
Familia Albu: o călătorie controversată de la scrutinul public la beneficii mănoase în Ploiești
-
Exclusivacum 3 zile
Primarul care a părăsit Cătina cu ghivecele și pietrele în brațe: o poveste de alegeri și controverse
-
Exclusivacum 3 zile
Fraude imobiliare în România: Scandalurile Nordis și White Tower dezvăluie un sistem corupt
-
Exclusivacum 3 zile
Ipocrizia lui Ciolacu: oferte controversate pentru marea industrie
-
Exclusivacum 5 zile
Colaborarea între victime și abuzatori – O problemă persistenta în rândul polițiștilor din MAI
-
Exclusivacum 2 zile
Emil Pascut despre impactul prostiei în funcții decizionale și controversele OUG 59/2017
-
Exclusivacum 3 zile
Abuzuri și interpretări eronate în Poliția de Frontieră